Ässät-Lukko to 27.2 Isomäki pori

  • 15 818
  • 198

Penaltyfox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raum Lehvälugo
Viestin lähetti Näkkäri
Niin, vai päästetäänkö opiskelijat ilmaiseksi sen takia, että edes joku hallille tulisi.. vai siksi, että he ovat ainoita, jotka ääntä hallilla pitävät ja suuri osa heistäkin jäisi kotiin jos joutuisivat pelistä jotain maksamaan?

tähtinen saa todellakin parempaa palkkaa kuin Ässissä, mutta onko siihen aihetta? Ja pleijarimasitkin on suuremmat, mutta vain tällä kaudella.. Uskoisin vielä, että pleijarit jäävät lukollakin tällä kaudella vain mahdollisuudeksi!


Voi Pieni pyöreä......!

Tuliko mieleesi,että opiskelijat saatetaan päästää ilmaiseksi, koska heillä ei ole RAHAA!! Niinku ehkä sulla! Oon se vaan ypeaa,että jossain päin Suomea ajatellaan opiskelijoitakin!
Mites teillä? Osta kuule haalarit, ja koitas piruuttaan Isomäelle!
 

Sonny Burnett

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Viestin lähetti JanJ
Aijaa.
Ässien hyvän taloudellisen tuloksen sekä erittäin merkittävällä panoksella mukaan lähtevän pääsponsorin avustuksella ollaan vähintään samalla viivalla. Eikä siinä vielä kaikki. Taustalla on tapahtumassa isoja asioita. Sellaisia mitkä heittävät taas Ässät kertaheitolla Lukon edelle kaikilla mittareilla mitattuna.



Ai yhtä isoja asioita kuin AC/DC:n Kirjuriluodon keikka?
(Lue: Tyhjänpäiväiseen viestiin samanlainen vastaus).
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Hienoa!

Onhan meidän rakkaiden naapureiden välillä taas tätä vääntöä. Kauan sitä taas kestikin. Tavallaan hyvä, että se juudas siirtyi sinne, jotta saatiin välit lämpimiksi. Liian kauan mennyt vähän tylsissä tunnelmissa, mutta nyt sitä väriä ja vääntöä riittää taas.

JYP tuntui nousseen jopa Lukon ohi tässä vääntämisessä, mutta tämä alkaa saamaan samoja piirteitä. Taisi Kärppiäkin vastaan olla pientä sotaa jossain välissä. Mutta kyllä Raum o ain Raum, eli naapurille ne suurimmat vihat. Tosin sillä erotuksella, ettei nyt tipu senttiäkään edes salasympatiaa, kuten joskus ennen saattoi olla.
 

machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Tottenham Hotspurs, Barca
Onnittelut ässille illan voitosta!

Juu tätä me raumalaiset tarvittiinkin..harmi vaan kun kärppä-lauma sähläsi oman matsinsa.
Mutta Rauma kiittää Ässiä..

Radiossa sanottiin, että ässät pelasi ottelun viisaasti. Luulenpa, että sitä ei torstaina tapahdu vaan ässät lähtee ryminällä ja antaa täten lukolle mahdollisuuden vastaiskuihin.
Ja veikkaan myös, että ässät sortuu ylilyönteihin jos lukko pääsee pienellekin karkumatkalle.

Paljon on Langkowista kiinni, jokela ei todellakaan pelaa.


Niin ja mitä vielä noista katsojista(allekirjoittanutta lapsettaa), enpä usko että SBS porit yms. vaikuttaa läheskään niin paljon ässien yleisökeskiarvoon, että se selittäisi sen miksi lukolla ks. keskiarvo on suhteessa asukasmäärään lähes tuplasti parempi kuin ässillä.
Voin toki olla väärässä jos SBS:n ja Narukerän peleissä käy tuollaiset tuhat/kaksi tuhatta katsojaa per ottelu.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kiitos Ässät

Toivottavasti Ika ja pelaajat huomasivat tänä iltana, että Ässät kävi voittamassa HIFKin. Toivottavasti pelin lopputulos avasi silmät sille tosiseikalle, että torstain peliin ei parane takki auki lähteä niin kuin Asko Tanhuanpää joskus aikoinaan Äijänsuolla asteli Tepsin takissa, ja meinasi saada Penalty Pubissa kuononsa päähän.

Tarkoitan sitä, että vaikka aina sanotaan että "SM-liigassa ei mikään peli ole ennalta selvä" niin Lukolla on tällä kaudella noita ennakkoon selviä pelejä ollut ainakin pari kappaletta, nimittäin itsenäisyyspäivän kaffeilla Ilvestä vastaan (3-6) ja edellislauantaina Pelicansia vastaan (1-5). Eli varovaisesti pitää Poriin torstaina lähteä, ja pitää mielessä se että tässä vaiheessa vain voitto kelpaa, ei sillä ole väliä millaisella pelillä se tulee.

Se ainakin on varma, että mikäli kaukalossa silloin on edes puolet siitä lämmöstä mikä tässä ketjussa on jo nyt havaittavissa, niin kuumat oltavat on. Huh huh sentään. Kai siellä on sitten joku Kimmo Hööpö tuomarina taas?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Viestin lähetti kapa76
Hmmmm joillakin tuntuu olevan täällä jatkoajassa kääntää joka asia provoksi. Itse nyt vaan aloin katsomaan noita tilastoja tuosta kaudesta alkaen kun ne eteeni löysin. Mikä sinua Yuppi sattuu ja mihinkä ? Minä en kuvittele mitään vaan olen realisti tämä asian suhteen. "muka-tilastoillani" siis millä ? Missä kohtaa minä olen väittänyt että Ässät on Satakunnan ykkösjoukkue (olen sitä täällä jatkoajassa ainoastaan toivonut).

Provosi oli niin huono että siitä paistaa provo läpi. Yuppi paras provo on provo mitä ei heti ymmärrä vaan siihen menee mukaan ja vasta jälkeenpäin ymmärtää että voihan p lankesimpas. Yritä Yuppi uudestaan.

Ja kuitenkin vastasit siihen. Ja nyt vastaan itsekin provoon. Voi minua hölmöä...

Pointti oli lähinnä se, että sait Ässät näyttämään paremmalta joukkueelta kaivamalla noin kymmenen vuotta vanhoja tilastoja eteesi. Kuitenkin mielestäni järkevämpää olisi tarkastella ihan viimeisimpiä kausia, kun kerran halusit joukkueita tuolla tavalla verrata, eikä kaivaa mitään Vellu Ketolan aikaisia tilastoja esille.

Enkä yritä uudestaan, kun en kerran ensimmäiselläkään kerralla yrittänyt.

Ja Tähtisen palkasta voidaan toki jatkaa keskustelua tuolla Lukko-otsakkeen alla, mutta se aihe on jo aika loppuun kaluttu. Kummallakaan ei ole asiasta mitään todellista faktaa, joten se niistä miljoonasta agentin markasta.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vaikka Ässäfanien pyhin haave on Lukon jääminen ulos pleijareista, niin mitä tekee Ässät? Menee ja voittaa HIFK:n Helsingissä. Ei voi muuta sanoa kuin kiitos. Voittamalla Ässät Lukko kirii HIFK:n rinnalle ja Ilves-voitolla mennään jo ohi HIFK:n hävittyä Jokereille!
Vielä kerran kiitos!
 

Mato

Jäsen
Suosikkijoukkue
RTK
Kiitokset Ässille.

Taisivat Ässät taas tehdä faneilleen "karhunpalveluksen". Sinikeltaisten lasien läpi katsoen , olisi todella toivottavaa että Ika ja kumppanit olis selvillä siitä faktasta että liikettä pitää löytyä jos Ässät meinataan kaataa,jos taas lähdetään vastustajan vauhtiin , niin silloin ollaan hätäpissit housuissa. Mikäs sen Wessliinin tilanne on , toipuuko Lukko-peliin mennessä?
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
selkärankaa olla pitää!

Olkaa hyvä vaan jos eilinen Ässien voitto IFK:sta lämmitti. Patapaidoilla on todellista selkärankaa ja eivät missään olosuhteissa alennu tahallisiin tappioihin vaikka se edesauttaisikin Lukon tippumista pleijareista. Meillä Satakunnan pääkaupungissa ei ole tapana keskittyä muiden tekemisiin tai varsinkaan alkaa laskea joidenkin viimeisestä pleijaripaikasta taistelevien joukkueiden pisteitä vaan taisteleva ässälauma pelaa loppuun asti sata lasissa. Tarkoittaa sitä että myöskään Lukko ei tule pääsemään huomenna helpolla.
 

Apuvalmentaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Sairaslista sen kuin komistuu. Ilmeisestikin Wessu on poissa huomisesta kohtaamisesta aivotärähdyksen takia ja mikäköhän mahtaa olla Salosen Tipin tilanne, ainakaan eilisessä ottelussa ei miestä näkynyt. Tällä sairaslistalla on hyvä kunhan kolme täyttä vitjaa saadaan torstaiseen vääntöön. Tunnettu tosiasia on kuitenkin se, ettei sota yhtä tai kymmentä miestä kaipaa, vaan Lukko kaadetaan niillä mitä on... Nykyisillä resursseilla ei kuitenkaan voida lähteä liian yltiöpäisellä hyökkäystaktiikalla liikkeelle, vaan järki on pidettävä mukana. Liike ei tällä hetkellä ole selvästikään paras Ässien ase, vaan loppun asti pelaaminen sekä kovat tahto ratkaisevat huomisen pelin padalle.

Erityisenä toivomuksenani on, että Glad ja Peltonen muistaisivat lämmöllä tätä ex- seurakaveria. Glad esitti Ifk:ta vastaan todellisen pommin puuntakaa ja toivottavasti samanlainen tilanne osuu myös huomenna juudaksen kohdalle. Olisihan se kivaa nähdä, kuinka Markku jälleen kerran itkee omaa heikkouttaan ja Isomäki tykkää.

Turha raumalaisten on sen kummemin kiitellä Ässiä eilisestä Ifk voitosta. Eilinen oli jälleen esimerkillinen opetus siitä, että pata rankaisee mikäli vastustajan asenne ei ole kohdallaan. Huomenna kiitoksia sitten satelee vuorostaan Helsingistä, kunhan kettu on nyljetty ja kuulan toiveet kauden jatkosta haudattu Isomäen kaukaloon.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Veikkaus:

Ässät-Lukko
1. Erä
Langkow vetää maalinkulmalla Tähtisen jalat alta, Torkilla palaa pinna ja Sami huitaisee Lankkua mailalla selkään, tässä vaiheessa Korpisalo alkaa hakata Kaipaista, ja Toivola ottaa vaihtoaition vieressä matsia Lehkosen kanssa, Kivi lyö Lehkosta fläppitaululla päähän. Glad ottaa tappeluparikseen Kronin ja pyyhkii NHL veteraanin nenällä isomäen jäätä. Porin poliisi saapuu paikalle, ja vie tappelijat putkaan. Erä pelataan loppuun ilman maaleja.
2. Erä
Ässät avaa maalitilinsä heti erän alkuun, Kuusela iskee läpiajon päätteeksi kiekon reppuun. Halli repeää, joku raumalainen heittää huhtahyvien makkaran kentälle, sinappeja raaputetaan kentänhoitajan toimesta pois pitkään ja hartaasti. Toisen erän lopulla Lukko tasoittaa Cisarin toimesta.
3. Erä
Lukko aloittaa vauhdilla erän ja iskee kolmessa minuutissa kaksi kertaa, ensin Saarela, sitten Eepi. Puolet yleisöstä lähtee kotiin, mutta muutama sitkeä porilainen jää todistamaan Ässien hurjaa nousua. Ensin Harjula kahteen kolmeen, sitten Fandul kolmeen kolmeen. Jatkoajalla, yllätys, yllätys, Pele ampuu hirveän kanuunan siniviivalta, ja Ässät voittaa. Raumalaiset poistuvat hallista nöyryytettyinä, mutta onnellisina pisteen ansiosta.
 

jenttu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Porin Ässät
Huh huh! Kyllä on saatu juttua aikaiseksi yhdestä ottelusta. Tai pikemminkin yhdestä pelaajasta. Aika harva täällä on itse peliä spekuloinut, pikemminkin on lähdetty taas tuoho Tähtinen-väittelyyn. Itse olen kuitenkin tottunut, että kettupaidassakin pelaa yksi porinmurretta puhuva kaveri, joten jätän väittelyn sikseen. Eikä teidän väittelynne muutenkaan oikein etene, kun kumpikaan ei jousta suuntaan eikä toiseen. Mielipiteitä kyllä heitellään, mutta perustelut puuttuvat. Satakunta saa tätä menoa huonon väittelijän maineen. Toivottavasti peruskoulun 9-luokkalaiset (jotka muuten ovat Äijänsuon kovimmat metelöitsijät ja rumpupojat) kohottavat tasoa tulevassa väittelykisassa.

No niin, nyt poikkesin itsekin aiheesta. Lukko tarvitsee Ässiä kipeämmin pisteitä, mutta toisaalta Ässät ovat hyviä kiusaamaan tärkeissä otteluissa. Sinikeltaisena uskon kuitenkin, että Lukko saa tuotua pisteet Raumalle. Toivottavasti porilaiset eivät sorru ylilyönteihin ja Tähtinen palaa elävänä Porin-reissultaan. Toki pientä erikoiskohtelua saa antaa, mutta tahalliset vahingoittamiset jäävät toivottavasti näkemättä.

Niin ja, mitenhän itse pelissä käy? Optimistina uskon Lukon nöyryyttävän Ässiä suurinumeroisesti. Ensimmäisen erän jälkeen Ässät vielä johtaa 1-0, mutta sitten alkaa Lukko-show. Toisen erän jälkeen taululla on 1-3 ja peli päättyy numeroihin 1-5. Tähtinen onnistuu tekemään yhden maaleista (epäilen tätä itsekin, mutta pakko oli laittaa :P)
Muut Lukon maalit:Kaipainen, Saarela, Kron ja Torkki
Ässien ainokainen: Korppi

Tälläistä toivottavasti luvassa. Ainakin piste olisi joka tapauksessa hyvä saada... Katsotaan nyt.
 

masaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Fc nimetön
Viestin lähetti Roomie
Tietääkseni Porin Ässiä ei ole tuomittu mistään. FC Jazzin taloussotkut on jo selviteltty ja syylliset saatettu vastuuseen teoistaan. Sm-liigan ainoa joukkue, joka on tuomittu taloussotkujensa tähden on käsittääkseni Rauman Lukko, joten suuta soukemmalle sielä.

JanJ:lla on varsin usein ollu tietoa tulevista tapahtumista ja aina ne ovat paikkansa pitäneet. Faktoja ei varmaan tässä vaiheessa ole vielä hyvä lyödä pöytään. Joukkue tiedottaa niistä kun sen aika on.

Torstaita odotellessa. 4-2!

et nyt sitten viitsinyt tavata oikein tuon toisen kirjoitusta?! Siis Porilaisten joukkueiden taloudenhoidon maine!! Jos nyt et itse sitä vielä tiedä, niin voinen kertoa sinulle seuraavanlaista. Narukerä ei ole vielä maksanut läheskään kaikkea sitä mitä se on luvannut pelaajilleen. MuSa nousi aikanaan ykköseen ja totesi joukkueelleen, että heillä ei ole varaa maksaa juuri mitään kenellekään. Seuraus, kaikki hiukankin kokeneet tai vanhemmat heittivät hanskat tiskiin (MuSa oli kuitenkin rehellinen!) Nykyään korvaukset ovat lähes surkuhupaisia verrattuna muihin kakkosen porukoihin.

Tätä taustaa vasten on lyöty leima kaikkeen Porilaiseen urheiluun, koska jos tiedät niin Porissa toimii aika moni Suomen sarjoissa korkeimmalla tasolla pelaavaa joukkuetta eli sponsorirahaa ei tosiaankaan riitä kannattelemaan koko kaupunkia. Raumalla taasen on ainoastaan Lukko ja P-Iirot hiukankin isompia ja sen jälkeen vissiinkin Fera, mutta ei oikein muita. Porissa Ässät, Jazz, Narukerä, Kärpät, SBS, Pesäkarhut ynnä muita mitä ei nyt tule mieleen ja tuon kaiken lisäksi lukemattomia määriä alempien divarien joukkueita.
 
Tässä Masamanille muutama raumlaine joukkue lisää:

FC Rauma pelaa myöskin jalkapallon kakkosdivaria, ja on tällä hetkellä kaupungin ykkös-futisjoukkue, voitti paikalliskamppailut Pallo-Iiroja vastaan ja oli 2. länsilohkossa.

Täällä on myöskin kaukisliigassa UKP, lehdessä olikin juuri juttua, että jos Kärpät ja UKP voittavat nyt ottelusarjansa pudotuspeleissä, ne pääsevät finaaliin ja saadaan kaukalopalloon länsirannikon finaali. Voi kumpa jääkiekossakin kävisi näin.

Ja Salibandya pelataan myöskin kakkosdivarissa.

Tämä nyt meni ihan off-topiciksi, mutta niinhän tämä on ollut lähes koko ketju. Kuitenkin porilainen urheilu on todella kovaa luokkaa ja Rauma pystyy kilpailemaan pääsarjatasolla ainoastaan kaukiksessa, naisten pesiksessä sekä jääkiekossa, mutta onhan meillä täällä etelässä puolet pienempi kaupunkikin.
 
Viimeksi muokattu:

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On aivan totta, että Porissa oltaisiin voitu monen seuran taloutta hoitaa paremmin. Musa, Fc Jazz, SBS Pori ja Ässät ovat kaikki joutuneet erilaisiin sotkuihin. Masamanin tiedon mukaan myös Narukerä. Jostain kumman syystä Porissa ei olla osattu talousasioita hoitaa, niin kuin kuuluisi. Mistä moinen johtuu, sitä en tiedä, mutta tosiasioita ei voi kiistää.

Uskoisin silti, että ainakin Ässät pystyy nyt aloittamaan suhteellisen puhtaalta pöydältä, kun Ati on potkittu pihalle ja tämän kauden tuloskin on muodostumassa positiiviseksi. Mitä muille ongelmaseuroille tapahtuu on taas aivan toinen asia, mutta ainakin minulle jääkiekko ja Ässät on joukkueista tärkein ja näyttää siltä, että oikeaan suuntaan ollaan siellä menossa!
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti masaman
et nyt sitten viitsinyt tavata oikein tuon toisen kirjoitusta?! Siis Porilaisten joukkueiden taloudenhoidon maine!! Jos nyt et itse sitä vielä tiedä, niin voinen kertoa sinulle seuraavanlaista. Narukerä ei ole vielä maksanut läheskään kaikkea sitä mitä se on luvannut pelaajilleen. MuSa nousi aikanaan ykköseen ja totesi joukkueelleen, että heillä ei ole varaa maksaa juuri mitään kenellekään. Seuraus, kaikki hiukankin kokeneet tai vanhemmat heittivät hanskat tiskiin (MuSa oli kuitenkin rehellinen!) Nykyään korvaukset ovat lähes surkuhupaisia verrattuna muihin kakkosen porukoihin.
Mistä tiedät Narukerän maksamattomista pelaajapalkkioista tai Musan talouteen liittyviä asioita?
 

jalehti

Jäsen
Viestin lähetti Trabant
KUKAAN ei ole väittänyt että siirtosumma olisi ollut 150000 euroa. Tähtisen ENSI KAUDEN PALKKA on 1,5 kertaa Ässien tarjoama 100000 euroa. Laske siitä. Ja jos lähdettä kaipaat, se on Tähtisen agentti.

Se palkka on 151369Eur !!
 

Hayha

Jäsen
Onko Raumalta muuten lähdössä minkäänlaista fanibussia peliin? Ite tarttis kai sinne seisomokatsomoon painella.

Ässät auttoi Lukkoa eilen, joten toivottavasti sama tahti jatkuu huomenna. Ässät keskittyy Tähtiseen ja Lukko vie pelin 10-1. :)

Tein muuten mielenkiintoisen löydön. Kasetilta löytyi 91 vuoden Canada Cup peli Suomi-Tsekkoslovakia, jossa näytti olevan Kronikin pelaamassa. Kele vaan kun totakin on vain toinen erä ja loppuun on nauhotettu jotain päälle.


edit: pieni taktinen lisäys
 
Viimeksi muokattu:

jenttu87

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko ja Porin Ässät
Viestin lähetti Hayha
Onko Raumalta muuten lähdössä minkäänlaista fanibussia peliin?
Kyllä on jos ovat saaneet 35 henkilöä kasaan.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti jenttu87
Kyllä on jos ovat saaneet 35 henkilöä kasaan.


Jaahas, paljonkos Raumalta on muuten Poriin tulossa väkeä? Luulisi, että saatte ainakin tuon 35:n ihmisen määrän kokoon, heh...

Sokos kuulemma ei Porissa suostu sanomaan, että paljonko lippuja on myyty etukäteen. Ilmeisesti aikas lailla, jos tuosta jotain voi päätellä. Toivottavasti saadaan huomenna ainakin se 4000 (mieluummin enemmän) kasaan!


Viestin lähetti Hayha
Ässät auttoi Lukkoa eilen, joten toivottavasti sama tahti jatkuu huomenna. Ässät keskittyy Tähtiseen ja Lukko vie pelin 10-1.


Jaa, mää kun luulin, että Ässät keskittyy pelaamiseen ja fanit Tähtiseen. No ihan sama.

Niin, ja näyttää raumalaisilla itseluottamus ainakin olla kunnossa.
 

Pronger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Hei!!! onhan se kova juttu jos promille raumalaisista lahtee Poriin asti ja kayttaa vahaiset leiparahat bussi- ja matsilippuun..

Onkos teilla porilaisilla sellainen luksus kuin netissa soiva radio? Saako sita lainata? Olisi kiva kuulla matsia taalla ulkomailla..

..Its da final countdown.. tididiidii.. tidididdiddii..

0 - 6!
 

Jokke

Jäsen
Yksi toivomus tähän peliin. Nimittäin Ässien voitto, joka sinetöi sen, että Lukko ei pääse pleijjareihin huonon maalieronsa takia. ;)

Pitäähän sitä olla rehellinen ja sanoa todellisen mielipiteensä.

Tulosveikkaus 7-1.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Pronger
..Its da final countdown.. tididiidii.. tidididdiddii..

Jos muuten Porin paska "dj" soittaa tätä lukkobiisiä ennen tätäkin ottelua niin sen voisin joku ampua... Ei mene viestit vissiin perille kun aika moni on laittanut viestiä että joitain biisejä ei saa soittaa Ässien peleissä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Penaltyfox
Voi Pieni pyöreä......!

Tuliko mieleesi,että opiskelijat saatetaan päästää ilmaiseksi, koska heillä ei ole RAHAA!! Niinku ehkä sulla! Oon se vaan ypeaa,että jossain päin Suomea ajatellaan opiskelijoitakin!
Mites teillä? Osta kuule haalarit, ja koitas piruuttaan Isomäelle!

En ole varma, mutta haalareissa saataa päästä Isomäkeekin. Ainakin jossain vaiheessa Sammakko ( ammattikorkean opiskelija järjestö ) teki sopimuksen Ässien kanssa. Haalari touhuhan lähti aikanaan Raumalla liikkeelle Opekkaan jutuista, silloin vielä kannustivatkin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös