JYPin joukkueenrakennus ja spekulaatiot 2018–2019

  • 391 971
  • 1 765

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Voutilainen on koko ajan eteenpäin menevä ja kehittyvä maalivahti. Vakuutuin Voutilaisen potentiaalista sen perusteella mitä näin Pelicansin ja SaiPan välisessä playoff-sarjassa. Ihme jos ei tule riittämään.

Enemmän omalla kommentilla tarkoitin ettei tuo kaksikko (ei pelkkä Voutilainen) olisi Voutilaisen sopimuksen jälkeen niin kallis etteikö siihen vielä kolmas maalivahti tarvittaessa pysty loppukaudesta hankkimaan jos näyttää ettei taso tuolla kaksikolla riitä. Onhan tuossa hieman kysmysmerkki pystyykö nuori Voutilainen ottamaan sen askeleen mitä mestaruutta tavoittelevan maalivahdin pitäisi torjua ja taas Laurikaisella on varmaan tuo fyysinen puoli nyt isojen loukkaantumisien jälkeen, kestääkö paikat mahdollisen ykkösmaalivahdin pelimäärää. Tietenkin tuon kaksikon takana olisi esim. Niko Parkkinen jolle olisi jo viimekaudella ollut paikkaa antaa tulikastetta liigassa siinä kohti kun Laurikainen oli sivussa ja Olkinuoralla huonoja pelejä tuli. Ehkä ensikaudella saisi kolmannella maalivahdille vähintään satunnaisia pelejä myös KeuPassa niin valmius noiden takanakin säilyy.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Mutta Mestiksen puolelta parhaiten silmiin pistivät nämä kaksi sentteriä. Tilastojen lisäksi en herroista mitään tiedä, mutta ehkäpä joku vahingossa saattaa tietääkin. Toinen kaveri on KeuPasta, joten hänestä ainakin luulisi tietoa löytyvän.

Jesse Pelamo - KeuPa
Syöttöpelisilmä on vähän kankeahkon Pelamon vahvuus ja jotain kiinnostusta Liigasta saattaa löytyä, vaikken henkilökohtaisesti "hankitaan tää!" -kylttiä haluakaan heilutella. En tosin seuraa mitenkään tarkalla tatsilla muita kuin JYPin jätkiä, joten jos Pelamo kaupunkiin päätyisi, luottaisin Holtariin.

Pelamon pisteitä on oletettavasti paisuttanut samassa ketjussa skulaava Markus Jokinen, ja Fanseatille tänään matsia selostanut Jani Säteri rohkenikin kutsua Pelamoa ilman Jokista vain kymmenen pisteen kundiksi, mutta kannanottoaan väritti varmasti se että Pelamo oli hetkeä aikaisemmin ampunut aivan auki ammottaneesta tyhjästä maalista tolppaan. Ja muutenkin kyllä Säteriltä karseeta roastia Pelamoa kohtaan, muun muassa siinä Ratisen seksikkäästi petaamassa paikassa, ja tiukkoja syytöksiä tuli myös oman joukkueen vetojen blokkaamisesta.

Tiainen kuulemma siirtyy ensi kaudeksi Jukureihin.
 
Viimeksi muokattu:

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
JYP tiedotti tänään seuraavaa:

Tomasek, Voutilainen ja Rutanen JYPiin

JYP on tehnyt sopimukset keskushyökkääjä David Tomasekin, maalivahti Joona Voutilaisen sekä laitahyökkääjä Aleksi Rutasen kanssa.

Keskushyökkääjä David Tomasek, 22, siirtyy JYPiin Tšekin Pardubicesta. Sopimus on mallia 2 vuotta.

Joona Voutilainen, 1+1 vuotta

Aleksi Rutanen, 2+1 vuotta
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itselle jäi ihan hyvä fiilis noista hankinnoista, varsinkin Tomasek ja Voutilainen jo osoittanut pystyvänsä pelaamaan kovassa sarjassa ihan ok tasolla ja ovat kuitenkin nuoria ja (toivottavasti) kehitysaskeleita vielä ottavia pelaajia. Rutanen kuvailujen perusteella on semmonen tunnollinen alempien ketjujen hyökkääjä jolla on jonkun verran potentiaalia pisteiden tekoonkin, joita ei koskaan ole joukkueessa liikaa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Holtarilla oli jälleen kerran sitten se ässä hihassa, mistä kenellekään ei ollut hajua etukäteen. David Tomasek oli tällä kertaa se ja pyrkii siis täyttämään Suomelalta jäänyttä aukkoa.

Voutilainen ja Rutanen myös etukäteen juuri oikeantyylisiä hankintoja.

Jatkaako Newton nyt sittenkään? Sanoi haastattelussa jatkavansa Suomessa, joten miksi JYP ei sitä julkistanut?
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Sopimukset kuullostavat hyvältä! Mukava saada tuulahdus ulkomaista osaamista jengiin, parhaimmillaat tsekit ovat ratkaisupelaajia. Hyvä merkki myös se, että kuvassa on C rinnassa.

Rutasenkin kuvaus ihan positiivinen ja Voutilainen varmaan ihan potentiaalinen myös.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tomasek tuli sitten ihan puskista, mutta iloinen yllätys. Kaverista en mitään tiedä, joten luotetaan Holtariin. Tehot tsekeissä olleet luokkaa "ihan ok", eli niistä on vaikea päätellä mitään. Tsekkien maajoukkueen mukana pyörinyt jo EHT:lla, joten ihan turhasta kaverista ei taida olla kyse.

Voutilainen ja Rutanen tiedettiin jo, hyviä hankintoja molemmat.

Newton menee ehkä sitten muualle, tai se halutaan julkaista vielä erikseen?
 

Eduuz21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Winnipeg Jets
David Tomasek 22 vuotta, rightin kätisyys. Pelannut muutama vuosi sitten P-Amerikan juniorisarjoja ja nyt 2 yli 20 tehopisteen kautta Tshekin liigassa. Päässyt maajoukkueessakin kokeilemaan. Mielenkiintoinen hankinta!
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tomasekilta pitäisi ainakin englanti taittua, kun EP:n mukaan vähintään viisi vuotta pelasi junnuna jenkeissä. Mielenkiintoisen nuorella iällä sinne siirtyi, kun taisi olla 14 vuotias lähtiessään rapakon taakse.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tomasek on mielenkiintoinen haku, pelasi monta vuotta pakin paikkaa, ja siirtyi takaisin sentteriksi, kun palasi Bartovicheen. JYPin tiedoitteen mukaan hakee uutta potkua uralle, ja uutta mahdollisuutta änäriin, eli nälkää on varmasti riittävästi.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Odotetut Voutilainen ja Rutanen kehiin sekä Holen jo tutuksi tullut jokerikortti (Tomasek). Ihan hyvät fiilikset näistä ja ihan mukava huomata, että Suomela yritetään ainakin korvata. Jos Tomasek osoittautuu Holen laatuhankinnaksi, on keskikaista kahdeksi vuodeksi kerralla kunnossa.

Luulenpa että Newton isona kalana julkaistaan omana uutisenaan, jotta saadaan lisää palstatilaa, kun ei kaikki mene kerralla. Tälläkin nipulla voidaan aloittaa, mutta Newton kieltämättä kivasti vielä täydentäisi paketin.

Vielä uusi ja raikas valkku tuohon ja voidaan odotella kautta oikein hyvillä mielin!
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Newton menee ehkä sitten muualle, tai se halutaan julkaista vielä erikseen?

Jotenkin veikkaisin että jotain on jätetty vielä ensiviikollekin, onko sitten juuri Newtonin sopimus niin paha sanoa mutta luulisi että kausikorttilaisia yritettäisiin muillakin päivinä kun päivää ennen myynin aloitusta houkutella asiakkaaksi. Tietenkin tästä eteenpäin finaalit ja MM-kisat sotkee näkyvyyttä ja varmasti muutkin joukkueet ensiviikolla jotain julkaisee joten voihan ne tässä olla. Jotenkin vain en näe että Kalteva, Mäenpää, Honka ja Newton kaikki mahtuu kerralla jos terveitä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Periaatteessa erittäin hyvät hankinnat ainakin Tomasek ja Voutilainen, Rutanenkin varmasti alaketjuissa menee. Asia mikä huolettaa minua ja varmasti ainakin myös @Vili Huli'a on, että miten taataan Ratiselle ja varsinkin Henri Nikkaselle oikeanlainen kehitysympäristö. Nikkanen on kuten moneen kertaan puhuttu ikäluokkansa kovimpia lupauksia ihan maailman mittakaavassakin ja hänelle pitäisi löytää sopiva ruutu jossa kehitys olisi maksimaallista (esim suojatut minuutit + yv aika alustavasti liigassa ja jos pystyy Barkovin tavoin vakuuttamaan, niin ihan normaaliin vaihtorytmiin mukaan)

Loukkaantumisia toki yleensä aina tulee ja on hyvä olla reserviä, silti hieman mietityttää onko näille erittäin lupaavillle ja jo nyt liigatason pelaajille roolia JYPissä, vai täytetäänkö kaikki ruudut papoilla ja tuontitavaralla?

Ratinan on esim erittäin hyvin pelannut Mestiksen pudotuspeleissä ja noiden pelejen perusteella itse antaisin jo näyttöpaikan liigassa alustavasti vakio kokoonpanoon, mutta JYPin kokoonpano on aikalailla tukossa kuten tiedetään. Nikkanen taas on niin korkean profiilin talentti, että Barkovin tapainen nopea nousu liigapelaajajaksi ja siitä vain ylöspäin olisi täysin mahdollinen jos pelaaja vain sen mahdollisuuden saisi nyt vaikuttaa siltä, että ei saa.

Asiasta kukkaruukkuun jos Nikkanen JYPistä hölmöillään pois niin se on seuran isoin hölmöily ehdottomasti ja en tiedä miten voisin seuralle tuollaisen antaa anteeksi.
 

Aito Taisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Asiasta kukkaruukkuun jos Nikkanen JYPistä hölmöillään pois niin se on seuran isoin hölmöily ehdottomasti ja en tiedä miten voisin seuralle tuollaisen antaa anteeksi.
Jos Nikkanen on niin kova, että ansaitseemestaruutta havittelevasta joukkueesta sementoidun sentterin paikan, niin osaatko kertoa miksei ole u18 leiriryhmässä?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jos Nikkanen on niin kova, että ansaitseemestaruutta havittelevasta joukkueesta sementoidun sentterin paikan, niin osaatko kertoa miksei ole u18 leiriryhmässä?
Oli ainakin juuri päättyneessä U17 turnauksessa mukana. Vaikea sitten sanoa, että millä perusteella päätyi sinne, eikä U18 joukkueen mukaan.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Oli ainakin juuri päättyneessä U17 turnauksessa mukana. Vaikea sitten sanoa, että millä perusteella päätyi sinne, eikä U18 joukkueen mukaan.
Helvetin hyvä kysymys, mutta @Aito Taisto sinun pitää tuota kysyä vaikka Merikiveltä joka vaikuttaa myös U18 valmennuksessa. Nopeasti mietittynä kuitenkin sentterin paikka on haastavampi kuin laiturin ja siksi Nikkanen ei ole U18 mukana, mutta esim samanikäinen laituri Leevi Aaltonen on. Toinen voi olla ihan se, että Nikkasen nähty saavan paremmin kehitystä u17 joukkueen ykkössentterinä isoilla minuuteilla vs U18 joukkueen 3/4 sentterin minuuteilla.

Niin ja en ole vaatinut Nikkaselle liigassa sementoitunutta sentterin paikkaa, vaan suojattuja minuutteja ja yv-aikaa. Mielestäni Nikkasta voisi tuoda liigaan myös laiturin roolin kautta, joskin itse antaisin minuutit ihan sentterin paikalla ja itse olisin valmis katsomaan tämän kortin jo ensi kaudella esim 3ketjun keskellä ja suojatut minuutit + yv aika. Kuten tiedämme tämä tuskin tulee tapahtumaan, kun JYPin materiaalia katsoo.

JYP ei ole kyllä mikään mallioppilas nuorten kanssa, vaikka muutama onnistuminen joukkoon toki mahtuukin.

Kun paikka tulee, niin se täytyy käyttää. Viimeisin esimerkki tästä on Jerry Turkulainen, joka näytti heti paikan saatuaan, että ansaitsee lisää minuutteja. Siitä se sitten lähti.

Asenteesta on todella paljon kiinni. Ei sen ensimmäisen ottelun tarvitse täydellisesti mennä, mutta asenteen pitää olla kunnossa.
Tottakai, tästä täsmälleen samaa mieltä. Silti, JYP turhan arkaillen on antanut tietyissä tapauksissa sitä roolia ja sitten pelaaja on siirtynyt tekemään läpimurtonsa muualle. Nikkanen on kuitenkin kaikkia näitä "tunaroituja" tms lahjakkaampi ja kovemman luokan talentti, joten toivon että JYP on miettinyt tarkasti yhdessä Nikkasen kanssa uran seuraavista askeleista ja JYP uskaltaa ja pystyy antamaan myös hänelle tärkeitä liigaminuutteja.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
JYP ei ole kyllä mikään mallioppilas nuorten kanssa, vaikka muutama onnistuminen joukkoon toki mahtuukin.
Kun paikka tulee, niin se täytyy käyttää. Viimeisin esimerkki tästä on Jerry Turkulainen, joka näytti heti paikan saatuaan, että ansaitsee lisää minuutteja. Siitä se sitten lähti.

Asenteesta on todella paljon kiinni. Ei sen ensimmäisen ottelun tarvitse täydellisesti mennä, mutta asenteen pitää olla kunnossa.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Kun paikka tulee, niin se täytyy käyttää. Viimeisin esimerkki tästä on Jerry Turkulainen, joka näytti heti paikan saatuaan, että ansaitsee lisää minuutteja. Siitä se sitten lähti.

Asenteesta on todella paljon kiinni. Ei sen ensimmäisen ottelun tarvitse täydellisesti mennä, mutta asenteen pitää olla kunnossa.
Jerry kyllä otti paikkansa joukkueessa väkisin ja omalla hyvällä tekemisellä. Voisi nopeasti ajateltuna kuvitella, että hyökkääjälle on helpompi murtautua joukkueeseen kun pakille, mutta ei niitä tulosyksikön paikkoja loppupeleistä sen enempää ole mitä puolustajillekaan. Tämä mun jaarittelu nyt tähtää kohti Honkaa ja mielestäni hänkin on käyttänyt omat näyttöpaikkansa esimerkillisesti, mutta ainakaan menneellä kaudella Virtasen joukkueessa ei vakipaikkaa ollut tarjolla. Jerrylle ei kyllä niin helpolla taas korvaajaa löytyis reservistä, Mickey Island kenties? Eli mun lopullinen pointti kai on, että Honka olis ansainnut mielestäni enemmän peliaikaa, mitta kenen tilalla niin vaikea sanoa, varmaan Yonkmanin.
 

JYP#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyyni Kari & Klassikkopaidat
Tuppurainen - Immonen - Nättinen
Puustinen - Tomasek - Turkulainen
Louhivaara - Hytönen - Rooba
Kolehmainen - Kanninen- Rutanen
Saari - Stråka - Nikkanen (onko liian aikaista?)
+ Lahti (palaako koskaan?)

Kalteva - Vainio
Mäenpää - Ikonen
Honka - Kuukka
Jokinen

Laurikainen
Voutilainen

Ilmeisesti tuossa nyt tämän hetken runko joukkueelle. Hyökkäys näyttäisi olevan jo aika tukossa. Tomasekin tulon myötä ne pienetkin toivonkipinät Perrinin paluusta voipi unohtaa suosiolla. Itse ehkä Micke Saarena miettisin onko Jyväskylä itselle se paras paikka, sillä vaikea tuonne on tällä hetkellä murtautua vakituiseen kokoonpanoon ilman suurempia loukkaantumisia.

Olikos Kaltevan lähdöstä jotain huhua tällä palstalla? Lisäksi Newtonin jatkosta olisin ollut ihan varma, mutta ilmeisesti seura Suomessa ei olekaan JYP. Kyllähän tuonne puolustukseen olisi Happy Jake mahtunut heittämällä.

Maalivahdit taitaa olla ainoa osa-alue joka on täysin valmis. Voutilaisen pelejä ei ole tullut seurattua, joten ei mitään hajua kumpi meillä on lähtökohtainen ykkönen.

Aika valmiin paketin uusi valmentaja saa käsiinsä. Ei varmaan pysty kuin korkeintaan jonkun pakin "tuomaan mukanaan" JYPiin?
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse ehkä Micke Saarena miettisin onko Jyväskylä itselle se paras paikka, sillä vaikea tuonne on tällä hetkellä murtautua vakituiseen kokoonpanoon ilman suurempia loukkaantumisia.
Miten niin vaikea? Saari on käytännössä ensimmäisenä listalla kyttäämässä laituripaikkaa, jos joku loukkaantuu. Ja käytännössähän kaudesta mennään yleensä todella iso osa läpi siten, että joku puuttuu kokoonpanosta. Saaren täytyy vain tarrata tilaisuuksiin täysillä.

Käytännössä mikä tahansa isompi tai pienempi poissaolo laituriosastolla antaa Saarelle tilaisuuden. Myös sentteriosaston poissaolot voivat johtaa paikan vapautumiseen laidalta.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tuppurainen - Immonen - Nättinen
Puustinen - Tomasek - Turkulainen
Louhivaara - Hytönen - Rooba
Kolehmainen - Kanninen- Rutanen
Saari - Stråka - Nikkanen (onko liian aikaista?)
+ Lahti (palaako koskaan?)

Kalteva - Vainio
Mäenpää - Ikonen
Honka - Kuukka
Jokinen

Laurikainen
Voutilainen
Hyökkäys näyttää hyvältä, Rooban paikalla kokeilisin välillä Nikkasta, siinä olisi paikka kehittyä. Kolen paikalla Saari olisi hyvä stunttaaja, Kole ei viime kaudella vakuuttanut, jalka on hidastunut ja jäähyjä osittain sen takia tulee liikaa. Pakistossa on Newtonin kokoinen aukko, Honka on hyvä lisä, mutta ei vielä riittävä. Veskarit on nuoria ja kehittyviä, kilpailutilanne vielä lisää halua olla parempia, riittääkö rutiini vuoden päästä, on eri asia.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Periaatteessa erittäin hyvät hankinnat ainakin Tomasek ja Voutilainen, Rutanenkin varmasti alaketjuissa menee. Asia mikä huolettaa minua ja varmasti ainakin myös @Vili Huli'a on, että miten taataan Ratiselle ja varsinkin Henri Nikkaselle oikeanlainen kehitysympäristö.
Juu, kyllähän tota on syytä seurailla tarkalla silmällä.

Hankinnat sinällään kelpaa, kuten totesitkin. Erityisesti Tomášek vaikuttaa kiinnostavalta kortilta, sillä täällä ei ole tällä vuosikymmenellä tšekkejä vieraillut, pelityylinsä puolesta pohjoisamerikkalaisesta menevää Hubaa ja pakki Pavel Skrbekiä lukuun ottamatta, joten josko meillä olisi pitkästä aikaa käsissä pelaaja jota on maustettu klassisella tšekkitaitelijuudella? Mitään pavelrosaa tänne ei tietty olla hommattu, mutta pienestä luovuudesta olisin otettu.

Ratinan on esim erittäin hyvin pelannut Mestiksen pudotuspeleissä ja noiden pelejen perusteella itse antaisin jo näyttöpaikan liigassa alustavasti vakio kokoonpanoon, mutta JYPin kokoonpano on aikalailla tukossa kuten tiedetään.
Mäkin näkisin tämän mielelläni, mutta Mestiksestä aloittaminen on myös ihan ok, kunhan Ratisen kanssa ollaan istuttu alas, luotu yhdessä selkeä kehityspolku ja toimitaan kärsivällisesti sen mukaan. Katotaan kuinka kausi kuluu.

Jos Nikkanen on niin kova, että ansaitseemestaruutta havittelevasta joukkueesta sementoidun sentterin paikan, niin osaatko kertoa miksei ole u18 leiriryhmässä?
Ei Nikkanen ansaitse sementoitua sentteripaikkaa eikä kukaan ole sellaista vaatinutkaan. Lähtökohtaisesta oon ite puhunut ja @HOOLIGAN_ selvensikin jo omaa näkemystään. Kyse on valinnasta sekä siitä, sallitaanko raikas riskinotto.

On aika väistämätön fakta että Liigasta löytyy seuroja jotka ovat valmiita tarjoamaan vakiokokoonpanon paikkaa ton tason talentille (jos varaustilaisuus olisi tänään, Nikkanen menisi mun nähdäkseni kakkoskierroksella, mutta kun ei ole, ykköselle yltäminen on myös mahdollista onnistuneella kaudella) ja Pohjois-Amerikan kaukalotkin ovat olemassa, joten Nikkasen täällä pitäminen vaatinee liigatasolle liittyviä lupauksia.

Kalteva - Vainio
Mäenpää - Ikonen
Honka - Kuukka
Jokinen

Kyllähän tuonne puolustukseen olisi Happy Jake mahtunut heittämällä.

Aika valmiin paketin uusi valmentaja saa käsiinsä. Ei varmaan pysty kuin korkeintaan jonkun pakin "tuomaan mukanaan" JYPiin?
Kenet siis pudottaisit kolmikosta Honka-Ikonen-Jokinen pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle Veini-ketjusta päätellen kotikaupungin nuorten poikien mahdollisuuksista huolissasi olevana kirjoittajana? Se nyt on selvää että kallispalkkaisten taskuja täyttävät taipumattomat kausarinsa ja Vainiokin varmasti on vankkumattoman vakipaikan itselleen jo lunastanut, eli...

Pakistossa on Newtonin kokoinen aukko, Honka on hyvä lisä, mutta ei vielä riittävä.
En tosiaan tajua tätä, kun sopimuksenalaisista puolustajista Alex Lindrooskin on osoittanut pystyvänsä pelaamaan liigatasolla.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Tomasekin tulo tarkoittaa mielestäni sitä että Verlic ei jatkane joukkueessa ensikaudella... Jotain huhuahan oli että sopimusta oltaisiin jatkamassa. Harmi sinänsä jos näin käy. Vaikutti potentiaaliselta kaverilta mutta oman arvauksen mukaan taistelisivat samasta tontista joukkueessa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös