Ässien talous

  • 1 537 195
  • 6 858
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Tarkoittaako tämä että hankinnat luultavasti ennemminkin hidastuvat kuin nopeutuvat?
Tarkoittaa. Porin kaupungilla tuskin on hetkeen intressejä infran modernisointiin ja vastaavasti Ässien ei ole järkevää omasta pussista ostella mitään jumbotroneja kaupungin omistamaan halliin.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Tarkoittaa. Porin kaupungilla tuskin on hetkeen intressejä infran modernisointiin ja vastaavasti Ässien ei ole järkevää omasta pussista ostella mitään jumbotroneja kaupungin omistamaan halliin.
Intressejä voi kyllä olla, jos jumbotron on huonossa kunnossa. Mutta kaupungilla niitä rahareikiä tunnetusti riittää ja haluajia on jonoksi asti. Laki myös määrää, että kaupungin pitää kehittää palvelujaan tasapuolisesti ja kädet ovat enemmän sidottuja, jos investoija olisi yksityinen yritys.

Kaupungin johto, sen valtuusto ja hallitus ovat ennen kaikkea ne, joiden olisi hyvä olla liikuntamyönteisiä. Silloin rahaa tullee helpommin jäähallin suuntaan.

Jos otetaan Rauma taas esimerkiksi, että jäähallin jumbotron vaihdettiin muutama vuosi sitten. Hintalappu 250-300 000, josta kaupungin avustus oli 20 000. Loput maksoi Lukko. Sitähän ei taas ole tiedossa, miten on asioita kompensoitu taustalla, jolla tuota erotusta kaupunki on hyvittänyt Lukolle.

Porissa varmaan samansuuntainen systeemi pitäisi rakentaa. Ässien pitää ensin löytää rahat uuteen jumboon, siitä sen vaihto alkaa.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kaupunginhallitus hyväksyi jäähallin osakkeita koskeneen kaupan.

ļ

Odotettu lopputulos ja hyvä juttu Ässille. Eli kaupunginhallitus hyväksyi osakekaupan. Päätös ei ollut kuitenkaan yksimielinen. Timo Aro esitti Tapio Furuholmin ja Laura Pullisen tukemana, että päätösvalta asiasta pitäisi siirtää kaupunginvaltuustoon. Näin ei kuitenkaan tehty. Kolmikko Aro, Pullinen ja Furuholm jätti asiasta eriävän mielipiteen. Kaupunginhallitus hyväksyi äänestyksen jälkeen pohjaesityksen äänin 8-3.

Tapio Furuholm esitti "yllättäen" koko päätöksen hylkäämistä, joka kuitenkin raukesi, koska esitystä ei kannatettu. Furuholm esitti tietenkin tästäkin eriävän mielipiteen.

Nyt katsellaan sitten, että tapahtuuko tulevina kuukausina HC Ässät Oy: n omistajuuskuvioissa jotain muutoksia.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Tässä jutussa on asiavirheenä se että Ässät maksaisi osakkeista 488 ke, kun se on kaupunki joka on ostajana ja siten maksumiehenä.
"talousarviossa yritysjärjestelyjä varten osoitettua määrärahaa" eli mitä kaupunki varannut. Ei tuossa kyllä mitään asiavirhettä ole.

Edit: näköjään ylen uutisessa on. Luin ensin tuon Ässien tiedotteen, missä homma oikein.
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt odotellaan valitusaika ja sitten toivottavasti nimiä papereihin.

Omistuspohjan mahdollisissa muutoksissa veikkaan menevän ainakin syksyyn.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Nyt odotellaan valitusaika ja sitten toivottavasti nimiä papereihin.

Omistuspohjan mahdollisissa muutoksissa veikkaan menevän ainakin syksyyn.

Joo, vaikka itsekin olen puhunut mahdollisista omistajuusmuutoksista, niin kyllä näissä jutuissa menee aikaa. Ja tuskin niitä mahdollisia omistajuusmuutoksia ihan hetkessä päätetään.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Täytyy nyt näin kaupunkilaisenakin todeta, että tämä varmaankin molempien tahojen kannalta paras vaihtoehto huonoista. Aika moni jääkiekosta yhtään digaamaton tahokin sitä mieltä että parempi näin(Porissakin on näitä). Onko tuosta mitään skenaariota, jos kaupunki ei olisi pelastanut ja Ässät pahimmassa tapauksessa konkaan(tämä olisi toki voinut pelastaa koko tohun vrt. Kärpät ja puuhastelijat olisivat saaneet lähteä), mikä hallin kohtalo olisi ollut? Tuskin junnuilla ja taitoluistelijoilla tuota olisi katettu. Taisi kaupunkikin olla täysin pakkoraossa asian suhteen ihan pelkän hallinkin takia(jotta sille maksava asiakaskin?)?

Niin ja tässä ei ollut kettuilua vaan ihan uteliaisuutta kun niin tarkaa hallitouhua seurannut(kettuilu tulee vasta nyt) ja onhan se hienoa ja toivottavaa, että Ässät pysyy liigassa ja jakaa jatkossakin pisteitä etelään päin ;)

Lisätty: toivottavasti tällä ei ole kauheasti vaikutuksia sen uuden palloiluhallin suhteen. Varmasti tästäkin jotain kädenvääntöä tulee näiden hankkeiden välillä. Tai jos tämä saisi sen palloiluhankeen oikeille urille, että tehtäisiin vaan hyvät olosuhteet urheilulle ja jätettäisiin ne katsomot vähemmälle(no toisen ketjun aiheita tästä vängätä vaikka varmaan liittyvät kaupungin rahojen kautta toisiinsa).
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
@L4E mietin itsekin, että Pori on juuri sellainen kaupunki Suomessa, jossa jääkiekon tullessa kyseeseen tällainen järjestely menee läpi ilman mitään määräänsä isompia ihmisten mutinoita. Varsinainen vastustus käyttää julkisia rahoja osakeyhtiön pelastamiseen on jäänyt suunnilleen paikallismedian facebook-sivuilla olleiden kommenttien varaan. Ainakaan sillä perusteella mitä nyt etänä olen seurannut, niin mitään "oikeaa" laajaa vastustusta ei ole ollut (Furuholmia en yksittäisenä poliitikkona siis laske)

@Czescku kaupunki tuli apuun edelleen ennen kaikkea siksi, koska se omisti Ässien kanssa yhdessä taustayhtiön, joka oli perustettu Isomäen remonttia ja siihen tarkoitukseen otetun lainan hoitamista varten. Jos edes leikitellään ajatuksella, että Ässät olisi tehnyt konkurssin, niin kaupunki olisi jäänyt yksin täydellisen kuseen korviaan myöten veloissa olevan halliyhtiön kanssa.. saati sitten sen jälkeen täysin käyttökelvottoman liigahallin kanssa
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Oikeassahan se Kerttula oli, ei tässä mitään konkursseja ole tulossa.

Veronmaksajat maksaa lainat pois.

Ässät maksaa seuraavan kymmenen vuoden aikana Porin kaupungille vähintään 2,5 milj. euroa. Jos Ässät haluaa kaupungin omistamaan halliin jotain lisää, niin Ässät maksaa sen. Oletan vahvasti, että Porin veronmaksajat saavat tuosta Ässien maksamasta summasta jotain.

Ja Ässien osuus halliyhtiöstä oli 4,9 milj. euron arvoinen, josta vähennettiin se lainamäärä, mikä Ässiltä oli maksamatta. Ässät oli maksanut lainaa lähes kaksi miljoonaa euroa. Kaupunki ostaa Ässät siis ulos halliyhtiöstä noin 488 000 eurolla. Summa on kaupungilla olemassa yritysjärjestelyihin liittyvässä määrärahassa.

Ässien meno halliyhtiöön sekä siihen liittyvä maksusuunnitelma oli jo lähtökohtaisesti aika hankala ellei mahdoton yhtälö. Ässät voitti mestaruuden 2013, jolloin tuli rahaa ovista ja ikkunoista, mikä ehkä antoi väärän kuvan Ässien todellisesta maksukyvystä ja liiketoiminnasta. Oli myös muutama voitollisen tuloksen kausi, mutta voittoa olisi pitänyt tehdä joka vuosi paljon enemmän, jotta se vuosittainen lainaerä olisi pystytty maksamaan. Lopun tuhosi sitten korona.

Joskus on pakko myöntää tehdyt virheet ja korjata ne. Tämä Porin kaupungin ja Ässien välinen halliyhtiön kaupankäynti on joka tapauksessa eteenpäin menoa Ässien osalta. Tulevaisuus näyttää selkeästi paremmalta ja omistajuuskuviotkin voivat muuttua, kun sitä yli neljän miltsin hallilainaa ei enää ole.

Ja se on tosiaan totta, että Ässät on tosiaan maksanut veroja ihan kivan määrän.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Onko kukaan miettinyt muuten että Ässät järjesti arvonnan josta saivat 100k€ rahnukkaa ja käytännössä kaupunki omistaa hallin johon kauppasivat nimeämisoikeutta?
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Onko kukaan miettinyt muuten että Ässät järjesti arvonnan josta saivat 100k€ rahnukkaa ja käytännössä kaupunki omistaa hallin johon kauppasivat nimeämisoikeutta?
Eiköhän tämä asia ole neuvoteltu kaupungin kanssa niin, että Ässillä ollut oikeus viedä kampanja loppuun?

Ei nyt kannata aivan uunoina Ässien päättäjiä pitää.

Siinä kohtaa, jos tästä ongelma tulee niin olen sitten se Uuno. Mut ei kyllä juuri murehdituta tämä.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Aika erikoista kyllä, että jotkut näkevät asian pelkästään niin, että Pori on auttanut Ässiä rahallisesti, kun kyseessä ei oikeastaan ole edes sitä, vaikka se nyt aiheelliseksi koronan aiheuttamassa talouskurimuksessa tulikin.
Kyse on enemmänkin siitä, että tehdään asiat niin kuin ne olisi pitänyt alun alkaenkin olla.

Kuinka monella Liiga paikkakunnalla Liiga seura omistaa halliosakkeita?
Mielestäni Tampereen Nokia areenassakaan ei Tapparalla ja Ilveksellä ole omistussuhdetta ollenkaan.

Poria on pidetty jääkiekkokaupunkina, mutta siellä seura on joutunut hallin "lähes" puoliksi itse maksamaan, nyt Pori vasta alkaa olemaan jääkiekko kaupunki kun sillä on ihan oma hallikin.

Jokaisella on aina ne omat intressinsä ja ne suosikki laijinsa/harrastuksensa.
Paljon tässä joutuu maksamaan jokainen kansalainen jonkun muun harrastuksista, opiskeluista, kulttuurista ja jumalauta jonkun muun eduskuntaan äänestäneiden ihmisten aiheuttamia polttoaineen korotuksiakin :)
Joten kannattaa jokaisen vaan mahdollisimman monipuolisesti koittaa kaikkea harrastaa itse ja koittaa saada lapsiakin kokeilemaan kaikkea, niin voi sitten hyvällä omallatunnolla maksaa niitä veroja, se on varma että niiden maksaminen ja "väärikäyttö" ei ainakaan lopu.

Jos ei vieläkään kelpaa, niin kärjistäen voi veronmaksajana miettiä, että kuuluisiko uimahallin käyttäjien/uimaseurojen maksaa puolet uimahallin 17,5 miljoonasta eurosta ja vielä käyttömaksutkin, jotka vuositasolla kuitenkin isot (aurinkokeräimistä huolimatta).
Luulisin, että Ässien maksama vuokra kattaa hallin käyttökustannukset ja luultavasti jopa kaupunki sää pääomaansa takaisinkin päin.

Samaa voi miettiä monitoimihallin kohdalla, tuleeko ne kustannukset palautumaan kaupungille ja kuinka paljon siitä tulee kustannuksia vuositasolla, riittääkö sieltä tulovirtaa, jotta ei verorahat mene hukkaan?

Sama pätee vähän kaikkiin kaupungin tuottamiin harraste/kulttuuri rakennelmiin, joita ei kaikki veroja maksavat ihmiset käytä ei edes katsomossa saati sitten, että itse menisi estradille.
Toki näissä monessa ylläpitokulut merkittävästi pienemmät.

En tiedä minkälainen rahasampo kaupungille joku Kirjurinluotoareena on tai erku areena, mutta uskoisin, että Ässien maksamalla vuokralla ei Isomäki ainakaan kovin huono ole.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Onko kukaan miettinyt muuten että Ässät järjesti arvonnan josta saivat 100k€ rahnukkaa ja käytännössä kaupunki omistaa hallin johon kauppasivat nimeämisoikeutta?

Sama kai on Erku areenan kohdallakin, Porin kaupunki ainakin Googlen mukaan sen omistaa.
Ja Erku siis sponsoroi nimeä vastaan pesäkarhuja ei kaupunkia tietääkseni ainakaan.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Eiköhän tämä asia ole neuvoteltu kaupungin kanssa niin, että Ässillä ollut oikeus viedä kampanja loppuun?

Ei nyt kannata aivan uunoina Ässien päättäjiä pitää.

Siinä kohtaa, jos tästä ongelma tulee niin olen sitten se Uuno. Mut ei kyllä juuri murehdituta tämä.

Ei kait nyt Ässien päättäjiä tuossa tilanteessa kukaan uunoina pidä? Vastikkeettomasta tuotteesta saa 100k€ mikä ei käytännössä enää edes ole oma. Mun mielestä aika nerokas ratkaisu Ässien kannalta.

Ehkä hiukan moraalitonta mutta jos asia sovittu kaupungin kanssa niin eipä kait siinä mitään sitten
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Mikä Ässien toiminnassa on moraalitonta?

Myydä jotain asiaa minkä tietää että ei kauan edes ole omaa koska sisältyy tulevaan isompaan kauppaan?

Et tuossa mitään moraalitonta näe?

Mutta kuten sanoinkin jo että jos se on sovittu kaupungin kanssa niin ei siinä sitten ole mitään.

Itselle ainakin tulisi hieman huijattu olo vastaavassa tilanteessa jos asiaa ei ole tarkasti selvitetty kaupanteon yhteydessä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Myydä jotain asiaa minkä tietää että ei kauan edes ole omaa koska sisältyy tulevaan isompaan kauppaan?

Et tuossa mitään moraalitonta näe?

Mutta kuten sanoinkin jo että jos se on sovittu kaupungin kanssa niin ei siinä sitten ole mitään.

Itselle ainakin tulisi hieman huijattu olo vastaavassa tilanteessa jos asiaa ei ole tarkasti selvitetty kaupanteon yhteydessä.


Aika moraalitonta touhua, kun katsoo tuolta kohtaa jäähallit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös