Äärioikeisto ja -vasemmisto Suomessa

  • 879 177
  • 8 574

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Missäs tätä on tapahtunut? Linkkejä kiitos. En ole kyllä mitään sankarimyyttiä huomannut rakennettavan, enemmän keskustelu on pyörinyt vastarintaliikkeen ja uusnatsien ympärillä.

Näitä on tosi mahdottoman paha etsiä itse.

Ystävä muistelee kuollutta Jimiä: ”Hän oli sellainen elämäntaiteilija” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

"– Ihmisoikeudet olivat hänelle tärkeitä."

Ahaa...ei kuitenkaan koskenut juutalaisia?

"– Kertomassa natseille, mitä mieltä on natseista."

Tuskin kävi kehumassa.

Pahoinpidellyn Jimin isä: Poikani oli herkkä ja ihmisläheinen nuori mies - Kotimaa - Uutiset - MTV.fi

"– Poikani taisteli omilla mielipiteillään rauhan puolesta. Hänen sanomansa oli, että kaikki ihmiset ovat samanlaisia ja tasa-arvoisia."

Vähän toisenlaisenkin käsityksen voisi tehdä ko. henkilön FB-postauksista.

Päivystävä anarkisti Suvi Auvinen: "Jimi Karttusen kuolema oli poliittinen murha" - Podcast | Radio Helsinki

Suvi Auvisen versio Jimi Karttusen mielipiteistä ennen pahoinpitelyä.

Toki ymmärrän että sen aihepiirin tunkeminen tuntuu ikävältä, jos sen suuntaisia sympatioita itseltä löytyy.

En osaa ottaa kantaa uusnatsisymppaajien puolesta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Missäs tätä on tapahtunut? Linkkejä kiitos. En ole kyllä mitään sankarimyyttiä huomannut rakennettavan, enemmän keskustelu on pyörinyt vastarintaliikkeen ja uusnatsien ympärillä. Toki ymmärrän että sen aihepiirin tunkeminen tuntuu ikävältä, jos sen suuntaisia sympatioita itseltä löytyy.

Huomasitko, että kaverin, isän ja kaikin tavoin julkisuuteen pyrkivän salonkianarkistin puheet riittävät rakentamaan sankarimyytin? Uskallan väittää, että persuja äänestäviä rasisteja löytyy moninkertainen määrä vaikkei sillä ole tämän asian kanssa mitään tekemistä. Jos minun julkisuuskuvani rakentuisi kolmen ihmisen kommenttien varaan, olisin yhtä palvottu kuin Kim Il-sung.
 

Tuamas

Jäsen
Sinänsä toki hauska kuinka käytännössä yhdestä kommenttiketjusta voidaan vetää vedenpitävä näyttö jonkun aatemaailmasta.

Ei parane kauheasti heittää mustempaa huumoria somessa, kun maailma on täynnä tällaisia sherlockeja.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Kyllä, vihervasemmisto haluaa siirtää huomion omissa joukoissa vallitsevasta juutalaisfobiasta.

Jos tarkoitit tuota Turun Sanomien juttua niin siinä puhuttiin äärivasemmistosta. Kannattaa lukea jutut huolella niin ei tule asiavirheitä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Jimi Karttusesta on kiivaasti leivottu rasismin ja natsismin vastustajaa. Vika voi olla tietysti minussa, mutta minä en oikein osaa ottaa juutalaisvihamielistä rasismin ja natsismin vastustajaa tosissaan. Yhtälö ei täsmää. Paitsi tietysti juutalaisvastaisissa vasemmistopiireissä.

Ei sinun tarvitsekaan ottaa häntä tosissaan, hän on kuollut. Minä vain ihmettelen mikä saa ihmiset syyllistämään ja pilkkaamaan kuollutta?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Jos minun julkisuuskuvani rakentuisi kolmen ihmisen kommenttien varaan, olisin yhtä palvottu kuin Kim Il-sung.

Varmasti, jos tätä puppua levitettäisiin usean median voimin.

Voin kaivaa näitä tietysti lisääkin. Asia siitä tuskin muuksi muuttuu. Erään vihreän lempääläisaktiivin sanoin: Jimi oli sankari.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Ei sinun tarvitsekaan ottaa häntä tosissaan, hän on kuollut. Minä vain ihmettelen mikä saa ihmiset syyllistämään ja pilkkaamaan kuollutta?

Onko Tony Halme päässyt taas uutisiin? Linkki?
 
Suosikkijoukkue
Suomen suurin ja kaunein
Minkä vuoksi annatte yhden trollin ohjata tätä keskustelua mieleisekseen? Edes @HeGe41 itse ei ota juttujansa tosissaan. Eikö niitä voisi vain ohittaa hymähtämällä?
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
En tiedä viljeletkö tahatonta komiikkaa tai komiikkaa ylipäätään, mutta uhrien tai kohteiden merkitys äärijärjestöjen väkivallan kohteina ei ole merkityksetöntä. Nostin esille sen, että äärioikeiston tilastoidusta väkivallasta merkittävä osa vuonna 2015 oli tavalla tai toisella rasismiin liittyvää. Tästä voidaan vetää monia johtopäätöksiä ainakin noin suuntaa antavalla tasolla. Samoin on mahdollista pohtia jollain tasolla sitä, miten väkivalta voi jatkossa kehittyä ja millaisia uhreja/kohteita valikoidaan. Tätä kautta on myös kenties mahdollista pohtia sitä, miten äärijärjestöjen väkivaltaa voidaan torjua.

En pidä substanssikeskusteluna sellaista, jota tässä ketjussa usein käydään. Järkyttävää toisen osapuolen mustamaalaamista, ja omien tekemien välkivaltatekojen vaikenemista. Huomattavasti tärkeämpää on se, että me jotka emme ole millään tavalla osallisina näiden väkivaltaisten iskujen järjestämisessä, kannustamisessa, hyväksymisessä tai vähättelyssä, voimme pohtia tilannetta kokonaisuutena - ilman, että teko käännetään äärioikeiston tai äärivasemmiston propagandaksi, jolla nimenomaan viedään pois huomiota itse asiasta: väkivallasta, ja sen todellisista syistä ja tekijöistä.

Systemaattinen, ilmeisen pitkään jatkunut äärivasemmiston harjoittama juutalaisiin kohdistuva toiminta on sekin asia, josta olisi syytä avoimesti puhua. Onko kyseessä vain pakallinen ilmiö, vai onko kyseessä laajempi, kenties maanlaajuinen toiminta? Mistä tämä on merkki ja miksi sellaista tekevät ne, jotka toisaalla rientävät mahdollisesti ensimmäisenä tuomitsemaan äärioikeiston suorittaman väkivallan?

Minusta on koomista että sinä kirjoitat kohteiden valikoitumisesta tämän keissin yhteydessä joka oli täysin sattumanvarainen, järjetön väkivallanteko. Mistä omien tekemien väkivallanteoista sinä kirjoitat? Ketkä sinä koet omiksesi? Haluaisin nähdä jotain dataa systemaattisesta juutalaisiin kohdistuneesta toiminnasta. Tuossa Turun Sanomien jutussa puhuttiin käsittääkseni satunnaisesta ilkivallasta ja uhkailusta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Minusta on koomista että sinä kirjoitat kohteiden valikoitumisesta tämän keissin yhteydessä joka oli täysin sattumanvarainen, järjetön väkivallanteko.

Unohdit jo, että kommentoin raporttia, jossa ei ollut edes "tätä keissiä2 - mikä se sitten onkaan.

Mistä omien tekemien väkivallanteoista sinä kirjoitat?

Vassarit naulitsee äärioikeistoa, äärioikeisto vassareita, mutta kumpikaan ei halua kommentoida edes lyhyesti omien toimintaa. Paitsi väheksymällä sitä, mitä muut kertovat, jos se osuu omiin.

Ketkä sinä koet omiksesi?

Pitkälti ne, jotka eivät kuulu ääriryhmiin ja jotka erottavat islamofobian ja normaalin keskustelun toisistaan.

Haluaisin nähdä jotain dataa systemaattisesta juutalaisiin kohdistuneesta toiminnasta. Tuossa Turun Sanomien jutussa puhuttiin käsittääkseni satunnaisesta ilkivallasta ja uhkailusta.

Niin minäkin. Onko sinulla jotain tietoja? Missä kohtaa TS:ssa puhuttiin satunnaisesta? Vai tulkisetko äärivasemmistolaisen = satunnainen? Miksi ilkivalta ja uhkailu on jotenkin väheksyttävää mielestäsi? Onko syy kenties siinä, että äärivasemmisto mainitaan?

Turun juutalaisiin kohdistunut antisemitismi on seurakunnan mukaan ollut toistaiseksi täysin kotoperäistä. Asialla ovat useimmiten äärivasemmistolaiset. Yksi neljäsosa on äärioikeistolaista ja loput äärivasemmistolaista, Huhtamäki analysoi.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
14 §
Häirintä

Henkilön ihmisarvoa tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukkaava käyttäytyminen on häirintää, jos loukkaava käyttäytyminen liittyy 8 §:n 1 momentissa tarkoitettuun syyhyn ja käyttäytymisellä luodaan mainitun syyn vuoksi henkilöä halventava tai nöyryyttävä taikka häntä kohtaan uhkaava, vihamielinen tai hyökkäävä ilmapiiri.

----

Esimerkiksi loukkaamistarkoituksessa esitetty rasistinen vitsi on häirintää. Näkisin, että vitsailu juutalaisista ja uunista ylittää ko. kriteerin suht kirkkaasti.
 

Geezer

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK. Sympatiat Kuopioon ja Lappeenrantaan.
Päivystävä desantti, Suvi Auvinen päivittelee Twitterissä, kuinka anarkistienkin peli halutaan panna poikki, vaikkeivät ole edes tappaneet ketään. Minusta kaikki poliittiseen väkivaltaan syyllistyvät, demokratian vastaiset liikkeet ansaitsevat saman kohtelun.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Päivystävä desantti, Suvi Auvinen päivittelee Twitterissä, kuinka anarkistienkin peli halutaan panna poikki, vaikkeivät ole edes tappaneet ketään. Minusta kaikki poliittiseen väkivaltaan syyllistyvät, demokratian vastaiset liikkeet ansaitsevat saman kohtelun.
Suvi Auvinen on klassinen esimerkki Tirkistysreikäläisestä Oikeassa Olijasta. Minä olen aina oikeassa, Minun muodostamani maailmankuva, Tulkintani yhteiskunnasta ja sen tulevaisuudesta on oikea, Ainoa Oikea ja se edustaa Oikeata Demokratiaa! Ja koska muilla on näyttää olevan jonkinlaisia vaikeuksia ymmärtää asioita Oikein, niin vääränlaiseen sananvapauteen, demokratiaan, on syytä puuttua rankalla kädellä.
Ja varsinkin Meidän Oikeassa Olijoiden toimiin takertuminen on yhteiskunnan, tyhmien ihmisten luomalta valtarakenteelta törkeää.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Myös Suvi Auvisen tapaisten riidanhaastajien osalta täytyisi laittaa peli jotenkin poikki. Tuo ihminen saa jopa valtamedioiden liepeiltä liikaa suunvuoroa ottaen huomioon, että hänen edustamiensa enemmän tai vähemmän yhteiskunnanvastaisten anarkoporukoiden kannatus on pysyvästi tasolla nolla pilkku jotakin.
 

Gunners

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Washington
On se kumma kun yksi nitsi ja sekakäyttäjän kuolema saa yli 160 sivua kommentteja, kun esimerkiksi irakilaisten turvapaikanhakijoiden raaka murha ei hetkauta ketään. Hirveä älämölö jostain pojankloppien SVR.n toiminnasta.

Ei jumalauta oikeasti näitä sankareita. Uhria solvaat vaikka miten härskeillä tavoilla ja väkivaltarikollisten muodostama uusnatsijärjestön taasen on "pojankloppien toimintaa". Kun kerran Karttusen aineenkäytöt ja Facebook-päivitykset on enemmän kuin hyvin hallussa, niin nyt sitten pieni tutustuminen sen Torniaisenkin historiaan, kiitos. Kaverin CV porsastelujen osalta on karmeaa luettavaa ja jokaista häntä puolusteleva on a)rikollisten hyysääjä ja b)kaappinatsi.
 

Judge Dredd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei jumalauta oikeasti näitä sankareita. Uhria solvaat vaikka miten härskeillä tavoilla ja väkivaltarikollisten muodostama uusnatsijärjestön taasen on "pojankloppien toimintaa". Kun kerran Karttusen aineenkäytöt ja Facebook-päivitykset on enemmän kuin hyvin hallussa, niin nyt sitten pieni tutustuminen sen Torniaisenkin historiaan, kiitos. Kaverin CV porsastelujen osalta on karmeaa luettavaa ja jokaista häntä puolusteleva on a)rikollisten hyysääjä ja b)kaappinatsi.
Niin tai näin, tämän tapauksen saama mediahuomio on yksinkertaisesti typerää kaikin puolin.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Torniaisenkin historiaan, kiitos. Kaverin CV porsastelujen osalta on karmeaa luettavaa ja jokaista häntä puolusteleva on a)rikollisten hyysääjä ja b)kaappinatsi.

Niin. Minua ei Torniainen kiinnosta. Median välityksellä hänestä ei ole yritetty tehdä jotain sellaista mitä hän ei ehkä ollut.

Koville ottaa näemmä nyt.
 

Fremont

Jäsen
Niin. Minua ei Torniainen kiinnosta. .

Ei ne Torniaiset tai Runopojat paikallisia ihmisoikeustaistelijoitakaan kiinnosta, ainakaan jos on hyvä flow-festari menossa tai joku putous tulee telsusta. Muulloin voi tietysti purkaa turhautumistaan nitkuttamalla moraalihissiään korkeammalle kaikenlaisilla pöyristelyillä ja paheksunnoilla.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
14 §
Häirintä

Henkilön ihmisarvoa tarkoituksellisesti tai tosiasiallisesti loukkaava käyttäytyminen on häirintää, jos loukkaava käyttäytyminen liittyy 8 §:n 1 momentissa tarkoitettuun syyhyn ja käyttäytymisellä luodaan mainitun syyn vuoksi henkilöä halventava tai nöyryyttävä taikka häntä kohtaan uhkaava, vihamielinen tai hyökkäävä ilmapiiri.

----

Esimerkiksi loukkaamistarkoituksessa esitetty rasistinen vitsi on häirintää. Näkisin, että vitsailu juutalaisista ja uunista ylittää ko. kriteerin suht kirkkaasti.

Yritätkö siis sanoa, että Karttunen on toiminut lainaamasi lainkohdan vastaisesti, vai mikä tässä oli ajatuksena?
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Yritätkö siis sanoa, että Karttunen on toiminut lainaamasi lainkohdan vastaisesti, vai mikä tässä oli ajatuksena?

Juuri tätä hain takaa. Olettaen, että Jimi Karttusen "jew'seillä on kylmä sydän ja siksi uuniin" oli vitsi. Tietysti jos kyseessä ei ollut vitsi, voidaan lakikirjasta alkaa etsiä ihan uutta kohtaa.
 

Kanerva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Juuri tätä hain takaa. Olettaen, että Jimi Karttusen "jew'seillä on kylmä sydän ja siksi uuniin" oli vitsi. Tietysti jos kyseessä ei ollut vitsi, voidaan lakikirjasta alkaa etsiä ihan uutta kohtaa.

Okei, perustelet siis tällä pykällä Karttusen kirjoittaman mauttomuutta. Joku voisi pitää tätä hieman tarkoitushakuisena ja laveana. Mennään näillä.
 

BlackWolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
In memory of Hiihtofani. abianos, oranssi, jellona
Okei, perustelet siis tällä pykällä Karttusen kirjoittaman mauttomuutta. Joku voisi pitää tätä hieman tarkoitushakuisena ja laveana. Mennään näillä.
No jos joku persu poliitikko kirjoittaisi noin naamakirjaan, tai olkon vaikka jonkun kunnallispoliitikon avustaja, niin millaset lööpit luulet että siitä tulisi? Johan yhdestä hihanauhasta saatiin väännettyä monta viikkoa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös