Ässät - Ilves Ti 2.11.2004

  • 19 661
  • 124

fireman

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen
Ajatelkaa nyt jumalauta nenä murtunu toistamiseen jo muutaman viikon sisällä,Tottakai se vaikuttaa tappelussa.
Niin metsä vastaa ku sinne huudetaan. The Pasi on mies paikallaan. Helenius tiesi Pasin nenän siksi halpamainen ajankohta haastaa Pasi...
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti fireman
Ajatelkaa nyt jumalauta nenä murtunu toistamiseen jo muutaman viikon sisällä,Tottakai se vaikuttaa tappelussa.
Niin metsä vastaa ku sinne huudetaan. The Pasi on mies paikallaan. Helenius tiesi Pasin nenän siksi halpamainen ajankohta haastaa Pasi...

Eikös Pasilla ole tämän huhutun uuden nenämurtuman lisäksi jotain häikkää olkapäänkin kanssa? Joten Sami sai kieltämättä aika hyvin tasoitusta. Mutta en pidä Heleniuksen haastetta halpamaisena. Tilannehan meni näin: Ensin oli molemminpuolista tökkimistä Ilveksen maalin edustalla. Tilanne oli jo loppumassa, kun Nielikäinen antoi uudestaan mailaa Heleniuksen haarojen väliin, ja sen jälkeen varsinainen tappelu alkoi pienen lisätökkimisen (ja todennäköisesti suullisen haasteen ja sen vastaanottamisen) jälkeen. Eli varsin reilu tappelu tuo oli, ja Nielikäinen kyllä tiesi mitä oli tulossa. Eipä näyttänyt jäävän mitään hampaankoloonkaan, kun kättelivät lopuksi.
 

JanJ

Jäsen
Viestin lähetti L4E
Oliko tuohon Hele vs. lehmipoika myllyyn, jotain "alku episodia" vai lähtikö mylly "ihan muuten vaan" pyörimään?
Helenius oli kiekollisesti Ilveksen heikoin lenkki. Koko ajan pihalla kuin lumiukko. Ekan erän lopussa kävi sitten Kiilholman kimppuun maalinedustalla. Kiilholma tarjosi pari nopeaa hanskakädellä naamaan ja Sami löi avokämmenellä, tosin hanska kädessä, takaisin. Sen jälkeen juttu jatkui tiukkana sanasotana Marko Toivosen kanssa, ja toisen erän alussa pikkaisen jäähyn loppumisen jälkeen kävi hakemassa Pasin väkisin tanssimaan. Pasi oli pelillisesti vedossa, sai pari maalipaikkaa luotua ja syötti yhden maalin niin mestarillisesti että Raipekin varmasti muisteli nuoruuttaan kun isoisä teippiä osti.

Paskaakin paskempi tuomari. Olen melkoisen varma että Tom Laaksonen oli taas kännissä. Ei nähnyt metriä pidemmälle. mm Raipen mailahuitaisu Sorokinsin suuhun jäi näkemättä.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: koska saadaan peli uomiinsa

Viestin lähetti ÄssienÄssä

Toisesta maalista totean että olen aina ollut sitä mieltä että jos maalivahti on poissa työpaikaltaan kun maali tehdään niin se ei ole kenenkään muun kuin maalivahdin vika. vrt. Myllys -97 kotikisoissa Tsekkiä vastaan. Puhutaan kenttämiehen erikoisista ja sen semmoisista mutta se on täysin turhaa. Langkow ottakoon piikkiinsä tuon maalin. Maalivahdin työpaikka on maalin edessä, ei maalin takana. Piste.


HUH HUH. Johan tuli Ässien Ässältä juttua. Asia nyt sattuu vaan olemaan niin, että moderni jääkiekko VAATII maalivahdilta erittäin aktiivista peliä, joka luonnollisesti sisältää erityisesti rännikiekkojen katkaiseminen mahdollisimman järjestelmällisesti.
Maalivahdin tärkein työ on TOKI torjuminen, mutta joukkueen puolustuspelin kannalta on erittäin tärkeää, että maalivahti osaa katkaista ainakin nuo rännikiekot. Esimerkkinä Lukon Roloson ensimmäisessä liigaottelussaan Porissa; mikäli vastustajan veskari osaa katkoa kaikki rännikiekot ja tämän lisäksi on muutenkin erittäin aktiivinen kiekon kanssa, viedään vastustajan hyökkäykseltä yksi nykykiekon ase pois.

Kari Takkoa kehuttiin aikanaan nimenomaan aktiivisesta liikkumisestaan ja katkomisestaan. Olikohan Ässien Ässä tällöin vielä seuraamassa kiekkoa Porissa? Eipä tullut haukkumisia maalintakana pyörimisestä.

Rännikiekon katkominen vaatii nopeutta ja pientä ennakointia, muuten kiekkoon ei yleensä ehdi. Toisin sanoen, veskarin on ehdittävä maalin taakse mahdollisimman nopeasti laukauksen lähtiessä. Mikäli tämän pointin jälkeen kiekko muuttaa odottamattomasti ja yllättäen suuntaa (mikä tapahtuu tunnettuja tapauksia muistellen n. joka 10000. kerta), näistä "kenttämestarin erikoisista" EI TODELLAKAAN voi syyttää maalivahtia.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Williamsit kovassa vireessä. Patun kauden toinen kypärätemppu lämmittää parin "maalittomamman" kauden jälkeen. Virkkusen Sheidi painaa jäätävällä itseluottamuksella. Mitäs tässä muuta sanomaan, kuin että helvetin hyvää hokia pojat.

Nielikäinen kärsi nenäcasensa takia tappelusta. Toivon mukaan revanssi vielä kauden aikana?

Hienoa nähdä, että saadaan seitsemän maalia tehtyä yhdessä pelissä. Minua ei haittaa vaikka omiin menee neljä, pääasia, että itse tehdään pari maalia enemmän kuin kaveri. Mieluummin 7-4 kuin 1-0. Maalirikas peli rok rok. Tästä on hyvä jatkaa torstaina Lahdessa.
 

JanJ

Jäsen
Sen verran vielä, etenkin näin isomaalisesta ottelusta tulee mieleen, että on helvetin hienoa kun Porissa on maaleissa nuo ns. etuverkot. Tuomisen maalikin näytti tuplasti hienommalta kun verkko heilahtaa! HokiOksennuksen koosteesta huomasin että moista verkkoa ei muualla enää ole.
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
vastinetta

Niin. Arvasin että mielipiteeni on vähemmistön mielipide tuosta maalin taakse sinkoilemisesta mutta mielipiteessäni olen järkkymätön. Tottakai se kuuluu nykykiekkoon että veskari osallistuu peliin mutta sanotaan sitten vaikka niin että maalivahdin tulee pystyä ennakoimaan nuo kenttämestarin erikoiset, tähän vastaatte että ei niitä pysty ennakoimaan mikä on tietysti pitkälti totta. Joka tapauksessa maalivahti EI SAA olla maaliltaan poissa kun veto lähtee kohti maalia. Minä jätän Langkowin ja muiden maalivahtien arvioitavaksi missä päin kenttää liikkuvat auttamassa kenttäpelaajia milloinkin, minulle on aivan sama vaikka viilettäisi kolmantena pakkina kulmissa vääntämässä kunhan on torjuntavalmiudessa aina kun siihen on tarvetta, torjuminen on tehtävä numero yksi.

Valmentaja olisin antanut ilman muuta shittiä tuosta Langkowille, en tiedä tekikö Toivola niin, toivottavasti.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
En jaksa ymmärtää millään, vaikka Ässien Ässä yrittikin perustella mielipidettään. Jos et kerran kiistä aktiivisuuden ja mailapelin merkitystä puolustukselle, miksi haukut maalivahtia tuollaisesta Ilveksen onnenkantamoisesta, joita sattuu kerran kaudessa?

Vaikeahan se on tietysti faktoja lyödä pöydälle, mutta yritäs arvioida, miten monta vastustajan hyökkäystä estetään/vaikeutetaan maalivahdin aktiivisella pelillä maalin takana? Tätä kautta voisi myös päätellä, että jokunen vaarallinen tilanne on kokonaan estetty maalivahdin ennakoivalla pelillä. Kuinka monta maalia Langkow on estänyt katkaisemalla vastustajan lyömän rännikiekon?

Vaikeahan sitä on tosiaan paremmin havainnollistaa. Jos ja JOS. Mutta JOS tuollainen lipsahdus tulee tosiaan edes sen kerran kaudessa (ja lipsahdus edelleen oli onnekas erikoinen), ei siitä saa maalivahtia syyttää.

Tarttuisit ennemmin siihen, että eka maali lipsahti helposti. Vaatii uskomatonta pessimistisyyttä lähteä haukkumaan maalivahtia tämän yrittäessä katkaista vastustajan hyökkäystä.

Maalivahdin roolina on muutenkin paikata muun joukkueen tekemiä virheitä. Mikäli maalivahdin virhe ei ole erityisen räikeä, on mielestäni aika vaikea lähteä tätä erityisesti syyttämään virheen sattuessa. Etsikääs samanlaisia virheitä kenttäpelaajilta eilisestä pelistä, miksi yksittäisiä kenttäpelaajia ei poimita esille?

Näin se vaan on. Piste.
 

JanJ

Jäsen
Re: vastinetta

Viestin lähetti ÄssienÄssä
Valmentaja olisin antanut ilman muuta shittiä tuosta Langkowille, en tiedä tekikö Toivola niin, toivottavasti.
Mutta jos kiekko ei olisi pompannut pleksistä, olisiko valmentaja antanut kiitokset? Kuuluisiko shitti pleksille? Mietippäs nyt vähän.

Ilveksen valmentaja voisi antaa "shittiä" Ismo Kuoppalalle, joka pelaa ihan päin persettä puolustuspäässä Ässien kuudennessa maalissa.

Ilves.comin otteluraportti kertoo:
Ismo Kuoppala teki karkean virheen omalla alueella ja kiekonmenetyksen seurauksena Teemu Virkkunen pääsi lopulta viimeistelemään kauden toisen osumansa.
 
Viimeksi muokattu:

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ilveksen paras pelaaja eilen?

Kaikki taitaa olla jo sanottu, mutta sehän ei mua estä.

Ensimmäinen erä alkoi pitkästä aikaa siten, kun sen kotona pitää alkaa. Ensimmäinen vaihto ja paikka iskeä maali vastustajan verkkoon ja tilanteen jälkeen aloitus raumantien puoleiseen päätyyn. Tuli ihan vanhat hyvät ajat mieleen ja päässä alkoi jo soimaan Rock Around The Clock.

Eka erä taisi varovaisesti arvioidenkin olla kyllä Padan. Ne Ipan maalit. No jokaiselle oli oma "tekijänsä". Eka Scottin nimiin, toinen Ruisman piikkiin (vai kuka niitä pleksejä ruuvailee). Se mistä se tilanne 0-1 maaliin lähti on hämärän peitossa. Mutta kyllähän se otettavissa oli. Kun näin kiekon lipuvan Scotin takana kohti verkkoa teki pahaa.

Ei millään pysty kyllä Langkowia syyttämään tosta Jessen maalista. Nykymaalivahdithan on poikkeuksetta tollasessa tilanteessa rännissä kiekkoa vastassa. Ässien maalit kaunista katseltavaa. Uusikartanon maali kyllä jaksaa ihmetyttää edelleen. Leftin kaveri ja maalin vasemmalta kulmalta laatta sisään oman mailan ollessa jo tilanteesta "ulkona" eli maalin sivussa. No ihan sama menikö bauereista sisään. Ei potkuliikettä. Siellä lepää. Viihdyttävä erä.

Toinen erä ei kauaa vanhentunut kun .net ystävät hukkasivat kintaansa. Muuten hyvä, mutta turhan aikaisin tämä tapahtui. Pasin peli kulki taas hyvin ja hetki ennen vääntöä oli maalipaikassakin. Meiltä lähti taitoa, tsemppiä ja maskipelaamista koppiin ja Ilvekseltä SM-liigan suurin pää. Olipa rumasti sanottu, anteeksi. Totuuden nimissä: kyllähän Hele piti ulottuvaisuutensa ansiosta Pasin kaukana. Ja otti näin kohtuu selkeän pistevoiton tuosta tangosta.

Tapahtuiko toisessa erässä jotain muuta? Taisi Ilves pelin erässä tasoittaa. Yv-maali, ripari maalin edestä sisään. Tämän maalin voi osittain, ainakin Pata-lasien takaa katsottuna, laittaa dumarin piikkiin. Kyllä tuli helposti 5-3 yv. Ennen sitä taisi muutama kakkonen jäädä viheltämättä.

Kolmannessa erässä alkoikin sitten tapahtua. Virheitä ja sitä kautta verkot solmuun. Ja ainakin Ipan johtomaalissa virheen teki Laaksonen, jälleen kerran. Taisi olla HC:n maila, joka näpeistä lyötiin, kyllä se huitomisen tai estämisen tunnusmerkit täytti.

Pikkuhiljaa soisin jo Williamssille sen maalin suoralla vedolla. Muutaman kerran pääsi pommittamaan. Harmi, että kiekko ainakin toisella kerralla muutti jostain hiukan suuntaa ja meni yli/ohi. Kovahan se veto on, sitä ei kai kukaan enää kiistä. Taitava ohjaus mieheltä voittomaalissa. Oli lähempänä Legoa kuin Pitkämäkeä ohjatessaan kiekon verkkoon. Eli huomattavasti vaikeampi temppu kuin ohjata lätkä maalin edestä. Moni olisi tarjonnut kiekolle liikaa mailaa. Ohi maalin olisi viuhunut ja paljon.

Loistavat kolme pistettä. Peli ei varmasti suurimpia puolustusintoilijoita viihdyttänyt, mutta itse ainakin lämpenin loppua kohti kuin Porin Matti.

Otsikkoon viitaten: Ilveksen paras oli Tom Laaksonen. Turha pillipiipari ainakin eilen. Virheitä Sykoran lausunnosta huolimatta ruokoton määrä.

Lopuksi terveisiä Lappeenrannan suurimmalle Ilves-fanille. Kyllä se siitä.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Helenius vastaan Nielikäinen

Viestin lähetti KOjakki
Kiitos Ilves.com tässä tuo Heleniuksen "NIUKKA" pistevoitto. Muutenkin jotain pelin tapahtumista.

Hienoa, että näitä näkee edes jostain. Valtakunnan verkon urheilu-uutiset eivät maininneet koko asiasta.

Täysin naurettavaa jos jotain pelikieltoja tulee, ottelurangaistuskin oli aivan liian kova tuomio molemmille. Eikö juuri tämä ole se mikä vetää yleisöä halleihin? Ai niin, tämä on sm-liigaa.

Revanssi seuraavalla kerralla!
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Ilveksen paras pelaaja eilen?

Viestin lähetti Ernesto Peli
Meiltä lähti taitoa, tsemppiä ja maskipelaamista koppiin ja Ilvekseltä SM-liigan suurin pää. Olipa rumasti sanottu, anteeksi.

Ei se niin rumasti ole sanottu. Totuus taitaa vaan olla toinen. Mielestäni Blegin Mika Lehtinen on ollut jo vuosia päänkokoja vertaillessa ylivoimainen, suorastaan suvereeni. Leukojahan liigasta löytyy, Haakana, Lukon "Leuka" Larouche, toki myös Helge kuuluu tähän kategoriaan.

Vaan kukaan ei pääse Lehtisen kanssa samoille metriluvuille. Tämän huomasivat jo Blegin fanitkin heti ensimmäisissä harjoituksissa...
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Re: vastinetta

Viestin lähetti JanJ
Mutta jos kiekko ei olisi pompannut pleksistä, olisiko valmentaja antanut kiitokset? Kuuluisiko shitti pleksille? Mietippäs nyt vähän.

Ilveksen valmentaja voisi antaa "shittiä" Ismo Kuoppalalle, joka pelaa ihan päin persettä puolustuspäässä Ässien kuudennessa maalissa.


Tottakai kuuluu antaa positiivista palautetta jos maalivahti on peliin osallistunut hyvin.

Ei maalivahdin tontti todellakaan mikään helppo paikka ole mutta maalilla on oltava AINA kun veto lähtee. Tulkoon se kiekko sitten vaikka kuinka monen luistimen, pleksin ja laidan kautta siihen maalille. Kuten jo totesin jätän maalivahtien arvioitavaksi koska lähteä pois työmaaltaan ja koska ei. Toivottavasti tätä ei enään tarvitse toistaa montaa kertaa.

Kyllä Langkow varmasti teki eilen enemmän hyviä kuin huonoja asioita mutta tämä toiseen maaliin johtanut harhailu oli huono juttu siitä ei päästä yli eikä ympäri. Yhtäkaikki makoisat kolme pistettä tuli plakkariin ja hyvä niin.
 

JanJ

Jäsen
Re: Re: Re: vastinetta

Viestin lähetti ÄssienÄssä
Ei maalivahdin tontti todellakaan mikään helppo paikka ole mutta maalilla on oltava AINA kun veto lähtee. Tulkoon se kiekko sitten vaikka kuinka monen luistimen, pleksin ja laidan kautta siihen maalille.
No niin. Hyvin kyllä perustelet, mutta jotenkin tuntuu että puhut eri asiasta kuin muut.

Pelissä olleet näkivät, että ilvespelaaja löi kiekon ns. ränniin. (Katso Ilves.comista video) Tätä kiekkoa menee Langkow pysäyttämään. Tilanteessa ei siis ole kuvailemaasi vetoa.

Perhana, kun jutuistasi ei tiedä pelleiletkö tahallasi vai oletko tosissasi.
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jan J:lle selvennystä ajatuksistani

1. En puhu eri asiasta kuin muut, en tiedä olenko kuvannut harhaanjohtavasti mutta tiedän hyvin että kiekko pomppasi rännistä. Tässä tapauksessa kun kirjoitan että 'kun veto lähtee' se tarkoittaa nimenomaan sitä vetoa mikä tapahtui kyseisen pompun jälkeen ts. Niinimäen maaliin johtanut laukaus

2. En pelleile vaan olen tosissani.

3. Sen voin myöntää että asia on jokseenkin ristiriitainen mutta siksi juuri olenkin useaan otteeseen maininnut että maalivahdin pelipaikka on vaativaakin vaativampi. Toisaalta pitää pysäyttää rännikiekot - toisaalta aina pitää olla valmiina torjumaan.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Re: Re: Loistavaa Pasi Nielikäinen!

Viestin lähetti Clark Kent
Hyvä niin, tuli varmaan noihin huikeisiin Nielikäis-tappeluhehkutuksiin jotain toppuuttelua, niin selkeä oli Ilves-pakin voitto tässä ottelussa.

Eli siis tappeluhehkutuksia ansaitsevat ainoastaan pelaajat, joilla on 100% voittorekordi? Tai ainakin tappioton vaikka siellä tasureitakin olisi? Voi voi. Enää ei siis voi hehkuttaa mm. seuraavien kavereiden tappelutaitoja/-hanakkuutta:

-Sami Helenius
-Roman Vopat
-Toni Mäkiaho
-Tom Laaksonen
-Tomek Valtonen
-Tie Domi
-Tod Bertuzzi
-Dave Semenko
-Niebermayer bros
-Shayne Toporowsky
etc.

Syy: he ovat myös hävinneet tappeluita.

Asiaa Pasi! Asiaa Sami! Reilussa tanssissa ei pitäisi olla nokan kopauttamista kenelläkään. Propsit myös Ässä-faneille, joita pidän HIFK-fanien ohella keskimäärin asiantuntevimpina tällä alueella; ei ole tarvetta selitellä oman äijän tappiota reilussa tappelussa esim. jäähän liukastumisella, "tosiasiallisella hallinnalla", tuomarin liian aikaisella keskeytyksellä just kun ois lähtenyt, voittajan väärällä tappeluasennolla/tekniikalla jne jne. Kyllä silmät kertovat kumpi vie, vaikka osumien ero olisikin 1-2 kpl.
 

kamikaz76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, Narukerä, Kärpät ja Pesäkarhut (N)
Lankku ja rännikiekko

Vai on täällä ÄssienÄssä aika lailla nurkkaan ahdistettuna?! :-)

Sorry nyt vaan, mut et kyllä tällä kertaa saa tukea multa(kaan). Ensinnäkin a) olen kyllä kanssasi samaa mieltä siitä, että veskarin tulee olla maalillaan silloin, kun VETO LÄHTEE KOHTI MAALIA, mutta tässä tapauksessa oli kysymyksessä tosiaankin rännikiekko ja sen jälkeen rouva Fortuna astui kuvioihin, vai pitäisikö sanoa Lankun maskista katsottuna Herra Unfortuna!!! ;-) Ja toiseksi b) ei siitä maalista kyllä voi Scottia syyttää, ei voinut sille yhtään mitään. Eikä voinut tietää, että kiekko pomppaa laidasta suoraan vastustajan lapaan...

Ja sitten toinen juttu. JOKAINEN PELI ON ERILAINEN!!! Älkää nyt hitto viitsikö itkeä neljää maalia omiin, jos vastustajan verkko heilahti seitsemään otteeseen. Jos joukkue ottaa kolme pojoa, on se ihan yksi lysti millaisella pelillä se tulee. Kukaan ei enää keväällä muista millaisella pelillä ne pisteet on hankittu...

Ja sitten vielä viimeiseksi. Jos Joukkue, siis joukkue ERITTÄIN ISOLLA J:LLÄ, on sarjataulukossa viidentenä ja neljä ukkoo TOP 20:ssä, ei ole voinut kausi hirveän perseelleen mennä!!! Toivotaan nyt vaan, että tämä sama vire (tai edes osa siitä) jatkuu kevääseen asti ja Ässät pelaa taas pitkästä PIIIITKÄSTÄ aikaa pleijareissa...

Kylä näi o!!!!!!!!
 
Viimeksi muokattu:

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
samaa mieltä sittenkin

kun luet juuri kirjoittamasi viestisi uudelleen ja tarkkaavaisesti niin huomaat että olet kanssani erittäin samaa mieltä.

'veskari tulee olla maalillaan silloin kun VETO LÄHTEE KOHTI MAALIA'

tarkoittaa juuri sitä että Scottin olisi pitänyt olla pysäyttämässä Niinimäen maalintekoaikeita eikä olla vasta matkalla maalia kohti niin kuin kävi. näin on.
 

JanJ

Jäsen
Re: samaa mieltä sittenkin

Viestin lähetti ÄssienÄssä
'veskari tulee olla maalillaan silloin kun VETO LÄHTEE KOHTI MAALIA'

tarkoittaa juuri sitä että Scottin olisi pitänyt olla pysäyttämässä Niinimäen maalintekoaikeita eikä olla vasta matkalla maalia kohti niin kuin kävi.
Nyt alat sen verran pahasti pilkkua rankaisemaan että laita liukuvoidetta väliin.

Totta helvetissä maalivahdin kannattaa olla maalin välittömässä läheisyydessä kun joku yrittää maalia. Katso taas vaikka se video ilves.comista ja tarkkaile sekä kiekkoa että Langkowia. Missä Langkow on kun kiekko menee maaliin? Maalin edustalla.

Eli pointtisi on, että huomasit olevasi väärässä ja nyt saivartelet. Ens kerralla halliin, peli on parasta paikanpäällä eikä radio/keskustelupalsta-yhdistelmässä.
 

kamikaz76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Jazz, Narukerä, Kärpät ja Pesäkarhut (N)
Hei Camoon ÄssienÄssä

Siis kyllähän totuus on se, että mikäli Scotti olis maalillaan seisonut eilen vedon tullessa, olis siinä tarvittu vähintään kristallipallo. Scotti on monta kertaa pysäyttänyt kiekon maalin takana ja jopa onnistunut siinä. Kuten joku tällä palstalla kirjoitti; noita kenttämiehen erikoisia sattuu ehkä joka 10000. ottelussa, joten...

Ja tiedoksi vaan! EN PUHUNUT ITSEÄNI PUSSIIN vaan olen edelleen eri mieltä kanssasi tässä asiassa... :-)
 

ÄssienÄssä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
lopetus osaltani

En jaksa enään vääntää koska meillä on mielipide-eroja kuten kamikaz76 totesi. Eiköhän nämä mielipiteet ole kutakuinkin selvillä jo tämän väännön jälkeen.

JanJ:lle vielä kysymys: miten voin huomata olevani väärässä jos minulla on mielipide jota puolustan? Tässä on nyt vain kaksi eri koulukuntaa vastakkain, ei siinä sen kummempaa.

Itse alan nyt keskittyä pelicans ottelun odottamiseen.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tästä rännikiekkojen katkaisemisesta täytyy, ihme kyllä ja kiitos ÄssienÄssän, perustaa näköjään kohta oma ketjunsa. En jaksa edelleenkään ymmärtää, miksi tästä täytyy edes keskustella. Varsinkin, kun asiasta on erimieltä ainoastaan ÄssienÄssä, jonka perustelut ovat aika mielenkiintoisia.

Eli. Maalivahdin tulisi katkaista rännikiekot, mutta toisaalta, yllättävän kimmokkeen osuessa kohdalla maalivahdin tulisi omata taito pysäyttää voimakkaasti kohti laitaa etenevä liikkeensä ja palata samassa hetkessä takaisin torjuntatyöskentelyyn. Olisihan tämä tietysti hieno juttu, ja tekisi rännikiekkojen katkaisemisesta täysin riskittömän, mikäli tällainen ominaisuus veskarilta löytyisi.

Se nyt ei vaan mene ihan sillä tavalla. Jokainen kiekkoa seuraava tietää, että rännikiekko pyritään ampumaan yleensä niin lujaa, ettei veskari tähän ehdi. Tämä taas vaatii veskarilta nopeutta, hyvää reagointia ja ennenkaikkea nopeutta. Tämän vuoksi aika-ajoin veskari saattaa rysäyttää itsensä aika kovallakin voimalla laitaan, jotta ehtisi kiekon tielle. Mikäli tällainen rännikiekko muuttaa suuntaansa kaukalon kulmassa, kuljettuaan jo aika pitkän matkan, yleensä keskialueelta asti, on veskarin jo oltava maalinsa takana.

Se, joka kiroaa maalivahdin eilisen kaltaisessa tilanteessa, ja toisaalta ymmärtää rännikiekkojen merkityksen nykykiekossa, on joko puusilmä, nauttii muuten vain omien pelaajien haukkumisesta (Porissa usein tapana), tai on kenttämestarin ystävä, jopa itse kenttämestari. No, ei nyt sentään.

Anteeksi nyt vaan, ÄssienÄssä, mutta ei mene millään jakeluun tuo mielipiteesi. Asioista saa olla monta mieltä, mutta yrittäisit perustella hieman paremmin. Mikäli perusteluita löytyy, keskustelua voidaan jatkaa siihen paremmin soveltuvassa viestiketjussa.
 

1Euro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viihdyttävää kiekkoa, tuomarivirheineen.

Kenttämestarin erikoisesta vielä yksi näkökanta. Jos Langkow ei jostain kumman syystä olisi lähtenyt katkaisemaan tuota rännikiekkoa, olisi Ilves-hyökkääjällä joka tapauksessa ollut loistava maalintekopaikka. Kiekko kimposi kovalla vauhdilla suoraan parhaan maalintekosektorin keskelle ja Niinimäki pääsi vetämään aivan vapaasti vastapalloon. Parempaa maalintekopaikkaa saa odottaa vaikka maalivahti seisoisikin keskellä maalia. Suunnilleen sama tilanne olisi syöttö maalin takaa vapaalle miehelle.

Kiva nähdä välillä runsasmaalinen peli!
 

ranger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Die Mannschaft
Tuomariin on ilmeisen aiheesta kohdistettu tässä ketjussa erittäin kovaa kritiikkiä useistakin tilanteista, mutta yllättävän vähälle huomiolle on jäänyt Petteri Taskun todella ruma vihellyksen jälkeinen poikittainen maila tekemäänsä maalia jo tuulettamaan alkaneen Kariyan alaselkään.

Raukkamaistakin raukkamaisempi, etten sanoisi peräti törkeyttä hipova temppu, joka pudotti selkänsä suoristaneen Kariyan polvilleen. Tasku selvisi kuitenkin tilanteesta ilman sanktioita.



Ranger
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös