Ässät 2005–2006

  • 303 997
  • 1 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Viestin lähetti karhu
Kaiken tämän lisäksi Pentikäinen on vielä erittäin ärsyttävä pelaaja.Olisi hauska joskus nähdä vastaamassa teoistaan,kun tuntuu ainakin niin kovaa miestä kentällä esittävän.

Heh, saihan se toissa kaudella Willmanin Timolle vastata pelin jälkeen Forssan hallin hämyisillä käytävillä: http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=1902
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Viestin lähetti lenno
Mielestäni ässät voisi ostaa kakkoskenttään venäläiskiekkoilijan. Venäläiset omaavat mielestäni erittäin hyvät kädet, ja tuolloin ässillä olisi kaksi kädellistä kenttää. Lisäksi venäläiskiekkoilijat eivät pelaa ns tsekkikiekkkoa, eli jos peli tökkii, niin kalastellaan jäähyjä ja koukitaan.
Ei Ässillä eikä oikeastaan yhdelläkään muullakaan liigajoukkueella ole varaa HYVÄÄN venäläiskiekkoilijaan. Siellä pelaajat kuitenkin saavat niin järkyttäviä summia rahaa.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Länsi-Suomen verkkoliite kertoili Vermuntilan Tempoa koskevassa jutussa seuraavaa Esimerkiksi viime syksynä VT-HT:ssa pelanneen Patrik Forsbackan otteet toivat kesken kauden Mestiksen Hokkiin, ja nyt Forsbacka yrittää tosissaan paluuta SM-liigaan Porin Ässien paidassa.

Onkos tälläisen pelimannen siirtymisestä patapaitaan ollut muualla juttua, sillä itselle moinen tuli ainakin suurehkona yllätyksenä? Jos näin on, niin kaiketi kyseessä jonkun moinen try-out?
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Viestin lähetti L4E
Onkos tälläisen pelimannen siirtymisestä patapaitaan ollut muualla juttua, sillä itselle moinen tuli ainakin suurehkona yllätyksenä? Jos näin on, niin kaiketi kyseessä jonkun moinen try-out?


Forsbacka on Ässien omia junioreita, ja käsittääkseni niinkin hyvää vuosikertaa kuin -81. Ei ole siis mikään yllätys, että tämä aggressiivistakin peliä suosiva ex-omajunnu olisi tekemässä paluuta, ja mahdollisesti saamassa näyttöpaikkansa.

En nyt tähän hätään muista, onko hänellä yhtään SM-liigapeliä alla. Juniorisarjoissa ja Mestiksessä jäähyboksikin tullut suht tutuksi, joten toivotaan, että tämä mahdollinen väriläiskä ainakin jonkinlaisen mahdollisuuden saa.


Niin ja tämä Rosa. Kyllähän se Ässiin mahtuu, mutta ei kakkosta korkeammalle. Hänen ympärilleen olisi hyvä koota sitten kakkonen, kun kolmosen sentterinä hääräisi AUK.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Marco Rosa. Unsung player.

Mitä luulette Toivolan ajattelevan tästä kommentista: ” He plays the game at both ends of the ice. You see a lot of the big scorers who don’t exert the kind of energy he does in the defensive end. He’s a complete player, and I think one of the top players in college hockey.””

Ei ainakaan huonoa. Kuulostaa hyvältä. Classen oli jo ennakkotiedoissa kahden suunnan kova työntekijä, joka ei oikein koskaan ollut mikään pistemies. Tämä kaveri ainakin kommenteissa olisi puolustustyöskentelyn lisäksi hyökkäyssuuntaan tehokas. Ensimmäinen kausi ammattilaissarjassa sitten college hockeyn jälkeen. Huikea esitys tulokkaalta. Tulokasäänestyksen kakkonen, plus miinus tilaston kolmonen ja maalitilaston nelonen. Vujtek oli muuten 23 vuotias kun Ässiin tuli. Mitä miehestä vanhoja juttuja luki niin aika ylistystä oli. Valmentaja kehuu, joukkuetoverit kehuu, vastustaja kehuu jne… Liian hyvältä kuulostaa.

” “He wasn’t on the best team, but when I talked to coaches in that league, they all said he was a guy who was ready for the next level,” Cameron said.” Näin Ice Dogsien valmentaja miestä hommatessaan. Pitää muistaa että NHL vie miehiä AHL:ään ja AHL:stä ECHL:ään joten kova suoritus mieheltä tämä kausi. Mitat 85 kg ja 185 cm.

No joo. Nää on näitä huhuja.

Forsbacka. Kaippa se siirtyy. Ainakin kesän ajaksi kuten ennenkin.

Edit: Katsoin jäähymäärää ja pisteitä. Epäilemättä asenne on ollut kova ja kohdallaan. Toivottavasti saa kunnon paikan näyttää mitä osaa eikä minkään Mika Niemien kanssa katsota tilannetta ensiksi.

Edit: Tämä Rosa on loistava low risk high reward. Lukekaa juttuja netistä ! Toivottavasti veron mainitsema pelaaja oli tämä.
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Viestin lähetti Arnold
Forsbacka on Ässien omia junioreita, ja käsittääkseni niinkin hyvää vuosikertaa kuin -81. Ei ole siis mikään yllätys, että tämä aggressiivistakin peliä suosiva ex-omajunnu olisi tekemässä paluuta, ja mahdollisesti saamassa näyttöpaikkansa.

En nyt tähän hätään muista, onko hänellä yhtään SM-liigapeliä alla. Juniorisarjoissa ja Mestiksessä jäähyboksikin tullut suht tutuksi, joten toivotaan, että tämä mahdollinen väriläiskä ainakin jonkinlaisen mahdollisuuden saa.

Forsbacka todellakin on Ässien oman juniorikoulun tuote, mutta mies on syntynyt vasta armon vuonna 1982. Patrikin pelityyli sopii kuin nakutettuna porilaiseen kiekkomentaliteettiin. Mies pelaa suurella sydämellä, taklaa aina paikan tullen, lämmittää ja tulee lämmitetyksi sekä jopa tarpeen tullen tappelee. Luulisi Isomäen tykkäävän kaverista.

Forsbacka on todella raamikas hyökkääjä jonka SM-liigauran (4 puettua ottelua) todellista alkua ovat hidastaneet jonkinlaiset konfliktit valmentajien kanssa sekä miehen jonkinasteiset asenneongelmat työnteon suhteen. Nyt kuitenkin parin alasarjoissa vietetyn kauden jälkeen Patrik taitaa olla viimeinkin tajunnut, että kovalla työnteolla se paikka parrasvaloista aukeaa.

Eiköhän mies ainakin kesällä Ässien mukana pyöri ja uskoisin näyttöpaikkaan harjoitusotteluissa. Mika Toivolalle Forsbacka on jo entuudestaan tuttu kaveri sillä Patrik on aikaisempinakin kesinä muistaakseni ollut Ässien harjoitusvahvuudessa mukana saamatta kuitenkaan liigasopimusta. Aika näyttää miten jannun käy nyt.

Jatkoajan pelaajakortti kyseisestä karvanaamasta.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Oih, nämä tilastot pistivät kyllä patasydämen sykkimään. Olipas hienoa luettavaa noi Suomi-sarjan tilastot:

17ott. 17 + 11 = 28 105 min

Aina tapahtui, kuin Patrik oli kentällä...Ainakin noista lukemista päätellen. Ei vaan jättänyt kauhean vakuuttavaa kuvaa juniorivuosiltaan, kun Ässissä kiekkoili. Jospa se liike ja nöyryys olisi nyt paremmalla tasolla. Joten teretulemast vaan kokeilemaan, miltä meno maittaa.

Ja tuo Michail Handzus-lookki toimii aika mukavasti...
 

Referee81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Forsbackasta

Juu, hyvin noita pisteitä kertyi tuolla Suomi-sarjassa. Mies elää maaleista ja jos onnistuu, niin on kultaa joukkueelle, mutta niinä päivinä kun ei onnistunut, oli taakka joukkueelle. Joukkuepelaajaksi Forsbackaa ei voinut sanoa, ainakaan Tempossa. Silloin, kun peli ei luistanut ja turhautui, kertoo jäähyminuutit, tyhmiä jäähyjä ja kiukuttelua. En tiedä sitten mikä oli asenne Suomi-sarjaa kohtaan ja millai pelasi tuolla Mestiksessä, mutta kovin suosittu Forsbacka ei ollut Suomi-sarjassa, niin vastustajien kuin omienkaan leirissä.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Mistä toi Rosa-huhu on lähtenyt liikkeelle? Onko mies tosiaan Ässien kiikarissa? Kuulostaa kyllä mainiolta hankinnalta. Ykkös- tai kakkosketjuun, aikahan sen näyttää.

Itse näkisin mielelläni Ässissä pari tsekkitaituria. Juuri nämä kohtalaisen nuoret tsekit, jotka ovat jo olleet P-Amerikassa, ovat hyviä ukkeleita. Luonnetta on koulittu P-Amerikassa ja kurinalaisuutta löytyy luontaisen luovuuden lisäksi. Esimerkkinä juuri Vujtek, verrattuna Alinciin, jonka piti olla jopa parempi pelaaja. Alinc oli kuitenkin pelannut koko uransa Tsekissä ja koti-ikävä ilmeni kiukutteluna.

4 ulkomaalaishyökkääjää, 2-3 tsekkiä, 1-2 kanukkia, kiitos. Mielummin kuitenkin 3 kunnollista kuin 4 Lipianskya.

Turha Tuomista on ikävöidä. Mies ei todellakaan olisi yltänyt ensi kaudella lähellekään viime kauden tehoja. Virkkusen työmäärä oli huikea, mutta korvattavissa.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Re: Forsbackasta

Viestin lähetti Referee81
Juu, hyvin noita pisteitä kertyi tuolla Suomi-sarjassa. Mies elää maaleista ja jos onnistuu, niin on kultaa joukkueelle, mutta niinä päivinä kun ei onnistunut, oli taakka joukkueelle. Joukkuepelaajaksi Forsbackaa ei voinut sanoa, ainakaan Tempossa.

Niin. Ainoat asiat mitä Patu VT-HT:ssa teki, olivat maalit ja taklaukset. Hirveätä kärkkymistä keskialueella ja kovia pommeja.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Forsbackan jäähytilasto on noin ruma sen yhden LLuja(?)-pelin takia. Siinähän kaveri otti samasta tilanteesta ensin pelirangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta ja ottelurangaistuksen potkusta. Ja tulihan siellä muutamaan kertaan vastustajan maalivahti ajettua pystyyn. Ei tosin yhtä usein kuin Tempon toinen porilaisvahvistus Tero Kärki teki.

Ja jäähyilystä on Patun puolustukseksi sanottava, että aika kovaa häntä vastaan sai pelata. Monta kertaa nähtiin tilanne, jossa Patu sai ottaa vastaan törkeyksiä koko vaihdon ajan, mutta vasta Forsbackan kosto vihellettiin.

Patu aloitti kauden VT-HT:ssa todella huikeasti, parin ekan pelin pörssilukemat taisivat olla 4+0 ja 2+2. Forsbackalla oli varsin vapaa rooli kentällä, puolustusvelvoitteita joko ei ollut tai sitten niitä ei tullut hoidettua, mutta normaalisti kiekon ollessa VT-HT:n puolustusalueella Forsbacka pyöri keskiympyrässä odottamassa vapauttavaa pystysyöttöä.

Raamit ja taidot olivat kovaa valuuttaa Suomi-sarjaan, vaikka asenne ei aina näyttänyt kohdallaan olevankaan.

Joulun kieppeillä keuhkokuume piti sivussa kuusi viikkoa, minkä jälkeen alkoivat ongelmat. Valmentaja Jyrki Pönkkä ei halunnut suoraan kuormittaa toipilasta niin paljon, kuin tämä olisi halunnut.

Jotain kertoo sekin, että Vermuntilan miehet lukivat lehdestä Forsbackan siirtyneen Kajaaniin...
 

Aces

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja Sharks sekä 90-luvun Bruins ja Cam Neely
Forsbackasta vielä...

Hokissa Forsbacka pelasi ainakin mun mielestä hyvin ja eipä pahemmin turhia jäähyjä ottanut (niissä parissa pelissä, jotka näin) Toi lisää energiaa ja kovuutta joukkueeseen ja ainakin silloin pelasi hyvin kentän molemmissa päissä.

Mielelläni näkisin kyllä tulevalla kaudella patapaidassa, mutta jos rahkeet ei riitä pataan, niin sitten Hokissa;)
 

Dr.Mengele

Jäsen
Suosikkijoukkue
PORIN ÄSSÄT, Pasi Peltonen, Pauli Levokari, RuosV

ÄssÄ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuomisesta...

Täällä tuntuu olevan yleinen mielipide, että ei se Tuominen olisi ensikaudella niin paljon pisteitä tehnyt jne.
Tuominen oli joukkueelle tärkeä mies, ei pelkästään pisteidensä ansiosta, vaan kahden suunnan pelaajana. Moni peleissä käynyt varmasti muistaa viimekaudelta ne monet kerrat, kun Patu luisteli kiinni vastustajan karkuun päässeen hyökkääjän. Asennetta löytyy.
Vaikea on löytää korvaajaa, jolla olisi illasta toiseen sama asenne.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mää olen tuosta Tuomisesta samaa mieltä, mies pelasi kolme kautta Ässissä joista eka meni loukkaantumisista toipuen. Toisella kaudellaan mies oli jo joukkueen kolmen parhaan hyökkääjän joukossa ja kolmannella kaudella paras työsulkupelaajat poislukien. Uskon että olisi jatkanut tällä kaudella siitä mihin jäi, ja miksei olisi jatkanut. Täällä nyt tuntuu olevan muotia omien kasvattien haukkuminen...
 

Jamais Vu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kelpaisikos tällainen kaveri Ässien ykkössentteriksi:
Brad Boyes
Tässä vielä juttua
Boyesista.

Edit. Tässä vielä vähän ryminää kakkosketjun vasemmaksi laidaksi:
Jason Baird

Edit2. Huomasinpa juuri, että kyseiset herrathan ovat pelanneet jopa samassa joukkueessa 3 kautta(Erie Otters,OHL) nakutellen vieläpä aika samanlaisia tehoja.
Linkkiä
 
Viimeksi muokattu:

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Viestin lähetti korkki
. Täällä nyt tuntuu olevan muotia omien kasvattien haukkuminen...

"Happamia ovat, sanoi kettu.."
Jotenkin kai se helpottaa fiilistä, että mollaa näitä poislähtijöitä. Eihän nyt saakeli niitä kannata turhaan kehua, kun ei siitä oikeastaan ole enää hyötyä. Eivät ne "meidän" pelaajia ole, eh?

Mutta joo. Vieläkin täysin hiljaista. Mitä SK on kirjoitellut Ässistä?
 
Viestin lähetti Jamais Vu
Kelpaisikos tällainen kaveri Ässien ykkössentteriksi:
Brad Boyes

Vastaus kysymykseen on epäilemättä että kelpaisi, mutta tässä tapauksessa Ässät ei taida kelvata pelaajalle.

Jotenkin on sellainen olo että nyt ei kaikki suju aivan suunnitellusti Ässissä. Suomalaispelaajia ei vain ole kovinkaan paljoa vapaana ja Ässien nykyinen rosteri ei ole suurikaan houkutus pelaajille. Tässä saattaa olla kyseessä jopa ketsuppipulloilmiö, tarvitaan vain ensin se yksi esimerkki ja muutama muu seuraa. Onhan Harikkala ja Siivonen semmoisia ihan ok hankintoja toteutuessaan, mutta ei kumpikaan pelaaja omaa varsinaisesti joukkueen kiinnostavuutta nostavaa arvoa oikeastaan yhtään.
Ulkomaalaispelaajien harteille menee nyt turhan paljon. Kausikorttien hinnat ensi kaudeksi nousevat selvästi ja moni harkitsee ostopäätöstä uudemman kerran. Tähän ostopäätökseen vaikuttaa joukkueen kiinnostavuus ja menestymismahdollisuudet. Toistaiseksi ei kumpiakaan liikaa ole. Korpisaloa, Levokaria, Tuomista ja Williamsia ei kovinkaan helposti korvata kiinnostavuudessa. Masi Marjamäki ja Niko Mikkola nostaisivat kiinnostustasoa monella korkeammalle. Kalle Kerman olisi toki erittäin hyvä hankinta mutta mies ei Porissa omaa ainakaan vielä kiinnostavuuspisteitä.
Joten, ulkomaalaispelaajien harteille kasataan paljon. Profiilipelaajia tarvitaan ja ei siitä yhdestä tähtipelaajastakaan haittaa olisi. Nyt on Ässien onnistuttava ulkomaalaishankinnoissa erittäin hyvin. Jopa paremmin kuin aikoihin jos halutaan pitää katsomossa väkeä ja pudotuspelipaikkaa tavoitteena.
Julkisuuteen tarvitsisi myös päästä paremmin taas uuden kauden lähestyessä. Televisioon mainos, Ennakkojuttuja peleistä muuallekin kuin Jatkoaikaan. Pitää kosiskella niitä ketkä eivät päätöksistään ole varmoja. Ei kuitenkaan aivan vielä ole kiire tämän asian kanssa.
Yleisöä ja sitä kautta rahaa Ässät tarvitsee myös tulevaisuudessa. Profiilipelaajia tarvittaisiin ja sitä täällä jo mainittua johtajaa ja kapteenia.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Viestin lähetti Jurvanen
[B
Mutta joo. Vieläkin täysin hiljaista. Mitä SK on kirjoitellut Ässistä? [/B]



Eilen oli SK:ssa Marjamäestä ja mies sanoi todennäköisesti pelaavansa ensi kaudella Bostonin farmissa,jos NHL alkaa.Niin ja,jos ei ala niin Ässätkin on vaihtoehto,mutta kiinnostusta on myös muissa Sm liiga seuroissa.
Eli Masinkin päätös todennäköisesti venyy vielä tuonne pitkälle kesään.

Eihän nyt muutenkaan MM-kisojen aikana yleensä ole paljon tiedotettu koska päähuomion vie tietysti kisat ja muita kuin faneja kiinnostaa vielä vähemmän Ässien asiat.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Viestin lähetti korkki
Mää olen tuosta Tuomisesta samaa mieltä, mies pelasi kolme kautta Ässissä joista eka meni loukkaantumisista toipuen. Toisella kaudellaan mies oli jo joukkueen kolmen parhaan hyökkääjän joukossa ja kolmannella kaudella paras työsulkupelaajat poislukien. Uskon että olisi jatkanut tällä kaudella siitä mihin jäi, ja miksei olisi jatkanut.

Tuominen ei todellakaan ollut toisella kaudellaankaan joukkueen parhaimmistoa. Taisi mies tehdä kuitenkin 5 maalia. Tuomisen rooli asennepelaajanakin on helposti korvattavissa. Lähinnä hölmön näköistä ja kankeaa touhua, kun mies yrittää taistella ja roikottaa perässään mailaa yhdellä kädellä.

Toki viime kauden maalimäärää tulee ikävä, mutta niin tulee miehellä itselläänkin. Eihän sitä kukaan varmaksi voi sanoa, että mies ei olisi ensi kaudella samoja tehoja lyönyt, mutta se olisi ollut jo erittäin suuri ihme.

Täällä nyt tuntuu olevan muotia kehua Tuomista maasta taivaisiin...
 
Viimeksi muokattu:

The Rock

Jäsen
Viestin lähetti Willy
Tuominen ei todellakaan ollut toisella kaudellaankaan joukkueen parhaimmistoa. Taisi mies tehdä kuitenkin 5 maalia. Tuomisen rooli asennepelaajanakin on helposti korvattavissa. Lähinnä hölmön näköistä ja kankeaa touhua, kun mies yrittää taistella ja roikottaa perässään mailaa yhdellä kädellä.

Täällä nyt tuntuu olevan muotia kehua Tuomista maasta taivaisiin...

Niin Pasi Tuominenhan ei ollutkaan kuin lähes ainoa Ässäpelaaja viime kaudella, joka oli valmis vaikka syömään kiekon tarvittaessa. Sitä Patu oli myös aikaisemmilla kausilla ja vaikka verkot eivät heiluneetkaan tämän kauden tahtiin, oli mieheltä aina odotettavissa aivan karmea määrä työtä kaukalossa sekä oman kroppansa likoon laittamista mustelmista taikka muista ruhjeista välittämättä. Jokainen taaplaa kiekkokaukalossakin omalla tyylillään, mutta tämä Patun tyylin oli yllättävänkin tehokas vaikka se jonkun silmään kankealta ja hassulta näyttikin.

Tällainen likainen työ jää helposti huomioimatta jos ei osaa tuijotella kuin tilastoja ja laskea niiden perusteella yksi ynnä yhteen. Patun pelillistä panosta on todella vaikea (melkein voisi sanoa mahdoton) korvata ensi kaudella sillä vapaiden suomalaispelaajien listalla ei ole juuri Tuomisen tyyppisiä pelaajia, koska heidät kaikki on kiinnitetty suurilla summilla rahajoukkueisiin ympäri Euroopan.

Patun viime kausi oli eittämättä todellinen nappikausi mieheltä, mutta ottaisin tässä huomioon sellaisen pikkuseikan, että pitkästä aikaa Tuominen sai ehjän treenikauden alle ja kun itseluottamus sitten muutaman maalin myötä alkukaudesta alkoi nousemaan, sai Patu takaisin sen saman tatsin mikä miehellä oli A-junnujen pistepörssivoiton tuottaneella kaudella.

Tulevalla kaudella pistemäärä sekä maalimäärä olisi hyvinkin voinut tippua tai sitten ei. Virkkunen-Williams-Tuominen oli todella maaginen ketju sille päälle sattuessaan. Patu saa varmasti kiittää maaleistaan sekä pisteistään suurelta osin em. kavereita, mutta otetaan tässä sellainen pikku tosiseikka huomioon, että ensi kaudeksi SM-liigan taso laskee jälleen ja kyllä Ässistä olisi Patulle löytynyt maalipaikkojen passailija myös tulevalle kaudelle Marko Kivenmäen muodossa. Koko homma ydin olikin nimenomaan tämä terveenä pysyminen ja siinä Patu onnistuikin pitkästä aikaa lähes erinomaisesti.

Patustahan aikanaan odotettiin uutta perusporilaista tähteä Ässiin, mutta juuri nuo penteleen loukkaantumiset sekä Vellu Ketolan vähäinen luotto junnuihin ajoivat Tuomisen aikanaan seuranvaihtoon jne.

Potentiaalihan miehessä oli vaikka mihin eikä se maalinteon taito mihinkään ollut vuosien saatossa hävinnyt kuten saatoimme huomata. Likaisen työntekeminen muiden ketjukavereiden hyväksi kuitenkin on ollut Tuomisella verissä jo junnusta alkaen ja sitä todellakin pitää sekä kuuluu arvostaa nykyistä paljon enemmän. Ilman likaisen työntekijää ei mikään hyökkäysvitja maailmassa ole pärjännyt, se on vain kylmä totuus.

Turha Tuomista on dissata sen takia, että mies päätti lähteä turvaamaan taloudellisesti loppuelämäänsä. Kyllä siinä olisi kaveri kuin kaveri tehnyt samoin nykypäivän jääkiekossa. Money talks ja niin edelleen.

Kaikkea hyvää Patulle Ruotsinreissulle ja toivottavasti saamme vielä tulevaisuudessa nähdä numeron 19 Ässäpaidassa ja selässä lukemassa nimi Tuominen.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Viestin lähetti The Rock
Turha Tuomista on dissata sen takia, että mies päätti lähteä turvaamaan taloudellisesti loppuelämäänsä. Kyllä siinä olisi kaveri kuin kaveri tehnyt samoin nykypäivän jääkiekossa. Money talks ja niin edelleen.

Kaikkea hyvää Patulle Ruotsinreissulle ja toivottavasti saamme vielä tulevaisuudessa nähdä numeron 19 Ässäpaidassa ja selässä lukemassa nimi Tuominen.

Erittäin järkevä liike kaverilta. Nappikauden jälkeen on hyvä lähteä tienaamaan, saman tempun on tehnyt moni muukin esim. Sami Torkki. Missään nimessä ukkeleita ei tämän takia voi "dissata".

Tottakai toivotaan Patulle onnea Ruotsiin ja todennäköisesti mies vielä Padassa joskus pelaa.

Näkeehän sen, että Patu tekee ja yrittää kaukalossa parhaansa. Samanlaisia työpanoksia on kuitenkin tarjota monella muullakin pelaajalla ja paljon halvemmalla. Enemmänkin harmittaa Virkkusen työmäärän menettäminen.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Viestin lähetti Willy

Näkeehän sen, että Patu tekee ja yrittää kaukalossa parhaansa. Samanlaisia työpanoksia on kuitenkin tarjota monella muullakin pelaajalla ja paljon halvemmalla. Enemmänkin harmittaa Virkkusen työmäärän menettäminen.

Työpanoksia kyllä varmasti jakavat monet muutkin, mutta sitä porilaisuutta ja sen kautta tulevan esimerkin näyttäminen ovatkin sitten eri asia. Patu oli/on varmasti hieno esikuva monelle nuorellekin porilaiselle jääkiekkolijalle. Nyt heitä on sitten Ässissä yksi vähemmän. Toivon syvästi, että Patu ei ole mikään "one season wonder" , pisteiden valossa siis.

Virkkusen työmäärä oli pääasiassa hyvä, mutta loppukauden henkinen paketti ei sitten oikein pysynyt kasassa, mikä jättikin hieman huonon maun suuhun. Ei sillä työmäärällä ole niinkään merkitystä, jos sitä ei osaa käyttää itsensä eduksi tai joukkueen eduksi. Teemu on kuitenkin kova jätkä, jos vaan pitää pään kasassa.
 

Willy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moskovan Dynamo, Romania, Hammarby, Suomi
Viestin lähetti JustinCase
Virkkusen työmäärä oli pääasiassa hyvä, mutta loppukauden henkinen paketti ei sitten oikein pysynyt kasassa, mikä jättikin hieman huonon maun suuhun.

Virkkunen teki loppukaudestakin valtavan määrän työtä joukkueen ja itsensä eteen. Mahtoiko siintää isot rahat jo silmissä ja yritystä oli joskus jopa liikaa. Kiekot eivät täten uponneet verkkoon alkukauden malliin.

Tuomisen työmäärä on hyvä, mutta miehen liikeketteryys ei ole kovinkaan hyvää luokkaa. Patu on vahva luistelija, joka luistelee nopeasti nimenomaan suoraan, mutta ketteryys puuttuu täysin. Puolustuspelaaminen on paljolti kuitenkin halusta kiinni ja sitä halua Patulta löytyy. Puutteellinen mailatekniikka ja peliajatus yhdistettynä kankeuteen olivat kuitenkin peikkona. Tällöin taistelutahto näkyi katsomoon lähinnä kankeana naurunaiheena.

Parhaimmillaan Patuhan on juuri mailavirtuoosien ja syöttökoneiden kanssa, kun saa käyttää täsmäasettaan, tuhoisaa laukaustaan. A-nuorissa Tuominen pelasi muistaakseni Jarno Mäkelän ja Kari Syväsalmen kanssa ja tuloksena oli sarjan paras kentällinen. Välillä Lukon Saarela-Sahlstedt-Rintanen kävi tosin liigasta vierailulla ja näytti huippuosaamistaan.

Ilman muuta Tuominen on liigapelaajana hyvää tasoa ja hänen lähtönsä on Ässille selkeä menetys. Työmäärä on kuitenkin korvattavissa ja toivotaan että ensi kaudella joku patapaita yltää Patun viime kauden maalimäärään. Ulkomaalaisvahvistuksiin pitäisi olla nyt rahaa mukavasti käytössä.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Viestin lähetti Willy

Tuomisen työmäärä on hyvä, mutta miehen liikeketteryys ei ole kovinkaan hyvää luokkaa. Patu on vahva luistelija, joka luistelee nopeasti nimenomaan suoraan, mutta ketteryys puuttuu täysin. Puolustuspelaaminen on paljolti kuitenkin halusta kiinni ja sitä halua Patulta löytyy. Puutteellinen mailatekniikka ja peliajatus yhdistettynä kankeuteen olivat kuitenkin peikkona. Tällöin taistelutahto näkyi katsomoon lähinnä kankeana naurunaiheena.

En tiedä muista, mutta itseäni ei ainakaan naurattanut vastaava tilanne kertaakaan näiden kolmen kauden aikana. Muutenkin voitetut kaksinkamppailut (yleensä Patun kohdalla) lähinnä keräilee kehuja siellä täällä. Tuomisen kettyryys, tai sen puuttuminen kummastuttaa myös hieman? Harvinaisen hyvin Patu pysyy pystyssä luistimilla, vaikka selässä roikkuisi 100 kiloinen pakki. Ihan kankea kaveri ei sitä varista pois kyydistä.

Ja sanotaan nyt se, että itse ainakin olen arvostanut Tuomista paljon nämä viimeiset kolme Ässäkautta, vaikkakin tuskastunut maalinteon vaikeuteen pariinkin otteeseen.
Yritys ja tsemppi on kuitenkin ollut sitä luokkaa että pakko oli uskoa homman jossain vaiheessa natsaavan, juuri maalienkin muodossa. Terveen Tuomisen varaan olisi ollut hyvä rakentaa Ässien ensi kauden joukkuetta. Uskotaan nyt kuitenkin että tilalle saadaan uusia sankareita ja että nuorista joku ottaa isoja askeleita eteenpäin. Pakko se on, ei tässä muu auta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös