Ässät 2005–2006

  • 304 603
  • 1 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mielenkiintoinen nimi Ässien ensi kauden puolustukseen voisi olla Samuli Suhonen Kalpasta. Jos SM-liiga pysyy tämänhetkisessä päätöksessään, jonka mukaan yksikään mestisseura ei ole liigakelpoinen, saattaisi tuon tason pakilla olla jo halukkuutta kokeilla liigavauhtia, vaikkei se sitten voisikaan tapahtua kasvattajaseurassaan. Voi olla, että muitakin kiinnostuneita liigaseuroja olisi Suhosen perässä, mutta Samuli varmaan tajuaa itsekin, että mistään kärkiporukoista tuskin aukeaa pelipaikkaa kovin isoon rooliin. Ässissä taas hänellä voisi olla hyvät mahdollisuudet osoittaa pystyvänsä merkittävään kiekollisen pakin rooliin liigatasollakin.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: Classen

Viestin lähetti Bigmouth
Kyllä kolmosen pitää olla kahteen suuntaan menevä ketju

Kyllähän Ässissä jokaisen ketjun täytyy mennä kahteen suuntaan.Niin sanottuja pisteitä tekeviä scoring linejä riittää kyllä kaksikin. Kolmonen keskittyy esim. vastustajan ykkösen eliminointiin tai yrittää lannistaa kaverin vastaavaa ketjua. Pisteitäkin tottakai pitää tulla, mutta yleisesti ottaen kolmosen sentterin tulee pelata puolustavampaa roolia kuin ykkösen tai kakkosen. Näin ainakin itse tämän asian näen ja tällöin kolmosketjun keskushyökkääjästä voi hyvällä syyllä käyttää nimitystä "puolustava sentteri".
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Viestin lähetti Redcoat
Mielenkiintoinen nimi Ässien ensi kauden puolustukseen voisi olla Samuli Suhonen Kalpasta. Jos SM-liiga pysyy tämänhetkisessä päätöksessään, jonka mukaan yksikään mestisseura ei ole liigakelpoinen, saattaisi tuon tason pakilla olla jo halukkuutta kokeilla liigavauhtia, vaikkei se sitten voisikaan tapahtua kasvattajaseurassaan. Voi olla, että muitakin kiinnostuneita liigaseuroja olisi Suhosen perässä, mutta Samuli varmaan tajuaa itsekin, että mistään kärkiporukoista tuskin aukeaa pelipaikkaa kovin isoon rooliin. Ässissä taas hänellä voisi olla hyvät mahdollisuudet osoittaa pystyvänsä merkittävään kiekollisen pakin rooliin liigatasollakin.


Suhosesta on tainnut kahden viime kauden aikana olla kiinnostuneita jo ainakin puolet liigaseuroista ja mies on silti ollut uskollinen Kalpalle.Kiinnostunut varmaan Ässätkin on ollut,mutta en tiedä onko savon miehelle kaikkein houkuttelevin paikka Pori.
Mitä pitsiturnauksessa ym. olen hänen peliään katsellut niin menisi todennäköisesti heittämällä Ässien kahteen ekaan pakkipariin,jos ei tietenkään heikentynyt kaudessa ole.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Itse kyllä näkisin mielelläni Ässissä kolme ratkaisukykyistä ketjua, ja yhden joka sitten edustaa sitä telaketjuosastoa. Aika usein vaan tärkeät ottelut voittaa se joukkue, jolla on parempi kolmonen. On vaikea kuvitella, että Ässät pystyisi sen tasoisen ykkösen kasaamaan, että sillä Liigan parhaita haastettaisiin mies miestä vastaan. Kakkosesta puhumattakaan. Mielummin leveyttä miehistöön.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
realiteetit?

Joo, tottakai mieluummin leveyttä miehistöön ja kolmoseenkin kunnon pistemiehiä. Ykköseen Sakic ja kakkoseen Viuhkola, ni sit kolmosen keskellä vois olla vaikka Metropolit. Pakkienkin pitää olla hyvin liikkuvia ja vähintää 15 maalia ampuvia ainakin kahdessa ekassa pakkiparissa. Neloseen ryminää oikein kunnolla ja junnut mestikseen kehittymään.

Sitten aletaan taas ajattelemaan taloudellisia resursseja ja nuoria lupauksia unohtamatta sitä faktaa, että nykykiekossa täytyy myös taktiikalla olla jonkinlainen osuus. Ässillä ei ole mitään mahdollisuuksia saada kolmea "pisteketjua" eikä varsinkaan uhraamalla junnuja johonkin mestikseen tai parhaita edes nelosketjuun.
 

Bigmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata & LAK
Sakic on varmaan liian kallis, mutta Lindros voitaisiin saada...

Iskukykyinen kolmonenhan tarkoittaisi väistämättä sitä, että ykkösen/kakkosen palkoista jouduttaisiin karsimaan. Mielummin näkisin, että Ässillä on Liigan huonoin ykkönen mutta paras kolmonen (siis sillä oletuksella, että ykkönen ja kakkonen ovat oikeasti tätä kolmosta parempia), kun sen iänikuisen lauseen Veikkaajan kausiennakossa: "ensimmäisiin kahteen ketjuun löytyy ratkaisukykyisiä pelaajia, mutta sen jälkeen tulee tyhjää".
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ässät 2005-06, kohti menestystä.

Minua hieman ihmetyttää, jos Classen pelaa ensi kaudellakin Porissa. Ässien suurin ongelma loppukautta silmällä pitäen oli maalinteko. Ei voi suuria odottaa, jos pudotuspeleissä onnistutaan tekemään kahdessa pelissä kaksi maalia. Voittamisen kulttuuri on Porissa verraten heikko ja sen huomasi juuri siitä, että maalipaikoissa keskitason liigajyrät jäätyivät kerta toisensa jälkeen. Ässillä on omasta takaa tulossa näitä keskitason liigajyriä (vrt. Kuparinen, Kiilholma, Kuusela) ja kotimaan markkinoilta näitä pystytään hankkimaan tarpeen vaatiessa lisää suhteellisen vaivattomasti pienehköllä palkalla. Classen on nimenomaan tällainen puolustavahko sentteri, joka ei kyllä tuo vahvistusta sille saralle, mihin vahvistuksia juuri tarvittaisiin, nimittäin maalintekoon ja hyökkäyspäähän.

Ässät tarvitsee kaksi ratkaisuihin pystyvää ulkomaalaista offensiivista hyökkääjä (snaipperi tyyliin Banham ja taitava sentteri tyyliin Holden-Williams) ja yhden ulkomaisen kiekollisen pakin, joka on ylivoiman spesialisti (vrt. Murphy). Neljäs mahdollinen ulkomaalaispaikka käytetään sitten maalivahtiin tai johonkin muuhun, mihin tarve vaatii. Ei silti ole synti jättää sitä käyttämättä neljättä paikkaa. Jos nuo kolme ykköstoivetta toteutuvat ja maalivahtikin on kotimainen, niin en näe silloin mitään estettä Classenin sainaamisessa. Minun näkökulmani on se, että säästetään sitten muilla osa-alueilla, mutta nuo kolme kulmakiveä täytyy olla laadukkaita. Floppeihin ei ole varaa, jos menestystä lähdetään hakemaan. Todennäköisesti ainakin yksi ulkomaalaispaikka jätetään aluksi käyttämättä ja katsotaan rauhassa mitä rapakon toisella puolella tapahtuu.

Ykköskenttä on ns. voittava kenttä, joka muodostuu näin: herra snaipperi - herra pelintekijä - herra Tuominen/kotimainen ratkaisu

Kakkoskenttä Korpisalo/Kuusela - herra X/Classen - Kivenmäki ei kuitenkaan kuulostaa kovin huonolta. Jos Korppi ei jatka, ottanee Kuusela hänen paikkansa.

Kolmas kenttä rakennetaan Uusikartanon ympärille, tähän kenttään riittäkin sitten tunkua. Näkisin Joensuun ottavan aimo harppauksen kesän aikana, joten hänen aikansa koittaa ensi kaudella. Peliaikaa on pakko antaa tälle lupaukselle, muuten hän vaihtaa maisemaa. Kuusela oli erittäin pirteä varsinkin loppukaudella, joten hänen paikkansa on joko kakkos-tai kolmoskentässä. Jos Korppi ei jatka, noussee Kiilholma kolmoseen. Joensuu - Uusikartano - Kuusela/Kiilholma lienee hyvä vaihtoehto.

Neljäs kenttä onkin ongelmallisin rakentaa. Pysyykö siellä omia junnuja vai otetaanko muista seuroista uusia äijiä kehittymään? Wesslin, vaikka hyvin loppukaudesta pelasikin, on mielestäni poissa kuvioista. Vanhat vammat ja maaliton kausi eivät anna enää anteeksi. Kakkossarjojen kautta kotiin lepäämään. Kuparinen on ihan hyvä neloskentän sentteri ja hänelle soisin sen paikan. Jos Kuusela on kolmosessa, olisi Kiilholman paikka nelosessa. Nielikäinen on mielestäni järkevintä laittaa neloseen. Toivon mukaan Taskun ja jonkun muun kehitystä jatketaan ajoittain. Joku muukin lupaava junnu jostain muusta seurasta olisi hyvä ottaa. Täten neloseen Kiilholma/Tasku - Kuparinen/muu vaihtoehto - Nielikäinen.

Tässä on mielstäni hyökkäysarsenaali, joka tuottanee viime kautta parempaa jälkeä. Puolustukseen palataan sitten myöhemmin.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
hörköltä muuten hyvä listaus, mutta unohdit spekulaatioista Masi Marjamäen. Itse ottaisin herran mieluusti taklaamaan kolmoskenttään Joensuun kanssa, AUK:n puolustaessa. Kunhan mies ei vaan mene Hämeenlinnaan. Olisi imagollisesti raskasta menettää oma kasvatti johonkin toiseen seuraan.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pirun vaikeaa on tämä ketjujen hahmotteleminen, mutta muutama pointti tuli mieleen.

-Nuorille rohkeasti vastuuta. Joensuun paikka on vähintään kolmosketjussa ja pelien mennessä nappiin mahtuu mies kakkoseenkin.

-Kivenmäen rinnalle saatava kunnon maalintekijä. Olkoon se sitten sentteri tai laituri, mutta Maven pelisilmää ei saa hukata.

-Tunteella ei saa pelata. Korppi pois ykkös/kakkosketjusta, ellei homma toimi. "Omat pojat" joilla ei kulje myös rohkeasti sivuun ja vaikka nuorempia ylemmäs. Kiilholman pää on vadilla. Tämä kausi meni perseelleen ja jos sama tahti jatkuu niin ei muuta kuin Wessun kanssa LLujaan.

-Uusia miehiä tulee varmasti. Niko Mikkola, Masi Marjamäki, Sami Salonen yms.. tällaisia kavereita tuskin hankitaan ainakaan nelosketjuun ja se kannattaa muistaa ketjuspekulaatioissa.

-Puolustukseen käsiä! Iso mies liigapakkina maksaa usein sen hinnan, että joko kädet ovat puuta tai liikkuminen on tervassa kävelyä. Tähänkin parannusta resurssien puitteissa. Esim. Jalkanen, ulkomaalainen ja mestispakki.

-Kovan luokan maalivahti. Oli se sitten Riksman, Lehto, Lundell, Vehanen tai kanukki, niin tämän kaverin on PAKKO olla liigan top5 kamaa. Ei välttämättä prosenteissa, mutta edes fanien mielestä.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Rohkeasti vaan kaikki surfaajat pois. Jos yhtään kehitystä ei ole tapahtunut niin uusia lupaavia nimiä tilalle. Ässät ei saa olla mikään häntäpään suojatyöpaikka.

Ulkolaisten pitää olla selkeitä vahvistuksia. 1-2 hyvää ulkolaista pelaajaa. Rahaa on kuitenkin rajoitetusti käytettävissä.

Nuorille pelaajille vastuuta.

Ikäloput surfaajat pois.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti Näkkäri
Kiilholman pää on vadilla. Tämä kausi meni perseelleen ja jos sama tahti jatkuu niin ei muuta kuin Wessun kanssa LLujaan.
Mun mielestä Kiilholman alkukausi meni kyllä persiilleen mutta loppukausi oli jo paljon parempi. Uskon miehen nousevan ensi kaudella Ässien parhaimmistoon kun saa hyvän kesätreenin alleen. Nyt armeija rassasi liikaa, varsinkin henkisellä puolella.

Masilla - Ikävä kyllä - voi olla sama juttu ensi kaudella.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Classenista sen verran, että JOS hän suostuu selvään palkanalennukseen ensi kaudeksi, niin en pitäisi mahdottoman huonona ratkaisuna uuden sopimuksen tekoa. Gregillä on varmasti potentiaalia enemmän kuin jollain Sami Salosella (vaikken toki häntäkään lainkaan huonona pidä), ja loukkaantumisten takia huonosti menneen kaudenkin myötä ovat joukkue, liiga ja maa silti tulleet jo tutuiksi. Mutta korostan, että Classenille voidaan kaavailla paikkaa joukkueessa vain siinä tapauksessa, jos:

1. hän suostuu tuohon mainitsemaani palkanalennukseen
JA
2. Ässät ottaa ulkomaalaisten hankintastrategiaksi voimakkaan panostamisen pariin huippuvahvistukseen (esim. ykkössentteri ja -maalivahti), jolloin ulkomaalaiskiintiön loppuosa joka tapauksessa täytyy joko jättää täyttämättä tai täyttää ennakkoon ajatellen "kakkosluokan pelaajiksi" luokiteltavilla nimillä, jollainen siis Classen olisi.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Salonen on kyllä varmasti taitavampi/teknisempi ku Classenin puukäsi. 2 kovaa ulkomaalaista hyökkääjää ja kiekollinen pakki. Viimenen paikka voidaan käyttää molariin, jossei hyvää kotimaista saada, tai sitten jemmata paikkaa vielä.

ulkomaalainen-ulkomaalainen-Tuominen

Kuusela-Salonen-Kivenmäki

Korpisalo-Uusikartano-Joensuu

Tasku-Kiilholma-Nielikäinen

Jos Tuominen lähtee, niin sitten vaikka tälläin:

ulkomaalainen-ulkomaalainen-Kivenmäki

Kuusela-Salonen-Joensuu

Korpisalo-Uusikartano-Nielikäinen

Tasku-Kuparinen-Kiilholma

Pakkeina:

Levokari, Toivonen, Peltonen, Rontti, Saarinen, ulkomaalainen ja ylimääräsenä vaikka Pentikäinen.

Maalivahdiksi Nissinen ja toinen kotimainen, tai sitten joku kova veskari AHL liigasta.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Classen ei jatka Porissa

Henkilökohtaisiin syihin vedoten Classen on kieltäytynyt tarjotusta sopimuksesta. Ässät olisi halunnut miehen pitää, mutta ilmeisesti koti ikävä painoi Classenia.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Zauli
Salonen on kyllä varmasti taitavampi/teknisempi ku Classenin puukäsi.

Niin varmaankin on, mutta Classen on monipuolisempi ja varsinkin puolustuspeliltään parempi. Jos esim. käy niin, että Classen ja Salonen ovat käytännössä kaksi päävaihtoehtoa sille kakkos-kolmossentterin paikalle, joka Ässien tulevan kauden kokoonpanossa vapaana, niin valinta näiden kahden väliltä voidaan mielestäni tehdä vasta sen perusteella, kun muu kokoonpano alkaa jo hahmottua.

Nimittäin, jos ykkössentteriksi saadaan joku hyökkkäyspäässä loistava mutta puolustuspelin suhteen melko välinpitämätön pelaaja, muiden senttereiden puolustustaidot alkavat olla arvokasta valuuttaa. Pitää muistaa, että joukkueessa on jo ennestään esim. Kivenmäki, jolle ei myöskään puolustuspelaaminen oikein maita. En välttämättä näkisi hyväksi ajatukseksi istuttaa useampaa pelkästään hyökkäyspelin varassa elävää pelaajaa samaan ketjuun (ellei sitten kolmanneksi lenkiksi saada jotain suorastaan puolustuspelin spesialistiksi luokiteltavaa pelaajaa), ja lisäksi kolmosketjun rooliin tullee kuulumaan tarkka oman pään peli, joten käytännössä tällä skenaariolla on se seuraus, että Ässät tarvitsee kaksi melko suuressa roolissa pelaamaan pystyvää ja puolustuspelaamisen osaavaa sentteriä (jollaisia on ensi kauden sopimuspelaajissa tiedossa vasta yksi eli Uusikartano). Salonen täyttää näistä kahdesta vaatimuksesta vain ensin mainitut, kun taas Classen täyttää molemmat, joskin tuon ensin mainitun hiukan Salosta huonommin. Salonen tai Classen eivät kumpikaan tule ennakkokaavailuissa olemaan mitään kulmakiviä ensi kauden hyökkäystä rakennettaessa, joten sikäli kuin mahdollista, tulee valinta heidän välillään tehdä sen mukaan, mikä on joukkueen kokonaisedun kannalta parasta, siinä vaiheessa kun todellisten kulmakivien (Tuominen, Kivenmäki ja ulkomaalainen ykkössentteri, josta spekulointi ja pilvilinnojen maalaileminen saanee kesän mittaan taas lähes messiaaniseen odotukseen verrattavissa olevia piirteitä) päälle aletaan rakentaa muuta tärkeää, mutta ei niin kriittistä osuutta hyökkäyksestä.

Tietenkin jos ykkössentterin paikalle saadaankin kaveri, joka hallitsee hyökkäyksen lisäksi myös puolustuksen, tilanne kääntyy minun laskelmissani päälaelle ja Salonen nousee selvästi Classenin edelle. Hiukan kuitenkin arveluttaa se, että voidaanko Ässien rajallisella pelaajabudjetilla todellakin saada selkeään hyökkäyspelin liiderin rooliin sopiva pelaaja, joka tämän lisäksi pystyy myös hoitamaan puolustusvelvoitteet esimerkillisesti. Classenhan on tavallaan esimerkki siitä, mitä voi tapahtua jos tällä tavalla yritetään haukata liian iso palanen: hänethän hankittiin nimenomaan ykkössentteriksi. Ennemmin siis pitäisi ottaa riski ykkössentterin puolustuskapasiteetin kuin hyökkäyskapasiteetin suhteen, ja antaa laitureiden tarvittaessa ottaa enemmän vastuuta puolustuspelistä, kun tarjolla on kuitenkin esim. Pasi Tuominen, joka pystyy nämä puolustusvelvoitteet hoitamaan samalla kun tykittää parikymmentä maalia kaudessa.
 

Redcoat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Classen ei jatka Porissa

Viestin lähetti TosiFani
Henkilökohtaisiin syihin vedoten Classen on kieltäytynyt tarjotusta sopimuksesta. Ässät olisi halunnut miehen pitää, mutta ilmeisesti koti ikävä painoi Classenia.

Ahaa, eli koko edellinen pitkähkö viestini muutti sitten merkityksettömäksi. Turhaan siis naputtelin. :D

No ei ehkä ihan, koska pointtini siitä, että puolustuspään ominaisuudet tulevat myös olemaan tärkeitä sille sentterin paikalle, jolle Salosta kaavaillaan, säilyttää edelleen voimansa.

Mutta hassu juttu tuo Classenin kieltäytyminen sikäli, että vielä runkosarjan loppupuolella hän totesi haastattelussa, että olisi kiinnostunut jatkamaan Porissa. No, saattoi tuossa tietysti olla mukana myös kohteliaisuutta yleisöä kohtaan, ei ehkä pokka kestänyt fanien ympäröimänä todeta ainakaan mitään siihen tyyliin, että ei mistään hinnasta halua jäädä Poriin.
 

Zauli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Red Wings
Helpotus kuulla, että tämä keskinkertainen kanukki ei jatka meillä. Ei muutaku uutta matoa koukkuun :)

Luulisi, että Korpisalon jatkosta tiedotetaan pian, jos kerran sopimus on valmis. Toisaalta Olis kiva ku Korppi vetäis viä yhden kauden, mutta toisaalta veis peliaikaa nuorilta.

ulkomaalainen-ulkomaalainen-Kivenmäki
Kuusela-Salonen-Tuominen
Nielikäinen-Uusikartano-Joensuu
Tasku-Kiilholma-wesslin

Mielestäni vaikea löytää tosta paikkaa Korpille, kun Korppi ei varmaan neloses pelaisi ja 3 ekas kentäs ei kyllä ole tilaa, mikäli Tuominen jatkaa, Salonen saadaan ja 2 ulkomaalaista hankitaan.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Olen sitä mieltä, että Korpille iso kiitos kaikesta ja menolippu.
Korpisalo ei ole enää Ässille pelillinen vahvistus. Toisaalta kolmos- ja nelosketjuissa äijää voisi vielä peluuttaa, mutta kun miehen peli ei kulje ja/tai hän on pienessä roolissa, hänestä on vain haittaa. Persoona vain on liian iso. Jarkan on aina oltava se, joka johtaa ja ohjaa. Ensi kauden joukkueessa ikääntynyt Korpisalo olisi joukkuehengen pilaaja.

Kiilholma on hyvä peruspelaaja. Juha täyttää aina ruutunsa. Rottamainen sälli, joka yleispelaajana on käyttökelpoinen kolmos- nelosketjuissa, laidassa tai keskellä. Kun jätkä on vielä oma kasvatti, niin miksi ihmeessä haluaisimme eroon hänestä?

Sen sijaan Ketola ja Niemi äkkiä pois.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Willy
Kun jätkä on vielä oma kasvatti, niin miksi ihmeessä haluaisimme eroon hänestä?

Kuka haluaa eroon Kiilholmasta? Ovelasti nää jutut täällä kääntyy ei voi muuta sanoa.

Toisaalta sen, että on oma kasvatti ei pitäisi painaa vaakakupissa paskankaan vertaa. Kuten sanoin, tunteella ei saisi olla osuutta joukkuetta kasattaessa. Itsehän olen suorastaan Kiilholma-fani, sen voit vanhoista teksteistäni vaikka tarkistaa. Ensi kausi on kuitenkin taas uusi ja vain parhaiden tulee saada peliaikaa, oli selässä mikä nimi tahansa. Jos peli ei kulje, niin haetaan vauhtia muualta. Tämän pitäisi koskea kaikkia, ei missään nimessä vain Kiilholmaa.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Viestin lähetti Näkkäri
Kuka haluaa eroon Kiilholmasta? Ovelasti nää jutut täällä kääntyy ei voi muuta sanoa.

Toisaalta sen, että on oma kasvatti ei pitäisi painaa vaakakupissa paskankaan vertaa.

No hyvä, jos et oikeasti ole laittamassa Kinua pihalle, vaikka vaaditkin miehen päätä vadille, jos tämän kauden mielestäsi vaisut otteet jatkuvat.

Omasta mielestäni porilaisuus vaikuttaa jonkin verran joukkuetta kasattaessa. Jos meillä on kaksi samantasoista peluria, joista toinen on oma kasvatti, niin hänelle ilman muuta sopimus. Kyllä oman kylän poikia aina mukana täytyy olla.
 

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: Ässät 2005-06, kohti menestystä.

Tosiaan, unohdin Marjamäen tyystin. Masin paikka on eittämättä 2-3-ketjussa. Joensuu - Uusikartano - Marjamäki kuulostaa erittäin hyvältä ketjulta.

Classenin uutinen oli huojentava. Kakkossentterin paikalle optimaalisin olisi tosiaan S. Salonen. Kun Classen ei jatka, kakkosketjuun voisi jopa toivoa kolmatta ulkomaalaishyökkääjää, mikäli siis maalivahti on kotimainen. Ässäthän oli muistaaksen pari vuotta sitten Riksmanin perässä. Riksman - Nissinen olisi varsin hyvä paketti. Alkukaudesta Kuusela voisi ottaa paikan Salosen ja Kivenmäen vierestä. Syksymmällä, jos tarve vaatii, siihen paikalle hommataan vielä ulkomaalaislaituri.

Puolustuksessa olisi täten yksi hyvä kiekollinen ulkomaalainen ja hyökkäyksessä aluksi kaksi hyvää ulkomaalaista hyökkäyspään pelaajaa. Kolmas tulisi sitten jommalle kummalle osastolle, riippuen siitä, mikä on sen hetken tarve.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Unohtakaa nyt kaikenmaailman Riksmanit ja Lundelit, ei Ässät pääse edes sijalle 11, jos maalivahti ei ole liigan parhaimmistoa.
Kotimaista huippuvahtia on todella vaikea löytää, parhaat on varattu.
Ainoat jotka voisivat tulla mieleen ovat Vehanen,Lehto ja ehkä Häkkinen, mutta heitä tuskin porissa nähdään ja ovatko hekään kaikki niin hyviä, mitä tällainen keskivertoa köyhemmällä kenttäpelaajilla varustettu seura tarvitsee.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Viestin lähetti angnus
Unohtakaa nyt kaikenmaailman Riksmanit ja Lundelit, ei Ässät pääse edes sijalle 11, jos maalivahti ei ole liigan parhaimmistoa.
Kotimaista huippuvahtia on todella vaikea löytää, parhaat on varattu.
Ainoat jotka voisivat tulla mieleen ovat Vehanen,Lehto ja ehkä Häkkinen, mutta heitä tuskin porissa nähdään ja ovatko hekään kaikki niin hyviä, mitä tällainen keskivertoa köyhemmällä kenttäpelaajilla varustettu seura tarvitsee.

Jotenkin huvittavaa, että samassa viestissä tyrmää täysin Riksmanin ja Lundellin, mutta tarjoaa vaihtoehdoksi Häkkistä. Aika koomista, etten sanoisi.

Lehto ja Vehanen ovat mahdollisia, joskin jälkimmäinen joko jatkaa etelänaapurissa tai suuntaa ulkomaille. Näin veikkaisin. Lehto onkin sitten luku sinällään. Lehto-Nissinen kaksikko olisi jo varsin hyvältä kuullostava vaihtoehto.

-paze-
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
No en minä Häkkisestä Lundellia parempana vaihtoehtona puhuisi. Kyllä sitä loppujen lopuksi ennemmin ottaisin ehkä Lundellinkin, kuin Häkkisen. Pasin itseluottamus on vielä ihan kuralla tämän kauden seurauksena. Ei sillä etteikö se toki siitä palautuisi kun saa vastuuta kunnolla.

Mutta toisaalta kun ajattelee niin tuskinpa kumpikaan em. vaihtoehdoista on se oikea Ässille. Molemmat ihan jees maalivahteja, mutteivat välttämättä Pataa kanna samalla tavalla kuin Langkow.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paze:Paino sanalla EHKÄ Häkkinen, OVATKO HEKÄÄN KAIKKI niin hyviä kuin tarvitaan.
No, kuitenkin Häkkinen oli todella loistava pari kautta sitten, kunnes Jortsu tuli ja "tappoi" itseluottamuksen Pasista.Häkkinen on näyttänyt, että vastuuta saadessaan on kelpo maalivahti.

Riksman ostettiin Ilvekseen pelastajaksi kesken kauden, jonka jälkeen jouduttiin ottamaan vielä Toskala paikkaamaan, kun hommasta ei tullut mitään.
Lundell ei pysty koko kautta pelaamaan korkealla tasolla, todella huonoja pelejä tulee liian paljon. Lundel on kiertänyt niin monessa joukkueessa, että se jo kertoo siitä että homma ei oikein missään ole onnistunut.

Tulipa sekavaa sössötystä, mutta pointtini on että harvassa ovat kotimaiset huippuveskarit, joihin Ässillä on varaa. Ainut järkevä vaihtoehto taitaa olla ulkomaanelävä jostain rapakon takaisista sarjoista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös