Ässien juniorit

  • 977 559
  • 3 316

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Huomenna olisi suunnitelmissa mennä Raksilaan katsomaan A-Nuorten SM-liigan kärkikamppailua Kärppien ja Ässien välillä. Molemmat joukkueet ovat aloittaneet todella vahvasti, sarjataulukon keulilla majailevalla Kärpillä on 19 pelin jälkeen kasassa 44 pistettä ja Ässät on ainoastaan kaksi pistettä perässä, sarjakakkosena. Kärpät on ollut tilastojen valossa suorastaan murhaavan kova kotijoukkue, se on voittanut kaikki 9 peliään Raksilassa tällä kaudella, eikä ole kertaakaan päästänyt kotona kahta maalia enempää.

Myös Ässät on ollut yllättävänkin kova vierasjoukkue, sillä se on voittanut vieraissa kahdeksasta pelistään hienosti kuusi. Kuudesta viimeisimmästä matsistaan Patajunnut ovat voittaneet viisi, ainoan tappion joukkue koki kotonaan juurikin Kärpillä, lukemin 0-1. Nyt olisi revanssin paikka ja kai se Kärpilläkin pian pitää olla tilastotappion vuoro? Ässät on ollut kaksikosta tehokkaampi ottamaan suoria voittoja, kaikki joukkueen 14 voittoa ovat tulleet varsinaisen peliajan puitteissa. Kärpät puolestaan on joutunut hakemaan ratkaisua pidemmän kaavan kautta viidessä voitto-ottelussaan.

Odotuksissa hyvätasoinen kiekkomatsi, nämä junnupelit on usein todella viihdyttäviä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ässäjunnut olisi tosi kova nippu tällä kaudella jos ylhäällä pienillä minuuteilla pelaavista nuorista muutama pelaisi vielä A-junnuissa. Ehkä jos sairastupa vielä saadaan tyhjäksi niin näin tapahtuukin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Odotuksissa hyvätasoinen kiekkomatsi, nämä junnupelit on usein todella viihdyttäviä.

Näitä suorituksia et yleensä näe Liigan peleissä. Osittain se on hyvä juttu, mutta toisaalta välillä miesten pääsarjassa kuolettava trap murskaa henkisesti niin katsojat kuin henkilökunnankin. Nuorten sarjan taso valitettavasti laskee, koska parhaat otetaan Liiga-rinkiin jo kesken yläkoulun. Toki hyvää siinä on se, että timantit pääsevät eteenpäin.

Osan kohdalla sitten käy niin, että jäädään junnaamaan pieneen rooliin, eikä sen jälkeen onnistu isompikaan vastuu juniorijoukkueessa. Ei jaksa, eikä pysty ja sitten loppuu motivaatio.
 

Naurov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Karhu HT, Pesäkarhut
Jepu Kotkaniemellä on leikkaushoitoa vaatinut polvivamma joka tuli jo keväällä. Hän on ollut jo mukana harkoissa jo kuukauden päivät mutta vielä kontaktikiellon kera. Avauspeli lienee joulukuussa joko B1 tai A. Tälle kaudelle suunniteltu ensimmäinen liigapeli saattaa polven vuoksi siirtyä kaudelle 2017-18.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Niin siinä kävi, että Kärpät jatkoi edelleen tappiottomana Raksilassa. Ässät oli kyllä vahvasti pelissä mukana ja johtikin ottelua 1-3 ja 2-4-lukemin, mutta Kärpät tuli vahvalla päätöserällä mukaan leikkiin ja vei pisteet jatkoajalla lukemin 5-4. Kahden ensimmäisen erän perusteella Ässillä oli ihan hyvät saumat täyteenkin pistepottiin, sillä kaksi erää olivat pelitapahtumien valossa huomattavasti tasaisempia, kuin laukaukset kertovat. Kolmannessa erässä oltiin paikoin sellaisessa pesukoneen linkousohjelmassa, että pitää lopulta olla todella tyytyväinen pisteeseen. Kärppien 3-4-kavennuksen jälkeen ottelun hallinta karkasi totaalisesti isännille ja olikin pienoinen ihme, ettei homma kääntynyt jo normaalin peliajan puitteissa. Sinänsä pienten marginaalien matsi, että ennen mainittua Kärppien kavennusmaalia oli lähellä Ässien 2-5-osuma, mikä olisi varmasti taittanut pienpetojen selkärangan, mutta nyt kävi näin. Ässien peli-ilme oli ihan hyvä, eikä Ouluun oltu tällä kertaa lähdetty vain selviytymään, tai jopa suoraan häviämään, kuten miesten kohdalla on valitettavan usein tapahtunut.

Illan selkeät ykköstähdet olivat Kärppien Radek Koblizek, joka viimeisteli kolme täysosumaa, mukaan lukien voittomaalin, sekä Ässistä hattutempun tehtaillut Julius Harttunen. Myös Kasperi Nuto oli tehokkaana ja iski tauluun 0+3. Padan maalilla Kalle Kiviluoma pelasi vahvan ottelun, viidestä päästetystä maalista huolimatta. Torjuntoja taisi kertyä kaikkinensa yli 40 kappaletta ja Kiviluoma oli viime kädessä se, joka Ässille pisteen raapi tärkeillä torjunnoillaan.
 

Naurov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Karhu HT, Pesäkarhut
B1 pelasi eilen Astorassa Sportin kanssa vl tappion. Maalissa oli Erola joka alkaa päästä viime kauden tasolleen, vielä ei tullut nappipeliä mutta suunta on oikea. Totuttuun tapaan puolustus oli heikoin lenkki, erityisesti Luhtanen ja ajoittain myös Saarenmaa olivat vaikeuksissa. Ensimmäistä B1 peliään pelanneet B2 pojat olivat joukkueen parhaimmistoa, ellei jopa paras ketju. Uudella pakilla Kokolla sen sijaan oli vaikeuksia avauspelaamisen kanssa. Kopissa Ojanen antoi pitkästä aikaa joukkueelleen kehut ja lupasi myös uusille pojille jatkoa B1 peleissä ja harjoituksissa. Kehuja sai myös Syystö joka hoisi puolustustonttinsa kiitettävästi. Myös Nurmi oli hyvä.
Tänään on vastassa Jokerit, kokoonpano on vielä auki. Eilisellä esityksellä ja rosterilla on varmasti mahdollista haastaa myös Jokerit.
B2 pelaa Bluesin kanssa jolle se hävisi Espoossa ja eilen hävinnyt C1 kohtaa Jypin. Kaikki pelit Astorassa peräkkäin. C1-B1-B2. Nyt jos koskaan olisi hyvä ja helppo mahdollisuus saada kerralla kattava näkemys mahdollisista tulevista huippupelureista.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
No ei tullut riemumarssia, sillä kaikki ottivat kuokkaan. Lisäksi vielä A-junnutkin jatkoivat samaa rataa. Eiliseltä ei tainnut voittoa tulla kuin A-akatemialle.
 

Naurov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Karhu HT, Pesäkarhut
Junnupelit jatkuvat taas viikonloppuna. B1 pelaa la ja su kotipelit k-laseria ja kärppiä vastaan. B2 lähtee lappeenrantaan ja lahteen. C1llä vain yksi peli Tampereella Tapparan vieraana.
B1 ei pelaa tällä hetkellä mistään muusta kuin kunniastaan ja siitä että saa joukkuueen pidettyä kasassa. Rivit ovat hieman rakoilleet. Uusia lähtiöitä ei ole ilmaantunut, yritystä on ollut Vaasaan yhdellä mutta taso oli hiukan turhan korkea. Toinen kävi Turussa mutta sekin oli vesiperä. Seuraavat merkitykselliset pelit ovat sitten alemmassa jatkosarjassa. Siihen toivottavasti saamme apuja A:n tähdiltä, edes osalta. Ojanen kertoi haluavansa jatkaa B1n luotsaamista jatkossakin. Tulokset ovat jääneet hieman kevyiksi vaikka hän potentiaalinen koutsi onkin. Huhut kertovat että Kotkaniemi avaa kautensa B1n sijaan suoraan A:ssa ja aivan lähipäivinä ! Hienoa että saadaan Jepu kehiin.
B2 päässee matkaan kerrankin ilman poissaoloja, kahdella voitolla ovat varnistaneet paikan SM-sarjaan pitkän tauon jälkeen, vielä ei voi heitä kuitenkaan onnitella. Joukkueeseen on huhuttu Latvian U17 maajoukkueen pakkia jouluksi. Veikkaan että hänen nimensä päättyy S-kirjaimeen. Virtanen siirtyi takaisin B1seen jossa jäänee taas aika pienelle peliajalle.
C1n trendi ollut mollivoittoinen, tulee vielä olemaan tiukkaa puristaa jatkopaikka loppukaudeksi SM-sarjaan. Nyt näyttää pahalta mutta kaikki vielä omissa käsissä. Miikkulainen pystyy puristamaan pojista vielä lisää irti. Ylempänä ei pelaa kuin Heinola joten sieltä apuja ei tule. Pukkila jatkaa telakalla kukaties koko kauden.
 

mustaseiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En huomannut, että olisi aiemmin mainittu, eli A-Nuorten ottelu Ilves-Ässät on katsottavissa Ruutu+ palvelusta klo 12:30 alkaen. Ihan mielenkiintoista päästä etäfanina näkemään myös junnujen otteita.
 

Naurov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Karhu HT, Pesäkarhut
Taisto tänään täällä Astorassa päättyi B1n kunniakkaaseen tappioon 2-4 Kärpille. Eilen voitto K-Laserista. Apuna oli 2001 syntyneiden parhaimmistoa ja muutamia nukahduksia lukuunottamatta he selviytyivät hyvin ensimmäisistä B1 peleistään.
B2 voitti pelinsä. C1 tilanne alkaa näyttää pahalta. Pukkilan paluun lähde oli hänen isänsä.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
A-Ässien Twitter-tili ilmoitti, että Jesperi Kotkaniemi tekee paluun kiekkokaukaloihin. Hieno homma, että poika pääsee viimein pelaamaan kauden avausottelunsa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
A-Ässien Twitter-tili ilmoitti, että Jesperi Kotkaniemi tekee paluun kiekkokaukaloihin. Hieno homma, että poika pääsee viimein pelaamaan kauden avausottelunsa.
Peliä en nähnyt, mutta tilastojen valossa hyvä kauden avaus, 0+3. Myös toinen 2000 syntynyt Otto Kivenmäki kivasti 1+1.
 

Kumura

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Peliä en nähnyt, mutta tilastojen valossa hyvä kauden avaus, 0+3. Myös toinen 2000 syntynyt Otto Kivenmäki kivasti 1+1.
Oli kova avaus. Fysiikka ja liike on mennyt selvästi eteenpäin vuoden takaisesta. Ajoittain tuli mieleen Joppe vastaavan ikäisenä. Nautinnollista katsottavaa!
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Oli kyllä todella heikkotasoinen vastustaja eilen. Jukurit oli jokaisella osa-alueella todella paljon jäljessä. Ei tällaisia pelejä pitäisi enää tällä tasolla olla...

Noh, saipahan pojat kivasti nakutella pisteitä.
 

Naurov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Karhu HT, Pesäkarhut
Perjantaina taas jatkuu B1 B2 ja C1 taistelu kohti aurinkoa. B1 paikka alasarjassa alkaa olla sinetöity. Viikonloppuna on 3 peliä Vierumäellä, edes voittamalla kaikki kolme ei ole enää mahdollista nousta loppusarjaan. Apuja joukkue tarvitsee B2lta. Heinola on hetken C1 mukana auttamassa loppupyristelyssä. B2 hävisi kunnolla Hifk lle. Raportit paikalta kertovat että Padalla ei ollut jakoakaan pelissä. B2 alkaa olla varmasti SM-loppusarjassa.
C1 pyristelee vielä omassa sarjassaan. Tappio Ilvekselle sinetöisi alasarjaan jäämisen joka olisi ennakko-odotuksiin nähden iso pettymys. Alasarjaan jääminen vapauttaa parhaat C1 pelaajat B-joukkueiden käyttöön ( Tuomisto, Viitala, Kazakit, jne jne ).
Riittävä pelaajamäärä tarvitsee toki varmistaa myös C1lle.
Padan avoin haku B1 valmentajaksi on toivottavasti myös oikeasti avoin ja hyvä valkku löytyy pienen pataperheen ulkopuolelta. Tuskin kukaan meidän junioritoimintaa läheltä seurannut haluaa nähdä esim. aina niin negatiivisia Peltosta, Kivenmäkeä tai vaikkapa Raitasta B1n peräsimessä.
Haku ulkoa on askel oikeaan suuntaan. Toivottavasti haaviin jää joku kokenut Porin ulkopuolelta tuleva valmentaja. Kaikki kunnia Ojaselle mutta loppupeleissä tulokset on jääneet hiukan vaisuiksi.
 

Naurov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Karhu HT, Pesäkarhut
Viime viikonloppuna aika monen joukkueen kohtalo ratkesi loppukauden osalta. B1n jääminen alempaan SM-karsintasarjaan on nyt teoreettisestikin selvä. Vaikka pelasimme hyvät pelit Vierumäellä oli maalierp 20-6 ja kolme tappiota. Joukkue pelasi tasaisesti, kukaan ei erottunut hyvässä tai pahassa. B2 on varmasti SM sarjassa. Hyvä suoritus heiltä, varsinkin ottelu HPK ta vastaan oli paikalla olleiden mukaan ollut erinomaista juniorikiekkoa. C1 otti tärkeän voiton Ilveksestä, mutta Kärppien tappio Ilvekselle yllättäen sinetöi C1 jatkon alemmassa SM-sarjassa. Hyvä alkukausi ei kantanut loppuun asti. B Akatemia kärsi kirvelevän mutta selvän tappion VaPSlle eikä päässyt Suomisarjaan. Mukana oli vahvistuksia mutta sekään ei riittänyt. Parasta jälkeä taitaa tehdä C2 joka johtaa omaa sarjaansa. Joukkueessa on hyviä yksilöitä ja hyvällä tuurilla seuraavat isot nimet tulevat juuri tuosta ikäluokasta.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Viime viikonloppuna aika monen joukkueen kohtalo ratkesi loppukauden osalta. B1n jääminen alempaan SM-karsintasarjaan on nyt teoreettisestikin selvä. Vaikka pelasimme hyvät pelit Vierumäellä oli maalierp 20-6 ja kolme tappiota. Joukkue pelasi tasaisesti, kukaan ei erottunut hyvässä tai pahassa. B2 on varmasti SM sarjassa. Hyvä suoritus heiltä, varsinkin ottelu HPK ta vastaan oli paikalla olleiden mukaan ollut erinomaista juniorikiekkoa. C1 otti tärkeän voiton Ilveksestä, mutta Kärppien tappio Ilvekselle yllättäen sinetöi C1 jatkon alemmassa SM-sarjassa. Hyvä alkukausi ei kantanut loppuun asti. B Akatemia kärsi kirvelevän mutta selvän tappion VaPSlle eikä päässyt Suomisarjaan. Mukana oli vahvistuksia mutta sekään ei riittänyt. Parasta jälkeä taitaa tehdä C2 joka johtaa omaa sarjaansa. Joukkueessa on hyviä yksilöitä ja hyvällä tuurilla seuraavat isot nimet tulevat juuri tuosta ikäluokasta.


Mitä nyt isoilla nimillä tarkoitetaan, mutta seuraavat nimet tulevat kyllä -00 KKK -kolmikosta. Toki eivät kyllä todennäköisesti montaa peliä tule enää pelaamaan RY:n puolella. C1 alkukauden perusteella oli tosiaan menossa heittämällä loppusarjaan, mutta omissa kolisi aivan liian usein. Puolustuspeli joukkueella oli/on liian lepsua ja välinpitämätöntä oikeastaan koko kentän alueella, ei pelkästään omissa. B2 on selkeästi Fandulin käsialaa, vaikka vastuu lepää muualla. Periksiantamatonta taistelua. Uusi päätoiminen valkku ensi vuoden B porukkaan?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tuosta Kärki keskustelusta tuli mieleen, että junnuja paljon seuraavat varmaan osaisivat sanoa onko sieltä lähivuosina mahdollisesti nousemassa jotain vastaavaa isoa kiekollista kaveria, josta voisi tulla uusi tulosyksikön pelaaja Pataan? Pieniä ja vikkeliä pörrääjiä sieltä varmaan löytyy, kokoa, nopeutta ja kiekollista osaamista yhdistettynä paljon harvemmin....
 

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ruotsalainen, Juhola, Kotkaniemi, Kivenmäki, Heinola ja Tuomisto. Siinä meidän junioreista tällä hetkellä maajoukkueisiin mahtuvat. Määrällisesti aivan ok.

edit. Juuso Ketola myos mukana U17 jengissä.
 
Viimeksi muokattu:

Myrvold

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tuli muuten mieleen, että mikähän on Ville Wesslinin tilanne? Onko lyönyt hokkarit naulaan vai onko loukkaantunut? Ei ole tällä kaudella Ässien junnuissa vetänyt?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jesperi Kotkaniemi tykittänyt u18 9-1 murskavoitossa Sveitsistä kivat tehot 1+4=5
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös