Koronavirus – keskustelua rokottamisesta

  • 1 250 987
  • 10 614

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Periaatteessa luulisi kasvavan rokotekattavuuden sinänsä olevan merkittävä tekijä saamaan myös useimmat epäröijät liikkeelle. Kun alat työpaikalla, kaveri-/harrastusporukassa jne. olla käytännössä ainut ilman rokotusta ja huomaat ystäviesi niin vaan jatkavan elämäänsä normaalisti, vaikka 5G-nanorobotteja kehossa virtaakin.

Vahingoniloa pyrin näin yleisesti välttämään, mutta mikäli joku sairastuu covidin ärhäkämpään muotoon, kuitenkin kuukaudet jo rokotteesta kieltäytyneenä, en varsinaisesti osaa olla pahoillani. -Näitä tapauksiahan luulisi jo olevan.
 

Läskisalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, HauSi
Perjantaina laitettu tehoste, käsi ei ollut sitäkään vähää arka, kun ensimmäisen jälkeen ja muutenkin olo ollut normaali. Ensimmäisenä yönä näin pitkästä aikaa painajaisia ja nyt toisena yönä uni loppui kolmen ja puolen tunnin jälkeen. Tiedä sitten onko rokotteella mitään tekemistä näiden unien kanssa, mutta joka tapauksessa päällimmäisenä fiiliksenä on toiveikkuus.
 

Hexa

Jäsen
Suomen rokotehalukkuus ei ole sillä tasolla, että rokottamalla suomalaiset saataisiin "turvaan". Käytännössä siis delta-virus tulee jylläämään ja leviämään päivästä ja viikosta toiseen. Rokottamattomat tulevat varmaan sairastumaan jollei nyt vielä kesällä, niin syksy ja tuleva talvi ovat yhteensä sen verran pitkä jakso, että siinä on hyvää aikaa saada virus sisuksiinsa.
Tässähän se oleellinen asia onkin taas tulevien rajoitusten kannalta. Painetaanko sitten taas paniikkinappulaa tartuntojen lähtiessä jyrkästi kasvamaan ensi syksynä tai talvella. Mahdollisuus oli kaikille rokotusten piiriin kuuluville ikäryhmille annettu, mutta sitä ei käytetty. Poislukien kaikista nuorimmat ikäryhmät, joita ei vielä ole keretty rokottaa kovinkaan suurta määrää. Aikaisemmin ei myöskään ole pidetty koronaa erityisen vaarallisena tautina pienimmille lapsille, vaan heidän kohdallaan on taudista puhuttu tavallisena räkäyskänä. Kenenkään kohdalla rokotuksista kieltäytymiselle ei olisi oikein olemassa hyväksyttyä tai perusteltua syytä muuten kuin lääketieteellisistä syistä.

Osa sairaanhoitopiireistä on lähellä jo nyt panikoida näiden nykyisten Pietarista peräisin olevan tartuntaketjun takia ja pitävät tilannetta vakavana. Vaikka terveydenhuollon kapasiteetti ei ole vielä edes lähelläkään uhattuna missään tällä hetkellä. Onko pelkona sitten se, että koronapotilaat veisivät jälleen liikaa vuodepaikkoja muun terveydenhuollon kustannuksella, tai kuormittaisivat muuten sairaaloiden vastaanottoa liikaa. Tehohoitopaikkojen näkökulmasta katsottuna ei ainakaan ole mitään syytä huoleen tällä hetkellä. Delta-variantin takia ei muutenkaan jouduta niin helposti teholle.
 

hege

Jäsen
Luulen, että rokotehalukkuus nousee kyllä pikkuhiljaa. Yksi kaveri, joka ollut halutun rokotukseen soitteli perjantaina ja kyseli kovasti miten minuun rokotus on vaikuttanut (sain Juhannuksen jälkeen toisen piikin) ja siinä juteltua kaveri sanoi että on miettinyt piikille menoa rouvan kanssa kovasti ja oli jo varannut ajan heinäkuun puoleenväliin. Syy oli ihan pragmaattinen, eli se että hänestä tuntui että ei tule pääsemään matkustamaan oikein mihinkään ilman piikkiä.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Uskon, että rokotekattavuus tulee olemaan paljon parempi kuin mitä monet arvioi. Väestössä on vain niitä hitaita ihmisiä, joille homma on aika lailla hällä väliä ja että otan kyllä sen rokotteen...sitten huomenna... ja taas huomenna jne jne jne. Korona on vaan niin monille ihmisille aika etäinen asia, että se on aika harvalla mielessä.

Ja sitten on näitä, jotka odottaa alkaako porukkaa kupsahtamaan rokotteisiin vai ei. Kyllä nekin, tai ainakin iso osa heistä jossain vaiheessa tulee järkiinsä. Veikkaan, että ens talvena tullaan saavuttamaan jopa n. 80+ kattavuus rokotteissa.

Mutta se pihvihän on siinä, että seuraavan parin kolmen viikon sisällä todennäköisesti kaikki halukkaat riskiryhmäläiset on saanut jo kaks rokotetta... Sit on tavote saavutettu.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Viikossa rekisteröity 308 850 annettua rokotetta.


Rokotusten edistyminen 04.07.2021 #koronafi
Rokotetut henkilöt: 3 351 659
Muutos viikossa: +146 957
Osuus väestöstä: 60,4 %
Osuus yli 12-v:  68,6 %

Kaikki annokset saaneet: 1 139 391
Muutos viikossa: +161 893
Osuus väestöstä: 20,5 %
Osuus yli 12-v:  23,3 %
 

Glove

Jäsen
Se olisi reilun puolentoista vuorokauden päästä 5G:n toisen osan tykitys käsivarteen. Edellisestä tuli käsi hieman kipeäksi, saa nähdä selviääkö samoillla oireillla tästä toisesta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Uskon, että rokotekattavuus tulee olemaan paljon parempi kuin mitä monet arvioi. Väestössä on vain niitä hitaita ihmisiä, joille homma on aika lailla hällä väliä ja että otan kyllä sen rokotteen...sitten huomenna... ja taas huomenna jne jne jne. Korona on vaan niin monille ihmisille aika etäinen asia, että se on aika harvalla mielessä.

Joo ja itse olen jopa yllättänyt että aika hyvinhän tuo tilanne on kuitenkin edistynyt ottaen huomioon että rokotteita monella alueella on vasta muutaman viikon saanut alle 40v ikäryhmät ja aikoja muutenkin voinut olla heikommin tarjolla. Varmasti vielä pomppua joka ikäluokissa tulee siinä kohti kun julkaistaan että kaikki halukkaat voi mennä rokotettavaksi joka alueella ja rokotteita on saatavilla hyvin.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Moni siirtää rokotusten hakemista ihan vain siksi, että kuvittelee saavansa niistä jotain elämistä haittaavia pitkäkestoisia oireita. On toki ihan viisasta ajoittaa rokotuksen ottaminen sellaiseen aikaikkunaan, että itse pystyy ottamaan pari päivää iisisti, mutta samaan aikaan pitäisi tajuta se, että rokotukset todella ovat ainoa ulospääsy tästä paskasta ja sillä on ihan oikeasti merkitystä, milloin sen piikin ottaa. Harvalla nyt kai ihan jokaiselle päivälle on pakollista menoa, mitä ei muka voisi näin tärkeän asian vuoksi siirtää. En myöskään ymmmärrä sitä, että rokotusta ei haluta ottaa, kun ollaan mökillä. Helvetti, jos jossain jaettaisiin tonnin shekkejä, mökillä oleminen ei todellakaan olisi mikään ongelma. Kysymys on asioiden priorisoinnista. Ja itsekkyydestä. Harva on koko kesää mökillä muutenkaan, joten rokotus olisi kannattanut hoitaa heti alta pois.

Meillä rokotuksen on nyt saanut kaksi aikuista ja yksi alaikäinen. Mieshenkilö koki rokotuksen jälkeen käden kipeytymistä, flunssan kaltaisia oireita ja väsymystä. Tätä kesti kaikkinensa n. 1,5 päivää. Yhteiselämämme on sen verran pitkää ja tapahtumarikasta, että sanoisin tämän olleen jopa odotettavissa ja itse olen jopa yllättynyt, miten vähällä hänkin lopulta pääsi. Odotin paljon pahempaa. Oluen pystyi juomaan normaalisti, koska on pistos annettiin vasempaan käteen ja hän oikeakätinen. Minulle tuli vain käsi vähän kipeäksi, erityisesti silloin, kun nostin käden ylös, mutta vähemmän kuin yleensä influenssarokotuksessa on tullut. Skippasin kohteliaan viittaamisen ja sanoin suoraan asiani :). Alaikäinen henkilö oli todella väsynyt rokotuspäivänä, mutta hän on ollut viime aikoina muutenkin hyvin nukkuvaa sorttia. Myös käsi oli pari päivää kipeä ja siitä muistutettiin lähinnä vain, kun piti tehdä jotain, kuten vaikkapa viedä roskat. Pöytäkirjaan on kirjattu, että mitään elämää haittaavia sivuoireita ei katsota tulleen.

Itselleni tuli hieman yllätyksenä se, että rokotusajan saa varata vasta, kun nuori on täyttänyt 16. Muutenhan näissä on menty syntymävuosittain, tai ainakin Helsingissä. Tämä ei toki ollut meidän perheellemme ongelma, mutta tuttavapiirissämme on paljon v. 2005 syntynyttä nuorisoa, jotka joutuvat odottamaan vielä kuukausikaupalla ennen kuin edes pääsevät varaamaan rokotusaikaa. Tässä voisi hyvinkin miettiä, voitaisiinko systeemiä muuttaa, jos rokotekieltäytyjiä on muissa ikäluokissa paljon. Nuorison pitäisi kuitenkin päästä aloittamaan koulunsa syksyllä mahdollisimman normaalisti ja monelle kesä olisi paras hetki rokotuksen ottamiselle.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ja toivottavasti EMA ei anna sitä lupaa myöhemminkään.
Ja miksi näin?
Koska Slovakia sitä jo kokeili ja metsään meni. Venäläiset eivät muutenkaan tee tällaista bisnestä ilman mitään taka-ajatuksia.

 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Israelissa kuulemma vanhenee miljoona rokotetta ja kyselee, että tartteeko joku maa, mutta vaatisi rokotteita antaa vastineeksi myöhemmin syksyllä.
Itse nyt ajattelen että ihan kiva, mutta tuleeko sitten ongelmaksi ne toiset rokotteet myöhemmin. Jos nyt katselen Pfizerin ennakoituja toimituksia heinäkuu-syyskuu (toki Ruotsin tilastosta verraten Suomeen ja ottaen huomioon Suomen 3kk välin.) niin seuraavina kuukausina riittäisi sopivasti Pfizeria toisiin annoksiin ja hieman uusiinkin annoksiin. Modernaahan tulisi jatkossa suhteellisesti enemmän verrattuna aikaisempaan tuotantoon. Toki olisi kiva jos näitäkin saisi sekoitettua keskenään ykkös ja kakkosrokoteessa. Ja vielä kun Modernakin saisi luvat nuorempien rokotuksille, käsittääkseni nekin luvat tulossa EU:hun tässä jossain vaiheessa, jollei kummallisuuksia tulisi.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Puheet toisen rokotuksen aiheuttamista kovemmista oireista osoittautuivat omalla kohdalla vahvasti liioitelluksi. Tasan samat oireet kuin ekasta. Käsi vähän kipeä pari päivää ja ei muuta.

Vanhemmillani (77- ja 73-vuotiaat) tuli toisesta piikistä ensimmäistä pienemmät oireet. Ja hyvin pienet ne olivat ensimmäisestäkin, kun samana päivänä tuli kuvia Corona-brandyn nauttimisesta ja seuraavana aamuna olivat jo pilkillä. Kaverini (hieman alle 40) sai taas jälkimmäisestä piikistä lievän flunssaisen olon, joka meni yön aikana ohi. Ensimmäisestä ei juuri mitään. Tämän suuren tilaston perusteella nuoremmilla toinen piikki voi aiheuttaa lievästi pahemmat oireet, kun taas vanhempi väki selviää vähemmällä.

En kuitenkaan tätä soveltaisi yleispätevänä nyrkkisääntönä.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tuli hieman yllätyksenä itselleni kun tarkastelin menoja, että toinen rokote annetaankin itselleni jo perjantaina.

Mites te jotka olette saaneet jo sen toisen annoksen, niin tuliko lievempiä/vahvempia oireita/kipuja kuin ensimmäisellä annoksella?

Tiedän sitten mahdollisuuksien mukaan siirtää tarvittaessa salipäivää.
 

Carlos

Jäsen
Moni siirtää rokotusten hakemista ihan vain siksi, että kuvittelee saavansa niistä jotain elämistä haittaavia pitkäkestoisia oireita.

Kuvittelee vs. pelkää? Saat luonnollisen itsesuojeluvaiston seuraamisen kuulostamaan jotenkin pahalta asialta.

Moni haluaa odottaa edes sen verran että tätä rokotetta oikeasti testataan edes sen verran, että tiedetään tarvitaanko 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 vai ehkä enemmän rokotuskertoja, vaiko ehkä tosiaan joka vuosi. Nyt kun jokainen rokotuskierros on tasoa "katotaan mitä tapahtuu", ei se paljon nosta luottamusta.

Ja sitten osa porukkaa saattaa myöskin kauhistua näitä psykologisia ongelmia mitä rokotuksen saaneet tuntuvat kehittävän. Kuten agressiivisuutta, ylemmyydentunnetta, ilkeyttä, äkkipikaisuutta, kapeakatseisuutta, hysteriaa, jotka ovat erittäin hyvin tälläkin palstalla jo havaittavissa.

Ja sitten joku osa porukkaa ei pidä edes niistä teoreettisista hypoteeseista että rokote saattaa saada aikaan jopa 10-15 vuoden aikajänteellä autoimmuunisairauksia, ja neurologisia ongelmia.

Henk. koht. sanon että suostun ottamaan koronarokotteen heti kun joku kehittää perinteisen rokotteen, jossa saan joko kuolleen tai puolikuolleen koronaviruksen, ja keho kehittää sitä kautta sille immuniteetin.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuvittelee vs. pelkää? Saat luonnollisen itsesuojeluvaiston seuraamisen kuulostamaan jotenkin pahalta asialta.

Moni haluaa odottaa edes sen verran että tätä rokotetta oikeasti testataan edes sen verran, että tiedetään tarvitaanko 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 vai ehkä enemmän rokotuskertoja, vaiko ehkä tosiaan joka vuosi. Nyt kun jokainen rokotuskierros on tasoa "katotaan mitä tapahtuu", ei se paljon nosta luottamusta.

Ja sitten osa porukkaa saattaa myöskin kauhistua näitä psykologisia ongelmia mitä rokotuksen saaneet tuntuvat kehittävän. Kuten agressiivisuutta, ylemmyydentunnetta, ilkeyttä, äkkipikaisuutta, kapeakatseisuutta, hysteriaa, jotka ovat erittäin hyvin tälläkin palstalla jo havaittavissa.

Ja sitten joku osa porukkaa ei pidä edes niistä teoreettisista hypoteeseista että rokote saattaa saada aikaan jopa 10-15 vuoden aikajänteellä autoimmuunisairauksia, ja neurologisia ongelmia.
Mitä väliä sillä on vaikka näitä koronarokotuksia jouduttaisiin ottamaan vuosittain? Sairastaminenko muka olisi parempi vaihtoehto? Todella kummallisia ajatuksia.
Henk. koht. sanon että suostun ottamaan koronarokotteen heti kun joku kehittää perinteisen rokotteen, jossa saan joko kuolleen tai puolikuolleen koronaviruksen, ja keho kehittää sitä kautta sille immuniteetin.
Kiinalaisilla on, ei näytä toimivan syystä tai toisesta yhtä hyvin kuin paremmat länsimaiset rokotteet.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Tuli hieman yllätyksenä itselleni kun tarkastelin menoja, että toinen rokote annetaankin itselleni jo perjantaina.

Mites te jotka olette saaneet jo sen toisen annoksen, niin tuliko lievempiä/vahvempia oireita/kipuja kuin ensimmäisellä annoksella?

Tiedän sitten mahdollisuuksien mukaan siirtää tarvittaessa salipäivää.

Itse käynyt vaan ekan piikin ottamassa, mutta muistelin piikittäjän sanovan, että pitäs ottaa ns. lunkisti loppupäivä.
Lenkillä käyntiä ei kieltänyt, mutta oli vähän sitä mieltä, et salille ei kannattaisi mennä?
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse käynyt vaan ekan piikin ottamassa, mutta muistelin piikittäjän sanovan, että pitäs ottaa ns. lunkisti loppupäivä.
Lenkillä käyntiä ei kieltänyt, mutta oli vähän sitä mieltä, et salille ei kannattaisi mennä?

Omalla kohdalla ainakin sanottiin, ettei urheilua tarvitse välttää ja samana päivänä kävinkin vetämässä vielä lenkin. Taisi siinä lapussakin mikä annettiin mukaan mainita, ettei liikuntaa tarvitse välttää.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ja sitten joku osa porukkaa ei pidä edes niistä teoreettisista hypoteeseista että rokote saattaa saada aikaan jopa 10-15 vuoden aikajänteellä autoimmuunisairauksia, ja neurologisia ongelmia.

Henk. koht. sanon että suostun ottamaan koronarokotteen heti kun joku kehittää perinteisen rokotteen, jossa saan joko kuolleen tai puolikuolleen koronaviruksen, ja keho kehittää sitä kautta sille immuniteetin.
Onko tuollaisia oireita ikinä pystytty yhdistämään rokotteisiin? Siis neurologisia ongelmia tai autoimmuuni sairauksia jotka kehittyvät 10-15 aikajänteellä? Maailmassa on rokotettu ihmisiä joku 200 vuotta niin varmaan jotain löytyy.

Ja noita kuollut/puolikuollut virus rokotteitahan on aikanaan käytetty ja niissä on semmoinen ongelma, että niistä voi saada kyseisen taudin ihan kunnolla. Jos on turvallisempi vaihtoehto niin itse en niihin koskisi.
 

444

Jäsen
Huomenna jysähtää. Nimittäin piikki #2 vasempaan pakaraan. Tai olkavarteen, jos eivät halua ihailla kuumia kannikoitani. Saa nähdä mitä kaikkia tauteja tulee mukana. Kuppaa en haluaisi. Muna saisi kyllä kasvaa, ei lisäsenteistä kai haittaakaan ole.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis ymmärsin, että tuo 64% tarkoittaa infektion estämistä kaikkinensa, mutta mitä tulee vakavammin oireellisen tartunnan ehkäisyyn, luku lienee huomattavasti korkeampi. -Taannee tehokkaasti sen, ettei ainakaan terveydenhoidon kantokyky tule enää olemaan uhattuna. Tämä rajapyykki saavutettaneen Suomessa jo piakkoin, kun kaikki riskiryhmäläiset ja eläkeikäiset ovat kohta toisen annoksensa saaneet.

Rajoituksia tai ei, dystooppisia sairaalalukuja ja sen myötä tullutta inhimillistä tuskaa ei ainakaan deltavariantti ehdi enää länsimaissa aiheuttamaan. Tulemmekin siihen, voidaanko silkkojen nousevien tartuntalukujen perusteella yhteiskuntia enää pitää kiinni, vaikka juurikin vuode- ja teho-osatot kumisevisivat tyhjyyttään. Epäilen tulevana syksynä nähtävän eri maiden välillä eroa linjavedoissa, juurikin esim. USA:n ja Suomen kaltaisten "sosiaalivaltioiden" välillä, joissa "yksikin kuolema on liikaa". Toisaalta ovatkohan suomalaiset sittenkään valmiita Marinin/Kiurun kolmanteen lockdowniin, mikäli vertailukelpoisissa maissa ihmiset elävät kutakuinkin normaalia arkea.

Joka tapauksessa rokotekattavuuden lisääminen (oli suoja-aste +90% tai matalampi) on tässä vaiheessa paras keino tulevan vuodenvaihteen "pelastamiseksi", kuten tätä termiä on tykätty käyttää kesän suhteen. Sillä, onko syksyllä 30% vai 10% kokonaan ilman rokotesuojaa on merkittävä ero tilanteen joko hiipumisessa tai jopa eskaloitumisessa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ässät
Huolestuttavaa tietoa.....jos pitää paikkansa. Aika monta piikkikierrosta tiedossa?



Tää on kaiketi ihan odotettavissa oleva asia. Siis että mitä kauemmas mennään näitten varianttien kanssa siitä alkuperäisestä viruksesta, joille rokotteet on suunnattu niin teho laskee. Tärkein seikka on kuitenkin se, että rokotteet on vieläkin äärimmäisen tehokkaita vakavaa tautimuotoa vastaan.

Tässäkin on taas yksi osoitus, että ei mein oo pian enää mitään järkeä seurata ja tilastoida kaikkia tartuntoja. Jos me jatketaan nollan tartunnan tavoittelua niin saadaan jatkaa sitä hommaa hamaan tappiin asti. Vain vakavat sairastumiset ovat merkityksellisiä.

Hiukan tosin olen surullinen ja huolissani niiden vanhusten puolesta, jotka eivät uskalla ottaa Astrazenecaa. Heidän rokotus on pian viivästynyt jo niin paljon, että he eivät ehdi saada tehostetta ennen seuraavan talven aaltoa... Mutta sille me ei kait mitään voida ja syyttömiä me siihen ollaan.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Toisaalta ovatkohan suomalaiset sittenkään valmiita Marinin/Kiurun kolmanteen lockdowniin, mikäli vertailukelpoisissa maissa ihmiset elävät kutakuinkin normaalia arkea.
Eivät ole. En ainakaan usko. Suomalaiset ovat valtaosin hyvän maalaisjärjen omaavaa kansaa. Väestö on suojattu parhaalla mahdollisella tavalla. Elämän on pakko alkaa.
 

Tami Talk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Daespoo moderators
Tulipa yhtäkkiä mieleen, että oliko jostain kätevästi löydettävissä tilastoja siitä, miten rokotukset etenee muissa maissa vrt Suomeen?

Muistelen, että joskus talvella esitettiin kovaa kritiikkiä siitä, että Suomi ei tehnyt omia ylimääräisiä ostoja tuon EU:n hankintajärjestelmän ulkopuolelta, toisin kuin esimerkiksi Tanska. Silloin kritisoitiin voimakkaasti hallitusta siitä, että tilanne munittiin ja siksi Suomen toipuminen pandemiasta viivästyy verrattuna esim. Tanskaan. Hallituksen olisi pitänyt kriitikoiden mukaan kaivaa kymmenen miljoonaa ja kiirehtiä rokotehankintoja.

Miten tuo lopulta nykyisen tiedon valossa meni, löytyykö tilastoa. Kuinka paljon Suomi on nyt Tanskaa jäljessä ja kuinka pahasti tuli viivästystä tuosta hallituksen päättämättömyydestä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös