Ässät 2005–2006

  • 305 329
  • 1 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Re: Re: JOS Blues "siivoaa" kovalla kädellä

Viestin lähetti Arnold
Lauri Tukonen olisi tässä tapauksessa maailmanluokan kaappaus. Tosin en usko, että aikoinaan Ässien A-junioreissa pelannut lupaus enää Poriin tulisi edustusjoukkueeseen. Taitaa kaverilla piisata ottajia.

Olisi mielestäni hieno juttu mikäli saataisiin oman juniorimyllyn helmi takaisin, sillä täällä Tukonen on ne jääkiekon alkeet oppinut. Tässä punnitaan Laurin uskollisuus kasvattajaseuraansa kohtaan, mutta todennäköisesti ei valitse Ässiä, vaikka sydän niin sanookin. Agentti on nimittäin todennäköisesti toista mieltä.

Ps. Tukonen kävi lainassa Ahmoista Ässien A-junnuissa pari kautta sitten.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Sopimuskatsaus

Niin, ensi kauden sopimustilannehan epävirallisesti on tämännäköinen, tiedä sitten millaiset suunnitelmat siellä Hirsimäellä jo valmiina on:

Pasi Peltonen (p)
Mika Rontti (p)
Jesse Joensuu (h)
Pasi Tuominen (h)
Matti Kuparinen (h)
Aki Uusikartano (h)
Juha Kiilholma (h)
Marko Kivenmäki (h)
Pasi Nielikäinen (h)

Sekä A-junnuista varmaankin Marko Tåg (mv), Juha-Matti Hietamäki (p) ja Petteri Tasku (h) jatkavat.

Ainakin Levokarin, Toivosen ja Kuuselan toivoisin jatkavan.

Runko alkaa olemaan hyökkäyksen kohdalla jo valmiina. Enää puuttuvat vain maalintekijä(t) ja pelinrakentajat. Varmoiksi lähtijöiksi voitaneen laskea ulkomaalaiset sekä Virkkunen Tapparaan. Tämä lista tosin kasvanee (toivon mukaan) vielä reilusti.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin minä tekisin

Muutama kommentti pelaajista joilla ei ole sopimusta:

30 Tuomas Nissinen (mv) Hyvä kakkonen, jatkoa
35 Scott Langkow (mv) Liian kallis,saisiko samalla hinnalla paremman ?

puolustajat

Olegs Sorokins (p) 31 v pois

Seuraavista neljästä kahdelle sopimus, ei kaikille.Kankeutta korvattava liikkuvuudella.
10 Marko Toivonen (p) 26 v
33 Atte Pentikäinen (op) 22 v
36 Jarkko Glad (p) 31 v
55 Pauli Levokari (p) 26 v

78 Jesse Saarinen (p) 27 v pois
Juha-Matti Hietamäki (p) 19 v

hyökkääjät
7 Greg Classen (kh) 27 v pois
8 Kristian Kuusela (h) 22 v jatkoa
9 Samu Wesslin (lh) 29 v pois
11 Mika Niemi (h) 23 v pois
17 Jari Korpisalo (lh) 39 v pois

22 Teemu Virkkunen (lh) 26 v jatkoa(tais mennä jo9
29 Jason Williams (olh) 24 v kunpa jäisi,ei toivoa

38 Petteri Tasku (h) 19 v jatkoa
41 Juha-Pekka Ketola kh pois
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tulivoimaa tarvitaan

Williamsin ja Virkkusen lähtö tekee ässien miehistöön niin suuren loven, että mielenkiinnolla odotan ketkä Hirsimäki löytää em. kaksikon paikkaajaksi. Käytännössä tilanne on sellainen, että jos nhl syksyllä alkaa, Euroopan markkinoilta ei ässien kukkarolla löydy Williamssin motivaation ja taidot omaavaa pelaajaa. Hirsimäen ja Toivolan katse varmaankin kääntyy ahl -sarjan nouseviin voimiin, sillä vanhoista jäähdyttelijöistä lienee jo tarpeeksi kokemuksia. Toisaalta Classenin tyyppisillä pelaajilla ei ole käyttöä mikäli etsitään korvaajia pelaajalle, joka naputtaa noin 45 pojoa kaudessa. Vaikka Classen hankittiinkin puolustavaksi sentteriksi, jolta ei suuria maalimääriä odotettu, on mies ollut selkeä pettymys. 14 miinuspistettä +- -sarakkeessa ei mairittele Classenin puolustustyöskentelyä jos vertaa vaikkapa Aki Uusikartanoon, jolla on 1 miinuspistettä. Tuskin paljon menee pieleen, jos väitän, että Classen kuittaa puolet suuremman tilin kuin Uusikartano.
Classeninkin hankinta vaan on esimerkki siitä kuinka helkutin vaikeaa on niukalla budjetilla löytää eturivin hyökkääjiä, joiden vauhti, taito ja motivaatio ovat kohdallaan. Täytyy pitää peukkua pystyssä, että Hirsimäki ja Toivola onnistuvat hankinnoissaan.
Blues on polttanut aiempina vuosina niin helkutisti rahnaa näihin kesyihin pelimiehiin, että nyt tehty esisopimus Williamssin kanssa on vaan osoitus siitä, että halutaan varmistaa ainakin yhden huippuluokan hyökkääjän aloitus syksyllä 2005 Bluesin riveissä, mikäli nhl ei käynnisty.
 

sepse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät forever...
30 Tuomas Nissinen (mv) Jatkoa 1+1
35 Scott Langkow (mv) Jatkoa, jos mahdollista...

puolustajat

Olegs Sorokins (p) 31 v pois ja nopeesti
10 Marko Toivonen (p) 26 jatkoa
33 Atte Pentikäinen (op) 22 pois
36 Jarkko Glad (p) 31 jatkoa
55 Pauli Levokari (p) 26 jatkoa

78 Jesse Saarinen (p) 27 annetaan pojalle mahdollisuus...
Juha-Matti Hietamäki (p) 19 katotaan ny

hyökkääjät
7 Greg Classen (kh) 27 v pois(vrt. soro)
8 Kristian Kuusela (h) 22 v jatkoa kyllä
9 Samu Wesslin (lh) 29 v pois kaukiksee
11 Mika Niemi (h) 23 v pois kyllä
17 Jari Korpisalo (lh) 39 v jos halua on, jatkakoon

22 Teemu Virkkunen (lh) 26 tepi täytyy pitää...
29 Jason Williams (olh) 24 v tilalle taitava tsekki

38 Petteri Tasku (h) 19 v jatkoa ja lisää taklauksia
41 Juha-Pekka Ketola kh pois
 
Suosikkijoukkue
porin ässät,
Puolustus

Lähtökohta: Peltonen ja Rontti sopimuspelaajat.

Ehdottomasti sopimukset Marko Toivoselle ja Pauli Levoka-
rille.Molemmat pelaavat illasta toiseen kovaa fyysistä peliä,
nimenomaan auttaakseen omaa joukkuetta kohti menes-
tystä.Molemmille kahden vuoden pahvit.

Näiden neljän pakin lisäksi kiekollisia puolustajia,jotka ottavat
vastuuta pelin rakentelusta ja yv-pelistä.Itse uskon tulevai-
suudessa myös Rontin kiekolliseen peliin.Toivonen,Levokari ja
Peltonen ovat vahvuutensa jo erikoistilanteissa näyttäneet.
Varsinkin av-pelissä kolmikko pelaa hyvää av-peliä.Onnistumisia
on tullut myös hyökkäyspäässä.

Isojen miesten sopimuksilla on kiire,kysyntää varmasti riittää.
Joten Hirsimäellä on kova hoppu,saada jättien nimet paperiin.
Ettei tarvitse lukea "suru" uutisia.(Toivottavasti huhupuheita).
 

The Rock

Jäsen
The Rock Says:

Tässä allekirjoittaneen näkemys kenelle pitäisi jo sopimuksen sorvanneiden pelaajien lisäksi tarjota jatkosopimusta ja kenelle voi osoittaa ovea ilman sen suurempia miettimättä. Lisäksi omia pohdintoja sille miten vapaaksi jäävät paikat tulisi täyttää sekä jotain ylimääräistä jorinaa tulevasta kaudesta.

Punaisella sopimuksen jo allekirjoittaneet pelaajat ja mustalla ilman jatkosopimusta olevat pelaajat.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maalivahdit:

#1 Marko Tåg - Jatkaa A-junnujen mukana vielä ensi kauden ja jos vain jatkaa kehitystään on mahdollista, että mies on tulevaisuudessa Ässien kakkosmaalivahti. Turha heivata pois rosterista.

#30 Tuomas Nissinen - Jos itse haluaa jatkaa niin ilman muuta jatkosopimus tälle potentiaaliselle maalivahdille kunhan hintapyyntö ei ole liian suuri. Osoittanut sen, että miehessä on tulevaisuudessa ainesta jopa ykkösveskarin paikalle.
#35 Scott Langkow - Voi jatkaa jos suostuu pudottamaan palkkapyyntöään selvästi. Voipi olla ettei miehellä itsellään edes ole halua jatkaa enää Ässissä ja nykyisellä palkalla se onkin lähes mahdotonta. P-Amerikasta löytyy aivan varmasti paljon halvemmalla uusi mies Lanksin tilalle ensi kaudeksi.

Tarve:

- Ehkä jopa koko paletti uusiksi eli 2 uutta maalivahtia.

- Uusi ykkösmaalivahti Scott Langkow'n tilalle, joka tulee ulkomailta. Pohjois-Amerikassa on tarjontaa varmasti yllin kyllin. Myös Tuomas Nissiselle voidaan joutua etsimään kotimainen korvaaja jollei mies jatka. Tähän rooliin joku potentiaalinen, nuori kaveri jolla jo kokemusta liigapeleistä.


Toive:

- Ensi kaudeksi uusi ykkösveskari Pohjois-Amerikasta Scott Langkow'n tilalle. Ässät tarvitsee selvän ykkösmaalivahdin jonka varaan rakentaa. Se nähtiin jo kauan aikaa sitten ettei Porissa menestytä tasapaksulla maalivahtiduolla. Tuomas Nissinen voi jatkaa ensi kaudellakin ykkösveskarin haastamista jos miehellä itsellään on haluja jatkoon. Marko Tåg jatkaa kehitystään A-junnujen mukana ja on varmasti taas hankkimassa kokemusta myös luukun availusta liigassa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Puolustajat:

#6 Pasi Peltonen - Sopimus kattaa ensi kauden ja optio vielä seuraavan.
#14 Mika Rontti - Sopimus kattaa ensi kauden.
#99 Juha-Matti Hietamäki - Jatkaa ensi kaudellakin A-junnujen mukana kehittymistä ja ehkäpä voi saada näyttöpaikkoja myös liigassa.

#10 Marko Toivonen - Ehdottomasti jatkosopimus tälle miehelle. On nostanut pelinsä tasoa mitä pidemmälle kausi on vierähtänyt ja omaa myös lisäpotentiaalia vieläkin parempiin suorituksiin. Kuuluu jo nyt Ässäpakiston selkärankaan.
#23 Olegs Sorokins - Kiitos ja hyvästi. Piti olla kiekollinen, hyökkäyksiä tukeva puolustuksen liideripakki ulkomaalais-statuksensa johdosta, mutta mies oli todella karmea pettymys. Virheitä toistensa perään eikä sitä kiekollista osaamista juuri nimeksikään. Laukaus suorastaan surkea. Ei mitään käyttöä ensi kaudella.
#33 Atte Pentikäinen - Rautakorpi varmasti haluaa tämän tornin kahvakoulunsa oppiin ensi kaudeksi ja kun miehen oikeudet edelleen Tapparan omistuksessa voi jatkosopimuksen tekeminen vaikeaa. Voi jatkaa 6-7. pakin roolissa jos palkka ei ole kova ja miehellä itsellään on siihen halua.
#36 Jarkko Glad - Toivolan luottopakki, joka itse halusi palata Ässiin. Ei ole esittänyt mitään uutta ja jos vain mahdollista olisi aika vaihtaa jo nuorempaa miestä tilalle. Jatko riippuu pitkälti Toivolan sekä miehen itsensä halusta. Palkka ei varmasti ole mikään mielettömän kova.
#55 Pauli Levokari - Ehdottomasti Padelle jatkosopimus ja mielellään pitkä sellainen nokan eteen. Osoittanut olevansa tärkeä palanen Ässäpakistoa ja tuo kokonsa ansiosta kaivattua pelotetta ja äijämäisyyttä pakistoon. Mitä enemmän pelejä saa SM-liigassa alle sitä enemmän mies tulee kehittymään ja parantamaan peliään tulevaisuudessa.
#78 Jesse Saarinen - Jollei jompi kumpi kaksikosta Pentikäinen/Glad jatka voidaan miehelle tarjota halpaa jatkosopimusta. On täyttänyt paikkansa ihan kelvollisesti pakistossa, mutta ei ole ihmeitä esittänyt. Liikkeen kanssa ongelmia kovassa liigavauhdissa.
#99 Atte Valli - Toivolan valmennuskauden aikana turha odottaa, että Valli liigajoukkueen mukana kurvailisi. Vielä ensi kausi kokemusta Mestiksestä ja sitten täydellä höyryllä uusi yritys Ässissä.
#99 Iikka Törnvall - Kiitos ja hyvästi. Kukaan ei jää tätä balleriinaa kaipaamaan. Nitropurkin voi heittää siis huoletta pois.

Tarve:

- 2-3 uutta puolustajaa pois lähtevien tilalle, joista yksi on ulkomaalainen liideripakki. A-junnuista sitten korvaavia pelaajia loukkaantumisten varalle sillä eiköhän sieltäkin jonkinlaista potentiaalia löydy ensi kaudella.

Toive:

- Peltonen, Rontti, Toivonen ja Levokari sopimuksen alaisiksi. Jollekin kolmikosta Pentikäinen/Glad/Saarinen jatkoa ja paikka kolmospakkiparista. Sorokins pois, samoin Törnvall. Valli jatkaa Mestiksessä. Tilalle 1 kotimainen ja kiekollisen pelin hallitseva puolustaja sekä 1 ulkomaalainen kiekolliseen peliin pystyvä liideripakki. A-junnuista paikkaavia pakkeja hajaotteluihin ensi kaudella.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyökkääjät:

#18 Jesse Joensuu - Sopimus kattaa ensi kauden.
#19 Pasi Tuominen - Sopimus kattaa ensi kauden.
#20 Matti Kuparinen - Sopimus kattaa ensi kauden.
#21 Marko Kivenmäki - Sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta.
#25 Pasi Nielikäinen - Sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta.
#31 Aki Uusikartano - Sopimus kattaa ensi kauden.
#37 Juha Kiilholma - Sopimus kattaa ensi kauden.
#38 Petteri Tasku - A-junnuikäinen hyökkääjä jatkaa ensi kaudellakin edustuksen sekä A-junnujen välimaastossa.

#7 Greg Classen - Jollei jäljellä olevissa runkosarjan peleissä sekä pleijareissa osoita olevansa sopimuksen arvoinen myös ensi kaudeksi en näe mitään käyttöä nykyisillä tehoilla ja palkkapussilla. Kiitos ja näkemiin.
#8 Kristian Kuusela - Ehdottomasti jatkoa tälle patukalle. Potentiaalia on vaikka millä mitalla ja asenteesta tie kohti tähti ei jää kiinni. Ensi kaudella jo enemmän ratkaisuketjuissa kuin nyt?
#9 Samu Wesslin - Kiitos ja näkemiin. Miehen palkalla voi ensi kaudella saada jo edes kohtuullisen maalintekijän.
#11 Mika Niemi - Kiitos ja näkemiin. Asenne nolla, teot nolla. Parempia pelaajia löytyy seuran A-junnuistakin.
#17 Jari Korpisalo - Vaikka mies onkin todellinen Pataikoni ja kunnioitettu pelaaja on aika sanoa hyvästit myös Korpille. Tämä kausi on osoittanut ettei kapteenin putki kulje enää totuttuun tyyliin ja kun miehen palkan suuruuden jotenkuten tietäen ei noilla tehoilla miestä voi edes hyvällä tahdollakaan pitää rosterissa kun samalla rahalla voisi saada oikeasti kunnon pistesepon.
#22 Teemu Virkkunen - Miehen omien puheiden mukaan sopimusta mihinkään suuntaan ensi kaudeksi ei ole. Taitaa silti olla menetetty tapaus. Todella sääli jos Tepi ei Ässissä jatka sillä miehelle todentotta olisi ollut käyttöä myös tulevaisuudessa. Ehdottomasti jatkosopimus jos se vain on enää mahdollista.
#29 Jason Williams - NHL:n jatkuessa ei saumaa pitää, eikä varmasti muutenkaan. On osoittanut huikean tasonsa ja varmasti moni seura tarjoaa tuhtia taalanippua nenän eteen. Kun rahaa ei Ässillä ole niin todella suuret kiitokset Jasonille ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Todellinen liideri.
#41 Juha-Pekka Ketola - Kiitos ja näkemiin. Ei mitään käyttöä ja vie turhaan omalta kasvatilta peliajan nelosketjussa.

Tarve:

- 2 ulkomaalaista hyökkääjää sekä 2-3 kotimaista hyökkääjää.

- Ykkösketjun laitaan ja keskelle uudet ulkomaanelävät. Kakkosketjun laitaan (jollei Virkkunen jatka) joku kotimainen jo tasonsa osoittanut pisteitä tekevä laituri. Kolmosketjun keskelle uusi sentteri jollei Kupariselle anneta sitä roolia. Nelosketju jälleen oman kylän pojista.


Toive:

- Joensuu, Tuominen, Kuparinen, Kivenmäki, Nielikäinen, Uusikartano, Kiilholma ja Tasku jatkavat myös ensi kaudella Ässissä. Lisäksi Kuuselalle sekä Virkkuselle (jos vain mahdollista) jatkosopimus. Hyökkäykseen pitää hommata 2 ulkomaalaista ratkaisupelaajaa ensi kaudeksi. Ykkösketjuun peliätekevä ja puolustuksenkin osaava sentteri sekä maaliahne laitahyökkääjä. Jos Virkkunen ei jatka olisi tilalle hyvä saada Korpisalosta sekä Wesslinistä vapautuvilla rahoilla joku jo tasonsa liigassa osoittanut ratkaisuihin pystyvä laituri kakkosketjuun. Niemen tilalle kolmosketjuunkin tarvitaan uusi sentteri jollei Kuparisella vihdoinkin anneta kunnollista näyttöpaikkaa. Mestiksestä voisi näitä puolustavaan rooliin kykeneviä senttereitä halvalla löytääkin. Nelosketju tullaan jälleen täyttämään oman kylän pojilla. Jesse Joensuu on ensi kaudella todellinen jokerikortti Ässien hyökkääjistössä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tällaista tällä kertaa. Mietteet voivat toki muuttua vielä kevään edetessä sillä pelejä on vielä jäljellä eli pelaajilla on paikkoja vakuuttaa valmennus -ja joukkueenjohto (kuin myös allekirjoittanut) otteillaan. Toivottavasti tähän ketjuun ei vähään aikaan tarvitse kirjoittaa ja kevät etenee pitkälle ennen kuin Ässien pelit loppuvat. Toivossa on hyvä elää sanotaan.
 

tenkke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Arsenal
Ensi kauden uudeksi ulkomaiseksi pakiksi voisi ajatella Chris Allenia.Ei liene liian kallis, mutta ottajia varmaan riittää.
 

The Rock

Jäsen
Uusia tuulia ensi kaudella

Scott Langkow jättää Ässät

Ässissä kolmatta kauttaan pelaava maalivahti Scott Langkow (29v), ei jatka Porissa tämän kauden jälkeen. Välillä jopa yksin joukkuettaan pystyssä pitäneen Langkow'n ja Ässien tiet eroavat yhteisymmärryksessä. Langkow'n hintalappu koettelee jo tällä kaudella porilaisseuran kipurajaa. IS Veikkaajan arvion mukaan

Langkow maksaa Ässille noin 130 000 euroa kaudessa.
Kanadalaisvahdin ensi kauden seura ei ole vielä tiedossa. Hänestä ovat kiinnostuneita HIFK:n lisäksi muutamat muut seurat SM-liigassa ja Keski-Euroopassa.

IS Veikkaajan tietojen mukaan yksikään Ässien tämän kauden ulkomaalaispelaajista ei jatka joukkueessa ensi kaudella. Erinomaisen kauden pelannut keskushyökkääjä Jason Williams on SM-liigaseuroista ainakin Bluesin hankintalistalla.

IS Veikkaajan tietojen mukaan myös Teemu Virkkunen jättää Ässät tämän kauden jälkeen ja mies siirtyy ensi kaudeksi Tampereen Tapparan riveihin jonka kanssa Virkkunen on jo sorvannut sopimusen.


Lähde: IS Veikkaaja -lehti

Aika odotettuja uutisia kaikki tyynni. Langkow'n lähtöön liittyvät taloudelliset syyt, Sorokinsin ja Classenin lähtöön pelilliset sekä ainakin Classenin tapauksessa varmasti myös taloudelliset syyt. Jason Williams puolestaan palaa Pohjois-Amerikkaan ja allekirjoittanut uskoo miehen pelaavan ensi kaudella NHL:ssä Detroit Red Wingsien riveissä, sillä NHL ei millään pysty olemaan toista kautta putkeen "kiinni".

Teemu Virkkusen siirto Tapparaan on myös aikalailla odotettu uutinen, mutta samalla todella sääli Ässien kannalta. Tepillä olisi varmasti ollut käyttöä myös tulevaisuuden Ässäjoukkueissa.

Toki nämä uutiset ovat IS Veikkaajan spekulointeja tulevasta, mutta niistä saa jo aika vahvan suunnan siihen mihin ensi kauden Ässäpakka on muokkautumassa tämän kauden pelaajien osalta.
 

Jamais Vu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Re: The Rock Says:

Viestin lähetti The Rock

Hyökkääjät:

#18 Jesse Joensuu - Sopimus kattaa ensi kauden.
#19 Pasi Tuominen - Sopimus kattaa ensi kauden.
#20 Matti Kuparinen - Sopimus kattaa ensi kauden.
#21 Marko Kivenmäki - Sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta.
#25 Pasi Nielikäinen - Sopimus kattaa kaksi tulevaa kautta.
#31 Aki Uusikartano - Sopimus kattaa ensi kauden.
#37 Juha Kiilholma - Sopimus kattaa ensi kauden.
#38 Petteri Tasku - A-junnuikäinen hyökkääjä jatkaa ensi kaudellakin edustuksen sekä A-junnujen välimaastossa.
Jos nyt mietitään hieman tulevan kauden hyökkäysketjuja...

1. Kivenmäki-UlkolainenX-SuomalainenX
2. SuomalainenY-UlkolainenY-Tuominen
3. Joensuu-Uusikartano-!Kuusela!
4. Nielikäinen-Kuparinen-Tasku

Ja sitten...
Ulkolaiset X ja Y, mieluiten kanukkisenttereitä, näistä ainakin toisen tulisi olla luokkaa "huippu", jos nyt tätä termiä käyttäisi....

Suomalainen X... Hän voisi olla pelaaja, joka ei koskaan ole oikein saanut kalliissa joukkueessa mahdollisuutta osoittaa taitojaan, potentiaalinen, voisi nousta taidolliselle tasolleen juurikin Ässien ykkösketjussa todella kovat pelaajat vierellään. Riskillä.

Suomalainen Y.... Hmm, tulee olemaan ehkä hieman vaikea löytää, mutta mahdollista... Taitava, myöskin ehkä muissa joukkueissa hieman syrjään jäänyt, kuitenkin taitonsa ja potentiaalinsa jo aiemmin jossain osoittanut pelaaja...

Vaikka kahden ensimmäisen kentän suomalaishankinnat ja toinen ulkomaalaishankinta eivät onnistuisikaan toivotulla tavalla, olisi silti ykkösylivoima Kivenmäki-UlkolaisHuippu-Tuominen,
varmasti antaisi mahdollisuuden voittoon hyvän ylivoimapelin kautta jokaisessa pelissä oikeiden pakkivalintojen kanssa...... Toivottavasti..

Kuuselalle jatko ja vaikka paikka ykkös- tai kakkoskentästä yllä olevan tapahtuessa, tai miksei muutenkin jos kehitys samanmoisena jatkuu.

Joensuulle paikka hyvässä kiekollisessa kentässä, Uusikartano on Kuuselan ohella osoittanut pystyvänsä myös todella hyvään kiekoliseen peliin hyvän puolustustyöskentelyn ohessa.

Neloskentän ei tarvitse olla vain kiekko päätyyn-kymmenensekuntia kentällä-sitten pois -kenttä, tähän kenttään Nielikäinen, mahdollisuudet vaikka mihin, vähintään isoihin otsikoihin. Toki Nielikäistä voi peluuttaa myös ylempänä, mutta täten Nelonenkin olisi aivan jotain muuta...

Kaksi ulkomaalaispaikkaa jäljellä, kova kanukkiveskari ja hyvä kiekollinen pakki.... Siinä ne.
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Unohdetaan Patu noista spekulaatioista. Tuominen ei ensi kaudella Ässissä viiletä. Onhan mies itsekin todennut, että tämän kauden jälkeen se on ulkomaille lähdettävä jos meinaa. Venäjä kuulemma kiinnostaa eikä unohtaa sovi Sveitsiäkään, joka kuppaa pelaajia liigasta aika hyvällä tahdilla. NHL:n alkaessa voi SM-liigassa 25 kassia naputtanut mies olla arvostettua tavaraa.

Tuominen tietää olevansa tämän kauden jälkeen vapaa lähtemään ulkomaille, mikä taas tarkoittaa sitä, että hänen sopimuksensa ei automaattisesti kata ensi kautta. Patulla on sopimuksessa pykälä, joka mahdollistaa miehen siirtymisen ulkomaille. Eli siinä tapauksessa voidaan unohtaa jossakin ketjussa olleet kommentit, joiden mukaan Patun lähtiessä säästetään kaverin vuoden palkka ja tienataan vielä kaupan päälle toinen mokoma.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
No kyllähän tuosta säästyy Patun vuoden palkka. Ehkä ei saada toista päälle, mutta ei kai Ässät sentään joudu maksamaan Pasin palkkaa ensi kaudelta, vaikka mies ei Ässissä pelaisikaan?
 

Ernesto Peli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Pêr un pugno di dolari
No kyllähän tuosta säästyy Patun vuoden palkka. Ehkä ei saada toista päälle, mutta ei kai Ässät sentään joudu maksamaan Pasin palkkaa ensi kaudelta, vaikka mies ei Ässissä pelaisikaan?

Olen sanaton, joten tyydyn huokaamaan.
 
Mikäli nyt kaikki pelaajat joita lähteviksi spekuloidaan todellakin lähtevät vapautuu ainakin uusiin pelaajiin jokunen euro. Palkkoja joita en todellakaan varmaksi tiedä ovat mm. Langkow (IS Arvaajan mukaan) 130 000€, Patu noin 70 000€, Williams, Sorokins ja Classen mukava tukku euroja myös heistä sekä vielä Virkkunen ja muutama muu. Kyllä lähtee tärkeitä pelaajia, mutta myös pelivaraa tulee kohtuullisesti käyttöön. Nämä ovat siis niitä pelaajia joita on muualle Ässistä viety. Osa peliesitysten takia ja osa tulevan palkanmaksun mahdottomuuden vuoksi.

Tässä tilanteessa olisi sitten ratkaisevan tärkeää löytää ensi kaudeksi hyviä ulkomaalaisVAHVISTUKSIA. Tuskin ainakaan Williamsin tasoista pelaajaa tänne ensi kaudeksi löydetään, mutta esim Classenia ja Sorokinsia parempia pelaajia takuulla löytyy. Langkown tasoisia ja jopa parempakin maalivahteja varmasti on mahdollista löytää, mutta se ei ole helppo juttu. Kotimaisista korvaajat Patulle ja Virkkuselle, ei helppoa. Tämän lisäksi vielä muutaman rivipelaajan korvaaminen.

Tulee mielenkiintoiset joukkueenrakennusajat kesällä. Jatkosopimuksia lisäksi tarvisi muutamale pelaajalle sorvata.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Korjatkaa, jos olen väärässä

Virkkunen on ollut Ässille todellinen kultakaivos, eikös mies ole pelannut todella pienellä liksalla. Tuomisellahan on ollut kohtalaisen hyvä(kallis) sopimus, joten sillä rahalla voi saada hyvänkin pelaajaan, mutta Virkkusen korvaaminen samalla euromäärällä on vaikeaa.
Jos Korpisalosta päästään eroon, niin siinäkin tulee kivasti pelimerkkejä käyttöön, sillä ei Jarikaan ihan halvalla sopimuksella pelaa. Niin ja sitten Wesslin, eikös hänelläkin ollut pitkä sopimus, joka tehtiin silloin, kun luultiin, että hän osaa tehdä maaleja, joten ihan halvimpia pelaajia, ei ole Samukaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Viestin lähetti Patasydän
Mikäli nyt kaikki pelaajat joita lähteviksi spekuloidaan todellakin lähtevät vapautuu ainakin uusiin pelaajiin jokunen euro.

Tässä tilanteessa olisi sitten ratkaisevan tärkeää löytää ensi kaudeksi hyviä ulkomaalaisVAHVISTUKSIA.

Tulee mielenkiintoiset joukkueenrakennusajat kesällä. Jatkosopimuksia lisäksi tarvisi muutamale pelaajalle sorvata.

Meinasin lässyttää pitkästi mutta tuossapa ne ajatukseni pääpiirteittään. Vaihtuvuutta tulee tärkeille posteille, terävin syömähammas sekä maalintilkitsijä täytyisi korvata. Toivottavasti osataan vetää oikeista naruista, jotta nouseva trendimme jatkuu.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Patun lähteminen ei liene mitenkään varmaa. Sanoisin, että todennäköisemmin jää. Vaihtuvuutta tulee olemaan paljon sekä Ässissä että liigassa yleensä. Tässä mielessä herrat Kuusela, Levokari, Pentikäinen, Toivonen, Saarinen ja varauksin myös Niemi on pystyttävä pitämään.

Uusista miehistä varmin lienee jo tälläkin kaudella käynyt Samuli Jalkanen. Huhut ovat tuomassa Ässiin lisäksi jälleen miehiä Saipasta, jossa Mälkiä ei ole ilmeisesti kovin suuressa huudossa pelaajine keskuudessa. Lieneekö sitten tulossa Forrest, Kerman, Vänttinen vai peräti Nokelainen?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti vero
Lieneekö sitten tulossa Forrest, Kerman, Vänttinen vai peräti Nokelainen?
Kerman olisi yksi kelpo korvaaja Korpisalolle. Vänttinen ei kiitos, meillä on näitä omastakin takaa. Nokelainen kiinnostaisi, tai erityisesti akselin Noksu - Jesse -yhdistäminen mutta aika epätodennäköistä tuo on varsinkin kun Nokelainen kiinnostaa muitakin ja meidän Mika ei ole tunnettu minään junnujen kehittäjänä. Jos Noksu olisi Dallasin varaus tuo voisi olla inan todennäköisempää, vaikka eipä Dallasyhteistyöstä ollut tällä kaudella paskankaan vertaa hyötyä.

Ja Forrest, no voisi korvata Soron, mutta ottaisin ehkä Kokon ennemmin jos SaiPasta pitää joku pakki valita.

EDIT: Eikä Ässissä niin paljoa sitä vaihtuvuutta ole muutamaa kautta aiempaan tilanteeseen verrattuna. Silloinhan sopimuksia ei ollut tässä vaiheessa kuin 2-3
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jotain mahdollisia nimiä tässäkin, eli niitä joita kannatas kysellä.

Molariosastolle Jokereiden Pasi Häkkinen tai Tapparan Mika Lehto, Nissinen sais kanssa jatkaa.

Maalivahdit: Nissinen, Lehto tai Häkkinen, ihan mahdollisia vaihtoehtoja, kilpailuakin tulisi.

Puolustuspää huuta selkeää johtajaa, viimeksi sellainen on ollut Tapio Levo. Bluesista vois kysästä (jos rahat riittää) Rami Alanko, Ilveksestä Sami Helenius ja Jokereista Samuli Jalkanen.

Puolustajat: Peltonen, Rontti, Levokari, Toivonen, Pentikäinen, Glad, Alanko, Helenius, Jalkanen.

Hyökkäyspäähään johtajuutta eli ihan selkeä ykkössentteri ja lisää rytinää. Mahdollisia vois olla Markku Tähtinen, Jussi Pesonen Ilveksestä, Eetu Holma Saipa / Hifk, Toni Mäkiaho Hpk.

Hyökkääjät: Tähtinen, Pesonen, Tuominen (jos jää), Nielikäinen, Niemi, Kuparinen, Kiilholma, Uusikartano, Kuusela, Kivenmäki, Tasku, Holma, Mäkiaho. Ihan mahdollisia, ei liian kalliita.

Kokoonpano olisi jotakuinkin tämä, ulkomaalaisia en vielä laskenut mukaan, niitäkin tarvitaan.

Pesonen - Tähtinen - Tuominen
Peltonen- Alanko

Kivenmäki- Uusikartano- Kuusela
Glad - Levokari

Nielikäinen - Holma - Mäkiaho
Toivonen-Rontti

Kiilholma - Kuparinen / Niemi - Tasku
Helenius- Jalkanen / Pentikäinen


Toimisi hyvin, kolmoskenttä "telaketjuosastoa", eikä kokonaisuudessaan liian kallis joukkue. Näistä ennusteista uskon jonkun pitävän paikkansa eli ne olivat Häkkinen, Lehto, Alanko, Tähtinen, Pesonen, Holma, Mäkiaho, Helenius ja Jalkanen. Ihmetelkää ja kuulustelkaa kun uusia sopimuksia alkaa tulla.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Öh.. Badgers, taisit Joensuun unohtaa tuosta listasta?
Kieltämättä näyttää mielenkiintoiselta, mutta olen kyllä sitä mieltä, että Ässien kaltainen joukkue vaatii kyllä selkeän ykkösmolarin. Olen myös ulkomaisvahdin kannalla. Onko Takko siis Ässien skouttina, vai pelkästään Dallasin? Inka sai minutkin sekaisin nyt sitten.

Mitäs mitäs.. Vähän vaikea spekuloida millään nimillä. Mäkkäriä en usko Ässissä näkyvän. Tähtinen myös oikeastaan aika epätodennäköistä minun mielestäni.

Mutta noh. Kyllä sitten nähdään kun ensi kausi alkaa. Että kun olen fiksu. Tällainen nimillä spekulointi on vain hieman turhaa, kun mikään ei ole varmaa.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Näkisin mielelläni Ässissä ensi kaudella puolustajan tyyppiä J.Kultanen / HIFK.

Perustelut:

- Omassa seurassaan suhteellisen vaatimaton rooli (on karalahtea, söderholmia, zidlickyä, lydmania ym edellä viemässä jääaikaa)
- Runsaasti NHL kokemusta
- Perusvarmaa puolustustyötä ja välillä väläyttelee (kuten viime HIFK teeveepelissä) maalinteossakin.

Toinen hieman liian vähällä jääajalla seurassaan HIFK:ssa on myös P. Saarinen. Toinen perusvarma pakki joka tarvittaessa tekee myös pisteitä.

Voisi kuvitella että tämän tasoisiin kavereihin Ässissä voisi olla rahkeita hommata, kotimaisiin nimimiehiin ei rahat riitä.

Se kiekollinen pakki pitäisi sitten olla ulkomailta raahattu.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät & Florida Panthers
Enpä usko, että Kultanen koskaan tulee eksymään Poriin. Tässä muutama syy:

1) Nhl:n työsulku loppunee tämän kauden jälkeen ja peliaikaa odotettavissa enemmän Ifk:ssa.

2) Kultanen saa suht koht hyvää palkkaa (oletus), enkä usko, että Jarnolla olisi kauhean kova halu pois Helsingistä.

3) Ässillä ei ole varaa Kultaseen. Peruspakkeja saa halvemmallakin.

Tuo Saipan Justin Forrest kuulostaa melko mielenkiintoiselta nimeltä. Pisteitä on kertnyt tällä kaudella 50 7 + 11 = 18 44 min, eli yksi piste enemmän kuin meidän Olegsilla. Hinta taitaa olla melko samoilla tienoilla Legon kanssa. Näyttää olevan kaksi (2) kiloa enemmän painoa kuin Latvian lahjalla, joten pärjäisi ehkä vähemmän huonosti maalinedusväännöissä.

Tuosta Classenin tilanteesta. En nyt ainakaan vielä heittäisi miestä pois, koskien ensi kauden spekulaatiota. On kuitenkin pranatanut kohti kauden loppua ja pitää muistaa, että alkukaudesta tuli pisteitä ihan hyvään malliin ja sitten tuli nilkkavamma, joka sekoitti enemmän tai vähemmän, ja nyt vasta näyttäisi pääsevän hyvään iskuun, sekä kaupanpäälle näytettäisiin saavan tutkapari Kuuselalle. Kiilholma on myös pelannut pirteästi tässä ketjussa. Voisi suostua jopa palkanalennukseen.

Kuuselalle ja Pentikäiselle (jos ei mene Tapparaan) voisi lähteä hakemaan pidempiaikaisia jatkopahveja. Ja jos Levokari ei lähde takaisin P-Amerikkaan, olisi jatkosopimus poikaa.

Veikkaan, että Korppi lopettaa, mutta en laita vastaan, jos Jarkka haluaa jatkaa joukkueen kapteenin virassa. Toki palkka on kynnyskysymys. Tuomisen viime kauden palkkahan oli (jos oikein muistan), yli 80 000 €, joten jos Patu lähtee, niin säästettäisiin kuluissa melko hyvin.

Loppukausi on osoittanut sen, että jos Ässät haluaa menestyä, tarvitaan kunnon ykkösmaalivahti. Nissinen ei ole siihen vielä valmis, vaikka toiseen sävyyn kirjoittelinkin Lankun ollessa loukkaantuneena. Eli tähän menee yksi ulkomaalaispaikka.

Käytössä olisi vielä yksi/kaksi ulkolaispaikkaa käyttämättä (riippuu Classenista), ja näihin paikkoihin tarvittaisiin kova/kovia tekijöitä. Eli suunnataan katseet ulkomaille, kotimaasta ei taida löytyä korvaajia.

Virkkusen korvaajaksi ottaisin mielelläni Marjamäen Masin. Toisi ryminää ryhmään, ja kun armeija on vielä käymättä, niin tervetuloa vaan Poriin. Veikkaisin, että on samaa hintaluokkaa Virkkusen kanssa, vaikka tämä halvalla pelaakin.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Jos tässä nyt näillä nimillä spekuloidaan, niin olisi hyvä tarkistella myös Mestis-antia, sieltä niitä jokerikortteja voisi löytyä. Ainakin try-outille sieltä voisi kalastella jotain.

Mestiksen pistepörssi
Mestiksen maalipörssi

En osaa sen tarkemmin sanoa, ketkä sieltä olisi kokeilemisen arvoisia, mutta jos jollain on tietoa, niin tähän ketjuun noita Mestispelureitakin kannattaa mainita.
 

aaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Viestin lähetti Badgers




Hyökkäyspäähään johtajuutta eli ihan selkeä ykkössentteri ja lisää rytinää. Mahdollisia vois olla Markku Tähtinen
Ei voi.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Viestin lähetti aceman81
Vaihtuvuutta tulee tärkeille posteille, terävin syömähammas sekä maalintilkitsijä täytyisi korvata. Toivottavasti osataan vetää oikeista naruista, jotta nouseva trendimme jatkuu.

Aceman81 puhuu täyttä asiaa. Olisi suorastaan fanien kiusaamista pelata kortit niin väärin kesällä, että uusi kuiva kausi odottaa. Mielestäni johtoporras on jo tällä kaudella näyttänyt pystyvänsä fiksuihin ratkaisuihin, kevät ja kesä ovat todellisen peliälyn mittauksen aikaa.

Patu tosiaan puheli ulkomaille lähdöstä Jääkiekkolehden haastattelussakin, ja alkaahan miehellä ikää olla sen verran (pian 31 v.), että jää lähtemättä, ellei pian jotain tapahdu. Aika näyttää, ja jos tuo toteutuu niin kyllä se minulta saa ymmärtämystäkin. Ainahan kiekkoilijalla pitää tavoitteita olla ja luulisin, että Patu on kotimaan kaukalot aika lailla nähnyt.

Saa nähdä, mitä kesä tuo tullessaan joukkueen rakentamisen tiimoilla, toivottavasti onnistuvat.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös