Ässien kannattajatoiminta ja -matkat kaudella 2015–2016

  • 83 598
  • 534

Patapakka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tero Koskirannan mukaan Pori on nykyään liigassa niitä harvoja paikkoja, jossa on aina fiilistä. Tästä iso käsi esim. Pataljoonalle. Laulu on aivan upeaa ja vielä kun leviäisi koko seisomakatsomoon, voitaisiin puhua Keski-Eurooppalaisesta tunnelmasta! Jos jotakin voisi toivoa, niin haudatkaa se vanhahtanut ja väsähtänyt "na na naa naa, porin ässät" äkkiä jonnekin ja syvälle.

Olen istunut kolme ensimmäistä pelia A6 katsomon alaosassa, laulu ei ole kuulunut sinne. Kun hallissa on muuten hiljaista, olen huomannut että vastapuolella lauletaan, mutta sanoista ei saanut selvää. Hienoa, että yritätte, vaatii kärsivällisyyttä. Vastakkain asettelua en edelleenkään ymmärrä.

Kiitoksia teille molemmille palautteesta. Työskennellään sen eteen, että jatkossa laulu ja huuto kuuluisi entistä paremmin. Itse tulin sunnuntain peliin myöhässä ja katselin peliä pari minuuttia A-katsomon portailta. Silloin laulu kuului siihen. Mutta se nyt ei ole mikään absoluuttinen totuus, jokaisen kokemus on yhtä arvokas ja kokijalle itselleen se totuus. Ja mitä tulee vastakkainasetteluun, niin ainakin me aktiivisen ääneenkannattamisen kehittäjät pyrimme vaikuttamaan siihen, että turhaa vastakkainasettelua ei "meidän puolelta" aloitettuna syntyisi.

On aivan selvä, että seurat joutuvat laskemaan lipunhintoja nykyisessä taloustilanteessa. Toimistolla ollaan kyllä huomattu pienentyneet lipputulot, vaikka lippujen myyty määrä onkin ollut hyvällä tasolla. Nyt Ässien täytyy katsoa kausi loppuun ja laskea oheismyynnit yms., ennen kuin tekevät suuria päätöksiä.

Niin, tämä on asia, joka on itseänikin mietityttänyt. Nyt on paljon porukkaa hallissa, mikä on tietysti ainakin seuran yleisen imagon kannalta hyvä asia sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Kuitenkin mietin, että mitähän mahtaa viivan alle jäädä, kun lippuja myydään jatkuvasti kampanjoilla ja sitten toki iso osa katsojista maksaa vain 3€/peli halvan seisomakausikortin myötä. Ideana on tietysti ollut se, että kun saadaan enemmän väkeä halliin, niin oheismyynti kasvaa. Tällä hetkellä empiiristen havaintojen perusteella on kuitenkin vaikea uskoa, että oheismyynti riittäisi kattamaan halvalla myydyistä lipuista syntyvää tulojen pienentymistä. D-päädyn oheismyyntitilat valmistuvat ilmeisesti joskus ensi vuoden puolella ja jos oikein ymmärsin, niin myös A-katsomon takana on myyntipisteitä, jotka eivät vielä ole valmiina. Eli ajateltu oheismyyntihyöty menetetään. Minusta Ässien olisi kannattanut tehdä näiden kampanjoiden kanssa ennemmin niin, että olisivat nyt luottaneet uusitun hallin viehätysvoimaan normaalihinnoilla ja aloittaneet kampanjoinnin sitten, kun loputkin oheismyyntitilat ovat käyttökunnossa. Silloin olisi kampanjoiden aiheuttama tulonmenetys saatu paikattua paremmin oheismyyntituloilla.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kuitenkin mietin, että mitähän mahtaa viivan alle jäädä, kun lippuja myydään jatkuvasti kampanjoilla ja sitten toki iso osa katsojista maksaa vain 3€/peli halvan seisomakausikortin myötä. Ideana on tietysti ollut se, että kun saadaan enemmän väkeä halliin, niin oheismyynti kasvaa. Tällä hetkellä empiiristen havaintojen perusteella on kuitenkin vaikea uskoa, että oheismyynti riittäisi kattamaan halvalla myydyistä lipuista syntyvää tulojen pienentymistä. D-päädyn oheismyyntitilat valmistuvat ilmeisesti joskus ensi vuoden puolella ja jos oikein ymmärsin, niin myös A-katsomon takana on myyntipisteitä, jotka eivät vielä ole valmiina. Eli ajateltu oheismyyntihyöty menetetään. Minusta Ässien olisi kannattanut tehdä näiden kampanjoiden kanssa ennemmin niin, että olisivat nyt luottaneet uusitun hallin viehätysvoimaan normaalihinnoilla ja aloittaneet kampanjoinnin sitten, kun loputkin oheismyyntitilat ovat käyttökunnossa. Silloin olisi kampanjoiden aiheuttama tulonmenetys saatu paikattua paremmin oheismyyntituloilla.
Kauden 2014-2015 budjetoidut luvut:
Yleisötavoite 4200, budjetoitu lipun keskihinta: 12,99€, lipputulot 1 637 000€, koko tulobudjetti 5 498 000€
Kauden 2015-2016 budjetoidut luvut:
Yleisötavoite 4500, budjetoitu lipun keskihinta: 11,85€, lipputulot 1 600 000€, koko tulobudjetti 5 745 000€

Kuten luvuista huomaa, on halpojen kausikorttien vaikutus keskimääräiseen lipunhintaan melko pieni. Tarkkaa toteutunutta lipun keskihintaa ei minulla nyt ole antaa viime kaudelta, mutta tuohon budjetoituun 12,99€ ei ylletty. Jos tällä kaudella pysytään budjetoiduissa tavoitteissa tai ylitetään jopa ne, niin tulee keskimääräisen lipunhinnan lasku olemaan alle euron. Eli jos yleisökeskiarvon nostamisessa 3980->4500 onnistutaan, kattaa noussut yleisömäärä jo helposti laskeneen lipun keskihinnan aiheuttaneet tulojen vähennykset. Tällöin oheismyynnin kasvu on pelkkää plussaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...D-päädyn oheismyyntitilat valmistuvat ilmeisesti joskus ensi vuoden puolella ja jos oikein ymmärsin, niin myös A-katsomon takana on myyntipisteitä, jotka eivät vielä ole valmiina. Eli ajateltu oheismyyntihyöty menetetään. Minusta Ässien olisi kannattanut tehdä näiden kampanjoiden kanssa ennemmin niin, että olisivat nyt luottaneet uusitun hallin viehätysvoimaan normaalihinnoilla ja aloittaneet kampanjoinnin sitten, kun loputkin oheismyyntitilat ovat käyttökunnossa. Silloin olisi kampanjoiden aiheuttama tulonmenetys saatu paikattua paremmin oheismyyntituloilla.

Eiköhän Ässät ole huomioinut palvelupisteiden avautumisaikataulun budjetoidessaan oheismyyntejä. Nyt oli tärkeää saada ihmisiä hallille, kun halli valmistuu nähdään miten se toimii isoilla yleisömäärillä. D-pääty valmistuu Ässien mukaan joulukuun puolessa välissä.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
On aivan selvä, että seurat joutuvat laskemaan lipunhintoja nykyisessä taloustilanteessa. Toimistolla ollaan kyllä huomattu pienentyneet lipputulot, vaikka lippujen myyty määrä onkin ollut hyvällä tasolla. Nyt Ässien täytyy katsoa kausi loppuun ja laskea oheismyynnit yms., ennen kuin tekevät suuria päätöksiä.
Uskoisin myös tähän, että oheismyynnit tekevät kivasti tulosta. Käytäntö vähän sama kuin Ruotsin laivoilla, porukka sisään puoli-ilmaiseksi ja tlili tehdään palveluiden ja tuotteiden myynnillä.
 
Suosikkijoukkue
Pata
Rumpalilla tänään vähän liikaa energiajuomaa pohjalla?
Fyysisyys vasta sai yleisön syttymään.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Hienot rytmit tai ei, mutta rytmitajua ei ainakaan ollut tippakaan. Joku olis voinut antaa sille rauhoittavia.
 

Śmierć

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders & Frans Nielsen + Karhu HT
Hienot rytmit tai ei, mutta rytmitajua ei ainakaan ollut tippakaan. Joku olis voinut antaa sille rauhoittavia.

Mielestäni koko rummun vois hylätä ja jättää jyväskyläläisille nämä.
 

Ässät1967

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllähän se kuuluu, mut kova kiire tuntuu olevan. Menee koko katsomo eri tahtia.
Juuri näin. Yritin kuunnella pataljoonaa b5 katsomosta ja heikkoo on. Ei pahalla.
Rytmittäminen aivan pielessä ja vaikea sanoo sanoitukseen mitään kun ei kuule.
Tehkää rytmitys hitaammaksi ja sanat painavammiksi. Taputtakaa kädet ylhäällä rytmi. Kiire pois!!!
Sitten ne laulut mitä yritin kuulla on pitkälti perseestä.... Jos ei osata laulaa kunnolla rytmissä niin tehkää yksinkertaisempia riimejä ja jättäkää kaikki "juhatapiot" pois...
Ei ketään kiinnosta kuulla nuotin vierestä vedettyy.
Omalaatuisuutta kehiin. ÄSSÄT - PORI - ÄSSÄT .... Taputukset sanojen väliin ja yksi riittää ei tarvi taputtaa ihan hulluna kun tahti sekoo ja ihmiset ei saa selvää. Hiitaampi ja voimakkaampi on myös selkeempi...
Kaikella kunnioituksella ja parasta toivoen! Varmasti pääsette vielä huippulle mutta tehkää se tyylillä omaperäsesti eikä plagioden muita (toki toimivat pitäkää)
KOROSTAKAA PORILAISUUTTA! Hakekaa sanoja ja rytmejä meidän historian kautta...
Kiitos.
Edit. Ja rumpu olisi hyvä jos se lyö vaan isosti yhden tahdin väliin... Patarumpu! Se ois kova ja kuuluis varmasti. En ole kyllä yhtään tietoinen millainen teillä jo on, mutta kaikupohjaa lisää ei haittaa ja lyönti tiheys pienemmäksi.
Toki välillä tarvitaan KIIMAA ja silloin saa rytistä kunnolla!!
Itse löysin spotifyista aikanaan "charge"... Ratsuväen hyökkäykseen lähdön trumpetilla jonka kaikki muistaa länkkäreistä... Ois hieno kuulla sellainen välillä hallin kajareista, kun pata painaa YV hyökkäystä...
No villilänsi tais mennä jo porissakin *hymiö
 
Viimeksi muokattu:

Mush

Jäsen
Suosikkijoukkue
U.S.V.A
Pataljoona siirtyy B-päätyyn.

Pataljoona siirtyy seisomakatsomon B-katsomon puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajat sijoitetaan jatkossa D-katsomon puoleiseen päätyyn. Näin ollen pääsemme kannustamaan Ässiä siinä päädyssä, johon Ässät hyökkää pelissä kaksi kertaa. Aloitamme B-päädyssä jo lauantaina. Tule ajoissa paikalle!

Mielestäni win - win tilanne kaikille osapuolille. Niin koti- kuin vieraskannattajille. Näinhän sen olisi pitänyt mennä jo ensimmäisestä pelistä lähtien.
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Liput alas, ellette niitä oo taas johonkin unohtanut, niin voitte ehkä tulla toimeen muiden kanssa. Sinne on kuitenkin loput 99% katsojista tullut katsomaan peliä.
 
Suosikkijoukkue
Pata
Vielä A ja D katsomo haltuun, ni onkin koko halli kierretty. Sit ihmetellään ko ei vaan lähe.
Ei vaan leikki leikkinä. Onhan tossa kehitystä paljon viime kauteen.
Toivoisin ehkä sellaista pientä pelisilmää, että miettisitte minkä rytmisiä ja kuinka nopeita chantteja vedätte. Sport pelissä Ässillä alko kova kiri, niin siihen sellanen aaneminen vollotus ei oikeen istunut. Olkoonkin sanat kuinka kannustavia tahansa.
Ps. Hyvä siirto. Tulee taas vähän väljyyttä OMALLE paikalle
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liput alas, ellette niitä oo taas johonkin unohtanut, niin voitte ehkä tulla toimeen muiden kanssa. Sinne on kuitenkin loput 99% katsojista tullut katsomaan peliä.

Tällä kertaa mennään sinne aivan seinään kiinni eikä tulla siihen "Takalinjan" eteen. Se aikaisempi sijainti siinäkin oli aivan turha, koska siinä ei ollut yhtään sen vapaampi toimia versus vaikka logolla. Nyt kun seinustalle saataisiin ajan kanssa rauhassa rakennettua omaa tilaa, niin paikoitellen visuaalinenkaan aktiivisuus ei haittaa niin paljon muita ja kun taas ryhmä koostuu monipuolisuutta haluavista ja paremmilta paikoilta peliä seuraavat varmasti hakeutuvat keskeisemmille sijainneille. Eiköhän tästä hyvä kombinaatio saada muodostettua, luottavaisin mielin eteenpäin.

Toivoisin ehkä sellaista pientä pelisilmää, että miettisitte minkä rytmisiä ja kuinka nopeita chantteja vedätte. Sport pelissä Ässillä alko kova kiri, niin siihen sellanen aaneminen vollotus ei oikeen istunut. Olkoonkin sanat kuinka kannustavia tahansa.

Uskon, että molempia vedetään sopivalla kombinaatiolla. Se Ässät tap tappikaan koko yleisön vetämänä ei sekunneissa mitään julmettoman kauaa kestä. Ja taas koko homman typistäminen pelkästään siihen pitkäksi hetkeksi myös alkaa puuduttamaan aktiivisesti ääneen kannattavia. Kyllä ne siitä sitten ajan saatossa alkaa korjaantumaan ja kuulumaan kun väkimäärä jatkaa kasvuaan.

Ps. Hyvä siirto. Tulee taas vähän väljyyttä OMALLE paikalle

Tätä juuri haetaan. Tilaa hengittää ja omia toimintoja paremmin skulaamaan.
 

Bacon

Jäsen
Pataljoona siirtyy B-päätyyn.

Pataljoona siirtyy seisomakatsomon B-katsomon puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajat sijoitetaan jatkossa D-katsomon puoleiseen päätyyn. Näin ollen pääsemme kannustamaan Ässiä siinä päädyssä, johon Ässät hyökkää pelissä kaksi kertaa. Aloitamme B-päädyssä jo lauantaina. Tule ajoissa paikalle!

Mielestäni win - win tilanne kaikille osapuolille. Niin koti- kuin vieraskannattajille. Näinhän sen olisi pitänyt mennä jo ensimmäisestä pelistä lähtien.
Loistava juttu! Peukkua Poriin tästä. Onhan se selkeästi parempi tilanne, että kannattajaporukat pääsevät oikeisiin päätyihin matsia katsomaan.
 

Mush

Jäsen
Suosikkijoukkue
U.S.V.A
Loistava juttu! Peukkua Poriin tästä. Onhan se selkeästi parempi tilanne, että kannattajaporukat pääsevät oikeisiin päätyihin matsia katsomaan.

Niin tähän liittyen vielä vähän tarinaa...
Siitä lähtien kun vieraskannattajat ovat tuolla meidän seisomakatsomossa olosuhteiden pakosta olleet niin luonnollisin vaihtoehtohan kenelle tahansa järkevälle ihmisille on sijoittaa vieraat tuonne D:n puoleiseen päätyyn kunnes... toimistolle se ei yhtäkkiä enään käynytkään. Pari vuotta vieraskannattajat tuossa päädyssä olivat ilman mitään häiriöitä. Sitten meille alettiin kertomaan miten Ässien MAALIVAHTIA häiritsee raumalaisten olemassaolo tuossa päädyssä. Paskapuhettahan tuo on ja en ole koskaan kuullut mikä tämän taustalla todella oli. Tuosta johtuen Porissa ei todellakaan päästy samaan päätyyn mihin Ässät hyökkäsi kaksi kertaa...

No nyt on kuitenkin palattu taas normaalitilaan. Hyvä niin.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pataljoona siirtyy B-päätyyn.

Pataljoona siirtyy seisomakatsomon B-katsomon puoleiseen päätyyn. Vieraskannattajat sijoitetaan jatkossa D-katsomon puoleiseen päätyyn. Näin ollen pääsemme kannustamaan Ässiä siinä päädyssä, johon Ässät hyökkää pelissä kaksi kertaa. Aloitamme B-päädyssä jo lauantaina. Tule ajoissa paikalle!

Mielestäni win - win tilanne kaikille osapuolille. Niin koti- kuin vieraskannattajille. Näinhän sen olisi pitänyt mennä jo ensimmäisestä pelistä lähtien.
Hyvä juttu, näin sen pitääkin mennä ja tämä palvelee niin kotijoukkueen kannattajia sekä vierasjoukkueenkin kannattajia.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lahtelaisten ryhmä vie näköjään katsomossa Pataljoonan vastaavaa. Miten sitten, kun RB tulee?

Silloin varmaan katoaa loputkin irtain omaisuus mitä Pataljoonalla on... Kuuntelin matsin radiosta ja hyvinhän se porilaisten mökä kuului läpi. Kommentteja odotellessa.
 

Mush

Jäsen
Suosikkijoukkue
U.S.V.A
Lahtelaisten ryhmä vie näköjään katsomossa Pataljoonan vastaavaa. Miten sitten, kun RB tulee?

Lisää informaatiota tästä? Sillä uskaltanen olla täysin eri mieltä.

@Zikako :lle vielä: Saivat oman karsinan seisomakatsomon D-päädystä lipan alta. Nauratti kyllä itseäni tuo järjestely heh.
 

Karhunkulta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Skellefteå AIK
Jouduin sittenkin katsomaan töllöstä pelin. Empäs sano mitään tunnelmasta, koska mitään ei kuulunut taaskaan hienon mikityksen ansiosta. Se kuului kun tuli maali, tai jos pleksi jäi heilumaan tarpeeksi taklauksen jälkeen... Wau.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ruudun läpi kyllä Pataljoonan kannatus kuului päällimmäisenä kokoajan, muutaman kerran tietysti Pelicans-fanit vetivät "Pelicans"-chänttiä kuuluvasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös