Ässät 2002-2003

  • 180 231
  • 1 736

hörkkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tähtinen ei vieläkään maajoukkueeseen!!

Tämä on kaikille osapuolille varmasti paras ratkaisu. Kun loukkaantuneet pääsevät takaisin kehiin on hyökkääjiä tunguksi asti... Eikä Kivenmäelle olisi tullut peliaikaa. Näin on hyvä....

Mutta, Aravirta ei vieläkään vaan valinnut Tähtistä maajoukkueeseen! Mikäköhän siinä on?
Allekirjoittaneella ainakin palo ihan täysin pinna... Sen huomasi varmaan porukka #jatkoajassa =)
No, ehkä sitten make pääsee sinne Venäjälle... Toivottavasti....
 
Ei päässyt Tähtinen maajoukkueeseen, vaikka sitä tuli virheellisesti pidettyä jonkin sortin selviönä. Sinänsä homma ei harmita yhtään, koska tähän on jo tottunut. Markun itsensä puolesta harmittaa kuitenkin sitäkin enemmän, koska kutsun maajoukkueeseen piti olla varma jo viime kevään höntsäilypeleihin. Moni tietysti tuumaa, että kyllä se Markun vuoro vielä tulee. Sen tulemisesta tänä talvena ei vain ole minkäänlaisia takeita. Jos kutsua ei tällaisilla näytöillä kuulu, niin kovin vaikeaksi homma menee. Porista tuntuu edelleen olevan kovin vaikeata päästä maajoukkueeseen, sanokoot muut mitä sanovat.

Tietysti voisi vielä miettiä Pasi Peltosenkin kohtaloa. Jos Toni Porkka, niin miksei Peltsi? No, ainakin säästytään loukkaantumisilta.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Venäjälle varmasti lähtee kokemattomampi joukkue kuin kotiturnaukseen, veteraanit kun eivät välttämäti pidä nuista itänaapurin oloista niin kauhiast. Joten eiköhän silloin ole Tähtiselläkin mahdollisuutensa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ehkä se on kuitenkin Ässien kannalta parempi että saadaan harjoitella maajoukkuetauko tutulla porukalla. Itseäni vain pelottaa se vetääkö Make jotkut johtopäätökset siitä miten mahdollista Porista on päästä maajoukkueeseen ja vaihtaa seuraa kauden jälkeen. Pelenkin jättäminen valitsematta oli pikku ylläri ainakin minulle. No uskoisin että Moskovaan lähtee ainakin kolme Ässämiestä jos kausi jatkuu samaan malliin. Ja jos ei lähde niin Aravirran ei kannata edes tulla Poriin katsomaan pelejä...

Muuten, tässä hiukan tilastoja WHL:stä... Masilla menee aika mukavasti, vaikka onkin vasta toiseksi paras tulokas joukkueessa (Paras on 4. kierroksen varaus ja kaksi vuotta Masia vanhempi)

http://www.whl.ca/stats/statdisplay...g_by_team&subType=11&seasonId=217&leagueId=26
 

Jokke

Jäsen
No nyt selvisi, että Sachl ja Tuominen huilaavat ainakin viikon vielä. Olisin kyllä mielelläni nähnyt molemmat vaikka tuossa Tv-pelissä sunnuntaina. Tosin nämä ennusteet heittäneet sen verran, että jompikumpi saattaa pelatakkin sunnuntaina, tiedä häntä.

No on Ässillä silti eheät kentälliset, joista tosin Harjula-Fandul-Pöllänen voisi ruveta tekemään niitä pisteitä liigapeleissäkin. Neloskentältä ei varmasti odotetakkaan hirveitä pisteitä.

Onneksi Glad ja Rochefort tervehtyivät ennusteita nopeammin, jos vaikka Gladin paluu laittaisi tuon Määtän takaisin Espooseen, sen verran kädetön mies tuntuu olevan.
 

Jokke

Jäsen
Sheriffi

Ilmeisesti pelitaukoa tulossa aivotärähdyksen takia, tauon pituus selviää jatkotutkimuksissa. Voi prklee prkle, eikö nämä loukkaantumiset jo riittäisi?

No toivottavasti hän pelaa viimeistään tv-pelissä. Huomenna tuskin pelaa.
 

karhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Man Utd
Laitetaan nyt tänne,jos jotain kiinnostaa eli Ässien A voitti tänään HPK:n junnut 7-3.Ässien riveissä pelaili tänään ainakin Kiilholma,Mäkelä,Kuusela ja Rontti edustuksen miehistä.Aika kovilla pojat joutuvat,kun huomenna mennään taas jo edustuksen mukana.Kiilholma teki kaksi maalia ja Mäkelä ja Kuuselakin saivat joitain pisteitä.Taitoa miehillä riittää ainakin noihin peleihin.
Rontti vaikutti aivan eepi Hämäläiseltä.Yhtä rauhallinen ja avaukset napsahtelivat komeasti lapaan.Ainoastaan fyysisyydellään erottui oikeasta eepistä.

HPK ei ollut lukemista huolimatta mikään helppo porukka.Heilläkin oli kuiten Suutarinen,Kenig ja maalivahti Toivonen(?) ainakin edustuksen miehistä mukana.
 

kapa76

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eikös tuo Toivonen ole sama joka piti HPK:n "senioreita" pystyssä ettei tullut jatkoaikatappiota porissa. Ainakin siinä pelissä pelasi hyvin.
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Peltonen - ikiässä

Tämän päivän SK:ssa oli mielenkiintoinen artikkeli koskien seurauskollisuutta. Pasi Peltonen on nykyaktiiveista koko liigan seurauskollisin, kun lasketaan peräkkäiset kaudet samassa seurassa, eikä oteta huomioon ulkomaalla vietettyjä kausia. Kymmenen kautta Patapaidassa, otteluita 457. Toisena on Bluesin Hirvonen (11 kautta, 447 peliä).

Kautta aikojen eniten Ässissä eniten pelannut on Harry Nikander, joka puki Patanutun (ja edeltäjien) paidan päällensä tasan 600 kertaa. Jos Pasi Peltonen pelaa tällä kaudella kaikki ottelut ilman loukkaantumisia, niin Pasin pelimäärä Ässissä menee 500 pelin pintaan ja nousee muutaman legendaarisen Ässäikonin (mm. Levonen) ohi.

Samaisessa jutussa oli, että tarjouksia on tullut muualtakin, mutta Peltsi on pysynyt seurauskollisena. Hän kun on peruspakki ja yleensä joukkueet hakevat kiekollista pakkia. No, onhan Peltonenkin silloin tällöin innostunut oikein pisteitä tekemään. 1998-99 Peltsi iski hyvät 8+12=20 pisteet saalistaen samalla 82 minuuttia jäähyjä. Se on toistaiseksi Peltosen paras kausi pisteellisesti, mutta viime kaudella ja 2000-01 Peltsi keräsi omat syöttöennätyksensä (13). Viime kaudella syntyi myös oma jäähyennätys, 115 minuuttia. Tällä kaudella Peltosen kova laukaus on osunut hyvin maaliputkien väliin, ja toivoa sopii, että vanha maaliennätys (8) rikkoutuu tätä vauhtia tällä kaudella.
 

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
A-junnut

Viestin lähetti karhu
Laitetaan nyt tänne,jos jotain kiinnostaa eli Ässien A voitti tänään HPK:n junnut 7-3.Ässien riveissä pelaili tänään ainakin Kiilholma,Mäkelä,Kuusela ja Rontti edustuksen miehistä.Aika kovilla pojat joutuvat,kun huomenna mennään taas jo edustuksen mukana.Kiilholma teki kaksi maalia ja Mäkelä ja Kuuselakin saivat joitain pisteitä.Taitoa miehillä riittää ainakin noihin peleihin.
Rontti vaikutti aivan eepi Hämäläiseltä.Yhtä rauhallinen ja avaukset napsahtelivat komeasti lapaan.Ainoastaan fyysisyydellään erottui oikeasta eepistä.

HPK ei ollut lukemista huolimatta mikään helppo porukka.Heilläkin oli kuiten Suutarinen,Kenig ja maalivahti Toivonen(?) ainakin edustuksen miehistä mukana.

Olin itse kanssa seuraamassa a-junnujen matsia. Oli ässiltä ihan hyvää peliä ja voitto oli lopulta aivan selkeä. Huomioita muutamista ässäpelaajista:

Kuusela: Oli kyllä kentän kunkku aina kun sai pitää kiekkoa. Mies teki melkein mitä halusi ja voimaa tuntuu löytyvän noihin junnupeleihin runsaasti. Taisi syöttää pari maalia loppujen lopuksi ja paikkoja oli itsekin pistää toiset saman verran.

Mäkelä: Oli taitava kiekon kanssa, mutta liikettä saisi olla enemmän. Syötöt olivat kuitenkin loistavia, joista tuli myös pari maalia. Mutta eilisellä pelillä ei kuitenkaan vielä edustuksessa pärjätä, vaikka mies siellä pelaakin.

Kiilholma: Nopeutta löytyy, kovuutta ei. Mielestäni kaksi tehtyä maalia olivat vähän "liikaa." Ei voi moittia miehen peliä, mutta parannettavaa on.

Rontti: Ässien pakeista selvästi paras, ja rauhallisin. Ei virheitä ja hyvää vääntöä kulmissa. Vastustaja ei tule läpi, vaikka kuinka yrittää. Myös edustuksessa saama peliaika heijastui hyvin Mikan kiekolliseen peliin. Hyviä syöttöjä ja kiekon "kuljettamista."

Matti Järvinen: Hyvää maalivahtipeliä. Välillä jopa loistavaa. Muutama ihan haamutorjuntakin. Pieni koko vähän haittana, mutta pärjää jatkuvasti hyvin näissä junnujen peleissä.

Ässillä on siis hyvät mahdollisuudet pärjätä a-junnujen sm-liigassa, kunhan vaan saadaan aina pari äijää edustuksesta mukaan. Ja Kuusela on kyllä ansainnut peliaikaa myös edustuksessa.

Hpk:sta sen verran, että tässä pelissä ei paljon jakoa ollut. Ja ylivoima oli aivan jostain syvältä. Ei edes kunnon paikkoja 5-3 ylivoimassa. Kyllä sieltä sitten yv-maali tuli, mutta 5-4 tilanteessa ja myöhemmässä vaiheessa peliä. Kenig oli tosi heikko ja pelihaluja ei tuntunut olevan. Muita Hpk:n pelaajia en pahemmin seurannut, mutta eipä sieltä ketään suuremmin erottunutkaan.
 

ventilated

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT,FC Barcelona, AS Roma,Pittsburgh Penguins
Kiilholmasta

Sinulle JustinCase!Miten voit väittää Kiilholmaa voimattomaksi.Mieshän suorastaan ajaa taklauksesta toiseen.Myös kulmaväännöissä mies on kuin kotonaan.Mielestäni tässä on Porin seuraava menestyvä oma junnu.
 

ässämiäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät,Fc Jazz,ManU,Newcastle
Tänään on isomäen kattilassa laitettava jalat liikkeelle.Torstain kaltaisella pelillä tulee noutaja jo alku-minuuteilla.
Ja kun tuomari antaisi vielä pelata eikä viheltäisi pilliinsä kuin liikennepoliisi konsanaan.

Onko kellään mitään faktaa koskien Sachl:n vammaa?
Mahtaako olla joku iskias tyyppinen kirous vai jotain vakavampaa?
 

Jokke

Jäsen
Tarkkaa tietoa ei ole, mutta kuulemma joku vanha vamma rupesi vaivaamaan, maajoukkuetaoun jälkeen palaa kehiin.

Tuominen saattaa pelata jo ensi viikolla.
 

jeke

Jäsen
Pöllänen ei ole liigatasoa

Olen nähnyt Ässien tämän kauden kaikki kotiottelut sekä yhden vierasottelun. Olen sitä mieltä, että Tomi Pöllänen ei kuulu liigaan eikä Ässiin. Ainoastaan Pölläsen luistelunopeus riittää liigatasolle, muu osaaminen on vajaavaista.

Olen seurannut KalPan laskun vuosia läheltä. Talousvaikeuksissa oleva seura värväsi divarin huippuja, joista vain harvoista oli liigapelaajiksi. Aina kannattaa yrittää kokeilla divarin huippunimiä, mutta jos pelaajasta ei ole ylimmän sarjatason runkomieheksi, tulee hänet lähettää kotiin kasvamaan.

Suosittelen Ässille Mestiksen tämän hetken parasta pelaajaa Marko Ahosiltaa, jota liigaseurat ovat jo kalastelleetkin isolla koukulla. Ahosilta kuitenkin ilmoitti Savon Sanomien haastattelussa, että ei harkitse siirtoa muualle ennen tammikuuta, koska hän suorittaa parhaillaan asepalvelustaan Kuopiossa. Mutta jos Pölläsen tilalla luistelee keväällä Ahosilta, niin lupaan, että jälkikin on erilaista.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Re: Pöllänen ei ole liigatasoa

Viestin lähetti jeke
Olen nähnyt Ässien tämän kauden kaikki kotiottelut sekä yhden vierasottelun. Olen sitä mieltä, että Tomi Pöllänen ei kuulu liigaan eikä Ässiin. Ainoastaan Pölläsen luistelunopeus riittää liigatasolle, muu osaaminen on vajaavaista.

Suosittelen Ässille Mestiksen tämän hetken parasta pelaajaa Marko Ahosiltaa, jota liigaseurat ovat jo kalastelleetkin isolla koukulla. Ahosilta kuitenkin ilmoitti Savon Sanomien haastattelussa, että ei harkitse siirtoa muualle ennen tammikuuta, koska hän suorittaa parhaillaan asepalvelustaan Kuopiossa. Mutta jos Pölläsen tilalla luistelee keväällä Ahosilta, niin lupaan, että jälkikin on erilaista.

Olen melko lailla samaa mieltä Pölläsestä. Pakko sanoa että Ässien nelonen on mielestäni täyttänyt paikkansa huomattavasti paremmin kuin turhan pehmeä Pöllänen. Onhan Pöllänen ollut silti huomattavasti parempi kuin kukaan viime kauden Jalava-Väänänen-Immonen -kolmikosta. Mutta kun Tuominen kuntoutuu en oikein löydä tilaa Pölläselle.

Ahosilta voisi olla kokeilemisen arvoinen. Mutta huono juttu on se että hänet tarvitsisi ehdottomasti saada mukaan joulutauolla jotta hänestä voisi saada jonkunlaisen arvion. Ihan kylmiltään liigamatsiin en häntä ottaisi.

Montako liigamatsia Ahosillalla on takana? Muistelisin hänen pelanneen KalPassa ainakin putoamiseen päättyneellä kaudella.
 

jeke

Jäsen
Re: Re: Pöllänen ei ole liigatasoa

Viestin lähetti korkki



Montako liigamatsia Ahosillalla on takana? Muistelisin hänen pelanneen KalPassa ainakin putoamiseen päättyneellä kaudella.

Ahosillalla ei ilmeisesti ole tilillään kuin kolme liigaottelua. Kukkaansa puhjenneen laiturin uraa on varjostanut sairastelu. Kannattaa lukea Jatkoajan pelaajaprofiili Ahosillasta; on mielestäni hyvin kirjoitettu.
 
Viestin lähetti ässämiäs
Onko kellään mitään faktaa koskien Sachl:n vammaa?
Mahtaako olla joku iskias tyyppinen kirous vai jotain vakavampaa?

Ellen nyt ihan väärin muista, niin välilevyn pullistuma. Vanha vamma, joka on miestä vaivannut jo viime kaudella.
 

muumi

Jäsen
Suosikkijoukkue
LUKKO
Kadonneita junnuja

Haeskelen tuolla Keskustelua muista kiekkosarjoista-osiossa kadonneita ässäjunnuja, joten jos olette seuranneet viime vuosina Ässien junnumatseja niin käykää katsomassa josko tietäisitte jotain kyseisistä pelaajista.

Mikä siinä on ettei Kuusela saa peliaikaa edustuksessa, vaikka on parempi kuin yksikään ketjusta Lipponen-Kiilholma-Mäkelä ?

Ja se Pöllänen kannattaa vaihtaa Ahosiltaan, jos se vain on jotenkin mahdollista.

Hienoa että Rontti ja Törnvall ovat saaneet mukavasti peliaikaa. Vielä kun näkyisi Jokela useammin maalilla.

Kiitos !
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ei oo Pöllänen liigatasoa, valitettavasti. Jos Mestiksen muista hyvistä pelaajista puhutaan, niin Ahosillan lisäksi Jani Uski olisi sm-liigatasoa, ei kuitenkaan kovin korkeaa, mutta parempi kuin Tomi. Voisi soitella Kokkolaan päin ja ehdottaa treidiä Pöllänen < > Uski.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Viestin lähetti Kariyafani
Ei oo Pöllänen liigatasoa, valitettavasti.

Ei kannata miestä vielä tuomita. Liigavauhtiin tottuminen vie aikansa. Varsinaisia tuloksia kannattaa odotella ehkä vasta ensi kaudeksi.

Nyt on muuten sitten kauden ensimmäinen tappioputki tosiasia. Kolme matsia peräkkäin turpiin. Nyt Ässät ovat sitten osoittaneet uskaltavansa hävitä, mitä täälläkin taannoin peräänkuulutettiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös