TPS kaudella 2019–2020

  • 580 675
  • 2 358

Slaigard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mottipäisillä pelaavat
Tämä kevät on toistanut nykyjääkiekon voittavaa reseptiä, jossa omanpään virheet ja arvo kiekon pitämisestä omilla omalla alueella on karsittu täysin minimiin. Nykylätkä perustuu viivelähtöjen sijaan kiekon pitämiseen vastustajan kenttäpäädyssä rännittäen ja sitkeällä kulmapelaamisella sekä oman alueen nopeaan putsaamiseen. Tämänkaltaiselle pelitavalle tarvittavan pohjan luo laadukas, isokokoinen ja urheilullinen pakisto, jonka pääasiallinen tehtävä ei ole olla kiekollinen sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan voittaa enemmistö kaksinkamppailuista vastustajan rännittäessä ja pyrkiessä hallitsemaan kiekkoa. Tämän kevään Leijonat on tästä toinen upea esimerkki, pakisto kääntää ja vääntää kuin seiskytluvun chevy ja joukkue auttaa loput.

Uskon, että Kärppien Manner kiinnittää tähän kevään MM-kisojen jälkeen ja HPK-tappion jälkeen vielä enemmän huomiota. Heillähän rosteri oli juuri tämänkaltaiseen pelaamiseen viime kauden laadukkain. Matka vain katkesi liian myöhään hyväksyttyyn nöyrään kiekottomaan keskialueen pelaamiseen, jonka kautta HPK pääsi liian usein sisään pelaamaan kuluttavaa ja virhevapaata rännikiekkoa. TPS oli tämän kanssa täysin kusessa ja kaatui seisaltaan tyrmäyksestä. Vasta viimeisessä pelissä nähdyt pienet pelitapamuutokset, joilla kyllä mentiin kohti riskittömämpää omanalueen peliä olivat mallia too little too late.

Mitä tekee TPS ja mitä tekee Kaskinen nyt? Eikai tällaista uuden aallon tykitystä voi sivuuttaa? Vieläkö uskotaan omaan reseptiin, vaikkei pelimerkit riitä siihen tarvittavan ylivoimaisen rosterin rakentamiseen? Ohjataanko tulevaisuudessa enemmän paukkuja puolustavan rungon kasaamiseen?

Playoff-kevät ja MM-kisat ovat itselleni tuoneet mielenkiintoisen lisäsäväyksen kotimaiseen kiekkokeskusteluun. Kaskisen kuuluessa majuklaaniin, on itselleni ainakin mielenkiintosita seurata, mitä ensi kaudella tapahtuu.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
TPS julkaisi Instassaan videoita eilisistä Kuuvuoren treeneistä. 12 pelaajaa näytti juoksevan portaita tai ylämäkivetoja. Loput siis ovat ulkomailla, tekevät omaa ohjelmaa tai ovat saikulla/toipilaina?
 

tombz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps,Nhl,Tuto,Turkulainen juniorijääkiekko
Jäävuoroissa on ollut myös noin tusinan verran pelaajia mukaanlukien Oula Palve, ulkomaanlaiset yms poikkeuksetta eivät ole olleet osallisena.
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä kevät on toistanut nykyjääkiekon voittavaa reseptiä, jossa omanpään virheet ja arvo kiekon pitämisestä omilla omalla alueella on karsittu täysin minimiin. Nykylätkä perustuu viivelähtöjen sijaan kiekon pitämiseen vastustajan kenttäpäädyssä rännittäen ja sitkeällä kulmapelaamisella sekä oman alueen nopeaan putsaamiseen.

Mitä tekee TPS ja mitä tekee Kaskinen nyt? Eikai tällaista uuden aallon tykitystä voi sivuuttaa?
Hyökkäyspelin osaltahan täällä palstalla kritisoitiin kilpaa koko kausi Kaskista tuosta, että hyökkäyspeli on pelkästään tuota kiekon rännittämistä ja kulmapelaamista. Kritiikki yltyi, kun ensimmäisen hävityn pudotuspelin jälkeen Kaskinen kertoi reseptiksi "lisää päätypeliä".
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Hyökkäyspelin osaltahan täällä palstalla kritisoitiin kilpaa koko kausi Kaskista tuosta, että hyökkäyspeli on pelkästään tuota kiekon rännittämistä ja kulmapelaamista. Kritiikki yltyi, kun ensimmäisen hävityn pudotuspelin jälkeen Kaskinen kertoi reseptiksi "lisää päätypeliä".

Jep, Kakkokin sahasi tuota systeemiä oikein innokkaasti. Samaan aikaan puhuttiin, että Töpselillä ei ole pelisysteemiä. Erikoista. Toki kulmissa/päädyissä nuhjaamisella ei ole mitään arvoa, jos sieltä ei päästä maalintekosektorille oikein missään vaiheessa. Kakko näytti tässäkin hyvää esimerkkiä.
 

MustaHaukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, #24
Jahas IG:n mukaan TPS lähtee Davosiin Spengler cuppiin.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jahas IG:n mukaan TPS lähtee Davosiin Spengler cuppiin.
Eli TPS lähtee Joulukuussa maailman vanhinpaan turnaukseen. Ajankohta on ainakin hankala. Suurin piirtein keskellä kautta pitää lähteä viikoksi Sveitsiin. Onko tuonne pakko lähteä, jonkun liiga joukkueen? Muistan lukeneeni jostain tälläistä.
 

Kanada-malja

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NYR, COL
TPS oli ensimmäisenä Liigajoukkueena sijoituksen puolesta Spenglerpaikassa kiinni. Hyvinhän homma oli hoidettu, esimerkiksi KalPa haettiin koneella Kuopiosta edestakaisin Sveitsiin. Siitä en sitten tiedä, onko hyötyä. Todennäköisesti TPS painiskelee juuri tuossa vaiheessa valtavan loukkaantumissuman kanssa ja joku runkomies päätyy Sveitsissä loppukaudeksi telakalle. Siinä oma veikkaus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mas@

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Viime kaudella tuo ei tainnut vaikuttaa KalPan peliin negatiivisesti tai positiivisesti, ennen turnausta pistekeskiarvo 1,25 ja turnauksen jälkeen 1,12. Pientä laskua mutta ei merkittävää. Toissakaudella HPK taas sai kunnon buustin, ennen turnausta pistekeskiarvo 0,85 ja turnauksen jälkeen 1,72 (laskin äsken luvut nopeasti joten pahoittelut jos on joku pieni virhe). Vaikea siis vetää johtopäätöksiä siitä miten turnaus vaikuttaa pelaamiseen Liigassa.

Loppupeleissä, jos oltaisiin Liigan kärkijoukkueita niin samalla pitäisi pystyä tahkoamaan kuitenkin myös sitä CHL:llää. Materiaalin leveys (ja joukkueen suorittaminen muutenkin) pitäisi olla sillä tasolla että raskaan CHL-viikon jälkeen voidaan mennä vaikka vähän B-miehistöllä pelaamaan jotain Jukureita tai vastaavia vastaan ilman huolta siitä että tiputetaan pisteitä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Olisiko Patrick Björkstrand yksi ratkaisu Tepsin sentteriongelmaan?

Ei ainakaan mun mielestä. Aivan liian paljon pelin ulkopuolella hiihtelevä tapaus ottaakseen harteilleen isoa kahden suunnan peliä. Napakka kuti on juu ja maisemakin vaihtuu kaukalossa, mutta pihajäniksen luonne.
 

SMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olisiko Patrick Björkstrand yksi ratkaisu Tepsin sentteriongelmaan?
No ehkä korkeintaan kolmosen sentterinä. Viime kaudella omien muistikuvien mukaan teki pisteensä ryppäissä ja oli suurimman osan ajasta pimennossa. Mutta eihän tuollaisen suorittamisen kai pitäisi riittää TPS:n kokoisessa joukkueessa. Jos saisi tasaisuutta suorituksiinsa ja tekisi vähän enemmän pisteitä, niin näkisin hänelle käyttöä.
 

Wizzö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maximus Lindroth
Ennemmin rohkeasti peliaikaa Pärssiselle kuin jollekin väsyneelle Björkstrandille.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Missä luuraa vahvasti huhutut Holm sekä Windlert?

Tätä asiaa minäkin olen miettinyt. Jos kerran tänne olisivat tulossa, niin ihan turhaa sopimusten julkaisemista enää on viivästyttää. Kyllä Tepsi ainakin muutaman pelaajan tarvitsisi joukkueeseen. Ainakin ykkösentteri, yksi maalitykki, jämäkkä puolustava puolustaja ja Sundin korvaaja olisivat tilauksessa. Mielellään alempiin ketjuihin myös yksi sopivan ilkeä ja fyysinen kahden suunnan hyökkääjä. Windlert ei nyt googlettamisen perusteella ole fyysinen puolustava puolustaja, mutta ei myöskään mikään kiekollinen hyökkäyspään virtuoosi. Aika paljon on kysymysmerkkejä.

Filppulasta on parasta ennen päivämäärä mennyt, eikä hän oikein vastaa nykyjääkiekon vaatimuksia. Suorannasta oli haastattelu Tepsin sivuilla ja se herätti aika paljon kysymysmerkkejä. Suorannalta on viimeisen parin vuoden aikana hajonnut olkapää ja molemmat polvet. Hän ei pelannut terveenä edes, niissä peleissä, joissa pelasi viime kaudella. Haastattelusta ei tullut mitenkään sellaista fiilistä, että nyt on Suorannan kohdalla vihdoinkin valoa tunnelin päässä ja nyt hän on elämänsä kunnossa sekä valmiina tulevaan kauteen.

Lisäyksenä, että huhurintamalla on kyllä koko kevään ja alkukesän minusta ollut poikkeuksellisen hiljaista. Kyllä vahvistuksia tarvitaan ja eniten sitä tarvittaisiin valmennusosastolle.
 

Viheltää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turku + länsirannikko
Ei ole mikään huhu mutta TPS tarvii hyvän sentterin Oula Palveen tilalle, ja ainakin vielä Tapparassa kiekkoillut Matti Järvinen on vapailla markkinoilla.
Mielestäni olisi todella laadukas hankinta Palveen tilalle. Koskahan mestismiehet Holm ja Windlert julkaistaan pojat pääsevät ekaa kertaa pääsarjatasolla pelaamaan.

Edit. Jerry Ahtolaa kannattaisi myös kysellä tuomaan kokemusta alakenttiin. Kaksi todella heikkoa kautta alla, mutta pelasi TPS:ssä hyvin molempiin suuntiin.
 

Juippi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
TuTo ja Tappara ovat sopineet yhteistyösopimuksen ensi kaudesta ja pelaajia liikkuu seurojen välillä. Eli taitaa olla TPS:n ja TuTon välit jälleen hieman etäiset. On se kumma, kun samassa kaupungissa operoivat seurat eivät voi tehdä jatkuvaa yhteistyötä keskenään. Välillä onnistuu ja sitten taas pitkää mykkäkoulua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös