Ässähuhut ja mutut

  • 6 102 110
  • 29 164

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällä hetkellä on hakusessa yksi laituri, katsotaan nyt ensin tämä ja haaveillaan sitten lisähankinnoista. Pelaajabudjetin summa kertoo jo vähän mitä sieltä on odotettavissa...

Olet sä sitkeä sissi.

Kommentoin vaan tuohon Sörsselin ajatusleikkiin ja siksi käytinkin konditionaalia.
 

Badgers

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Rakennusprojekti on menossa ja silloin vaaditaan sitoutumista, joku Zabo tuskin vuotta pidempään täällä pelaa ja tuolla summalla voisi hankkia lupaavia kavereita, jotka täällä pelaisivat jatkossakin (niinhän joku jo sanoikin). Zabo on kova maalintekijä, mutta en jää kiukuttelemaan sitä, ettei tänne tullut. Ainahan voi miettiä sitä (jo etukäteen), Zabo ei ole vielä tehnyt yhtään tehopistettä tulevan kauden liigassa ;) Seuraillemme kuitenkin, montako pinnaa ensi kaudella tekee, itketään sitten vasta, eikä etukäteen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Täytyy sanoa, että tiedän miltä teistä tuntuu Laschin "menetyksen" jälkeen. Zaborskyllä toki enemmän pelejä Ässissä, mutta toisaalta menetitte hänet rahakkaaseen seuraan, kun taas Lasch meni lähtökohtaisesti keskikastin jengiin.

Ihan spekulaationa voisin kuvitella CHL:n olleen yksi merkittävä syy sille, miksei kaveri tullut teille. Lasch mainitsi saman asian olleen yksi merkittävä syy sille, miksi valitsi TPS:n Lahden sijaan. Sikäli on kyllä perseestä, että tuollaiset armopaikat muutamalle joukkueelle "mestareiden" liigassa vaikuttavat myös pelaajiin.
 
Zaborsky on kieltämättä kova maalintekijä, mutta hän on pääosin profiloitunut runkosarjapelaajaksi.
Kun muistista kaivelee herran toiminnan keväällä 2012, niin enpä kuvailisi tuntemuksiani pettyneiksi sen vuoksi, ettei Ässät laittanut mieheen kiinni 300-400k€.
 

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ihan spekulaationa voisin kuvitella CHL:n olleen yksi merkittävä syy sille, miksei kaveri tullut teille.

En ole koskaan tutustunut tuohon CHL:ään, enkä tiedä joukkueiden valintakriteereistä mitään, mutta millä vitulla esim. KalPa on siellä, mutta 2013 mestari Ässät ei?

edit: ja koska on tällaisessa ketjussa, niin menköön retorisena ihmettelynä.
 
Viimeksi muokattu:

Ainapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä tuo joukkue kaipaa nyt muutamaa laaduksta laituria, ei niin sanotusti kaikki rahat yhteen hevoseen ratkaisua. Rakennustyö Rautakallion kahden vuoden projektiin on myös käynnissä eli maltilla rakennetaan sekä annetaan mahdollisuus omille junnuille ottaa pelipaikka. Joukkuetta ehtii vielä vahvistamaan esim. verorajan jälkeen marraskuussa. Ässät voittaa nimenomaan joukkueena eikä yksittäiset tähtien avulla. Nyt kuitenkin varmasti kytätään vielä Savinaista se on ihan selvää kun mies on ilman sopimusta, onko tämä sitten järkevää se onkin jo toinen juttu.
 

Ribals

Jäsen
Ryanin ja Zaborskyn tehot olivat viimekaudella suurinpiirtein samat, mutta Zabolla kumminkin edelliskaudella 20 maalin kausi KHL:ssä.

Mahtaakohan Toivola luulla ässäfanien olevan "vihaisia" ja haluaa lohduttaa meitä uudella laiturilla? :)
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Harvoin harmittaa pelaajasiirto yhtä paljon kuin nyt. Itse ottaisin Zaborskyn Ässiin mieluummin kuin esim. Savinaisen tai Dixonin. Tämän jälkeen on mielenkiintoista nähdä kenet Toivola onnistuu hankkimaan Ässiin.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Joo ja harvemmin sitä puolustajalla lähdetään hyökkääjää korvaamaan, korkeintaan Sir Penan tiimeissä nämä :)

Ja tekee vielä pitkiä pahveja joillekin vitun savinaisille...

Kyllähän tuo Zaborskyn IFK-pesti kalvaa kuin eunukkia bordellissa, mutta minkäs teet?

Jotain tuonne hyökkäykseen kaivataan, etenkin jos Niemi jatkaa junnaamistaan ja "Sini" Saarela on liian köykäinen, kuten junnuturnauksen perusteella voisi luulla.

Kyllä Pekalla arbeit macht freitä riittää ihan sopivasti, mutta luottoa valmennukseen piisaa. Pistää vaan edelleen vituttamaan tuo viime kauden mätisäkki-duo(toivottavasti kukaan ei nyt pahoita mieltään tuosta termistä), toivottavasti tuo tauti ei näy ensi kaudella enää joukkueen pelissä..
 
Viimeksi muokattu:

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Harvoin harmittaa pelaajasiirto yhtä paljon kuin nyt. Itse ottaisin Zaborskyn Ässiin mieluummin kuin esim. Savinaisen tai Dixonin.

Tämähän on mielenkiintoinen näkemys. Sillä niin moni oli aikanaan sitä mieltä, ettei Zaborsky edes oikeasti ollut niin hyvä kuin luvut näyttävät, vaan että Dixon yksinkertaisesti teki ympärillään olevista pelaajista huomattavasi parempia kuin he todellisuudessa olivat.. mutta mene ja tiedä, ensi kaudella Zabolla ei ole Dixonia vieressä, joten saas nähdä..
 

Travel Boss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, RU-38, NHL
Edelleen, Zaborsky ei olisi ensi kauden Ässien tulevaa sijoitusta heilauttanut mihinkään. 2-3 kovan potentiaalin toistaiseksi tuntemattomampaa nimeä voisi sen tehdä.

Juurikin näin. Ässäpaketti on tällä hetkellä siinä kunnossa että liigan top 6 vaatii 3 kovan luokan vahvistusta hyökkäykseen ja tämähän ei tule tapahtumaan. Yhdellä Zaborskylla ei tee vielä mitään koska on aivan sama ollaanko lähtökohtaisesti esimerkiksi top 12 tai top 10 joukkue.

Pidän itseäni kuitenkin enemmän realistina kuin pessimistinä lausuessani ensi kauden vahvasti haisevan "the välikaudelta". Joukkue on pakattu kysymysmerkeillä jotka on asetettu omaa perustasoaan isompaan rooliin. Ainahan he voivat valtaosa onnistua täydellisesti, mutta todennäköisyys osoittaa kyllä jotain muuta.

Tosiaan ainoastaan potentiaalisia useammalle vuodelle sitoutuvia pelaajia sisään ja samoin sitoutuville nuorille mahdollisuus isoon askeleeseen - loput pelimerkit kohti seuraavaa kautta.
 

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Dixon yksinkertaisesti teki ympärillään olevista pelaajista huomattavasi parempia kuin he todellisuudessa olivat.. mutta mene ja tiedä, ensi kaudella Zabolla ei ole Dixonia vieressä, joten saas nähdä..

Jaa-a. Ei tarvitse kuin katsella Zabon maalikoosteita todetakseen sen, ettei mies tarvitse muita maalintekoon. Suuri osa maaleista syntyi oman, poikkeuksellisen terävän liikkumisen ansiosta, käytännössä Zabo loi maalipaikkoja omilla jaloillaan. Tätä "Zabo ei oikeasti ole niin hyvä" -shittiä varmaan tulee pyörimään täällä vielä enemmänkin, ja se ymmärrettäköön. Fakta on kuitenkin se, että Zaborsky on ominaisuuksiltaan poikkeuksellisen lahjakas ja erittäin kovan tason pelaaja Liigaan.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Sinne meni Zabo, kiva olisi kuulla Toivolalta oltiinko edes mukana kisassa vai etsitäänkö edelleen jotain +35v tsekkiä ratkaisemaan maalinteko-ongelmia?

Eiköhän Orava jostain jonkun Ribbenstrandin tai Jakub Sindellin saa naarattua ja tämä sitten esitellään yleisölle huippuhankintana....

Jo pelkästään imagollisista syistä Zabon pelaaminen jossain toisessa liigajoukkueessa on iso takaisku.

Tamin prinsiippien mukaan on kolme pelipaikkaa, joihin pitää satsata isolla rahalla: Ykkösveskari, Ykköspakki ja Ykköshyökkääjä. Ässissä ei ole oikeastaan mitään noista ellei sitten halua uskoa Ryanin olevan se ykköshyökkääjä joka ratkoo otteluita tarvittaessa vaikka yksinkin tekemällä ne tarvittavat maalit.
 

Valmetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Bruins
Harvoin harmittaa pelaajasiirto yhtä paljon kuin nyt. Itse ottaisin Zaborskyn Ässiin mieluummin kuin esim. Savinaisen tai Dixonin. Tämän jälkeen on mielenkiintoista nähdä kenet Toivola onnistuu hankkimaan Ässiin.

Haisee vahvasti välikaudelta... Useampi joukkue on hakannut hurjasti taaloja pelaajiin. Ässillä tämä ei ole mahdollista, koitetaan rimpuilla menestyksestä sitten joku toinen kausi. Koitetaan ajaa muutama nuori kaveri liigatasolle ja "pelataan" muutaman pelaajan sopimus-virhearviointi pois alta (Elo ja Riksman nyt ainakin). Mahdolliset tämän kauden hankinnat oletettavasti tulevat olemaan tasoa Ruisma..
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Zaborsky kuuluu samaan nippuun Dixonin ja Heshkan kanssa miehinä, joiden siirto muihin liigaseuroihin ulkomaalaisuudesta ja kiertelystä huolimatta kirpaisee ikävästi ja saa mielen matalaksi. Eri kategoriassa ovat kuitenkin vielä Armian, Joensuun ja Savinaisen kaltaiset pelaajat, joita ei vain yksinkertaisesti SAA päästää lipeämään käsistä.

Imagollisesti Armia ja Saippua ovat varmaan vielä pykälää korkeammalla, mutta toisaalta taas Zaborskysta olisi ollut enemmän hyötyä joukkueelle. Sen paremmin Armia, Savinainen kuin Joensuukaan eivät vain kykene mättämään liki 40 maalia kaudessa. Hyvä jos edes yhteenlaskettuna kykenisivät siihen. Ja maalintekovoimaa Ässien rosteri huutaa isosti.
 

Tuamas

Jäsen
Todetaan nyt hätäisimmille janareille että ainakin yksi ykköskorin laiturihan on joka tapauksessa tulossa, tähän ei ole missään vaiheessa tullut muutosta.

Ja jos ei ykköspakiksi riitä jompikumpi parista Lindell-Stafford, niin on kyllä melkoiset odotusarvot.
Kyseessä on kuitenkin lähtökohtaisesti kovin ykköspari Ässissä moneen vuoteen ja hyökkäysalueen laajenemisen myötä heidän avunsa tulevat nousemaan ensi kaudella vielä suurempaan arvoon kuin viime kaudella olisi ollut.

Kun se kärkilaiturihankinta julkistetaan ollaan jo viisaampia ensi kauden iskukyvyn suhteen.

Pakiston tason vähättelemistä sekä pakiston laadun painoarvon vähäisyyttä näissä keskusteluissa ihmettelen melkoisesti. Ässissä on vähintään mestaruuskauden tasoinen pakisto jossa on vielä potentiaalia pelaavan kuusikon ulkopuolella.

Jos ja kun sekä Saarela että tuleva kärkilaituri onnistuvat, näen sijat 6-10 täysin realistisina.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Zaborsky on kieltämättä kova maalintekijä, mutta hän on pääosin profiloitunut runkosarjapelaajaksi.
Kun muistista kaivelee herran toiminnan keväällä 2012, niin enpä kuvailisi tuntemuksiani pettyneiksi sen vuoksi, ettei Ässät laittanut mieheen kiinni 300-400k€.

30-40 maalia lisää runkosarjassa voi kummasti silotella sitä tietä sinne playoffseihin. Toisin kuin joku esatikkanen, jota ei runkosarjapelit isommin nappaa vaan vartoilee niitä "tosipelejä".
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Pakiston tason vähättelemistä sekä pakiston laadun painoarvon vähäisyyttä näissä keskusteluissa ihmettelen melkoisesti. Ässissä on vähintään mestaruuskauden tasoinen pakisto jossa on vielä potentiaalia pelaavan kuusikon ulkopuolella.

Pakisto onkin todella hyvällä mallilla. Siinä on terävä kärki ja runsaasti laajuutta sekä potentiaalia. Saa jopa Ude olla varpaillaan tällä kaudella pelipaikkansa suhteen. Marttisen pakkiparin paikka on silti lähinnä se mistä käydään todella kova taistelu. Parkkonen, Parikka ja Viljanen ovat mielestäni tällä hetkellä tiukemmin kiinni kyseiseen paikkaan, mutta varmasti Arousvalla ja Vuorisalolla on oma sanansa tässä taistelussa. Uskon että Viljanen ja Parkkonen pelaavat eniten pelejä tuosta viisikosta.

Maalivahti osastosta en ole myöskään huolissani. Rinne vaikutti pitsissä todella varmalta ja rauhalliselta. Vähän tuli Rynnäs mieleen ja pelkästään tuon perusteella ollaan menty valovuosi eteenpäin viime vuotisesta. Voisin vaikka lyödä vetoa että Rinne tekee läpimurron ensi kaudella on torjuntaprosentiltaan top6 ykkösmaalivahdeista ensi kaudella.

Kärki voi myös yllättää ensi kaudella. Ainakin pitsissä luistin liikkui ihan eri tavalla kuin viime kaudella.
 

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Kyllähän tuo Zaborskyn IFK-pesti kalvaa kuin eunukkia bordellissa, mutta minkäs teet?
Jotain tuonne hyökkäykseen kaivataan, etenkin jos Niemi jatkaa junnaamistaan ja "Sini" Saarela on liian köykäinen, kuten junnuturnauksen perusteella voisi luulla.
Eunukki bordellissa.. :) heh heh! Joo, tosiaan vituttaa täälläkin, mutta Rockyn kiekkokoulussa syntyy uusia tähtiä. On syntynyt ennenkin ja tulee syntymään uudestaan. Olen kuitenkin edelleen sitä mieltä, että rahat pitäisi käyttää kovan luokan sentteriin jonka rinnalle voitaisiin laittaa ne laiturit, jotka Rocky näkee uusina Zaborskeina tai Savinaisina. Se mitä sentterihankinnasta jää jäljelle, sijoitetaan rahat projekti-pelaajaan josta voisi tulla 25-30 maalin mies parissa vuodessa.

Olin katsomassa viimekaudella Tampereella Tappara-Ässät ottelua, jota Ässät johti parilla maalilla mutta kuitenkin Ässät hävisi ottelun. Tuossa pelissä Niemi ja Hagman pelasi ylivoimaa samassa ketjussa ja verkkokalvoon on jäänyt elävästi mieleen se, kuinka Niemi sössi ylivoimalla 3-4 syöttöä niin, että Tapparan neliö sai kiekon Niemen yrittäessä syöttää kahden Tappara-pelaajan läpi. Ja se Hagmanin katse.. Ei tarvitse olla mikään Noora Karma, jos arvaa mitä Hagman sanoi Niemelle.
 

Crapbag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, NY Rangers, Southampton, Fc Jazz, A's..
Eiköhän Orava jostain jonkun Ribbenstrandin tai Jakub Sindellin saa naarattua ja tämä sitten esitellään yleisölle huippuhankintana....

Jo pelkästään imagollisista syistä Zabon pelaaminen jossain toisessa liigajoukkueessa on iso takaisku.

Tamin prinsiippien mukaan on kolme pelipaikkaa, joihin pitää satsata isolla rahalla: Ykkösveskari, Ykköspakki ja Ykköshyökkääjä. Ässissä ei ole oikeastaan mitään noista ellei sitten halua uskoa Ryanin olevan se ykköshyökkääjä joka ratkoo otteluita tarvittaessa vaikka yksinkin tekemällä ne tarvittavat maalit.

Tami mainittu, jeee! Hyvä trollaus taas kerran mutta hauskahan näihin on vastailla. Ensinnäkin, onko nuo Ribbenstrand tai Sindell aikanaan esitelty jollekin "huippuhankintana"?

Toisekseen, Michael Ryan on pudotuspeleissä pelannut Ässät osaltaan mestariksi, vai onko finaalisarjan maalit päässeet unohtumaan? Eli ainakin minä uskon että Ryan voi tehdä niitä oikeita maaleja, siitä on ihan konkreettista näyttöä. Ketjukin on lähes identtinen tällä hetkellä kuin mestaruuskaudella. Zabon uroteot Ässäpaidassa playoffien osalta voinee esitellä pelkällä ranskalaisella.

Elikäs, eipä herättänyt oikeastaan mitään tunteita tämän päivän uutinen. Eilen oli huhua Jatkoajassa ja hetken sitä pureskeli, mutta eipä siinä. Onko kukaan miettinyt onko Zabon hämärä loppu patapaidassa mahtanut vaikuttaa yhtään osapuolten välillä? Eli tuo olkapääleikkaus ennen poffeja KHL-kuntoon syksyksi. Siihen lisättynä aiemman kevään mitättömät esitykset Blues -sarjassa, ottaisin Savinaisen 100 kertaa ennemmin takaisin jos saisi valita. Zabo oli loistava pelaaja mutta näillä miinuksilla ei mikään legenda tai Jumala.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Sen tulevan laiturin on oltava luokkaa Patrick Kane että porilaiset vois siitä innostuu, kyllä Zabo oli se 2010-luvun yksi pataikoneista ja pelaaja jota itse en ainakaan halunnut nähdä missään muussa Liiga seurassa. Palkkalaskelmia odotellessa, sillä jos se ei ole luokkaa 400-500k niin tämä menee Toivolan piikkiin.
 

pata 72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Ymmärtääkseni Niemeä vaivaa edelleen viimekauden vammat, eli äijällä on edelleen jonkinlainen reisivamma. Eli siinä suhteessa ykkössentterin pelikunto on hieman arvoitus.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En ole koskaan tutustunut tuohon CHL:ään, enkä tiedä joukkueiden valintakriteereistä mitään, mutta millä vitulla esim. KalPa on siellä, mutta 2013 mestari Ässät ei?...

Eiköhän syy ole se, että KalPa intoutui mukaan tuohon eurokehitykseen menemällä vauhdilla European Trophyyn aikoinaan.

Ihan höntsäähän tuo ET oli (voi olla, että CHL on samaa höntsää), enkä siinä mielessä koskaan toivonut Ässien osallistumista.

Toisaalta taas on niin, että kyllähän aika moni tajusi kyseessä olevan valmistautumisen siihen, jos ja kun mahdollista euroliigaa myöhemmin luodaan.

Siinä mielessä on harmillista, ettei Ässät kiirehtinyt laittamaan "jalkaa oven väliin", siis jos CHL sittenkin on jonkin sortin menestystarina.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös