Ässien otteet kaukalossa 2024–2025

  • 37 533
  • 368

Kafka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin ravintolapianistit ja harhaoppiset joogaajat
Huomasitko muuten että heti pelin alussa kun saatiin kiekko KalPan päätyyn niin koko Ässä-joukkue teki u-käännöksen eikä lähtenyt tavoittelemaan kiekkoa. Enpä muista moista ennen nähneeni.
Paitsiovaroitus päällä.
 

TwistedKites

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tämän päivän ottelusta ennen kaikkea kudos to Kalpa. Kauden selvästi laadukkain vastus toistaiseksi ja on mennyt hiukan tutkan alla alkukaudesta. Varsinkin kun omiin ja vieraisiin on mennyt aika vähän maaleja niin pelaajat eivät ole paistatelleet pistepörssissä.

Ässät sai puolen välin jälkeen pelistä kiinni, mutta ei päässyt samanlaisille maalintekopaikoille kuin mistä Kalpa teki omansa. Pari kertaa onnikaan ei ollut myötä. Ja sitten kolmannessa Kalpa pelasi riittävän tylysti.
Ortio oli tänään(kin) todella hyvä. Numerot olisivat voineet olla rumemmatkin. Ortio lienee myös sunnuntaina maalissa. Onkohan muuten Leevi Viitala sunnuntaina kehissä kun kerran ei enää Rovaniemellä ole?
 

ks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,HPK
Näistä peleistä puhutaan usein vain siihen sävyyn, että kaikki on Ässistä ja Ässien asenteesta aina kiinni, ikäänkuin Ässät olisi yksinään määräämässä kunkin pelin kulkua. Näinhän ei ole, vaan se vastustajakin määrää siellä ihan yhtä paljon mitenkä peli menee.

Nyt kävi niin, että vastustajan aktiivisuus pääsi yllättämään Ässät, joka jäi täysin jalkoihin ekaerässä. Kun peli lähtee menemään noin niin sitä on hyvin vaikeaa enää korjata. KalPa oli todella hyvä, sekin täytyy tunnustaa, ei se ollut pelkkää Ässien surkeutta.

Lohdullista lopulta oli, ettei Ässät täysin romahtanut vaan puolustus piti sitten kaksi erää eli pelissä oli ryhtiä kuitenkin. Hyötyä tulee lisää edellyttäen että oikein arvioidaan tappion syyt ja opitaan niistä vastaisen varalle. Noloahan tämä oli kotiyleisön edessä kuten varmaan kaikki myöntävät ja siitä motivaatiota jatkoon.

KalPa oli sen verran hyvä, että ehkäpä siitä on kamppailemaan jopa ihan kärkisijoista.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hyökkääjät, pl. JMJ, Tammela, Erholtz.

Hämeenaho?? Kultakypärä??

Curryn vertailu pitää tehdä Tiivolaan, koska tuskin kukaan olisi halunnut korvata JMJ:tä. Samat pisteet, plusmiinus Currylle, aloituksissa Tiivola selvästi parempi.

Kun joukkuetta kootaan, ostetaan käytettyjä autoja eli aina ei tiedetä mitä oikeasti saadaan. Vuorinen satsasi kotimaisiin, tuttuihin pelaajiin ja onnistui siinä kohtuu hyvin. Curry on osoittautunut hyväksi pelaajaksi, mutta en ymmärrä miksi tässä kohtaa pitää esittää tälläinen väite.
 

Nigi

Jäsen
Ensimmäinen oikeasti huono peli Ässiltä tähän kauteen. Ihan turha on vielä panikoida.

Hyökkäys tuskin tulee olemaan ongelma, samaa ei voi sanoa pakistosta. Sinne on todellakin tarvetta vahvistukselle. Toivottavasti kuukauden päästä tulisi hyvä äijä vielä sinne, niin luottoa tähän nippuun löytyy.

Ja toivottavasti Lipiäinen on jo ensi viikolla askissa. Todella iso palanen ylivoimassa. Hänen poissaolonsa näkyy heti, kun nopea ja todella kiekkovarma pelintekijä ei ole messissä.
 

Jalat1990

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kenet korvaisit Curryllä Ässien kokoonpanosta?
Paha sanoa, enkä voivotellut että miksei meillä tälläistä Currya ole " tämän tai tämän" tilalle. Mutta, jos tuollainen kaveri löytyy echl:stä ja veikkaan että melko sopuisaan hintaan, niin suosittelen Vuorisen avartamaan katseita muuallekin kuin Euroopan "Huippu sarjoihin", joissa taatusti arvan ohilaukaus aiheuttaa enemmän pään vaivaa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Aikamoisia johtopäätöksiä pystytään jälleen tekemään yksittäisen ottelun tapahtumista, kausi lähes ohi ja valmentaja luiskaan.

Jo etukäteen oli nähtävissä melkoisen iso riski, että kaukalossa tapahtuu juurikin se mitä eilen tapahtui. No, miksi? Lähinnä siksi, että Kalpa on hyvin paljon samantyyppinen joukkue mitä Ässät haluaa olla, mutta on vain oppimiskäyrässä huomattavasti pidemmälle ja ehkä myös keskimäärin materiaalin puolesta myös pikkuisen laadukkaampi. Kun kaksi hyvin pitkälle saman pelikirjanjoukkuetta kohtaavat, yleensä se parempi voittaa isolla todennäköisyydellä. Tänään Kalpa pelaa Sporttia vastaan, joka ei ole ainakaan Ässiä parempi joukkue, mutta luultavammin Kalpa joutuu tänään tekemään huomattavasti enemmän voiton eteen yksinkertaisesti sen takia, että Sportin pelikirja ei ole yksiyhteen sama kuin Kalpalla.

Eilenkin Ässillä olisi ollut palaa pisteille, jos olisi ollut halua tai nöyryyttä purkaa vain painetta ja odottaa Kalpan temmon jossainkohtaa laskevan ja laskihan se nytkin, mutta siinä kohtaa peli oli jo käytännössä ratkaistu. Onko sitten tässä vaiheessa kautta järkevää muutella pelitapaa vastustajan mukaan on täysin toinen kysymys, eilen saatiin arvokasta oppia miten ei voi tehdä asioita tulevaisuudessa ja tämä on tärkeää pelin kehittämisen kannalta. Edellisillä kausilla Ässät ovat ikäänkuin lakaisseet ongelmat piiloon pysymällä sitkeästi noppavitosessa, blokeissa ja pitkissä kiekoissa eilisen kaltaisissa tilanteissa ja tätä kautta on sitten myös haudattu kauden aikainen pelinkehitys ja tämä lasku on sitten maksettu kauden loppupuolella. Ja tietenkin toinen olennainen asia pisteiden kannalta oli jälleen erikoistilanteiden taso tai tasottomuus, tämä on edelleen se primääriongelma ratkaista ja siihen pitäisi todella panostaa aikaa ja vaivaa.
 

Orlando

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Eilenkin Ässillä olisi ollut palaa pisteille, jos olisi ollut halua tai nöyryyttä purkaa vain painetta ja odottaa Kalpan temmon jossainkohtaa laskevan ja laskihan se nytkin, mutta siinä kohtaa peli oli jo käytännössä ratkaistu. Onko sitten tässä vaiheessa kautta järkevää muutella pelitapaa vastustajan mukaan on täysin toinen kysymys, eilen saatiin arvokasta oppia miten ei voi tehdä asioita tulevaisuudessa ja tämä on tärkeää pelin kehittämisen kannalta.
Niinpä. Ei varmastikaan ole järkeä tässä vaiheessa kautta, kun kohdataan ensimmäistä kertaa, luopua heti kättelyssä omasta pelitavastaan. Sehän kertoisi vaan siitä, ettei luoteta omaan systeemiin.

Toisaalta kun nähtiin aika varhaisessa vaiheessa, että ei riitä, niin olisiko se aikalisä ollut viisautta ja lähteä hidastamaan pelin tempoa? Jälkiviisautta ja helpommin sanottu, kuin tehty.

KalPa on kyllä aiemmillakin kausilla ollut Ässille yksi hankalimmista vastuksista, vaikka ollaan oltu eri systeemillä liikkeellä.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Hämeenaho?? Kultakypärä??

Curryn vertailu pitää tehdä Tiivolaan, koska tuskin kukaan olisi halunnut korvata JMJ:tä. Samat pisteet, plusmiinus Currylle, aloituksissa Tiivola selvästi parempi.

Kun joukkuetta kootaan, ostetaan käytettyjä autoja eli aina ei tiedetä mitä oikeasti saadaan. Vuorinen satsasi kotimaisiin, tuttuihin pelaajiin ja onnistui siinä kohtuu hyvin. Curry on osoittautunut hyväksi pelaajaksi, mutta en ymmärrä miksi tässä kohtaa pitää esittää tälläinen väite.
Koska itse aloitit vertailun Tiivolaan, niin Curryn olisin ottanut ennen kauden alkua, ja nyt kauden alettua,siis joka tapauksessa ennen Tiivolaa.
Mutta palstallahan tiedetään, että Curry on kallis, ja Tiivola ei...
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Jo etukäteen oli nähtävissä melkoisen iso riski, että kaukalossa tapahtuu juurikin se mitä eilen tapahtui. No, miksi? Lähinnä siksi, että Kalpa on hyvin paljon samantyyppinen joukkue mitä Ässät haluaa olla, mutta on vain oppimiskäyrässä huomattavasti pidemmälle ja ehkä myös keskimäärin materiaalin puolesta myös pikkuisen laadukkaampi. Kun kaksi hyvin pitkälle saman pelikirjanjoukkuetta kohtaavat, yleensä se parempi voittaa isolla todennäköisyydellä.

Eilenkin Ässillä olisi ollut palaa pisteille, jos olisi ollut halua tai nöyryyttä purkaa vain painetta ja odottaa Kalpan temmon jossainkohtaa laskevan ja laskihan se nytkin, mutta siinä kohtaa peli oli jo käytännössä ratkaistu. Onko sitten tässä vaiheessa kautta järkevää muutella pelitapaa vastustajan mukaan on täysin toinen kysymys, eilen saatiin arvokasta oppia miten ei voi tehdä asioita tulevaisuudessa ja tämä on tärkeää pelin kehittämisen kannalta. Edellisillä kausilla Ässät ovat ikäänkuin lakaisseet ongelmat piiloon pysymällä sitkeästi noppavitosessa, blokeissa ja pitkissä kiekoissa eilisen kaltaisissa tilanteissa ja tätä kautta on sitten myös haudattu kauden aikainen pelinkehitys ja tämä lasku on sitten maksettu kauden loppupuolella.

Tosi hyvä nosto. Koska itsekin kelasin just noita asioita.

KalPan prosessi pelityylin ja siihen istuvan rosterin rakentamisessa on jo monivuotinen. Ylipäänsä, siinä missä HPK oli vuosituhannen alkupuolella malliesimerkki pienten ja keskisuurten seurojen menestyskulttuurista -valmennus, joukkueen kasaaminen, kilpailuetu - on KalPa omasta mielestäni perinyt tämän statuksen viime vuosina. Ihan alkaen valmennuksesta ja prosesseille annettavasta ajasta. Pekka Virta, Tommi Miettinen 4 kautta, nyt Petri Karjalainen jatkaa tuoden omat mausteensa. Kaikkia heitä yhdistää myös se, että ennen päävalmentajaksi ryhtymistä on valmennettu KalPa U20 ja Miettinen Liigassa apurinakin.

Lisäks, KalPalla ei oo mitään suurseuran auraa. Eivät ole voittaneet mitään, pääsääntösesti rekryt ei ole mitään tähtiststuksen meritoituneita, vaan ennemmin urallaan eteenpäin pyrkiviä ja/tai nöyriä joukkueen ja pelin edessä. Sitoutuneita. Siksi ovat todella ikävä vastus Porin perjantai-illassa.

En osaa sanoa miten seurassa tai joukkueen sisällä mietitään pelitavan kehitys/tulostaso tasapainoa. Kenties sitä voi säädellä hieman peli-illan mukaan -koska ensisijaisesti ollaan tekemässä nopeita kääntöjä, koska otollisempaa saada peliä rauhotettua ja kiekkoa kontrolliin-, tehdäänkö analyysiä millä pelitavalla on optimaalista menestyä kuluvalla kaudella -meillä ei välttämättä ole kalpamaiseen peliin KalPan rosteria, ainakaan vielä-, vai onko tää eräänlainen sisäänajokausi jossa pusketaan aktiivisempaa peliä silläkin riskillä, että välillä tulee lunta tupaan, mutta pitkässä juoksussa maksaa itsensä takaisin.

Ehkä se on joku hybridi-malli, sopivissa määrin nopeita kääntöjä ja tätä tasapainottaakseen väliin peliin hieman kontrolliakin, viisikko kasaan jne. Ässät on osoittanut alkukierroksilla mallikkaita vastaiskuja ja suorahyökkäyksiä, samoiten päätyviivan tuntumassa karvauspelillä aiheutettu kiekonmenetyksiä ja maalejakin. Toisaalta, jos kiusaus on pelata jatkuvasti nopeasti ylös syntyy ping-pong tilanteita joissa kiekkoa miekkaillaan epäedullisiin tiloihin, menetetään, luovutetaan keskialueelle ja vastustaja saa kiekkokontrollin ja pelin virtauksen haltuunsa.
 

1stApril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koska itse aloitit vertailun Tiivolaan, niin Curryn olisin ottanut ennen kauden alkua, ja nyt kauden alettua,siis joka tapauksessa ennen Tiivolaa.
Mutta palstallahan tiedetään, että Curry on kallis, ja Tiivola ei...
Tiivola ja Curry eivät olisi olleet saman aikaan hankittavissa, jos ajatellaan että Ässät olisi ollut molempien perässä. Tiivola on sainattu viime kauden aikana, mahdollisesti jo ennen vuoden vaihdetta. Ymmärrän hyvin, että Vuorinen halusi kiinnittää kokeneen Tiivolan silloin sentteriksi nuoren Juholan seuraan. Vaihtoehtona olisi ollut jäädä odottamaan, mitä Ameriikasta saadaan keväällä tai kesällä.

Curry tai vastaava hankinta olisi ollut ajankohtainen jos JMJ:n kanssa ei olisi päästy jatkosopimukseen. Ei mitään Currya tai vastaavia echl-arpoja vastaan. Sieltä echl-arpajaisista olisi mahdollisesti saatu vaikkapa enemmän jalkoja, toisaalta vähemmän johtajuutta ja nuorten mentorointia. Nyt mentiin seiftimmällä hankintapolitiikalla ruletin peluun sijasta ja ihan ok nippu saatiin näillä pelimerkeillä.
 

Blade80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Aikamoisia johtopäätöksiä pystytään jälleen tekemään yksittäisen ottelun tapahtumista, kausi lähes ohi ja valmentaja luiskaan.

Jo etukäteen oli nähtävissä melkoisen iso riski, että kaukalossa tapahtuu juurikin se mitä eilen tapahtui. No, miksi? Lähinnä siksi, että Kalpa on hyvin paljon samantyyppinen joukkue mitä Ässät haluaa olla, mutta on vain oppimiskäyrässä huomattavasti pidemmälle ja ehkä myös keskimäärin materiaalin puolesta myös pikkuisen laadukkaampi. Kun kaksi hyvin pitkälle saman pelikirjanjoukkuetta kohtaavat, yleensä se parempi voittaa isolla todennäköisyydellä. Tänään Kalpa pelaa Sporttia vastaan, joka ei ole ainakaan Ässiä parempi joukkue, mutta luultavammin Kalpa joutuu tänään tekemään huomattavasti enemmän voiton eteen yksinkertaisesti sen takia, että Sportin pelikirja ei ole yksiyhteen sama kuin Kalpalla.

Eilenkin Ässillä olisi ollut palaa pisteille, jos olisi ollut halua tai nöyryyttä purkaa vain painetta ja odottaa Kalpan temmon jossainkohtaa laskevan ja laskihan se nytkin, mutta siinä kohtaa peli oli jo käytännössä ratkaistu. Onko sitten tässä vaiheessa kautta järkevää muutella pelitapaa vastustajan mukaan on täysin toinen kysymys, eilen saatiin arvokasta oppia miten ei voi tehdä asioita tulevaisuudessa ja tämä on tärkeää pelin kehittämisen kannalta. Edellisillä kausilla Ässät ovat ikäänkuin lakaisseet ongelmat piiloon pysymällä sitkeästi noppavitosessa, blokeissa ja pitkissä kiekoissa eilisen kaltaisissa tilanteissa ja tätä kautta on sitten myös haudattu kauden aikainen pelinkehitys ja tämä lasku on sitten maksettu kauden loppupuolella. Ja tietenkin toinen olennainen asia pisteiden kannalta oli jälleen erikoistilanteiden taso tai tasottomuus, tämä on edelleen se primääriongelma ratkaista ja siihen pitäisi todella panostaa aikaa ja vaivaa.

En millään pysty ostamaan sitä, että jos tunnistetaan joku riski niin siitä ei välitettäisi ja annettaisiin vaan mennä tai, jos löydettäisiin joku mahdollisuus jolla voitaisiin haastaa parempi joukkue, niin jätetään käyttämättä, koska on liian aikaista. Sehän sotii jo kilpaurheilun perusteita vastaan.

Kalpa teki ensin hyökkäysalueella mitä halusi, koska meidän pakit aktiivisesti ajoivat kulmiin ja eivätkä pärjänneet siellä, jolloin ollaan ongelmissa, tulee jäähyjä tai maalipaikkoja.
Hyvät joukkueet pystyvät adaptoitumaan vastustajan pelitavan mukaan tai pelitilanteen.
Mielestäni vähän erikoista kyllä, mutta Ässien pakisto on kuitenkin kasattu ennemmin juuuri noppavitosessa seisomiseen kuin aktiiviseen katkopelaamiseen.
Kyllä siinä olisi ollut mahdollisuus alussa tehdä Kalpalle se minkä Kalpa teki Ässille lopussa, piti äijät kulmissa heittämässä rännikiekkoja, siihen Ässien rynnistys kariutui, koska ei päästy sinne ykkössektorille ja Kalpa teki vain sen mitä voittoon vaadittiin. Puolusti keskustaa ja maalinedustaa.
Luulisi, että aiempien kausien opeilla olisi ollut helppo ottaa vauhti vastustajalta pois kuten itsekkin ehdotit.

Viime kauden pakisto olisi ollut valovuoden edellä tämän kauden pakistoa, juuri aktiivisessa oman pään katkopelaamisessa.


Kalpaa vastaan eilen pelattiin, mutta ainakin omaan silmääni on aika paljon erilaisia aktiivisia pelitapoja, joissa vähän eri variaatioita.
Ainakin omasta mielestäni on melko aikaista sanoa, että mikä tulee olemaan se Ässien identiteetti ja jos/kun Ässät on matkalla jonkinlaiseen identiteettiin, niin toivottavasti se on Ässien tapa eikä ainakaan Kalpan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
En millään pysty ostamaan sitä, että jos tunnistetaan joku riski niin siitä ei välitettäisi ja annettaisiin vaan mennä tai, jos löydettäisiin joku mahdollisuus jolla voitaisiin haastaa parempi joukkue, niin jätetään käyttämättä, koska on liian aikaista. Sehän sotii jo kilpaurheilun perusteita vastaan.

Mielestäni vähän erikoista kyllä, mutta Ässien pakisto on kuitenkin kasattu ennemmin juuuri noppavitosessa seisomiseen kuin aktiiviseen katkopelaamiseen.

Viime kauden pakisto olisi ollut valovuoden edellä tämän kauden pakistoa, juuri aktiivisessa oman pään katkopelaamisessa.

Ainakin omasta mielestäni on melko aikaista sanoa, että mikä tulee olemaan se Ässien identiteetti ja jos/kun Ässät on matkalla jonkinlaiseen identiteettiin, niin toivottavasti se on Ässien tapa eikä ainakaan Kalpan.

Oma peli ensin, mutta tokihan sitä pitää kyetä mukautumaan vastustajaan. Tätähän jauhettiin viime kauden jäljiltä miten raikkaan alun jälkeen vastustajat alkoi pelaamaan Ässien vahvuuksia pois ja niiden tilalle ei kehittynyt uusia. Meni käpertymiseksi. Toki, myös huomioitava, että tärkeimmistä kenttäpelaajista Miksa, Lenni, Lefe missas kukin 14-17 matsia.

Matinmikko, Lefe, Zabransky, Heimosalmi. Ihan perustellusti voi katsoa tiettyjä ominaisuuksia liike-kiekollisuudessa tulleen menetetyn.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös