Punamustan tunnustusviesti

  • 7 142
  • 58
Tila
Viestiketju on suljettu.

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Kyseessä on ilmeisen nuori henkilö. Toivottavasti saa elämänsä raiteille ja muistaa myös popsia lääkkeensä, ei niitä turhaan ole määrätty. Hyvää jatkoa ja tervetuloa takaisin Ässäpuolelle sitten kun siltä taas tuntuu, ei kuitenkaan ihan heti vaan nyt pitää ottaa reilusti etäisyyttä jatkoaikaan ja keksiä muuta ajanvietettä.
 

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Ondrej Kase ei ikinä anna anteeksi Punamustan jinxausta. Nolla maalii hei.

Kaikkea hyvää kuitenkin Punikselle jatkoon.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
Tuon viestin kun lukee oikein ajatuksella läpi, niinkuin nyt uudelleen tein, niin kyllä siitä paistaa yksi asia selvästi läpi. Punamusta ei niinkään rakastanut palstaa vaan ajatusta siitä, että olisi palstan näkyvin ja keskeisin hahmo. Tuo ajatus taas luonnollisesti johti siihen, että palstasta muodostui tärkeä ja oli pakko olla esillä koko ajan. Ahdistavaa tuota viestiä oli lukea.

Toivonkin nyt seuraavaa, ihan Punamustan terveyden takia. @Czescku ottaa ystävänä vastuuta, eikä toimi enää jatkossa sanansaattajana ja siten ruoki epätervettä käyttäytymistä. @Moderaattorit eivät mahdollisen pyynnön tullessa palauta kirjoitusoikeuksia ainakaan vuoden aikajanalla, sillä nyt on annettava kaverille riittävästi aikaa saada nuppi kuntoon.
Oon ihan samaa mieltä, että nyt on kerrankin oikeesti hyvät perusteet olla antamatta jollekki kirjotusoikeuksia.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Tulee kaverista mieleen armoton narsisti, joka pyörittää jengiä 100-0. Ensin maniaan verrattavaa kirjoittelua, jossa haetaan hyvksyntää jne. Sitten jäätävä uhriutuminen, josta kuitenkin välittyy ajatus "pyytäkää mut takaisin." Toivottavasti tämä nuori jantteri kehittyy ja osaa kasvaa.

Edit. Tuo "katumuksen" ääni on jotenkin liian läpinäkyvää kaikkine pahoitteluineen jne. Oon tämän niin monesti nähnyt.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jätkä kuitenki on vasta joku 16? 17? ja kelailee jo tällaisia asioita... ja ainakin yrittää tehdä jotain parantaakseen itseään tämän saralla. Ei joku netti / some riipppuvuuskaan ole asia jota pitäisi väheksyä, mutta aika monella ton ikäsellä kaverilla tämän tyyppiset ongelmat oireilee aika paljon pahemmalla tavalla.

Hyvällä tiällä ollaan siis....
No ei sitä sillä että väheksyisin, lapasesta on lähtenyt ja se voi johtua monestakin syystä. Huolestuttavan kuuloista tekstiä, toivottavasti elämä paranee.

Tarkoitin omalla sanomisellani sitä, että on näitä palstaelämän ylilyöntejä nähty aiemminkin.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Itseäni huolestuttaa lähinnä hyvinkin moni asia tuossa, ja suurimpana pakonomainen muiden miellyttäminen.

Työskentelen nuorten parissa ja olen tästä hyvin tietoinen. Nuoruuteen kuuluu hyväksynnän hakeminen, tunne siitä, että kelpaa ja on pidetty. Nykymaailma on aika karu, kun kasvetaan siihen, että pitää jakaa edustavia kuvia instaan ja saada mahdollisimman paljon tykkäyksiä. Olen iloinen, että olen elänyt nuoruuteni 1990-luvulla.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Työskentelen nuorten parissa ja olen tästä hyvin tietoinen. Nuoruuteen kuuluu hyväksynnän hakeminen, tunne siitä, että kelpaa ja on pidetty.

No varmasti pitälle näinkin mutta kyllä tuo pätee myös ihan aikuisiin ihmisiin. Riippuen juurikin niistå lapsuuden ajan tunnelukoista. Ja mielestäni tämä kyseinen ongelma esiintyy negasti juurikin päihdeongelmana, joka syventää mt ongelmia ja päinvastoin. Sitten onkin rakas noidankehä valmis.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
Edit. Tuo "katumuksen" ääni on jotenkin liian läpinäkyvää kaikkine pahoitteluineen jne. Oon tämän niin monesti nähnyt.

Hyvä että olet vielä täällä. Toivottavasti menee sulla paremmin.

Mut me edustetaan sitä sakkia jonka nuoruus oli 80-luvulla, siksi ei aina ymmärrä kaikkea niitä joilla syntymävuosi alkaa kakkosella.

En viitsi ottaa siihen kantaa miten kukin hoitaa poistumisensa palstalta mutta kukin tyylillään.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Tulee kaverista mieleen armoton narsisti, joka pyörittää jengiä 100-0. Ensin maniaan verrattavaa kirjoittelua, jossa haetaan hyvksyntää jne. Sitten jäätävä uhriutuminen, josta kuitenkin välittyy ajatus "pyytäkää mut takaisin." Toivottavasti tämä nuori jantteri kehittyy ja osaa kasvaa.

Edit. Tuo "katumuksen" ääni on jotenkin liian läpinäkyvää kaikkine pahoitteluineen jne. Oon tämän niin monesti nähnyt.
Mä voisin sanoa olleeni aika läheisissä väleissä Puniksen kanssa viimeisen noin puolentoista vuoden ajan. Itselle ei ole todellakaan välittynyt missään kohtaa mielikuva minkään sortin narsistisesta luonteesta, huomiota tuo on kylläkin hakenut keinoja kaihtamatta kuten itsekin jäähyväisviestissään tunnusti.

Olemme viestitelleet Puniksen kanssa todella aktiivisesti ja kai sen voi tässä paljastaa että olemme vaihtaneet yv:itä yhteensä sellaisen noin kahdeksan sivun edestä, että en todellakaan ole "speaking out of my ass" (en osannut oikein suomentaa tuota termiä järkevästi).

Mielenterveysongelmista Punis on kärsinyt ja hän on ollut mielensä demoneista niin minulle, kuin lopulta koko palstallekin avoimena. Olen monesti koittanut kannustaa osaltani kaveria olemaan itselleen armollisempi, hyväksymään itsensä sellaisena kuin on ja muutenkin tsemppannut häntä parhaani mukaan elämässä eteenpäin omalta kokemuspohjalta (en ollut itsekään mieleltäni se vakain nuori...tämmöisiä me taiteilijat taidetaan olla...).

Mulla oli viime syksynä-talvena aivan perkuleen hankala vaihe elämässä ja olin melko kuutamolla omista valinnoistani. Kävin mielessäni jo jossain haudan reunalla ja sain Punamustalta yksityisviestein tukea ja tsemppejä joita en siinä elämäntilanteessa kokenut edes ansainneeni. Eli omalta osaltani en saa kaverista millään tapaa narsistia.

Kyseessä on sympaattinen, empaattinen sekä ennen kaikkea ajatteleva äijänalku. Tässä tyhjäpäiden valtaamassa sukupolvessa meinaa unohtua miten valtava luonnonvara on kyetä ajattelemaan boksin ulkopuolelta, kyseenalaistamaan asioita eikä vain mennä eteenpäin laput silmillä.

Tuo todistamisen/näyttämisen halu koko palstalle yhdistettynä tekemisen puutteeseen oli se mikä ajoi Punista pois raiteiltaan. Itse pidin esimerkiksi kännissä puklaamista ympäri ämpäri baaria ja vaatteita satkun edestä todella hälyttävänä merkkinä, vaikka en halunnut asiaa silloin kommentoida sanallakaan.

Olen digannut Punamustan tyylistä uskaltaa nostaa epämukaviakin asioita jalustalle, jopa sellaisia joihin itsellä ei ole ollut ballseja. Olkoonkin että loppua kohden tuo kaverin toiminta muuttui päällepäin todella pakonomaisen näköiseksi enkä sanonut hänelle siinä kohtaa oikeastaan mitään tilanteen parantamiseksi. Olisi varmaan pitänyt antaa muutama ystävän neuvo, kun huomasin että nyt taitaa mennä vähän liian lujaa ja itse kuitenkin kokemusta vastaavasta tilanteesta...

Anyway, kyllähän tuosta jäähyväisviestistä heräsi itsellä sama kuva kuin monella muulla, että palstasta tuli Punamustalle lopussa jo itse elämää tärkeämpi asia, kun sanoi rakastaneensa meitä kuin rakastaisi tyttöystävää.

Silti toivon miehelle pelkästään hyvää, paranemisia ja parempia päiviä. Ennen kaikkea, uskon ja toivon että löydät paikkasi tässä maailmassa. Sulla on siihen kyvyt sekä aivot, mutta sun tarttee kuunnella myös muita, etenkin silloin kun he koittavat auttaa sinua ja toivovat parastasi. Jos ikinä luet tämän, olet tärkeä ja sulla on tarkoitus.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Kyseessä on sympaattinen, empaattinen sekä ennen kaikkea ajatteleva äijänalku.

Itsekin tuli näemmä 13 sivun verran kirjoiteltua yksityisviestejä elämästä ja musiikista jäbän kanssa, niin tämän kyllä vahvistan. Etenkin kun Punis lähetti linkin videoon, jossa hän piti puheen valmistuvien oppilaiden puolesta keväällä koulussa. Siinä oli kyllä sen verran kypsää tavaraa, että en olisi varmaan samaan pystynyt tuossa iässä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Melkoisem absurdi on tämä ketju viesteineen. Ilmeisesti tällainen nimimerkin @Moderaattorit mielestä tarvitaan.
Elämän läheinen, suloinen ja oman elämän proosaa muiden kertomana. Aivan helvetisti kiinnostavampi ketju kuin vaikkapa Trumpista tms.
 

Consumed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bill Kazmaier
Jos joku täällä nyt tuntee piston rinnassaan (eli laittanut yksityisviestiä tjsp tätä hienoa nuorta miestä kritisoiden), niin tee palvelus ja katso pitkään ja hartaasti peiliin, näet siellä todennäköisesti ns. ihmisperseen. Tee itsellesi ja muille palvelus ja kehitä itseäsi.

Punamustalle sanoisin, että välitä siitä mitä muut ajattelevat. Tiedän, että on helpommin sanottu kuin tehty, mutta tuota ominaisuutta pystyy ihan oikeasti tietoisella toiminnalla kehittämään. Itsekin nuorempana murehdin pääni puhki sitä, mitä muut minusta ajattelevat ja häpesin aivan triviaaleja sanomisiani, "koska nolasin itseni". Tänä päivänä kolmikymppisenä voin vaikka piereskellä kovaäänisesti julkisilla paikoilla, ilman että itse edes ajattelen siitä mitään. Yleensä pyrin kyllä olla aiheuttamatta muille mielipahaa, muttei sekään aina onnistu. So not.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Aika absurdia ajatella, että jonkun mielestä kaveri on vain huomiota hakeva narsistireppana, mutta on sitten tehnyt itse saman joko ennen tai jälkeen tähän ketjuun vastaamisensa. Pitää myös muistaa, että ne jotka Punamustaa solvaavat ovat itsekin notkuneet tällä palstalla tuhansien viestien tai vuosien ajan omia vastoinkäymisiään selostamassa, joten hänen kritisoimisensa rajuinkin syyllistämisineen lipuu jopa niin räikeän ironian alle, etten oikein ymmärrä enää kaikkien viestin tarkoitusta.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Jatkoaika ei ole mikään elämää suurempi asia, jonka tähden tälläisiä ulostuloja tarvitsee tehdä. Kauniita sanoja, mutta silti, vain keskustelupalsta. Nyt se elämä tärkeysjärjestykseen.

Tämä taas on yleistämistä toisten puolesta. Joskus joitain asioita ei voi puhua/kirjoittaa muualle, koska ei ole ketään kuka kuuntelisi tai auttaisi. En väitä, että keskustelupalsta on oikea kanava, mutta joskus se on ainoa.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mennyt ihan ohi kyseisen palstaveljen toimintaan liittyvät kummallisuudet, mutta moderaattoreiden ratkaisu vaikuttaa ihan perustellulta niin palstan tarkoituksen, aiempien huomatusten/toimien ja kaverin oman hyvinvoinnin näkökulmasta. Tämän ketjun avausviestin sisältö on isommassa kuvassa vähän huolta herättävä, mutta onneksi ainakin henkilö itse tunnistaa mahdolliset ongelmansa ja ainakin vaikuttaa jossain määrin pystyvän tekemään oman hyvinvointinsa kannalta tarpeellisia ratkaisuja. Tsemppiä hänelle, tarvetta tuolle avausviestin sisältämälle itsesäälille ja anteeksipyynnöille tuskin on.
 

peksa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Crystal Palace, Tappara ja HIFK
@Moderaattorit voisi lukita tämän ketjun syystä että tämän tarkoitus oli kaiketi vaan tuoda syyt ja terveiset Punikselta. Tsemppiä kaikille.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
No ei mulla ainakaan ole mitään pahaa sanottavaa nimimerkistä. Vaikutti innostuneelta ja välittömältä kaverilta, oli rakentavasti mukana jopa muiden osioissa. Aktiivinen myös musaketjuissa kuten usein minäkin. En selvästikään tiedä mihin tässä viitataan mutta anteeksipyytelyyn en ole nähnyt aihetta.

Nuoruus on siitä hyvä "tauti" että paranemisennuste on varsin hyvä. Ota happea jos on tarpeen ja tule takaisin jos siltä tuntuu. Ja muista rokata.
 
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Yleensä pyrin kyllä olla aiheuttamatta muille mielipahaa, muttei sekään aina onnistu. So not.
Sen tämä elämä opettaa, että vaikka kuinka pyrkisi tekemään hyvin ja oikein, niin aina olet jonkun silmissä pettymys tai epäonnistuja. Kaikkia ei vain voi miellyttää ja se on okei. Ku löytää ympärilleen ne oikeat ihmiset joille merkkaa eniten että yrität niin eipä siinä paljon kenellekään tarvitse silloin olla mieliksi. On vain oma itsensä ja tietää että sen enempää kukaan meistä ei voi olla. Toivon että Puniskin sisäistää vielä tämän ja miksei sisäistäisi. Fiksu kaveri kun kuitenkin on.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Siinä mielessä kyllä äärimmäisen huolestuttava viesti että ainakin itselle tuli ajatus että foorumi on korvannut miehen tosielämän lähes kokonaan. Välillä toki kävi vetämässä pään täyteen lähikuppilassa ja oksenteli pitkin seiniä, mutta muutenhan tuo kyllä vietti varmaan 16 tuntia vuorokaudesta täällä. Ja ei siinä, tuleehan sitä itsekin palstalla pyörittyä ja esim. puhelimessa tuo on auki koko ajan, mutta menihän tuo nyt nätisti sanottuna Puniksella ajoittain melko överiksi kun viestitahti oli ujot 160 viestiä päivässä.

Mitä nyt Punamustan juttuja täällä luki niin yksi syy tähän kaikkeen oli varmasti myös se että mitään varsinaista arkirytmiä miehellä ei tuntunut olevan. Ilmeisesti opiskelupaikka jäi saamatta, armeijastakin sai vapautuksen ja töitäkään ei ollut niin eipä siinä paljoa sitten muuta ollut kuin Jatkoaika.

Ja joo, myönnetään että tällaisen ketjun avaaminen yhtä käyttäjää koskien on kyllä myös jokseenkin absurdia. Toki kyseessä on puniksen terveiset palstalaisille, mutta ihan oikeasti. Tämä on nettifoorumi ja nyt tuntuu kuin kaveri olisi tosiaan jotain Mika Myllylän testamenttia ollut tässä laatimassa Jatkoajan kansalle. Ei tämän todellakaan pitäisi näin vakavaa olla.

Kaikesta huolimatta toivon että Punamusta saa asiansa järjestykseen ja löytää itselleen normaalin arkirytmin elämäänsä. Viisaita juttuja mies kyllä osasi kirjoittaa mutta siinä vaiheessa kun nettifoorumi menee addiktion puolelle niin se ei ole enää kovin hyvä.
 
Suosikkijoukkue
Nykäskylän ylpeys, Bunch of jerks
Too much of anything makes you an addict
- nappy roots

Kerkesin just ehdottomaan Punamustalle, että pikku omaehtoinen paussi palstalta vois tehdä päälle hyvää ja antaa perspektiiviä mieltä painaneisiin asioihin. Kyllä sen ihmisestä ice-t kun sillä alkaa lipsumaan ja visiiri vetämässä ikävästi huuruun.

Kaikkea hyvää punis sulle, ja toivottavasti opit tulevaisuudessa vähän hellittämään ja puristamaan mailaa vähän kevyemmin.
 

Baldrick

Jäsen
Ainut virhe tässä taisi tapahtua siinä kohti, kun Punamusta kuvitteli/kuvittelee jotenkin myrkyttäneensä palstaa ja olevansa suurempi hahmo kuin onkaan. Tutkit asiaa ehkä vähän liian suurella ajatuksella itsestäsi, sekä myös liian negatiivisesti siihen nähden, että tuskin pääsit 99,99% palstalaisista millään tapaa ärsyttävien kirjoittajien listalle. Sen nyt huomasi, että viestejä tuli paljon, mutta useimmiten asiaa. Välillä ehkä huomasi pientä yhteenkuuluvuuden hakemista, mutta et ole ensimmäinen etkä viimeinen nuori (tai vanha) kirjoittaja, joka näin tekee.

Mikäli Jatkoaikaan kirjoittaminen itsellesi muodostui ongelmaksi niin hyvä, että oma-alotteisesti vihelsit pelin poikki. Turha kuitenkaan kuvitella, että tämä palsta ja sen kirjoittajat olisivat yhtä tunteella sitoutuneita tähän, ja että olisit oikeasti tehnyt minkäänlaista niin negatiivista kuin posiitivistakaan vaikutusta. Tämä siis hyvänä asiana peilaten kirjoitukseesi.

Nyt nauti elämästäsi, Ässistä ja Venäjän propagandasta ilman Jatkoaikaa. Muista, että olet vain mitätön pisara meressä, mutta omassa lahden poukamasi rantahiekassa merkittävä varpaankastelija.

"Hyvää jatkoa, jos ei oma riitä."
-Pulkkisen piispa
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Viestin kirjoittaja on muistaakseni joku reilu 20-vuotias nuori mies. Tunnistan tuosta viestin dramaattisesta sävystä paljon teini-ikäistä itseäni. Jos viestin alkuperäinen kirjoittaja tämän lukee, niin tahdon sanoa sen, että ikä rupeaa tasoittamaan tuota. Hyvässä mielessä. Vaikutat tosi herkältä ihmiseltä, ja siinäkin mielessä pystyn jollain tavoin samaistumaan ajatusmaailmaasi. Siis nimenomaan tuolta nuoremman itseni kautta.

En ole minkäänlainen psykologian ammattilainen, mutta minusta viestistäsi kuultaa se, että olet itsesi kanssa eksyksissä aika tavalla ja sellainen terve omakuva on vielä löytymättä. Ei ollenkaan tavatonta nuorille ihmisille, eikä mitenkään poikkeuksellista vähän vanhemmillekaan.

Rehellisyys on näissä hommissa tärkeää, ja tuollainen kiintyminen keskustelupalstaan, jossa kuitenkin kirjoitetaan nimimerkkien takaa on epätervettä. Tunnistan jonkun verran itsessänikin tuota, että huoraan joskus noiden tykkäyksien perään. Mutta erittäin vieraalta sellainen tuntuu, että kokisin sen kummemmin oikein minkäänlaisia tunteita täällä kirjoittavia nimimerkkejä kohtaan. Rakkaudesta nyt puhumattakaan.

Semmoisen tahdon vielä sanoa, että alkoholi tai mitkään muutkaan päihteet ei näitä juttuja paranna. Hetkellinen helpotus, ehkä. Mutta pitkässä juoksussa vaikutus on ainoastaan ongelmia pahentava. En tiedä onko sinulla mitään historiaa päihteilystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös