TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 647
  • 3 873

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Jos väite koski muutakin kuin Jatkoajan foorumia (mihin Sopranosin ja Seinfeldin finaaliviittaukset siinä ihan alkuperäisessä viestissä viittasivat), niin huti meni. Jatkoajan osaltahan tuo oikeastaan pitää jopa paikkansa.

Mä otan tän ja juhlin voittajana:D
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Se oli täysin selvää, että ihan sama minkälaisen lopun tähän olisi kirjoitettu niin se olisi teilattu automaattisesti fanien keskuudessa. Buildup on kumminkin aina helpompaa, vaikeampaa on kirjoittaa koskettava ja uskottava loppu. Siihen on vissi syy, miksi GRRM ei ole saanut tätä kirjoitettua loppuun. Eikä kanssa koskaan saakaan, sitä on turha odottaa. Ja loppukin pitää sarjaan saada eikä mielellään sellaista, jossa kuolleet voittavat ja kaikki kuolevat. On se kuinka hollywoodia vaan.

Itse tykkäsin lopusta siksi, että täysin ylivoimaista vihollista ei voinut voittaa urheudella ja voimalla vaan se piti olla viekkaudella ja yllätyksellä. Jonin taistelu kohti kuningasta oli se hämäys, jolla katsoja saatiin unohtamaan Arya.

Keskustelun Kärppien pappin nyansseista olen valmis hyväksymään, keskustelu Talvivaaran puolustuksen strategisista virheistä menee itselläni kirkkaasti nörttirajan väärälle puolelle. Niin kauan kuin ihan poskettomat plot holet, tyyliin viimeinen Star Wars avaruustakaa-ajoineen, vältetään niin hyvä. Tärkeintä on, että tunnelma, rytmi ja visuaalisuus toimii ja katsoessa imeytyy mukaan.

Meinasin katsoa tämän heti aamulla, mutta ensimmäinen kohtaus paljasti jo, että kannattaa odottaa pimeään asti ja pistin poikki. Hyvä telkkari ja kaikki valot pois on ainut tapa katsoa tämä jakso.
 

Undrafted

Jäsen
En täysin ymmärrä näitä kysymyksiä. NK oli Winterfellin muurien ulkopuolella kun herätti kuolleet henkiin. Sen jälkeen hän marssi sisään Winterfelliin ja suuntasi Godswoodiin, jossa Bran oli Theonin kanssa odottelemassa.

Arya oli Winterfellin kirjastossa josta pakeni, tapasi Melisandren ja lähti Godswoodiin.

Mitä laiskaa tässä oli? Godswood on Winterfellin muurien sisäpuolella ja ihan kävelymatkan päässä kaikista noista mainituista paikoista...
My bad, olen aina ymmärtänyt puun olevan muurien ulkopuolella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

Tjapalala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, FC Honka
Nedin, Robbin, Tywinin, Oberynin jne kuolemissa oli se hienoa, että katsoja ei odota sitä. Näiden hahmojen tarina ei tavallaan ollut vielä kerrottu; Se vaan loppuu kesken ja kääntää kaiken päälaelleen.
Uskon sen myös näin. Olen itse katsonut jaksot ekan kerran myöhemmin jo kun seiska kausi oli julkaistu. Tiesin myös oikeastaan kaikki kuolemat ja isot tapahtumat ennakkoon. Oli tullut vastaan erilaisilla sivustoilla. Siksi itselleni ne ei ollut ennalta arvattavia vain päinvastoin. Vaikka nyt pystyy jonkin verran veikkaamaan mitä tapahtuu niin en silti luota mihinkään ennen kuin näen sen.
Muuhun kirjottamaasi sanoisin että jokaisella on tarkoitus ja uskon että 3 jakson päästä on enemmän kokonaiskuvaa siitä mitä on tapahtunut. Ymmärrän kanssa tuon mahdottomista paikoista selviytymisen, muuta sarja ei ole todellakaan lähelläkään normaalia Hollywood-selviytymistä. Suosittelen katsomaan pari jaksoa jotain Havaii 5-0:ta ni luo perspektiiviä.

@Varis ymmärrän tuskasi. On semi mahdonta silti vaatia sarjalta olla 8 kautta olevan aina vähän parempi kuin edellinen kausi. Jonkun mielestä siis. Mielestäni ensimmäiseen viiteen kauteen mahtuu paljon parhaita hetkiä mutta myös paljon tylsiä hetkiä. En myös ajattele että sarjaa olisi 7,5 kautta kasvatettu tätä taistelua varten. Kysymys on aina kuitenki ollut Iron Thronesta. Plus itsellä on yhä kuset sukassa ja muualla kun en usko siltikään että suurintaosaa kuolemista on ohi. 3 jaksoa aikaa twisteille.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Tuli kyllä jännättyä koko ajan. Tunti ja kymmenen minuutin kohdalla vasta tuli tarve katsoa, että jokos tämä muka loppuu kun tuli yhtäkkiä "loppuratkaisun aika" -fiiliksiä. No se loppuhan sieltä pätkähti ja heräsin, että menipäs aika nopeasti. Kämppä oli pimeänä ja televisio tarpeeksi iso, niin selvää sain sen verran kuin oli tarkoituskin. Sanotaanko näin, että näin isoa mähinää ei televisiosarjaan saa tehtyä ilman että jossain säästetään, ja pimeydellä säästettiin taatusti useampi miljoona budjetissa. Tarpeeksi sain selvää ja komean visuaalista tykitystä suurimman osan ajasta, niin en jaksa valittaa.

"Yksikään armeija ei voita Dothrakeja avoimessa maastossa" tai jotain vastaavaa sanottiin jo ekalla kaudella. Eli alun kamikazella oli ihan tuon fantasiamaailman järkeen käyvä syy, vaikka vituiksi meni.

Jos ex-Branin korppilentelyä ei seuraavassa jaksossa selitetä, niin vituiksi meni ja pahasti. Itseäni ei haittaa, vaikka tuntemattoman uhan, eli NK:n, lopulliset motiivit/suunnitelmat jäisivät hämärän peittoon, mutta tuon autistin lailla käyttäytymisen syy ei yksinkertaisesti saa olla silkka autismi.

Bran lensi niillä korpeilla suoraan NK:n luo ja paljasti sijaintinsa tahallaan jotta NK osaisi tulla juuri sinne. Viimeistään kun hän mursi lohharilla väylän kohti tuota puuta/metsää. Branin juoni siis, hän tiesi siis jo mitä tuli tapahtumaan (kuten ilmeisesti Melisandre kans).

Alun ylimielisellä ratsujoukon tuhoamisella oli tietenkin tarkoitus vain rakentaa pelkoa ja lietsoa paniikkia, katsojan kannalta. Samalla kertoa kuinka dothrakit oli ilmeisen ylimielisiä ja aliarvioivat vastuksen täysin. Samankaltaista settiä oli sormusten herrassa kans. Perus plot-device.

Pimeydestä sen verran että tottakai siellä oli pimeä, siellähän oli yö. Ihmeellistä olis jos jonkun keskiajan yöt olisi muka valkeita.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Nedin, Robbin, Tywinin, Oberynin jne kuolemissa oli se hienoa, että katsoja ei odota sitä. Näiden hahmojen tarina ei tavallaan ollut vielä kerrottu; Se vaan loppuu kesken ja kääntää kaiken päälaelleen. Ei kaikille tarvitse kirjoittaa sankarin loppua. Ei kaikkien tarvitse pelastua viime hetkellä. Se mistä Hound, Tormund, Sam sun muut ovat selviytyneet vain, koska ovat suuren yleisön suosikkeja on absurdia. Ja vielä ärsyttävämpää tästä tekee se, että heille on kaikille kirjoitettu varmaan viisi kohtausta jossa ovat jo kuolemassa, mutta joku pelastaa viimeisellä hetkellä. Paskaa kirjoittamista joka tappaa jännityksen. Pari kautta sitten Euron olisi pistänyt Theonin ja Yaran kylmäksi eikä olisi mitään Theonia taistelemassa yksin kuolleiden armeijaa vastaan jonkun vitun tikun kanssa. Lyanna olisi viskattu seinään ja jättiläinen olisi jatkanut rellestämistä. Sam olisi ihan tasan tarkkaan kuollut viimeistään tässä taistelussa. Mutta Game of Thrones ei ole sellainen enään. Kaikki päähahmot lähtevät sankarillisesti huutaen ja miekkaa heiluttaen, jos edes lähtevät. Septin räjäytys oli viimeinen hieno tempaus mitä sarja mielestäni teki, mitä hahmojen tappamiseen tulee.

Hoksasitko että NK lähti haluamallasi tavalla eli ”täysin yllättäen”. Mutta vaikka ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, pitää tuon yllätyskuolema-mekanismin toimia kaikkiin suuntiin, hyviksille ja pahiksille.

Ja itse arvasin Ned Starkin kuoleman aikanaan mutta NK:n en.

Niin no, jos olisi ollut jossain siellä tornin katolla, niin aika hankala olisi zombien sinne päästä. Etenkin jos ihmissoltut suojelisivat lohareitaan, eli isoimpia valttikorttejaan. Toki yön kuninkaan ratsastettua paikalle, olisivat hyvät loharit joutuneet jättämään ortensa ja ihmisten epätoivoinen tappelu olisi saanut jatkua.
Lohharit eivät olisi voineet jäädä paikoilleen koska NK:n entourage olisi jääkeihästänyt ne samantien. Kokoajan liikkeessä tai matalalla.
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Hoksasitko että NK lähti haluamallasi tavalla eli ”täysin yllättäen”. Mutta vaikka ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, pitää tuon yllätyskuolema-mekanismin toimia kaikkiin suuntiin, hyviksille ja pahiksille.

Ja itse arvasin Ned Starkin kuoleman aikanaan mutta NK:n en.
Hoksasin. Mutta NK:lle ei ollut oikeastaan mitään taustatarinaa, ei mitään motivaatiota. Kaikki jäi täysin auki. Jokin järki pitäisi olla siinä, miten tilanteeseen päädytään. Kaikki luettelemani tyypit kuolivat suht realistisissa skenaarioissa ja omien päätöstensä / tekojensa seurauksena. Ehkä jos NK olisi jotenkin kirjoitettu selvästi ylimieliseksi ja malttamattomaksi, olisi tuossa ollut enemmän järkeä, että kävelee ilmiselvään ansaan Brannin luokse. Tosin edes NK ei olisi voinut arvata, että Arya käytännössä teleporttaa selän taakse ja kuittaa "nothing personal, kid".

Ja olihan tuossa yllätyskuolemassa lueteltuna Tywin, joka oli "pahis". Joffery menee samaan kastiin, vaikka en häntä maininnutkaan. Roose Bolton myös.
 
Viimeksi muokattu:

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Eikös niistä ole tekeillä joku spinoff?
Jotain sellaista, mutta eihän se niin voi mennä, että selitetään sitten ehkä mahdollisesti mahdollisessa spin-off sarjassa joka tulee joskus. White Walkerit ja NK ei käytännössä tehneet yhtään mitään tässä taistelussa. Tuhansien vuosien projekti pysähtyy ensimmäiseen linnakkeeseen ja vastarintaan? Ja vieläpä noin holmöllä ja epäuskottavalla tavalla? Voi voi. Vähän sääli vaan. Ymmärrän, että se olisi ollut vaikeaa ja varmaan ajattelua vaativaa kirjoittaa NK:lle kuolema jossa on jotain järkeä. Nyt mentiin rule of coolin mukaan.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Täällä kritiikin ihmettelijät eivät ollenkaan tajua sitä mikä kritiikin esittäjät on sarjaan alunperin koukuttanut ja tehnyt sarjasta erityisen. Sarjan alkupuolellahan nimenomaan näytti aivan selvältä että Ned Stark on sellainen hahmo jota "ei voi tappaa". Samoin Robb oli aivan keskeinen Stannisista puhumattakaan ja lukuisat muutkin näennäiset tärkeät juonilangat katkesivat kesken kaiken ihan vain kun hahmot ajoivat itsensä tilanteisiin joista selviäminen ei ollut todennäköistä. Nyt tuolla kaikenmaailman Samit, Jorahit, Jonit ja kumppanit ajavat itsensä aivan liukuhihnalta tilanteisiin, joista selviäminen on vielä aivan helvetisti epätodennäköisempää. Mutta tietenkin selviävät. Paitsi Jorah lopulta taisteltuaan menestyksekkäästi arviolta kymmeniä vihulaisia vastaan tilanteessa jossa nirrin olisi luullut lähtevän molemmilta sekunneissa. No ei lähtenyt. Sitten "vasta-argumenttina" tarjoillaan jotain "ei niitä päähenkilöitä kantsi tappaa" -järkeilyä, kun juuri tuon ajattelun puuttuminen on ollut tärkeä GOT:n muista erottava tekijä. Mikä ihme pakottaa kirjoittamaan esim. täysin taistelutaidottoman Samin jatkuvasti toivottomaan tilanteeseen zombien alle ja selviämään hengissä, kun vieressä karaistuneet soturit syödään elävältä. Ihmepelastumiset ja oudot sattumukset voivat olla upea tehokeino ja juonen suola, mikäli niitä osataan käyttää säästeliäästi tarkkaan harkiten. Joka jaksossa (no, ainakin taistelujaksossa) parikymmentä "yksi miljoonasta" -ihmepelastumista on ainoastaan huonoa/laiskaa käsikirjoittamista vaikka se nyansseista piittaamattomiin yksinkertaisen mättöviihteen ystäviin uppoaisikin. Vaaran tuntu alkaa olla kadonnut siihen pisteeseen että Star Warsiakin katsoessa pelottaa enemmän päähenkilöiden puolesta.

Nykyään sarja on hollywood-sarja. Helvetin laadukas sellainen ja edelleen sisältää upeita kohtauksia, mutta hollywood-sarja yhtäkaikki. Ei mitenkään ainutlaatuisen eeppinen, vaan pitkälti poikkeuksellisen suurella budjetilla toteutettu ja mielenkiintoiseen tarinaan pohjaava.

Jos Sinuhe egyptiläisen jatko-osaksi olisi Ilkka Remes kirjoittanut vertahyytävän dekkarin, vaikka sitten huippuhyvän sellaisen, voisin väittää että erittäin ymmärrettävästi alunperin Sinuheen mieltyneet olisivat karvat pystyssä. Mutta totuushan on että Remes myy ja uppoaa ja kuvitteellinen keskustelu täyttyisi "mitä valitatte, kyllä minä tästä tykkäsin" -viesteistä. Räiskettä ja räminää ja pipoa vaan löysemmälle jos dialogi, kerronta tai juonen epäloogisuudet eivät miellytä.

No, ehkä tästä vielä juontakin on osittain pelastettavissa, vaikka todella vaikea on suhtautua enää johonkin Cerseihin pääpahiksena. Ensimmäisestä jaksosta asti on pohjustettu white walkereiden hyökkäystä ja ikuista yötä. Mitä väliä isossa kuvassa kuka nyt päätyy istumaan iron thronelle muutamaksi vuosikymmeneksi? Itselläkin kävi kyllä mielessä hetken Branin ja NK:n yhteistyö kun NK asteli niin verkkaisesti ramman "viholaisensa" luo. Tuon yhdistin päässäni kohtaukseen jossa Theon totesi vallihaudan olevan sytytetty, jolloin Bran lehahti korppiparven kanssa tiedustelemaan. Hänhän päätyi aivan NK:n tuntumaan ja samalla hetkellä NK ilmeisesti taikavoimillaan ohjasi kuolleet heittäytymään liekkien päälle sillan muodostamiseksi. No, tämä taisi olla kuvitelmaa ja luultavasti Bran on Bran ja hänen warg-sekoiluihinsa ei enää palata. En yhtään ihmettelisi jos jää hengaamaan taikapuun luokse muun poppoon lähtiessä etelään emmekä saa hänen taistelun aikaisesta toiminnastaan (tai sen puutteesta) mitään järkevää selitystä.

edit: Erityismaininnan ansaitsee Jorahin ilmestyminen Danin hätiin. Hän siis taisteli piiritetyssä linnassa muurilla ja linnanpihalla ylivoimaista vihollista vastaan joka vyöryi tuhatpäisenä hyökynä puolustajien yli. Yhtäkkiä hän on linnan muurien ulkopuolella pelastamassa kuningattarensa, jonka niin ikään piti olla tuhansien vihollisten saartamana. Makes sense.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Jotain sellaista, mutta eihän se niin voi mennä, että selitetään sitten ehkä mahdollisesti mahdollisessa spin-off sarjassa joka tulee joskus. White Walkerit ja NK ei käytännössä tehneet yhtään mitään tässä taistelussa. Tuhansien vuosien projekti pysähtyy ensimmäiseen linnakkeeseen ja vastarintaan? Ja vieläpä noin holmöllä ja epäuskottavalla tavalla? Voi voi. Vähän sääli vaan. Ymmärrän, että se olisi ollut vaikeaa ja varmaan ajattelua vaativaa kirjoittaa NK:lle kuolema jossa on jotain järkeä. Nyt mentiin rule of coolin mukaan.

Eihän sen niin pitäisi mennä mutta tää on HBO:lle niin iso rahalehmä että viattomat kärsii. Mutta ei unohdeta että kolme jaksoa jäljellä ja kaikki voi vielä selittyä... tai sitten ei. Katellaan.
 
F

Flonaldo

Ompas täällä monen maskuliinisuus kärsinyt, kun sankari on ollut nuori nainen eikä mies. Varmaan samat vihaavat Marvelin puolella Captain Marvelia.
Tuntuu kyllä ottavan tämä todella koville.

Nostalgia on myös todella väkevää. Niissä ensimmäisissä kausissa oli aika paljon yhdentekevää höttöä. Paljon loistavaa, mutta paljon jotain muutakin. Nyt niitä muistellaan kuin joka jakso olisi ollut Red Wedding. Puhumattakaan siitä, että niiden kausien tahdilla tarina olisi lopussa ehkä kaudella 16, kun tuottajat olisivat vaihtuneet neljään kertaan, yksikään alkuperäinen ohjaaja ei olisi mukana, päähenkilöiden esittäjät olisivat vaihtuneet kuin saippuaoopperissa ja Lyanna Mormont näyttäisi kolmevitoselta.

Tässäkin jaksossa oli heikkoja hetkiä, mutta hieman tuntuu erikoiselta ajatukselta, että kaikki olisi pitänyt tappaa ihan tappamisen ilosta. Kautta on kuitenkin kolme tuhtia jaksoa jäljellä ja jokaisella vielä hengissä olevalle varmaan paikkansa siinä juonessa. Jos taas kaikki jääkin vaan ilmaan leijumaan ilman selityksiä, sitten saakin kritisoida.

Lisäksi prophecyt otetaan täysin todesta. Mitään syytä tälle ei ole. Eikö se opetus voi yhtä lailla, ja itse asiassa paremmin, olla, että kaikki prophecyt ovat yhtä todellisia kuin Old Nanin tarinat? Cersein prophecykin on ollut 99% itse itseään toteuttava, ei mikään tähtiinkirjoitettu kohtalo.

Eka demo oli paras.
 

Rambokala

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Tässäkin jaksossa oli heikkoja hetkiä, mutta hieman tuntuu erikoiselta ajatukselta, että kaikki olisi pitänyt tappaa ihan tappamisen ilosta. Kautta on kuitenkin kolme tuhtia jaksoa jäljellä ja jokaisella vielä hengissä olevalle varmaan paikkansa siinä juonessa. .
Ei, vaan tarvitseeko ne hahmot kirjoittaa seitsemän kertaa saman jakson sisällä ihan mahdottomaan tilanteeseen, josta kuitenkin ovat selvinneet uuteen mahdottomaan tilanteeseen seuraavassa kohtauksessa? Ei täällä kukaan vissiin tahdo, että tapetaan hahmoja vaan koska "täytyy".

Kovasti ihmettelen millä CV:llä näitä pääsee jengi käsikirjoittamaan, on nimittäin sen tason paskaa joka on vielä helposti korjattavissa...
 
Viimeksi muokattu:

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Todetaan nyt vielä että itseä ei haittaa pätkääkään Aryan sankaruus. Hahmona ansaitsee sen paljon paremmin kuin Jon ihan juuri sarjankin hengessä. Jonhan on vetänyt plot armor päällä hölmöilystä toiseen naiivimpana kuin kasvatti-isänsä kuuna päivänä. Arya on juuri sellainen häikäilemätön, pistävän älykäs ja juonikas ja nykyisellään vielä vertaansa vailla olevat taistelutaidot omaava, jonka kuuluukin dominoida. Tietysti on ymmärrettävää että Jonin ihmepelastukset vaikuttavat nyt entistäkin typerämmiltä kun hän ei se ennustusten suuri vapahtaja ilmeisesti ollutkaan.

Ylipäänsä en ole ainakaan täällä nähnyt yhtä ainoaa kommenttia jossa Aryan naiseus saisi negatiivisen kaiun. Lähinnä nämä @Flonaldo :n ja @Tjapalala :n perustelemattomat heitot ovat naurettavia. Toisilla on kai käsitys että kun nostaa jonkun tällaisen itse uneksimansa "epäkohdan" esille, on automaattisesti älykäs havainnoija.
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei, vaan tarvitseeko ne hahmot kirjoittaa seitsemän kertaa saman jakson sisällä ihan mahdottomaan tilanteeseen, josta kuitenkin ovat selvinneet seuraavaan mahdottomaan tilanteeseen seuraavassa kohtauksessa? Ei täällä kukaan vissiin tahdo, että tapetaan hahmoja vaan koska "täytyy".

Juuri näin. Itse jopa vähän pelkään että jonain shokkiyllärinä ja kompensaationa seuraavissa jaksoissa sorrutaan tappamaan jengiä ihan vaan "koska hei - tämä on shokeeraavaa". Kovia ovat nämä antikriitikot keksimään annetusta kritiikistä olkiukkoja joita sitten nerokkaasti sivaltavat sanan säilällään.
 
F

Flonaldo

Ei, vaan tarvitseeko ne hahmot kirjoittaa seitsemän kertaa saman jakson sisällä ihan mahdottomaan tilanteeseen, josta kuitenkin ovat selvinneet uuteen mahdottomaan tilanteeseen seuraavassa kohtauksessa? Ei täällä kukaan vissiin tahdo, että tapetaan hahmoja vaan koska "täytyy".
Ei. Jos niiden muutamien hetkien takia 80 minsaa oli pelkkää karmeaa paskaa, niin vaikea nähdä, että mikään olisi koskaan hyvää ollut - tässäkään sarjassa. Niitä hetkiä oli, mutta ne todellakin olivat hetkiä, eivät ainakaan minun mielestäni koko jakson kaari. Niistäkin ainoa, mikä itseäni kahta sekuntia pidempään tökki oli Edd-Sam.
Todetaan nyt vielä että itseä ei haittaa pätkääkään Aryan sankaruus. Hahmona ansaitsee sen paljon paremmin kuin Jon ihan juuri sarjankin hengessä. Jonhan on vetänyt plot armor päällä hölmöilystä toiseen naiivimpana kuin kasvatti-isänsä kuuna päivänä. Arya on juuri sellainen häikäilemätön, pistävän älykäs ja juonikas ja nykyisellään vielä vertaansa vailla olevat taistelutaidot omaava, jonka kuuluukin dominoida. Tietysti on ymmärrettävää että Jonin ihmepelastukset vaikuttavat nyt entistäkin typerämmiltä kun hän ei se ennustusten suuri vapahtaja ilmeisesti ollutkaan.

Ylipäänsä en ole ainakaan täällä nähnyt yhtä ainoaa kommenttia jossa Aryan naiseus saisi negatiivisen kaiun. Lähinnä nämä @Flonaldo :n ja @Tjapalala :n perustelemattomat heitot ovat naurettavia. Toisilla on kai käsitys että kun nostaa jonkun tällaisen itse uneksimansa "epäkohdan" esille, on automaattisesti älykäs havainnoija.
Hyvä, että sinua ei haittaa. Lukaise tästä vaikka muutama sivu taaksepäin tai mistä tahansa muualta kommentteja wannabe-badassninjasta, animeprinsessasta, soturiprinsessa-Xenasta, niin löydät keitä se haittaa. Ja jos niissä ei mielestäsi dissata Aryaa sukupuolen takia, niin sitten olet ainakin kavereita noiden mutsin kellarista kirjoittavien leukapartojen kanssa. Mutta uskotaan, että et vaan huomannut noita.

***

Siinäkin nostalgia tuntuu nousevan esiin, kun nyt kaikki tapahtumat ovat plot armoria. Ilman plot armoria Sansa ja Tyrion olisi dekapitoitu Purple Weddingin jälkeisessä jaksossa. Bran olisi kuollut viimeistään Wallin tuolla puolen. Ja listaa voisi jatkaa loputtomiin. Taikatemput ovat kelvanneet monta vuotta.

Ja kyllä, niiden taikatemppujen toteutus on muuttunut tökerömmäksi kuin aiemmin. Mutta niin kuin nyt täytyy uskoa, että maailmassa on lohareita ja jollain uskomattomalla suunnitelmalla hyvikset (ja välillä pahikset) selviävät tilanteista, niin täytyy joskus vaan heittäytyä siihen tarinaan mukaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
En tosiaan laskenut montako kertaa koettiin ihmepelastuminen per/henkilö mutta loppua kohden se ainakin toimi mielestäni hyvin kun Jon eteni epätoivoisesti kohti Brania ja näki ympärillään ystäviään ja tovereitaan lähellä kuolemaa mutta ei yksinkertaisesti voinut auttaa koska Branin luo on päästävä. Jos he eivät olisi olleet kusisessa paikassa niin kohtaus olisi menettänyt painetta. Sitten jäälohikäärme sai hänet kuitenkin mottiin. Jos tuo oli jonkun mielestä laiskaa käsikirjoittamista niin nostalgialasit tosiaan on liian vahvat. Ei ne alkutuotantokaudetkaan mitään Danten tasoista käskirjoittamista olleet.

Edit. Toki osan heistä olisi voinut tapattaa mutta ihan vain tappamisen ilosta? Jaksossa kuitenkin meni pari suht kovaa nimeä Mormont varmaan ykköstähtenä.
 
Viimeksi muokattu:
F

Flonaldo

Lisäksi ihmeelliseltä tuntuu se kritiikki, että Arya olisi ollut jotenkin "irrallinen".

Aryan tarinaa on rakennettu seitsemän kautta, hyvin tarkkaan, tähän pisteeseen.

Tässä jaksossa taas Arya oli ainoa hahmo, jolla oli selvä kaari, muiden keskimäärin vain mähistessä. Alun innokas odotus => wighteja kumoon juuri niin upeasti kuin vain voi => itseluottamuksen horjuminen, kun omissa soi => pelko => kauhu => pelastuminen => liki main luovuttaminen => uusi nousu ja boom!

Tuossakin kritiikissä tuntuu, että a) joko Jonin olisi pitänyt tulla sieltä läpi harmaan kiven ja kaikkien muiden tarinoiden kaltaisesti miekkatappelussa ja kertoimella 1,20 ottaa se oletettu päänahka tai b) olisi pitänyt tulla joku täysin uskomaton ässä hihasta, mitä kukaan ei olisi mitenkään tajunnut. Miten seitsemän+ kautta tulleessa sarjassa sellainen olisi mahdollista tai ylipäänsä tarinan kannalta järkevää?
 

Nick Neim

Jäsen
Tässäkin jaksossa oli heikkoja hetkiä, mutta hieman tuntuu erikoiselta ajatukselta, että kaikki olisi pitänyt tappaa ihan tappamisen ilosta.
Tossa edellä jo tähän hyvin vastattiinkin, että ei kai täällä kukaan toivo, että hahmoja tapetaan vain tappamisen ilosta.

Lähinnä tämän jakson paras esimerkki oli Sam, mies, jolla ei ollut taistelukentällä mitään roolia juonen kannalta. Mies joka pysyi kasan alimmaisena hengissä kai kahteenkin kertaan jaksossa, ja onnistui ilmeisesti juoksemaan(!) wightilta karkuun Eddin kuoltua? Tämä siis sen jälkeen, kun wight jäi jostain syystä tuijottamaan Samia, ensiksi lävistettyään Eddin. Siinä unohtuu kuolleiltakin tappamiset, kun se Sam nyt vaan sattuu olemaan niin sympaattinen hahmo.

Tuskin kukaan, ja korostaen sanaa kukaan olisi sen suuremmin kritisoinut Samin henkiinjäämistä, jos mies olisi ollut Gillyn kanssa kryptassa koko hyökkäyksen ajan. Toki sinnekin hyökättiin, mutta huomattavasti turvallisempaa siellä olisi ollut, ja olisi ihan järkevää, että Sam jäisi lukuisten muiden tavoin henkiin. Nyt Sam kuitenkin tuotiin taistelutantereelle pelastautumaan epärealistisista tilanteista, vaikka juonen kannalta sillä ei ollut mitään merkitystä.

Tämän myötä jaksoon saatiin pari yhtä katsojien suosikin täpärää tilannetta, josta juuri ja juuri pelastuttiin onnen, epäloogisuuden ja kaiken muun typeryyden vuoksi. Tämä kaikki siis siksi, että mies teki taistelukentällä...no ei oikeastaan yhtään mitään. Korkeintaan tapatti Eddin.

Siksi tämä on "Hollywood", ja siksi tämä riepoo monia. Jos näitä läheltä piti -tilanteita tulee jatkuvalla syötöllä sarjassa ja vieläpä ihan turhaan, ts. ne on luotumalla luotuja, eikä juonen kannalta oleellisia, ei se ole kuin laiskaa ja suurta yleisöä kosiskelevaa käsikirjoitusta, joka osaa porukasta vituttaa.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Lähinnä tämän jakson paras esimerkki oli Sam, mies, jolla ei ollut taistelukentällä mitään roolia juonen kannalta.

Paitsi Jonin läheisimpänä ystävä toi painetta Jonille kun hänen piti jättää Samia auttamatta vaikka katsoi tätä pitkään ohi mennessään koska Bran oli prioriteetti nro1 ja koska Jonin epätoivoinen eteneminen harhautti katsojia auttamaan Aryan yllätystä.

Juonikuvion mielekkyydestä tai laiskuudesta jokainen voi olla omaa mieltään mutta rooli hänellä oli.
 

Nick Neim

Jäsen
Ja jos tuon myötä kaikki on pelkkää paskaa, niin vaikea nähdä, miten mikään viihde-elämys on voinut koskaan tyydyttää.
Taitaa olla hieman vaikea nähdä muutakin. Jos puhun parhaasta esimerkistä, ei se tarkoita sen suinkaan olevan ainoa, mikä jaksossa tökkii.

Paitsi Jonin läheisimpänä ystävä toi painetta Jonille kun hänen piti jättää Samia auttamatta vaikka katsoi tätä pitkään ohi mennessään koska Bran oli prioriteetti nro1 ja koska Jonin epätoivoinen eteneminen harhautti katsojia auttamaan Aryan yllätystä.
Juonen kannalta tämä oli siis oleellinen miten? Branin prioriteettia nro1 on alleviivattu vaikka kuinka ja kauan, eikä Jonin epätoivoinen eteneminen harhauttaakseen katsojia Aryasta olisi vaatinut Samiakaan wight-kasan alle. Jonin epätoivoinen eteneminen kuvattiin ihan ilman Samiakin, ja prioriteetti nro1 olisi tarpeen tullen voitu huomattavasti uskottavammin kuvata Danyn kanssa, joka taistelukentällä pyöri, ja joka Jonille taitaa olla jopa Samiakin tärkeämpi henkilö. Ehkä. Jos siis sitä prioriteettia erikseen haluttiin alleviivata. Puhumattakaan siitä, kuinka kaukaa haetulta tuo kuulosti.

Ei siis näemmä yhtään mitään roolia.
 
Viimeksi muokattu:

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Juonen kannalta tämä oli siis oleellinen miten?


Juonen kannalta "oleellinen"? Ei mitenkään, ainakaan näillä tiedoilla jotka meillä nyt on mutta oleellisesta ei ollut mitään puhetta.

Monet luulee että kaikki mitä tapahtui "kultaisilla ensimmäisillä kausilla" oli oleellista mutta turhaan luulevat.
 

Nick Neim

Jäsen
Juonen kannalta "oleellinen"? Ei mitenkään, ainakaan näillä tiedoilla jotka meillä nyt on mutta oleellisesta ei ollut mitään puhetta.
Niin, lähinnä pointti oli siinä, että kaikki olisi tapahtunut täysin samalla tavalla, olisi se Sam ollut siellä taistelukentällä tai ei. Siksi Samilla ei siis ollut taistelukentällä mitään roolia, koska Jon olisi ihan samalla tavalla jatkanut sitä "epätoivoista etenemistään" harhauttaakseen katsojia. Ja siksi Sam tuotiin taistelukentälle ainoastaan sen takia, että saadaan pari ihmepelastusta kameroille.

Kuten sanottua, ei ollut roolia. Ei edes noin kaukaa haetulla teorialla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös