Aksu

Jäsen
Erittäin tyytyväinen peliin. Rauhallinen ja varma vierassuoritus. Ässien alussa odottamani kova rynnistys jäi odottamaan itseään koko 60 minuuttia ja sen suhteen selvittiin helpolla. Puolustus toimi erittäin hyvin ja rauhallisesti. Avainmiehet hoiti erikoistilanteissa, 2 yyveellä ja alivoiman kiekonriisto Peltoselta, tarvittavat maalit. Zepp otti ne pahat mitkä piti, ei ollu kovin vaikea ilta.

Peli meni juuri niin kuin suunniteltiin. Rantala oli se ainoa muuttuva tekijä tässä arpapelissä ja hän hoiti hommansa normaaliin tapaan. Pahasti hukassa. Kävipä ainakin vittuilemassa Toivolalle pariin kertaan, jota ässävalkku ei viitsinyt pressissä kertoa. Samaa tämä puupää valitettavasti tekee kaikille pelaajat mukaanlukien.

Ottelunauhaa on tullut myös käytyä läpi ja puolin sekä toisin sieltä saa lueteltua hauskan kasan päin persettä menneitä vihellyksiä. SaiPan väärä vaihto, Ässiltä puhaltamattta jäänyt, Paakkarisen jäähy kolmannessa (Toivosen oma kompurointi)... Kasa molemmilta. Omat vaan muistaa paremmin...

Nickerson oli iso pettymys. Harmittaa oikein. Odotin innolla näkeväni kaverin eka kertaa SaiPaa vastaan, mutta tuollaista jonninjoutavaa poskien soittamista tuloksena. Lisäksi idioottimainen rangaistus kolmannessa heti aikalisän jälkeen. Ja hämmentävän pehmeä maalinedustoilla. Ei osaa kuin hakata pohkeelle, mutta ei siirtele ketään/mitään.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Aksu sanoi:
Nickerson oli iso pettymys. Harmittaa oikein. Odotin innolla näkeväni kaverin eka kertaa SaiPaa vastaan, mutta tuollaista jonninjoutavaa poskien soittamista tuloksena. Lisäksi idioottimainen rangaistus kolmannessa heti aikalisän jälkeen. Ja hämmentävän pehmeä maalinedustoilla. Ei osaa kuin hakata pohkeelle, mutta ei siirtele ketään/mitään.

Mielestäni ihan hyvä peli Matilta.Monta kertaa otti alivoimallakin kiekon pois kuin karkin pikkulapselta ja joka kerta purki varmasti.Yllättävän rauhallinen hän kyllä oli niin maalinedustoilla kuin muutenkin ja vain kerran yritti saada kaveria hippasillillekin,mutta Holmasta ei ollut kaveria vaan jäi jäähän makaamaan(tyhmä jäähy).
Ja olipa hän lähellä maaliakin,kun pääsi melkein nokikkain avauserässä,mutta Zepp torjui.
Oli toki osaltaan vaikuttamassa Saipan 1-3 maalin,kun lähti rohkeasti katkomaan,mutta ei saanutkaan kiekkoa haltuunsa.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
karhu sanoi:
vain kerran yritti saada kaveria hippasillillekin,mutta Holmasta ei ollut kaveria vaan jäi jäähän makaamaan(tyhmä jäähy).
Tässä tilanteessa Holma itseasiassa kalasti Nickersonille tuon jäähyn ja kalastuksella en nyt tarkoita makoilua. Nickerson ja Holma olivat jo aiemmin hieman tönineet toisiaan ja vaihtoon luistellessaan Holma tönäisi Nickersonia tämän ohi takaa luisteltuaan. Nickersonin kasetti ei kestänyt ja mies pamautti kahden käden iskun Holman pohkeille.

EDIT: Laitetaan tähän vielä pelin hauskin jäähy. Paakkarisen saama estäminen päätöserässä meni niin pieleen kuin vain mennä voi. Toivonen sai jotenkin kummasti jätettyä mailansa jalkojensa taakse ja kun Paakkarinen luisteli Toivosen ohi, osui hän jalallaan Toivosen mailaan. Toivonen luonnollisesti kaatui selälleen ja hölmistynyt Paakkarinen koppiin. Rantala special.
 
Viimeksi muokattu:
Don't cross the streams.

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Montreal Canadiens
Kun Helsingistä raahautuu Poriin katsomaan tuollaista esitystä, niin ei voi kirota, että ollaanko me oikeasti noin huonoja.

Kivenmäki osoitti olevansa edelleen on/off pelaaja ja eilen oli täydellinen off. Olisin vain toivonut, että Toivolalla olisi ollut kanttia laittaa mies vilttiin, sillä sen verran halutonta peliä mies esitti. Jos Marko on henkisesti kasvanut, ei hän olisi enää tiistaina ollut vilttikomennuksesta moksiskaan, vaan nakutellut taas pisteitä...

Fobalta tekisi mieli kysyä, että keskittyykö hän harjoituksissa vain luisteluun? Ihan hyvin putki kulki ja yritystä oli, mutta 4 hutia kiekosta, joissa ei vastustajaa ollut lähelläkään on vähän liikaa...

Satakunnan kansan kommentti toivottavasti oli totta, että oli Ässien huonoin peli tällä kaudella, sillä muuten ei playoffeissa oli paljon hurraamista...
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Blackie sanoi:
Jos jollekin joukkueelle pitää hävitä, niin mieluiten SaiPa:lle. Sen verran paljon näen yhtäläisyyksiä Ässien kanssa, että ilman muuta täältä tulee sympatioita. SaiPa ehdottomasti kuuden joukkoon, sitä ainakin itse toivon.
Samoin. SaiPa pelaa juuri sellaista fyysistä kiekkoa, jota on ilo katsella. Tänään tosin fyysisyys ei ollut edes LÄHELLÄ viime kertaisen visiitin (tiedättehän, se rankkarivoitto) tasoa. Tällä kertaa kummaltakin joukkueelta paska esitys. Jo ensimmäisen erän jälkeen totesin että tulen tänne marmattamaan paskasta pelistä vaikka ässät voittaisivatkin.
Edelleenkin, minua ei haittaa se, että Ässät häviää, mutta tuollainen esitys...

hajahuomioita:
Pele ihan oikeasti muuten pari kertaa väisti taklausta. Yleensä tätä on nähty vain vierasjoukkueen pelaajilta Porissa. Muuten peleltä ihan kohtuullinen peli. Komea persniitti.
Joensuu yritti. Taklauksia pitäisi vähän harjoitella, sillä Jesse tulee kädet ylhäällä aika usein. Nyt oli jo yritystä. Enemmänkin "hyvä junnu" kuin superlupaus mielestäni.
Komarov sukelsi meille yhden ylivoiman. En tykkää. Hyi. Muuten pelasi hyvän pelin. Yllättävän hyvän.
Takala yllätti. Kaveri väänsi asenteella ja taklasi hyvin. Minä tykkään. Ei turha ollenkaan
Chewbaccalla ei onnistunut tänään ollenkaan tuo kiekonkäsittely. Oli kaveri totutusta tasosta jäljessä. Kiekko hukassa koko ajan. Lopussa kuitenkin ajeli loistavasti muutaman pommin.
Hisey on mahtava pelaaja. Saisikohan sen pitää? Loistavaa asennetta luistelussa. Tulee viimekauden Joensuu/Nielikäinen mieleen. Jatkuvaa luistelua ja karvausta ja yritystä. Ja joo, myös mukavaa haastetta. Pikkumies ei peräänny.
Atte... noniinno. Edelleen viimeiseen pakkipariin ihan hyvä vaihtoehto. Tekee vaadittavat, mutta ei säväytä. Pelotti. Samoin Forrest. Ei pelannut hyvin.
HooSee taas pelasi ihan kohtuullisesti. Oli ikävä. Kunhan vaan pysyisi ehjänä ja palaisi rutiinihyvinpelaamiseen.
Kivenmäki pelasi hyvin, sanotte mitä sanotte. Ainakin pari ensimmäistä erää. Hukassa oltaisiin ilman tätä miestä.
SaiPan pelaaja laukoi kiekon katsomoon ja jäi kentälle pyytämään anteeksi yleisöltä. Loistava ele. Pidin paljon.
Zepp pelasi hyvin, vaikka töitä ei paljoa tullut. Yksi nukahdus kävi ja kiekko ylärimassa. Olisi voinut kääntää pelin kyllä. Noh joo.
Se SaiPa-pelaajaan kohdistunut niitti HooSeeltä... Noh. Nylander (?) ei osannut ottaa niittiä vastaan. Kääntyi juuri ennen taklausta kohti laitaa. näin minä näkisin. Kovasti kirmasi seuraavassa vaihdossa. Silti en pidä siitä, että porilaisyleisö buuaa. Tosin luultavasti se oli tuomiolle.

Tappelukin oli pelin jälkeen pystyssä. hyvä Pori. Ja se valonheitin oli taas ennen peliä siellä beekatsomossa. Miksi?
Tuamakselta anteeksi, ei tuollaisesta paskasta kuuluisi maksaa. sori.
 
"Minä sain oman jääkiekkomuistoni. Haluatko sinäkin - ÄIJÄNSUOLTA?" (Tosin keväällä ol, niingon, kotonas)

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Todetaan vielä sen verran, että Kuusela (?) olisi voinut estää sen alivoimamaalin (ehkä) heittäytymällä kiekon eteen ja blokkaamalla näin syöttösuunnan. Ei, luisteli vaan ja selkä suoraksi (muuten komea peli. taisi olla kuusela tosiaan?). Ässä-pelaaja ei kertaakaan heittäytynyt kiekon eteen. What gives?

Täytyy muuten hieman avautua: MIKÄ HELVETTI siinä on, että aikuiset ihmiset ostavat lipun kiekko-otteluun ja sitten huutelevat täysiä idioottimaisuuksia (ei siis edes hauskoja.) kentälle. Kuuliko kukaan sitä Ossi-Petteri-"vitsiä"? Voi jeesus. Kovasti ollaan Kivenmäkeä myymässä "ekalle joka ottaa noin paskan" ja päivitellään että onneksi "toi orava lähtee *ttuun tuolta valmentamasta". Rautee pyllistelee liikaa aloituksissa ja Riksman on sysipaska. Seurataan niitä pelejä, lapset?
Voi helvetti. Kun sitä saa 20 min kuunnella yhtä soittoa väännöksiä Ossi-Petteristä (eivät vanhemmat tienneet, kumman nimen antaisi.. ossi-petteri. Kas kun ei matti-niilo) ja Chewiestä (Leikkaisi hiuksensa pois, niin näkisi kiekon. Vai onknoi kulmakarvat?). Käpy, käpy. Tähän kun lisätään vielä sysipaska esitys patapakalta kentällä, niin huhhuh. Onneksi en heitellyt tavaraa (en ole ikinä tehnyt niin) jäälle kun tämä puolivaloporukka sössii kiekon alivoimalla omiin lähestulkoon. Olisi ollut estettävissä tuo läpiajo.
Tiedetään. Lipun ostaneilla lupa tehdä mitä tykkää (kunhan ei tapa ketään etc), mutta voisi edes KERRAN taputtaa. Jooko? Tarvi koko ajan jutella "hauskoja" Ossi-Petteristä ja oravasta. Pliiiis?

Kivenmäki ja Nikke olivat lähes koko ajan kentällä. Törnvall sitten taas ei ollut ollenkaan. Miksi? Pelasiko mies Oulussa niin päin helvettiä? Forrest, Saarinen ja Pentikäinen eivät kyllä ole mitään NIIN luottopakkeja.

Mitä siinä Toivosen tilanteessa kävi lopulta? Näin vaan kun mies makaa maassa ja sitten huudettiinkin jo Nikkeä hätiin.
 
"Minä sain oman jääkiekkomuistoni. Haluatko sinäkin - ÄIJÄNSUOLTA?" (Tosin keväällä ol, niingon, kotonas)

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Jurvanen sanoi:
Se SaiPa-pelaajaan kohdistunut niitti HooSeeltä... Noh. Nylander (?) ei osannut ottaa niittiä vastaan. Kääntyi juuri ennen taklausta kohti laitaa. näin minä näkisin. Kovasti kirmasi seuraavassa vaihdossa.
Ask. Ei kääntynyt. Video.

Jurvanen sanoi:
Mitä siinä Toivosen tilanteessa kävi lopulta? Näin vaan kun mies makaa maassa ja sitten huudettiinkin jo Nikkeä hätiin.
Toivonen kaatui omaan mailaan. Video.
 
Don't cross the streams.

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Jurvanen sanoi:
Edelleenkin, minua ei haittaa se, että Ässät häviää, mutta tuollainen esitys...
Samoilla linjoilla Jurvasen kanssa. Kyllähän se huono peli joskus tulee se on selvää. Mutta jos häviää ilman taistelua noin tärkeän pelin, niin ei hyvää päivää.
Jurvanen sanoi:
Se SaiPa-pelaajaan kohdistunut niitti HooSeeltä... Noh. Nylander (?) ei osannut ottaa niittiä vastaan. Kääntyi juuri ennen taklausta kohti laitaa. näin minä näkisin. Kovasti kirmasi seuraavassa vaihdossa. Silti en pidä siitä, että porilaisyleisö buuaa. Tosin luultavasti se oli tuomiolle.
Kyseinen pelaaja taisi olla Ask? Kyllä se on oma vika jos ei osaa ottaa taklausta vastaan. Taklaus oli täysin puhdas kylki kylkeen taklaus. Ask ei ollut irti laidasta. Romahti vain taklauksesta polvilleen ja hymyili, kun "kannettiin" vaihtoon. Surkea tuomio surkealta tuomarilta.

EDIT: Videon nähtyäni, misä tilanne on kuvattu toiselta laidalta, niin kyllä äijä vähän oli irti laidasta. Taklaus oli kuitenkin kylki kylkeen taklaus. Ask ei osannut ottaa yhtään vastaan ja lähti kuin kup#¤ Töölöstä lentoon. Kakkosen arvoinen. Ja Ask todellakin hymyili, kun tuli vaihtoaitioon.

Eniten minua häiritsi Ässien aneemisuus pelissä. Esim. vaihtoon tultiin tallustelemalla, kun taas Saipalaiset syöksyivät vaihtoon ja uusi syöksyi kentälle. Oltiin jäljessä niin pienissä kuin isoissa asioissa.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
mic82 sanoi:
Kyseinen pelaaja taisi olla Ask? Kyllä se on oma vika jos ei osaa ottaa taklausta vastaan. Taklaus oli täysin puhdas kylki kylkeen taklaus. Ask ei ollut irti laidasta. Romahti vain taklauksesta polvilleen ja hymyili, kun "kannettiin" vaihtoon. Surkea tuomio surkealta tuomarilta.
Katsoitko tuon videon? Jos et videota jaksa latailla, tässä kuva osumahetkestä. Selkeästi irti laidasta.
 
Viimeksi muokattu:
Don't cross the streams.

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Murmeli sanoi:
Toivonen kaatui omaan mailaan. Video.
Siis kaatuu, kun oma maila jää saipalaisen "kiinni" ja sivaltaa takaapäin jalat alta. Vahinko, mutta kakkosen arvoinen.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
mic82 sanoi:
Siis kaatuu, kun oma maila jää saipalaisen "kiinni" ja sivaltaa takaapäin jalat alta. Vahinko, mutta kakkosen arvoinen.
Siis millä tavalla on kakkosen arvoinen se, että joku laittaa mailansa omien jalkojen taakse siten, että vastustaja huomaamattaan osuu siihen? Mitä jäähyn arvoista Paakkarinen tilanteessa teki?

Et muuten ole vielä vastannut kysymykseeni tilanteesta Toivonen - Ask.

Aika erikoista muuten, että mielestäsi selkeä laitataklaus/selästä taklaus ei ole jäähyn arvoinen rike mutta se on, että luistelet pelaajan ohi ja tämä aiheuttaa itse oman kaatumisensa..

Pitää vielä mainita, kun nyt muistin. Huikea kuuluttaja teillä. Persoonallinen ja positiivisesti erilainen. "... Mikko RRRRRautee!"
 
Don't cross the streams.

Aksu

Jäsen
mic82 sanoi:
Siis kaatuu, kun oma maila jää saipalaisen "kiinni" ja sivaltaa takaapäin jalat alta. Vahinko, mutta kakkosen arvoinen.
Nyt täytyy kyllä sanoa, etten tajua tuosta teoriasta yhtään mitään. Maila siis sivaltaa, vai SaiPalainen sivaltaa? Vai Toivosen maila SaiPalaisen sivaltamana? Tai jotain... Tai oikeastaan piti kysymäni mikä se rike oli, josta jäähy vihellettiin? Koukkaaminen, estäminen, kampitus, laitataklaus, käytösrangaistus...
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Se, että Ask hymyili vaihtoon tullessaan ei tee mitään eroa siihen, että taklaus oli todella ruma selkääntaklaus. Ask on perse kentälle päin tilanteessa, Toivonen tulee parin potkun vauhdilla kentän puolelta, Ask reilun metrin verran irti laidasta ja pam, selkääntaklaus. Näitä ei kukaan halua nähdä, ei missään liigassa. Kylki kylkeen in my ass.

Pelissä en ollut, mutta televisiosta nähtynä päivänselvä tilanne. Jos tuo oli puhdas taklaus niin kai sitten polvellakin saa ajella vastustajaa ja potkia päähän maalinedushässäkässä.

Tuolle Toivosen akkamaiselle maalineduspelille tuli naurettua. Sotkeutuu omaan mailaansa, siitä kakkonen. Voi jumalauta :D
 

Bauer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kovaa täräytti HC päin. Tuli vaan tuostakin mieleen tämä liigan arvaamattomuus taklausten kanssa. Voin lyödä vaikka mistä vetoa että jos taklauksen olisi esittänyt Kristian Kudroc niin päätyovi olisi auennut.

Mutta onneksi ei käynyt sen kummempaa norskille, 3 pistettä SaiPalle ja neljäs peräkkäinen voitto.

Pori on aina paha paikka, joten tyytyväinen tähän pitää olla. Täyttä paskanjauhantaa, mutta olisi kyllä hauskaa käydä Porissa. Piru vie vain kun on niin kaukana idästä.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Oli kyllä surkeaa peliä puolin ja toisin, tuolla pelillä Ässät ei olisi pisteitä ansainnutkaan, enkä ehkä ihan kolmea SaiPallekkaan jakaisi vaikka ihan kelpo vieraskiekkoa esittivätkin. Ässistä ainoat jotka saivat edes vähän peli-ilmettä touhuun oli nelosketju (jälleen kerran), muut mielestäni aivan yössä. Etenkin ykkösylivoiman pyörittäessä yyveetä en tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. SaiPasta parhaiten mieleen jäi Pihlström, joka paineli hyvällä sykkeellä pelin läpi ja parilla räjähtävällä irtiotolla järjesti pari kelpo tekopaikkaa. Ässistä Nickerson suoriutui mielestäni hyvin, vaikka kaikkien SaiPa maalien aikana kentällä olikin, olihan noista kaksi 5v3 yyvee maaleja. Hienosti otti 2v1 hyökkäyksen ekassa erässä ja muutenkin hyviä purkuja alivoimalla ja ihan perusvarmaa peliä.

On se ihme, että näin tärkeä peli ei sytytä äijiä. Pahaan paikkaan alkaa tulemaan näitä heikkoja matseja (Lukko & SaiPa) kun pleijarit on jo ovella. Nyt olisi ryhdistäytymisen paikka tai tiputaan tässä vielä kuuden sakista ja joudutaan tappelemaan kovassa vedossa olevia Jokereita vastaan säläreissä.

Tiistaina sitten Helsinkiin kohtaamaan toivottavasti viimeisen kerran tällä kaudella Jokerit (ellei sitten finaaleissa). Asenne toivottavasti saadaan kohdilleen ja hoidetaan pisteet kotiin.

PS. Malmivaaralle pisteet ettei turhaan lähtenyt Fopan kanssa loppuminuuteilla tanssiin. Olisi ollut viihdettä yleisölle, mutta Malmivaaralle ja SaiPalle turha pelirangaistus kun pelataan paikasta kuuden joukkoon. Melko sinnikkäästi Foppa kuitenkin haastoi.
 
mi ikävyys, mi hämäryys

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Aksu sanoi:
Nyt täytyy kyllä sanoa, etten tajua tuosta teoriasta yhtään mitään. Maila siis sivaltaa, vai SaiPalainen sivaltaa? Vai Toivosen maila SaiPalaisen sivaltamana? Tai jotain... Tai oikeastaan piti kysymäni mikä se rike oli, josta jäähy vihellettiin? Koukkaaminen, estäminen, kampitus, laitataklaus, käytösrangaistus...
No sovitaan nyt sitten vaikka niin, että Toivonen kaatui vierestä ohi luistelleen saipalaispelaajan aiheuttamaan tuulenpyörteeseen. Rike: luonnonlakien rikkominen 2 min.

Murmeli sanoi:
Et muuten ole vielä vastannut kysymykseeni tilanteesta Toivonen - Ask.
Vastasin jo ennen kyssäri, joten mitä sitä itseään toistelemaan.

Taklauksesta en jaksa sen enempää jauhaa. Peli on pelattu. Maalit on tehty ja jäähyt jaettu. "Eteenpäin!", sano mummo lumes!
 

Aksu

Jäsen
mic82 sanoi:
No sovitaan nyt sitten vaikka niin, että Toivonen kaatui vierestä ohi luistelleen saipalaispelaajan aiheuttamaan tuulenpyörteeseen. Rike: luonnonlakien rikkominen 2 min.
Älä nyt suutu. Kysyin mikä rike tuossa tilanteessa tapahtui ja toivon sinun myös siihen vastaavan. Kuten videosta huomasit Paakkarinen luisteli Toivosen mailaan, jota hän piti luonnottomasti ko. tilanteessa. Tästä johtuen lensi nurin. Mikä on siis rike?
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Aksu sanoi:
Älä nyt suutu. Kysyin mikä rike tuossa tilanteessa tapahtui ja toivon sinun myös siihen vastaavan. Kuten videosta huomasit Paakkarinen luisteli Toivosen mailaan, jota hän piti luonnottomasti ko. tilanteessa. Tästä johtuen lensi nurin. Mikä on siis rike?
No enhän mä ny tämmösestä suutu. :) Ajattelin ny vaa, vähän keventää tunnelmaa.

Pätkä sääntökirjasta:
"Pelaajalle, joka käyttää mailaansa, polveaan, jalkaansa, käsivarttaan, kättään tai kyynärpäätään siten, että se aiheuttaa vastustajan kompastumisen tai kaatumisen, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan pieni tai iso rangaistus kampituksesta."

Eli vaikka mies kaatui oman mailansa ansiosta, niin saipapelaajan jalkahan aiheutti mailan liikkeen suunnan aivan selvästi videon mukaan. Eikö? 2 min kampitus.
 
Viimeksi muokattu:

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
mic82 sanoi:
Vastasin jo ennen kyssäri, joten mitä sitä itseään toistelemaan.

Taklauksesta en jaksa sen enempää jauhaa. Peli on pelattu. Maalit on tehty ja jäähyt jaettu. "Eteenpäin!", sano mummo lumes!
Ihan vaan piruuttani jauhan vielä, koska niin tekisit sinäkin jos taklaaja ja taklattu vaihdettaisiin toisinpäin (ok, sanotaan, että taklaaja olisi Malmivaara ja taklattu vaikkapa Ramsay) ja minä väittäisin taklausta puhtaaksi.

Pysyt edelleen siis kannassasi, että Ask käänsi selän ja oli laidassa kiinni? Mikä saa sinut väittämään näin, vaikka video osoittaa toisin?
 
Don't cross the streams.

Aksu

Jäsen
mic82 sanoi:
No enhän mä ny tämmösestä suutu. :) Ajattelin ny vaa, vähän keventää tunnelmaa.

Pätkä sääntökirjasta:
"Pelaajalle, joka käyttää mailaansa, polveaan, jalkaansa, käsivarttaan, kättään tai kyynärpäätään siten, että se aiheuttaa vastustajan kompastumisen tai kaatumisen, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan pieni tai iso rangaistus kampituksesta."

Eli vaikka mies kaatui oman mailansa ansiosta, niin saipapelaajan jalkahan aiheutti mailan liikkeen suunnan aivan selvästi videon mukaan. Eikö? 2 min kampitus.
Jäähy tuli estämisestä. Tuomarivirhe vai näkemysero?

Juupa jaapa. Tuon sääntöpykälän esiinkaivaminen on melko lailla turhaa. Herra Toivonen aiheuttaa itse kaatumisensa jättämällä mailansa luonnottomaan asentoon. Toiseksi jos jalan käyttäminen kampitukseen pitää sisällään myös sen, että pelaaja luistelee toisen mailaan niin olemme kohtuullisen loputtomalla tiellä pelissä nimeltään jääkiekko, joka sisältää paljon kamppailupelaamista ja kontaktia.

Pidetään tunkkimme kumpikin. Toivottavasti jatkossa kiekkolijat eivät ala tunkea mailaa omien jalkojen väliin siinä toivossa, että vastustaja luistelee mailaan...
 

mic82

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ja lentävät mikroautonrenkaat
Murmeli sanoi:
Pysyt edelleen siis kannassasi, että Ask käänsi selän ja oli laidassa kiinni? Mikä saa sinut väittämään näin, vaikka video osoittaa toisin?
Täytyy nyt toistaa itseäni, koska sinulla taitaa olla scrolli jumittanut tms.
"EDIT: Videon nähtyäni, misä tilanne on kuvattu toiselta laidalta, niin kyllä äijä vähän oli irti laidasta. Taklaus oli kuitenkin kylki kylkeen taklaus. Ask ei osannut ottaa yhtään vastaan ja lähti kuin kup#¤ Töölöstä lentoon. Kakkosen arvoinen. Ja Ask todellakin hymyili, kun tuli vaihtoaitioon."

Kyllä mies sen verran irti oli laidasta, että jäähyn paikkahan se oli. Ei siinä mitään. Iso mies tuli ja pieni mies lähti lennossa kohti laitaa. Selkään se ei kyllä osunut, mutta sinä saat olla mitä mieltä tykkäät asiasta.

Aksu sanoi:
Juupa jaapa. Tuon sääntöpykälän esiinkaivaminen on melko lailla turhaa. Herra Toivonen aiheuttaa itse kaatumisensa jättämällä mailansa luonnottomaan asentoon. Toiseksi jos jalan käyttäminen kampitukseen pitää sisällään myös sen, että pelaaja luistelee toisen mailaan niin olemme kohtuullisen loputtomalla tiellä pelissä nimeltään jääkiekko, joka sisältää paljon kamppailupelaamista ja kontaktia.
Diipa daapa. Säännöt on tehty rikottaviksi ja tossa tilanteessa niitä rikottiin. Ole sinä sitten mitä mieltä tykkäät asiasta.

Mutta nyt tämä hiusten halkominen saa riittää minun puolestani. Aksu ja Murmeli saavat jatkaa tätä loputonta kinastelua, saivartelua ja pätemistä tämän jälkeen vaikka keskenään. Minun osaltani tämä on tässä. Peli on pelattu ja turpaan tuli. Better luck next time ja pleijareissa nähdään. Jos nähdään.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
mic82 sanoi:
Täytyy nyt toistaa itseäni, koska sinulla taitaa olla scrolli jumittanut tms.
"EDIT: Videon nähtyäni, misä tilanne on kuvattu toiselta laidalta, niin kyllä äijä vähän oli irti laidasta. Taklaus oli kuitenkin kylki kylkeen taklaus. Ask ei osannut ottaa yhtään vastaan ja lähti kuin kup#¤ Töölöstä lentoon. Kakkosen arvoinen. Ja Ask todellakin hymyili, kun tuli vaihtoaitioon."
En tosiaan ymmärtänyt käydä edellisellä sivulla (minun asetuksillani ainakin) tsekkaamassa tuota edittiä, joten tämä tällä selvä. Eri mieltä ollaan yhä tästä taklauksen vastaanottamisen osaamisesta mutta se meille suotakoot.
 
Don't cross the streams.

Satellite

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Wild, СКА
mic82 sanoi:
"Pelaajalle, joka käyttää mailaansa, polveaan, jalkaansa, käsivarttaan, kättään tai kyynärpäätään siten, että se aiheuttaa vastustajan kompastumisen tai kaatumisen, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan pieni tai iso rangaistus kampituksesta."
Mutta kun Paakkarinen ei käyttänyt tuossa tilanteessa jalkaansa muuhun kuin siihen, että pysyy pystyssä. Ässäpelaaja tuon kaatumisen aiheutti. Tuossa Paakkarinen ei tehnyt mitään, joten mistään teosta ei voi rangaista.
 
"Hyviä joukkueita vastaan kuten SaiPa ja Kärpät..." -Jukka Jalonen 19.11.2006

Mansa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, ehdottomasti ja aina
Toivonen-Ask

Murmeli sanoi:
...tässä kuva osumahetkestä. Selkeästi irti laidasta.
Pakko nyt on vähän tähän kinasteluun tarttua. Kaikkihan sen nyt näkee tuosta kuvasta/video pätkästä että Ask on irti laidasta, mutta tuohon väitteeseesi että selkeä selästätaklaus niin rohkenen olla erimieltä, katsos nyt tuota kuvaasi uudestaan..
Toivosen oikea käsi on Askin etupuolella, Toivosen jalka on Askin luistelulinjan edessä, niin ja eikös selässä taklaamisessa yleensä ole selkä taklaajaa päin, eikä "valokuvaajaa päin" vai mikä on kuvan perusteella Askin pelinumero?
Ei se kyllä siinä selkään taklaa vaan kylkeen. Hän oli aluksi tilanteessa selkä kohti Toivosta mutta kääntyi luistelemaan kohti päätyä jolloin tuli taklaus ja meni olkapää ja kylki edellä laitaan, eikö? Tilanteen miten Ask meni laitaa vasten näki paremmin hallin toiselta puolelta, tässä videossa se jää fleksin/laidan taakse piiloon.
Ja tuohon taklauksen vastaan ottamiseen yleisestikin. Ainakin minulle on jo junnuna opetettu että älä ole irti laidasta kun sinua tullaan taklaamaan vaan mene laitaan kiinni ja että kannattaa pitää se pää ylhäällä kun joku on tulossa taklaamaan.

Katsoitko sinä Murmeli nuorten mm-kisoja tuossa vuoden vaihteessa? Ja jos katselit niin varmaankin huomasit että pohjois-amerikkalaiset pelaajat osasivat ottaa sielä taklauksia vastaan, eivät jääneet laidasta irti vaan menivät laitaan kiinni pää ylhäällä ja kädet alhaalla, näin ei tule turhia loukkaantumisia. Siellä kun opetetaan ja ymmärretään putaiden taklauksien ja niiden vastaan ottaminen. Kovaa ja fyysisesti pelaaminen kun on puhtaita taklauksia ja niiden oikein vastaan ottamista, sellaisia minä haluan nähdä ja sellaisia pelaajia minä todellakin arvostan.
Mutta tekikö Ask tässä tilanteessa näin? Osasiko hän ottaa taklauksen oikeasti vastaan? Jos ei osannut, pitäisikö silloin taklaajan joutua kärsimään taklattavan tyhmyydestä? Tottakai on taklaajallakin vastuu tilanteessa, sitä en kiellä.

2min. laitataklauksesta tilanteesta ok, 2+10 selästä taklaamisesta ei.
 
Porilainen hulluus kunniaan. www.assafanit.net

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Mansa sanoi:
väitteeseesi että selkeä selästätaklaus niin rohkenen olla erimieltä
Ole ihmeessä mutta kerro ensin missä väitin tilanteen olleen selkeä selästä taklaus? Kirjoitin aiemmin, että "selkeä laitataklaus/selästä taklaus", eli jätin tämän auki. Joku viheltää laitataklauksen, joku selästä taklauksen. Jo paikan päällä noteerasin, ettei taklaus osunut täysin selkään vaan osittain kyljen puolelle.

Mansa sanoi:
Ja tuohon taklauksen vastaan ottamiseen yleisestikin. Ainakin minulle on jo junnuna opetettu että älä ole irti laidasta kun sinua tullaan taklaamaan vaan mene laitaan kiinni ja että kannattaa pitää se pää ylhäällä kun joku on tulossa taklaamaan.
Pelaaja tekee kentällä ratkaisun salamannopeasti. Pelatako kiekkoa vai valmistautua pelkästään olemaan taklattavana.

Mielestäni Ask ottaa kiekon haltuun ja on lähdössä pelaamaan (kuljettamaan) sitä kulman suuntaisesti. Ask ei huomaa Toivosen tulevan vauhdilla, eikä tämän vuoksi voi valmistautua taklaukseen. Tällä kertaa siis ei valmistautunut vain olemaan taklattavana.

Mansa sanoi:
Katsoitko sinä Murmeli nuorten mm-kisoja tuossa vuoden vaihteessa? ... jargonia ... Mutta tekikö Ask tässä tilanteessa näin? Osasiko hän ottaa taklauksen oikeasti vastaan? Jos ei osannut, pitäisikö silloin taklaajan joutua kärsimään taklattavan tyhmyydestä? Tottakai on taklaajallakin vastuu tilanteessa, sitä en kiellä.

2min. laitataklauksesta tilanteesta ok, 2+10 selästä taklaamisesta ei.
Katselin.

Ei tehnyt. Mutta pitäisikö aina, kun pelaaja pelaa kiekkoa laidan vieressä.. ei kun hetkinen. Laidan vieressä ei siis saa pelata kiekkoa, mikäli vastustaja on edes samalla kenttäpuoliskolla? Aina pitää vain mennä laitaan kiinni ja alkaa katselemaan, että mistä joku on tulossa vauhdilla selkään (tai kylkeen). Tässä tapauksessa Toivonen ei todellakaan "kärsinyt taklattavan tyhmyydestä". Ymmärtäisin tällaisen kommentin, mikäli Ask olisi todella kääntänyt selkänsä juuri ennen taklausta. Nyt taklaus osui osittain selkään, osittain kylkeen ja Ask pää edeltä laitaan metri laidasta. Eihän tuossa oikeasti voi ehtiä reagoimaan Toivosen taklaukseen, sillä mies tulee melkoisella vauhdilla. Ei törkeällä mutta vauhdilla kuitenkin.

Laitataklausjäähyn olisin minäkin tuosta sulattanut kuitenkin mukisematta.
 
Don't cross the streams.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy