Äänestys: Vuoden parhaat elokuvat 2023

  • 3 110
  • 60

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Ei ole tullut katsottua, eikä suoraan sanottuna aiheena kauheasti kiinnosta. Voi tosin olla hyvä elokuva, mutta aika monta elokuvaa tulee varmasti katsottua ennrn tuota.
Itsekin siirsin aika kauan tuon katsomista mutta onneksi katsoin lopulta.
 

Erkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset
1.Killers Of The Flower Moon
2. Banshees of Inisherin
3. Saltburn
4. Infinity Pool
5. Cocaine Bear (riittävän vammainen, jotta ansaitsee tässä äänestyksessä yhden hajaäänen)

(edit: poistettu The Holdovers pois listalta, koska ei ollut äänestyskelpoinen, cheers Vintsukka oikaisusta)
 
Viimeksi muokattu:

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
41 leffaa listalta nähty, niistä top 5 syntyi lopulta aika kivuttomasti.

1. Godzilla Minus One
2. Oppenheimer
3. The Banshees of Inisherin
4. Kuolleet lehdet
5. Pearl

Minus One on erinomainen hirviöleffa ja loistava inhimillinen draama. Oppenheimer teki suuren vaikutuksen, varsinkin isolta kankaalta. 3-5 voisi kaikki luokitella mustiksi komedioiksi, mutta jokainen omilla, persoonallisilla mausteillaan.

Niukasti ulos listalta jääneet: Sisu, John Wick: Chapter 4, Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves, Peluri

Air
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Banshees of Inisherin
Barbie
The Creator
Creed III
Decision to Leave (Heojil kyolshim)
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Enys Men
Evil Dead Rise
The Fabelmans
The Flash
Godzilla Minus One (Gojira -1.0)
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Hassisen Kone 40 vuotta myöhemmin
Indiana Jones and the Dial of Destiny
John Wick: Chapter 4
The Killer
Knock at the Cabin
Kuolleet lehdet
M3GAN
Maestro
The Marvels
Missing
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
No One Will Save You
Oppenheimer
Pearl
Peluri - Kuolema on elävien ongelma
Rye Lane
Saw X
Sisu
Spider-Man: Across the Spider-Verse
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
They Cloned Tyrone
Totally Killer
UFO Sweden
Venetsian aaveet (A Haunting in Venice)
Vonkka (Wonka)
We Have a Ghost
The Wonderful Story of Henry Sugar

Muutama leffa on vielä watchlistillä, päivitellään jos tulee tarvetta.
 
Viimeksi muokattu:

kasipallo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Listalta nähty 110 leffaa. Äänestysjärjestys oli vaikea miettiä, koska selkeää suosikkia ei ollut.

1. Babylon
2. Oppenheimer
3. Sisu
4. Mission Impossible: Dead Reckoning part 1
5. 20 days in Mariupol

When Evil Lurks olisi ollut viiden joukossa, mutta odotellaan vielä Suomen ensi-iltaa.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Muutama elokuva olisi vielä katselulistalla, mutta niitä tuskin kerkeän tässä viikon sisällä katsomaan, joten mennään tällä:

1. Oppenheimer
2. Spider-Man: Across the Spider-Verse
3. Aftersun
4. Godzilla Minus One (Gojira -1.0)
5. John Wick: Chapter 4

Bubbling under; Air, Banshees of Inisherin, Talk to Me, The Whale

Aftersun
Air
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Babylon
Banshees of Inisherin
Barbie
Beau Is Afraid
Bottoms
Cocaine Bear
The Covenant
Creed III
Dumb Money
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
Elemental
Evil Dead Rise
Fabelmans
Fast & Furious X (Fast X)
The Flash
Godzilla Minus One (Gojira -1.0)
Gran Turismo
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Indiana Jones and the Dial of Destiny
Infinity Pool
John Wick: Chapter 4
The Killer
Killers of the Flower Moon
Knock at the Cabin
M3GAN
Maestro
Magic Mike's Last Dance
Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One
Napoleon
Neljä pientä aikuista
No Hard Feelings
Nunna II (The Nun II)
Operation Fortune: Ruse de Guerre
Oppenheimer
Pearl
Poika ja haikara (Kimitachi wa Do Ikiruka)
Saltburn
Saw X
Scream VI
Shazam! Fury of the Gods
Sisu
Spider-Man: Across the Spider-Verse
The Super Mario Bros. Movie
Suuri kusetus (Strays)
Talk to Me
Tár
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem
Thanksgiving
Venetsian aaveet (A Haunting in Venice)
Vonkka (Wonka)
Weird: The Al Yankovic Story
The Whale
You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
En ole tainnut tähän äänestykseen koskaan aiemmin osallistua syystä, että kyseisen vuoden leffoja on yleensä ollut niin vähän nähtynä, ettei äänestämisessä ole niin pienellä otannalla järkeä. Paljon mielenkiintoisia leffoja viime vuodeltakin katsomatta mutta toisaalta myös poikkeuksellisen paljon nähtynä, joten laitetaan tällä kertaa lappu vetämään:

1. The Quiet Girl (Hiljainen tyttö)
2. Aftersun
3. The Killer
4. Oppenheimer
5. Living

Tuo viimeisenä mainittu Kurosawan Ikirun brittiversio Living ja melkein listalleni päässyt Netflixissä julkaistu Reptile näyttivät ainakin puuttuvan tuosta Vintsukan listasta.
 

Lämpö

Jäsen
1. Kuolleet lehdet
2. Banshees of Inisherin
3. Sisu
4. Peluri - Kuolema on elävien ongelma
5. Neljä pientä aikuista

Aftersun
Barbie
Jope ite
Järjettömän paska idea
Muuttomatka
Oppenheimer
Suuri kusetus
The Whale
 

Blue F

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Varoitus! Saattaa sisältää pieniä määriä spoilereita.

Aika alkaa olemaan tiimalasissa melko lailla kortilla, joten lienee paikallaan pistää parhautta jonoon. Muutama mielenkiintoinen tapaus jää nyt vielä odottamaan, mutta omiin arvioihini osallistui arvontakorista 79 elokuvaa. Oli blockbusterosastolta Oppenheimeria ja Barbieta. Ei jatkoon. Saha soi jo kymmenennen kerran ja valkeaa scream-maskia soviteltiin naamanpeitoksi huuda-joukse-kuole -saagan numerossa kuusi. Jennifer Lawrence esitteli tissinsä No Hard Feelingsissä, joka ei sekään (eivät nekään) oikeuttanut kärkiviisikkoon ja Keanu puolestaan tappajantaitojaan JW:n lahdatessa kansaa 4:ssa. M3gan oli vahvempi, kuin Meg kakkonen. Koirahassuttelu Suuri Kusetus, sekä vauhtipulveriraina, Cocaine Bear olivat mainioita molemmat, mutta listaus jäi näidenkin osalta vain haavekuvaksi. Ei ollut listasijoille asiaa myöskään kummallakaan s-vähemmistöjä edustavalla kapellimestarilla, vaikka ihan mukiin meneviä olivat molemmaiset. Fincherin The Killer oli ehkäpä kalenterikauden suurin pettymys. Kotimaisuusaste jäi taas valitettavan matalaksi, vain kolmeen, Sisu, Hamsterit ja Kuolleet Lehdet olivat ainoat, jotka tavoittivat verkkokalvoni.

Vuonna 2023 kansainvälisten Oscar-ehdokkaiden lista oli vakuuttava, joista kirkkaimpana jo viime vuotisessa äänestyksessämme ollut All Quiet on the Western Front (GER). Upean vuosikerran kunniaksi halusin mukaan toisen kahdesta muusta huikeasta elokuvasta, jotka jäivät hivenen taka-alalle, mutta vahvasti mieleen. Arvoin tasavahvojen Closen (BEL), sekä Puolalaiselokuvan kesken ja valintani kohdistui jälkimmäiseen. Elokuvana ehkä heikompaan, mutta kokemuksena hienompaan ja idealtaan niin raikkaan pirskahtelevan surumieliseen puolalaiseen. Elokuvan pääroolissa seikkailee poikkeuksellisesti kuusi (ainakin omaan silmääni) identtistä pääosanesittäjää; Hola on EO, Marietta on EO, Mela on EO, Rocco on EO, Ettore on EO ja Tako on EO. EO on aasi, joka ottaa hatkat sirkuksesta ja lähtee etsimään onneaan kiertäen vähän siellä sun täällä ympäri maita ja mantuja. Mainio tapaus. Kansainvälisten Oscar-ehdokkaiden tuleva mustaratsu vuosimallia 2024? tiputti elokuvan kuitenkin aivan viime hetkillä sijalle kuusi.

Ilmeetön. Ilmiömäinen. Ihana. Kaurismäeltä otti 80 minuuttia sen kaiken oleellisen kertomiseen, mihin Scorseselta ja Nolanilta kuluu kolme tuntia. Kuten Akikin sen haluaisi; Lyhyesti virsi kaunis. Kuolleet Lehdet. 5.

Helmi! Kovat IMdB-pisteet herättivät kiinnostukseni. Olisi muuten saattanut jäädä osaltani kokonaan katsomatta. Kyllähän kunnon kauhuelokuvalle on aina tilausta, onnistuessaan. Mutta ei tämä nyt loppuen lopuksi sitten oikein ollut sitä käsikirjoittamatonta horror-kakkelia, mitä vähän pelkäsin, odottelin, kaksikon edellisen elokuvan, äXän perusteella. Kyseessä oli ennemminkin ajatuksella ja ammattimaisesti käsikirjoitettua tummanpuhuvaa jännärikomediaa, kuin varsinaista kauhua. West-Goth -duo onnistui iskemään tällä kertaa korkealta ja kovaa. Mia Goth oli ihastuttavan psykoottinen, pelottavan hot. Parasta "kauhua" sitten kaksikymmentä vuotta ajassa taaksepäin ilmestyneen ranskalaisen Haute Tensionin, joka on edelleen itselleni The pelottavin elokuvakokemus, mitä maa päällään kantaa. Pearl oli huippu, se suorastaan räjäytti tajunnan. Niukasti podiumpaikan ulkopuolelle.

Kukkoilja-troikka on vihdoin taas täällä; McDonaugh, Gleeson, Farrell. Tarinassa eletään pienessä suljetussa saariyhteisössä, jossa kaksi ystävystä ovat kuin paita ja peppu. ...kunnes toinen kaveruksista, Colm päättää, ettei haluakaan olla enää Padraicin ystävä, ei edes kaveri. Toivoo vain, että sälli osaisi pitää leipäläpensä ummessa ja näkymättömissä... Onhan Irkku-tapaus kova. Näyttelijäkatras on kunnossa, kun edellä mainitun kaksikon lisäksi sivurooleistaan pystiä oli tarjolla sekä Barry Keoghanille, että Kerry Gondonille. Mainetta ja mammonaa tuli ovista ja ikkunoista, niin ettei vauhdissa meinannut pysyä, mm. kolme merkittävää GG-palkintoa ja yhdeksän isoveli -ehdokkuutta, mutta jotain jäi kuitenkin puuttumaan täysosumasta (no ainakin oskut), vai oliko jotain kenties liikaa? Oliko elokuva vaan itselleni hieman liian synkkä tai jotain? En oikein tiedä. Voi Jenny, olisit pysytellyt porkkanoissa. The Banshees of Inisherin nousi uusintakatselmuksessa kyynärän... tai no ainakin yhden käden sormien verran ohi kauloja katkaisseen pronssia jahdanneen Pearlin ja löytyy omissa arvioissani sijalta kolme.

Se parempi Keoghan -elokuva. Paljon on korviin kantautunut supinaa, kohahduksia, porua ja parranpärinää liiallisen eroottisenlatauksen vuoksi kukkahattutät...henkilöiden toimesta. Omalla kohdallani elokuva tuli vähän niin kuin puun takaa, puskista, enkä tiennyt siitä ennakkoon juuri mitään. Lähinnä pienemmistä rooleistaan "hämärästi tutusta" Barrysta tuli kerta heitolla yksi tämän hetken suosikkinäyttelijöistäni. Ilmiömäisen vakuuttavaa työskentelyä. Juonesta on ehkä parempi olla kirjoittamaan juuri yhtään mitään; Avoimin mielin kohti kartanoelämää ja labyrintin sokkeloita. Tällainen hieman kieroutunut tarina on aina kiehtonut meikäläistä. Keoghan, sekä Rosamund Pike olivat ehdolla maanantain vastaisena yönä GG24-gaalassa, mutta jäivät pysteittä. Uusi yritys Oscareissa, vai onko akatemia liian konservatiivinen antamaan edes ehdokkuuksia? Saltburn yllätti allekirjoittaneen housut kintuissa... Rrrautaa!

Vihonviimeinen Vävypoika, Viidakon Ykä ja nipullinen Muumiota. Mitäköhän Darren Aronofskyn päässä mahtoi liikkua, kun hän päätyi kiinnittämään elokuvansa päärooliin Brendan Fraserin? Just siis sen hieman Pauly Shoren takavasemmalle jääneen pölkkypään, joka seikkaili ysärillä "hulvattomissa" komedioissa. Oliko homma tarkoitus heittää alun alkaenkin ihan läskiksi? Ei sitä muuten voi selittää! No niin se ei ihan kuitenkaan mennyt. Tai no menihän se, kirjaimellisesti, mutta tätähän mestari juurikin tavoitteli. Millenniumin tienoilla valmistuneen Unelmien Sielunmessun jälkeen Darren ohjasi melkein heti perään, reilut 20 vuotta myöhemmin, uransa toiseksi parhaan elokuvan, Valaan. Kerrassaan hieno, pienen miljöön, suuren tarinan ja upeiden roolisuorituksien kuorruttama spektaakkeli. Jo The Menussa vakuuttavasti esittäytynyt Hong Chau sai sivuroolistaan oscar-ehdokkuuden, mutta Brendan räjäytti potin; maapähkinävoilla kuorrutettua tuplapepperonitriplajuustopizzaa ahmivana tuskanhikisenä Charliena, nappaamalla pääosapojun ohi Paul Mescalin (Aftersun), Colin Farrelin (The Banshees of Inisherin) ja ennakkosuosikki Austin Butlerin (Elvis). Myös Charlien tytärtä esittänyt kiukkua ja vihan tapaista pursunnut Sadie Sink oli roolissaan uskottava. Kaiken kaikkiaan aivan upea draamaelokuva ansaitsee paikkansa minun listani kärkipäästä. The Whale on vuoden paras elokuva, mallia 2023.

1. The Whale
2. Saltburn
3. The Banshees of Inisherin
4. Pearl
5. Kuolleet Lehdet
 

mice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Flames, Juventus, Parma
Todella vähän on tullut taas nähtyä leffoja. Katsotaan, jos ehtisi vielä jokusen katsoa ja muokataan tarpeen mukaan:

1. Reptile
2. Leave the World Behind
3. 20 Days in Mariupol
4. The Wonderful Story of Henry Sugar
5. Fair Play
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Viikonloppu vielä aikaa äänestää, eli sunnuntai-iltana päättyy äänestysaika.
 
Viimeksi muokattu:

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Näillä mennään:

1. The Whale. Brendan Fraserin paras roolisuoritus koskaan ja vuoden paras leffa.
2. Banshees of Inisherin. Gleason ja Farrell loistavat pääosassa modernissa klassikossa.
3. Spider-Man: Across the Spider-Verse. Visuaalista taidetta ja kun juoni sekä toteutus ovat vielä parempia kuin ykkösosassa, on paikka vuoden kolmanneksi parhaimpana leffana täysin ansaittu.
4. Oppenheimer. Varsin hidas leffa, mutta taattua Nolania toteutukseltaan.
5. The Super Mario Bros. Movie. Vihdoin Mario ja Luigi saivat kunnollisen leffan, vaikka toki täytyy näin ohimennen myöntää, että jollain erikoisella tavalla tykkään myös Bob Hoskinsin ja John Leguizamon Super Mario Bros. -leffasta 30 vuoden takaa.

Kaiken kaikkiaan viime vuonna ilmestyneitä leffoja tuli nähtyä 19 kappaletta:

20 days in Mariupol
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Asteroid City
Banshees of Inisherin
Barbie
Dungeons & Dragon: Honor Among Thieves
Fast X
The Flash
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Indiana Jones and the Dial of Destiny
John Wick: Chapter 4
M3GAN
Mission: Impossible - The Dead Reckoning Part One
Oppenheimer
Plane
Sisu
Spider-Man: Across the Spider-Verse
The Super Mario Bros. Movie
The Whale
 
Viimeksi muokattu:

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Killers of the Flower Moon on muuten lisätty Apple TV:n ohjelmistoon. Pitääpä nyt sitten tuokin palvelu ottaa, niin saa kiinnostavimman vielä näkemättömän leffan katsottua. Ja oli siellä Tetriskin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mitään ihan huippuja ei omaan makuun viime vuodelta löytynyt, mutta tuollaisia 7-8 leffoja enemmänkin.

1. Oppenheimer (8)
2. Air (7)
3. A Man Called Otto (7)
4. Tetris (7)
5. The Killer (7)

Paljon pettymyksiä mahtui vuoteen, kuten Napoleon, Operation Fortune ja Babylon

Oppenheimer
8​
Air
7​
A Man Called Otto
7​
Tetris
7​
The Killer
7​
Plane
7​
Elemental
7​
Sisu
7​
Napoleon
6​
Missing
6​
Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves
6​
The Super Mario Bros. Movie
6​
The Covenant
6​
John Wick: Chapter 4
5​
Rebel Moon - Part One: A Child of Fire
5​
Aftersun
5​
The Wonderful Story of Henry Sugar
5​
Sly
5​
Cocaine Bear
5​
Reptile
5​
Extraction 2
4​
Babylon
5​
Operation Fortune: Ruse de Guerre
4​
65
4​
Leave the World Behind
4​
Barbie
4​
Banshees of Inisherin
3​
Pieni merenneito (The Little Mermaid)
3​
The Old Way
3​
Infinite Storm
3​
Knock at the Cabin
3​
Heart of Stone
2​
Infinity Pool
2​
Saltburn
2​
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Olen ollut lusmu mitä tulee uusiin elokuviin, mutta edes yhden äänen ansaitsee:

Lapua 1976
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
14 elokuvaa listalta katsottuna:

1. Banshees of Inisherin
2. Killers of the Flower Moon
3. Guardians of the Galaxy vol. 3
4. Nimona
5. Barbie

Muut katsotut summittaisessa paremmuusjärjestyksessä:
Kuolleet Lehdet
Indiana Jones and the Dial of Destiny
The Flash
Bird Box Barcelona
Shazam: Fury of the Gods
Rebel Moon - Part One: Child of Fire
Blue Beetle
Antman and the Wasp: Quantumania
Haunted Mansion
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
Olen ollut lusmu mitä tulee uusiin elokuviin, mutta edes yhden äänen ansaitsee:

Lapua 1976
1. The Super Mario Bros. Movie
2. Barbie
Näin Vintsukan puolesta muistuttaen:
Ääniä voi antaa viidelle parhaalle elokuvalle, ja pisteet jakautuvat hyvinkin loogisesti 5-4-3-2-1. Vajaita äänestyslippuja ei lasketa, eli äänestäthän viittä elokuvaa paremmuusjärjestyksessä, jotta äänesi tulee lasketuksi.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
John Wick 4: The Final Chapter
Sisu
Oppenheimer
Killers of the Flower Moon
The Killer
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
1. Oppenheimer

Tässä on kyllä kaikki palikat kohdallaan minua kiinnostavista aiheista; merkittävät historialliset tositapahtumat, oikeussalidraamaa, toinen maailmansota, CGI minimissä... ja YDINRÄJÄHDYKSIÄ! Välillä tuli mieleen JFK ja Thirteen Days -elokuvat, jotka kuuluvat suosikkeihini. Leffan kohokohtana oli Trinity-testi, johon liittyvä jännitys oli rakennettu mestarillisesti. Todella hyvä elokuva ja pitää mielenkiinnon yllä helposti koko 3h mittansa ajan.

2. Killers of the Flower Moon

Toistelen Scorsesen kohdalla aina, että hänen tyyli tehdä elokuvia toimii nykyiselle hitaasti käyvälle mielelleni varsin hyvin. Ei tämä ihan sinne miehen tuotoksien kärkisijoille mene ja ehkä sitä 3h 26min pituutta voisi karsia jo jonkun verran, mutta nautittavaa katsottavaa silti. Itse asiassa tästä tulee hyvin pitkälti samanlaiset fiilikset kuin The Irishmanista, joka oli parin minuutin heitolla identtisen pituinen ja tyylillisesti hyvin samantyyppinen tekele. Scorsesen kaksi eri aikakausien vakionäyttelijää De Niro ja DiCaprio homman tähtinä on hienoa katsottavaa. Vain Pesci puuttuu.

3. Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Vuodet vierii ja Tomppa se vaan jatkaa kovan tason suorittamistaan ja kokoajan överimmäksi menevien stunttien tekemistä. Hieno mies. M:I-sarja on kolmannesta osasta eteenpäin pitänyt yllä korkeaa laatutasoa käsittämättömän hyvin. Elokuvan "pääpahis" / uhka aiheutti kyllä tällä kertaa vähän sekavia tunteita, kun oli makuuni toteutukseltaan ehkä vähän liian sci-fiä tähän elokuvasarjaan. Ainoa pisteille päässyt elokuva joka ei perustu millään tasolla tositapahtumiin.

4. Air

En ole koskaan katsonut kokonaista koripallo-ottelua. Tuskinpa oikeastaan erääkään. Laji ei vain kiinnosta. Kenkiä kohtaan minulla ei myöskään ole syviä tuntemuksia. Mutta kiinnostavan elokuvan näköjään saa kyllä aikaiseksi, kun yhdistää koripallon ja kenkävalmistajan. Erikoismaininta 1984 tapahtumavuotta edustavalle soundtrackille. Affleck osaa ohjata elokuvia, sillä jokainen hänen viidestä ohjaamasta täyspitkästä elokuvastaan ovat ansainneet minulta vähintään arvosanan 8.

5. Tetris

Airin kaltaisesti jälleen ollaan kultaisella kasarilla, joskin nyt huolettoman kasari-USA:n sijaan ankeassa itänaapurissa. Nörttinä klassisten pelien / pelikonsoleiden ympärillä pyörivä aihe on varsin kiinnostava. Tosin tämä on ilmeisesti erittäin väritetty versio oikeista tapahtumista, mutta ovat ne oikeat tapahtumat siellä pohjalla kuitenkin. Tuli fiilis pelata Tetristä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös