La 12.6.2021 Tanska – Suomi

  • 27 187
  • 237

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Pelaaminen sunnuntaina myöhemmin olisi ollut parempi vaihtoehto. Toki nimimerkki morukaran pointti alla on sekin hyvä.

Onko sunnuntaina illalla paljon merkittävämpi kuin sunnuntaina päivällä? Eroa palautumisessa siis 75 vs 67 tuntia.
En tarkoittanut sunnuntai-ilta vs sunnuntaipäivä, vaan lauantai-ilta vs sunnuntai-ilta (jota ehdotit). 24 tuntia siis on merkittävä ero. Kahdeksan tuntia olisi ollut vähemmän, mutta Suomen matkustaminen Pietariin olisi siirtynyt maanantaille.
 

Barney

Jäsen
Kyllä, sieltä löytyi kahdesta vaihtoehdosta vähiten huono. Kysymyshän on siitä, olivatko vaihtoehdot riittävän hyviä. Tanskan päävalmentajan mielestä eivät, monien ketjuun kirjoittavien mielestä olivat. Ja molemmilla on ollut ihan hyviä perusteita.
Eiköhän se ole ihan selvää, että tuossa ei ollut hyviä vaihtoehtoja. UEFA (ja Suomi) antoivat kuitenkin Tanskalle päätösvallan ja noudattivat heidän tahtoaan. Jos Tanska olisi ilmoittanut, että seistään kentällä hetki ja otetaan molemmat ottelusta piste, niin Suomi olisi varmasti suostunut siihenkin. Tanska halusi kuitenkin pelata, sillä se uskoi saavansa Suomesta kolme pistettä. Hyvähän se olisi ollut siirtää ottelu johonkin viikon päähän, mutta eiköhän Tanskassakin ymmärretä se, että tuo ei ollut millään tavalla realistinen vaihtoehto.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Kyllä mä odotin Tanskalta vähän parempaa esitystä, kun kuitenkin pelasivat Eriksenille. Luulisi hävettävän. Mä ainakin häpeisin niin etten enää uskaltaisi nokkaani näyttää Eriksenin edessä. Noloa. Kaverit ottaa dunkkuun 0-1 joltain vitun Suomelta ja rankkarikin tunaroitiin. Miten meni niin kuin omasta mielestä?
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos olet se vähemmän kokenut ammattilainen, ja Kjär ja Schmeichel sanovat, että pelataan, niin onko se yhtä helppoa?

Sinulla on todella erikoinen käsitys jalkapallojoukkueen hierarkiasta. Eivät tuollaiset kokeneet johtajat määrää asioita vain oman päänsä mukaan koska tietävät että se olisi joukkueelle vain haitaksi. Jos siellä joku olisi ollut kentällä vastoin tahtoaan, sen olisi kyllä huomannut.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Myös Braithwaite ja Schmeichel ovat yhtyneet kritiikkiin siitä, että pelaajat on laitettu tilanteeseen, johon heitä ei mielestänsä tilanteessa olisi pitänyt laittaa - eli päättämään haluavatko jatkaa heti vai seuraavana päivänä.


Kyllähän nämä kommentit eroavat sävyltään täysin siitä, mitä esimerkiksi Pohjanpalo sanoi ottelun jälkeen ja mitä Sparv avasi tarkemmin Guardianin haastattelussa, jonka jo aiemminkin tänne linkitin:

“I spoke to Kasper Schmeichel quite early on about the whole thing. It was a good dialogue, good communication - the referee [Anthony] Taylor, he dealt with it very well. For us, if we didn’t know that Eriksen was doing well we would never have come back out to play again, that was the most important thing for us, that we knew he was in a stable condition.

There was a great deal of understanding and empathy from both sides. We were not forced to do anything that we didn’t want to do. We were talking with Uefa, the referees, the Danish side, so it was always a good, open discussion of how everybody felt and their personal feelings but it was a psychological challenge for everybody involved, I think this was a day and a game that nobody will forget whether you were a spectator or a player.

It was a mutual agreement [to carry on] but quite early on we said that it’s important that the Danish team and players get to decide how they want to proceed. We also had players who were really emotional but for us, it was up to the Danish team how they wanted to continue. It was communicated very well from both sides. In the end we made a decision. Yesterday was not about football, it was more about life and death, and I am just so delighted he is doing fine."


 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Täytyypä tehdä ajatuskokeilu, että mitä jos tämä Tanskan touhu olisi käynyt Suomelle jääkiekossa? Jos siis Suomi pelaisi olympialaisten alkusarjan ensimmäisessä pelissä jotain Kiinaa vastaan, joka sumputtamalla selviytyisi 0-0 tilanteessa pelin puoliväliin asti. Sitten Sebastian Aho saa sydänkohtauksen. Ahoa elvytetään kentällä, itkevät Jesse Puljujärvet, Patrik Laineet ja Teuvo Teräväiset muodostavat hoitajille ja Aholle kentälle suojaavaan muurin. Kiinan futisforumilla joku ulisee että miksei ambulanssi aja laidoista läpi jo. Lopulta Aho viedään Kiinan lippuihin verhottuna sairaalaan, peli keskeytetään, joukkueet menevät pukukoppeihinsa ja jumbotronilla lukee yleisölle tieto että venatkaa nyt vielä. Kiinalaiset huutaa katsomossa SEBASTIAN, suomalaiset vastaa AHO!

Tulee tieto, että Sebastian Aho on kunnossa. Rene Fasel tulee pukukoppiin ja ilmoittaa, että joko pelaatte tänään, tai sitten huomenna. Suomalaiset soittavat Sebastianille Teamsilla. Sebastian Aho sanoo että pelatkaa pojat, pelatkaa, ei tässä mitään. Jalonen sanoo pelaajille, että päättäkää te. Kiinalaisilta kysytään, ne sanoo että tehdään ihan mitä te haluatte. Suomalaiset pelaajat päättää, että pelataan. Pelaajat luistelevat takaisin kentälle, kiinalaiset pelaajat taputtavat rivissä, Tuukka Rask käy halimassa kaikki Suomen pelaajat kentällä. Peli jatkuu, ei oikein kehdata taklata. Suomi painostaa, mutta yhtäkkiä Kiina tekee hienolla vastahyökkäyksellä maalin, mutta eivät juurikaan tuuleta koska heitä huolettaa Sebastian Ahon kunto. Suomi jatkaa painostamistaan, saa lahjaylivoimaa ja jopa rankkarin, jonka jostain syystä vetämään asettuva Jani Hakanpää tunaroi. Suomi ei tee maalia, Kiina voittaa 1-0.

Sebastian Aho valitaan pelin ykköstähdeksi, kiinalaiset mainitsevat haastatteluissaan että joo hieno ja ihmeellinen voitto mutta tärkeintä on että Sebastian Aho on kunnossa. Maailmalla kaikki twiittaa Sebastianille sydämiä ja suomen lippuja ja rukouskäsiä. Kiinalainen jääkiekkopomo kertoo että Sebastian on jo syönyt sairaalassa maksapasteijaa eli tilanne on hyvä. Kiinan Aftonbladetissa lukee selkeällä suomen kielellä "MEIDÄN AJATUKSEMME OVAT KANSSASI SEBASTIAN AHO". Lehdistötilaisuudessa pelin jälkeen Jukka Jalonen puhuu kyynelet silmistä valuen kauniisti Ahosta, ja sanoo että oli väärin että pelaajille ei annettu muuta vaihtoehtoa kuin pelata tänään tai huomenna. Seuraavana päivänä suomalaiset pelaajat, media, kaikki, valittavat että oli väärin kun meille ei annettu muita vaihtoehtoja kuin ne kaks mistä sitten toinen valittiin ja sen takia sitten hävittiin Kiinalle.

Kyllä mä siinä tilanteessa sanoisin että turvat kiinni nyt. Päätös tehtiin, ja nyt kävi näin, ei auta valittaa, keskittykää ensi peleihin niin että päästään vielä jatkoon. Ymmärrettävää että tilanne oli vaikea, mutta olisihan Kiina nyt silti pitänyt voittaa. Kuitenkin tärkeintä on että Sebastian Aho on kunnossa, ja onnea Kiinalle hienosta saavutuksesta ja hyvästä käytöksestä koko episodin ajan, olette hienoja ihmisiä, toivottavasti menette vielä pitkälle.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En tarkoittanut sunnuntai-ilta vs sunnuntaipäivä, vaan lauantai-ilta vs sunnuntai-ilta (jota ehdotit). 24 tuntia siis on merkittävä ero. Kahdeksan tuntia olisi ollut vähemmän, mutta Suomen matkustaminen Pietariin olisi siirtynyt maanantaille.

Mutta täytyy varmaan verrata sitä, mikä oli tarjottu lauantai-illan vaihtoehdoksi vs se, mitä ehdotin. Ajattelin siis, että UEFA olisi voinut tarjota pelin pelaamista loppuun sunnuntaina illalla eikä sunnuntaina keskipäivällä, Mutta ei siinä mitään, kyllä monet ovat esittäneet syitä, miksi sekin olisi ollut huono.

Sinulla on todella erikoinen käsitys jalkapallojoukkueen hierarkiasta. Eivät tuollaiset kokeneet johtajat määrää asioita vain oman päänsä mukaan koska tietävät että se olisi joukkueelle vain haitaksi. Jos siellä joku olisi ollut kentällä vastoin tahtoaan, sen olisi kyllä huomannut.

En tarkoittautkaan, että he sanelisivat asioita, mutta he ovat johtajia, ja kun he puhuvat muut kuuntelevat. Sillä on vaikutusta niihin epävarmoihin, myös hyvällä tavalla. Enkä minäkään usko, että kukaan suoranaisesti vastoin tahtoaan joutui pelaamaan. Olivatko pelaajat valmiita pelaamaan, siitä jokainen vetäköön omat johtopäätöksensä.


En usko, että onnistun sanomaan enää mitään uutta aiheesta, en ainakaan mitään, mikä vakuuttaisi ketään, joten pidetään kukin oma mielipiteemme.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Kyllä mä siinä tilanteessa sanoisin että turvat kiinni nyt. Päätös tehtiin, ja nyt kävi näin, ei auta valittaa, keskittykää ensi peleihin niin että päästään vielä jatkoon.

Niinpä. Mikäli Tanska tästä jatkoon haluaa päästä ja tietysti haluaa, niin tämmöistä kommenttia voisi odottaa lähiaikoina kapteeni Simon Kjaerilta. Toki vain joukkueen sisällä, koska mitään syytä sitä ei olisi tehdä julkisuudessa.

Eiköhän asia näin menekin. Tähän astiset ulostulot menee vielä tämän sekavan tilanteen piikkiin, mutta asian märehtiminen julkisuudessa tuolla tavoin ei mitenkään palvele Tanskan joukkuetta. Päinvastoin.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Muuten hyvä ajatuskokeilu, mutta tähän joutuu vähän puuttumaan:

Suomalaiset pelaajat päättää, että pelataan.

Ei kyllä pelaajat päättäisi yhtään mistään, vaan Kummola olisi jyrähtänyt.
 

KwutsNI

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sinulla on erikoinen käsitys myös johtajuudesta. Jos eivät ole tuossa tilanteessa kuunnelleet muita, ovat surkeita johtajia.

En näe tarpeelliseksi kommentoida tätä, kun en ole tuollaista väittänyt. Kaiken kaikkiaan luulisin tämän keskustelun mahdollisuudet käytetyn aika lailla loppuun. Vaikka ihannetilanteessa toki pystyisin vakuuttamaan kaikki vastaansanomattomalla argumentoinnillani, jostain syystä se ei suureksi murheekseni kuitenkaan todellisuudessa aina onnistu. Internet-palstoilla ei itse asiassa koskaan. Ehkäpä kirjoitan huonommin kui kuvittelin? Tai sitten olen vain väärässä.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Alkaa tökkiä tuo Tanskan kurnutus. Enää ei yleinen mielipide koske Eriksenin selviytymistä ja iloa siitä, vaan nyt he syyllistävät muita omasta päätöksestään jatkaa peliä.

Tämä ilmiö antaa nihkeän jälkiaistimuksen koko jolhasta. Etenkin kun ennen pelin jatkamista oli tullut tieto Tanskan koppiin, että Eriksen on ok.
 

Hexa

Jäsen
Nyt alkaa Tanskalla olla jo niin monta versiota ottelun jatkamisesta, että kohta ei pysy enää perässä kenen versio on oikea. Viimeisimpänä Schmeichelin versio. Koville ottaa tappio Tanskalla.
 

Lykosia

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Alkaa tökkiä tuo Tanskan kurnutus. Enää ei yleinen mielipide koske Eriksenin selviytymistä ja iloa siitä, vaan nyt he syyllistävät muita omasta päätöksestään jatkaa peliä.

Tämä ilmiö antaa nihkeän jälkiaistimuksen koko jolhasta. Etenkin kun ennen pelin jatkamista oli tullut tieto Tanskan koppiin, että Eriksen on ok.

Päätös jatkaa ei ollut tanskalaisten vaan UEFAn, joka antoi Tanskalle kaksi vaihtoehtoa. Tanskalaiset valitsivat niistä vähemmän huonon. Olihan se kaikille selvää, että Tanskan keskittyminen oli ihan muualla kuin pelissä. Hallinta oli vain näennäistä ja se surkea rankku kuvasi koko tilannetta.

Suomi ei olisi voittanut ilman tapahtunutta.

Oikea ratkaisu olisi ollut tuomita peli 0-0 tasuriksi ja molemmille 1 piste.
 

rinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
lkaa tökkiä tuo Tanskan kurnutus. Enää ei yleinen mielipide koske Eriksenin selviytymistä ja iloa siitä, vaan nyt he syyllistävät muita omasta päätöksestään jatkaa peliä.
Nämä ulostulot olisi voinut jotenkin tyylikkäämminkin hoitaa. Taino, parasta olisi varmaan ollut vaieta ja käsitellä asia sisäisesti, ilman mediaa. Mutta en minä siitä huolimatta osaa nähdä, etteikö tanskalaisilla pointti olisi.

Siellä jouduttiin aika karussa tilanteessa päätöksiä tekemään. Ihan riippumatta siitä, tekikö sen päätöksen lopulta joukkue, joukkueenjohtaja, päävalmentaja vai kuka. Ei se Eriksenin tuupertumisen näkeminen kenellekään helppo paikka voinut olla. Jonkinlaisessa shokissa päätös lienee tehty joka tapauksessa.

Jos mediassa kiertävät huhut pitävät paikkansa, niin käytännössä siellä oli kolme vaihtoehtoa. Pelata heti, pelata sunnuntaina puoliltapäivin tai antaa Suomelle luovutusvoitto. Ei tuossa kolmen sarjassa ole hyvää vaihtoehtoa. Luovuttaminen tuskin ennakkoon hypetetylle Tanskalle oikeasti oli vaihtoehto. Päätös pelata heti oli kova, koska hyvin todennäköisesti pelaajat eivät henkisesti ihan 100 %:sti pelissä olleet. Mutta olisivatko olleet myöskään sunnuntaina? Olisiko sunnuntaina ollut vielä univajeita lisäksi taakkana? Ei hyvä, ei hyvä lainkaan.
Joukkue joutui siis käytännössä valitsemaan huonoista vaihtoehdoista sen, joka kaoottisella hetkellä tuntui vähiten huonolta. En minä ihmettele, jos tästä hieman närkästyneitä ollaan. Ei se tilanne optimaalinen ollut. ...ja näin lyhyessä turnauksessa yhden pelin painoarvo on valtava...

Toki paha paikka tuo UEFAllekin oli. Ei näin tiukalla otteluohjelmalla voi hirveästi enempää liukumavaraa antaa, kun joukkueet matkustavat maasta toiseen. Joko se peli pelataan tai ei. Olisiko se auttanut yhtään mitään, jos tanskalaisilta olisi vasta sunnuntaiaamuna kysytty, että pelaatteko muutaman tunnin päästä vai luovutatteko? Eiköhän siitäkin olisi sanomista tullut... Ei UEFAn kritisoiminen silti ikinä aiheetonta liene.

Ikävä tilanne kaikkineen. Jos tanskalaiset tällä kritiikillä saavat jotain inhimmillisyyttä UEFAan heräteltyä, niin hieno juttu. Muuten lienisi parempi vain kääntää katsetta tulevaan. Lauantai, sen tapahtumat ja silloin tehdyt päätökset olivat ja menivät jo. Tanska on edelleen kova joukkue, jolla olisi pelillisesti näissä kisoissa annettavaa.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Haluan elää siinä uskossa, että Eriksen on tosiaan itse toivonut pelin jatkamista, ja kun hän sen myös mahdollisesti julkisesti aikanaan itse kertoo, niin tuo Tanskan ulina saa silmissäni entistä koomisemmat piirteet.
 
Päätös jatkaa ei ollut tanskalaisten vaan UEFAn, joka antoi Tanskalle kaksi vaihtoehtoa. Tanskalaiset valitsivat niistä vähemmän huonon. Olihan se kaikille selvää, että Tanskan keskittyminen oli ihan muualla kuin pelissä. Hallinta oli vain näennäistä ja se surkea rankku kuvasi koko tilannetta.

Suomi ei olisi voittanut ilman tapahtunutta.

Oikea ratkaisu olisi ollut tuomita peli 0-0 tasuriksi ja molemmille 1 piste.

Viestissäsi on niin monta virheellistä tietoa, että pakko oikaista. Ei muuten, mutta joku asiaan perehtymätön ottaa vielä todesta.

Ensinnäkin, UEFA ei antanut kahta, vaan kolme vaihtoehtoa. Eli jatkaa tänään, jatkaa huomenna tai olla jatkamatta eli luovuttaa. Toiseksi, Tanska valitsi (kuten itsekin myöhempänä toteat), UEFA ei valinnut. Kolmanneksi, Tanskan hallinta oli aivan yhtä näennäistä ennen tuota episodia. Paitsi, ettei se ollut näennäistä.

Neljänneksi, Suomi olisi voittanut tuon pelin leikiten ilman tapahtunutta. Perustelut ovat yhtä vedenpitävät kuin sinun.

Ja viidenneksi, peliä ei voida tuomita tasuriksi kun sitä on pelattu alle puolet peliajasta. Ei ainakaan tällaisessa turnauksessa, missä ei ole varaa odotella kahdeksaa kuukautta jotain CAS:n päätöstä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
On selvää, että Tanskalta nähtiin Tamin sanoin "95 % keskittyminen, 50 % suoritus", mutta aivan yhtä selvää on, että Suomen prosentit olivat samaa luokkaa. Todennäköisesti luvut ovat vielä pienemmät, mutta periaate on sama. Ei kai kukaan kuvittele, että Suomen jengi odotti kopissa into piukalla puolitoista tuntia toivoen, että peliä jatketaan ja päästään niittämään juutteja, joiden ajatukset ovat jossain ihan muualla kuin pelissä? Kyllä suomalaistenkin ajatukset pyörivät pelin aikana Eriksenin tilanteessa ja pyörivät edelleen:


Siltä osin puntit olivat tasan, että kumpikin joukkue piti annettuja vaihtoehtoja huonoina ja keskittyminen oli tiessään. Nyt vain kävi Tanskan kannalta niin ikävästi, että Suomi teki ainoasta paikastaan maalin, Tanska ei.

On mahdollista, että ilman tapahtunutta Tanska olisi jatkanut myllytystä, saanut lopulta maalin ja voittanut 1-0 parkkeerattuaan bussin omaan päähänsä, mutta on myös mahdollista, että Suomen puolustus olisi pitänyt ja Suomi olisi siitä huolimatta saanut yhden hyökkäyksen ja onnistunut tekemään maalin siitä.
 
Toki kirjoitin itsekin tuosta samasta aiemmin eli siitä kuinka kykeneviä pelaajat olivat ylipäätään tekemään mitään päätöksiä. Samalla pitää muista että siinä oli monta kokenutta ammattilaista, Kjaer ja Schmeichel etunenässä ja en oikein usko tuohon että joku pelaaja ei uskaltaisi sanoa ettei kykene pelaamaan. Jos näin on, joukkueessa on ollut jotain sisäisesti vialla jo ennen ottelua.

Toisaalta, ammattifutaritkin ovat ihmisiä. Ei ole tavatonta, että luet itseäsi eri tavalla kuin todellisuudessa olet. Esimerkiksi Tanskan kapteeni Kjaer, jonka nostit esiin ja jonka toimintaa kriisitilanteessa on kiitelty moneen kertaan. Kjaer oli toinen niistä, joka sai jutella Eriksenin kanssa ennen päätöstä ottelun jatkamisesta. Kjaer oli epäilemättä isompia vaikuttajia tuon päätöksen takana. Ja lopulta hän itse oli se pelaaja, joka murtui. Hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon kesken pelin, koska ei pystynyt jatkamaan. Loukkaantuminen ei ollut fyysinen.
 

Lykosia

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestissäsi on niin monta virheellistä tietoa, että pakko oikaista. Ei muuten, mutta joku asiaan perehtymätön ottaa vielä todesta.

Ensinnäkin, UEFA ei antanut kahta, vaan kolme vaihtoehtoa. Eli jatkaa tänään, jatkaa huomenna tai olla jatkamatta eli luovuttaa. Toiseksi, Tanska valitsi (kuten itsekin myöhempänä toteat), UEFA ei valinnut. Kolmanneksi, Tanskan hallinta oli aivan yhtä näennäistä ennen tuota episodia. Paitsi, ettei se ollut näennäistä.

Neljänneksi, Suomi olisi voittanut tuon pelin leikiten ilman tapahtunutta. Perustelut ovat yhtä vedenpitävät kuin sinun.

Ja viidenneksi, peliä ei voida tuomita tasuriksi kun sitä on pelattu alle puolet peliajasta. Ei ainakaan tällaisessa turnauksessa, missä ei ole varaa odotella kahdeksaa kuukautta jotain CAS:n päätöstä.

Eli kuten totesin. Päätös oli UEFAn. UEFA pakotti Tanskan pelaamaan tilanteessa, jossa se oli täysin järjetön päätös. Väite siitä, että se olisi ollut Tanskan päätös ja vielä se viestintä, mitä UEFAlta tuli, että kyse oli pelaajien tahdosta, on naurettava. UEFAhan ei edes ole tarjonnut pelaajille kriisiapua, joten osoittaa täysin heidän arvonsa.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Asioiden arvojärjestys on varmasti kaikille selvä. Mutta luulisi senkin olevan selvää, ettei näitä pelejä tällaisessa tiiviissä ja massiivisessa tapahtumassa aleta siirtämään päivillä tulevaisuuteen jo pelkistä logistisista syistä johtuen. Tästä kertoo UEFAn hoppu laittaa "toinen vaihtoehto" seuraavalle aamupäivälle, mikä oli vielä typerämpi ajankohta kaiken tapahtuneen jälkeen.

Ei niitä pelejä noin vain siirrellä. Pelin jatkamisen lisäksi kyseeseen tuli käytännössä pistejako tai luovutusvoitto.

E: Harmituksen ymmärtää, kun odotukset turnauksesta ovat olleet korkealla. Mutta mautonta minusta tuollainen napina, kun paljon vakavemmistakin asioista oli vielä lauantaina kysymys. Keskittyisivät seuraavaan peliin jo. Belgia ja Venäjä kumoon niin Tanska on jatkossa ja kaikki vielä mahdollista.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös