Chicago Blackhawks 2019–2020

  • 359 131
  • 1 415

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Harmittavat kaksi jatkoaikatappiota, mutta Wild piti voittaa ja Bruinsia vastaan odottelin häviötä, joten meni loppujen lopuksi budjetin mukaan. Harmittavasti tuomarit koomailivat, mutta näitä tulee aina välillä. Toivottavasti tuo yksi piste ei tule kummittelemaan myöhemmin.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Sunnuntaina on sitten todella tärkeä matsi. Pienessä laskusuhdanteessa oleva Jets isännöi Blackhawksia.

Zawaski oli eilen kertonut omassa podcastissaan, ettei Bowman aio olla ostotuulella trade deadlinen aikoihin, mutta varmasti hockey tradet ovat mahdollisia. Kuulemma toimisto aikoo ns. mennä näillä mikäli pudotuspelikisassa helmikuun lopulla vielä ollaan, mutta jos homma parin viikon aikana laskee alleen, kokoonpanossa on monta potentiaalista pelaajaa, joista voi tulevaisuutta hankkia. Mun mielestä ihan hyvä ratkaisu, vaikkakin Erik Gustafssonin haluaisin nähdä kaupattavan oli tilanne runkosarjassa mikä tahansa. Näistä potentiaalisista kesän lähtijöistä hän lienee se todennäköisin, miltei varma. Kun se Ian Mitchellikin on tulossa.

Kirby Dachista on tulossa semmoinen monsteri, että alta pois. Olisin valmis kauppaamaan Stromen kesällä johonkin potentiaaliseen puolustajalupaukseen, mikäli se tarkoittaa samalla sitä, että Robin Lehner jää siedettävällä sopimuksella Chicagoon. Toisaalta Strome n. 4 miljoonan vuosiansioilla olisi kyllä erinomainen lisä sentterikalustoon, jos tuo kehittyminen myöhemmällä iällä on vaikka sukuvika (ks. Ryan Strome). Hankala tilanne, mutta Lehner ja Kubalik ovat mun hierarkiassa korkeammalla kuin Strome. Kuten myös Brandon Saad, vaikka ensi kausi onkin sopimusvuosi.

Samalla tässä mehustelen ajatuksella siitä mitä tuosta DeBrincatista nyt oikeasti tulee. Viime kauden Cat olisi heittämällä ulkona näistä keskusteluista, mutta villeimmissä ajatuksissani olen miettinyt keneen hänet voisi kaupata hockey traden muodossa. Tuskin hän liikkuu, koska se potentiaali on niin kova ja sopimus on siedettävä seuraavat kolme vuotta, mutta kyllä mun katseet tonne San Joseen ja erääseen sveitsiläiseen kääntyy. Omia fantasioita, mutta tuo suklaakellomaan kaveri olisi juuri sitä mitä Blackhawks tarvitsisi.

Alex Nylander on hankala tapaus, mutta edelleen annan aikaa kuten selkeästi ylin johtokin. Toki taustalla on se, että kauppasivat Jokiharjun ja fanit ovat osittain mellakoineet asiasta, mutta mitä nyt muutaman amerikkalaisen Sabres-kannattajan viestejä olen lukenut, niin ei se Henri alkukauden jälkeen ole mitenkään erityisesti loistanut. Kuten ei kyllä koko Buffalo ylipäätänsäkään pl. Jack Eichel.

Seabrookin toipumisennuste on n. 5-6 kuukautta. Katsellaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Dylan Strome on kyllä mielenkiintoinen tapaus. Viime kauden jälkeen näytti siltä, että hän on varmuudella yksi tulevaisuuden palapelin osista, mutta mielipide on kyllä hieman muuttunut tuosta tämän kauden aikana. Yrittäisin Bowmanina nyt solmia hänelle lyhyen siltasopparin ja katsoa vielä, että mihin suuntaan tuo tuosta lähtee kehittymään. Valitettavasti tuo luistelu on hänen kohdallaan niin iso miinus, että siinä hän antaa kyllä aivan liian paljon tasoitusta muille. Vaikka Dylan on vielä suhteellisen nuori ja tämä kausi vasta oikeastaan toinen kokonainen kausi NHL:n puolella, niin vaikea tuota luistelua tuossa iässä mitenkään merkittävästi on kehittää. Silti olisin nyt vielä maltillinen hänen suhteensa ellei sitten joku ns. no brainer -tarjous jostain lapaan annettaisi.

Kirby Dach on tosiaan koko ajan pienin askelin parantanut peliään. Puhtaasti tilastoja scouttaamalla voisi vetää hätäisiä johtopäätöksiä nuorukaisen otteista, mutta Dach on pelannut todella hyvää 200 jalan peliä ja väläyttelee välillä sellaisia otteita, että tästä kaverista on lupa odottaa jotain erityisen hyvää tulevaisuudessa. Scott Powersin tällä viikolla tekemä juttu Dachista kannattaa käydä lukemassa.

Kenties Strome on hyvä pitää joukkueessa myös siksi, ettei Dachin niskaan ladata nyt liikaa odotuksia ja toisaalta riittävän kova kilpailuasema joukkueen sisällä toivottavasti poikii hyvää molempien pelaajien kohdalla. Chicagolla voi olla kuitenkin vuoden tai parin päästä Phillip Kurashevissa kelpo kolmossentteri, kuka tietää ja mikä jos pudotuspelit jäävät tällä kaudella haaveeksi niin draftista voi toivoa vaikkapa Anton Lundellia täydentämään tulevaisuuden keskikaistaa. Evan Barratt on myös yksi mahdollinen tekijä alaketjujen keskelle, mutta Barrattin kohdalla on sama ongelma kuin Stromella eli luistelun pitää kehittyä huomattavasti pärjätäkseen joskus NHL:ssä sentterinä.

Alex DeBrincat ei ole mikään koskematon, mutta tällä hetkellä ei kannata hätiköidä hänen suhteensa. Viime kauden 41 maalia tuskin olivat mikään sattuma ja lähes kaikille tulee näitä vaikeampia kausia jossain vaiheessa uraa. Kysykää vaikka Jeff Skinneriltä. Mutta aina voi fantasioida. niin mikä ettei sitten paketoida DeBrincat, Strome ja Gustafsson Edmontoniin ja napataan sieltä RNH, Jones sekä tulevan kesän ykkösvaraus? No ottakaa happea, nää on näitä. Alex Nylanderilla on sitten tasan tarkkaan ensi kausi aikaa vetää kani hatusta tai käyn henkilökohtaisesti saattamaan kiekkosuvun nuoren vesan hiuksista vikkulaan Windy Citystä.

edit. Korjataan Dachin jutun lähteneen Mark Lazerusin kynästä eikä Powersin.
 
Viimeksi muokattu:

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Odotin kyllä erilaista käsikirjoitusta tähän peliin kuin mitä lopulta saatiin. Jetsillä peli alla niin ajattelin, että alussa ovat parempia ja pelin edetessä hyytyvät. Mutta kävikin toisin päin. Hyvä alku, mutta sitten oltiinkin köysissä.

Toewsin 800. piste olikin ainoa valopilkku. DeBrincat ja Strome olivat jälleen ihan yössä ja ylivoima taas kammottavaa kurapaskaa. Tästä ei voi kuin parantaa, jos pleijareihin aiotaan.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Oli kyllä aikamoista paskaa peli jetsiä vastaan, noh se saatiin mitä ansaittiin. Tällä kertaa sellainen huomio pelistä, että toivottavasti Dach oppii varomaan noita isoja taklauksia ennen kuin sattuu pahasti.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Ensimmäiseen erään tultiin kyllä väkevästi a hallittiinkin sitä heti alusta lähtien. Erittäin tärkeästä matsista otettiin lopulta kuokkaan johdettuamme tätäkin 2-0. Ylivoimamme vaikuttaa vaan heikkenevän entisestään ja sen avulla laskimme Jetsin peliin mukaan toisessa erässä Jets alivoimamaalin muodossa.
Oliko kapteeni vakava jopa ylilatingissa jäähyillessään...
Crawford on pelannut hyvin mutta hiukan ihmettelen miksei ratsasteta vielä paremmalla vaihtoehdolla Lehnerillä. Nick Seeler otti tulikasteensa intiaaninutussa ja koitti ainakin olla kova.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Ensimmäiseen erään tultiin kyllä väkevästi a hallittiinkin sitä heti alusta lähtien. Erittäin tärkeästä matsista otettiin lopulta kuokkaan johdettuamme tätäkin 2-0. Ylivoimamme vaikuttaa vaan heikkenevän entisestään ja sen avulla laskimme Jetsin peliin mukaan toisessa erässä Jets alivoimamaalin muodossa.
Oliko kapteeni vakava jopa ylilatingissa jäähyillessään...
Crawford on pelannut hyvin mutta hiukan ihmettelen miksei ratsasteta vielä paremmalla vaihtoehdolla Lehnerillä. Nick Seeler otti tulikasteensa intiaaninutussa ja koitti ainakin olla kova.
Mun näkemys on se, että Lehner on kauppatavaraa ja halutaan antaa nyt Crawfordille pelejä.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ylivoimamme vaikuttaa vaan heikkenevän entisestään ja sen avulla laskimme Jetsin peliin mukaan toisessa erässä Jets alivoimamaalin muodossa.

Lempiaiheeni, jolla tulin palstalle sisään :)

Jos ajatellaan yleisesti jenkkisarjoja, niin aika usein ne isoimmat tähdet kävelee (varsinkin) kokemattomia koutsien
yli, lisäksi toimistolla päivystää Bowman. Yksinkertainen kysymys lajitovereille, jos koutsi haluaa Kanen pois jakelijan paikalta yv:ssä, niin riittääkö hauis ? Mä luin niin paljon hyvää Collitonista, että en halua uskoa häntä täysin sokeaksi.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
Täytyy toivoa että olet väärässä:)
Kaikista paras skenaariohan olisi kaupata Lehner rentaliksi ja signata muutaman vuoden soppari kesällä, mikäli hinta ei karkaa pilviin. En osaa edes arvailla mikä olisi sopiva hinta Lehneristä. Jos Crawford haluaa vielä pelata ja suostuisi johonkin 2v ja 2m aav soppariin niin tarttuisin siihen heti. Tämä antaisi vaihtoehtoja joko palkata toisen hyvän veskan tai mennä Crawfordilla ja säästää veskoissa todella paljon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
0-2-2 viimeiset neljä ottelua. Kauden tärkeimmällä hetkellä. Piste-ero ei edelleenkään ole iso, mutta niin monta joukkuetta taistelee pudotuspeleistä tällä hetkellä.

Vaikeita päätöksiä edessä, mutta organisaation tulevaisuuden kannalta se myyminen olisi todennäköisesti se oikea ratkaisu. Lehnerille sitten kesällä lappua eteen, jos kiinnostaisi tulla takaisin.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Olipa taas surkea esitys. Lehneriltä heikompi peli, laiskaa puolustamista, sysipaskat erikoistilanteet ja kruunuksi Tippett söi Collitonin pelikirjan iltapalaksi kolmannessa erässä. Alkaa varmistua, että kohta myydään ja toivottavasti myös potkitaankin väkeä pihalle.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Onneksi muisti ei ollut lyhyt ja ei antanut itselle lupaa innostua mahdollisesta pudotuspelipaikasta hyvän jakson aikana. Viime vuosina jengi on pettänyt joka kerta, kun peleillä on alkanut olemaan tosissaan merkitystä. Niin nytkin ja kyllähän tämä jostakin valitettavasti kertoo.

Muutoksia ja kauppoja odotellessa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
@Petr T. sen tuossa jo selkeästi kiteyttää, miksi tämä joukkue ei kuulu pudotuspeleihin. Kun on kyse tärkeästä pelistä, niin mitään venymistä ei tapahdu vaan päinvastoin. Joukkue ei vaan ole riittävän laadukas ja siihen päälle pari alisuorittajaa niin se on sitten tälläistä jyrkkien pudotusten vuoristorataa. Kuusi peliä jäljellä ennen TDL:ää ja ainoa oikea liike olisi nyt vaan alkaa myymään.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
@Petr T. sen tuossa jo selkeästi kiteyttää, miksi tämä joukkue ei kuulu pudotuspeleihin. Kun on kyse tärkeästä pelistä, niin mitään venymistä ei tapahdu vaan päinvastoin. Joukkue ei vaan ole riittävän laadukas ja siihen päälle pari alisuorittajaa niin se on sitten tälläistä jyrkkien pudotusten vuoristorataa. Kuusi peliä jäljellä ennen TDL:ää ja ainoa oikea liike olisi nyt vaan alkaa myymään.
Itse olen jo jonkin aikaa miettinyt, että onko edes hyvä vaikka päästäisiin pleijareihin? Kuten totesit tämä joukkue ei ole tarpeeksi laadukas voittamaan tärkeitä otteluita joten hyvin todennäköisesti ensimmäisellä rundilla tulisi lähtö 4-0 tai 4-1, onko siitä sitten mitään iloa? Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi ketkä ovat alisuorittajia? Itse olen myös tätä miettinyt ja en oikeastaan löydä kuin yhden selvän alisuorittajan, deBrincat ja Strome osittain mutta on ollut paljon loukkaantuneena. Mun mielestä tuolla on vaan paljon jengiä kellä ei vaan riitä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Olisi mielenkiintoista kuulla mielipiteesi ketkä ovat alisuorittajia? Itse olen myös tätä miettinyt ja en oikeastaan löydä kuin yhden selvän alisuorittajan, deBrincat ja Strome osittain mutta on ollut paljon loukkaantuneena.

DeBrincat selkein ja merkittävin alisuorittaja. Dylan Stromen lasken samaan kastiin kuten myös Erik Gustafssonin. Näiden jälkimmäisten kohdalla voidaan toki keskustella, että alisuorittavatko vai pelaavatko vain tasonsa mukaisesti ja oliko viime kausi puhdas suonenveto? Oli miten oli niin vertaan viime kauteen ja siihen nähden ovat olleet pettymyksiä jokainen. Kyllä tuon kolmikon jäätyminen hyökkäyspäässä näkyy valitettavasti mm. siinä aneemisessa ylivoimapelaamisessakin. Myös kapteeni totisen alkukausi meni täysin penkin alle.
 

God #88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, #88, Saipa
DeBrincat selkein ja merkittävin alisuorittaja. Dylan Stromen lasken samaan kastiin kuten myös Erik Gustafssonin. Näiden jälkimmäisten kohdalla voidaan toki keskustella, että alisuorittavatko vai pelaavatko vain tasonsa mukaisesti ja oliko viime kausi puhdas suonenveto? Oli miten oli niin vertaan viime kauteen ja siihen nähden ovat olleet pettymyksiä jokainen. Kyllä tuon kolmikon jäätyminen hyökkäyspäässä näkyy valitettavasti mm. siinä aneemisessa ylivoimapelaamisessakin. Myös kapteeni totisen alkukausi meni täysin penkin alle.
Allekirjoitan kyllä itsekin nämä samat kaverit.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Huomenta lajitoverit, Canucks matsin 3. erä tuli aamukahvittelun kera katsottua. Sen perusteella ei voi yrityksen puutteesta pelaajia syyttää. Torjuntoja taisi vihulaisen MV:lle tulla yhtä vaille 50 ja olihan siellä eväitä. YV:lle oli pikkuviilauksia tehty ja Kane oli siirretty vasemmalle pisteelle. Vaikea nähdä mitä tällä haettiin, kun kätisyydet ei nyt olleet oikein, mutta YV oli hieman nopeampaa ja ihan potentiaalisia paikkojakin rimoineen tuli. Ei tietenkään osumia :) Kapulla näkyy mun mielestä lasti selässä, rentous varsinkin siellä hyökkäysalueella loistaa poissaolollaan ja eiköhän saldo ollut taas se muutama aste pakkasta -2. Minkäköhän takia Keithille vislattiin aina, kun oli kiekossa ? Eiköhän tämä kausi ollut tässä tuloksen teon osalta, nut myyntihanat auki ja lapsisotilaita riveihin. Kivahan näitä olisi sitten taas katsella.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Huomenta lajitoverit, Canucks matsin 3. erä tuli aamukahvittelun kera katsottua.

Itsellähän meni hermot jo ekassa erässä Collitonin typerään haastoon, josta jäähy ja Canucksille maali. Näköjään en menettänyt mitään sen jälkeen. Hyvä, kun on ollut yritystä, mutta aina keksitään uusia tapoja hävitä näitä tärkeitä pelejä. Liian vähän laatua ja liian monta alisuorittajaa. Siinä taitaa olla loppukauden teema.
 

andyjack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
Tuo Dunacan Keithille vislaaminen yön pelissä liittynee vuoden 2012 tapahtumiin, jossa Keith tyrmäsi tyylipuhtaalla kyynärpäätaklauksella Daniel Sedinin. Keithille tuolloin pitkä 5 ottelun pelikielto ja Sedin taisi olla pois 12 peliä (mukaanlukien osa play-offseista). Tuo viime yön pelihän oli Sedinien juhlapeli, jossa paidat vedettiin kattoon.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Hetkeksi taas toivoa, valitettavasti vain Wild jäi ilman pisteitä pahimmista kilpakumppaneista. Jets tänään heti ja nyt alkaa olemaan jo pakkovoiton makua ilmassa. Dachille pari paunaa, Nylanderille pari maalia, kaksi suurta kolmen pisteen illat. Boqvist on osoittanut, että pystyy myös puolustamaan NHL:ssä.

Neljä matsia ennen trade deadlinea, Jets, Rangers, Predators ja Stars. Ostohommiin ei Bowman lähde, veikkaan Gustafssonin liikkuvan tapahtui otteluissa mitä tahansa ja jos tuosta kolme voittoa raapivat, toimisto ei muita peliliikkeitä tee.

Lehner startatkoon jokaisen matsin kauden loppuun, jos ei löydä itseään muualta.

Uskotaan pudotuspelipaikkaan, mutta kyllä on sanottava lämpimikseni, että olen harvinaisen selvillä tuosta tulevan kesän varaustilaisuudesta ensimmäisen kymmenen pelaajan osalta. Kova poika olisi mahdollista naarata.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Ihan hyvä peli, vaikka Lehnerillä ja puolustuksella ajoittain olikin vaikeuksia. Nyt oli ruuti onneksi kuivaa ja tärkeitä onnistumisia erityisesti Catille ja Nylanderille.

Turhauttavassa välitilassa ollaan. Ihan kuin yrittäisi saada vanhaa ruohonleikkuria käyntiin, joka aina sammuu parin metrin välein. Siirtoraja onneksi lähestyy ja näemme millaisena Bowman tilanteen näkee.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
8 kertaa lammas karsinaan, joten kyllähän siinä on oltava jotain myös tehty oikein. YV on hieman nopeutunut, kun Kane siirtynyt vasemmalle pisteelle vaikka kätisyys vie one timerit. Joku kehui Boqvistia, en ainakaan vielä tähän bändiin liity, Calgaryn 1. maali oli, ikävä kyllä aika tavanomaista hänen 1vs1 pelaamista. Meillähän ei ole juurikaan fyysisiä pelaajia saatikka pelotteita, mutta kyllä mua häiritsee toi valittu kaukalopallo taktiikka. Eilen taisi olla 5 laskettua taklausta selostajan mukaan, kun 50min oli kellossa. Kunnon taklaus myös sytyttää niin katsomon kuin jengikaverit. Toinen, mikä pistää silmiin on edelleen toi flekmaattisuus. Vaihtoon liutaan polvet suorina jne. Hieno voitto, mutta en pidä meidän ilmeestä tällä kaudella.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo ei ollut nyt Boqvistin paras peli ja pari maalia meni hänen 100-0 maalinedustalla hävittyihin kamppailuihin. Taklaukset on toki viihdyttäviä, mutta hyvänä esimerkkinä (tai huonona) joku Gilbert joka kyllä taklasi ahkerasti, mutta pelasi usein itsensä tilanteista ulos. Boqvist on kokonaisuutena ollut puolustuspelaamisessaan tähän asti jopa yllättävän hyvä. Fyysisesti on toki edelleen raakile, mutta hänen otteensa ovat olleet ilahduttavan kypsiä.

Onhan se välillä ihan kiva tietenkin todistaa näitä voittoja, mutta taas hiipii ajatus mieleen että liian myöhään. Näköjään pitää antaa aina riittävästi pisteitä vihulaisille eteen ja sitten hämäävästi raahata itsensä siihen kantaan parin voiton kautta, hävitäkseen vaan taas ne tärkeimmät pelit. Tuo vertaus yskivään ruohonleikkuriin onkin osuva.

Miten Bowman näkee mm. lähestyvän TDL:n? No Lazerus kävi kysymässä mr. Teflonilta (maksumuuri):


Kerrottakoon, että ainakin Jeremy Colliton saa Bowmanin täyden tuen.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Kerrottakoon, että ainakin Jeremy Colliton saa Bowmanin täyden tuen.

Tämähän ei yllätä ollenkaan, koska Bowmanin oma työpaikka on sidoksissa Collitonin menestykseen. Tai pitäisi olla. Pidin tätä road trippiä vedenjakajana loppukaudelle ja eihän se hyvin mennyt. Jetsiä vastaan oltiin hyvin mukana, mutta tällä kertaa ei ollut onni myötä. Raskas tappio isossa kuvassa ja nyt pitäisi alkaa tehdä niitä isoja päätöksiä. Oma mielipide ei ole muuttunut. Bowman ja Colliton samassa paketissa pihalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös