Ässien talous

  • 1 526 078
  • 6 771

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Taitaa olla Porissa kuntapäättäjät aika sekaisin, jos meinaavat aikuisten oikeasti pelastaa verovaroin HC Ässät Pori Oy:n? Ja yhtä sekaisin on itse porilaiset, jos tähän suostuvat. Paljonhan on puhuttu porilaisesta hulluudesta, mutta eiköhän tässä järki voita. Ei muuta kuin kuppi nurin ja uusi vauhti sarjaporrasta tai kahta alempaa. Valitettavasti siellä taitaa olla Juniori seura (Ry) Oy:n suurin omistaja, mutta eiköhän se junnutoiminta siitä jotenkin pelasteta ja junnutoiminta jatkuu ennallaan.

Ässät ry on tosiaan suurin omistaja. Sieltä on nyt tulossa liigajoukkueeseen lahjakkaat ikäluokat 2003-2004, mutta taloudellista tukea sieltä ei ole tulossa. Rahavirrat seuran sisällä menevät osakeyhtiöltä yhdistykselle eli sisäisesti sovittuja kasvattajakorvauksia ja lisäksi Oy maksaa junnujen valmentajien palkat.

Mutta kokonaisuudessaan Porin kiekkopiireissä ollaan nyt käytännössä yksimielisiä, että nykyinen omistajamuoto on tullut tiensä päähän. Eli muutoksia on luvassa tälle sektorille, mikä olisi tietysti hyvä sekä Ässille että Porin kaupungille.

Yhdistyksen puheenjohtaja Kuparinen totesi tuossa jokunen viikko sitten Satakunnan Kansan haastattelussa, että he ovat valmiita kuuntelemaan mahdollisten ostajaehdokkaiden tarjouksia. Muutenkin jutusta kävi selkeästi ilmi, että myös Ässät ry on valmis omistajuusmuutoksiin.
 

Puliveivaamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Flyers & Barca
Jos ei pystytä lyhentämään halliyhtiön lainoja, niin toimari ja hallitus ottaa lusikan kauniiseen käteensä ja käy henkilöstön läpi ja pahanpohjimmaiset ulos, koskee myös pelaajia. Mistään muualta on vaikea saada säästöjä kuin henkilöstökuluista.

Kaupunki voi lykätä Ässien vuokria hamaan tulevaisuuteen, mutta ei ole kaupungin asia pelastaa yksityisiä yrityksiä. Toki rästit hoidettava myöhemmin.

Ja mitä koronakriisiin tulee, niin hattu kouraan ja hakemaan lainaa pankista, jotta palkat saadaan maksettua. Koska kukaan omistajista ei ole pumppaamassa rahaa Ässiin. Toinen akuutti keino on pelaajista luopuminen. Tuskin kukaan lakkaa ensi kaudella käymästä peleissä, kun nyt on pakkorako toimia.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Millainen Hirsimäen visio remontista mahtoi oikein olla?
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
Tätä meinasin, että onko lyhennykset laskettu päin honkia? Eikö joskus puhuttu, että isoja on erät?

Eipä kait niitä laskettu väärin ole? Ei vaan ole jaksettu alkaa tekemään niitä lyhennyksiä, vaan on koitettu kairaa edellisen vuoden voitolla jotain pelaajabudjetin nostoja yms.

En siis tiedä, mutta voisin väittää että Hirsimäki tiukanmarkan miehenä oli laatinut vedenpitävät suunnitelmat ja valmis säästämään vaikka sinapeista mitä makkaran päälle erätauolla saa laittaa jos sillä jotain olisi saanut säästettyä.

Edit. ja tätä kirjoittaessa näköjään tulikin lisää informaatiota. Noh, mennään noilla muiden tiedoilla.
 

Shubert

Jäsen
Suosikkijoukkue
RL1936
Nurin vaan koko paska! Jos ei ole seurassa ollut taloudellista osaamista sitten Hirsimäen, niin sietääkin kaatua!

Toivottavasti ei kaupunki tällaiseen suostu. Taitaa olla Ässien ainoa toivo että joku ziljonääri keksii lajin nimeltä jääkiekko ja alkaa pumppaamaan rahaa seuraan. Hei hei Ässät, tervetuloa HC Fly Emirates
Hohhoh, vaikka ei mitenkään hauska juttu muuten ole, mutta Julle Kallio smokki päällä esittelemässä HC Fly Emiratesin Isomäen yleisölle on mielikuvana huvittava.
 

shaminy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestarit'13, Honkey Donkey Honkanen, Ape ja Pena
Haiskahtaa Ässien konkurssilta. Tuo toimi tullaan varmasti haastamaan Hallinto-oikeuteen, (Tyyliin Ähtäri)
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Jos lainaa ei ole lyhennetty, niin kai silti tarkoituksena oli sitä takaisin maksaa eikä laittaa veronmaksajien kustannettavaksi?

On tässä ollut aikaa ennen koronaakin sitä maksaa.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Täytyy muistaa että kaupunki omistaa jo nyt osan halliyhtiöstä (jos ei omista niin korjatkaa) ja jos Ässät menee nurin niin kaupungin syliin putoaa liigatason jäähalli jolle ei ole käytännössä mitään käyttöä. Eli sikäli on myös kaupungin ja veronmaksajien intresseissä ainakin auttaa Ässiä vaikeimman ajan yli.
 
Viimeksi muokattu:

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Tämä on todella typerä järjestyly jos Porin kaupunki ei vaadi ensin katsomoiden avaamista ja korvauksia ässille valtiolta. Ja jos ei käy niin pitäisi julistaa ensin sota valtiota vastaan ennen kuin viime hetkessä peruu. Mutta jos Pori omistaa seuran niin joukkueen rungon tulisi olla hulluja kovan lämärin omaavia , jotka tappelee aina kun vastustaja koittaa kahvata ja kuukausipalkka kaikille 1000 euroa.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
"Ei tässä syyllisiä kaivata vaan lahtista ja konekivääriä"

Mutta uutisia lähihistoriasta







Ässät on siis tilanteessa, jossa sen on tehtävä vuosia tästä eteenpäin kokonaisliiketoiminnallaan vuosittain keskimäärin vähintään noin 450 000 euroa voittoa, jotta voitto kattaa halliremontin aiheuttamat kulut. Toki toiminnasta syntyy muitakin kuluja, mutta remontin aiheuttamat ovat suora lisäys aiempaan kulutasoon. Yllättävät menot luonnollisesti lisäisivät entisestään painetta uusille tuloille. Pääasialliset keinot voittojen kasvattamiseen ovat pääsylipputuotot, oheismyynti, myynnin tehostaminen, pudotuspeleihin pääseminen, pelaajamyynnit ja uudet liiketoimintamallit. Toinen lähestymiskulma on karsia juoksevia kuluja.

Yli 400 000 euron pitkän aikavälin keskimääräinen vuosittainen voitto olisi kova tavoite mille tahansa Liiga-seuralle. Kun halliremontin malli ja siihen osallistuminen lyötiin lukkoon vuonna 2013, Jatkoajan tietojen mukaan Liiga-Ässien operatiivinen toimisto vastusteli lopulta valittua mallia nähden sen talousyhtälön riskaabelina. Päätöksen mittavasta osallistumisesta ja pankkilainasta teki yhtiön silloinen hallitus.
 

Since 1953

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers, Jokerit vol. 2023
Iloisia kunnallisveronmaksajia Porissa? Mutta onhan suomalainen tottunut veroja maksamaan, milloin mihinkin. Kyllä poliittinen rälssi hännystelijöineen kohteita keksii. Mutta kyllähän tässä on suunnitteilla yksi hupaisimmista kohteista verorahoille kotimaan kamaralla. Mitäpä tuollakaan rahalla sivistys- tai sote- puolella tekisi, tai vaikkapa ihan vain kuntakonsernin vanhojen lainojen maksussa?
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näköjään 4.75 miljoonasta eurosta 0.75 miljoonaa 7 vuodessa.

On raskas taakka.

Muistin, että alkuvuosina olisi lyhennetty enemmän.

Onhan tuo vähän siihen nähden, että suunnitelma oli 450k€ vuodessa. Siitä voidaankin keskustella, oliko suunnitelma alun alkaenkaan kovin realistinen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: juba

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yritin hieman kaivella laina-asiaa. Alkuun on ilmeisesti ollut lyhennysvapaata mm. ravintolainvestointejen takia. Itse lainaa on ilmeisesti alettu lyhentää joskus vuoden 2017 tienoilla. Suuri osa varmasti muistaa mitä sitten tapahtui; Perttula ja kassakriisi. Uuden johdon aikana taas maksettu velkaa, kunnes iskenyt korona.

Halliremontista päättänyt johto laski, että joku 30k pitää tulla lisää tuloja kuukaudessa. No tavallaan realismia, että saneerattu halli ravintoloineen tuottaa, mutta virhe siinä, ettei otettu huomioon taloudellisten huonojen kausien tai muuten huonojen aikojen mahdollisuutta. Se 30k/kk lisää laskettiin siihen, kun joka vuosi tuli voittoa, ikään kuin se olisi jo ollut itsestäänselvyys, että niin se aina menee.

Mutta vastuu myös kaupungilla, jolla oli ota tai jätä -asenne. Saneli ehdot millä lähtee mukaan ja teki selväksi, että mihinkään muuhun kuvioon ei lähde

Oma tietolähteeni (luotan) siis ei kyllä kaada tätä siis nykyjohdon syliin.
 
Viimeksi muokattu:

Tuamas

Jäsen
Sinänsä halliyhtiö on rakennettu rahastoitavine rahoitusvastikkeineen Ässien kannalta äärimmäisen verotehottomasti.

Nyt Ässien pitää halliyhtiön rahoitusjärjestelyn takia tehdä joka vuosi satoja tuhansia euroja tulosta, jotta kassavirta ei aiheuta nähdynkaltaisia ongelmia. Tästä tuloksesta luonnollisesti menee vielä 20% verottajalle.

Tällöin, jos tarkoitus olisi maksaa halliyhtiölle rahoitusvastikkeita se 450 000 € vuodessa, pitää HC Ässät Oy:n tehdä verotettavaa tulosta reilu 550 000 € joka vuosi.

Ässät on tähän asti kirjannut 1,03 miljoonaa muihin osakkeisiin ja osuuksiin, joka käytännössä muodostuu halliyhtiölle maksetusta rahasta. Sinänsä toki halliyhtiölle on maksettu vuosittain, viime tilikaudellakin 144 000 euroa, vaikka kyseessä oli pahasti koronan runtoma kausi.

Kaupungin osalta tilanne on vähintään haastava, juuri hallin omistusrakenteen ja tulonmuodostuksen vuoksi.
Jos päävuokralainen ja toinen omistaja menee ja kaatuu, niin kaupungille jää käteen jäähalli jolla ei ole nykymuodossaan käyttöä kuin hyvin satunnaisesti.

Itse jos olisin neuvottelemassa, ehdottaisin tässä tilanteessa järjestelyä jossa Porin Kaupunki ostaa Ässiltä siivun osuudesta halliyhtiössä takaisinlunastusoptiolla.

Ja toki tässä on muistettava se, että julkinen valta, paikallinen AVI etunenässä on käytännössä aiheuttanut nykyisen tilanteen. Tällöin jos ei koronatukia saada valtiovallalta kattamaan menetettyjä tuloja, voi nähdä myös moraalisesti kestävän aspektin siinä, ettei päästetä satojen tuhansien vuotuisen veropotin alueelle tuovaa yhtiötä nurin itse asetettujen rajoitusten takia.
 

Dukes85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Detroit Red Wings
Onhan tuo jotenkin jäätävää ajatella, että missä käsissä on Porin päätöksen teko.
Porin kaupungin ja Ässien yhteisomistuksessa olevaa halliyhtiötä ollaan muuttamasssa kiinteistöyhtiöstä tavalliseksi osakeyhtiöksi. Näin ollen siis on helpompi järjestää kannattavaa liiketoimintaa urheilun tueksi. Eli siis tapahtumia.

Porin kaupunki on myös päättänyt rakentaa viereiselle tontille 25 miljoonaa maksavan Läntisen Ismon kansainväliset mitat täyttävän palloiluhallin, jonka kustannuksia on tarkoitus kattaa tapahtumatuotannolla.

Varsinainen tapahtumakaupunki Porista tulossa. Tänne onkin paljon tapahtumia saatu haalittua vuosien mittaa ja jatkossa on kaksi hallia vieräkkäin tapahtumia varten. Lisäksi Karhuhallissa on messuja varten jo tilat.
No Porin Jazzitkin pelasti tuholta Suomi Areenan tuleminen.

Siinä on sitten maksettavaa porilaisilla.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Porin kaupunki on myös päättänyt rakentaa viereiselle tontille 25 miljoonaa maksavan Läntisen Ismon kansainväliset mitat täyttävän palloiluhallin, jonka kustannuksia on tarkoitus kattaa tapahtumatuotannolla
Jos se suunnitelma toteutuu, että kaupunki ostaa veronmaksajien rahoilla Ässät kokonaan ulos halliyhtiöstä (ja näin vapauttaa julkisella rahalla osakeyhtiön kokonaan sen veloista), niin ainakin tämä Läntisen hanke täytyy silloin hyllyttää kokonaan.. vai joko tässä ennakoidaan, että nyt sitten ihan kohta kun sote-palveluita ei tarvitse enää järjestää kaupungin tasolla vaan hyvinvointialue vastaa niistä, niin veronmaksajien rahoja on sitten varaa heitellä kaikkeen muuhun :D

Itse olen edelleen suunnitellut, että kun elämäntilanne sen joskus reilun kymmenen vuoden päästä mahdollistaa, niin mielelläni voisin vaikka muuttaa sitten takaisin Poriin. Mutta ei helvetti, tällä menolla Porin kunnallisvero huitelee tuolloin jo jossain aivan pilvissä, kun siihen on lisätty jonkinlainen patavero *hymiö*
 

Dukes85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Detroit Red Wings
Jos se suunnitelma toteutuu, että kaupunki ostaa veronmaksajien rahoilla Ässät kokonaan ulos halliyhtiöstä (ja näin vapauttaa julkisella rahalla osakeyhtiön kokonaan sen veloista), niin ainakin tämä Läntisen hanke täytyy silloin hyllyttää kokonaan.. vai joko tässä ennakoidaan, että nyt sitten ihan kohta kun sote-palveluita ei tarvitse enää järjestää kaupungin tasolla vaan hyvinvointialue vastaa niistä, niin veronmaksajien rahoja on sitten varaa heitellä kaikkeen muuhun :D
Eilisessa Satakunnan Kansan jutussa kerrottiin, että lähteiden mukaan poliittisille päättäjille ei ole esitetty sellaista vaihtoehtoa, että kaupunki ostaisi Ässät ulos kiinteistöyhtiöstä.

Eli se osto on vain palstan kirjoittajan mutuilua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös