Ässähuhut ja mutut

  • 6 078 928
  • 29 079

Hecquefeuille

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ari-Pekka, Pantse
Haula vähän vihjaili, että jotkut on ollut hereillä näiden NCAA-pelaajien kanssa. Taisi olla pientä kuittia siinäkin Kerttulan suuntaan. Ei sitä silti tiedä, Ässät on voinut olla myös apajilla.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Minkä takia tarvitaan riskisietokykyä, jos pelaajabudjetti olisi tuo 2,5 miljoonaa? Yksinkertaisesti sen takia, että jääkiekkotoiminta tuottaisi nollatuloksen, jos joukkue yltäisi välieriin ja tuolla 2,5 miljoonalla se realistisesti tapahtuisi maksimissaan 30-40 prosentin varmuudella, eli aika monen kauden jälkeen käytäisiin omistajan kukkarolla. Toki joku superkausi, johon 2,5 miljoonan budjetti antaisi kuitenkin ihan oikean mahdollisuuden, rahoittaisi aina pari seuraavaa kautta. Käytännössä 2,5 miljoonan pelaajabudjetti tuottaa persilleen menneellä kaudella vajaan miljoonan tappion, joten vaikkapa 10 vuoden jaksolla puhutaan äkkiä 2-4 miljoonan euron tuesta omistajilta, jotta toiminnan volyymi voidaan pitää tasolla, jolla on realistista menestyä ja toisaalta nähdä nyt kannattajien haavemaailmassa leijuvat pelaajahankintaoperaatiot jossain määrin realistisina.

Tuossa skenaariossa kannattaisi sitten vetää vyö viimeiseen reikään ja karsia kaikki kustannukset minimiin. Spinkit ja muut kurantit kauppatavarat voidaan ja oikeastaan pitää realisoida rahaksi ja supistaa organisaatiota sieltä mistä voidaan. Seliiniä ei valitettavasti voi irtisanoa vielä koska kolmen vuoden suora sopimus. Kitkutellaan vaikka seuraavat 10 vuotta niin vähillä kustannuksilla kuin suinkin mahdollista ja katsotaan sitten josko kirstun pohjalla olisi riittävästi taalareita ihan oikeasti menestyskelpoisen joukkueen kasaamiseen. Se on täsmälleen se ja sama onko runkkarin sijoitus 11. vai viho viimeinen 20 pinnaa muita perässä.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Ensi kauden joukkuetta ajatellen 80 kiloa mahdollistaisi 30 kilon palkan korotuksen molemmille Spinkeille, mikä ei varmaan vielä ehkä täysin riitä, mutta kohtuu lähelle tuolla jo pääsisi ensi kauden mittaista jatkoa. Tai sitten vaikkapa kolmanneksen osuus Mika Niemen ensi kauden paperista.

Ässillähän on Kerttulan ilmoituksen mukaisesti rahaa jäljellä vielä tälle kaudelle. Joku jo aiemmin totesi, että jos tätä summaa ei käytetä tälle kaudelle niin ei se automaattisesti siirry plussana ensi kauden pelaajabudjettiin 1:1. Tottakai säästetty raha on aina säästetty raha mutta organisaatiossa se voi hävitä niin moneen rahareikään. Tarkoitan tässä sitä, että jos Ässät vielä tällä kaudella tekisi vaikkapa sen 50te maksavan hankinnan niin siihen on rahat jo olemassa ja budjettia ei tarvitse venyttää yli rajojen eikä näin vaaranna ensi kauden joukkueen kasaamista.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei Ässät maksa riskillä isoa summaa mistään pelaajasta, kun voipi pahimmillaan olla että tämän viikon jälkeen TPS ja Kalpa katoavat horisonttiin sarjataulukossa ja Ässät päätyy sijoille 11 tai 12.
Ollaan isojen kalojen suhteen todella myöhässä, kun aikaisemmin ei ole mitään sopivaa löydetty. Nyt tulee näitä Henttosia paikkaamaan lukumäärää, ei mitään kallista toisesta Liigaporukasta, jos ei saada ensi kauden sopparia tehtyä samalla.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos @vero. Ensin kyselet tyhmiä ja sitten vastaat itsestään selvyyksillä. Mitä pelaajan tarjoamiseen tulee niin totta vitussa Pelicans ensin antaa luvan agentille alkaa etsimään uutta seuraa, jonka jälkeen tämä tarjoamisrumba alkaa. Kuten aiemmin jo kerroin on Pelicansin kauppa ollut auki jo jonkin aikaa talouden pelastamiseksi. Nyt siitä vasta uutisoitiin. Kaikki luettelemasi asiat pitävät varmasti paikkansa, mutta @Zeta03 toi tuossa oleellisen esille. Jos jatkuvasti mietitään, paljonko voidaan säästää ja ettei enää kannata vahvistaa joukkuetta niin minkä helvetin takia pelaajabudjettia edes luodaan? Erityisesti asenne "ku ei me näist sääleist kuitenkaa jatkoo men ko tiäksää kuitenki tulee viarais turpaa ja sit koton o paskataa housu ko pelataa veitsi kaulal" on säälittävintä mitä kuulla saattaa. Siinä on sitä patasydäntä ja loppuun asti taistelemista sekä periksiantamattomuutta kustu päälle oikein kunnolla. Joo ymmärrän toki, että tämä on bisnestä ja urheilullisen tuloksen edelle menee taloudellinen tulos, muttta jos ilmoitetaan että rahaa on ja vahvistusta haetaan kaksi kuukautta ja sitten siirtorajalla ryhdytäänkin miettimään, ettei enää kannata niin se on kyllä kannattajien kusettamista. Mä en olisi ollenkaan pettynyt, jos alun perinkin olisi sanottu, että sori nyt ei vaan ole varaa hankkia ketään vaan pitää myydä pelaajia talouden pelastamiseksi. Nyt on annettu ymmärtää jotain aivan muuta joulukuun 12 päivästä asti. Siksi vituttaa jos joukkuetta ei vahvisteta.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan mutuna vaan, että onkohan Ilveksellä vielä ylimääräisiä hyökkääjiä jäämässä rosterin ulkopuolelle, joita Ässät voisi hyödyntää?!
 

SlamDunk71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olipa melkoisen heikko viesti jopa sinulta.
Kun kerran esimerkkejä pyydät niin esimerkiksi:
Filip Ahl BIK Karlskogasta. Teki 40 otteluun 17+23=40. Meni Allsvenskan seuraan. Olisi kelvannut mulle, eikä varmasti olisi jäänyt rahasta kiinni kun joku Södertälje pystyy hankkimaan miehen riveihinsä.
Jos viitsit katsoa, mitä ukkoja tuolla on vaihtanut maisemaa tällä välin (2kk ollut aikaa hakea vahvistusta) niin löytyy aika paljon vaihtoehtoja. Pirun kovia jätkiä on mennyt esim NLA:n mutta niistä kun pitäisi maksaa ihan oikeaa rahaa niin on varmaan turha tähän luetella.

Niin ja on siellä muuan Juha-Matti Aaltonen vapaana, jota on jopa tarjottu meille. Loppukausi ei voi olla niin kallis etteikö siihen kykenisi, jos puheet siitä että "kyetään tarvittaessa reagoimaan" pitävät paikkansa. Kusisin hunajaa, jos näkisin J-MA:n pellailemasa Spinkien kanssa loppukauden.
Niin sillekin voi olla syynsä miksi pysyi Ruotsissa. Perhe tai muut henk. koht syyt? Jos on vain niin kova pelaaja niin miksei kukaan muu Liiga seura tai SHL seura napannut? Muutenkin tämä asettelu Ässät vs muu maailma on kovin mielenkiintoinen.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos @vero. Ensin kyselet tyhmiä ja sitten vastaat itsestään selvyyksillä. Mitä pelaajan tarjoamiseen tulee niin totta vitussa Pelicans ensin antaa luvan agentille alkaa etsimään uutta seuraa, jonka jälkeen tämä tarjoamisrumba alkaa. Kuten aiemmin jo kerroin on Pelicansin kauppa ollut auki jo jonkin aikaa talouden pelastamiseksi...

Ei välttämättä, agentit voivat keskustella seurojen kanssa, kysellä millä ehdoilla uusi seura olisi valmis ottamaan pelaajan. JMA saattaa olla lähtökuopissa Pelicansista, mutta ei halvalla. Herran loppukauden palkka ei ole ihan pikku raha, hinta-laatusuhde ei välttämättä ole enää kohdallaan.

... Jos jatkuvasti mietitään, paljonko voidaan säästää ja ettei enää kannata vahvistaa joukkuetta niin minkä helvetin takia pelaajabudjettia edes luodaan? Erityisesti asenne "ku ei me näist sääleist kuitenkaa jatkoo men ko tiäksää kuitenki tulee viarais turpaa ja sit koton o paskataa housu ko pelataa veitsi kaulal" on säälittävintä mitä kuulla saattaa. Siinä on sitä patasydäntä ja loppuun asti taistelemista sekä periksiantamattomuutta kustu päälle oikein kunnolla. Joo ymmärrän toki, että tämä on bisnestä ja urheilullisen tuloksen edelle menee taloudellinen tulos, muttta jos ilmoitetaan että rahaa on ja vahvistusta haetaan kaksi kuukautta ja sitten siirtorajalla ryhdytäänkin miettimään, ettei enää kannata niin se on kyllä kannattajien kusettamista. Mä en olisi ollenkaan pettynyt, jos alun perinkin olisi sanottu, että sori nyt ei vaan ole varaa hankkia ketään vaan pitää myydä pelaajia talouden pelastamiseksi. Nyt on annettu ymmärtää jotain aivan muuta joulukuun 12 päivästä asti. Siksi vituttaa jos joukkuetta ei vahvisteta.

Kerttula sanoi SK:ssa 16.12.:

Sitä Kerttula haluaa edelleen painottaa, ettei Ässillä ole tarvetta hätäisiin ratkaisuihin.

– Joskus ”no go” on paras päätös, mutta en sano, että se on sitä nyt. Katsotaan rauhassa, mitä markkinoilla tapahtuu. Kykyä on toimia, mutta ei pakkoa. Pakolla en ala seuran euroja hassaamaan.


Suurin ongelma tässä on fanien ja median rakentama toinen todellisuus, jossa Kerttulan sanomisia tulkitaan omien haaveiden mukaisesti. Pelaaja-agentit, esim. Haula, luovat median kautta painetta seurojen suuntaan, saadakseen omille asiakkailleen työpaikkoja. Media lähtee mielellään tähän peliin mukaan, koska kiihkeimmät fanit klikkaavat mielellään näitä uutisia.

Kerttulan mukaan Ässillä on valmius vahvistuksiin, mutta ei pakkoa.
 

mjarkko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät

Huhujen mukaan palaamassa Liigaan. Sopisi Ässien nykyisiin arvoihin.
Miksi luulin tätä KHL:ssä pelaavaksi joka juuri EHT:llä myös oli. Aikanaan Armian kanssa tulokkaiden maalipörssiä....
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo

Huhujen mukaan palaamassa Liigaan. Sopisi Ässien nykyisiin arvoihin.

Mihin rooliin laittaisit? Ässillä on ensi kaudella kärkiketjuihin jo nuoria Killinen, Kivenmäki ja Hirvonen tarjolla. Ja Kulmalalle, Juholalle, ehkä Haapasellekin sekä kumppaneille pitäisi löytyä peliaikaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Haula vähän vihjaili, että jotkut on ollut hereillä näiden NCAA-pelaajien kanssa. Taisi olla pientä kuittia siinäkin Kerttulan suuntaan. Ei sitä silti tiedä, Ässät on voinut olla myös apajilla.

Kuittia tai ei, Haula toimii kuten pelaaja-agentin kuuluukin, heittää painetta seurojen suuntaan. Haulan lausunnot täytyy aina peilata tätä taustaa vasten, ei hän mieti ensimmäisenä seuran tilannetta vaan pyrkii saamaan asiakkailleen työpaikkoja. Kerttulan tehtävä taas on hankkia Ässiin sellaisia pelaajia, jotka hyödyttävät seuraa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mihin rooliin laittaisit? Ässillä on ensi kaudella kärkiketjuihin jo nuoria Killinen, Kivenmäki ja Hirvonen tarjolla. Ja Kulmalalle, Juholalle, ehkä Haapasellekin sekä kumppaneille pitäisi löytyä peliaikaa.

En tunne pelaajaa yhtään, joten en osaa vastata. Twitterissä Roni Mesikämmen kehui Pulkkista, sanoi tämän tekevän läpimurron liigassa. Täytyy taas muistaa kuka kehuu ja miksi kehuu.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
En tunne pelaajaa yhtään, joten en osaa vastata. Twitterissä Roni Mesikämmen kehui Pulkkista, sanoi tämän tekevän läpimurron liigassa. Täytyy taas muistaa kuka kehuu ja miksi kehuu.

Niin, omasta mielestäni Ässillä on jo näitä potentiaalisia kärkiketjujen nuoria omasta takaa (Killinen/Hirvonen/Kivenmäki) ja alaketjut taas täyttyvät Mäkisistä, Kivelästä, Appelista ja Pihjalamäestä. Mitä Ässät ensi kauden hyökkäykseen tarvitsee, jos siis Spinkit jatkavat, on ketjullisen verran valmiita hyökkääjiä joilla on jo jonkun verran kokemusta miestenpeleistä.

Tämä on siis vain oma näkemys, saa olla erimieltä.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niin, omasta mielestäni Ässillä on jo näitä potentiaalisia kärkiketjujen nuoria omasta takaa (Killinen/Hirvonen/Kivenmäki) ja alaketjut taas täyttyvät Mäkisistä, Kivelästä, Appelista ja Pihjalamäestä. Mitä Ässät ensi kauden hyökkäykseen tarvitsee, jos siis Spinkit jatkavat, on ketjullisen verran valmiita hyökkääjiä joilla on jo jonkun verran kokemusta miestenpeleistä.

Tämä on siis vain oma näkemys, saa olla erimieltä.
Epäilen vahvasti että ei ole Ässiin tulossa. Ollaan nyt silti vähän erimieltä. Pulkkinen täyttää ihan just 25, eli on ensi kaudella 25-26 vuotias. Onko tuon ikäinen nyt jotenkin mielestäsi liian nuori?
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Pulkkinen täyttää ihan just 25, eli on ensi kaudella 25-26 vuotias. Onko tuon ikäinen nyt jotenkin mielestäsi liian nuori?

No ei nyt liian nuori mutta liian kokematon. Jos Spinkit jäävät niin Ässät tarvitsee 2-3 valmista pelimiestä hyökkäykseen. Sellainen tuntuma itsellä, että tämä Teemu Pulkkinen ei ole sellainen hankinta, jota Ässät lähtökohtaisesti ensi kaudeksi tarvitsee.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
No ei nyt liian nuori mutta liian kokematon. Jos Spinkit jäävät niin Ässät tarvitsee 2-3 valmista pelimiestä hyökkäykseen. Sellainen tuntuma itsellä, että tämä Teemu Pulkkinen ei ole sellainen hankinta, jota Ässät lähtökohtaisesti ensi kaudeksi tarvitsee.

Miten niin kokematon? 124 peliä yliopistosarjassa, 43 peliä USHL:ssä, viisi vuotta Pohjois-Amerikassa vastaa varmasti useampaa vuotta Liigassa.

Veikkaisin, että Pulkkinen ei ole tulossa Poriin.
 

GanalinBoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Välillä ihmetyttää tämä Kerttulan jatkuva kritisointi. Ei todellakaan liigan huonoimmasta päästä vaan pidän pätevänä kaverina. Herneitä nenään vetämättä kysyn, miksi ihmeessä Aaltonen valitsisi Ässät loppukaudeksi ja miten se edesauttaisi Aaltosen ensi kauden sopimusta. Sopimus loppuu tähän kauteen ja vielä on muutama kausi aikaa rahastaa, valitseeko Tapparan, Kärpät tai IFK:n mieluiten ja menee jopa pienellä alella näihin seuroihin sekä mahdollisesti pelaa pitkän ja vakaan kevään?
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kato @TosiFani, kokemusta saa vaan kun pelaa Mestistä tai Euroopan alasarjoja. Mitään yliopistokiekkoa ei lasketa kokemukseksi, se on vaan höntsäystä ja hauskanpitoa...
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Herneitä nenään vetämättä kysyn, miksi ihmeessä Aaltonen valitsisi Ässät loppukaudeksi ja miten se edesauttaisi Aaltosen ensi kauden sopimusta. Sopimus loppuu tähän kauteen ja vielä on muutama kausi aikaa rahastaa, valitseeko Tapparan, Kärpät tai IFK:n mieluiten ja menee jopa pienellä alella näihin seuroihin sekä mahdollisesti pelaa pitkän ja vakaan kevään?
Ei kai kukaan ole väittänyt että valitsisi? Olen väittänyt että on tarjottu.
 

GanalinBoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pulliainen on siis kysellyt Ässien kiinnostusta Aaltoseen loppukaudeksi? Miksi ihmeessä agentti tarjoaisi pelaajaansa seuraan, minkä pelaaja itse hyvin pienellä todennäköisyydellä valitsisi?

Pelaatko todennäköisemmin pidemmän kevään jossain muualla, jopa finaaleissa asti ja suoritat kovalla tasolla niissä peleissä. Edesauttaisi varmasti rahakkaampaan sopimukseen ja toisi kiinnostusta jatkossa pelaajaa kohtaan.
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
@GanalinBoja viestiin tuli vielä pohdittua ilman herneitä nenään, että miksi ylipäätään kukaan valitsisi Ässät? Kun ei ole edes sitä yhtä ainoaa asiaa tarjota, mihin Lukko kykenee eli raha. Toisaalta mietin myös, että mikä siinä Pelicansissa on niin perkeleen kummallista että sinne kuitenkin pystyi menemään täksi kaudeksi?
 

Kärmes1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pulliainen on siis kysellyt Ässien kiinnostusta Aaltoseen loppukaudeksi? Miksi ihmeessä agentti tarjoaisi pelaajaansa seuraan, minkä pelaaja itse hyvin pienellä todennäköisyydellä valitsisi?

Pelaatko todennäköisemmin pidemmän kevään jossain muualla, jopa finaaleissa asti ja suoritat kovalla tasolla niissä peleissä. Edesauttaisi varmasti rahakkaampaan sopimukseen ja toisi kiinnostusta jatkossa pelaajaa kohtaan.
Ihan helvetin vaikea Pulliaisen puolesta sanoa, mutta rooli voi olla yksi syy.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Pulliainen on siis kysellyt Ässien kiinnostusta Aaltoseen loppukaudeksi? Miksi ihmeessä agentti tarjoaisi pelaajaansa seuraan, minkä pelaaja itse hyvin pienellä todennäköisyydellä valitsisi?

Pelaatko todennäköisemmin pidemmän kevään jossain muualla, jopa finaaleissa asti ja suoritat kovalla tasolla niissä peleissä. Edesauttaisi varmasti rahakkaampaan sopimukseen ja toisi kiinnostusta jatkossa pelaajaa kohtaan.
Eikös Aaltosella ole jo sopimus tehtynä johonkin ensi kaudeksi ainakin palstahuhujen mukaan? Jos Juhista on poriin tarjottu, niin kysymyksessä on varmasti ollut ajatus siitä, että ollaan katsottu saako maalinteko-ongelmista kärsivältä joukkueelta rahakkaamman tarjouksen kuin vaikka Kärpiltä tai Tapparalta, joilla tommosta ongelmaa ei ole eikä siten suurta tarvetta myöskään ko. pelaajalle.
 

Jarna90

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
@GanalinBoja viestiin tuli vielä pohdittua ilman herneitä nenään, että miksi ylipäätään kukaan valitsisi Ässät? Kun ei ole edes sitä yhtä ainoaa asiaa tarjota, mihin Lukko kykenee eli raha. Toisaalta mietin myös, että mikä siinä Pelicansissa on niin perkeleen kummallista että sinne kuitenkin pystyi menemään täksi kaudeksi?
Mietitkö missä tilanteessa Aaltonen sopparin Pelsuun viimekaudella teki?Pelsu oli runkosarja kolmonen ja pidettiin lähes kaikissa arviossa siinä vaiheessa vahvana mitalisuosikkina. Tunsi myös organisaation ja oli Nupen kanssa yhteydessä vuosia. Asuu Helsingissä ja on tulossa perheenlisäystä. On varmaan aika paljon Lahti lähempänä kotia kuin syrjäinen Pori.

Kun Pelsu haluu rahastaa Aaltoselta ja Sveitsistä asti on kyselty, niin ei sääleissä todennäköisesti tippuva Ässät liene kovin houkutteleva vaihtoehto Aaltosen kuin Pelsunkaan kannalta.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös