Ässät - Lukko Ti 19.10.2004

  • 31 992
  • 295

domy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Re: Re: Joo o

Viestin lähetti KARHU III
Mutta pakkohan lugggun on puolustaa! Miten niiden uusi maalivahti voi muuten sopeutua tähän tilanteeseen? Täytyy pelata samalla tavalla kuin Minnesota, eli puolustaa... puolustaa....... puolustaa .... ja aina välillä täytyy muistaa puolustaakin. Mutta näinhän R.Korpi peluuttaa joukkuettaan.

Jos olet liigaa siellä Porin suunnalla seuraillut, niin olet ehkä saattanut panna merkille, että on olemassa eräs toinenkin voimakkaasti puolustava joukkue. Tämä nimeltämainitsematon albanialaisväritteinen ryhmittymä tosin keskittyy puolustamiseen vierasotteluiden lisäksi myös kotiotteluissa.
 

KARHU III

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Re: Joo o

Viestin lähetti Gee
Eihän me Kaljapullo aleta nyt syyttämään Rautakorpea jääkiekon syöväksi ku sen joukkue puolustaa jääkiekkopelissä...ja vielä vieraissa.

Yhtäkaikki toudella hieno voitto Lukolta. Voi vain kuvitella Ässä-fanien syviä ajatuksia.

heh, kuulehan Gee: Ei näissä pippaloissa tarvitse tuollaisesta ruveta vänkäämään. Kaikkihan me tiedämme Korven pelityylin.

Syviä ajatuksia?? hmmm... Luccu voitti, Ässät ei. Sarjataulukossa 3 pinnaa eroa padan hyväksi.. Ässien "päävastustaja" ei saanut pistettäkään, hyvä näin!
 

carzala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Bolton
Ottelussa Ässät - Lukko Porissa 19.10.2004 molemmat joukkueet tekivät kaksi maalia, joista Ässien ensimmäinen hylättii korkeana mailana. Mielestäni maalin tehneen pelaajan maila ei ylittänyt maalikehikkoa missään vaiheessa, vai näkikö joku toisin???

Tuomarityöskentely oli keskinkertaista: Toivola otti hyvin Lukolle tyypillisiä kahvauksia pois, mutta niitä olisi voinut ottaa vielä 4-5 kertaa paremmin...
Ottelun lopussa tapahtunut "maalivahdin (Langkow'n) liian nopea tulo pois maalilta" ihmetytti minua. Onko joku sellainen sääntö muka olemassa?

Ei (muiden) Ässäfanien kannata olla pettyneitä illan otteluun. Olen aivan varma, että Helanen olisi "torjunut" Ässille voiton. Roloson loistavine sijoittumisineen oli vain lähes mahdoton ohitettava...
 
Re: Re: Re: Re: Joo o

Viestin lähetti KARHU III

Ja sorry chat, mutta oli pakko myöntää.


Ei chattejä kannata sorrytella. Ne kannattaa jättää kirjoittamatta tai kirjoittaa yksityisviestein.

Tämä ketju on muutenkin menettänyt asiasisällön. Pyydämme, ylen ystävällisesti edelleen, että kertaisitte sääntökohdan:

"§4 Kirjoitetuilta viesteiltä odotetaan jotain uutta sisältöä keskusteltavana olevaan aiheeseen. Miettikää hetki ennen kuin painatte ”lähetä”-nappulaa: onko viestissänne todellakin annettavaa ketjuun. Sisällöttömiin viesteihin puututaan erityisesti silloin, kun ne häiritsevät ketjun alkuperäistä keskustelua. Chattaamista ja muuta jutustelua varten on omat kanavansa, ne eivät kuulu keskustelupalstalle. "

Moderaattorit
myös porilaisten ja raumalaisten kiekkokannattajien asialla.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Wäinöö Wäinöö Wäinöö, missä se Wäinöö on

Siellä siellä se Väinö on.

On muuteen pojjaat meillä sitten sellainen maalivahti, että oksat pois. Aikaeroista, matkustamista pelituntumasta ja jne. huolimatta tuollainen suoritus. En kyllä olisi ihan tuollaista osannut odottaa. Eipä muuten tajunnut heti lähteä hakemaan noita tähtiään, kunnes joku sitten kertoi "että sut on palkittu".

Yksi ongelma meille kuitenkin jää hetkeksi, miten pojat oppivat hyödyntämään tuon Rolin mailapelin. Enpä ole moista liigassa nähnyt. Ekassa erässä mies pudotti räpsästä kiekon ja pamautti sen pikkaisen ilmasta mailallaan eteenpäin, olipa porilaiskatsomo moisesta ihmeissään(odottivat kait jotain korkeaa mailaa, mikä ei tosiaan ollut). Samanlaisesti pisti ässien pelatessa ilman maalivahtia, mutta Topperi ei osannut odottaa sitä että kassari pudottaa kiekon heti räpsästä ja kolauttaa sen ilmasta keskialueelle huom. vielä yhdellä kädellä(kolahti topperin pohkeeseen, joka oli täysin vapaassa paikassa). Pistelee muuten varmoja purkuja keskialueelle ja eikä tee tiukkaakaan vaikka kiekko olisi rystyllä. Molemmat siis toimii. Päästetty maali oli sellainen "räkämaali", jolle ei av:ssa voinut mitään.


No pelitapahtumista vielä sen verran, että Saarela näytti että kuka on The Pasi. Kaksi hienoa yläpesää. Yritti vielä ekassa erässä pari kertaa lisääkin, mutta pleksit vain kolisivat. Olisi voinut jopa yrittää hattutempua, mutta oli tilanteessa jossa olisi ollut irtioton paikka liian hapoilla ja tyytyi vain laittamaan kiekon päätyyn.

1-0 tilantessa muuten eepi meinasi taas kiusata porilaisia, mutta yläputki oli tällä kertaa Ässien onnenna.

Tunnelma oli kuitenkin ihan kohdallaan, varsinkin Ässien 1-1 tasoituksen jälkeen.

Ai niin puke ja Honkaheimo pelasivat ihan kelpo pelin. Puke oli AV:lla varsinkin ihan ok.

Roli vei ainakin lankusta ensimmäisen kohtaamisen ja näytti miten mailaa käytetään(toivottavasti edes pikkaisen otti opikseen).

Niin ja se carzalan mainitsema tilanne oli selvä korkea maila. Eikä sitä päätöstä yleisökään pahemmin purnannut ja ainakin erätauolla ässäkannattajat joiden kanssa juttelin olivat samaa mieltä.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On se Lukko ihme peikko meille

Ei voi mitään. Pisteet Raumalle. Minkähän takia tunnelma ei täydestä tuvasta huolimatta ollut huipussaan? No minäpä kerron: koska peli oli tiistaina.

Onneksi Jatkoaikaan voi kirjottaa. Ääni jäi taas hallille.

Eka erä varauksilla Ässille. Toinen Lukolle. Kolmas päästä päähän: joka toinen vaihto ilonaihe, joka toinen pelotti.

Hyvä jätkä teillä maalilla. Toisaalta hiukan jäi harmittamaan, että todellista testiä ei tänään Dwaynelle järjestynyt sittenkään. Pata ei montaa kertaa päässyt pahaa vetoa esittämään sellaisesta sektorista, josta maalit tän tason ukoille tehdään. Ehkä siitä kertoo sekin jotain, että yksi Ässien pahimmista laukauksista oli mun mielestä se, jonka Virkkunen esitti kaatuessaan. Ehkä pienen hymiön paikka.

Kun on tota Nielikäistä kehuttu niin, annanpa kritiikkiä. Siitä huolimatta, että pelaa hyvin ja uhrautuvasti joukkueen (olisko syynä A-rinnassa?) eteen, niin ratkaisumaalista saa osan piikkiinsä. Hyökkäysalueella menetti mailansa, luisteli Torkin iholla omiin, myös ohi oman vaihtoaition, josta olisi uuden tikun voinut kai ottaa. Torkki huomasi, että Lukko lähtee hyökkäämään ja jätti Nielikäisen yksinään pyörimään Ässien siniselle ilman mailaa. Ei hyvä. Hetken herpaantuminen ja omissa soi.

Jäätävä ratkaisija kyllä toi Saarela. Siinä missä Tuominen tuntui muutaman kerran laittavan silmät kiinni kunnon paikassa, haki Pahi tyhjän kolon ja ampui sinne. No niin ehkä vähän turhaan dissaan omia. Anteeksi Patu.

Ässistä positiivista kehitystään jatkoi edelleen Atte Pentikäinen. Pojasta on kasvanut mies. Varmaa peliä ilman suuria paniikkeja. Toimii. Aki Heinon taas taisi muutaman kerran pelastaa torjunnallaan Scott. On se ihme kun tota ukkoa ei sinne penkin päähän saa millään.

Tuomaritoiminnasta sen verran, että jos se linja toi on nykyään, niin asiaan on vaan sopeuduttava. Hetki boksissa on ahdasta ja sitten peli paranee. Ainakin teoriassa...

Kaiken kaikkiaan jotain jäi puuttumaan illasta, ehkä se sitten oli se kotivoitto ja muutama keppana. Onnittelut Lukolle voitosta ja Jukkaa kohti sylkeneelle pyyntö: tarkista lääkityksesi.

Edit. Virheitä
 
Viimeksi muokattu:

KARHU III

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Re: Joo o

Viestin lähetti domy
Jos olet liigaa siellä Porin suunnalla seuraillut, niin olet ehkä saattanut panna merkille, että on olemassa eräs toinenkin voimakkaasti puolustava joukkue. Tämä nimeltämainitsematon albanialaisväritteinen ryhmittymä tosin keskittyy puolustamiseen vierasotteluiden lisäksi myös kotiotteluissa.

Niin no.... Puolustaa toki, kaikkihan puolustavat. Olet myös varmasti ollut seuraamassa useaa Ässien peliä paikanpäällä, etkä ole tehnyt näitä johtopäätöksiä pelkästään Raumansanomien urheilusivun perusteella?
Mutta tämä albanialaisväritteinen oli aika hyvä! Puhuu mies jonka joukkue pelaa r*****n maajoukkueen väreillä. Ja siinä tulikin raumalaisille loppuviikoksi pähkinä: Mitkä kirjaimet korvaavat tähdet!? Voittajalle taputukset.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Great save by Roloson!

On siinä vaan ammattimies, ei voi muuta sanoa. Kylmän rauhallisesti mies maalillaan touhusi, varmoja perustorjuntoja ja aktiivista mailapeliä.

Saarelan tykki jyrisi taas mahtavalla voimalla. Lankulla ei jäänyt mitään mahdollisuuksia torjua. Toisaalta huono homma että Lukko on noin paljon Pahin vireen varassa.

Sitten se Radio Porista kuultu lehdistötilaisuus. Makkonen tuurasi Rautakorpea, joka joutui kuulemma suihkuun pesemään katsojien räkää pois niskastaan. Siis jumalauta! Pitää olla melkoisen vakava vamma korvien välissä sillä joka tuollaista harrastaa. Okei, turha alkaa yleistämään ja syyttämään porilaisyleisöä sivistymättömäksi. Mutta onko tällaista tapahtunut viime vuosina muualla kuin Isomäessä? Joskus takavuosin Lukon koutsina ollutta Mölli Keinosta tönittiin hallin käytävillä.

Toki Rautakorpi olis voinut kävellä jään kautta aitioon, mutta so what? Tuollainen eläimellinen käyttäytyminen katsojien taholta ei ole millään lailla puolustelvissa. Korkeasaaren paviaaneillekin heruu enemmän sympatiaa kuin niille saakelin "laamoille" katsomossa. Paviaanit sai jo armoa, mutta mitä näille kädellisille pitäisi tehdä..?

Mutta se siitä. Paluu voittojen tielle tuntuu erityisen hyvälle, kun se onnistui Ässiä vastaan. Eihän mikään kestä ikuisesti, ei tappioputket, eikä pitkät pisteputket.
 
Tasainen peli

Peli oli todella tasainen. Saarelan kaksi hirmuista rannaria ratkaisi ottelun. Molemmat maalivahdit hyviä. Rolosonilla erikoinen mailankättötapa. Taitava mies kuitenkin mailansa kanssa on. Paikkoja oli molemmilla muutamaan lisämaaliin. Ei mikään huippupeli kummaltakaan joukkueelta. Tuomari Toivolalla välillä aika erikoisia, molemmille. Yleisömäärä oli hieno, mutta ei tiistaina tunnelmaa aivan kattoon saada.

Eipä siinä mitään tappioita tulee kaikille. Lauantaina kaatuu Porissa Jyp ja Williams tekee debyyttinsä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Viestin lähetti carzala
Ottelun lopussa tapahtunut "maalivahdin (Langkow'n) liian nopea tulo pois maalilta" ihmetytti minua. Onko joku sellainen sääntö muka olemassa?

Ei (muiden) Ässäfanien kannata olla pettyneitä illan otteluun. Olen aivan varma, että Helanen olisi "torjunut" Ässille voiton. Roloson loistavine sijoittumisineen oli vain lähes mahdoton ohitettava...

Käsitin tuon Langkowin tilanteen selostuksesta niin että vahtopenkiltä tuli pelaaja liian aikaisin kaukaloon, Langkow siis ei minusta mihinkään "liian nopeasti" tullut vaan se pelaaja vaihdosta. Samalla tavalla kävi pelissä Blues-Lukko jossa niinikään espoolaisten hyökkäys katkaistiin kun kaukaloon tuli liian aikaisin kuudes mies. Tuolloin luulin vielä että siitä kuuluu myös tuomita jäähy vaihtovirheestä, mutta näin ei suinkaan ole. Joku raja tuossa kumminkin siis on missä vaiheessa se kuudes mies saa lootaan hypätä.

Tästä jälkimmäisestä asiasta olen aivan samaa mieltä. Vehanen kenties olisi myös torjunut Lukolle voiton kun muistelee Peten historiaa Ässä-peleissä, mutta Helasesta ei varmasti olisi ollut tänään voiton tuojaksi, siksipä varmasti Lukko Rolosonin maaliin heti laittoikin.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Re: Re: Re: Re: Joo o

Viestin lähetti KARHU III
Puhuu mies jonka joukkue pelaa r*****n maajoukkueen väreillä. Ja siinä tulikin raumalaisille loppuviikoksi pähkinä: Mitkä kirjaimet korvaavat tähdet!? Voittajalle taputukset.

Mä veikkaan, että oikea vastaus on satakunnan. Päättelen asian siitä, että satakunnan maakunnanvärit ovat sininen ja keltainen, mutta en ole varma onko meillä maajoukkuetta. Vastaan silti satakunnan.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Re: Wäinöö Wäinöö Wäinöö, missä se Wäinöö on

Viestin lähetti L4E
Yksi ongelma meille kuitenkin jää hetkeksi, miten pojat oppivat hyödyntämään tuon Rolin mailapelin. Enpä ole moista liigassa nähnyt. Ekassa erässä mies pudotti räpsästä kiekon ja pamautti sen pikkaisen ilmasta mailallaan eteenpäin, olipa porilaiskatsomo moisesta ihmeissään(odottivat kait jotain korkeaa mailaa, mikä ei tosiaan ollut).

No mutta tämähän on päivänselvä kopio Petr Brizasta, joka tuota samanlaista temppua näytti monesti kausilla 1991-92 ja 1992-93. Hanskasta kiekko ylös ja mailalla eteenpäin.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Re: Great save by Roloson!

Viestin lähetti Eino_Mies

Sitten se Radio Porista kuultu lehdistötilaisuus. Makkonen tuurasi Rautakorpea, joka joutui kuulemma suihkuun pesemään katsojien räkää pois niskastaan. Siis jumalauta! Pitää olla melkoisen vakava vamma korvien välissä sillä joka tuollaista harrastaa. Okei, turha alkaa yleistämään ja syyttämään porilaisyleisöä sivistymättömäksi. Mutta onko tällaista tapahtunut viime vuosina muualla kuin Isomäessä? Joskus takavuosin Lukon koutsina ollutta Mölli Keinosta tönittiin hallin käytävillä.

Toki Rautakorpi olis voinut kävellä jään kautta aitioon, mutta so what? Tuollainen eläimellinen käyttäytyminen katsojien taholta ei ole millään lailla puolustelvissa. Korkeasaaren paviaaneillekin heruu enemmän sympatiaa kuin niille saakelin "laamoille" katsomossa. Paviaanit sai jo armoa, mutta mitä näille kädellisille pitäisi tehdä..?

todennäköisesti olleet jotain kakaroita, tiedä häntä. Ulkona pyöri ainakin kaljapäissään joku teini jolla oli kova uho päällä. Jollei joku raumalainen pyyhkinyt sillä asvalttia niin toivottavasti joku porilainen...Pelistä myöhemmin.

Roloson oli loistava, kaikesta näkee että pelaa huipputasolla. Ei kuitenkaan tarvi meidän "köyhän miehen" kanukin hävetä yhtään, pelasi myös hyvin. Ja ei, ei kysynyt nimmaria Dwayneltä, ei jäänyt edes juttelemaan.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei syytä paniikkiin vaikka lauantaina katkesi voittoputki ja tänään pisteputki. Eihän tuon odottanutkaan ikuisesti jatkuvan. Harmi vaan kun tappio sattui Lukkoa vastaan, rakas vihollisemme kun on. Toivola käy läpi virheet ja joukkue nollaa päänsä. Kohti lauantaita ja Jyp ottelua.

Ei Lukko ole mielestäni millään mittarilla se joukkue kenenkä kanssa taistellaan samoista sijoista. Ennemmin tai myöhemmin ohi menevät. Kuten meni TPS kuten Hifk tulee menemään. Sitten voidaankin jollain tasolla alkaa tappelemaan sijoituksista. Jyp on niitä päävastustajiamme ja se ottelu on PAKKO voittaa. Ei herran jestas toista tappiota kotona. Ei saa munia. Sen jälkeen olen huolestunut. Toki tänäänkin olisi voinut iskeä ylivoimalla paremmin mutta ei kun ei kelvannut.


Oulun Kärpät otti 4-2 vierasvoiton JYP:stä jääkiekon SM-liigan ottelukierroksella tiistaina ja pysyi sarjan kärjessä. Ässät löi puolestaan vieraissa Lukon 2-1.

Edellisen tiesi kertoa www.helsinginsanomat.fi
 
Viimeksi muokattu:

Ojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Katsoin äsken urheiluruudusta ottelun maalit ja oli aivan pakko tulla mainitsemaan siitä Pahin toisesta maalista. Siis aivan älytön rannari ylämummoon.....ei ollut lankulla kyllä mitään jakoa siihen vetoon.

Torstaina siis Ouluun....todella paha paikka on sielläkin. Muutkin saavat tehdä niitä maaleja kuin Saarela.
 

KARHU III

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti kapa76

Ei Lukko ole mielestäni millään mittarilla se joukkue kenenkä kanssa taistellaan samoista sijoista. Ennemmin tai myöhemmin ohi menevät.

Näin on! Ja sori että tuli ehkä väsynyttäkin juttua (taas?)! Muutaman kolmos-karhun voimalla täällä kirjoitellaan. Ei pidä kenenkään ottaa itseensä, mitä täältä sitten lukeekaan.
Lukko on kertakaikkiaaan etevämpi näissä kohtaamisissa ja siitä ei pääse yli eikä ympäri.
Se on pääasia, että 5 joukkuetta pysyy meidän takana.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ei vittu nyt kyllä ottaa päähän. Paikkoja oli toisessa erässä vaikka mihin, mutta aina sattui jotain. Jos ei Roloson tehnyt kunnon pelastusta niin tilanne sutattiin sähläämällä tai menemällä liian lähelle veskaria. Noista kun olisi mennyt sisään niin olisi ollut ihan eri peli.

Ja tuo ylivoima oli kyllä taattua paskaa. Onko se niin vaikea hankkia tietoa vastustajan veskarista. Toivola olisi varmasti yhdellä puhelinsoitolla saanut tietoa kaverista. Mutta poikittaisliikkeeseen ei äijää saatu ja vedotkin olivat matalia. Ei se nyt siinä mielessä ollut ihmeellinen kaveri, mutta kun yritykset olivat niin kehnoja.

Jos tunnelma oli katsomossa yleisömäärään nähden kehno niin olihan se sitä myös kentällä. Oikeasti, ottelun ensimmäinen ja viimeinen kunnon taklaus tuli kolmannessa erässä Nielikäisen niitattua Porkkaa maalin takana. Ei tällainen ole mitään paikallisottelumeininkiä. Ihan hengetöntä peliä molemmilta, jopa Kiekkokansan turnauksen pelissä oli parempaa taistelua, tosin silloin oli lauantai ja tunnelmaa myös katsomossa.

Ja Aki Heino, voisiko olla turhempaa pelaajaa? Taas suttasi kiekon niin monta kertaa vastustajalle että minä olisin kyllä penkittänyt mutta Toivola penkittää vain junnuja. Ja se lukon voittomaali ei ollut Nielikäisen "vika". Torkki roikkui Pasin mailassa ja repi sen lopulta kädestä. Tottakai kaveri olisi voinut mennä vaihtoon, mutta ei mennyt että siinä mielessä ehkä vika oli mutta toisaalta veto oli niin tarkka ja hyvä ettei sillä voinut mitään.

No nyt on sitten pakko jatkaa Jypin putkea lauantaina. Kaikki eväät siihen ainakin on.
 

Dollar

Jäsen
Viestin lähetti psychodad
Lukko olisi voinut ottaa viime kaudella Toivosen riveihinsä koska vaan, mutta kyllä sitä touhua on täällä jo nähty tarpeeksi. Kyllä juttu meni juuri niin päin että lukko halusi Toivosesta eroon eikä Toivonen lukosta. Jos hän nyt käy vähän "maailmalla" kehittymässä niin saattaa joskus vielä kelvata takaisin raumallekin, mutta viime kaudella lukko ei ollut Toivosen palveluksista kiinnostunut, eikä täksi kaudeksikaan miestä takaisin huhuillut.

Hyvä jos miehestä vielä tulee jotain...raameja todellakin on.

Pakko kommentoida... Rauman Lukko halusi Toivosen takaisin kun try-out HPK:ssa päättyi, mutta HPK ei enää antanut takaisin. Lukko mokasi tehdessään try-out sopimusta HPK:n kanssa antamalla vapaat kädet HPK:lle Toivosen loppukauden suhteen. Rautakorpi oli jopa hiiltynyt siitä, että tällaisia kavereita päästetään pois.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Viestin lähetti Dollar
Pakko kommentoida... Rauman Lukko halusi Toivosen takaisin kun try-out HPK:ssa päättyi, mutta HPK ei enää antanut takaisin. Lukko mokasi tehdessään try-out sopimusta HPK:n kanssa antamalla vapaat kädet HPK:lle Toivosen loppukauden suhteen. Rautakorpi oli jopa hiiltynyt siitä, että tällaisia kavereita päästetään pois.

Pakko kommentoida...psykoiskä on tismalleen okeassa, nimeltä mainitsematon hallituksenvarapuheenjohtaja oli saanut HC:tä tarpeekseen ja ura Rauman Lukossa oli käytännössä siinä. Yleensä näissä tapauksissa ei paljon valmentajan- eikä kyllä toimitusjohtajankaan sana paina.
 

#91#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Onhan niitä
Re: Wäinöö Wäinöö Wäinöö, missä se Wäinöö on

Viestin lähetti L4E
Siellä siellä se Väinön maila on.

Enpä ole moista liigassa nähnyt. Ekassa erässä mies pudotti räpsästä kiekon ja pamautti sen pikkaisen ilmasta mailallaan eteenpäin, olipa porilaiskatsomo moisesta ihmeissään(odottivat kait jotain korkeaa mailaa, mikä ei tosiaan ollut).

Minäpä olen nähnyt.

Herroilla Briza ja (muistaakseni) Rousson oli aikoinaan tapana purkaa peliä samalla tavalla.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Halli on täynnä, odotettavissa lämmin ottelu (untuvatakissa seisomakatsomossa), ilmassa suuren urheilujuhlan tuntua, kotijoukkueella menee lujaa ja vastaan asettuu rakas etelänaapuri.

Ja Ässät perinteiseen tapaan ottaa turpaan Lukolta. Koskahan on onnistuttu viimeksi kääntämään homma toisin päin? No ok, olihan viime kauden avaus maukas. Mutta kun ollaan nosteessa niin nää pelit yleensä sössitään.

Vaikka aiheesta on avattu oikein ketjukin, niin silti sitä monivuotisen päähänpotkimisen jälkeen etsii vihjeitä mahdollisesta alamäestä. Onko eväät syöty, kikat käytetty, näkyykö tärkeimmissä pelaajissa jo pientä väsymystä? No, jos ei kuitenkaan heittäydy vielä ylidramaattiseksi, vaikka takana onkin kaksi tappiota ja 10 ottelun pisteputki katkesi. Väärällä hetkellä. Ehkä edessä on paluu arkeen, jos tossa kuitenkin oli kauden pisin riemukulku. Eli pitkässä juoksussa tulee voittoja ja tappioita.

Tsemppiä ja jännitettä oli mutta suurempia taklaustalkoita ei nähty. Kiekko-Pasi pääsi kerran ajelemaan tällä puolenkentänvauhdilla Porkan plekseihin. Peltsikin vaihtoi pitkät kuulumiset pelikatkon aikana. Dumari-Toivola otti innokkaasti noita koukkuja ja estämisiä, tilanteita jäi viheltämättä ja osa jäähystä oli aika lapsellisia. Eli ihan perusmeininki. Ylivoimaa päästiin pelaamaan aika tasapuolisesti ja molempien yv oli yhtä tehotonta.

Yleisön suosikki AH onnistui jopa pari kertaa pelaamaan kiekon omille ja esitti muutaman näppärän oivalluksen. Vastapainoksi pari aivan järkyttävää mokaa. Siis perus-Akia. Kivenmäkikään ei ollut ihan parhaalla mahdollisella pelipäällä. Ajoittain jalat liikku, kädetkin kävi mutta nyt ne tehot jäi kuitenkin puuttumaan. Lisäksi se vakio eli vastustajan syöttäminen läpiajoon ylivoimalla näki päivänvalon.

Ylivoimalla kaivattais rightin puolen laukojaa. 5-3 yli minuutti, vetoja tuli viivasta mutta oikeestaan vain Sorokins pyssytti. Onko Toivonen liian hidas lakasija vai mikä on? Heinon kudista ei ole puolestaan mitään hyötyä, varsinkaan kun ei edes ammu. Eikö Tuomista olisi voinut laittaa viivapyssyttäjäksi? Olisiko siinä Korpin mentävä aukko?

Joo...yleensä tietää olleensa hyvässä pelissä jos pelin päätyttyä on a) voiton jälkeisessä hurmiossa b) tappion jälkeisessä vitutuksessa. Automatka kotiin ja Metallican rämiseminen autostereoista rauhoittavat pikku hiljaa. Rauhattomuutta pelin aikana oli ilmeisesti ollut ainakin sylyn mitan verran. Lisäksi olin näkevinäni kuun paistavan kettutyttöjen fanibussin lähtiessä matkaan.

Eipä sitten muuta ku paskaa huuleen ja taisteluun tuulimyllyjä vastaan. Williams saattaa hyvässä lykyssä antaa pientä lisäpotkua ja olla tärkeä lenkki, samoin #17 paluuta odotellaan, joskin huippukuntoon pääseminen saattaa kestää joulun pyhien yli.

Paska peli mutta tulipahan käytyä. Lisäksi seura sai kivat lipputulot jonnekin mustaan aukkoon hukutettavaksi. Lauantaina 3 pojoa ja on taas pikkasen reippaampi olo ja rennompi fiiwis, saatana! Lienee ketunmetsästys sitten helpompaa kun lumi on tullut maahan(?)

edit. sanottakoon vielä että Ässäalivoima oli ihan jees vaikkei Lukon yv parhaimmillaan ollutkaan. Pari epäonnistunutta purkua mutta muuten hyvää tsemppiä ja sopivan aggre-pelaamista. Toisessa erässä saman av:n aikana sekä Nielikäinen että Tuominen pujottelivat yhden miehen harppuunahyökkäyksellä kentän läpi. Mutta ei uponna. Kele!
 
Viimeksi muokattu:

mize

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
huomioita illan pelistä

Eka erä meni ässien lievässä hallinnassa. Saarela tinttas börsän oikeastaan ekasta paikasta. Tilanteessa Ässäin pakki tuhri kiekon Yllille, joka taas lainasi sen Pahille tunnetuin seurauksin. Virkkuselle avautui aivan tyhjä maalikin, mutta en tiedä mihin hän kiekon hassasi.

Toisen erä oli parasta antia Lukolta tässä pelissä. Paikkoja oli useampaankin maaliin ja tilanteita rakenneltiin niin itse, kuin myös mm. Heinon suosiollisella avustuksella. Paikoille pääsi etenkin Laran ketju ja sen laiturit. Tämä ketju myös parantaa pelipeliltä, vaikka hiukan hirvittikin, kun Bartek kärkkyi vielä ottelun lopullakin. Kuitenkin hallinnasta huolimatta ainoan maalin teki Ässät. Puke oli edellisessä tilanteessa purkanut kiekon vaihtoaitioon, mutta tällä kertaa purkukiekko ei sitten sinistä ylittänyt, vaan se oli kohta maalissa. Aikaa Pukella olisi ollut se purkaa kunnollakin, mutta kun ei.

Kolmannessa erässä paikkoja oli suht tasaisesti. Molemmat hukkasivat noin minuutin mittaisen kahden miehen ylivoiman. Lukko joutui muuten kahden miehen aaveelle tilanteesta jossa peli olisi pitänyt olla poikki. Roli vippasi kieken pleksin kautta verkkoon, mutta se tiphti sieltä takaisin peliin Toivolan selän takana ja Ässäin pyöritys jatkui, kunnes Torkki huitoi itsensä jäähylle. Saarelan Pahi sitten ratkaisi hienolla rannarilla Lukolle, eikä Lukko kovin koville enää joutunut vaikka Honkaheimokin sai loppuun vielä sen kakkosen. Kauvosaarelle avautui myös tyhjä maali kolmannessa erässä, mutta jonnekin se kiekko vaan tuhraantui.

Toivolasta. Linja ei mielestäni ollut mitenkään selvä, vaan välilä miehiä laitettiin boxiin ja välillä ei. Erikoista oli myös tilanne jossa Toivola nosti kätensä pystyyn, kun Lukolla oli kiekko ja Roli oli jo lähdössä pois maaliltaan, mutta kiekon ajautuessa Ässille oli toivolan käsi yhä vaan pystyssä ja Lankku lähtikin pois maalilta ja meidän kassari tuli takaisin. Vasta kun Lukko otti kiekon astui jäähy voimaan. Hiukan hauskaa kun molemmat kassari olivat lähes yhtaikaa lähdössä pois maaleiltaan.

Molemmat maalivahdit pelasivat hyvän pelin, vaikka eivät kovasti joutuneetkaan venymään.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Enpä muistanutkaan, että voitto voi maistua näin makealta. Takana monta huonoa ottelua ja sitten kaadetaan vieraissa rakas paikallisvastustaja. Kerrankin menivät ennustukseni siinä mielessä oikeaan, että Lukko tosiaan oli se joukkue joka Ässien pisteputken katkaisi ja ottelu taisi tosiaankin olla aika väsynyt kuten niillä otteluilla yleensä tapana onkin, joita etukäteen eniten hehkutetaan.

Pasi Saarela teki 2 upeaa maalia ja näytti miten rannelaukauksen kuuluu lähteä. Ei ollut paljoa Langkowilla sanomista noissa Saarelan kudeissa. Mukavaa oli myös, että Markku Tähtinen muisti porilaisyleisöä syöttämällä Saarelan voittomaalin. Tähtinen on nyt syöttänyt maalin neljässä peräkkäisessä ottelussa ja on päässyt aivan erilaiseen vireeseen kuin mitä oli alkukaudella. Oma osansa asiaan on tietenkin Pirneksen loukkaantumisen myötä seuranneella lisääntyneellä peliajalla ja sitä kautta lisääntyneellä vastuulla myöskin yv-pelissä. Saas nähdä hajoittaako Tukka-Jukka STT-ketjun Pirneksen palatessa tositoimiin vai saako Pirnes hakea vauhtia kolmosketjusta Snellmanin ja Koiviston viereltä.

Ässistä illan onnistujia taisivat olla Langkow ja Nielikäinen. Hienoa, että Pasi keskittyy nykyisin pelkästään tuohon pelaamiseen, mikä kyllä näkyy miehen pistesaldossakin. Muuten kaikki putket katkeavat aikanaan ja tänään katkesi siis Ässien pisteputki. Mihinkään masennukseen ei porilaisilla silti ole syytä vajota, syksy on mennyt todella hyvin ja voittojen tielle Ässät palaa mitä ilmeisimmin jo lauantaina, kun JYP saa kyytiä Ässien kotiluolassa. Silloin debyyttinsä patapaidassa tekee myös Jason Williams.

Loppuun vielä syvä halveksuntani niille idiooteille, jotka olivat Rautakorpea räkineet. Saunan takana on aina tilaa tälläisille pikkupaskiaisille, joiden muroihin on ilmeisesti kustu useammankin kerran heidän lyhyen elinikänsä aikana. Kyseessä on varmasti muutama yksittäistapaus, joten on turhaa haukkua porilaisyleisöä kokonaisuudessaan. On kuitenkin ikävää, että miltei jokaiselta liigapaikkakunnalta löytyy muutama tälläinen älykääpiö, jotka eivät ymmärrä mitään hienon lajin nimeltä jääkiekko päälle.

Kiitokset kuitenkin Lukolle pisteistä ja siitä että Satakunnan herruus on taas kerran vahvasti tulossa Raumalle. Kuukauden kuluttua jatketaan keskinäisiä otteluita, silloinkin Ässien kotiluolassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös