Koronavirus (COVID-19) – pelkkä räkäyskä vai ihmiskunnan loppu?

  • 8 943 096
  • 81 126

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Jenkkien FDA on hyväksynyt uuden korona-testin joka on 10-kertaa nopeampi kuin nykyiset:


Jutun mukaan näiden tuotanto alkaisi ensi viikolla.
 

rice cooker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hippoksen Minardi, Suomi
Ja Tsekki lyö kokonaan rajat kiinni, todettuja tartuntoja vähemmän kuin Suomessa.


No mutta täällä pelkät sisärajatarkastuksetkin vaikuttaisivat negatiivisesti kaikkeen työllisyydestä alkaen, tiesi orpopoika Köyliöstä kertoa. Arwo Pohja ja avoimet rajat loppuun saakka, ei anneta pelolle valtaa.
 

ijuka

Jäsen
Jaaha, kun menin kauppaan niin sieltä oli loppu kaikki vessapaperi paitsi jotain 56:n rullan paketteja oli pari jäljellä. No, ostinpa sitten sellaisen niin ainakin riittää pariksi vuodeksi.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Helposti on kovin yhteiskunnallinen kriisi omana elinaikanani tämä. 90-luvun lama oli toki kovaa hommaa, mutta olin sen verran nuori vielä silloin, että en muista käytännössä mitään niistä ajoista.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Käsidesi on näppärä, jos ei pääse jostain syystä käsiään pesemään, mutta käsien kunnollinen peseminen on niin kuin monesti on jo todettu kaikkein paras keino.

Miten mulla on silti jonkinlainen epäilys, että osa näistä käsidesihamstraajista eivät välttämättä sitä edes tarvitsisi. Ajattelevat vain pääsevänsä käsien puhdistamisesta helpommalla. Toki voin olla väärässäkin, mutta vähän epäilyttää.
Omassa tiimissäni töissä on kaksi kiinalaista. He ovat olleet sitä mieltä pitkään että Suomen viranomaiset eivät ymmärrä tilanteen vakavuutta. Ja ovat lähinnä hysteerisiä heti jos joku on pois töistä ja epäilevät että nyt se iski.
Mutta eilen toinen heistä tuossa selitti miten lotraa tuon käsidesin kanssa siksi, että on vähän laiska pesemään käsiään. Siis tässä toimistossa missä olisi WC ihan vieressä. Tietenkin parempi että käyttää edes tuota käsidesiä, mutta kyllä mainitsin miten peseminen olisi parempi.
 

Morgoth

Jäsen

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Heh, en tiä mitään Venäjästä enkä edes osaa ainakaan tarkoituksella väsätä mitään "disinformaatiota". Kirjoitin sen perusteella, että mikä kuva noista isopalkkaisten viinerinsyöjien kiemurteluista ja selittelyistä tänne kotikatsomoon välittyy. Tavallaan on kyllä hellyttävää tuollainen asenne, jossa luottamus virkamiehen sanaan on viimeinen asia mikä katoaa. Voipi olla joku sukupolvikysymyskin pohjimmiltaan.

Ihan tarkoituksella disinfoa suolsit vaittaessasi siirrytyn suoraan ei koske Suomea tilanteesta ei voi enää tehdä mitaan tilanteeseen. Sen jälkeen jatkat olkiukolla.

Kevennys. Istutaan Viikissä Koronassa. Mietitään, pitäisikö laittaa suuremmat välit pöydässä. Todetaan että normaali riittää. Kaksi ihmistä kuuden pöydässä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Helposti on kovin yhteiskunnallinen kriisi omana elinaikanani tämä. 90-luvun lama oli toki kovaa hommaa, mutta olin sen verran nuori vielä silloin, että en muista käytännössä mitään niistä ajoista.
Kyllä Torinon finaalitappio oli kovempi yhteiskunnallinen kriisi. Siitäkin selvittiin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Sinkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja yllä mainio esimerkki disinformaatiosta. Tarkoituksellista.
Jessus. Lighten up, Francis. Jokainen yksittäinen viesti jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla ei ole osa sinun ja Putinin käymän hydridisodan etulinjan taisteluita.

THL:n toiminta on ollut niin kummelia, että tuollainen humoristinen tokaisu on paitsi paikallaan, myös riittävän lähellä totuutta.
 

Emiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Toivottavasti THLssä tehdään epidemian jälkeen perusteellinen putsaus ja koko johtoporras laitetaan pihalle. Ihan täyttä amatöörien puuhastelua.

Kyllähän tuo oli suunniteltu juttu. Saadaan aivan eri julkisuus sille kuinka ei pidä toimia. Rohkea veto Tervahaudalta!
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна

Päivän ajan testattiin kaikkia joilla epäiltiin koronaa, mutta nyt enää riskiryhmiä.

Kuopiossa siis, mutta eiköhän toi laajene.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL

Päivän ajan testattiin kaikkia joilla epäiltiin koronaa, mutta nyt enää riskiryhmiä.
Tämä on vähän erikoista, kun Aasian suunnalla nimenomaan tuo massiivinen testaus on osoittautunut tehokkaaksi tavaksi torjua leviämistä.

No, ehkä meillä ei sitten ole resursseja.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Kun en ole taloustieteiteilijä, niin kysyn: Kun taantuma nyt uhkaa käytännöllisesti katsoen joka maata, niin eikö kukaan jää voitolle, vaan kaikki häviävät. "Suuri raha" eli pääomat kutistuvat?
Vai ostaako "suuri raha" nyt kaiken, kun kurssit ovat alhaalla?
 

ijuka

Jäsen

Päivän ajan testattiin kaikkia joilla epäiltiin koronaa, mutta nyt enää riskiryhmiä.

Kuopiossa siis, mutta eiköhän toi laajene.
Etelä-Koreassa testataan oireettomatkin, ja Etelä-Korean systeemi on myös osoittautunut toimivimmaksi maailmalla. Noh, meillä näin. Taidanpa tänään ostaa kuukaudeksi ruokaa ja sitten en mene roskista pidemmälle kuukauteen.
 

Nickelback

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NHL yleisesti
Ihmeellinen päätelmä kun juuri kerroin massan toiminnasta sen, että jos massat olisivat valmistautuneet 2kk, niin paskapaperi ei loppuisi kaupasta sillä sitä olisi hamstrattu 2kk. Nyt se hamstrataan viikonloppuna.

Muutama varmaan kävisi vielä hamstraamassa sen toisen vuoden satsin silti, mutta kaikki hamstraaminen ei kasaantuisi yhteen hetkeen.

Ei kukaan valmistele hamstraamaan 2kk ajan. Se on aina tämä et jos joku taho kertoo että nyt kannattaa alkaa varautua niin jengihän varautuu just sillä hetkellä, ei pitkällä aika välillä ja se varautuu hamstraamalla. Ihan sama koska sen kerrot. Ei tää enemmistö näe asiaa kuin mustavalkoisesti että nyt äkkiä kun "minä vielä ehdin".
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Edelleenkin, joidenkin tutkimusten mukaan siitä on hyötyä, toisten mukaan taas ei. Eli varmaa tietoa aiheeseen liittyen ei ole. Silloin sinä tai kukaan muukaan ei voi sanoa varmuudella, onko niistä hyötyä vai ei.

Kyllä ja hallitus on kaikissa ulostuloissaan kertonut, että tätä ja tätä ei tapahdu vaikka sitä tietoa heillä ei tosissaan ole. Jolloin ovat tehneet ratkaisut nimenomaan tuohon "ei ole hyötyä" nojaten ja kertoneet sen olevan varmasti oikea ratkaisu.

Kiisiviestintä tulee aloittaa avoimesti etukäteen, ei niin päin kun nyt on tehty, eli hyssytelty ja aina kun jossain kolahtaa, Kiina, Italia, muut maat niin tullaan selittelemään kuinka ihmiset ei ymmärrä todeten samalla, että meillä ei ole tarkkaa tietoa, mutta näin kannatta tehdä. Sama kuin sammuttaisi alkavaa tulipaloa kusemalla liekkiin.

Olen koko tämänkin ketjun puhunut siitä, että reagointi pitää tehdä hyvissä ajoin ennen.

Kun sanotaan, että 72 tunnin hätävara riittää, niin samalla voi tiedottaa ihmisille, että tehkää ostokset nyt. Ostakaa hätävara vaikka 3kk, sillä siitä ei ole haittaa, mutta 72 tuntia riittää.

Tällä saavutetaan tilanne, missä ihmiset käyvät ostamassa kuivamuonaa, paperia ja vastaavaa sitten vaikka 3kk eteenpäin pitkällä aikavälillä. Haittaahaan siitä ei ole jos on kahvit ja paskapaperit ostaa 3kk eteenpäin vaikka epidemiaa ei olisi tullutkaan. Tavallisessa tilanteessa monilla ei ole edes 72 tunnin hätävaraa jolloin paskan osuessa tuulettimeen mennään kauppaan ostamaan vuoden tarpeet.

Näitä asioita on miljoona, joita voidaan viestittää ihmille etukäteen ja osoittaa huoli ja näyttää, että heidän tilanne kiinnostaa. Silloin homman rysähtäessä kaikki tietää, että valtio on yrittänyt kaikkensa eikä järkevällä etukäteisviestinnällä saada aikaan rytinää pitkäksi aikaa vaan tasaisuutta ja varmuutta.

Nyt etukäteisviestintä on jätetty kansalaisten omiin käsiin ja kaikki tietää mihin se johtaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös