Ässät-Tappara la 25.3. 2006

  • 40 747
  • 352
Tila
Viestiketju on suljettu.

PJx

Jäsen
Sehän on nyt kai päivänselvää, että Mäntylä ajoi AUK:n selkään. Sekin on kai päivän selvää, että AUK oli kiekollisesta tilanteesta täysin ulkona asemassa jossa periaatteessa ei tarvitse olla varautunut minkäänlaiseen kontaktiin. Mäntylä tulee tilanteeseen hyvällä vauhdilla ja on takuulla tietoinen AUK:n sijainnista. AUK loukkaantuu törmäyksessä.

Nyt täytyy vain pohtia kuinka paljon tuottamusta Mäntylällä oli mukana. Mäntylää vastaan puhuu ainakin kolme seikkaa ”optimistinen” ajolinja AUK:hon nähden, hyppy ja taklaus edeltävässä tilanteessa. Kun nämä seikat laskee yhteen päätyy helposti siihen, ettei Mäntylällä ollut kunnioitusta kiekottoman pelaajan koskemattomuuden suhteen. Tältä se ainakin näyttää. Tällaisessa tapauksessa on tärkeämpää miltä asia näyttää kuin millainen se ihan oikeasti on.

Jos päädytään siihen, että kontakti oli vähintäänkin tuottamuksellinen, niin sen jälkeen on pilkun viilausta miettiä sitä, osuiko isku päähän vai ei. Kun yläselkään tulee tarpeeksi kova isku puskista, niin loukkaantumisvaara on ilmeinen. Eli jos Muukkosen tuomiota tältä pohjalta arvostelee, niin arvostelun henki on: väärin sammutettu.

Itse näkisin asian niin, että rapatessa roiskuu. Mäntylä kimpoili vähän turhan optimistisesti. Ei siinä mitään, niin saakin tehdä. Nyt tuli pari pientä arviointivirhettä jonka seuraukset olivat ikäväet. No pelimieshän on valmis kärsimään tekonsa seuraukset? Näitä sattuu, mutta kannattaako itkeä? Uutta matoa koukkuun.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
krobbe kirjoitti:
Käskyt ei ilmeisesti kulje kovinkaan nopeasti Toivosen nupista jäseniin, Stutzelhan oli selin kentälle todella pitkän aikaa ennen tööttiä.
Luulis nyt sunkin tajuavan että pitkästä varresta on pitkät piuhat jäseniin.

Kiitoksia videoklipeistä, tarttee katsoa ne kunhan ehdin...

EDIT: Hyvä Tuukka, kaksi kyynärpäätaklausta samassa vaihdossa... Vittuako ne kädet nousi ennen osumaa Uusikartanoon, sen kaarroksen olisi voinut tehdä kädet alhaallakin. Muukkoselta siksi aivan oikea tuomio. Törmäys oli ehkä enemmän vahinko kuin tarkoituksellinen, mutta aika omituinen luisteluasento pojalla on kun kädet ovat noin... Ja sitten vielä hyppäys päälle... Aki sattui vain olemaan Mäntylän kannalta sopivassa asemassa niin kädet ja hyppy tulivat samalla. Pikkumiehellä on lyhyemmät piuhat kuin Toivosella...
 
Viimeksi muokattu:

tapparammies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
PJx kirjoitti:
Sehän on nyt kai päivänselvää, että Mäntylä ajoi AUK:n selkään.

Riippuu täysin siitä, miten termi 'ajaa' tässä määritellään. Itse olen kertonut joskus itselleni, että jääkiekossa ajaminen tarkoittaa taklausta, ja nimenomaan useimmiten kovaa taklausta. Esim. Jarkko Ruutu todella ajoi Jagria. Ajamisen käsitän siis tietoiseksi taklaukseksi, joka viedään loppuun asti.

Mielestäni Mäntylä ei 'ajanut AUK:n selkään'. Ei jää kuin senteistä kiinni, että Mäntylä olisi onnistunut väistössään.

Ja mitä tulee Muukkosen väärin sammutettuun tulipaloon: vaikka talousrikoksesta x saisi saman rangaistuksen kuin henkirikoksesta y, pitäisin oikeusmurhana, jos henkilö z saisi tehtyään talourikoksen x tuomion henkirikoksesta y, jota ei ole tehnyt. Ja tuomari sitten väittää, että ihan videolta näkyy, että rikokseen y on syyllistytty.

Kyllä tässä peräänkuulutetaan nyt Muukkosenkin rehellisyyttä: jos herra ei näe tilannetta, eikä se hänelle selviä mahdollisesta videoklipeistä, jota hän väittää nähneensä, asian voisi tunnustaa. Sanoisi, että Uusikartanoa, lääkäriä, Toivolaa, Nickersonia, Isonmäen järkkäreitä, päätuomaria ja erotuomaritarkkailijaa on kuultu, joten kyynärpäätaklaus.

Edit: tilanteessa siis Mäntylän vartalossa kiinni oleva käsi/kyynärpää osuu voimakkaasti AUK:n olkapään/lapaluun seutuville, ja ilmeinen aivotärähdys on seurausta syöksymisestä pää edellä jäähän.

Hyvä Korkki! Katsoitko myös sen klipin loppupuolen, jossa törmäystä kelataan 3 kertaa hidastettuna, vai tuntuko se niin pahalta katsoa tällaista väkivaltaisuutta, että jätit katsomatta?
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
korkki kirjoitti:
EDIT: Hyvä Tuukka, kaksi kyynärpäätaklausta samassa vaihdossa...

On muuten huomionarvoinen seikka, että Kuuselaa ajaessaan mikkihiiren kyynärpää nousee myös aika railakkaasti. Onneksi menee kuitenkin ohi pään tuo ensimmäinen teloitusyritys. Jos on noin paljon intoa ja virtaa ajella, niin voisihan sen yrittää tehdä ilman kyynärpään nosteluitakin. Käskytys tai ei, niin selkeä jahti oli päällä Ässien ykkösketjun kavereita kohtaan.
 

mah

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät , hifk ,
jani73 kirjoitti:
Ei kyllä osu - jos Muukkonen on katsellut vain tätä maalin takaa kuvattua pätkää, niin siitä saa eri käsityksen kuin Canlin kuvasta, mikä on lähempää ja "oikeasta" kulmasta kuvattu! Muukkonen olet ämmä mikä ämmä.
tämän videon perusteella voinkin kysyä sulta etä oletko aivan 100% varma
ettei kyynärpää osu päähän . huomaa , mäntylällä ei kylläkään ole kyynärpää leväällään vaan edessä joten et minun mielestäni voi kyllä perustella tuota väittämääsi . sen uskon kyllä ettei mäntylällä ollut varmaankaan tarkoitusperäinen haku mutta muukkosen tuomio on aivan oikea .
muista , jokainen pelaaja on vastuussa teoistaan . tahallinen tai ei
 

Hoki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Näkkäri kirjoitti:
On muuten huomionarvoinen seikka, että Kuuselaa ajaessaan mikkihiiren kyynärpää nousee myös aika railakkaasti. Onneksi menee kuitenkin ohi pään tuo ensimmäinen teloitusyritys. Jos on noin paljon intoa ja virtaa ajella, niin voisihan sen yrittää tehdä ilman kyynärpään nosteluitakin. Käskytys tai ei, niin selkeä jahti oli päällä Ässien ykkösketjun kavereita kohtaan.

Nyt kun Tuukan kovasti väitetty päähäntaklaus on saatu todistettua vääräksi, ruvetaan katsomaan mitä sitä ennen Tuukka teki. OK, pannaan koko peli nettiin ja aletaan katsomaan tilanteet puolin ja toisin, sekunti sekunnilta. Vai?

Kyllä sieltä varmaan löytää molemmat osapuolet näitä "teloitusyrityksiä", ja siihen lisäksi kommentoimassa ovat Oululaiset, Stadilaiset, Turkkulaiset.....jne. jne.

Tämähän ei lopu koskaan. Ei edes toisen kesälomaan
 

Jakkara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olipa hyvä clippi.

Kyllä tuo Mäntylän pomppiminen kädet ylhäällä on aika touhua.
Tosiaan siinä maalinedustilanteessa tulee kans kyynerpää pystyssä Kuuselan niskaan ja tästä muutama sekunti niin sama temppu Uusikartanolle ja selvä hyppy vielä päälle. Pitäisi joku pituusraja asettaa, ettei tarvi joka tilanteeseen mennä kädet ylhäällä että pääsee edes samalle tasolle.

Alkaa oikein vituttaa kun tuota pätkää katsoo, niin holtitonta hyppimistä ja mitä sillä sai aikaan. Vois muuten laittaa vaikka rahaa kiinni, niin joku #50 antaa tuosta vielä takaisin ja kun on "vähän" isompi niin mailanpää voi osua aika helposti vaikka ohimoon.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kiitoksia clipistä, nyt se on sitten nähty kahdesta eri suunnasta. Hieman epäselväksi jäi, osuiko taklaus suoraan päähän, mutta päähän se ainakin KOHDISTUI - tästähän täällä on väitelty. En siis voi suoraan todeta videon perusteella, että Mäntylän kyynerpää olisi Akin päähän osunut, mutta osuma oli kuitenkin pään suuntaan kohdistettu juurikin Mäntylän hypyn tuoman liikkeen takia.

Itse en näe olennaisena sitä, oliko pelaajalla suora kontakti taklattavan pelaajan päähän, vaan sitä, että isku suuntautui pään alueelle. Toisin sanoen omasta mielestäni kovan rangaistuksen arvoinen, vaikka osuma olisi vain hartian seudulle osunutkin.

Nyt siis puhuin omasta mielipiteestäni, en tulkinnut sääntökirjaa millään tavalla. Pilkun nussiminen sinänsä on tässä pirun kieroutunutta ja epäurheilijamaista. Olennaista on se, että AUK sai kiekottomana pelaajana kovan iskun, joka aiheutti loukkaantumisen.

Muistin kyllä huutaneeni tuota Kuuselankin ajelemista samassa vaihdossa, mutta videolta nähtynä tilanne näyttää jopa pahemmalta. Mäntylä on vaihdossa pirusti myöhässä, tulee tilanteeseen viime hetkellä Kuuselan ollessa juuri pääsemässä laukomaan maalin edustalla. Myöhästymisestä johtuen Mäntylällä on erittäin kova vauhti ja osuma jälleen hartiaseudulle, tarkasta osumastakohdasta paha sanoa. Mikäli taklaaja olisi ollut kymmenen senttiä kääpiörajan yläpuolella, olisi taklaus ollut nähtyä törkeämpi ja peli olisi taatusti vihelletty jo tuossa kohdassa poikki!
 

R0kMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, HIFK, Newcastle
Lauantain pelin yleisömäärä on tarkentunut. 6217 oli oikea luku, ensin ilmoitettiin jotain 5800. Kapasiteettikin on kuulemma laskenut tuonne 6400 hujakoille.

Kohta tipahtaa kiekko jäähän, maali syntyy Tapparan päähän.
 

TBK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sydän on KIRVEEN muotoinen!
Juu, juu. Nyt sitten ratkaisevaa on mihinkä se taklaus kohdistuu. Yrittäkää edes jumalauta kattoo sitä videota objektiivisesti. Fakta on videon perusteella se, että Mäntylä ei osu Uusikartanoa päähän ja törmäyshetkellä Mäntylän kädet on kiinni vartalossa. Samoin kuin ne kädet on kiinni vartalossa myös aikaisemmassa tilanteessa, vasta osuman jälkeen Mäntylän kädet nousevat.

Videolla näkyy myös tuomarin kyseenalainen toiminta. Käsi nousee paljon tilanteen jälkeen ja vasta kun Uusikartano on jäässä.

Mäntylän tekoa ei saa törkeäksi millään. Ikävää, että loukkaantumisia tapahtuu. Ikävää on myös nämä väärät tuomiot.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Jakkara kirjoitti:
Olipa hyvä clippi.

Kyllä tuo Mäntylän pomppiminen kädet ylhäällä on aika touhua.
Tosiaan siinä maalinedustilanteessa tulee kans kyynerpää pystyssä Kuuselan niskaan ja tästä muutama sekunti niin sama temppu Uusikartanolle ja selvä hyppy vielä päälle. Pitäisi joku pituusraja asettaa, ettei tarvi joka tilanteeseen mennä kädet ylhäällä että pääsee edes samalle tasolle.

Alkaa oikein vituttaa kun tuota pätkää katsoo, niin holtitonta hyppimistä ja mitä sillä sai aikaan. Vois muuten laittaa vaikka rahaa kiinni, niin joku #50 antaa tuosta vielä takaisin ja kun on "vähän" isompi niin mailanpää voi osua aika helposti vaikka ohimoon.
Samaa mieltä. Ja jotkut puusilmät kirveestä päähän saaneet näkevät tuon videoklipinkin väärin... Tuon nähtyään on ihan turha ainakaan Mäntylää puolustella, ansionsa mukaan sai. Ja kun palaa kentälle niin veikkaanpa että saa lisääkin.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Mikke73 kirjoitti:
Samaa mieltä. Ja jotkut puusilmät kirveestä päähän saaneet näkevät tuon videoklipinkin väärin... Tuon nähtyään on ihan turha ainakaan Mäntylää puolustella, ansionsa mukaan sai. Ja kun palaa kentälle niin veikkaanpa että saa lisääkin.

Tuon klipin nähtyäni voin sanoa tuomion olleen lähellä oikeusmurhaa. Aivan normaali pelitilanne, jossa kävi vain AUK:n kannalta huono tuuri.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Jääkuutio kirjoitti:
Tuon klipin nähtyäni voin sanoa tuomion olleen lähellä oikeusmurhaa. Aivan normaali pelitilanne, jossa kävi vain AUK:n kannalta huono tuuri.
Ihan miten vaan. Mäntylän olkapää osuu Uusikartanoa päähän, sen tuo video näyttää selvästi. Huono tuuri AUK:lla tosiaan kävi, sattui samaan aikaan jäälle Mäntylän kanssa.

EDIT: Vielä kun saisi napattua kuvaksi nuo framet joissa tuo päähän osuma tapahtuu, Winamp ja MediaPlayer kun eivät näköjään moiseen suostu.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Mikke73 kirjoitti:
Ihan miten vaan. Mäntylän olkapää osuu Uusikartanoa päähän, sen tuo video näyttää selvästi. Huono tuuri AUK:lla tosiaan kävi, sattui samaan aikaan jäälle Mäntylän kanssa.

Katselet varmaankin eri videota kuin minä, koska mielestäni tuo pätkä taas näyttää varmasti sen ettei Mäntylä edes hipaise AUK:n päätä.

No joo, en jaksa tästä lähteä väittelemään. Tuomiot -tässä tapauksessa väärät sellaiset- on annettu ja sarja jatkuu.
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Mikke73 kirjoitti:
Jep, pari peliä lisää penalttia kävisi mullekin.

En usko, että Jatkoajan modet antaa pelikieltoja pelien muodossa, mutta voithan kokeilla.

Tosiaan: En jaksa tästä väitellä. Pelit jatkuvat huomenna ja toivotan onnea molemmille joukkueille...
 

Armoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Anteeksi ulkopuolisena sekaantuminen, mutta pakko avautua, että mitä epäselvää tuossa tilanteessa vielä on. Canalin videon moneen kertaan kelanneena voin sanoa, että Mäntylän tilanne oli ilmiselvä vahinko. Mäntylällä on katse kaukana olevassa kiekossa ja ei huomaa, kun AUK kääntyy yllättäen. Mäntylä, kuten normaalit ihmiset hyppää reaktiomaisesti suojellakseen itseään, koska olisi saanut itse melkoisen tällin lyhyempänä pelaajana. Tää on tätä mehutettua Porilaista kiekko-hulluutta.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Niin eihän tuosta ole saanut päähän kohdistunutta taklausta kuin muutama Ässä-fani, se sinänsä ei ihmetytä. Muutamalla sentään ollut kanttia myöntää että tuomio oli naurettava ja päähän ei osuttu ollenkaan vaikka Muukkonen muuta väitti. Ihme että oikeasti noinkin hyvästä kuvasta voi nähdä omilla seuralaseillaan vielä niin väärin. Tämä on kyllä sinällään jo niin kiinnostava asia, että voiko sitten olettaa että tälläisten näin vahvasti omaa väritystään näkevien keskustelijoiden kanssa pystyisikään asioista keskustelemaan. Kun aina vastustaja on väärässä, omat oikeassa, jne.
 

Darius

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Näin off-topic vihollisseuran kannattajana kiinnittyy huomio seuraaviin asioihin:

- Mäntylä ajaa ennen kyseistä tilannetta jo Kuuselaa maalin edessä suht surutta
- näyttää siltä että osuu "suurimmaksi" osaksi Akia olkapäähän mutta
- tietää jo ajaessaan Akia että penalttia tulee koska nostaa heti kädet ylös ns. viattomuuden merkiksi
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Armoton kirjoitti:
Anteeksi ulkopuolisena sekaantuminen, mutta pakko avautua, että mitä epäselvää tuossa tilanteessa vielä on. Canalin videon moneen kertaan kelanneena voin sanoa, että Mäntylän tilanne oli ilmiselvä vahinko. Mäntylällä on katse kaukana olevassa kiekossa ja ei huomaa, kun AUK kääntyy yllättäen. Mäntylä, kuten normaalit ihmiset hyppää reaktiomaisesti suojellakseen itseään, koska olisi saanut itse melkoisen tällin lyhyempänä pelaajana. Tää on tätä mehutettua Porilaista kiekko-hulluutta.
Samaa mieltä siinä, että vahinko tuo todennäköisesti oli. Silti Mäntyläkin on vastuussa siitä mitä kentällä tekee. Ja edelleenkin tuon videon perusteella Mäntylä osuu AUK:ta olkapäällä päähän, katsoi sitä sitten minkälaisten tamperelaisten taikalasien läpi tahansa.

EDIT: Tuo mustalla kypärällä verhottu ruumiinosa, johon Mäntylän olkapää liittämässäni kuvassa osuu, on PÄÄ. Mikä tässä on epäselvää? Suurin osa taklauksen voimasta osuu olkapäähän/kylkeen/selkään, mutta kyllä tuossa nähdäkseni päähänkin osuma tulee.
 

Liitteet

  • auk1.JPG
    auk1.JPG
    9,3 KB · kertaa luettu: 459
Viimeksi muokattu:

Gagarin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikke73 kirjoitti:
EDIT: Tuo mustalla kypärällä verhottu ruumiinosa, johon Mäntylän olkapää liittämässäni kuvassa osuu, on PÄÄ. Mikä tässä on epäselvää? Suurin osa taklauksen voimasta osuu olkapäähän/kylkeen/selkään, mutta kyllä tuossa nähdäkseni päähänkin osuma tulee.

Kyllä minä sen videon (siis saman josta tämä still on napattu) pohjalta edelleen olisin sitä mieltä, että ei osu päähän. Tuossa kuvassa Mäntylän olkapää on kuvakulmasta katsoen pään edessä, mutta ei ole osunut siihen. Seuraavaksi olkapääosuma heittää äijiä sen verran eri suuntiin että ei Mäntylä ikinä tuohon mustalla kypärällä verhottuun osaan osukaan.
 

Patu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mikke73 kirjoitti:
Tuo mustalla kypärällä verhottu ruumiinosa, johon Mäntylän olkapää liittämässäni kuvassa osuu, on PÄÄ. Mikä tässä on epäselvää? Suurin osa taklauksen voimasta osuu olkapäähän/kylkeen/selkään, mutta kyllä tuossa nähdäkseni päähänkin osuma tulee.
Melkoinen Teräsmiehen röntgenkatse täytyisi omata, jotta tuosta otoksesta voisi varmasti sanoa, onko Mäntylän olkavarsi kinni vastustajan kypärässä, vai 5-10 cm siitä irti, kuten Canal+:n hidastuksista sittemmin ilmeni.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Gagarin kirjoitti:
Kyllä minä sen videon (siis saman josta tämä still on napattu) pohjalta edelleen olisin sitä mieltä, että ei osu päähän. Tuossa kuvassa Mäntylän olkapää on kuvakulmasta katsoen pään edessä, mutta ei ole osunut siihen. Seuraavaksi olkapääosuma heittää äijiä sen verran eri suuntiin että ei Mäntylä ikinä tuohon mustalla kypärällä verhottuun osaan osukaan.
Mistäköhän AUK sitten aivotärähdyksen sai? Ei ainakaan näytä että pahemmin löisi päätään kaatuessaan. Tai ehkä seuraavaksi väitätkin ettei mitään aivotärähdystäkään koskaan tullut? Tuo videoklippi ei näytä täysin selvästi, osuuko päähän vai ei. Seurausten perusteella menen osumisen puolelle. En väitä olevani varmasti oikeassa.
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Mikke73 kirjoitti:
Mistäköhän AUK sitten aivotärähdyksen sai? Ei ainakaan näytä että pahemmin löisi päätään kaatuessaan. Tai ehkä seuraavaksi väitätkin ettei mitään aivotärähdystäkään koskaan tullut? Tuo videoklippi ei näytä täysin selvästi, osuuko päähän vai ei. Seurausten perusteella menen osumisen puolelle. En väitä olevani varmasti oikeassa.


Ehkä se tuli siitä äkkipysähdyksestä, you know liikkeen pysähtyessä massa pyrkii jatkamaan liike-enrgiaansa tai jotain, eli AUK:n muun kropan pysähtyessä äkillisesti kovasta vauhdista saavat kaverin aivonesteessä lilluvat ns. aivot fysiikan lakien mukaan käskyn jatkaa matkaa ja törmätessään kallon toiseen reunaan=aivotärähdys.... hehheh tää oli hyvä! Ihan puhdas provo, pistäkää mut Ässien seuraksi lomille.
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Mikke73 kirjoitti:
Mistäköhän AUK sitten aivotärähdyksen sai? Ei ainakaan näytä että pahemmin löisi päätään kaatuessaan.

Kato sen klipin kohtaa 42s...46s tarkemmin. Pää kopsahtaa kaatuessa selvästi jäähän. Tuosta ei valitettavasti saa kunnon pysätyskuvaa napattua, ainakaan meikäläisen ATK-taidoilla. Lisäksi kamerakulma on melko huono, mutta kyllähän tuon pään osumisen jäähän pystyy selvästi näkemään.

Tietty, jos näkee Mäntylän kerran osuvan kyynärpäällä AUK:ta päähän, niin silloinhan tuosta clipistä voi nähdä mitä vaan...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös