Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Muistutus, että vielä on keskiyöhön asti aikaa äänestää tai muokata jo annettuja ääniä. Pisteet lasketaan ja tulokset julistetaan näillä näkymin huomenna iltapäivällä (tai mahdollisesti jo ensi yönä jos ääntenlaskija on niin myöhään hereillä).
 
Aika multaa puistot.

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho!
Listaanpa omat suosikit niistä joita tuli vuoden aikana nähtyä.

1. Suljettu Saari
2. Inception
3. Miesten Vuoro
4. Reindeerspotting
5. Freetime Machos

Varmaan jäi monta hyvää listalta pois, koska itselläni on tapana katsoa leffat niiden tultua DVD:lle, joten monta hyvää on siis vielä näkemättä.
 
Sinä tykkäät tästä

Kerho!

Nimetön

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Jets, Maajoukkue
Vuoden paras elokuva oli ehdottomasti Inception. Loistava tarina, johon ihan oikeasti tarvitsi keskittyä ja katsoa huolella, toisin kuin jotain B-Luokan perusmättöä, missä revitään päitä irti ilman mitään juonta.

Itseasiassa vuoden näyttelijä palkinnon pitäisi ehdottomasti mennä Lennu DiCapriolle, sillä Shutter Island oli mielestäni myös yksi 2000-luvun parhaimpia elokuvia.

Kokonaisuudessa elokuvavuosi 2010 oli laihaa tarinaa. Vaikeaa on nimetä montaa hyvää elokuvaa, kun oli niin paljon "peruselokuvia" taikka "jatko-osan, jatko-osan, päätösosa (Saw 3D)", mutta jos nyt jotain hyvää pitäisi sanoa, niin Karukosken Napapiirin Sankarit oli todella hyvä elokuva ja kyllähän se toinenkin Suomi elokuva Rare Exports siinä menetteli, vaikkakin hiukan petyin kun sitä kumminkin niin paljon yperhehkutettiin joka paikassa.

Ei niinkään elokuvana, mutta dokumenttina Reindeerspotting veti aika lailla sanattomaksi. Pahaa teki katsoa kun pirihuorat vetivät piikkiä suoneen surutta. Lopputulos olikin sitten mitä oli, mutta toivoisin että jokaisessa yläasteessa näytettäisiin tämä dokumentti pätkä, että nähdään sitten mitä siitä seuraa kun huumeita käyttämään rupea..

Mutta itse parhaiden elokuvien äänestykseen sanoisin listani menevän kutakuinkin näin;

1. Inception
2. Shutter Island
3. Napapiirin Sankarit
4. Sherlock Holmes
5. Toy Story 3

Suuria pettymyksiä onkin helpompi luetella;

- Robin Hood
- Titaanien Taistelu
- Elm Street
- Knight & Day
- The Expendables
- yms. yms. -

OT: Oli sitten ensimmäinen viestini Jatkoaikaan.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
Äänestysaika päättyi siis viime yönä. Siitä asti ääntenlaskentarobotti on raksuttanut ylikierroksilla ja Kuudennen Vuotuisen Jatkoajan Melko Epävirallisen Elokuvaäänestyksen tulokset ovat vihdoin selvillä. Pisteet on laskettu ja tarkistuslaskettu ja lopputuloksena on saatu aikaan alla olevan näköinen lista.

Jatkoajan valitsema vuoden paras elokuva 2010 on:
1. Inception - 131 pistettä

Hopea- ja pronssisijoille ylsivät:
2. Suljettu saari (Shutter Island) - 97
3. Kick-Ass - 68


Christopher Nolanin ja Leonardo DiCaprion unisekoilut veivät ykkössijan kirkkaasti, mikä ei liene kenellekään yllätys. Sama mies nähtiin myös kakkoseksi yltäneen Suljetun saaren pääosassa, ja pronssitilalle rynni sarjisrevittely Kick-Ass.

Top kymppiin mahtui lisäksi mm. actiontähtien kokoontumisajot, zombiekomediaa ja elokuva Facebookin perustajasta (!). Lisäksi on merkillepantavaa, että koskaan aiemmin top kympissä ei ole ollut yhtä kotimaista elokuvaa enempää, mutta tänä vuonna niitä mahtui kympin kunniatauluun peräti kolme kappaletta!

Tässä kunniataulukko kaikista yli 5 pistettä saaneista:
Koodi:
 1. Inception - 131
 2. Suljettu saari (Shutter Island) - 97
 3. Kick-Ass - 68

 4. The Expendables - 45
 5. Napapiirin sankarit - 36
 6. The Social Network - 35
 7. Miesten vuoro - 34
  Rare Exports - 34
 9. Zombieland - 33
10. Profeetta (Un prophète) - 27
  Sherlock Holmes - 27

12. Toy Story 3 - 23
13. Machete - 22
14. Fantastic Mr. Fox - 19
15. Four Lions - 17
  Reindeerspotting - 17
16. Precious - 16
17. Hachiko: Tarina uskollisuudesta (Hachiko: A Dog's Story) - 14
18. The Town - 13
19. Haudattu (Buried) - 11
  Mr. Nobody - 11
20. Crazy Heart - 10
21. I Love You Phillip Morris - 9
  Liisa ihmemaassa (Alice in Wonderland) - 9
  Unthinkable - 9
24. From Paris with Love - 8
  Hot Tub Time Machine - 8
  Iron Man 2 - 8
  Täällä pohjantähden alla II - 8
Kunniataulukon lisäksi hajapisteitä saivat:

5 pistettä:
Brooklyn's Finest, Jackass 3D, L'illusionniste, Pimeyden ytimessä (Edge of Darkness), Ruotsalainen avioliitto (Det enda rationella), The Ghost Writer, Vuohia tuijottavat miehet (Men Who Stare at Goats), Youth in Revolt

4 pistettä:
Enter the Void, Hassut hurjat hirviöt (Where the Wild Things Are), Repo Men

3 pistettä:
Brothers, Freetime Machos, Saw 3D, Scott Pilgrim vastaan maailma (Scott Pilgrim vs. the World), Step Up 3D, Unstoppable - pysäyttämätön, Veijarit

2 pistettä:
Itse ilkimys (Despicable Me), Resident Evil: Afterlife, Splice, The Box, The Next Three Days, Up in the Air, Valkoinen nauha (Das weisse Band), Vesku

1 piste:
Date Night, Frozen, Green Zone, Harry Brown, Harry Potter ja kuoleman varjelukset, osa 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1), Muumi ja punainen pyrstötähti, Näin koulutat lohikäärmeesi (How to Train Your Dragon), Prinsessa, Rahalla saa (Snabba Cash), RED, The Kids Are All Right, Wall Street: Money Never Sleeps, Wolfman


Kiitokset kaikille osallistuneille ja antoisaa elokuvavuotta 2011!
 
Aika multaa puistot.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy