Kyseenalaiset taklaukset Liigassa 2019–2020

  • 725 414
  • 4 986

AAPEEli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jotenkin täällä paistaa kommenteissa läpi se, että on 9 joukkuetta, jotka haluaa mahdollisimman suuren rangaistuksen Lukolle.

Ja älkää jaksako tuota hymyilyä enää, tuo on oikeasti lapsellista. Älkää alentako itseänne porilaisten tasolle. Tämä hymyilyhomma ja ultrapitkien pelikieltojen vaatiminen koskee ihan pian myös muita joukkueita ja pelaajia.

Taklaus oli törkeä ja siitä kuuluu liigan uusien sääntöjen mukaan 5 pelin kakku. Se ei ollut törkein ikinä, ei törkein tällä kaudella, mutta osuu päähän.

Onko mitään naurettavampaa vaatia toisia käyttäytymään, jos itse heti seuraavassa lauseessa jo haukkuu toisia? Taklaus oli törkeä ja sitä saavat muutkin, kuin raumalaiset kommentoida.
 

lebak

Jäsen
Lähtee kyllä mielensäpahoittamiset taas aivan omalle laukalle. Voisiko olla, että Sevänen naureskelee Kärppä pelaajien huuteluille eikä maassa makaavalle pelaajalle.

Karmea kaverisyöttö kärppäläiseltä, mutta aivan turha taklaus tilanteessa kun peli oli jo ratkennut ja mitään vaaranpaikkaa ei ollut muodostumassa. Päähän osuu ja rangaistuksia on tiedossa.
 

Zinetula

Jäsen
Kerrankin samaa mieltä. Ei mitään järkeä ajaa joku 25-vuotias täytemies pystyyn tässä tilanteessa.
Ei mitään järkeä tässä kommentissa.

Voisi paremminkin sanoa, että ei mitään järkeä ajaa ketään pystyyn tässä tilanteessa.

Anttila on yksi kärppien kokoonpanon pelaajista. Ei se tärkein, mutta valmentajien luottokasvo, koska luistin liikkuu eikä peli useinkaan vuoda. Noin 165 peliä liigaa kuitenkin pelannut viime vuosina ja pleijareissakin 29 peliin 4+6=10 alemmissa ketjuissa. Ikävämpi homma jos kausi päättyy tähän.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Shrek ei tainnut tällä kertaa ilveillä penkin takana.
Linkkaas muuten Pekan, häneen kun varmaan halpamaisesti viittaat, edelliset virnuilut sieltä Porista tähän kun kerran tulit maininneeksi. Oli meinaan ihan katketa naurusta.

Vähän typerää kun sen taklauksen tutkiminen jää kokonaan tällaisen virnuilukeskustelun alle, missä ei ole kyllä pienintäkään tolkkua. Itse taklaushan oli äärimmäisen epäonnistunut suoritus, josta tulee ja kuuluu tulla kakkua.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei osu päähän, joten toivottavasti max 3 peliä tulee tästä pelikieltoa. Muuten turha taklaus..

Mihin tuo mielestäsi osuu jos ei päähän?

Ja mistä se pelikielto tulisi jos ei päähän kerran osu??

Suoraan kupoliin tilanteessa missä hyökkääjä ei kykene vastaanottamaan taklausta. Koska Nemecek sai 7 ottelua, on tästä tultava vähintään 10.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Lukon piireissä on nyt aika käsittämätön euforia päällä, eikä todellisuus ole enää tavoitettavissa.

Miettikää nyt, mussukat sekunti-pari elämää, jos sen ei ole niin väliä, kun sattui kohteeksi joku alaketjujen vähemmän kuuluisa jannu.

Normaalisti tuon ottaisi huonona provona, mutta tämän kevään saldona ei voi olla täysin varma.

Jääkiekko on vain yksi osa elämää, eikä niin tärkeä kuin juuri nyt luullaan. Vastapuolella on ihmisiä, joita on mahdollisuus joko kunnioittaa tai olla kunnioittamatta.
 

Glove

Jäsen
Jos otteluvalvoja näkee aiheelliseksi niin toki, mutta en jaksa uskoa että lähtee hakemaan siitä tilanteesta sitä väh. viiden pelin kakkua. Ei siinä se käsi ollut käytännössä mitään, Salmelalta lähti todennäköisesti vain ilmat pihalta kun lantio tms. siinä suurimman iskun sai aikaan. Omaan silmään näytti pelin tiimellyksessä ihan riittävältä tuomiolta.
Otteluvalvojia on ollut viimeksi kaudella 2017-2018. Tilannehuone/päävideotuomari hoitaa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Sevänen tuli ihan takaviistosta ja Anttilan oli häntä myös siksi absoluuttisen mahdoton nähdä.
Tässä Sevänen ihan takaviistossa kun syöttö on vasta lähdössä. Onhan tuota absoluuttisen mahdoton nähdä. Jos ei katso eteensä. Taklaus oli silti piittaamaton ja typerä.
 

Liitteet

  • Screenshot_2020-03-10-22-46-35-372.jpeg
    Screenshot_2020-03-10-22-46-35-372.jpeg
    335 KB · kertaa luettu: 295

JustinCase

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, FC Liverpool
Raumalla eletään nyt kuuminta ja kiimaisinta kevättä ikinä. Kyllähän siinä testosteronihuuruissa voi vähän ylimieliseltä vaikuttaa. Pitää vaan sitten ymmärtää myös muiden palstalaisten reaktiot viesteihin ja tapahtumiin.
 

frodo

Jäsen
Vituttaa jo valmiiksi tämän ketjun lukeminen, kun taklaus on tuomittu myös raumalaisten osalta hyvin suuresti, niin puolueettomat porilaiset tulevat tänne ulvomaan. Sama homma KK-ottelussa, jossa piti koko otteluseuranta raiskata aivottomilla kommenteilla.

Seväselle pelikieltoa ja thats it. Anttilalle pikaiset parantumiset.
Onko siis toivottavaa että vain puolueelliset ovat tervetulleita kommentoimaan näitä sikailuja? Tässä tapauksessa vain raumalaiset ja oululaiset.
Sellaisenkin kuvan olen saanut ettei pelaajien reaktioita, kun vastustaja makaa loukkaantuneena jäässä, saisi kommentoida. On siinä nyt suuri ero, jos pelaaja on silmin nähden pelästynyt ja pahoillaan, kuin se että naureskellaan ja pyöritetään päätä.
 

julkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Eniten ihmetyttää taklattavan joukkuetovereiden reagointi noitten törkytaklauksien jälkeen. Luonnollinen ja ainoa oikea ratkaisu on näissä mennä myllyttämään taklaajalta pää irti välittömästi. Takaraivossa pitäisi olla tieto, että jo tekee kovan takalauksen, niin perästä kuuluu, on se puhdas tai ei, kuten pitääkin olla. Väitän, että tämä myös lisää ns. pelaajien välistä kunnioitusta. Kaikenkaikkiaan sama kaukalokoodi pitäisi saada Eurooppaan mikä on P-Amerikassa.
 

Päätykiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki vakavasti otettavat organisaatiot.
Sevänen on peruspuolustaja, joka ei välttämättä ole kokoonpanossa, jos kaikki pakit pelikuntoisia/-kelpoisia. Yksi mahdollisuus, että yrittää näyttää kovuutta ja että on joukkueelle hyödyllinen. Tässä tapauksessa Sevänen aiheutti joukkueelleen ainoastaan haittaa - vaikkakin Danforth teki sitten alivoimalla maalin.

Häh? Näytänpä kovuutta ja taklaan täysin holtittomasti vastustajaa kuolleesta kulmasta päähän. Mitä helvetin kovuutta tuollainen on? Ehkä Sevänen luulee olevansa joku Rauman oma Scott Stevens? Jännä homma että on oikeasti olemassa pelaajia, jotka pelaa kovaa ja puhtaasti. Sevänen ei selvästi näihin kuulu. Pahimmassa tapauksessa tuollaisella idiotismilla saattaa pilata joukkueen pelin ja kääntää pelin aivan päälaelleen.

Varmasti joka pelissä tulee vastaavia tilanteita ja näihin voi reagoida monella tapaa. Ei tässäkään tilanteessa olisi ollut mltään syytä aiheuttaa tälläistä lopputulosta. Se on sitä vastustajan terveyden kunnioittamista ja ymmärrystä siitä, että tälläisillä taklauksilla ei oikeasti saavuta yhtään mitään. Minulle on sinällään aivan sama vaikka tämä sattui taas Lukon pelaajalle, mutta ei näitä voi hyväksyä mitenkään. Ihan oikeasti näillä taklauksilla voi olla taklattavan elämään pysyviä vaikutuksia. Eli kyllä näissä tilanteissa pitää pystyä ajattelemaan järjellä ja kunnioittaa vastustajaa.

Katsoin tuota Seväsen käyttättymistä (ja ei, en oli Porilainen hymyasiantuntija) taklauksen jälkeen, niin on mahdoton käsittää millään tavalla tuota virnuilua. Suoraa sanottuna ylimielisen oloista käytöstä ja osoittaa täysin kunnioituksen puutetta vastustajaa kohtaan. En ole vähään aikaan noin oksettavaa käytöstä nähnyt keneltäkään. Minua ei ainakaan vastaavassa tilanteessa naurattaisi yhtään. Kuten ei naurattanut Pekka Virtaakaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä Sevänen ihan takaviistossa kun syöttö on vasta lähdössä. Onhan tuota absoluuttisen mahdoton nähdä. Jos ei katso eteensä. Taklaus oli silti piittaamaton ja typerä.
Osoita minulle se pelaaja, joka vastaavassa tilanteessa ei katso kiekkoa. Kun tilanne otetaan kokonaisuutena huomioon, niin Sevänen todellakin tulee pimeästä kulmasta, jota ei katsota pelkästään pelaajan rintamasuunnasta tai liikeradasta. Pimeä kulma tulee siitä, mihin taklattavana oleva pelaaja näkee. Sevänen taklaajan roolissa näkee aivan takuulla, että Anttila ei ole häntä havainnut - tai ei ainakaan osaa lähtökohtaisesti kiekottomana pelaajana tuollaista taklausta kyseisestä suunnasta odottaa.
 

Tuamas

Jäsen
Eniten ihmetyttää taklattavan joukkuetovereiden reagointi noitten törkytaklauksien jälkeen. Luonnollinen ja ainoa oikea ratkaisu on näissä mennä myllyttämään taklaajalta pää irti välittömästi.

Toki tässä keississä Kukkonen yritti tätä, mutta raumlaisen miehekkyyden puuskassa Sevänen lähti varmuuden vuoksi vaihtoon karkuun, palaten jäälle kun tuomarit olivat saaneet Kukkosen otteeseen.
 

Zapp

Jäsen
Suosikkijoukkue
JVDT, Suur-Lukko
Onko siis toivottavaa että vain puolueelliset ovat tervetulleita kommentoimaan näitä sikailuja? Tässä tapauksessa vain raumalaiset ja oululaiset.
Sellaisenkin kuvan olen saanut ettei pelaajien reaktioita, kun vastustaja makaa loukkaantuneena jäässä, saisi kommentoida. On siinä nyt suuri ero, jos pelaaja on silmin nähden pelästynyt ja pahoillaan, kuin se että
Joo, mutta siinä on pieni ero, onko se kommentointi tarkoitushakuista demonisointia vai ei. Jos katsot sen ässäpelin virnuilukohun aiheuttaneet pätkät niin varmaan ymmärrät sen pienen ajojahdin, jota Ässien kannattajat ovat täällä palstalla harrastaneet sen Porin pelin jälkeen.

Nyttenkään en kyllä pidä erityisen relevanttina sitä, onko Sevänen jäänyt johonkin kamerakuvaan suupielet ylöspäin osoittaen. Se nyt ei kuitenkaan ihan todista, että kyseessä on maaninen hullu, joka vain nauraa loukkaantuneille, eikä kunnioita yhtään mitään.
 

444

Jäsen
Ootte te kyllä jotkut velikultia. Ihan kuin sen pitäisi olla ok että pääosuman ja loukkaantuneen pelaajan jäällä näkemisen jälkeen hymyillään ja naureskellaan?
Samalla tällaisilla vastauksilla teette tuosta vitsailemastanne asiasta suuremman kun menette puolustelemaan tekoa vain ja ainoastaan siihen kuulumattoman asian kautta.

Totta helvetissä jokaista henkilöä vituttaisi jos joku tekisi Ben-Amorit ja naureskelisi vastustajalle joka jäässä makaisi.
Se, ettette te kannattajatkaan ota tuota virnuilua vakavasti kertoo ihan hirvittävän paljon teistä. Virnuilu ja naureskelu itsessään kertoo Lukon pelaajista kaiken tarvittavan, mutta kyllä edes kannattajat voisivat olla ihmisiä. Teillä on sentään ollut tässä useampi tunti aikaa miettiä tapahtunutta.
En tunne sääntökirjaa niin hyvin että osaisin arvioida oliko törkeä, puhdas, vahinko jne. Päähän se tulee.


Oletko oikeasti sitä mieltä, et jos olisit pelaaja ja pistäsit töötin vastustajaan joka makaa jäässä liikkumattomana. Olisit vetänyt puhtaasti mutta kuitenkin päähän. Naureskelisit ja menisit vaihtoaitioon piiloon ja sitten kun heitetään ulos, virne kasvoilla ja päätä pudistellen. Ymmärätkö nyt tämän pointin miksi se oksettaa.. En ole tuominnut tai puoltanut taklausta vaan lähinnä tyrmistynyt reagointiin = vastustajan kunnioitus
Tässä kohtaa olisi hyvä muistaa, että persereikätrollit saavat kiksinsä juuri siitä, että muut tarttuvat asiaan kuulumattomaan persereikätrollailuun. Siirtyvät nopeammin muille kalavesille, kun kukaan ei käy syöttiin, vaan katselee vain virnuillen typerää viestiä.
Jaahas, Pansion persereikä taas heittänyt aitiossa "plei hoki bois!", ja pojathan toteuttaa. Tekona tämä oli kyllä moninkertaisesti rumempi kuin Nemecekin töötti. Täysin puskista ja kiekotonta miestä, näytti osuvan vielä päähän. Näissä taklauksissa ei ole mitään järkeä, ja tuo virnuilu vielä ulos luisteleessa siihen päälle. Melkoista touhua taas.

Heikkinen ainakin päässyt arvoiseensa seuraan.
Kiekotonhan Anttila ei tuossa tilanteessa ole. Mutta onpahan vain todella tökerö taklaus, juuri sellainen jossa vain ajetaan surutta kaverista läpi ja jälkikäteen luikitaan vaihtoaitioon virnuilemaan. Omaan silmääni kauden rumin taklaus melko helpostikin. Ei pitäisi tuottaa ongelmia löytää tuosta kaikki elementit kauden pisimmälle pelikiellolle.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Ruma taklaus, olisi pitänyt jättää suorittamatta.

Täällä ikuisen totuuden foorumilla mielipiteisiin vaikuttaa ymmärrettävästi tapaus Nemecek. Seväsen taklaus oli ruma, mutta yhtään näin rumana sitä ei pidettäisi, jos kypäränremmejä pidettäisiin yleisesti kunnolla.

Uskon että noin 7 peliä tästäkin napsahtaa. Nemecekin pelikiellon pituuteen vaikutti kypärän irtoaminen, some, ja keissin saama julkisuus. Toivottavasti tämä tapaus osataan arvioida omana tapauksena eikä verrata Porin tilanteeseen.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minun kirjoitukseen ilmeisesti useampikin viittaa. Ollaanko tosiaan jo siinä tilanteessa että pystyyn ajaminen on automaattinen aivotärähdys? Ennen kuin koko jääkiekkoyhteisö päättää kieltää taklaamisen niin sattuu ja tapahtuu.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Osoita minulle se pelaaja, joka vastaavassa tilanteessa ei katso kiekkoa. Kun tilanne otetaan kokonaisuutena huomioon, niin Sevänen todellakin tulee pimeästä kulmasta, jota ei katsota pelkästään pelaajan rintamasuunnasta tai liikeradasta. Pimeä kulma tulee siitä, mihin taklattavana oleva pelaaja näkee. Sevänen taklaajan roolissa näkee aivan takuulla, että Anttila ei ole häntä havainnut - tai ei ainakaan osaa lähtökohtaisesti kiekottomana pelaajana tuollaista taklausta kyseisestä suunnasta odottaa.
Tottakai saa ja pitää katsoa kiekkoa, mutta ei tietenkään pelkästään kiekkoa. Eiköhän jokainen liigapelaaja tähän kykene, nyt vain kävi näin. Olemme siis ihan eri mieltä. Taklaus oli silti piittaamaton ja typerä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös