TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 870
  • 3 873

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Eikä se ole kyllä missään maailmassa realismia että GoT:n noin 20 ykköstähdelle olisi ennen sarjan alkua lyöty käteen 10 vuoden diili ja sanottu että sarja kestää näin pitkään. Aivan mahdoton vaatimus varsinkin kun huomioidaan näyttelijäkunnan ikärakenne. Samaten on hölmöä heitellä lonkalta että kyllä ne näyttelijät jaksaivat varmasti vetää sarjaa vielä pari kautta. Edellä esimerkiksi nostettu Maisie Williams on 22 v. ja viettänyt jo nyt sarjassa melkein puolet elämästään. Kai tuon ikäisellä friidulla on poltetta tehdä jo jotain muuta, varsinkin kun pätäkkää on kertynyt GoT:sta tarpeeksi.

Se täytyy nyt vain hyväksyä, että tämä sarja päättyy, sitä ei sokea tuottajaviha muuta miksikään. Ping nimimerkit @Flou ja @Flonaldo

Enempi oma kiukku kohdistuu heihin käsikirjoittajina. Tuottajina ovat vieneet sarjan maaliin asti, mikä on oikeasti iso meriitti, vaikka etenkin alussa tekivät virheitä kokemattomuuttaan. Kolmoisroolinsa myötä (ohjaavat vielä kaiken tämän lisäksi) pyhä viha on helppo osoittaa kaksikon suuntaan kokonaisvaltaisesti ;)

Lapsinäyttelijöiden osalta on toki mahdoton sanoa miten casting ylipäänsä onnistuu ja kuinka moni heistä haluaa vielä aikuisena näytellä, saati nauttii roolistaan julkisuudessa. Aikuiseksi kasvaminen paparazzien juostessa perässä ei varmasti ole kenenkään mielelle terveellistä. Tämän takia itse arvostan tosi paljon Turneria ja Williamsia. Molemmat ovat pysyneet mukana kaikesta huolimatta ja jaksaneet vetää roolinsa loppuun asti. Turner on siinä sivussa luonut itsestään ihan kelvollisen Hollywood -tähtösen.

Clarken ja Haringtonin sen sijaan ei pitäisi yhtään narista, kummankin uralle Game of Thrones on ollut loton pääpotti. Mutta eipä meistä taitaisi kaikki heidän asemassaan itsekään muistaa, että minkäs takia sitä yhtäkkiä kelpaakin näyttelemään muuallekin kuin brittiteatteriin. Hollywoodin tuntien joku päivä voi tulla ikävä sitä tilipäivää minkä sarjasta sai. Kumpikaan ei lopulta ole ihan sieltä kärkipäästä osaamiseltaan, vaikka nimi onkin nyt lähes kaikille tuttu. Yksi elokuvafloppi päätähtenä ja se siitä nimekkyydestä.

Koko näyttelijäkaartia on toki mahdotonta sitouttaa sarjaan. En jaksa tarkistaa mitä idioottimaisuutta olen laukonut siinä aiemmassa viestissäni. Pointti oli, että sarjan näyttelijöitä tulisi sitouttaa mahdollisimman pitkiin sopimuksiin (optioilla kuten käsittääkseni näin toimittiinkin) ja painottaa heille, että kyse on x vuoden mittaisesta sarjasta, jos sarja menee tuotantoon ja on hitti. Uskoisin, että näin tv-sarjojen osalta toimitaankin, koska roolistaan pois lähtevä tähti on pahinta, mitä tuotannolle melkeinpä voi tapahtua ja tuottajat ja casting kyllä pyrkii ottamaan selvää taustoista ja palkattavan näyttelijän motivaatiosta pysyä pestissään. Palkkakiistat on toki eri asia, jos/kun sarjasta tulee hitti. Tosin eipä tuo nykymaailmassa ole mahdotonta, että aika moni näyttelijä viihtyy sen 10-15 vuotta roolissaan (esim. Supernatural, Big Bang Theory). Tosin rehellisyyden nimissä lienee myös kysyntä noitten sarjojen tähdille pienempää ja etenkin Big Bangin osalta tulotkin myös sen verta suuret, että motivaatiota riittää.

Toki myös pitää muistaa, että Game of Thronesin kuvaaminen ei estä näyttelijöitä tekemästä muita töitä. Sarjaa kuvataan kuitenkin vain lyhyt aika vuodesta. Eikä kyseessä ole perusjenkkisarja 24 jakson kera, joka ei jätä muille töille sijaa. Moiseen 24 jakson rupeamaan on huomattavasti vaikeampi sitouttaa ihmisiä pidempään kuin 10 jakson rypistyksiin.

Hyvistä taustatarkastuksista ja mahdollisista psykologin testeistä huolimatta, aivan varmasti osalle tulee tarve päästä sarjasta pois ennemmin tai myöhemmin. Malliesimerkkinä tästä Walking Dead ja Rick. Sarja ilman päätähteään on kieltämättä aika monta astetta köyhempi. Toisaalta taas jaksojakin taitaa olla jo tuplat verrattuna Gottiin.

Kauhulla odotan kyllä, mitä Wheel of Timen tuomisesta tv-ruudulle tulee käymään. Vaikka Jordanin kirjoissa etenkin on aivan käsittämättömän paljon ihan vain kuvailua ja turhaa ryönää, on tuossa silti aivan helkutin moinen savotta saada tuo 13 kirjan saaga vietyä loppuun asti ilman, että koko tarina teurastetaan.

Benioffin ja Weissin onnistumista roolissaan voinee arvioida paremmin, kun Witcher ja tuo Wheel of Time ovat pyörineet jokusen kauden ruudussa ja miksei myös nämä HBOn muut "Game of Thrones" -sarjat ole hyvä vertailukohde sitten joku päivä. Toki Witcher -kirjat lienevät noin 500 sivua lyhyempiä kuin Martinin vastaavat. Nythän kaverukset ovat tavallaan ensimmäisenä lähteneet toteuttamaan tämän koko luokan projektia. Martinkin on hokenut, että teki kirjoista tahalteen sellaisen, että sen tuominen tv-ruutuun/elokuviin olisi mahdotonta.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Netin syövereistä hyppäsi silmille spoileria ensi yön jaksosta. En jäänyt tarkistamaan sisältöä tai varmistamaan aitoutta mukana olleesta videolinkistä, mutta olkaapa varovaisia.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Koko näyttelijäkaartia on toki mahdotonta sitouttaa sarjaan. En jaksa tarkistaa mitä idioottimaisuutta olen laukonut siinä aiemmassa viestissäni. Pointti oli, että sarjan näyttelijöitä tulisi sitouttaa mahdollisimman pitkiin sopimuksiin (optioilla kuten käsittääkseni näin toimittiinkin) ja painottaa heille, että kyse on x vuoden mittaisesta sarjasta, jos sarja menee tuotantoon ja on hitti.

Tämä on aivan järkevä ajatus sinänsä ja uskon kyllä että näin on GoT:ssakin toimittu niin hyvin kuin mahdollista koska alkuperäismateriaalin muistaen ei ole ollut väärin odottaa että sarjasta tulee pitkä. Suurimmat ongelmat idean toteuttamisessa ovat uskoakseni olleet 1. Castin ja varsinkin a-roolinäyttelijöiden poikkeuksellisen suuri määrä sekä laaja ikärakenne 2. Sarjan valtava suosio joka on käsittääkseni ollut yllätys kaikille ja 3. Markkinatilanteiden muutos siinä kuinka nopeasti tv-tähdillä on nykyään kysyntää esimerkiksi elokuviin. Tämä kehitys on ainoastaan kiihtynyt 2010-luvulla.

Näyttelijöiden mielenkiinnosta sarjaan puhuttaessa kannattaa myös muistaa että GoT:n fyysinen vaativuus on monelle näyttelijälle aika hurja verrattuna vaikka sit com-tuotantoihin. Taistelukohtausten harjoittelu ja kuvaus kestää esimerkiksi viikkoja, kuvauksia on paljon ulkona, näyttelijät ovat kaukana kodeistaan ja niin edelleen. Kahdeksan kautta tuota rallia on varmasti monelle jo riittävästi kun tähän lisätään kaikki sarjan tuomat julkisen elämän rasitteet.

Mutta nämä on näitä, kaikkea ei voi saada. Muutama tunti ja taas mennään ;)
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Nettiin vuoti etukäteen nelosjakso. Samoin viitosjakso olisi vuotanut.

Samalla on vuotanut myös spoilerit koko loppukaudesta ja miten sarja päättyy.
 

Silkkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No nyt olikin sitten sellainen jakso, ettei hirveästi jäänyt nillitettävää. Melkoiset asetelmat pedattu vikoihin jaksoihin ja saatiinhan sitä mehevää juonitteluakin vielä mukaan. Ei nyt oikein jaksaisi odottaa viikkoa taas seuraavaa jaksoa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, viikon päästä rytisee kunnolla. Tuossahan nuo säästöt olivat, eli Hurtta, Arya ja Jaime yksinäisinä etelään, Missandei uhrattavaksi, Brienne Sansan kaveriksi... Podrick ja Sam pesueineen sitten säästöön fanien vuoksi, ne ehkä turhimmat. Dany flippaa kovaa vauhtia.

Ymmärrettävästi teleporttailtiin aika reilusti, tosin pohjoisen armeija laahaa perässä, kuten kuuluukin. Toinen lohari meni vähän yllättäen, mutta ehkä nyt kyse on siitä, että Drogon valitsee Jonin.

Ja tosiaan, ei ylimääräisiä juonikoukkuja, vaan NK armeijoineen oli siinä. Ymmärrän tässä viitekehyksessä, vaikka kyllähän tuo koko sarjan mittakaavassa on nyt pettymys, ei siitä mihinkään pääse. Ja kiva tosiaan, jos finaali valuu spoilereineen nettiin tässä pikkuhiljaa.
 

Analyzer

Jäsen
Hyvä jakso, mitä tulee ns valtaistuinpeliin. Varys valtakunnanpalvelija taas vauhdissa, kuten toiveissa oli.

Branin roolin syventämistä ei nähty tässä(kään) jaksossa. Siitä miinusta.

Ei perhana, taas viikko odotettava.
 

Nick Neim

Jäsen
Asetelmien hakua ihan odotetusti. Eniten harmitti, että Bran tosiaan on hyödytön pökkelö jolla ei tule olemaan mitään merkitystä mihinkään, vaikka miehen kyvyistä maalailtiinkin vaikka minkälaisia kuvia. Tai näin vielä tämänkin jakson perusteella, ja tuskinpa se tuosta mihinkään enää muuttuu.

NK saaga oli tosiaan siinä, joten omissa kirjoissa pidän sitä valtavana pettymyksenä.

Toinen lohari kupsahti vähän yllättäen, ja peli onkin yhtäkkiä lähes tasan. Olin tosin jo 99% varma, että palkkamurhaajan Bronnin muodossa veljiensä perään pistänyt Cersei tapattaa vielä Tyrioninkin provosoidakseen, mutta säästi sitten tällä kertaa, luoja tietää miksi.

Cersein kukistuttua Jon vs Dany josta Jon selviää voittajana, yhden lohikäärmeen kanssa. Toivottavasti yllätyn positiivisesti, ja ei mene tuolla tavalla.
 
Viimeksi muokattu:

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Varyksen, Tyrionin ja Sansan päät raksuttaa kovaa tahtia, kun Daneryksella ja Cerceisellä vain valta kiiluu silmissä. Jon ei suostu hyväksymään tilannetta. Hyvät asetelmat.

Varys kyllä jaksossa näytti hyvää selän puukotusta. Me gusta. Oli hyvä valinta herää kuudelta ennen töitä. Nyt voi olla päivän rennommin.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Oli hyvä valinta herää kuudelta ennen töitä. Nyt voi olla päivän rennommin.
Minä heräsin neljältä, jotta ehdin. Hauskaa tässä on se, ettei töitä sitten olekaan ennen kymppiä.
 

Analyzer

Jäsen
Yksi jännityselementti kyllä hassattiin vähän halvasti pois, tarkoitan tuota Bronnin ilmestymistä Talvivaaraan ja heilumista jalkajousen kanssa. Kohtauksessa ei ollut kyllä pienintäkään jännityksen tunnetta, vaan lopputulema oli ilmeinen.
Olisi kyllä ollut raflaava veto, jos Bron olisi laittanut Tyrionin tai Jaimen kylmäksi.

Pidin siitä, että villit eivät lähteneet mukaan loppubatleen. Looginen juonenkuljetus.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Yksi jännityselementti kyllä hassattiin vähän halvasti pois, tarkoitan tuota Bronnin ilmestymistä Talvivaaraan ja heilumista jalkajousen kanssa. Kohtauksessa ei ollut kyllä pienintäkään jännityksen tunnetta, vaan lopputulema oli ilmeinen.
Olisi kyllä ollut raflaava veto, jos Bron olisi laittanut Tyrionin tai Jaimen kylmäksi.

Pidin siitä, että villit eivät lähteneet mukaan loppubatleen. Looginen juonenkuljetus.
Samat. Tormundista päästiin eroon samalla, koska kaverista on tullut lähinnä oneliner-automaatti. Ketään kun ei ilman ylimääräistä draamaa tapetakaan, eikä Tormundin tapaukseen sellainen täysin sopisi.

Tuo Bronnin vierailu oli tosiaan aika tyhjänpäiväinen, ehkä sitten jossain välissä palaa asiaan.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kyllä tuo Danyn kaari on ollut melkoinen. Alkuaikojen suosikkihahmo, kuuluu nyt Cersein kanssa top 2 hahmoihin, jotka pitäisi todellakin kuolla pois ja nopeasti, koska molemmat kuvottaa. Mitään väliä mitä kenellekin käy, kunhan itse on seitsemän valtakunnan hallitsija. Tietysti juonen kannalta se olisi huono, mutta näin ihmisenä ajateltuna.
Olisi muuten ollut kova veto, jos Cersei olisi tapattanut Tyrionin siihen portille.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Odotetustihan tämä meni, toki niiden ”loharintappaja”-koneiden tuhovoima näytti hippusen liioitellulta... Jamiella taitaa sitten kuitenkin olla oma roolinsa loppukähinöissä?
 

Analyzer

Jäsen
Kyllä tuo Danyn kaari on ollut melkoinen. Alkuaikojen suosikkihahmo, kuuluu nyt Cersein kanssa top 2 hahmoihin, jotka pitäisi todellakin kuolla pois ja nopeasti, koska molemmat kuvottaa. Mitään väliä mitä kenellekin käy, kunhan itse on seitsemän valtakunnan hallitsija. Tietysti juonen kannalta se olisi huono, mutta näin ihmisenä ajateltuna.
Olisi muuten ollut kova veto, jos Cersei olisi tapattanut Tyrionin siihen portille.

Danyn kehityskaari hahmona on kyllä ollut sarjan parasta antia. Mahtava toteutus
käsikirjoituksellisesti, vaikka Clarken näyttelijäntyö Danyn muutoksesta madqueeniksi paikoin itseäni tökkiikin.

Loppuratkaisu näyttää tällä hetkellä aika ilmeiseltä. Asetelmasta tulee vielä lopussa Jon vs Dany, jonka Jon vie. Jon nousee seitsemän kuningaskunnan hallitsijaksi ja Sansa jää pohjoisen hallitsijaksi.

Jamie menee vielä Cersein puolelle, mutta tapahtuu joku sellainen peliliike, jota Jamie ei voi sulattaa ja iskee miekan Cersein kylkeen. Tällainen liike on joko Tyrionin tappamisyritys tai joku räjäytys, jossa omaa kansaa kuolisi paljon mukana. Listittyään Cersein Jamie tappaa itsensä.
Jonkun Lannisterin täytyy jäädä henkiin, joten Tyrion on pystyssä loppuun asti.

Merkittäviä hahmoja kuolee vielä Jamie, Cersei, Dany ja Varys.

Olisi kiva vielä yllättyä, mutta vahva tunne, että näin mennään.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Jamie menee vielä Cersein puolelle, mutta tapahtuu joku sellainen peliliike, jota Jamie ei voi sulattaa ja iskee miekan Cersein kylkeen. Tällainen liike on joko Tyrionin tappamisyritys tai joku räjäytys, jossa omaa kansaa kuolisi paljon mukana. Listittyään Cersein Jamie tappaa itsensä.
Jonkun Lannisterin täytyy jäädä henkiin, joten Tyrion on pystyssä loppuun asti.
Oisko sanat ”Burn them all!” Mikä laukaisee Jamien flasbackit ja tunkee miekan Cersein läpi.
 

teppana

Jäsen
Olihan mahtava jakso! Tämän kauden paras ihan heittämällä.

Olin aivan 100% varma, että Tyrion ammutaan neulatyynyksi Cercein toimesta. Tavallaan se, että "pelkästään" Missandei kuoli oli aika pliisua. Tämä kertoo siitä, että jakso sai hienosti rakennettua aitoa pelkoa siitä että jopa Tyrionin kaltainen hahmo voi aivan hyvin kuolla.

Loharin kuoleminen oli suht ennalta arvattavaa ja Euronin virne ampuessaan ballistalla oli taas niin myötähäpeää herättävä että ei mitään järkeä. Mielestäni koko sarjan epäonnistunein hahmo.

Lukki lähti taas kutomaan verkkojaan, tällä kertaa Sansan avustuksella. Starkin Sansa nousee vielä pohjoisen kuningattareksi ja mahdollisesti koko seitsemän kuningaskunnan hallitsijaksi. Danyn "mad Queen" vibat kasvaa siinä määrin että se on jo liian selvää. Eli vetäisen takaisinpäin omaa veikkaustani siitä, että hänestä tulee isänsä tytär. Mutta Dany kuolee.

JonAegon muuttaa pohjoiseen Tormundin kanssa elämään erakkona.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Odotetustihan tämä meni, toki niiden ”loharintappaja”-koneiden tuhovoima näytti hippusen liioitellulta... Jamiella taitaa sitten kuitenkin olla oma roolinsa loppukähinöissä?
Lisäksi niitä loharintappajia oli vain laivojen keulassa ja niillä ei olisi pystynyt ampumaan suoraan ylöspäin. Dany olisi hyvin voinut lentää laivojen peräpuolelle tai suoraan yläpuolelta ja tuikata Euron Juuston paatit tuleen, mutta päätti sitten kaartaa muualle. Noh - naiskuskit...

Edit. spoiler-tagit lisätty.
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rauhallisempi jakso odotetusti ja plussaa erityisesti Varysin ja Tyrionin osuudesta. Odotetusti ovat valtaistuinpelissä ajan hermolla. Tosin kaipaan vielä sitä pragmaattisempaa Tyrionia, en ihan ymmärrä mikä hänet saa kerta toisensa jälkeen kuvittelemaan että Cerseihin vetoaminen voisi johtaa positiiviseen lopputulokseen kun edes kuolleiden uhka ei toiminut.

Loharintappokohtaus oli sitten kyllä paskaa. Milläköhän ilveellä tuo väijytys on tehty juuri sopivalla hetkellä kenenkään huomaamatta kun väijytetyllä laivastolla luulisi lohikäärmeiden muodossa olevan melkoinen tiedusteluetu. Tästä jäi itselleni todella huono maku varsinkin kun lohikäärmeet näytettiin niin haavoittuvana että eihän tuollaista kannata edes taisteluun enää viedä. Jatkossa tuleekin näyttämään vastaavan naurettavalta kun viimeinen lohikäärme selviää ja kykenee väistämään lukuisat skorpionien täyslaidalliset veljensä kupsahdettua parista snaipperin laukauksesta. Todella todella laiskasti toteutettu.

edit: Posia Dornen mainitsemisesta. Ei ole siis täysin unohdettu kuvioista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Jännä nähdä että miten tuo nyt sitten ratkaistaan. Kun eihän Daeneryksellä ole kuin kourallinen enää sotilaita + lohikäärme ja muutama miekkasankari. Miesvoimallisesti valtava ylivoima Cersein puolella. Selvältä tuo rupeaa näyttämään että joku ensiksi mainitun leiristä lopulta saa tuolin itselleen, mutta nyt on enää epäselvää lähinnä se että miten se tapahtuu.

Tai sanotaan näin että todella yllättävänä pitäisin sitä että Cersei tuon vielä harjaisi. Niin monta sarjan päähenkilöä pitäisi kuolla sitä ennen, että en oikein näe sen tapahtuvan.

Vaikka olisihan se toisaalta aikamoinen lopetus jos mestauslavalla olisivat yhtä aikaa kaikki loput Starkit, Daenerys, Jon, Tyrion ja mitä kaikkia näitä nyt on.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Emilia Clarken kiukkuiset ilmeet ensin loharin selässä ja sitten lopussa kun käveli kohti lopputekstejä... Oppi varmaan Schwarzeneggeriltä vähän tunteen ilmaisua terminaattoria tehdessä.

Se oli semihauska tilanne kun Varys näki Tyrionin päivittelyn läpi heti että hän tietää Jonin taustat ja Tyrion ohimennen vastaa että meidän lisäksi 8 jo tietää tjsp.
 

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Rauhallisempi jakso odotetusti ja plussaa erityisesti Varysin ja Tyrionin osuudesta. Odotetusti ovat valtaistuinpelissä ajan hermolla. Tosin kaipaan vielä sitä pragmaattisempaa Tyrionia, en ihan ymmärrä mikä hänet saa kerta toisensa jälkeen kuvittelemaan että Cerseihin vetoaminen voisi johtaa positiiviseen lopputulokseen kun edes kuolleiden uhka ei toiminut.
”Thanks to Tyrion, Euron will now figure out that Cersei's baby isn't his, so negotiations weren't a total loss. RIP Missandei tho.”
Tällänen kommentti tuli vastaan. Vähän kaukaan haettu, mutta olisi loistavaa pelisilmää Tyrionilta jos tarkotuksellisesti tätä haki. Toistan kaukaa haettua.
Tyrionin suunnitelmahan oli repiä Cersei sisältä. Kuka tekis sen paremmin kuin Euron.
 

teppana

Jäsen
”Thanks to Tyrion, Euron will now figure out that Cersei's baby isn't his, so negotiations weren't a total loss. RIP Missandei tho.”
Tällänen kommentti tuli vastaan. Vähän kaukaan haettu, mutta olisi loistavaa pelisilmää Tyrionilta jos tarkotuksellisesti tätä haki. Toistan kaukaa haettua.
Tyrionin suunnitelmahan oli repiä Cersei sisältä. Kuka tekis sen paremmin kuin Euron.

Hmm...ei sinänsä edes ollut kaukaa haettua. Euron tietää että Cercei ei ole ollut tekemisissä vallankaappaajien kanssa sen jälkeen kun Cercei ja Qyburn "sai tietää" raskaudesta. Itseasiassa tuo olisi sitä alkukausien Tyrionin nerokkuutta. Toivotaan että tällainen oli tosiaan taustalla. Koska Tyrion on jo koittanut jutella Cercein kanssa aiemmin ja se men vituiks.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Asetelmien hakua ihan odotetusti. Eniten harmitti, että Bran tosiaan on hyödytön pökkelö jolla ei tule olemaan mitään merkitystä mihinkään, vaikka miehen kyvyistä maalailtiinkin vaikka minkälaisia kuvia. Tai näin vielä tämänkin jakson perusteella, ja tuskinpa se tuosta mihinkään enää muuttuu.

Toisaalta kun muistetaan millainen Branin edeltäjä kolmisilmäisenä korppina oli, niin eipä tuo lopulta yllätä. Eikös hahmon pointtina olekin juuri se, että hän näkee ja muistaa kaiken mutta ei suoraan puutu tapahtumiin ja niinhän Bran sanoikin elävänsä lähinnä mennessä.

Aika odotettu jakso tosiaan, nappulat uuteen asentoon ihan konkreettisestikin. Alkupuolen juomajuhla muistutti huvittavasti teinien kotibileitä kaikkine mustasukkaisuusdraamoineen, mutta loppujen lopuksi kaikki menikin kuten odotettavissa oli. Arya ei halunnut olla Gendryn kaa, mutta Jaime sai lopulta Briennen ja Jon ja Dany sopivat orastavan riidan kulisseissa. Toki melkoiset ovat ristiriidat hyvisten puolella ja ovat ainoastaan kasvamaan päin. Jakson tyhmyyksiä onkin tässä kerrattu, Bronnin sketsihahmomainen ilmestyminen nyt kärkipäässä ja itselle se, että yksi hyvisten laiva ammutaan tuusan nuuskaksi ja porukat räpiköivät rantaan ja seuraavaksi ollaan taas pöydän ympärillä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Aivan erillisenä pikku juttuna ihmettelen jälleen Davosin mukana oloa koko mähinöissä, luulisi että olisi viimeistään häipynyt omalle mukavuusalueelleen kun Gendry sai Myrskynpään. Mutta ilmeisesti moraaliautomaattia tarvitaan Joniinkin vierelle kun Briennekin jäi Pohjoiseen.

Sarjan seuraajien enemmistöstä olen kaiketi poikennut aika paljon siinä, että olen pitänyt Missandein ja Harmaan Madon rakkaustarinaa hyvinkin oleellisena sivujuonteena jutussa, no, nytpä ei ole sitäkään enää eikä varmasti kohta myöskään Harmaata Matoa. Lopun jännitys kohdistuu siihen, kuka tappaa "Sergein" ja itse veikkaan että lyylin henki lähtee Jaimen kädestä. Varmaa on ainoastaan, että seuraavassa jaksossa tapellaan jälleen isosti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös