Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 9 012 056
  • 81 135

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Olisikohan niin että ne jotka näkevät ympäriinsä jatkuvasti kamalaa paniikkia elävätkin media- ja etenkin sontalehtikuplassa? Nykymedia elää kohuista ja paniikeista, klikkihuoraamisesta. Se kaivaa esille kaikkein hälyttävimpiä uutisia ja lausuntojen ja haastattelujen osia. Jokin osa kansalaisista menee tähän mukaan ja jokin osa taas elää siitä närkästymisen ja panikoinnista panikoinnin kautta.

Mutta koko tämän kriisin ajan pääosa kansalaisista ovat olleet täysin rauhallisia ja järkevästi toimivia ja viranomaiset puolestaan ovat tehneet sitä työtä, mitä heiltä odotetaankin, korostaneet toki uhkakuvia vastuunsa takia ja tehneet virhearvioita, mutta kuitenkin toimineet suurimmilta osin maltillisesti ja rationaalisesti. Tämä vain on rasittavaa ja hermoille käyvää aikaa, etenkin jos on sellaista ihmistyyppiä, joka haluaa pomppia otsikoista toisiin ja murehtia kaikkia asioita, mille ei kuitenkaan mitään voi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olisikohan niin että ne jotka näkevät ympäriinsä jatkuvasti kamalaa paniikkia elävätkin media- ja etenkin sontalehtikuplassa?
Tästä voi hyvinkin olla kyse. Itse luen lähes pelkästään HS:ää, yleä ja paikallisia Kymen Sanomia. En ole mihinkään varsinaiseen paniikkiin törmännyt, mutta kyllä varsinkin hesarille on siitä annettava risuja, että kyllä heiltä odottaisi vähän kriittisempää suhtautumista näihin koronauutisiin. Niin se meni heiltäkin ne "Norjassa tulee päivittäin 300 000 tartuntaa" jutut aluksi läpi ilman minkäänlaista kyseenalaistamista tai selvittämistä.

Medialukutaitoa tarvitaan sitä enemmän, mitä ryönäisempiin lehtiin ja somekanaviin mennään, mutta jotenkin vielä haluaisin, että hesarin kohdalla sitä tutkaa ei tämmöisissä asioissa tarvitsisi naksauttaa päälle.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En jaksa tätä ketjua kauheasti kahlata, jotta jos tätä asiaa on jo puitu niin pahoittelut siitä, mutta sohaistaan omalla kepillä tähän.

Mielestäni on ollut asiantuntijoilta (THL, ministeriöt, sairaanhoitopiirit) jokseenkin älytöntä myllyttää kahden rokotteen erinomaisuutta ilman mitään kritiikkiä asiaan. Siis en halua sanoa etteikö rokotteita kannata ottaa, mutta tällä kritiikittömyydellä ja suitsutuksella on luotu tilanne jossa rokotetut elää ns. kuin pellossa ja tauti leviää.

Totuudenmukaisempaa olisi jo heti delta-variantin ja ennen deltaakin ilmoittaa että kaksi rokotusta suojaa hyvin vakavilta oireilta, mutta ei takaa sitä etteikö tauti leviäisi myös rokotettujen välityksellä. Nythän ymmärtääkseni suuren yleisön mielestä kaksi rokotetta on yhtä kuin, peli pelattu läpi, ei enää vaaraa. Todellisuudessa kukaan ei ole pystynyt varmasti sanomaan miten paljon rokotetut levittää ja jakaa tautia, koska ovat joko oireettomia tai lievä oireisia. Mutta eihän rokote suojaa siltä etteikö virusta voisi saada? Eikö näin? Ainakaan näin nopeasti edenneestä ja muuttuneesta viruksesta ei kai voi olla kauheasti vakuuttavaa tutkittua tietoa asiasta.

Summauksena. Joka paikassa on toitotettu rokotusten välttämättömyyttä, joo ihan aiheesta, mutta tavallaan isossa kuvassa jätetty samalla kertomatta että pelkät rokotukset eivät vielä takaa mitään. Rokotuksiin vetoaminen on vaikuttanut jonkunlaiselta propagandalta omaan silmään, kun joka ainossa haastattelussa aina sanotaan että kaksi rokotetta pitää ottaa,. Tällä siis luotu liiaallista turvallisuuden tunnetta ja mielikuvaa siitä että kaksi rokotetta on totaalinen pelastus ja tie taivaaseen.

Tietty ymmärrän sen että asiantuntijoiden on tavallaan oltava tätä mieltä mutta uskottavampaa olisi kertoa myös mahdolliset negatiiviset scenariot, varsinkin jos scenario on oikeasti mahdollinen.

Pahoittelut ehkä aavistuksen sekavasta nopeasta ja mahdollisesti toistoa sisältävästä tekstistä. Täältä tähän.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olisikohan niin että ne jotka näkevät ympäriinsä jatkuvasti kamalaa paniikkia elävätkin media- ja etenkin sontalehtikuplassa? Nykymedia elää kohuista ja paniikeista, klikkihuoraamisesta. Se kaivaa esille kaikkein hälyttävimpiä uutisia ja lausuntojen ja haastattelujen osia. Jokin osa kansalaisista menee tähän mukaan ja jokin osa taas elää siitä närkästymisen ja panikoinnista panikoinnin kautta.

Erittäin hyvin sanottu. Esim. tässä ketjussa tuntuu useampikin kirjoittaja jatkuvasti viljelevän viesteissään sanoja paniikki / panikoida. Ihan vaan keittiöpsykologina arvioin, että yrittävät lieventää omaa huolestumistaan syyttämällä mediaa ja monia muita panikoinnista. Osin samat kirjoittajat jatkuvasti julistavat urheaa taisteluaan maskipaniikkia / rätin naamalla pitämistä / tms. vastaan. Arvioin tässä olevan sama ilmiö kyseessä.

Onneksi enemmistö tuntuu suhtautuvan asiaan rationaalisesti. Ottaa rokotukset, pyrkii jatkamaan elämää varsin normaalisti, ottaen kuitenkin huomioon muutkin ja ei saa ”paniikkia” maskin pitämisestä tai käsihygienista huolehtimisesta. Ja ymmärtää, että tilanne elää, eikä mene kasetti jumiin vaikka uutisoidaan uudesta variantista, vaikka ”ne” kuinka lupasi tämän helpottavan kun ollaan saatu kaksi piikkiä jne.

Sama juttu näiden mäkijärvien lausuntoihin suhtautumisesta. Ei siitäkään tarvitse ”panikoida” jos joku ”asiantuntija” sanoo ettei nyt jouluna kyllä kannattaisi tavata muita tms. Oman harkinnan käyttö on edelleen sallittua ja jopa suotavaa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Totuudenmukaisempaa olisi jo heti delta-variantin ja ennen deltaakin ilmoittaa että kaksi rokotusta suojaa hyvin vakavilta oireilta, mutta ei takaa sitä etteikö tauti leviäisi myös rokotettujen välityksellä.

Kyllähän näin on muun muassa Hanna Nohynek sekä Mika Rämet sanoneet. Ja samahan pätee lähes jokaiseen rokotteeseen. Sitä tässä nimenomaan kritisoidaan, että onko sillä todellisuudessa merkitystä, jos rokotetut levittävät toisilleen lievää/oireetonta tautia, joka ei aiheuta kuormitusta terveydenhuollolle?

Nythän esimerkiksi Krista on sitä mieltä ilmeisesti, että tartuntoja ei saisi tulla juuri yhtään.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Nythän esimerkiksi Krista on sitä mieltä ilmeisesti, että tartuntoja ei saisi tulla juuri yhtään.

Kiuru on aika avoimesti koko tämän ajan kuulunut tähän tukahduttajien porukkaan. Sitkeästi ollaan kuin tukahdutettaisiin, vaikka heille on todistettu jo monesti, ettei se ole mahdollista. HUSin tukahduttaja Eeva Ruotsalainen asemoi itseään parhaillaan uudestaan. Ja YLE suoraan sanoen syö tuon rouvan kädestä. Vähintä mitä media voisi tehdä, olisi nostaa esille tässä pandemian kulussa se, mitä esim. nämä tukahduttajat ovat aiemmin sanoneet.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Juhana Vartiainen väläytti aamu-tv:ssa mahdollista koulujen alun siirtoa parilla viikolla vuoden vaihteen jälkeen pääkaupunkiseudulla. Ja vastaavasti kesäloma viivästyisi sen pari viikkoa.

Vartiainen kehui myös passia, minkä Mäkijärvi tyrmäsi eilen. Juhanan mukaan rokotteita on, mutta rokottajat puuttuu. Krista taasen on sijoittamassa ihmisiä jäljitykseen. Ihan kevään 2020 meininki alkaa olla. Jokainen käy vuorollaan kertomassa mikä sillä hetkellä mieleen juolahtaa tai sattunut kuulemaan. Nohynek ja Salminen taitavat olla ainoita jonkinlaiseen rauhalliseen ajatteluun ja artikulointiin pystyvät. Muut tuntuvat paskovan järjestäen housuun.
Ok. Seuraavan aallon alku sitten lykkääntyy ehkä kuukaudella. Ja sairaalapotilaiden määrä tässä välissä laskee vähän enemmän, mitä se ilman lykkäystä laskisi. Aika hyödytöntä mun mielestä ottaen huomioon haitat. Aika moni varmaan tässä on aikatauluttanut tekemisensä jo päätettyjen loma-aikojen suhteen.

Aikamoinen muutos tapahtui helsingissä kyllä. Vapaavuori oli hyvin kartalla koronan vaikutuksista, pääasiassa lapsiin ja liikuntaan. Ei olisi halunnut noihin suuria vaikutuksia. Vartiainen taas vaikuttaa todella pelokkaalta ylipäänsä. Toistaiseksi ei onneksi ole näkynyt käytännössä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Medialukutaitoa tarvitaan sitä enemmän, mitä ryönäisempiin lehtiin ja somekanaviin mennään, mutta jotenkin vielä haluaisin, että hesarin kohdalla sitä tutkaa ei tämmöisissä asioissa tarvitsisi naksauttaa päälle.
Kyllähän Hesarikin yhä enemmän on korostanut huonoja ja hälyttäviä uutisia, etenkin otsikoinnissa, monesti jutuissa tulee sitten esille se analyyttisempi puoli. Ja toki monet asiantuntijat (ja "asiantuntijat") tietävät pääsevänsä esille, jos väläyttävät todella pahoja skenaarioita tai terävämpää kritiikkiä viranomaisten toimia kohtaan vaikka sitten haastattelu kokonaisuudessaan olisikin suht rationaalinen. Tämä on kilpajuoksua huomiotalouteen, jossa perinteinen asiapitoinen journalismi näyttää jatkuvasti vähitellen heikentyvän...
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
. Ihan vaan keittiöpsykologina arvioin, että yrittävät lieventää omaa huolestumistaan syyttämällä mediaa ja monia muita panikoinnista.

Sanoisin, ettei kyse ole huolestumisesta, vaan täydellisestä turhautumisesta.

  • Yhteisesti sovitaan, että rajoituksista luovutaan, kun rokotekattavuus on 80%. Rokotekattavuuden ollessa 79,9% lokakuun alussa, lähes kaikista rajoituksista luovutaan. Toki Krista jatkaa kaksi vuotta jatkunutta veitsenterä-huuteluaan.
  • Tartuntamäärät lähtevät rajoituksista luopumisen jälkeen nousuun (shocking!) ja alkaa syyttely, että rajoituksista luovuttiin liian aikaisin. Koska tuo 0,1 %-yksikön nousu olisi varmasti ollut ratkaiseva tilanteen kannalta. Krista huutelee taustalla; "Mitäs minä sanoin?!?!".
  • Asiantuntijat ja mediat, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, julistavat kovaan ääneen, ettei tartuntojen määrä ole oleellinen mittari. Kristan mieli on kuitenkin edelleen musta.
  • Tartuntojen noustessa yhä, tartuntaluvut palaavat pääotsikoihin, asiantuntijat ja lääketieteen ammattilaiset unohtavat haastatteluissa kaiken viimeisen 1,5 vuoden ajalta ja sen, että meillä on edelleen rokote, joka antaa erittäin hyvän suojan vakavaa tautia vastaan. Krista suolaa kaikki, jotka vähänkin vastaavat rokoteasioista Suomessa.
  • Samalla unohtuu se, ettei yhdenkään variantin saapumista Suomeen ole voitu estää, vaan jälleen palataan älyttömiin ja älyttömästi resursseja vieviin rajaturvallisuustoimiin. Krista on nero.
Kyllä, iltapäivälehtien elinehto on aina ollut kohuihin, kriiseihin ja muihin isoihin ja kuumiin uutisiin tukeutuminen, eikä ainakaan omalla kohdallani turhautuminen johdu tästä. Turhautuminen johtuu siitä, että asiantuntijat, joiden pitäisi olla vastuussa todenmukaisesta ja suhteellisen neutraalista viestinnästä kansalle liittyen yhä jatkuvaan koronatilanteeseen, vajoavat juuri näiden samojen iltapäivälehtien tasolle haastatteluissa. Puhutaan veitsenteristä, infektiotsunameista, hyökyaalloista ja mustista mielistä, vaikka tilanne on yhä se, että huomattavan suuri osa suomalaisista on ollut vastuullinen ja hakenut oman annoksensa rokotetta juuri sillä hetkellä, kun se on ollut itselle mahdollista. Näiden suomalaisten osuus yli 12-vuotiaista on 83%. Se on jo paljon ja osuus tulee vielä nousemaan. Mika Rämet mainitsi rokotekattavuuden ollessa 81%, että neljän %-yksikön nousu tarkoittaisi sairaalahoidon tarpeen puolittumista. Tuosta ei kovin kaukana enää olla, olettaen siis, että asia on juuri näin.

Isoin turhautuminen tulee siis siitä, että ne henkilöt, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, jotka haastatteluita medioihin antavat, puhuvat kuin tavoite olisi edelleen koronan tukahdutus.
 
Viimeksi muokattu:

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ok. Seuraavan aallon alku sitten lykkääntyy ehkä kuukaudella. Ja sairaalapotilaiden määrä tässä välissä laskee vähän enemmän, mitä se ilman lykkäystä laskisi. Aika hyödytöntä mun mielestä ottaen huomioon haitat. Aika moni varmaan tässä on aikatauluttanut tekemisensä jo päätettyjen loma-aikojen suhteen.

Tuo kuukausi voi toisaalta olla omikronin ja aallon huipun voimakkuuden kannalta jopa ihan merkittävä, mikäli kolmansia piikkejä saadaan sen aikana annettua kovasti. En ihan noin negatiivisesti suhtautuisi asiaan, vaikka toki siitä nuo haittavaikutukset tulevat. Koska poliittisia päätöksiä tehdään edelleen tartuntojen määränkin perusteella, tuo voi olla merkityksellistä kokonaisuuden kannalta.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän näin on muun muassa Hanna Nohynek sekä Mika Rämet sanoneet. Ja samahan pätee lähes jokaiseen rokotteeseen. Sitä tässä nimenomaan kritisoidaan, että onko sillä todellisuudessa merkitystä, jos rokotetut levittävät toisilleen lievää/oireetonta tautia, joka ei aiheuta kuormitusta terveydenhuollolle?

Nythän esimerkiksi Krista on sitä mieltä ilmeisesti, että tartuntoja ei saisi tulla juuri yhtään.

Totta niin ovat sanoneet, mutta mielestäni tuo sanoma on jäänyt jonnekin sivulauseeseen koska aina toitotetaan kahden rokotteen tarpeellisuutta ynnä sitä että sillä pelastutaan. Ja ajattelin sitä aikaa kun näitä kakkosrokotteita alettiin saamaan isolle osalle, että ehkä tuo jäi jotenkin vähälle huomiolle ja luotiin sillä tavalla turhan ruusuista kuvaa tilanteesta.

Todetaan vielä etten missään määrin ole rokotuksia vastaan.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Miksiköhän tällaista julkaistaan? Luulisi ettei saa klikkauksia nyt kun on ”kiire”.

Kaikki kiinni ja perukaa joulu. Vanhukset komeroihin ja nuoret jokainen omiin huoneisiinsa maski naamalla. Kinkkua voi sitten jokainen syödä yksin porrastetusti. Vai mitä Kiuru ja Mäkijärvi? Rokotesuojaakaan ei kenelläkään ole. Eiku...

Kun Suomen uutisia katsoo, niin voisi pääsääntöisesti luulla että joku HIV-ebola on tulossa tänne, joka tappaa puolet sairastuneista ja romahduttaa terveydenhuollon parissa viikossa. Absurdia.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Tuo kuukausi voi toisaalta olla omikronin ja aallon huipun voimakkuuden kannalta jopa ihan merkittävä, mikäli kolmansia piikkejä saadaan sen aikana annettua kovasti. En ihan noin negatiivisesti suhtautuisi asiaan, vaikka toki siitä nuo haittavaikutukset tulevat. Koska poliittisia päätöksiä tehdään edelleen tartuntojen määränkin perusteella, tuo voi olla merkityksellistä kokonaisuuden kannalta.
Tästä ollaan samaa mieltä pääpiirteissään kyllä. Mullehan tämä on sinällään ihan sama, mutta jos tämä tilanne olisi esim. vuoden päästä, jolloin oma lapsi on koulussa, niin ihan käytännön mahdottomuustilanne olisi jos nyt ilmoitettaisiin, että kouilu alkaakin uudelleen vasta kuukauden päästä, eikä kahden viikon päästä, joka on lyöty lukkoon. Enkä varmaan olisi ainoa tällainen henkilö.

Tartuntamäärät pelkällään pienten lasten ja näiden vanhempien keskuudessa tuskin aiheuttavat veitsenterää mihinkään. Eikä me voida taas ja tästä ikuisuuteen kuitenkaan jatkaa tätä. Kuka uskoo, että tämä olisi viimeinen paniikkiliike. Samalla tavalla kahden vuoden päästäkin haluttaisiin sitten viime tipassa laittaa koulut vähän pidemmäksi ajaksi kiinni, jotta seuraavan aallon huippu vähän pienenn ja ehditään antamaan viidensiä piikkejä vähän enemmän.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tästä ollaan samaa mieltä pääpiirteissään kyllä. Mullehan tämä on sinällään ihan sama, mutta jos tämä tilanne olisi esim. vuoden päästä, jolloin oma lapsi on koulussa, niin ihan käytännön mahdottomuustilanne olisi jos nyt ilmoitettaisiin, että kouilu alkaakin uudelleen vasta kuukauden päästä, eikä kahden viikon päästä, joka on lyöty lukkoon. Enkä varmaan olisi ainoa tällainen henkilö.

Tartuntamäärät pelkällään pienten lasten ja näiden vanhempien keskuudessa tuskin aiheuttavat veitsenterää mihinkään. Eikä me voida taas ja tästä ikuisuuteen kuitenkaan jatkaa tätä. Kuka uskoo, että tämä olisi viimeinen paniikkiliike. Samalla tavalla kahden vuoden päästäkin haluttaisiin sitten viime tipassa laittaa koulut vähän pidemmäksi ajaksi kiinni, jotta seuraavan aallon huippu vähän pienenn ja ehditään antamaan viidensiä piikkejä vähän enemmän.

Juu, ymmärrän hyvin tämän pointin. Ja jos tuohon mentäisiin, niin valtiovallalla täytyy olla joku kompensaatio olemassa, jos vanhempien pitää jäädä kotiin lapsen hoitamisen vuoksi.

Olen samaa mieltä siitä, että ei tuosta veitsenterää vielä syntyisi, etenkin kun omikron vaikuttaa tilastojen perusteella olevan selvästi deltaa lievempi. Etelä-Afrikasta tuleva data alkaa olla jo hyvin vahvaa tuon osalta, ja jos se ei ole törkeästi manipuloitua, niin en jaksa millään uskoa, etteikö sama tilanne toteutuisi myös meillä.

Isoin haaste tulee olemaan se, että valtiovalta tuijottaa sairastuneiden määriä, ja päätöksiä tehdään edelleen tuota painottaen. Toinen haaste on se, että laaja tartunta-aalto (tyyliin Norjan 300 000 / vrk, tai joku sen kevennetty versio) aiheuttaa jo sairauslomien ja karanteenien vuoksi yhteiskunnalle haasteita. Ja jos nämä saadaan kolmannella kierroksella torjuttua, on se kaikkien etu.
 

hege

Jäsen
Hyvä muistaa, että koululaisista kuitenkin isoin ryhmä lienee sellaisia jotka pärjäävät viikon himassa ilman vanhempiaankin. Ainakin omat 5. ja 8. luokkalaiset tuskin kovasti kärsisivät ylimääräisestä vapaaviikosta joululoman jälkeen.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tärkein asia tässä kohtaa pandemiaa mielestäni on: jäitä hattuun!

Ehdottomasti kannattaa nyt mielestäni katsoa, mitä tapahtuu joulun aikaan eli lähteekö luvut alas, kun koulut on kiinni. Itse ounastelen, että iso tiputus tulee siitä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Juu, ymmärrän hyvin tämän pointin. Ja jos tuohon mentäisiin, niin valtiovallalla täytyy olla joku kompensaatio olemassa, jos vanhempien pitää jäädä kotiin lapsen hoitamisen vuoksi.

Olen samaa mieltä siitä, että ei tuosta veitsenterää vielä syntyisi, etenkin kun omikron vaikuttaa tilastojen perusteella olevan selvästi deltaa lievempi. Etelä-Afrikasta tuleva data alkaa olla jo hyvin vahvaa tuon osalta, ja jos se ei ole törkeästi manipuloitua, niin en jaksa millään uskoa, etteikö sama tilanne toteutuisi myös meillä.

Isoin haaste tulee olemaan se, että valtiovalta tuijottaa sairastuneiden määriä, ja päätöksiä tehdään edelleen tuota painottaen. Toinen haaste on se, että laaja tartunta-aalto (tyyliin Norjan 300 000 / vrk, tai joku sen kevennetty versio) aiheuttaa jo sairauslomien ja karanteenien vuoksi yhteiskunnalle haasteita. Ja jos nämä saadaan kolmannella kierroksella torjuttua, on se kaikkien etu.

Katsoin tuon THL:n viikottaisen tiedoitustilaisuuden ja kovasti siinä asiantuntijat yrittivät vielä kierrellä ja kaarrella, ettei tarvitsisi myöntää, että Omikron on todellakin osoittautumassa selvästi lievemmäksi versioksi kuin esim. Delta. Ei kuulemma vielä nuo Etelä-Afrikasta tulleet tiedot tästä riitä. Kuitenkin sanoivat, että myös Britanniasta on saatu samansuuntaisia viestejä, että Omikron olisi lievempi oireiltaan kuin esim. Delta.

Ja mitä tartuntalukuihin tulee, niin nythän niihin on hyvä tarttua, kun ovat huidelleet pitkälti yli tuhannen päiväkohtaisesti. Sen sijaan se tosiasia, että sairaalahoitoa vaativien määrä ei ole lähtenyt ollenkaan yhtä kovaan nousuun, vaikka se kuuluisa kaksi viikkoa on jo mennyt näiden kohonneiden tartuntalukujen kanssa, ei ole ollenkaan niin suurten otsikoiden asia.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Isoin turhautuminen tulee siis siitä, että ne henkilöt, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta, jotka haastatteluita medioihin antavat, puhuvat kuin tavoite olisi edelleen koronan tukahdutus.

Tilanne kuitenkin on, että Suomi on kaikista mahdollisista haastatteluista, niiden otsikoinneista ja tulkinnoista huolimatta noudattanut jotakuinkin täsmälleen samaa linjaa rajoitustoimissa kuin muutkin länsimaat (poislukien Ruotsi ja ajoittain Australia ja Uusi-Seelanti) - paitsi että yleensä jopa paljonkin lievemmin ja lyhytaikaisemmin. Eli jos tässä linjassamme on jotain fundamentaalisesti väärin niin sitten lähes kaikkien länsimaiden asiantuntijat, viranomaiset ja poliitikot ovat olleet fundamentaalisesti väärässä - ja me siitä kaikista lievimmästä päästä.

No, omasta mielestäni olisi täysin absurdia ajatella näin, että planeetan parhaat voimat pandemioiden tukahduttamiseen löytyisivät eri maiden satunnaisilta urheilufoorumeilta (sekä tietysti maksetuilta ja ei-maksetuilta trolleilta) eikä lääketieteestä ja kansainvälisestä konsensuksesta rajoitustoimien suhteen.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Tästä ollaan samaa mieltä pääpiirteissään kyllä. Mullehan tämä on sinällään ihan sama, mutta jos tämä tilanne olisi esim. vuoden päästä, jolloin oma lapsi on koulussa, niin ihan käytännön mahdottomuustilanne olisi jos nyt ilmoitettaisiin, että kouilu alkaakin uudelleen vasta kuukauden päästä, eikä kahden viikon päästä, joka on lyöty lukkoon. Enkä varmaan olisi ainoa tällainen henkilö.

Tartuntamäärät pelkällään pienten lasten ja näiden vanhempien keskuudessa tuskin aiheuttavat veitsenterää mihinkään. Eikä me voida taas ja tästä ikuisuuteen kuitenkaan jatkaa tätä. Kuka uskoo, että tämä olisi viimeinen paniikkiliike. Samalla tavalla kahden vuoden päästäkin haluttaisiin sitten viime tipassa laittaa koulut vähän pidemmäksi ajaksi kiinni, jotta seuraavan aallon huippu vähän pienenn ja ehditään antamaan viidensiä piikkejä vähän enemmän.

Taitaa tosin olla tällainen koulujen aloituksen siirto mahdoton ilman poikkeusoloja, joihin taas ei nyt ole perusteita.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

xkouhiax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Panthers
Itse en ihan ymmärrä Kiurun hehkutusta siitä A-studion haastattelusta. Oli varmasti jämäkkä ja selkeää viestintää kyllä. Mutta jos mennään itse asiaan, niin minun mielestäni vastuuministeri ei voi heitellä ihan mitä vaan lausuntoja.

- "Nyt on kiire ja rokotusmasiina pitää saada käyntiin!"

Kiire minne? Omicron on lieväoireisempi kuin Delta ja rokotukset ei auta tartuntojen määrään paljoakaan. Lisäksi oman käsityksen mukaan rokotukset ei sakkaa tekijöiden puuttumisen vaan rokotettavien puuttumisen takia.

- "Lisää rokottajia muutaman tunnin pikakoulutuksella!"

Johan moni asiantuntija ehti jo kommentoida, että ei tule onnistumaan ihan muutaman tunnin lisäkoulutuksella, vaikka alalla olisi ollutkin. Rokottaminen on vaativaa asiantuntijatyötä. Mistähän tämäkin aivopieru on lävähtänyt Kiurulle? Oma maalaisjärkikin sanoo, että ei se ihan noin ole mahdollista.

Sairaalakuormitus ei ole lisääntynyt tartuntojen noustessa, joten miksi nyt seurataan jälleen tartuntojen määrää, kun siitä seurannasta piti jo luopua? Terveydenhuollon kantokyky on mielestäni ainoa järkevä mittari tässä vaiheessa. Toki päättäjät yrittävät varmasti ennakoida, mutta vaikka tässä on jo dataa useampien viikkojen ajalta, tuntuu, ettei sitä huomioida. Aina mennään huonoimman mahdollisen skenaarion mukaan.

Olen ottanut koronan hyvinkin vakavasti ja rokotteet on otettuna jne, mutta kyllä nyt alkaa jo vähän mitta täyttyä tätä meininkiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös