Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 909 315
  • 81 125

cyclone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Hieman liikaa paistaa tuosta Ohisalosta ettei ole tippaakaan sanomansa takana. Muutenkin vaikuttaa että koko revohkalle on pidetty joku "kriisiviestinnän perusteet" -preppaus ennen tiedotustilaisuutta ja kaikki yrittäisivät muistella miten sitä nyt pitikään esiintyä. Heikkoa ja liikaa toistoa liian monella suulla.
 

asyouwere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Olisi aivan järkyttävää olla hallituksessa nyt. Ihan sama mitä teet niin vihkoon menee internet-asiantuntijoiden mielestä. Baarit pitäisi sulkea (rajoittaa elinkeinovapautta) tuosta noin vaan ja Uusimaa eristää sormia napsauttamalla (rajoittaa ihmisten perusoikeutta vapaaseen liikkumiseen) ilman mitään oikeusvaltion periaatteita. Ja kun niin ei tee, niin hitto mitä viivyttelyä ja byroslaviaa. Jos taas tekisi, niin vittu mikä poliisivaltio ja diktatuuri.

Tuskin kukaan hallituksesta lukee Jatkoaikaa just nyt, mutta tsemppiä sinne ihan kaikille puoluetaustaan katsomatta.
 

Marlboro

Jäsen
On se sääli, ettei tähän hallitukseen ole mahtunut yhtään puoluetta, kuka osaisi ajatella asioita myös talouden kestävyyden kannalta. Tai sitten ne on vaiennettu vihervasemmiston toimesta. Siitäkin huolimatta, että jokainen pelastettu ihmishenki on toki tärkeä.
Miten mielestäsi olisi sitten pitänyt toimia?
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
Salminen sanoo että THL:llä ei ole virallista roolia. Henriksson sanoi juuri että hallitus tekee päätökset THL:n suositusten perusteella.
En tiedä, onko tässä tahallista vai todellista väärinymmärrystä. Vai sitä perinteistä some-nokkeluutta.

THL ei ole viranomainen, eikä se voi antaa määräyksiä. THL on asiantuntijaorganisaatioa, joka antaa tietoa ja neuvoja viranomaisille ja päättäjille, jotka sitten tekevät päätöksiä. Salminen halusi kertoa sitä, että THL ei ole viranomainen eli ei ole siinä mielessä virallista roolia.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Onhan Finavia vetänyt oman vastuunsa ihan vihkoon. Tiedotus asiakkaille ollut onnetonta, ei siihen THL:lää tarvita, jos vastuu halutaan kantaa.

Jep, mielenkiintoista, että valtion yhtiö ei pysty mukamas mitenkään tiedottamaan matkustajia, kun "THL ei ole ohjeistanut". Mitä nyt Finavian toimintaa tunnen, niin ihan vastaavaa vastuun pakoilua niin tässä, kun kaikessa muussakin.
 

Darumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
En tuota Uudenmaan sulkua niin pahana asiana pidä. Mahtaisiko kovin moni edes halutakaan pois ja vastaavasti itsellä nyt entistä vähemmän intoa mennä ko. alueelle :)

Voimia tosiaan hallitukselle. Tämä syö valtavasti aikaa ja resursseja toimista, jotka hallitus oli suunnitellut tällä vaalikaudella tekevänsä (tämä lienee joillekin kenties se valopilkkukin asiassa). Marin on muuten hyvä ja mielestäni selkeäkin puhuja. Ei olisi mielekästä kuunnella Antin poukkoilua pekonipastoista tällaisessa tilanteessa.
 

Sinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onhan Finavia vetänyt oman vastuunsa ihan vihkoon. Tiedotus asiakkaille ollut onnetonta, ei siihen THL:lää tarvita, jos vastuu halutaan kantaa.
Ehkä ministeriön alaisen laitoksen johtajan ei kannattaisi kuitenkaan vedota siihen, että ei ole viranomainen ja sitten heti perään vaatia valtionyhtiöltä toimia.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
THL ei ole viranomainen, eikä se voi antaa määräyksiä. THL on asiantuntijaorganisaatioa, joka antaa tietoa ja neuvoja viranomaisille ja päättäjille, jotka sitten tekevät päätöksiä. Salminen halusi kertoa sitä, että THL ei ole viranomainen eli ei ole siinä mielessä virallista roolia.
Sekä Hendriksson että Marin ovat tämän pressin aikana sanoneet että ovat noudattaneet täysin THL suosituksia.

No, tänään Hesari paljasti että koko lentoliikenne ei ollut tullut hallituksen ja THL:n välillä puheeksi. Ihmekkö tuo että jos lentokenttä, lentokone ja ulkomaat konseptina unohtui koko porukalta niin ei siinä enää muistettu lentokonebusseja tai lentokentän ohjeistuksia.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä se rinnakkaistodellisuus missä pääministeri Antti Rinne röhisee tuossa Marinin paikalla. Olisi kyllä voinut olla kohtalokas rasti Antille tämä.
Kait Antti on jossain karanteenissa nyt tän epidemian loppuun asti, hänen sairashistorialla ollaan kyl moninkertainen riskiryhmäläinen.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL

Islannissa havaittu massatestaamisella, että puolet koronaviruksen kantajista on oireettomia. Pidemmällä seurannalla tuo määrä varmasti pienenee, mutta aika hurjaa silti.
 
Yritykset voisivat siirtää myös ne pääkonttorinsa sieltä Helsingistä tehtaidensa kylkeen pöndelle.

Katselemaan lentäviä lehmiä?

Keksin äkkiä 20 syytä, miksi näin ei tapahdu, enkä yhtään, miksi näin tapahtuisi.

1. Palvelujen taso
2. Palvelujen määrä
2. Sosiaaliset verkot
3. Asumisen taso
4. Olemassaolevat pääkonttorit vs olemattomat
5. Perheet
6. Kunnallisvero
7. Liikenneyhteydet
8. Kulttuuri tai sen puute
9. Kun on kerran päässyt pois, miksi takaisin?
10. Valtava taloudellinen menetys, jos ne Euran kämpät menisivät kerralla myyntiin
11. Harrastusmahdollisuudet
12. Puolisojen työt
13. Sopivat asumisjärjestelyt
14. Monet johtajat ja päälliköt ulkomaalaisia, ei mitään siteitä muuhun Suomeen
15. Yhteistyökumppanit ja yhteistyöyritykset
16. Koulutus-ja kurssimahdollisuudet
17. Miksi johtajan pitäisi olla lähelläkään tehdasta? Johtajat johtavat, tehdas tuottaa. Ei mitään hyötyä. Voi olla jopa haittaa.
18. Helsingissä voi olla ihminen, "kilinvitussa" on "se johtaja"
19. Osaavan konttoriväen rekrytointi
20. Terveydenhuolto

Ja bonuksena

21.Hyttyset,ahmat,mäkäräiset,karhut, paskan haju pelloilla, paska netti, huono kahvi ja kuivat croissantit, huonot hotellit, kokoustilat, sähkökatkoksia,.pimeämpää,kylmempää, köyhempi elintaso,herraviha....

Koska olen maakuntajuntti, niin lista jää vajaaksi, mutta joku stadilainen varmaan keksisi tuplasti
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Totta.

Onko tän poikkeustilanteen takana vielä joku ultimate- moodi eli vaikka sotatila, vai ollaanko jo siellä?

Sotatila kun viimeksi oli niin kyllä Suomessa omalaatuisen itsepintaisesti mentiin vaan eduskunnan kautta. Toki lait sitten sallivat hyvinkin voimakkaita toimia, mutta ihan piti ne lait ja asetukset silloinkin kirjoihin laittaa. Onhan se metkaa meidän liberaalidemokraattisten valtioiden touhu.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
”Pyydän ihmisiä tulemaan pois mökeiltä”... No ei whitussa, mutsi ja faija (täysin omakotitalo-varusteisella) mökillään koronakaranteenissa, reilun puolen tunnin päässä Tampereelta, pysyvät 100% varmasti siellä!! Ollaanpas hiukan tarkempia noiden ohjeiden kanssa...
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos olisi toimittu ajoissa niin ei olisi tarvinnut laittaa 120 karanteeniin. Mitä tuo ajoissa toimiminen olisi tarkoittanut? Italiasta on tullut Suomeen alkuvuodesta kymmeniä lentoja ja niissä on ollut yhteensä tuhansia ihmisiä. Kuinka monta tuhatta olisi laitettu ennakoivasti karanteeniin että olisi säästetty nämä reilu sata?

Nyt sitten ministeriössäkin myönnetään, etteivät viranomaiset olleet hereillä ihmisten palatessa Suomeen. Asian, jonka tietäjät ymmärsivät jo viikkoja sitten. Ja tulkittiin silloin jälkiviisaudeksi. Jos se oli jo jälkiviisautta, niin mitä tämä sitten on?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös