Peliesitykset kaudella 2021–2022

  • 736 044
  • 12 310

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
@Postinjakaja let’s agree to disagree niin täällä kuin Teräväisen omassa ketjussa alkaa olla taas sellaisia ikiliikkujan piirteitä, mitä täällä on aina tasaisin väliajoin ja se ei johda, mihinkään fiksuun. Aina löytyy (molemmista ”leireistä) joku fiksua fiksumpi omaan agendaan käännetty ”fakta”, jolla saadaan agenda käännettyä itselle edulliseksi. Toisaalta tämä on melko yksinkertaista, kun meidän mielipiteillä ei ole lopulta mitään vaikutusta Teräväisen peluuttamisen. Kohtahan se nähdä mikä on Ville & co:n papereissa rooli Teräväiselle, kun kaikki puolustajat ovat kunnossa?
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Myös omat boldaukset.

"Niin tai sitten siellä ei ole tällä hetkellä vaihtoehtoa Teräväiselle, kun Auvitu, Luoti ja Wimperi ovat sivussa?"

Siellä oli Luoto vaihtoehtona, joka pelasi 6:36 tänään ja eilen 9:07. Mikä on minusta hämmentävää, koska on minusta tulevaisuuden pelaaja ja olisi saanut pelata 11+ minuuttia ja ne minuutit olisi voinut vähentää Teräväiseltä, Karjalaiselta ja Ahoselta. Mutta en olekaan Cory Murphy.

"Näytönpaikkoja on ollut Teräväisellä ihan tarpeeksi."

Tästä eri mieltä. Teräväinen on pelannut IFKn edarissa 45 liigan runkosarjan peliä, pari pleijaripeliä ja 4 CHL-peliä. Ei tuo vielä ole mikään mittari näytönpaikkana. Sen lisäksi kaveri oli treeneissä vielä pari viikkoa sitten no contact paita päällä.

Luoto itse asiassa tehnyt samantyyppisiä virheitä, kuin mitä Teräväinen eilen, varmasti tuplamäärän ja se selittää hyvin pitkälle hänen peliaikansa. Toki lähtö. koht on 7. pakkina pyörinytkin. Luodon virheet eivät ole päässeet tapetille täällä, koska ne eivät ole aiheuttaneet miinuksia omiin, mutta vastaavanlaisia tilanteita. Esim. Liiga-avauksessa samassa vaihdossa teki vastaavan virheen, kuin mitä Teräväinen eilen samassa vaihdossa kaksi kertaa 20 sekunnin sisään.

Kasvukipuja osittain näissä maksellaan, koska viime kaudella HIFK olisi vastaavissa tilanteissa tod. näk. heitellyt norsukiekkoja ulos. Nyt halutaan paineen altakin lähteä organisoidusti ja tässä on se etu, että niistä onnistuessaan saa todella laadukkaita maalipaikkoja. Välillä niistä maksetaan hintaa, mutta pitäisi huomioida myös ne tilanteet, joissa ei kolise omiin.

Tämä on Teräväisen näytön kausi. Nyt saa alkukaudesta varmasti peliaikaa ja toivotaan onnistumisia. Mahdollisuuksia on hyväksi kiekolliseksi pakiksi, mutta en sellaista Oliwer kasken tyylistä urakiitoa kyllä odottelisi.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Hyvä fiilis eilisestä avausvoitosta Liigassa, sekä myös Jääskän, Palolan ja Dykin avausmaaleista. Innalta tarvitsisi vielä avausmaalin ja mieluusti myös Teissala sekä Hirvonenkin jotta homma lähtisi kulkemaan.

Avaus erän aikana vitutti ja ihmetytti miten IFK voi pelata noin huonosti mutta ehkä kyse oli siitä, että tekeminen ei ollut riittävän jäsentynyttä ja ehkä pelaajilla oli kovat paineet päästä johtoasemaan ja voittaa peli sekä saada avausvoitto.

Hyvä fiilis jäi myös siitä että tuomarityöskentely oli hyvää, poislukien Hirvosen taklaus. Mielestäni Hirvonen pelasi tilanteen hyvin ja Pelicans pelaaja valitsi olla ottamatta taklauksen vastaan. 10min jäähy tuli Hirvoselle pahaan paikkaan, kun ensimmäistä kertaa näin IFK:ssa taistelevan ja kovasti duunia tekevän Hirvosen. 2-3 erässä Hirvosen lisäksi Jääskä, Hede, Teissa, Wirtanen ja Väänänen olivat tosi hyvin esillä kun haettiin tasoitus- ja johtomaalia.

Teräväinen voi parantaa ja kehittyä, mutta huomaan että kun näen vikalla 20 minuutilla numeron 24 IFK:n puolustusalueella, alan spennata mitä seuraavaksi tapahtuu. Teräväinen on todella kevyt laidassa ja ei pysty kompensoimaan muilla avuilla puolustuspelaamista.

JS ja Kotkansalo pelasi hyvällä tasolla ja kypsästi sekä mielestäni Karjalainen myös. Uskon että kaikkien ollessa kunnossa puolustus on mallia

Kotkansalo - JS
Lyytinen - Motin
Auvitu - Winberg/Karjalainen/Ahonen
Luoto/Karjalainen/Ahonen

Tuossa on hyvin liikettä ja pelinavaustaitoa joka kenttään mutta myös vääntöä ja puolustusosaamista.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Tämä on Teräväisen näytön kausi. Nyt saa alkukaudesta varmasti peliaikaa ja toivotaan onnistumisia. Mahdollisuuksia on hyväksi kiekolliseksi pakiksi, mutta en sellaista Oliwer kasken tyylistä urakiitoa kyllä odottelisi.

Hyvä viesti kokonaisuudessaan. Tämä on se Teräväisen kausi. Nyt on hänen pelipaikalleen paras mahdollinen kouluttaja ja tilaisuus näyttää. Jos Muprhy kaverissa jotain näkee, niin silloin IFK jatkanee diiliä ja panostusta jätkään. Jos ei, niin matka jatkunee tosiaan Niemelän (puhtaasti oma veikkaus) talliin.

@Postinjakaja let’s agree to disagree niin täällä kuin Teräväisen omassa ketjussa alkaa olla taas sellaisia ikiliikkujan piirteitä, mitä täällä on aina tasaisin väliajoin ja se ei johda, mihinkään fiksuun. Aina löytyy (molemmista ”leireistä) joku fiksua fiksumpi omaan agendaan käännetty ”fakta”, jolla saadaan agenda käännettyä itselle edulliseksi. Toisaalta tämä on melko yksinkertaista, kun meidän mielipiteillä ei ole lopulta mitään vaikutusta Teräväisen peluuttamisen. Kohtahan se nähdä mikä on Ville & co:n papereissa rooli Teräväiselle, kun kaikki puolustajat ovat kunnossa?

Jep. Agree. Ja mullahan ei ole mitään intohimoa tietää onko Teräväinen tarpeeksi hyvä vai ei? Olen vain täällä puolustanut aika montaa pelaajaa, joita on dumattu. mm. samantyyppistä Lyytistä, ja jotka on sitten kukoistaneetkin. Saatoin toki puolustaa Sinko-Salmeakin, kun olen tälläinen hyväsydäminen höpönassu. Ja kauden aikana tosiaan nähdään mihin Eeron IFK-tulevaisuus asettuu. Siihen emme voi vaikuttaa.

Mutta voimme vaikuttaa kuinka pienestä omat pelaajat heitetään bussin alle. Omalla kielenkäytöllämme. Toivottavasti eivät lue jatkista... Se kait oli se pointti.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eilisestä täytyy nostaa vielä sen verran esille, että Karvisen ja Koivistoisen puuttuminen ei näkynyt pahasti. IFK:lla oli karvausvoimaa ja kovuuttakin ihan riittävästi ja lopussa (viimeiset 30min) paikkoja luotiin todella paljon. Hirvonen, Jääskä ja Väänänen pystyivät pelaamaan mielestäni sillä tasolla, että poissaolot eivät näkyneet. Sen lisäksi Hede ja Teissala toivat omalla tekemisellä paljon hyvää, joten täytyy todeta että joukkueessa on syvyyttä ja leveyttä niin kokoonpanon sisällä kuin rotaatiossakin. Nyt vaan lisää onnistumisia jotta saataisiin heti kauden alusta oikea suunta.

Mielenkiintoista olisi myös nähdä mitä Heljanko voi tuoda joukkueelle vaikka rotaatioroolissa onkin, mutta se miten peli muuttuu kun Auvitu ja Lyytinen ovat mukana.

Tulivoimaa löytyy myös hyvin ja mielestäni ei tarvitse olla huolissaan siitä onko riittävästi pelintekijöitä sillä pelitapa tuo parhaimmillaan useita hyviä maalintekotilanteita ja sitä kautta paikkoja aukeaa.

Nyt oikeastaan toivoisin että ketään ei enää tulisi mukaan sillä 16 hyökkääjää ja 10-11 pakkia on aika sopiva määrä jengin yhtenäisyyden näkökulmasta.
 
Viimeksi muokattu:

Tinke-80

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Haukat
Kaudella 2020-2021 meidän Corsi-% oli 57,5% (Liigan 1.) ja laukaisutarkkuus-% 9,4% (Liigan 5.)
Kaudella 2019-2020 vastaavat lukemat oli 55,9% (Liigan 2.) ja 8% (Liigan 11.)

Eli tilastot kertoo saman mitä moni kiroili tv:n ääressä tai katsomossa. IFK pyöritti ja vei pelejä mutta tehottomuus vaivasi suhteessa siihen kuinka hyvin me veimme peliä. Tähän tulee tulla tällä kaudella muutos. Vielä on mahdotonta sanoa mihin suuntaan tämä laiva lähtee menemään mutta harjoitusmatsit kertoivat vähän samasta ongelmasta, veimme peliä mutta suhteessa siihen saimme aivan liian vähän maaleja.

Harkkakaudet tilastot: Cor-% 57% (Liigan 2.). Laukaisutarkkuus: 7,5% (Liigan 10.)

Toivon mukaan olen vain turhan pessimistinen.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt katsotaan vaikka vain kahden aiemman kauden ekoja pelejä, niin nihkeää se on silloinkin meillä ollut. Joo, viime kaudella voitettiin avauksessa JYP, mutta esim. 2019-20-kaudella hävittiin Pelsulle vieraissa ja meillä oli tuolloin varmaan 70 vetoa kohtia maalia ja tuloksena nolla tehtyä. Eli, sinänsä tässä nyt ei ole mitään normaalista poikkeavaa, että esitykset ovat jokseenkin epätasaisia ja yhden maalin ja muutenkin voittojen eteen joutuu tekemään aivan mielettömästi duunia. En edes muista, milloin viimeksi HIFK olisi aloittanut pelkillä voitoilla, vaikka vastustajat olisivat olleet Liigan keskikastia tai alempanakin. Sehän kuuluu seuran dna:han, että kyykätään jotain huonompaa jengiä vastaan, joten ei kannata vielä tässä vaiheessa tehdä mitään johtopäätöksiä mihinkään suuntaan.

Sanoisin, että tällä kaudella tilanne on siinäkin mielessä vähän haastavampi, että ennakkohype on ollut jopa normaalia suurempaa. Kyllä se vaikuttaa, vaikka miten yrittäisi olla rento ja tehdä kaiken samalla tavalla kuin aiemmin tai kuten normaalisti tekisi. Joukkueessa on vieläpä paljon uusia pelaajia, joille HIFK-paidan pukeminen on iso juttu ja ovat nyt muutenkin astetta kovemmissa ympyröissä, joten eiköhän muutaman kotipelin jälkeen homma ala tasaantua, kun alkuhype vähän laantuu. Villen oleminen penkin takana tuo varmasti lisälatausta, mutta ei välttämättä yksin hyvään suuntaan.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tässä on kiistatta nyt pirullinen dilemma IFK:n suhteen menossa.

Perataanpa tuota ajatusta hiukan tarkemmin, että mitä tällä tarkoitan.

Liiga on, ja väitän tämän olevan faktaa, kokonaisuudessaan vähintäänkin euroopan -ellei jopa maailman- taktisin sarja. Täällä ei siten enää pärjätä, eikä ole pitkään aikaan pärjätty, pelkillä nimillä selässä. Tämä on siis fakta, josta täytyy olla hyvin pitkälle samaa mieltä niin monen vihaaman kiekkotietäjä Sihvosen kanssa.

Tämähän tulee myös mitä parhaiten esiin jokavuotisissa mömmöm kisoissa, joissa Suomi on noussut ikiaikaisesta haastajasta jatkuvaksi suosikiksi voittamaan kista vaikka jokikinen vuosi. Ja mikä hauskinta, niin joukkue voidaan kasata vaikka kokonaan sen kauden liigapelaajista, ja silti Suomi tuntuu menestyvän hyvin.

Kokonaan toinen asia sitten onkin se, että onko Suomen tai liigajoukkueiden peliä mukavaa katsella sellaisen, joka ei ole niin taktiikkaorjentoitunut, vaan haluaa olla hallillalähinnä viihtymässä vauhdikasta, aktiivista ja maalirikastakin kiekkoa seuraten, vai onko vain lopputuloksella merkitystä, jolloin ehkä maailman puuduttavin "meidän peli" on se mitä halutaan, ja pahimmillaan jopa yhdistettynä pienellä "tapparamausteella", jossa roikutaan ja koukutiaan vastustajassa kiinni kaiken aikaa tai ryhmitytään iänkaikkiseen träppiin. Tätä on muun kuin taktiikasta orkkuja saavan, hyvin vaikeaa seurata ja se alkaa jossakin kohtaa enemmän ottamaan pataan kuin tuntumaan kivalta. Paitsi jos olet tampereelta, ja et Ilveksen kannattaja.

Tästä ei ole mahdottoman kauaa, kun Kanada voitti mömmöm kisoissa pelaamalla juurikin tällaista hyvin aktiivista kiekkoa, jota IFK tuntuu tavoittelevan, ja jossa nopeasti pelataan pystyyn sekä maalipaikkaan (jotka toki IFK:lla ei läheskään aina ole niin laadukkaita kuin Kanadalla tuolloin oli) ja sitä totisesti oli aivan ihanaa seurata, ja siksi tuossa turnauksessa Kanada oli ehdoton suosikkini kisojen ajan. Toki se ihan yskimättä heilläkään tainnut mennä vaikka loppu olikin upeaa, mutta niinhän se usein menee kun joukkue ehtii olemaan yhdessä vain vähän aikaa, toisin kuin Suomessa jossa liiga ja seinähullut kaljaturnaukset ovat rakennettuja palvelemaan mömmöm menestystä.

Dilemma on siis se, että jotenkin kaipaa sitä menestystä IFK:lta, mutta jos sen hintana on siirtyminen Sihvosen pöksyjä kastelevaan "meidänpeliträppikoukkimishidaslähtöperseilyyn", niin jotenkin se ei vaan nappaa eikä tunnu IFK:lta. Mutta jos sitä ei halua seurata, voi olla että nimistäkään huolimatta ei menestys tunge nordiksen ovista jatkossakaan, mutta ainakin sitä saattaa olla mukavempi seurata. Siis ainakin niinä iltoina kun voitetaan.

Tarkoitan siten sanoa, että ei se Sihvonen väärässä ole, vaikka juttunsa kuuppaan ottaisikin, sillä kaudesta kauteen mestari tuntuu olevan samanlaisesta pelillisestä sabluunasta, jossa sitten ne sitoutuneet nimimiehet voivat nousta ratkaisevaan osaan menestystä.
Tämän vuoksi myös IFK:ssa voi tuntua usein olevan tilanne, jossa ne aiemmin karvansa näyttäneet "nimet" ajautuvat pimentoon, sillä perisuomalaisella nysväkiekolla pystytään tylsyttämään peliä paljonkin, ja kun itse ei tulla samalla formaatilla vain virheitä kytäten (vaan mieluummin niihnin pakottaen), niin ei enää tulekaan selkärangasta tuo pelaaminen kun pitäisikin olla paljon edellistä luovempi eikä mennä ns. raiteilla. Lisäksi pitäisi vielä osata lukea toistenkin luovuutta, tai sitten siellä kentällä vain sekoillaan, jota oli IFK:nkin kohdalla nähtävissä molemmissa ensimmäisissä peleissä, joista onneksi jälkimmäisessä selvittiin lopulta iloisesti kunnialla.

Lukko viime kaudella oli ilokseni tietynlainen poikkeus Sihvosen sääntöön, jossa tuntui olevan elementtejä molemmista pelitavallisista ajatteluista, ja itse asiassa Lukkoa oli mukava seurata näiden muutaman kauden ajan, joina niin kovin parjattu Virta siellä valmensi.

Itse en vielä tässä kohtaa ole täysin selvillä Villen pelitavasta isossa kuvassa, mutta jokin minussa toivoo ettei alkaisi isosti nöyrtymään ja siirtymään Sihvosen jutuistakaan huolimatta nysväilyyn, mutta toki tiedän niin itseni kuin IFK-kannatajien kärsivällisyyden noin ylipäätään, ja jos ajaudutaan tappioputkeen, ollaan Villeä vetämässä kölin ali jo marraskuussa viimeistään.

Itse toivon sydämestäni, että IFK menestyisi sillä IFK:laisella ja hyvinkin Pohjois-Amerikkalaisella tavalla menemään menestykseen, sillä on tota meidän peliä niin veen rasittavaa seurata, että sillä tuleva menestys ei ehkä kuitenkaan tuntuisi ihan samalta. Vähintäänkin jonkinlainen hybridi on löydettävä, joka olisi kuitenkin pääosin kivaa seurata koko pitkän kauden ajan, mutta olen kuitenkin samaan aikaan menestyksekästä. Nyt olisi oiva tilaisuus tunkea meidän peli sinne Sihvosen kurkkuun ja syvälle. Toivottavasti IFK:sta tällä kertaa on siihen. Vielä en pidätä kuitenkaan hengitystä, sillä Liigassa on kuitenkin pelattu nyt vasta oikeastaan yksi hyvä erä. Mutta sen ansiosta kerättiin itsensä ja voitettiin peli, joka oli eittämättä loistavaa.
Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että mitenkään loisteliasta ei alku ole ollut. Keskiviikkoa odetaan mielenkiinnolla.

Edit. Semmoinen pikku yllä olevaan liittymätön asia, että jos mahdollista niin pitäisin Wirtasen loppukauden joukkueessa, sillä juurikin pikkunyanssit -kuten ratkaiseva aloitusvoitoo omassa päässä 20 sekunttia ennen loppuvihellystä- voivat olla hyvinkin ratkaisevia lopullisen menestyksen suhteen, joten en tässä mielessä jättäisi nyt kiveäkään kääntämättä kun erikoisosaamista joukkueeseen olisi saatavilla. Eikös tarkoitus ollut Tobaiksellakin saada ne parhaat ja sitoutuneimmat palikat kasaan jokikiselle kaudelle.
Samasta syystä ei kannata myöskään enää persittään kääntää vaikkapa jollekin Lepistölle, jos tarvetta nähdään, vaikka se narritausta vähän sydänalasta ahdistaisikin. Luodostakin, jos mahdollista, pitäisi nyt saada se "oma kasvatti", joten ei sitäkään kannata muualle päästää jos halua on tänne tulla. Toki ei koskaan hinnalla millä hyvänsä.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Ihan hyviä ajatuksia @tommy36 mutta Sihvonen puhuu aina vain taktiikasta.

Voittamisen osaaminen on muutakin. Sihvonenhan ei ole juuri voittanut mitään ja ilmeisesti aika kehno valmentaja, jos katsoo statseja ja sitä, ettei saanut junnuvalmennusta isompaa pestiä silloin kun vielä valmensi.


On paljon valmentajia, jotka osaavat piirrellä taktiikkatauluun videolta opittuja juttuja.

Mutta mestaruuden voittaminen on oman kokemukseni mukaan monen asian yhtälö:

-Taktiikka antaa numeron X
-Materiaalin taso antaa summan Y
-Sitoutuminen kentällä ja kaukalon ulkopuolella antaa summan Z
-Usko omaan tekemiseen, joka tulee hyvältä johtajalta antaa summan Ä
-Valmentajan muut keinot (josta mainitsetkin) oikean YV/AV / ketju-koostumuksien löytäminen / aloittajan valitseminen / vaihtorytmin / peluutuksen antavat summan W
-Joukkueen kunto ja muut siihen liittyvät asiat antavat summan V
-Muut pienet asiat joukkueen tekemisessä ja valmennuksessa antavat summan Q

Näiden yhteenlaskettu summa tuottaa sen voittavan numeron ja toki eri joukkueiden tasapaino voi olla erilainen. HPKn materiaalipisteet oli varmasti pienemmät kuin Kärppien, mutta isommalla taktiikkapisteillä/sitoutumisella klaarasivat mestaruuden.

Jonkin joukkueen kohdalla voi olla joitakin miinustavia pisteitä. Poikkeukselliset loukkaantumiset tai "Nordiksen valot".

Mutta on vain todella typerää, että Sihvosen kommentointi on noin taktiikkapohjaista.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ihan hyviä ajatuksia @tommy36 mutta Sihvonen puhuu aina vain taktiikasta.

Voittamisen osaaminen on muutakin. Sihvonenhan ei ole juuri voittanut mitään ja ilmeisesti aika kehno valmentaja, jos katsoo statseja ja sitä, ettei saanut junnuvalmennusta isompaa pestiä silloin kun vielä valmensi.


On paljon valmentajia, jotka osaavat piirrellä taktiikkatauluun videolta opittuja juttuja.

Mutta mestaruuden voittaminen on oman kokemukseni mukaan monen asian yhtälö:

-Taktiikka antaa numeron X
-Materiaalin taso antaa summan Y
-Sitoutuminen kentällä ja kaukalon ulkopuolella antaa summan Z
-Usko omaan tekemiseen, joka tulee hyvältä johtajalta antaa summan Ä
-Valmentajan muut keinot (josta mainitsetkin) oikean YV/AV / ketju-koostumuksien löytäminen / aloittajan valitseminen / vaihtorytmin / peluutuksen antavat summan W
-Joukkueen kunto ja muut siihen liittyvät asiat antavat summan V
-Muut pienet asiat joukkueen tekemisessä ja valmennuksessa antavat summan Q

Näiden yhteenlaskettu summa tuottaa sen voittavan numeron ja toki eri joukkueiden tasapaino voi olla erilainen. HPKn materiaalipisteet oli varmasti pienemmät kuin Kärppien, mutta isommalla taktiikkapisteillä/sitoutumisella klaarasivat mestaruuden.

Jonkin joukkueen kohdalla voi olla joitakin miinustavia pisteitä. Poikkeukselliset loukkaantumiset tai "Nordiksen valot".

Mutta on vain todella typerää, että Sihvosen kommentointi on noin taktiikkapohjaista.
Olet oikeassa ja hyviä pointteja joissa nousi esiin toki juurikin se taktiikannkin merkitys vs. nimet selässä, joista hyvin nostit esiin juurikin HPK:n mestaruuden.


Osin halusin nostaa esiin kuitenkin sen tosiasian, että juurikin Suomikiekossa korostuu taktinen merkitys jopa yli nimien, ja varsinkin kun niitä nimiä ei tuhottomasti ole saatavissa normikausilla ollut vaan nimiksi on myös pitänyt kasvaa.

Usein myös huomataan että tasonsa jo aiemmin osoittaneet pelaajat -pelipaikastaan huolimatta- katoavat äkkiseltään ihan ns "rivimiehiksi" kun ja jos uuden joukkueensa taktinen osaaminen ei synnytä edellytyksiä sen hoitamiseen menestyksekkäästi.

Tämä osin näkyy myös hämmästyttävästi siinäkin, että aina ei pelin ns hallinta ja tilatot paljasta taktista onnistumista. Ja tähän honkaanhan IFK:kin on paukuttanut otsaansa useampien kausien ajan. Eli pelin näennäisestä hallinasta huolimatta ei IFK:lla olekaan ollut mitäään voiton avaimia yli muiden noissa peleissään, sillä vastustajan taktiset valinnat, toteutus ja sitoutuminen ovat luoneet vision hallinasta joka ei olekaan ollut todellista, mitä tulee pelin voittamiseen.

Tämä osaltaan on myös ollut osasyynä siihen, ettei lopuulista ja pitkäkestoista menestystä ole tullut, vaan menestys on suonevetomaista, joissa yksittäisillä kausilla IFK:lla osuu kaikki nappiin ja miehistökin on luokka ylivertainen. Ja tottakai aina välillä se onnistuu taktiikastai huolimatta ja hurmos nousee taktiikankin yläpuolelle.

Halusin kuitenkin viestissäni tuoda esiin sen, että Suomi on tällä hetkellä valmennuksellisesti -ja myös sen myötä taktisesti- globaalin kiekkoilun kärkimaa(maita), vaikka se ei aina realisoidukaan ulkomaan komennuksissa, joka taas osaltaan johtunee kulttuurieroista. Eli on kokolailla vaikeampaa saada pääosin vierasmaalaisista koostuvia kokoonpanoja sitoutumaan taktiikkaorjentoituneseen peliin kuin kotoisessa liigassa.

Edelleenkin tämä näkyy eriomaisesti juurikin mömmöm kisoissa, joihin muuta maat tulevat useimmiten eivät niin sitoutuneina sekä enemmän muut asiat kuin taktiikka edellä.

Mainitsemastasi listasta IFK:lla kyllä useinkin toteutuu muut, mutta taktisesti ei ollla useinkaan se ykköjoukkue.

Mutta juuri se on asia, jossa oma dilemmani on. Eli meneekö taktiikka kaiken edelle, ja vain se voitto sekä menestys on tärkeintä. Vai haluanko kuitenkin IFK:n pelaavan IFK:n näköistä kiekkoa, jota on onnistuessaan hitokseen kivempaa seurata. Ja tokihan sekin on taktiikka. Valitettavasti se vain usein jää tämän puuduttavaksi havaitun "meidänpelihötön" jalkoihin juurikin ratkaisevalla hetkellä. Tai ainakin yhdeksän kertaa kymmenestä.

Tämä itsellä ilmenee veeiiitutuksena tappioiden hetkellä, jolloin on valmis tunkemaan koko joukkueen siperian junaa, mutta voiton hetkellä taas tuntuu niin hiton ihanalta että voisi halata koko maailmaa.

Tästä syystä IFK:laisuus on todella jakomielitautista touhua, jossa ei oikein koskaan tiedä mikä fiilis tänään on luvassa. Ja varsinkaan kun ei halua millään nähdä koskaan IFK:ta joka pelaisi kuten vaikkapa tappara. Hyi helvetti sentään että olisi aivan kamalaa.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Tässä on kiistatta nyt pirullinen dilemma IFK:n suhteen menossa.

Perataanpa tuota ajatusta hiukan tarkemmin, että mitä tällä tarkoitan.

Liiga on, ja väitän tämän olevan faktaa, kokonaisuudessaan vähintäänkin euroopan -ellei jopa maailman- taktisin sarja. Täällä ei siten enää pärjätä, eikä ole pitkään aikaan pärjätty, pelkillä nimillä selässä. Tämä on siis fakta, josta täytyy olla hyvin pitkälle samaa mieltä niin monen vihaaman kiekkotietäjä Sihvosen kanssa.

Tämähän tulee myös mitä parhaiten esiin jokavuotisissa mömmöm kisoissa, joissa Suomi on noussut ikiaikaisesta haastajasta jatkuvaksi suosikiksi voittamaan kista vaikka jokikinen vuosi. Ja mikä hauskinta, niin joukkue voidaan kasata vaikka kokonaan sen kauden liigapelaajista, ja silti Suomi tuntuu menestyvän hyvin.

Kokonaan toinen asia sitten onkin se, että onko Suomen tai liigajoukkueiden peliä mukavaa katsella sellaisen, joka ei ole niin taktiikkaorjentoitunut, vaan haluaa olla hallillalähinnä viihtymässä vauhdikasta, aktiivista ja maalirikastakin kiekkoa seuraten, vai onko vain lopputuloksella merkitystä, jolloin ehkä maailman puuduttavin "meidän peli" on se mitä halutaan, ja pahimmillaan jopa yhdistettynä pienellä "tapparamausteella", jossa roikutaan ja koukutiaan vastustajassa kiinni kaiken aikaa tai ryhmitytään iänkaikkiseen träppiin. Tätä on muun kuin taktiikasta orkkuja saavan, hyvin vaikeaa seurata ja se alkaa jossakin kohtaa enemmän ottamaan pataan kuin tuntumaan kivalta. Paitsi jos olet tampereelta, ja et Ilveksen kannattaja.

Tästä ei ole mahdottoman kauaa, kun Kanada voitti mömmöm kisoissa pelaamalla juurikin tällaista hyvin aktiivista kiekkoa, jota IFK tuntuu tavoittelevan, ja jossa nopeasti pelataan pystyyn sekä maalipaikkaan (jotka toki IFK:lla ei läheskään aina ole niin laadukkaita kuin Kanadalla tuolloin oli) ja sitä totisesti oli aivan ihanaa seurata, ja siksi tuossa turnauksessa Kanada oli ehdoton suosikkini kisojen ajan. Toki se ihan yskimättä heilläkään tainnut mennä vaikka loppu olikin upeaa, mutta niinhän se usein menee kun joukkue ehtii olemaan yhdessä vain vähän aikaa, toisin kuin Suomessa jossa liiga ja seinähullut kaljaturnaukset ovat rakennettuja palvelemaan mömmöm menestystä.

Dilemma on siis se, että jotenkin kaipaa sitä menestystä IFK:lta, mutta jos sen hintana on siirtyminen Sihvosen pöksyjä kastelevaan "meidänpeliträppikoukkimishidaslähtöperseilyyn", niin jotenkin se ei vaan nappaa eikä tunnu IFK:lta. Mutta jos sitä ei halua seurata, voi olla että nimistäkään huolimatta ei menestys tunge nordiksen ovista jatkossakaan, mutta ainakin sitä saattaa olla mukavempi seurata. Siis ainakin niinä iltoina kun voitetaan.

Tarkoitan siten sanoa, että ei se Sihvonen väärässä ole, vaikka juttunsa kuuppaan ottaisikin, sillä kaudesta kauteen mestari tuntuu olevan samanlaisesta pelillisestä sabluunasta, jossa sitten ne sitoutuneet nimimiehet voivat nousta ratkaisevaan osaan menestystä.
Tämän vuoksi myös IFK:ssa voi tuntua usein olevan tilanne, jossa ne aiemmin karvansa näyttäneet "nimet" ajautuvat pimentoon, sillä perisuomalaisella nysväkiekolla pystytään tylsyttämään peliä paljonkin, ja kun itse ei tulla samalla formaatilla vain virheitä kytäten (vaan mieluummin niihnin pakottaen), niin ei enää tulekaan selkärangasta tuo pelaaminen kun pitäisikin olla paljon edellistä luovempi eikä mennä ns. raiteilla. Lisäksi pitäisi vielä osata lukea toistenkin luovuutta, tai sitten siellä kentällä vain sekoillaan, jota oli IFK:nkin kohdalla nähtävissä molemmissa ensimmäisissä peleissä, joista onneksi jälkimmäisessä selvittiin lopulta iloisesti kunnialla.

Lukko viime kaudella oli ilokseni tietynlainen poikkeus Sihvosen sääntöön, jossa tuntui olevan elementtejä molemmista pelitavallisista ajatteluista, ja itse asiassa Lukkoa oli mukava seurata näiden muutaman kauden ajan, joina niin kovin parjattu Virta siellä valmensi.

Itse en vielä tässä kohtaa ole täysin selvillä Villen pelitavasta isossa kuvassa, mutta jokin minussa toivoo ettei alkaisi isosti nöyrtymään ja siirtymään Sihvosen jutuistakaan huolimatta nysväilyyn, mutta toki tiedän niin itseni kuin IFK-kannatajien kärsivällisyyden noin ylipäätään, ja jos ajaudutaan tappioputkeen, ollaan Villeä vetämässä kölin ali jo marraskuussa viimeistään.

Itse toivon sydämestäni, että IFK menestyisi sillä IFK:laisella ja hyvinkin Pohjois-Amerikkalaisella tavalla menemään menestykseen, sillä on tota meidän peliä niin veen rasittavaa seurata, että sillä tuleva menestys ei ehkä kuitenkaan tuntuisi ihan samalta. Vähintäänkin jonkinlainen hybridi on löydettävä, joka olisi kuitenkin pääosin kivaa seurata koko pitkän kauden ajan, mutta olen kuitenkin samaan aikaan menestyksekästä. Nyt olisi oiva tilaisuus tunkea meidän peli sinne Sihvosen kurkkuun ja syvälle. Toivottavasti IFK:sta tällä kertaa on siihen. Vielä en pidätä kuitenkaan hengitystä, sillä Liigassa on kuitenkin pelattu nyt vasta oikeastaan yksi hyvä erä. Mutta sen ansiosta kerättiin itsensä ja voitettiin peli, joka oli eittämättä loistavaa.
Se ei kuitenkaan poista sitä tosiasiaa, että mitenkään loisteliasta ei alku ole ollut. Keskiviikkoa odetaan mielenkiinnolla.

Edit. Semmoinen pikku yllä olevaan liittymätön asia, että jos mahdollista niin pitäisin Wirtasen loppukauden joukkueessa, sillä juurikin pikkunyanssit -kuten ratkaiseva aloitusvoitoo omassa päässä 20 sekunttia ennen loppuvihellystä- voivat olla hyvinkin ratkaisevia lopullisen menestyksen suhteen, joten en tässä mielessä jättäisi nyt kiveäkään kääntämättä kun erikoisosaamista joukkueeseen olisi saatavilla. Eikös tarkoitus ollut Tobaiksellakin saada ne parhaat ja sitoutuneimmat palikat kasaan jokikiselle kaudelle.
Samasta syystä ei kannata myöskään enää persittään kääntää vaikkapa jollekin Lepistölle, jos tarvetta nähdään, vaikka se narritausta vähän sydänalasta ahdistaisikin. Luodostakin, jos mahdollista, pitäisi nyt saada se "oma kasvatti", joten ei sitäkään kannata muualle päästää jos halua on tänne tulla. Toki ei koskaan hinnalla millä hyvänsä.
Lisäisin vielä, että kanukit tyypillisesti ovat parempia maalintekijöitä kuten jenkitkin.
 

F#21

Jäsen
Kyllä tämä HIFK:n pelitapa aika viihdyttävältä näyttää. Vaatii tosin pelaajilta paljon, jotta jaksavat tuota toteuttaa.
Veikkaan siis alkukaudesta tulevan paljon virheitä ennen kuin tuo pelitapa sekä fysiikka toimii.

Omissa en oikein vielä tiedä miten pelaavat puolustusta. Vähän näyttäisi olevan tuollainen hybridi alueen sekä miehen pelaamisen kesken. Tossakin tulee varmasti merkkausvirheitä ennen kuin homma tulee selkärankaan.
 

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
Palolan Ollista on kuoriutunut kelpo pleimeikeri.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä tämä HIFK:n pelitapa aika viihdyttävältä näyttää. Vaatii tosin pelaajilta paljon, jotta jaksavat tuota toteuttaa.
Veikkaan siis alkukaudesta tulevan paljon virheitä ennen kuin tuo pelitapa sekä fysiikka toimii.

Omissa en oikein vielä tiedä miten pelaavat puolustusta. Vähän näyttäisi olevan tuollainen hybridi alueen sekä miehen pelaamisen kesken. Tossakin tulee varmasti merkkausvirheitä ennen kuin homma tulee selkärankaan.
Mielestäni IFK:n pelitavassa tänään on mielyttävältä näyttänyt vain tuo liike hyökkä'yspäässä. Muuten joukkue on näyttänyt tänään Lukkoa hitaammalta, mielikuviteksettomammalta, teknisesti heikkomalta sekä avaupelaamiseltaankin huonommalta.
Lukko on suorastaan pirullisen hyvin -alivoimaa lukuunottamatta- onnistunut pelinsä avaamisessa sekä paineen purkamisessa omassa puolustupäässään.

Syötöt ovat usein tarkkoja ja riittävän pienellä etäisyydellä liikkeeseen, paitsi kun hakevat tuota pystyä joka tuntuu melko usein jopa onnistuvan.

Ensimmäisen erän ajan IFK oli siten koko ajan vähän jäljessä Lukkoa liikeessä, joten ainakin tuossa parannettavaa jäi kyllä paljon seuraavaan erään.

Lukko oli mielestäni melkotasaisesta laukausmäärästä huolimatta vaarallisempi koko erän ajan, ja mistään ei ollut nähtävissä että IFK olisi maalia ilman tuota ylivoimaa aikaan saanut, sillä sen verran perinteisen sekavaa ja heikkoa tuossa 5 vs 5 pelissä oltiin.

Saa ottaa negailuna jos haluaa, mutta ei se tosiasiaa miksikään muuta. Ensimmäisessä erässä ei tosiaankaan nimet selässä paljoakaan painoarvoa antanut, joten jää nähtäväksi mitenkä jatkossa.

Itse en siis saanut IFK:n pelaamista -aktiivista karvausta lukuunottamatta- näyttämään kovinkaan hyvältä ensimmäisessä erässä.

IFK kyllä näytti todella hitaalta Lukkoon verraten ja omasta päästä purkaminen sekä avaaminen oli pääosin todella hidasta ja epävarmaa, ja Lukko ehti myös järjestäen hyvin pelin alle ollen valmiina puolustamaan sillä juurikaan ei saatu hyvään liikeeseen tarkkoja avauksia tai sitten Lukko vaan otti nuo linjat niin hyvin kiinni.

Ihan asian sivusta, voisi paska teliamaikkaricmore ruveta vähän panostamaan näillä hinnoin enemmän tuohon erätaukoon, sillä silkkaa paskaa seurailla väsyneitä mainoksia tai muutaman maalin eestaas hinkkaamista. Kyllä saisi aina olla jonkinlainen studio noilla tauoilla vääntämässä ja analysoimassa. Tällainen tarjonta on kyllä täyttä paskaa.

No toivotaan että parantaa taas erätauon seurauksena.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Meidän paras pakki tänään paineenalla: Schmaltz. Tuntuu aina katsovan tilanteet loppuun asti ja löytää omien lavat.
 

F#21

Jäsen
@tommy36 näin eri tavalla me tuo erä nähtiin. Ei siellä todellakaan valmista peli ollut, mutta näen paljon hyviä asioita. Harvemmin Suomessa näin aktiivisella pelitavalla yritetään pelata niin positiivista vaihtelua.

Tietenkin tästä on pitkä matka keväälle ja myöhemmin vasta nähdään miten peli kehittyy. On tuolla tosiaan omissa peli aika hakemista, mutta väitän sen johtuvan tuosta pikkaisen hybridi-tyylin papp:ista. Tosiaan aika vaativa pelityyli läpi kaukalon, jos tällä meinataan koko kausi pelata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös