Toronto Maple Leafs 2012-2013

  • 145 382
  • 391

ipaz

Jäsen
Mitäs tämä nyt on? Torontossa on voittava jääkiekkojoukkue! Neljä peräkkäistä voittoa ja 4. sija itäisessä. Burken lähtö ilmeisesti selvensi tilannetta ja nyt pelaajat keskittyvät itse asiaan vaativan valmentajan alaisuudessa. Muutenkin tuo joukkueen tämän hetkinen ulkonäkö on mieleeni. Joukkue on nopea ja kova lisättynä muutamalla taitavalla kaverilla. Roolitus kunnnossa, josta kertoo 4. kentän laiturit McLaren ja Orr. Kakkoskenttä pystyy keskustelemaan jäällä pelkästään venäjäksi, joka tuonee lievän lisäedun. Vaikka sama sillä kai väliä, kun Komarov puhuu neljää kieltä ja pelaa aivan mahtavasti tällä hetkellä. Leo johtaa koko NHL:n taklaustilastoa yhdessä Luke Schennin kanssa 48 taklauksella. Hyvä tästä tulee.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitäs tämä nyt on? Torontossa on voittava jääkiekkojoukkue! Neljä peräkkäistä voittoa ja 4. sija itäisessä. Burken lähtö ilmeisesti selvensi tilannetta ja nyt pelaajat keskittyvät itse asiaan vaativan valmentajan alaisuudessa.
Eikös Leafs ole kuitenkin jo useampana vuotena peräkkäin alottanut kauden (ensimmäisen kuukauden) varsin vahvasti, mutta on sitten kauden edetessä hyytynyt ja jäänyt selvästi ulos playoffeista? Toki nuo edelliskaudet on aloitettu Wilsonin valmennuksessa, joten josko Carlyle onnistuisi pitämään vireen yllä pidemmäkin aikaa. Olisihan se hienoa nähdä playoff-otteluita Torontossa, saattaisi olla ACC:ssä ihan hieno tunnelma. Vielä kun sattuisi Habs vastaan, niin huh huh.. vaan siinäpä sitä riittääkin jossiteltavaa.
 

Droppen12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, persoonat
Täytyy kyllä ihailla tuota Komarovin pelaamista. Mies paiskii hommia hartiavoimin ja pelaa kiekollisestikin hyvää peliä. Viimeisen päälle joukkuepelaaja ja ilmeisen arvostettu Torontossa. Sai myös tosiaan syöttöpisteen palkkioksi Phaneufin maaliin.

Montreal pelissä oli hauska tilanne, kun Grabovskia taklattiin ja mies siitä tulistui ja oli käymässä taklaajan kimppuun, niin Komarov meni väliin ja rauhoitteli ketjukaveriaan ja ohjasi tämän rauhallisesti vaihtoon. Hieno mies!
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Eikös Leafs ole kuitenkin jo useampana vuotena peräkkäin alottanut kauden (ensimmäisen kuukauden) varsin vahvasti, mutta on sitten kauden edetessä hyytynyt ja jäänyt selvästi ulos playoffeista? Toki nuo edelliskaudet on aloitettu Wilsonin valmennuksessa, joten josko Carlyle onnistuisi pitämään vireen yllä pidemmäkin aikaa.

Niin, itse en edelleenkään anna pudotuspelitoiveiden nousta järin korkealle. Tämä on nähty niin monta kertaa aikaisemminkin ja tynkäkauden aikana jo muutama tappio putkeen muuttaa tilanteen toiseksi. Ensimmäinen synkkä pilvi taivaalla oli Lupulin loukkaantuminen, jonka JVR:n hyvä vire tosin on tasoittanut. Nyt Reimerin loukkaantuminen ja vamman vakavuus on toinen vastaavanlainen koettelemus. Itsellä ei ainakaan ole juuri luottoa Scrivensiin.

Jos tässä jotain positiivista hakee, niin Leafs on valehtematta ollut sekä Habsiä että Phillyä vastaan selvästi parempi joukkue ja ansainnut reilut voittonsa. Mistään tuurivoitoista on turha puhua, vaan peli on näyttänyt erittäin hyvältä. Toronto on pelaa tällä hetkellä paljon parempaa kiekkoa kuin vilkaisu kokoonpanoon antaisi ymmärtää; Phillyn kohdalla trendi on taas täysin päinvastainen.

----------------------------------------------------------------

Nazem Kadri on ollut Toronton lupauksista se, johon on kohdistettu totuttuun Toronton tyyliin todella kovia ja ylimitoitettuja odotuksiakin. Välillä tuntui, että Leafs ja armoton Toronto-media olivat onnistuneet jopa pilaamaan Kadrin uran Leafsissä. Eihän siitä ole kuin kuukausi tai pari, kun hänet yhdistettiin Luongo-kauppaan ja Nonis ei maininnut häntä niiden nuorten pelaajien joukossa, jotka ovat koskemattomia. Nyt Kadrin peli näyttää todella hyvältä ja toiveet siitä, että hänestä kehittyisi sellainen vajaa piste/peli-pelaaja ovat heränneet.

Kyllähän Leafsin pelien seuraaminen on satakertaa miellyttämpää, kun joukkueessa pelaa Kadrin kaltainen arvaamaton pelaaja. Koska viimeksi jollain Leafs-pelaajalla on ollut yhtä herkät kädet kuin Kadrille, uskallastu pitää kiekkoa ja haastaa puolustajaa sekä löytää aukot oivaltaville syötöille. Taitopelaaja, jolla löytyy myös sakukoivumainen palo ajaa taklaukset loppuun, jos paikka sattuu kohdalle, kuten niitti Yemeliniin osoitti.

Niihin epärealistisiin odotuksiin nähden kannattaa huomioida seuraava statistiikka:

Nazem Kadri 64 peliä NHL:ssä 11+19=30 (ennen tätä kautta 51 peliä 8+11)
Brayden Schenn 75 peliä 14+14=28 (ennen tätä kautta 63 peliä 12+8)

Eipä mediassa ole kuitenkaan kohuttu samassa draftissä varatun nuoremman Schennin kehityksestä läheskään yhtä paljon kuin Kadrin, vaikka varausnumeron perusteella kyseessä pitäisi olla vieläkin lahjakkaampi pelaaja. Toki Schenn on enemmän kahdensuunnan pelaaja kuin Kadri, mutta kyllä hänestäkin odotettiin ja odotetaan sellaista vähintään kakkossentterin tehoihin kykenevää pelaajaa. Taas malliesimerkki siitä, miksi nuorten pelaajien kasvattaminen Torontossa ja Montrealissa on uskomattoman vaikeaa osittain mediasta, osittain faneista ja osittain toki myös organisaatioiden malttamattomuudesta johtuen.
 

Gilly93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Hyvää toppuuttelua SaucerPassilta ja oli muuten hyvä vertaus tuo Schenn vs Kadri. Olen itekki sen verran monta vuotta tuota rämpimistä katellut, että ennen en usko pleijaripaikkaan kun se on varma. Kolmentoista pelin jälkeen on aiemminkin oltu viivan päällä.. :) Vaan nyt näyttää hyvältä. Toivotaan nyt, että Reimeri tulis elävien kirjoihin mahd pikaisesti. Scrivenssillä ei pleijareihin mennä.

-Go Leafs Go-
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Niin, itse en edelleenkään anna pudotuspelitoiveiden nousta järin korkealle. Tämä on nähty niin monta kertaa aikaisemminkin ja tynkäkauden aikana jo muutama tappio putkeen muuttaa tilanteen toiseksi.

Joo, ei tässä uskalla toivot mitään, joukkue on nuori niin notkahduksia saattaa tulla. Lisäksi nyt sijoitus näyttää hyvältä, mutta konferenssi on tasainen ja Leafsillä on enemmän pelejä kuin muilla.

Jos vain jotenkin tuon ylivoiman saisi toimimaan, niin voisi olla todella luottavainen. Leafs ottaa todella vähän kakkosia ja pelaa vähän alivoimaa verrattuna ylivoima-aikaan, joten edes vähän paremmalla ylivoimalla olisi todella moni tiukka peli ratkaistavissa. Nyt vain annetaan momentum vastustajalle kun saavat virtaa tapetuista alivoimista.

Puolustus on kyllä todella jämäkkä ja kolmospari Franson-Fraser todella hyvä. Franson +7 ja Fraser +11, jolla tosiaan liigan kärkisija jaettuna Koivun kanssa. Fraser on kyllä loistava löytö, fyysinen peruspakki joka tiputtaa hanskatkin tarvittaessa, sellaista on kaivattukin.
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Hyvältä näyttää kun hyvin menee, mutta jossain vaiheessa elämä myös kolhii. Sellaisessa tilanteessa katse kääntyy avainpelaajiin. Tässä joukkueessa ne ovat Kessel, Grabovski ja Phaneuf, eivät kaikesta huolimatta Mark Fraser ja Colton Orr.

Kessel on hyvä jääkiekkoilija, mutta viimeinen mies, jonka harteille voi asettaa joukkueen johtamisen tai henkisestä hyvinvoinnista huolehtimisen. Kesselin peli on kuitenkin jossain määrin luotettavaa, eli kaikki tietävät hänen heikkoutensa ja niihin voi varautua. Grabovski taas on seikkailija ja kumma heppu. En kykene näkemään tilannetta, jossa majuri Carlyle tilanteen vaatiessa tulee sanomaan vänrikki Grabovskille, että kapteeni Phaneuf on haavoittunut, Teidän pitää ottaa komentoonne komppania. Ei siitä mitään tule. Ja kun Phaneufiin päästiin, niin hänelläkin on omassa hommassa tekemistä, joten jos joukkueen peli lähtee sivuraiteille, niin Dion tuskin sitä kampeaa takaisin oikeaan suuntaan.

Oheisesta negatiivisesta palautteesta huolimatta kuhina on nyt hyvä, ja uskon että ainakin Kadri kasvaa lähivuosina tuohon avainpelaajarooliin. Muitakin mahdollisia avainpelaajia on, mutta täytyy toivoa, että tyypit saavat oikeaa kasvatusta.
 

obi-wan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hammarby IF, HC Andersen, HC Jatkoaika
Reimer polven sidevamma, ainakin viikko poissa.

Noin luki jossain. Eli hetki on luotettava Scrivensin sekavaan stanssiin. Ja varmaan Jussikin voisi pelin saada alle
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Toivotaan että Reimer kuntoutuu ennalleen tuossa viikossa tms. On ainakin omaan silmään jättänyt viime kauden vastoinkäymiset taakseen ja pelaa hienoa kautta ja sen ei soisi tuollaisesta häiriintyvän. Vallankin kun edessä on juuri nyt tyylikäs joukkue joka on ainakin tällä suunnalla oman suosikin ja niiden parin pysyvähkön symppistiimin jälkeen ehdottomasti hienoimpia joukkueita liigassa. En mä tiedä kuinka fiksu tuo joukkueen rakenne kaikkineen on, mutta ainakin siinä on helvetisti tyyliä.

Komarovista olen tykännyt aina, ja on kyllä NHL:ssä kuin kala vedessä. Tämän kauden kymmenessä Bruins-pelissä on ollut kaksi tilannetta jotka ovat menneet meidän tappioksi mutta jääkiekkofanina ei ole voinut kuin unohtaa seurakytkökset ja ihailla, yksi oli Gaborik-Richards-Nash -ketjun näytös toisessa Rangers-pelissä ja toinen oli Komarovin toiminta siinä Boychuk-taklauksen jälkitilanteessa. Siis hemmetti sulla, rookiella, on Zdeno Chara siinä edessä raivoamassa ja et muuta kuin viattomana kohauttele olkapäitä. Sen ja muutaman muun katsomani Leafs-pelin perusteella Leo Komarov on tällä hetkellä korkean tason yleispelaaja liigassa, hyvä av-jätkä, ja vaikka hyökkäyssuuntaan onkin tekemistä niin tuolla hermokontrollilla niissä agitaattorirahkeissa on ihan pirusti varaa. Toivon että Leksasta tulee sellainen "puhdas agitaattori", rooli mihin oikein kukaan ei ole koko uraansa pystynyt, eli ärsyttäjä joka kyllä tökkii ja räksyttää ja liimaa hanskoja käsiin vaikka kaveria kuinka vituttaisi (saa ne siis pudottaakin, en mä kiellä), mutta ei sikaile, vahingoita vastustajaa, ota tyhmiä jäähyjä. Tähän asti nähdyn perusteella Leo saattaisi olla tuollainen, ja silloin tulee kyllä olemaan yksi suosikeistani. Toisaalta aina on se riski että vetää millin pidemmälle jolloin onkin yksi inhokeistani, mutta tähän mennessä herra on pelannut tosi älykkäästi eli en usko että niin käy.

Ja ei perhana, vaikka sanonkin Bruinsista tervemenoa niin on se Kesselin ranne kaunista katsottavaa kun kohdalleen osuu. Jaa niin ja Tyler Bozak on käsittämättömän aliarvostettu pelaaja - rapakon takana jengi ajattelee että sen pitäisi olla se "Savard" Kesselin rinnalla ja kun ei sitä ole niin eivät pidä häntä juuri minään. Vaikka on monipuolisesti laadukas pelaaja.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Jaa niin ja Tyler Bozak on käsittämättömän aliarvostettu pelaaja - rapakon takana jengi ajattelee että sen pitäisi olla se "Savard" Kesselin rinnalla ja kun ei sitä ole niin eivät pidä häntä juuri minään. Vaikka on monipuolisesti laadukas pelaaja.

Tästä kyllä samaa mieltä. Helvetin hyvää duuniahan se tekee paljon siinä Kesselin rinnalla, ja taas on mennyt mun mielestä eteenpäin. Katselin tänään tilastoja, Bozak on voittanut liigassa kolmanneksi eniten aloituksia. Enemmän ovat voittaneet vain Crosby ja Giroux, ja nekin huonommalla prosentilla. Ihmeen hyvin Bozak myös pääsee ripareihin kiinni, vaikkei mikään iso kaveri olekaan. Mutta sitäkin fiksumpi ja harvoin muistan että olisi pelannut itsensä ulos tilanteesta.
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Tästä kyllä samaa mieltä. Helvetin hyvää duuniahan se tekee paljon siinä Kesselin rinnalla, ja taas on mennyt mun mielestä eteenpäin. Katselin tänään tilastoja, Bozak on voittanut liigassa kolmanneksi eniten aloituksia. Enemmän ovat voittaneet vain Crosby ja Giroux, ja nekin huonommalla prosentilla. Ihmeen hyvin Bozak myös pääsee ripareihin kiinni, vaikkei mikään iso kaveri olekaan. Mutta sitäkin fiksumpi ja harvoin muistan että olisi pelannut itsensä ulos tilanteesta.

Lisätään näihin osuviin havaintoihin vielä, että mielestäni on suhteellisen laatupelaaja sekä yli- että alivoimalla. Se on melko harvinainen yhdistelmä loppujen lopuksi, ja siksi pelaakin noin paljon.
 

Frostburn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs, HPK
Kahdesta viimeisestä pelistä kaksi voittoa maalierolla 11-2 ja luvuissa ei ole lainkaan ilmaa, vaan Leafs dominoi sekä Habsia että Flyersiä vastaan kentällä mielin määrin. Toivottavasti kyse ei ole vain parin pelin suonenvedosta, vaan suoritustaso pysyy samana (tai edes lähellä samaa) myös jatkossa. Reimerin loukkaantuminen oli paha isku, mutta onneksi kyse ei näillä näkymin ole polven sivusiteen venähdystä vakavammasta vammasta ja Leafsin seuraavan parin viikon ohjelma on paperilla helpohko (Canes, Panthers, Bolts, Sabres ja Sens kahdesti). Jos noista peleistä revitään Scrivensillä kuutisen pistettä niin playoff-juna pysyy tukevasti raiteillaan.

Meikäläiselle tulee tässä nyt samaisten parin viikon ajaksi tauko pelien seuraamiseen lomareissun johdosta. Tällä kertaa tuo oikeasti hieman harmittaa, sillä ensimmäistä kertaa moneen vuoteen Leafs on pelannut aidosti hyvää lätkää. Ylivoima on oikeastaan ainoa jatkuvasti harmaita hiuksia aiheuttava tekijä - yksittäisiä aivopieruja tulee toki muillakin osa-alueilla silloin tällöin, mutta niistä kärsii jokainen joukkue välillä. Carlylekin on ilmeisesti tajunnut vihdoin tajunnut, ettei YV toimi sillä Kadrin kenttä pääsi Flyers-matsissa useampaan otteeseen jopa aloittavaksi kentälliseksi. Tulosta ei silläkään tullut, mutta ratkaisut olivat selvästi parempia kuin "ykkösen" mielikuvituksettomuus Phaneufin päätypleksilämärin ja Kesselin kaarelta lähtevän ranteen välillä. Jonkinlaista sekakenttää tuossa voisi minusta kokeilla - esim. JVR-Kadri-Kessel-Phaneuf-Franson voisi olla hyvä koostumus. Franson taisi jo pelatakin välillä Phaneufin kanssa viivassa YV:llä, mutta Bozakin voisi kyllä vaihtaa peliälyltään paria kertaluokkaa parempaan Kadriin. Tällä hetkellä Kessel on ylivoimalla sekä viimeistelijä että pelintekijä ja tuollainen yhtälö ei vaan yksinkertaisesti voi toimia.
 

Onside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jellonat, KalPa, Tappara
Jussi Rynnäs ylös

Ilta-Sanomat tietää kertoa, että Jussi Rynnäs on nostettu Toronto Maple Leafsiin.

Jussi Rynnäs saa kenties mahdollisuuden torjua Toronto Maple Leafsin tolppien välissä. Porilaisvahti nostettiin kanadalaisseuran farmijoukkueesta NHL-ryhmän mukaan, koska seuran ykkösvahti James Reimer loukkaantui kesken maanantain ottelun Philadelphia Flyersia vastaan.

Iltasanomien uutinen
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Frattin vähintään viikon sivussa, operoituun polveen joudutaan tekemään jotain, minkä ei pitäisi olla vakavaa. Kuulostaa lupaavalta. Brown tekee paluun kokoonpanoon ja ottaa paikkansa nelosessa Steckelin pelatessa keskellä ja McClement siirtyy kolmosen laitaan.

Ikävästi taas maalintekijä tippui kokoonpanosta, toivottavasti Kesselin ja JVR:n vire jatkuu, koska muista ketjuista ei tunnu oikein ratkaisijoita löytyvän. Kakkosketju on kyllä esittänyt ihan pirteitä otteita ja tehnyt kahteen peliin kaksi maalia, mutta jotenkin en uskalla Grabon varaan laskea.

Ylivoimaa kuulemma treenattu kovasti, toivottavasti jotain edistystä olisi tapahtunut. Jos vaikka yritettäisiin saada enemmän vetoja, laadukkaita sellaisia.
 

andrre

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs, Jokerit, New York Giants
Nihkeä matsi Ottawaa vastaan, mutta mitä nyt voi kahdelta loukkaantumisista kärsivältä joukkueelta odottaakaan. Hyökkäyspeli ei ollut kummoista, mutta puolustus hoiti homman kiitettävästi ja Scrivensille ansaitusti uran ensimmäinen nollapeli. Positiivista nähdä, että heikollakin pelillä joukkue pystyy pisteitä napsimaan.

Kun Reimer kuntoutuu, on Torontolla mielestäni varsin kilpailukykyinen maalivahtikaksikko tulevaisuutta ajatellen, kunhan molemmat pitävät nykyisen tasonsa. En lähtisi tässä vaiheessa uhraamaan cap spacea kalliiseen maalivahtiin à la Luongo, vaan tämä kausi voidaan varsin hyvin viedä läpi tämänhetkisillä kassareilla. Kauden esitysten perusteella kesällä voidaan palata asiaan uudemman kerran.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Edellisiltä kausilta muistan HNIC-matsien olleen todella pahoja paikkoja Lefsille, niissä tuli lähes järjestään turpaan. Nyt kaksi peräkkäistä HNIC-peli voitettu maalierolla 9-0.

Carlylelle kyllä pitää antaa tunnustusta tuosta puolustuspelin organisoinnista. Nimilista ei ihmeellinen ole, mutta puolustuksesta on saatu taisteleva, periksiantamaton kokonaisuus joka ei anna vastustajalle kakkoskiekkoja eikä päästä vihua maalin eteen sähläämään. Myös koko viisikon puolustus on kehittynyt huomattavasti. Hyvää työtä Randyltä.

Sen sijaan hyökkäys on kyllä todella mielikuvituksetonta, tosin osaksi ihan senkin takia ettei tasapainoisia ketjuja juurikaan ole. Grabon ketju pelaa tällä hetkellä lähinnä hyvää puolustuspään peliä ja esitykset hyökkäyspäähän ovat todella onnettomia ja ponnettomia. Grabo on tehnyt maalin kai joskus seitsemän kahdeksan peliä eikä Kuleminin maali paljon sen tuoreempi ole. Kadri pelasi viime yönä MacAerthurin ja Orrin kanssa, joten aika turha sieltäkään on mitään odottaa, ellei Kadri nyt omalla henkilökohtaisella panoksellaan saa maalia aikaiseksi. Sensiä vastaan maalinteon aloittikin nelonen McLarenin toimesta ja Bozak teki toisen. Liles sitten viskaisi vikan tyhjiin.

Toivottavasti Frattin palaa pian jotta Kadri-Frattin tutkapari saadaan taas kehiin. Kaksikko pelasi kuitenkin tämän kauden parasta hyökkäyspeliä ja tulostakin syntyi jatkuvasti.

Nelosketju on pelannut yllättävän hyvin ja saanut vastuutakin. Viime yönä nelonen oli muodossa Brown-McClement-McLaren ja tosiaan tekivät ensimmäisen maalin, McLaren ohjasi Fraserin vedon maalin edestä sisään. Muutenkin Orr ja McLaren ovat pysyneet yllättävän hyvin mukana pelissä ja saavat monesti paineen vastustajan päähän.

Kessel oli viime yönä melko heikko, huonoja ratkaisuja jatkuvasti kiekon kanssa. Epätoivoisia syöttöjä silloin kun olisi pitänyt vetää, ilmeisesti pelkäsi kuumaa maalivahtia ja haki ns. varmaa paikkaa.

Holzer on tehnyt vaikutuksen muhun, hyvää peruspeliä, luistin liikkuu hyvin ja on sopivan ilkeä ja vittumainen. Uskon että Holzerista saadaan vielä todella hyvä pakki tulevaisuutta ajatellen.

Niin, ja Scrivens on ollut loistava. Canes peli oli paska koko joukkueelta, eikä Scrivensia voi maaleista syyttää. Phillyä vastaan kun tuli maaliin oli loistava ja nyt Ottawaa vastaan pari todella tärkeää torjuntaa ja nyt se nolla pidettiin loppuun asti.

Noin yleisesti ihan kohtuullisen luottavainen oli joukkueeseen. Toki tässä on voitettu kaiken maailman kriisijoukkueita lähiaikoina, mutta nekin on voitettava jos pudotuspeleihin aikoo. Aikaisempina vuosina niillekin olisi hävitty.
 

TML

Jäsen
Otetaas taas pari peliä pois alta.

vs Flyers 11.2:
Hyvä tasapainoinen esitys Flyersia vastaan. Alivoima pelasi erittäin hyvin ja paikat käytettiin tehokkasti hyväksi. Reimer loukkaantuminen iso miinus mutta Scrivens loisti maalillaan tuossa toisen erän tulituksessa.

@ Carolina 14.2:
Heikko ja haluton vierasesitys. Ei oikein missään vaiheessa päässyt Leafs mukaan peliin ja ansaittu tappio tuloksena. Kolmannessa erässä ei minkäänlaista kirivaihetta vaikka pari maalia tappiolla olivat.

vs Senators 16.2:
Ei mikään loistelias peli mutta pitihän tuosta voitto ottaa. Sen verta AHL-painotteinen nippu Sensilla oli jalkeilla. Scrivens pelasi mainion pelin, alivoima oli loistavaa ja pari onnekasta osumaa riitti voittoon.

@ Florida 18.2:
Ihan kelpo esitys vieraissa. Panthers oli 1,5 erää parempi joukkue ja loi enemmän paikkoja, mutta Scrivens oli mainio. Toisessa erässä hyvän alivoimatapon päätteksi Leafs sai momentumin ja loppupeli oli hyvää peliä. Puolustus pelasi todella mainion pelin (jälleen). Phaneufilta hieno alustus 2-0 maaliin, myös Franson-Fraser pari jatkoi hyviä otteitaan.

_______________

Joo eli Habs pelin jälkeen seuraavasta neljästä ottelusta 3 voittoa ja 1 tappio. Näissä suurin nimi on ollut Ben Scrivens. Joutui kovaan paikkaan Flyers ottelussa kun määrättiin maalille ja melkein heti perään Flyers sai 5 minuutin ylivoiman. Scrivens selvitti tuon ja sen jälkeen homma on toiminut kuin rasvattu (Canes peliä lukuunottamatta). Ei se kauniin tai varman näköistä toimintaa ole, mutta kiekot tarttuu. Mailapelissä mies ei kovinkaan hyvä ole. Suuret kehut myös Leafsin puolustukselle joka pelaa todella hyvin.

Kyllä, puolustus johon kuuluu Phaneuf, Holzer (kuka?), Kostka (kuka?), Franson, Fraser (oikeasti?), Liles ja Gunnarsson (FLO peli eka peli hetkeen) pelaa hyvin pelistä toiseen. Purkukiekot onnistuvat, kiekonsiirtely on helppoa, eikä kukaan yritä mitään mitä eivät osaa. Yksinkertaista ja tehokasta peliä, aivan kuten tuon puolustuksen pitääkin. Franson-Fraser pakkiparin on pakko olla liigan aliarvostetuimpia. Franson jota Wilson penkitti pelistä toiseen on Leafsin kiekollisesti varmin pakki ja saa vetonsa maalia kohti (toisin kuten Dion), ja Fraser on +13 tältä kaudelta. Liigan toiseksi paras siis. Melkoinen hankinta ennen kauden alkua. Kostka tuon pakiston heikoin lenkki mielestäni on, mutta rightin kätisyys kelpaa ilmeisesti Carlylelle. Holzer on tehnyt meikeläiseen vaikutuksen peruspertti pelaamisellaan.

Pakiston lisäksi yksi suurimmista yllätyksistä on ollut "kädettömien" pelaajien hyvät otteet. McLaren-McClemnt-Brown on yksi puisimmista ketjuista tällä vuosikymmenellä NHL:ssä, mutta voi pojat kuinka hyvin hoitavat tonttinsa. Noi maalit on pelkkää plussaa. Coltonkin painaa kolmosketjussa Macin ja Kadrin kanssa mutta ei huimaa. Hyvin on siinä pelannut joskin täysin väärässä ketjussa hän on, se on fakta.

Leafs organisaation maltti Nazem Kadrin suhteenkin alkaa maksaa itseään takaisin. Yllättävää pitkäjänteisyyttä Leafsilta Kadrin suhteen ja kaveri on kyllä liekeissä. Periatteessa rooli (3-sentteri) ei ole sellainen missä Kadrin haluaisin olevan, mutta tehot puhukoot puolestaan. Muodosti Frattinin kanssa tutkaparin, on muodostanut sitä myös MacArthurin kanssa. Aloituksissa on vielä petrattavaa sekä oman pään työskentelemisessä, mutta tekee duunia hyvin, pisteitä tulee ja hankkii joukkueelleen ison määrän ylivoimia.

Grabovskin ketjulta uupuu edelleen tehoja, mutta tykkään kyllä miten ovat viime aikoina pelanneet. Grabo ampuu edelleen hehtaaripyssyllä vaikka pääsee yllättävän hyviltä tonteilta ampumaan pääosin nopeutensa ansiosta. Kulemin ja Komarov ovat AV:lla loistavia ja Komarovin patenttiharhautukseksi on muodostunut seuraava kuvio: Kiekon kanssa yli vastustajan sinisen, liinat kiinni ja katse toiseen aaltoon josta Phaneuf usein tulee ja tällää vastapalloon. Ainakin kolmesti ovat suorittaneet kyseisen toimenpiteen, kerran kolahti jo.

Ykkösketjustakaan ei moitteita ole. JVR on huikea hankinta Schenn -hinnalla ja Kessel pelaa edelleen mainiosti vaikka maaleja on vähän (3). Bozakiin voi luottaa edelleen.

Erikoistilannepelaamisesta YV on vielä vähän hakusessa, mutta AV on kehittynyt todella kovasti. McClement on tärkein palanen siinä hyökkääjistä, JVR, Komarov ja Kulemin myös säestävät varsin hyvin. Maalivahtien työkin on tehty helpoksi pakkien toimesta jotka luutivat irtokiekot muille maille.

____________

Tyytyväinen täytyy olla. Joukkueen taso ei heittele niin hirveästi illasta toiseen mitä edellisinä kausina. Kuukauden loppuohjelma ei vaikeimmasta päästä ole ja lupaavaa on että vieraissa pelit sujuu (helmikuussa vielä 4 vieraspeliä, 2 kotona).

Alkukaudeltahan tää edelleen tuntuu, mutta 1/3 peleistä kuitenkin pelattu eli kai tässä voi jo alkaa edes harkitteen että oiskohan tässä tän kauden joukkueessa sellaista spesiaalia jolla vois pleijareihinkin mennä. Vai eikö sitä sanaa saanu sanoa vieläkään?
 

Kismender

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Toronto Maple Leafs
Enpä olisi uskonut että tulen tämän elinaikanani näkemään. Leafs pitänyt yli 120 minuuttia maalinsa puhtaana. Mikä maalivahtien hautausmaa?

Ps. Kesseliltä kauden kolmas viime yönä Panttereita vastaan. Philin maaleissa on jotain hienoa. Suora hyökkäys, vauhdilla alueelle, ranteet lukkoon, takaraudat kolisee.

Playoffs here we come!
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
No nyt työ sen manasitte, Scrivensin nivuset pettää seuraavana ja Leafsin peli sekoaa täysin. Ei vaan, playoff-junaan tulee vaan lisää vauhtia kun Kessel alkaa löytämään rysän paremmalla prosentilla ja keväällä kaikki on mahdollista.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ps. Kesseliltä kauden kolmas viime yönä Panttereita vastaan. Philin maaleissa on jotain hienoa. Suora hyökkäys, vauhdilla alueelle, ranteet lukkoon, takaraudat kolisee.

Kesselin kaikki kolme maalia tällä kaudella menneet tolppien kautta sisään.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Tampa osoittautui juuri niin vaikeaksi vastustajaksi kotikaukalossaan, kuin pelätä saattoikin - Leafsin kovasta vieraskunnosta huolimatta. Eivät ne erot joukkueiden välillä kovin suuret olleet, tai siis ero syntyi ennen kaikkea maaleihin johtaneista virheistä, joita Leafs teki enemmän.

TB:n ensimmäisessä osumassa 1. ketju ja Bozak oli jo tuomassa kiekkoa omalta alueelta ulos, kun peliväline menetettiin (St. Louis taisi saada mailan väliin) ja pelin takana hiihdelleet Pouliot ja Lecavalier kiittivät. Scrivensillä ei saumaa Vinnyn ranteen edessä. Toisessa Salaman maalissa Phaneuf, Holzer ja Grabovski sähläsivät maalintakana, ja Conacher ja Pouliot ryöstivät kiekon pelaten sen Stamkosille parhaalle vetosektorille. A) Tällaisia virheitä ei saa tehdä, jos haluaa voittaa ja B) tällaisia virheitä ei ainakaan saa tehdä vastustajan parhaita pelaajia vastaan. Kolmannen osuman Scrivens saakin ottaa omaan piikkiinsä. Olihan Lindbackillakin suuri osa Grabon maalissa ja lopun lohdutusosumakin oli kaikkea muuta kuin hyvää puolustusta Tampalta, mutta enemmän virheitä Leafs teki.

Pakko mainita erityisesti taas Kadri, joka haastoi pakkeja todella ennakkoluulottamasti ja useimmiten onnistuneesti. Siitähän se Kadrin ja Hedmanin kahina oikeasti lähti, kun Kadri uitti rystyltä ruotsalaisen pihalla ja pelasi itselleen hyvän vetopaikan. Ei Kadrilla huono veto koskaan ole ollut, mutta kyllä hän nykyään saa vedot maalia kohti pakin jaloistakin paljon paremmalla prosentilla kuin ennen. Myös rystyltä vedot lähtevät varsin mallikkaasti. Kyllähän Kadrin kannattaa itse yrittääkkin, kun toisella laidalla luistelee Colton Orr.

Nythän saattaa olla luvassa jopa muutoksia peluutukseen. Faktahan on, että Toronto on voittanut hyvällä prosentilla pelejä, vaikka Grabon ketju ei ole saanut paljon aikaan ja joukkueen kuumin hyökkääjä pelaa kolmosessa. Carlyle ei ole tähän mennessä nähnyt syytä muutoksiin, mutta jos tappiputki kasvaa saattavat Kadrin peliaika ja ketjukaverit muuttuua rivakkaan. Kaikesta päätellen Carlyle tekee kaikkensa saadakseen Grabon slumpin loppumaan. Eilenkin hänen ketjuaan iskettiin askiin usein. Ihan fiksua, koska Grabo on saatava syttymään ennemmin tai myöhemmin, jos A) hänestä halutaan saada palkkansa mukainen pelaaja tai B) hänet halutaan treidata.

On muuten täyttä kuraa sanoa, että Carlylen systeemissä pakit heittäisivät yksinkertaisesti kiekkoa vain omalta alueelta ulos laidan/pleksi kautta. Jokainen voi itse katsoa, kuinka usein Toronto pakit avaavat omalla alueella keskikaistalle, jopa aivan maalin edessä, johon hyökkääjä on hakenut paikan. Ei tällaisia syöttöjä missään konservatiivisessa ala "Craig MacTavish"-systeemissä nähdä.

edit. Tämä vielä: arvatkaa, kuka Tampan pelaaja on tehnyt 15 pelissä tehot 5+8=13 ja on vielä plussalla 7 pykälää? Kyllä se on legendaarinen selkäsuorassa hiihtelijä ja ikuinen superlupaus Benoit Pouliot. Kummasti ne hyvät ketjukaverit muuttavat pelaajan kuin pelaajan.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
3-1 voitto Sabresista ja ihan tyylillä vielä. Ensimmäinen erä oli vähän heikompi, mutta toinen erä Leafsille 2-0 ja kolmas 1-0 eikä Sabres siinä ihmeitä saanut aikaan. Hyvä peli kyllä myös Scrivensiltä, otti tarvittavat kopit ja ekassa erässä todella hyvä tuplatorjunta Vanekin yrityksiin.

-Ylivoima alkaa näyttää merkkejä toimimisesta, tänään kaksi maalia. Mutta se näyttääkin jo paremmalta, miehet liikkuvat ja hakevat tilaa. Phaneuf tälläsi taas one-timerin sisään, JVR teki toisen Fransonin loistavasta syötöstä. Leafsin yv on liigan kuudenneksi parasta vieraissa, kotona sitten toisiksi huonointa.

-PK on tällä hetkellä sijalla 17. liigassa, prosentteina 81.4%. Parempi siis kuin vuosiin.

-Lupul ja Reimer olivat jo treeneissä mukana. Lupul ei vetoharjoituksia tehnyt, mutta pääseepä edes luistelemaan. Tuleekin mielenkiintoinen tilanne Lupulin palatessa kokoonpanoon, mihin kenttään Joffrey laitetaan. Ykköstä ei varmaan rikota, JVR on nimittäin toisena jaetulla toisella sijalla maalintekijätilastossa.

-Komarov oli laitettu Kadrin vierelle ja tuloksena neljä hyvää maalintekopaikkaa. Miller ryösti yhden, muut menivät ihan Komarovin puisten käsien piikkiin. Mutta todella vaarallinen oli kolmonen taas.

-Grabo pelasi laidoillaan McClement ja Kulemin. Ketjua peluutetaan ihan puhtaana jarrukenttänä, eikä siitä oikein muuhun tunnu olevankaan. Ei se nyt siinäkään ihan parhaimmillaan ole, mutta joku käyttö Grabolle ja Kuleminillekin pitää keksiä.

-Leafs johtaa edelleen tilastoja taklauksissa ja tappeluvitosissa. Hieno joukkue. Orr oli jostain syystä popparipuolella, onkohan jotain pientä vaivaa?
 

RepoMies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maple Leafs
Voisin pitkästä aikaa itsekin jotain kirjoitella. Aivan loistavasti lähtenyt kausi käyntiin ja ainakin tuntuu että nyt voisi olla hyvät mahdollisuudet yltää vaikka pudotuspeleihin. Tuntuu että joukkue vain tiivistyy ja kehittyy pikkuhiljaa kauden mittaan. Tavallisestihan Leafsin peli on alkanut aina jossain vaiheessa kautta sekoittumaan, mutta toivotaan että nyt tynkäkaudella paketti pysyy hyvin kasassa. Hienoa että erikoistilanteissa on nähtävissä jo väläyksiä paremmasta, niin kuin Footless edellä totesikin.

Loistava juttu myös, että Lupul ja Reimer ovat päässeet jo harjoittelemaan. Mikähän mahtaa olla Frattinin tilanne? Ainoa asia mikä hirvittää noissa loukkaantumisissa on se, kuinka hyvin Reimer pääsee vireeseen paluunsa jälkeen. Viime kausihan alkoi Reimeriltä hyvin, mutta loukkaantumisen jälkeen ei kiekko enää oikein tarttunut. Toisaalta nyt tuntuu siltä että puolustuspelaaminen on niin hyvin organisoitua, että maalivahdit eivät ole saaneet aikoihin yhtä hyvää tukea joukkueelta.

Puolustuksen osalta mieltä lämmittää kyllä hyvän kokonaisuuden lisäksi erityisesti Fransonin tasonnosto. Tuntuu että äijä tekee jatkuvasti hyviä yksinkertaisia ratkaisuja ja ei turhia hötkyile. Saanut hienosti pisteitä ja kuuluukin ehdottomasti tuohon ykkösylivoimaan. Muista pakeista sitten Frazer ja Holzer yllättäneet positiivisesti.

-------------------

Tällä hetkellä näyttää siltä, että Toronto ei tule varaamaan kovin kärjessä (vaikka mitä vaan voi vielä tapahtua). Alustavien rankingien perusteella itsellä on pistänyt silmään yksi mielenkiintoinen nimi joka voisi olla varattavissa vielä silloin kun Toronto pääsee varaamaan. Ainakin minusta Max Domi olisi erittäin hienoa nähdä Maple Leafs-paidassa joskus. Ei ole kovin samantyyppinen pelaaja kuin isänsä, vaan paremminkin sellainen pehmeäkätinen väkkärä. Mutta vaikeapa noita draft-kuvioita on vielä kovin tarkkaan spekuloida.
 
No nyt työ sen manasitte, Scrivensin nivuset pettää seuraavana ja Leafsin peli sekoaa täysin. Ei vaan, playoff-junaan tulee vaan lisää vauhtia kun Kessel alkaa löytämään rysän paremmalla prosentilla ja keväällä kaikki on mahdollista.

Muistuu vaan mieleen ne hyvät kauden aloitukset parilta viime kaudelta. Vitju, jokohan se pudotuspelien ulkopuolelle jäämisten putki viimein katkeaisi.
Kesällä sitten Anaheimista joku vapaa agentti ja mitäs sitä muuta keksittäisiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös