FC Barcelona 2020–2021: Uuden alun alku vai vielä pahempaa sähellystä?

  • 130 160
  • 834

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Otsikoihin on päässyt tuo punainen ja myös Alban mahdollinen käsivirhe, mutta joo, jäi siellä Barcelonan hyväksi myös viheltämättä kaikenlaista, eli ei mennyt ihan putkeen. Nyt noissa parissa isossa vihellyksessä meni sitten epäselvyys onnekkaasti Barcelonan kannalta. Tosin, siinä punaisen tilanteessa olin livenä näkevinäni aika vaarallista toisen jalan saksiliikettä, joka näytti sitten hidastuksessa lievemmältä, olisiko se sitten tuomarin päätöksen syynä. Järjetön takaapäin taklaus se nyt oli joka tapauksessa ja keltainen lappu ihan minimi, nyt meni noin.

Hankalaa oli kaikkiaan, pallon kanssa oli vaikeata päästä boksin sisälle ja siinä tietysti vastustajalla on myös ansionsa, mutta nyt tärkeintä oli kolme pistettä jotka rimaa hipoen tulivat. Hyvä viimeistely lopulta Dembelelle isossa paikassa, jos nyt jotain plussaa.

Viikonloppuna on sitten selkeä mittari, missä mennään isoja vastaan ja miten mestaruustaisto etenee - tämä taso tuskin riittää silloin. Hävitä ei saa, tasurikin olisi aika huono, mutta kaikkien kannalta toivottavasti silloin puhutaan pelistä eikä tuomioista. Pienenä etuna on, että Realilla on alla peli Liverpoolia vastaan tänään.

Coutinhon uusi leikkaus on muuten virallisesti vahvistettu. Tarkempaa toipumisaikaa ei annettu, vaan "riippuu toipumisen etenemisestä". Joku kysta ilmeisesti leikelty pois polvea vaivaamasta.
 

ludvig

Jäsen
Onkohan joku katsellut BarcaTV:tä? Suosittelen, näkee kolikkohinnalla mm. B-jengin pelit, hinta on pieni ja saa ihmetellä tulevien potentiaalisten huippujen à la Balde, Nico, Gavi ja vastaavien viihdyttäviä matseja.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sellainenkin muuten, että huomenna on Clasico. Iso peli, vaikka vain 3 pistettä onkin jaossa, kun kunnian lisäksi sarjataulukko kärjessä on tiukka ja voitolla voi samalla myös viedä pisteitä suoralta kilpailijalta. Taas on tosi vaikea ennakoida joukkueiden keskinäisiä voimasuhteita nyt, jos niillä edes väliä on - päivän vire, henkinen ja taktinen valmistautuminen ja motivaatio ratkaisee. Viime vuosina kuitenkin vieraspelit ovat pääosin sujuneet paremmin kuin kotipelit - joskin viime kaudella tulos oli kotipeliä huonompi paremmasta suorituksesta huolimatta. Syksyllähän Barcelonan suoritus oli taas vaisu ja nolla pistettä jäi käteen kun tuuriakaan ei ollut. Nyt pitäisi parantaa sekä siitä että maanantaista, jos halutaan pisteitä. Ja yksi on ihan minimi, jos ei haluta että mestaruusmahdollisuudet kutistuvat selvästi. Realilla tuskin kauheasti tuo Liverpool-pelikään painaa pohkeissa, kun kairasivat siitä voiton. Voidaan olettaa, että Barcelona kokeilee lähteä peliin tuolla viime ajoilta tutulla 3 topparin muodostelmalla, vaikka se ei Valladolidia vastaan toiminut sitäkään vähää kuin ehkä sitten 4-3-3 lopussa. Pique saattaa olla mukana, kun on treenannut, tai sitten ei vielä, jää nähtäväksi.

Päivän kuriositeetti loppuun: tuomariksi oli nimetty vanha tuttu Mateu Lahoz, mutta nyt uutisten mukaan hän onkin loukkaantunut. Ehkä henkisesti? Niin tai näin, Gil Manzano paikkaakin.
 

PokerJoker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Päivän kuriositeetti loppuun: tuomariksi oli nimetty vanha tuttu Mateu Lahoz, mutta nyt uutisten mukaan hän onkin loukkaantunut. Ehkä henkisesti? Niin tai näin, Gil Manzano paikkaakin.

Sinänsä sääli, itse pidän Lahozista ja siitä sallivammasta linjasta. Lahoz on ainakin itselle melkeinpä se mieluisin tuomari juuri tämän takia, että annetaan "poikien pelata". Manzanon linja on sitten aika päinvastainen eli pilli on hyvinkin herkässä välillä. No, toki tällä linjalla ei jää pahemmin jossiteltavaa siitä tuomaripelistä, koska pitkälti kaikki rikkeet vihelletään.

Pique ja Roberto ovat nimetty kokoonpanoon niin miltä Barcan kolmen/neljän alakerta näyttää mahdollisesti huomenna? Nouseeko Pique suoraan avaukseen vai otetaanko vauhtia penkin kautta?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Oma valistunut arvaus, joka on kuitenkin arvaus: Sergi Roberto aloittanee 95 % varmuudella penkiltä ja Pique 80 % varmuudella. Aika moni muu vielä varmemmin, mutta Piquen tapauksessa on pieni mahdollisuus, että Koeman näkee kokemuksen isoista peleistä niin tärkeäksi vs. esim. nuori Mingueza, että ottaa riskin pelituntuman puutteen kanssa. Mutta siis oma veikkaus, että todennäköisemmin jatkaa viime viikoilta tuttu topparikolmikko. Pique tuo sitten mahdollisuuden muutoksiin, esim. de Jongin nostamiseen ylemmäs. Sekin on sinänsä plussaa, että on vaihtoehtoja nyt.

Edit: itse asiassa, onhan toppariosastolle uutena mahdollisuutena viime viikkoihin verrattuna myös Araujo - terveenä jopa joukkueen paras toppari. Siinä on myös mahdollisuus muutokseen, eli heitetään veikkaukseksi: Alba - Lenglet - de Jong - Araujo - Dest.

Vielä heittona, että onko tämä nyt sitten se Messin (ja Ramosin?) viimeinen clasico vai ei? Kai se nyt näyttää todennäköisemmältä, että Messi jää, mutta ties vaikka huomisella pelilläkin olisi lopulta pieni vaikutus siihen, mihin suuntaan vaaka kesällä kallistuu. Jos siis asia vielä on aidosti auki. Ei tätä kuitenkaan kannata huomiota jättää, tätä peliä. Siitäkään syystä.
 
Viimeksi muokattu:

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Eikö Ramos ole Pepen kanssa vankilassa tai sairaana? Pitäs olla. Ite pistäsin junnuja vaan kehään.
Ramos ja Varane sivussa tosiaan.

Edit: itse asiassa, onhan toppariosastolle uutena mahdollisuutena viime viikkoihin verrattuna myös Araujo - terveenä jopa joukkueen paras toppari. Siinä on myös mahdollisuus muutokseen, eli heitetään veikkaukseksi: Alba - Lenglet - de Jong - Araujo - Dest.

En usko De Jongin sekä Araujon pelaavan topparia. Jos Araujo avaa, uskon De Jongin pelaavan keskikentällä. Tätä toivoisin, sillä onhan tuo valkoisten keskikenttä todella vaarallinen, ja siellä saattaa olla Pedri-Busi helisemässä ilman De Jongin tukea.

Jos Vinicius on pelipäällä, niin vaihtuuko Dest Firpoon? Firpohan piti Mbappen Pariisissa aisoissa ihan miehekkäästi, kun taas Destiä vietiin avausosassa kuin pässiä narussa.

Edit. Topparilinja siis lienee suurin kysymysmerkki. Kolmella uskon että mennään, mutta ketkä kolme? Jotenkin itsellä sellainen kutina, että kyllä se Pique siellä avauksessa häärii. Lenglet - Araujo - Pique oma arvaus. Lenglet sitten ei perseile tänään, kiitos.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Manchester United, Bruceola
Jos Messi lähtee kesällä, niin jääkö tämä viimeiseksi él clasicoksi? Jos näin on niin suattaapi olla pelipäällä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo, ehtipä hetkeksi unohtua tuo, että Ramos on telakalla. Mahdollisesti viimeisen Clasico-mahdollisuuden siis katsomon tai sohvan puolella, kun sopimus hällläkin loppumassa.

Jos Araujo avaa, uskon De Jongin pelaavan keskikentällä.

Tämäkin on ihan mahdollista. Jotenkin vain sellainen fiilis, että Koeman ei ehkä uskalla peluuttaa Minguezaa ja Pique on poissaolon jälkeen vähän arpa, kun ei yhtään peliä ja muutamat treenit vain alla.

Mutta joo, isoja panoksia löydettävissä tähän iltaan.
 

Fordél

Jäsen
Jos Messi lähtee kesällä, niin jääkö tämä viimeiseksi él clasicoksi? Jos näin on niin suattaapi olla pelipäällä.

Ilmeisesti on jäämässä...

Barcan valmennukselle ja pelaajille voisi näyttää, miten puolustetaan koko joukkueena 94 minuutin ajan kovalla asenteella. Barcan puolustuspelaaminen oli tänään aivan kaameeta. Realin vastaiskut olivat totaalista myrkkyä, kun syötöllä parilla Vini jr. ja kumppanit pääsivät juoksemaan organisoimatonta Barcan puolustusta vastaan. Ihme ettei Real tehnyt enempää maaleja.

Real sen sijaan puolustusti todella tiiviisti, ja etenkin ekalla puolikkaalla Barca hyökkäsi lähes koko ajan alivoimaisena. Barcan pakka oli levällään ja tuki puuttui, jolloin nähtiin paljon alivoimaisia 2 vs. 1 ja 3 vs. 2 tilanteita, joista nyky-Barca ei enää tule läpi Realin kaltaista jengiä vastaan.

Ansaittu voitto Realille. Parempi joukkue voitti. Barcalta paska peli yhteen kauden tärkeimpään paikkaan. Zizou vei selvästi Koemania.

Laportan poppoolla on vain yksi tehtävä kesän siirtoikkunassa: Rakentaa puolustus kuntoon.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sellaista. Ekan jakson perusteella valmistautuminen ei taaskaan onnistunut, mikä on melko anteeksiantamatonta. Kai se sekavaa toisellakin oli vaihtoruletin kanssa, vaikka lotto meinasi lopun ylärimaa vaille toimia edes nihkeän tasurin verran. Vaikka tästä jotenkin noustaisiin liigavoittoon - mikä on eilisen jälkeen paljon epätodennäköisempää - jää kaudesta vähintään valju maku suuhun, kun melkein kaikki isot pelit on hävitty. Viikon päästä toki Copa-finaalista voitaisiin saada tähän jonkinlainen poikkeus, kun on kuitenkin pokaali pelissä vaikkei vastus pelaajiltaan ole Realin, Juven tai PSG:n tasoa. Saapa nähdä.

Harmi sinänsä se loppu. Liian huonosta suorituksesta huolimatta historiankirjoihin olisi jäänyt jotain vähän erilaista, jos kaksi Masia-kasvattia ja Clasico-debytanttia olisi nostanut joukkueen tasoihin, ja onhan Moriban nousu niitä kauden hyviä uutisia muutenkin. Symboliikkaa plus yksi tärkeä piste, jota nyt sitten ei tullut. Ja olihan se siellä se yksi mahdollinen rankkari. Todella outoa kyllä, jos on niin, että sitä ei edes tarkastettu. Siltä osin voi yhtyä Koemanin ihmetykseen, että miksi se VAR oikein on jos sitä ei käytetä kun pitäisi. Muuten hän olisi voinut enemmänkin puhua joukkueen omasta suorituksesta.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Järkyttävä ensimmäinen puoliaika maksoi pisteen/pisteitä. Ei se toinenkaan häikäissyt mutta Barca meinasi jopa tuossa myrskyssä kammeta kahden maalin takaa pisteille. Ensimmäisessä maalissa Alba myi itsensä todella nololla tavalla ja kokematon Araujo nukkui täysin Benzeman kanssa. Siinä kyllä laitettiin oppirahoja maksuun. Nuorille virheitä sattuu varmasti jatkossakin, mutta niistä pitää ottaa opiksi. Sen sijaan tuollaiset ryntäilyt Albalta on kyllä anteeksiantamattomia tötöilyjä. Toisessa Realin maalissa taas näkyi se mikä peilaa Barcan erikoistilannepelaamista molemmissa päissä kenttää. Mitään ei ole sovittu etukäteen. Väitän että MATS ei todellakaan pyytänyt Albaa juoksemaan tolpalle. Pallo tuli sinne toki onnekaasti, mutta olisi Ter Stegen sen tuolta ottanut jos pallo olisi tullut sinne ilman äkillistä suunnanmuutosta.

Tuomaritoimintaa nyt ei jaksa enää sen enempää kritisoida, koska se nyt tuntuu olevan täällä palstalla sama asia kuin laittaa tappio tuomarin syyksi ja itkemistä, joten olkoon. Toisaalta siitäkin tuntuu osa täällä saavan kiksinsä, mutta kukin tavallaan. Barca hävisi omaan tekemiseen, ei tuomariin.

Samaa mieltä @Marquez kanssa, että hieman valju kuva tästä kaudesta jää päättyy lopulta miten päättyy, kun nämä isoimmat pelit järjestäen hävitään.

Kehut vielä erikseen Ilaix Moriballe. Pojalle voisi alkaa antaa jo enemmänki vastuuta. Loistava pelimies tulevaisuudessa. Pakko myöntää, että osoittaa luonnetta lähteä laukomaan tuossa paikassa klassikossa, minkä potkaisi jotain 90+2. Pallo toki lähti mihin sattui, mutta juuri tuollaista päättäväisyyttä Barca tulevaisuudessa kaipaa. Todella harmi ettei minuuttia myöhemmin tullut veto mennyt 20cm alemmaksi. Olisin pojalle tuon maalin suonut ja olisi muistanut sen varmasti lopun ikää kirkkaana mielessään.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Joo, tuota juuri meinasin, että muiden nuorten ohella Moriba on noussut vakavasti otettavaksi tulevaisuuden parhaan avauksen pelaajaksi. Ainakin ehkä. Iso, iso muutos edelliseen melkein 10 vuoteen on tapahtunut siinä nyt tämän ja viime kauden aikana.

Vielä yksi detalji eiliseltä. Messin kulma tolppaan. Siitä omalta osaltani se, että mitä veikkaatte: yrittikö tarkoituksella vai ei?
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Vielä yksi detalji eiliseltä. Messin kulma tolppaan. Siitä omalta osaltani se, että mitä veikkaatte: yrittikö tarkoituksella vai ei?

Kun katsoo Barcan pelaajien sijoittumista, niin vaikutti ihan tarkoitukselliselta. Kaikki juoksi kohti etutolppaa, jolloin Courtuois varautui myös etutoloalle tulevaan palloon.

Koeman ei tunnu kykenevän voittamaan näitä isoja joukkueita. Pienempiä ja keskisuuria vastaan peli saattaa olla todella kaunista ja hyvää, mutta sitten kun tulee huippujoukkue vastaan niin kerta toisensa jälkeen vastustajan valmentaja voittaa taktisen puolen 100-0.

Edit. Mainitaan nyt vielä tuo keli. En ihan hetkeen Barcelonan pelissä ainakaan vettä tulleen tuohon tahtiin. Välillä satoi niin rajusti ettei meinannut palloa löytää kuvasta. Ihmeen laadukasta peliä joukkueet silti pystyivät pelaamaan.
 
Viimeksi muokattu:

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Kolmen alakerta ei toiminut Realia vastaan ja Realilla oli liikaa tilaa laidoilla ja sieltä se ekaa maalikin tuli Alban virheen takia. Sitä toki edelsi viheltämättä jäänyt rike Messiin...
Koeman teki oikeat johtopäätökset ja vaihtoi puoliajalla neljän linjaan ja toinen puoliaika olikin sitten Barcan hallintaa. Vähemmän yllättäen tuomarit veti taas sumeilematta Realin pussiin, kun selvä pilkku jäi viheltämättä ja Roberton mukaan sitä ei edes VAR:llta katsottu. Joo rike on pieni, mutta noista on tällä kaudella vihelletty joka kerta pilkku. Ja kun muistelee kauden ekan Classicossa annettua naurettavaa pilkkua Ramosille...

Toivottavasti taas tultiin myös järkiin Dembelen tasosta, kun jotkut ovat muutaman onnistumisen takia miestä hehkuttaneet. Dembele on ihan käyttökelpoinen, kun miehellä on tilaa juosta, mutta kun vastustaja parkkeeraa bussin kuten Real (ja Barcan vastustajat yleensä) mies on täysi lapanen oli sitten piikissä tai laidalla. Laput silmillä järkyttävää neppailua, josta tuloksena joka ikinen kerta pallonmenetys.

Dest puolestaan seuraavissa treeneissä muuriin seisomaan ja muu joukkue laukomaan palloja miestä päin kunnes oppii olemaan kääntämättä selkäänsä.

Positiivisena asiana täytyy mainita Mingueza. Mies tuli aivan puskista B joukkueesta loukkaantumissuman takia, ja alkuun tuli junnumaisia virheitä, mutta otteet ovat parantuneet ottelusta toiseen. Classicossa osoitti että taso riittää jo isoihinkin peleihin ja nopeuttakin tuntuu löytyvän kun pärjäsi mainiosti Viniciuksen kanssa juoksukilpailuissa. Selvästi edellä Araujoa omissa papereissani ja vahvasti matkalla isoksi palaseksi tulevaisuuden palapeliä.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Atleti jäi tasuriin eilen, joten eroa kärkeen ei ole kuin 2 pistettä tappiosta huolimatta. Nyt kuitenkin marssijärjestys on se, että voitto ei ole enää omissa käsissä ja madridilaisilla on etulyöntiasema. Ainakin Real on myös mahdollisessa tasapistetilanteessa keskinäisten myötä parempi, ja Atleti pitäisi voittaa tulevassa pelissä ettei sama koskisi myös heitä. Altavastaajana siis mennään viimeiset 8 kierrosta, mutta onhan tässä käänteitä ollut ennenkin.

Positiivisena asiana täytyy mainita Mingueza. (...) Selvästi edellä Araujoa omissa papereissani ja vahvasti matkalla isoksi palaseksi tulevaisuuden palapeliä.

Jos topparipelistä puhutaan, olet tässä arviossa aika harvinaisessa joukossa. Mutta tietysti Mingueza on tosiaan aika tuntemattomuudesta yllättänyt positiivisesti ja etuna hänellä on kyky pelata myös laidalla, miltä paikalta nyt maalintekoonkin nousi.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Sitä toki edelsi viheltämättä jäänyt rike Messiin...

Joo, tuomaristoa olisi pitänyt teroittaa, että Messiltä ei saa ottaa palloa pois. Nyt tällainen rikos meni läpi.

Tuntuu, että Barcan jonnejaosto muuttuu kerta kerralta naurettavammaksi.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Joo, tuomaristoa olisi pitänyt teroittaa, että Messiltä ei saa ottaa palloa pois. Nyt tällainen rikos meni läpi.

Tuntuu, että Barcan jonnejaosto muuttuu kerta kerralta naurettavammaksi.

Niin rike ei tainnut liittyä pallon pois ottamiseen, vaan siihen että Messi lähti harhauttamaan ja Messi selkeästi kaadettiin. Se miksi rikettä ei vihelletty liittyi enemmänkin kai siihen, että tuomari katsoi ettei Messi olisi ehtinyt palloon ilman rikettäkään. Toisella jaksolla Messi pääsi laukomaan ja sen jälkeisestä rikkeestä vihellettiin vapari, että ei tämä toki ihan aukoton perustelu ole. Pelisuoritus oli kummassakin tapauksessa suoritettu loppuun asti, mutta toisessa tapauksessa rike vihellettiin ja toisessa ei.

Maali nyt ei kuitenkaan syntynyt tuon rikkeen takia, vaan Alban ryntäilyn, topparin nukahduksen ja Realin laadukkaan vastahyökkäyksen takia. Barcelonalla oli kaikki mahdollisuudet tuon maalin estämiseen.

Isoin kritiikki tuomaritoimintaa kohtaan kohdistuu minusta tuohon toisen jakson lisäaikaan, miten helvetissä se oli vain neljä minuuttia, jos tuomari korjaa omia varusteitaan toisen jakson aikana kolme minuuttia? Toki Barcelona olisi voinut sen tasoituksen tehdä ajallaan ja Real pisteet tuosta ottelusta ansaitsi, mutta tätä minä itse eniten kritisoisin. Olin ottelun aikana melko varma että lisäaikaa pelataan n. kuusi tai vähintään viisi minuuttia.

Kylmä faktahan se on että harvemmin näissä otteluissa tuomiot suosivat Barcelonaa, mutta tuo oli nyt oikeasti räikeää ja vastoin yleistä käytäntöä.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kylmä faktahan se on että harvemmin näissä otteluissa tuomiot suosivat Barcelonaa, mutta tuo oli nyt oikeasti räikeää ja vastoin yleistä käytäntöä.

Heh, äkkiä se tuntuu unohtuvan tai sitten seuraaminen on vasta aloitettu. Muu jalkapalloileva maailma toitotti noin vuosikymmenen ajan Barcelonan saamasta tuomariedusta, joten siihen nähden en jaksaisi suuremmin kitistä, vaikka Barcan nyt kärsimällä vääryydellä olisi jonkinlainen totuuspohja (mitä ei todellisuudessa ole).

Ei siitä nyt niin kauan ole, itse asiassa viime kaudella, kun Real Madrid jäi ilman selvääkin selvempää pilkkua maalittomassa Camp Noun klassikossa. Näitä nyt tulee ja menee.
 

Fordél

Jäsen
Hienosti taas keskitytään hävityn ottelun jälkeen Barcan kannalta olennaisuuksiin. Jengi pelasi yhdessä kauden tärkeimmässä matsissa yhden kauden heikoimman puoliajan (ensimmäinen 45 min). Toiselle puolikkaalle Barca paransi selvästi, mutta kokonaisuudessaan Real oli selvästi parempi joukkue.

Jos halutaan, että homma menee eteenpäin niin vastaus ei löydy VAR-toiminnasta, tuomaritoiminnasta kentällä tai lisäajan pituudesta. Barcan pitää katsoa peiliin, niin Koemanin kuin pelaajien. Mitä meni esimerkiksi pieleen valmistautumisessa, kun jengi oli täysin unessa ekat 45 minuuttia? Mikä mätti taktiikassa, kun Real pääsi iskemään toistuvasti vaarallisesti vastaan? Entä mitä ihmettä tapahtui Kroosin vaparimaalissa, kun Barca oli sekaisin kuin Tauski juhannuskeikalla?

Ja etenkin minkä ihmeen takia kauden yhdessä tärkeimmässä pelissä puolustusasenne ja työmoraali oli monella ihan täyttä kuraa eikä tarvittavia juoksuaskelia jaksettu ottaa? Valladolid matsi maanantaina tuskin oli vienyt niin pahasti mehuja Barcan pelaajilta. Real oli pelannut tiistaina Poolia vastaan, mutta se jaksoi kyllä ottaa jokaikisen tarvitavan askeleen ja puolustaa koko joukkueena. Yhdessäkin tilanteessa toisella puoliajalla Real pääsi juoksemaan suoraan Barcan keskikentän läpi maalia kohti ja syntyi tilanne, jossa neljä Realin pelaajaa juoksee täysi vapaana Barcan neljän puolustuslinjaa vastaan. Oli Realin huonoutta, että se ei saanut tilanteessa maalia.

Materiaalinkaan taakse ei tarvi mennä esim. puolustamisessa. Realilla pelasi kakkostopparipari, mutta se näytti tietävän tarkalleen miten pelata verrattuna Barcan varamiehistöön.

Eli mitäs jos keskityttäisiin ihan joukkueen omaan paskuuteen, kun vastaus tappioon löytyy 99%:sti sieltä.
 
Viimeksi muokattu:

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nuo voivat tosin olla samaan aikaankin totta: Barcelona oli etenkin ekalla jaksolla jaloissa, valmistautumisessa oli ilmiselvästi puutteita ja samoin taktiikassa, ja näin ollen näitä voi ihan perustellusti pitää suurimpana syynä tappioon. Silti tuossa pelissä olisi ollut mahdollisuus kairata yksi ei ehkä tapahtumiin nähden kovin ansaittu mutta tärkeä piste ilman paria isoa ja erikoista päätöstä, kuten Braithwaiten tilanteen tarkistamatta jättäminen ja ehkä vielä oudompana tuo vain 4 min lisäaika. Gol oli laskenut että tokalla jaksolla oli 9 min 50 sek katkoja, joista olisi pitänyt antaa lisäaikaa, mukaanlukien siis mm. se tuomarin headsetin vaihto ja vaihdot. Muutos tähän olisi toki vain antanut jonkinlaisen mahdollisuuden tasoitusmaaliin, ei mitenkään lähellekään taannut sellaista. Eikä se olisi muuttanut kuvaa siitä, että isoja vastaan on koko kausi vedetty liian huonosti, ja se on iso miinus Koemanin muuten kohtuulliseksi kääntyneeseen kauteen. Copa-finaali ratkaisee paljon siitä, mikä on loppuarvosana. Liigavoitto kun riippuu nyt kärjistettynä siitä, konttaavatko muut.

Mutta muihin asioihin. Nyt kun ei ole arkipelejä, otsikoissa ovat sopimus- ja siirtohuhut. Minguezan jatko-optio on ilmeisesti jo käytetty tai allekirjoitusta vaille. Sergi Robertolle ilmeisesti myös neuvotellaan (nyt vain 2022 asti). Siirtopuolella huhuihin on palannut Aguero. Jos sitä vaihtoehtoa haetaan, aloite lienee jonkun muun kuin Koemanin. Jos nyt tulkitsen uutisia oikein, ainakin katsottaisiin että haluaisiko pelata karkkirahoilla Messin kanssa mieluummin kuin paremmalla palkalla jossain muualla. Jos tämä toteutuisi, herää itselle parikin ajatusta: 1. Jos halvalla pelaisi, niin tavallaan mikäpä siinä, mutta parhaassakin tapauksessa kyse olisi aika lyhyen tähtäimen ratkaisusta ja siinä mielessä oudosta liikkeestä siihen nähden, mitä Laporta on Masiasta ja tulevan rakentamisesta puhunut. 2. Jos kyseessä on tapa saada Messi jäämään, siirto on toki paljon isompi kuin vain Aguero sinänsä - pitää Messin jatkoa sitten kokonaisuutena hyvänä tai huonona niin iso asiahan se on.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös