TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 520
  • 3 873

Rapala

Jäsen
Aloin itse katsoa GOT:ia kun kolmas kausi oli käynnissä. En tiennyt sarjasta yhtään mitään ja olin välttynyt kaikelta spoilaantumiselta. Juonenkäänteet tulivat täysin puuntakaa, henkilöhahmot oli pohjustettu aivan poikkeuksellisen hyvin ja sarjan visuaalisuus oli huikeaa. Sarja teki vaikutuksen.

Nykyäänkin sarjaa kyllä katsoo oikein mielellään, mutta osaltaan viehätystä on ehkä pilannut kaiken etukäteisspekulaation lukeminen. Enää juonenkäänteet eivät pääse yllättämään, kun kaikki on jo spekuloitu etukäteen. Itseäänhän tästä saa syytää, mitäs lueskelen. Toisaalta taas sitten esim hs:n mainio "westerosin kirjeenvaihtaja" on myös tuonut paljon asioita esiin, joihin ei ole itse älynnyt kiinnittää huomiota. Kaksipiippuinen juttu.

Nyt juonikuviot näyttää turhan selkeiltä, täytyy toivoa, että Martinin loppuratkaisu onnistuu vielä kerran yllättämään aivan totaalisesti.

Hieno sarja joka tapauksessa.

Niinpä, kuin omalta näppikseltä. Sarja on suuruudessaan kerännyt ympärille niin ison fanikultin, joka tuntuu jatkuvasti pohtivan ja ennustavan tulevia käänteitä. Tämä on myös sarjalle itselleen sekä hyvä että huono asia. Se että ihmiset addiktiossaan ja tiedonjanossaan keksivät eri juonenkäänteitä, tai arvailevat mitä tulevan pitää aiheuttaa positiivista parranpärinää ja mielenkiintoa, mutta toisaalta väistämättä myös spoilaa tulevia käänteitä ja aiheuttaa sen tunteen, että mikään ei muka olisi sarjassa enää yllättävää.

Mutta kun ihan tosissaan miettii vaikkapa mahdollisia ensi jaksoa niin todennäköisesti satunnainen, kutsutaan nyt vaikka neutraali, katsoja uskoo että jaksossa käydään sota Night Kingin ja Talvivaaran välillä. Neutraali katsoja ei kuitenkaan ehkä(todennäköisesti) tiedä, että jakson on käsikirjoittanut sama henkilö kuin sarjan aiemmat suuret taistelukohtaukset ja että kohtaus tulee olemaan koko tv- ja elokuvahistorian pisin taistelu. Tai sitä että Night King saattaa ollakin matkalla Talvivaaran sijasta Kings Landingiin, ja varmaan harvassa on nekin jotka ymmärtävät että Talvivaaran kryptissa on mahdollisesti tuhansia polttamattomia ruumiita kenties valmiina liittymään Night Kingin joukkoihin ja siten yllättämään sisältäpäin. Neutraali katsoja ei myöskään lue jatkoaika.comin(tai minkään muun palstan) kirjoittajien luomia mahdollisia "tulee kuolemaan listoja" ja siten tavallaan valmista itseään näiden kuolemaan jo etukäteen. Kyllä voin itsessäni kuvitella ainakin aikamoisia tunneryöppyjä, jos edellisen kaltaiset tapahtumat tapahtumat todella tapahtuvat ja niistä ei olisi etukäteen mistään lukenut. Meistä varmaan jokaisella on omat ajatukset henkilöistä, jotka ensi jaksossakin tulevat kuolemaan. Tarpeeksi monen yksittäisen kirjoittajan jälkeen todennäköisesti kaikki kuolevat onkin lueteltu ja kukaan ei enää ylläty ja kaskummaa, sarja onkin helkkarin ennalta-arvattava.

Se että sarja on edelleen niin hyvä ja mielenkiintoinen, että tämäkin ketju kaiken muun materiaalin internetissä ohella keräävät päivittäin helvetisti viestejä ja lukukertoja, ja siten jatkuvasti turruttaa ja spoilaannuttaa lukijoitaan tuleviin tapahtumiin ei ole sarjan vika tai tee sen tapahtumista erityisen ennalta-arvattavia. Sarja on aikanaan kerännyt itselleen valtavan katsojaryhmän ja kärsii nyt sen vaikutuksista tuotantoon. Pitkät kuvaus- ja odotusajat tuotantokausien välillä ei taatusti ole auttaneet asiaa vaan päinvastoin kasvattaneet fanikunnan tiedonjanoa ennestään pitkien odotuksien ajalta. On selvitetty kuvauspaikat, näyttelijöiden läsnäolo kuvauspaikoilla, episodien lukumäärä, minuuttimäärä jne jne. Kuinka moni tv-sarja tai elokuva on koskaan historiassa ollut samanlaisen valtavan fanipaineen alla? Välillä tuntuu että sarja saa poskettoman paljon kritiikkiä ihan vain sen takia että intohimoisimmat ja tarkimmat seuraajat jatkuvasti tuottavat saataville spekuloitavaa materiaalia, josta osa väistämättä osuu aina oikeaan.
 

Tifosi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Home Box Office
Kuinka moni tv-sarja tai elokuva on koskaan historiassa ollut samanlaisen valtavan fanipaineen alla? Välillä tuntuu että sarja saa poskettoman paljon kritiikkiä ihan vain sen takia että intohimoisimmat ja tarkimmat seuraajat jatkuvasti tuottavat saataville spekuloitavaa materiaalia, josta osa väistämättä osuu aina oikeaan.

Nykypäivänä katsojamäärien tarkahko selvittäminen on tottakai paljon hankalampaa kuin ennen nettiaikaa mutta kysymyksestäsi tuli heti mieleen oma henk.koht. suosikkini sit-com-viihteen saralta eli Seinfeld. GoTin suurin katsojamäärä on googlen mukaan reilut 17 miljoonaa kun Seinfeldin finaalia katsoi 76 miljoonaa ihmistä ja nykyjonnet tuskin tietävät millaisen vastaanoton Seinfeldin finaali aikanaan sai.

Sen tuotanto pidettiin tiukasti salassa ja studioiden edessä päivysti uutiskanavat vakoilemassa vierailevia tähtiä. Hype kasvoi järkyttäviin mittasuhteisiin ja ihmiset alkoivat miettiä miten sarja päättyisi, keksivät omia juonikuvioitaan parhaaksi mahdolliseksi lopuksi mutta tekijöillä oli tarjolla kierrepallo joka poikkesi kaikkien arvailuista kun Larry David ja Jerry vain halusivat tuoda kaikki sarjan aikana nähdyt hahmot vielä kerran morjenstamaan.

Vastaanotto oli paskamyrsky tottakai.
Samankaltainen tapahtui Sopranosin finaalista tosin se oli niin älykäs että mielenpahoittaminen siitä on tyhmyyden merkki;)

Sitten on tietenkin Frendit ja Breaking Bad joiden lopetus oli kaikkien tiedossa from day one.

Kun GoT pian loppuu niin 100% varmaa on jo nyt että iso määrä "faneista" on raivoissaan.
 
Nykyäänkin sarjaa kyllä katsoo oikein mielellään, mutta osaltaan viehätystä on ehkä pilannut kaiken etukäteisspekulaation lukeminen. Enää juonenkäänteet eivät pääse yllättämään, kun kaikki on jo spekuloitu etukäteen.
Tämä kyllä harmittaa itseä, mutta jotenkin kuuluu asiaan. En minä esimerkiksi viime jaksossa tuota kryptan korostamista huomioinut samalla tavalla kuin monet täällä ja mahdollisesti tulevassa jaksossa noiden kuolleiden ylösnousemus olisi päässyt yllättämään. Tämmöisiä tilanteita ollut useita nyt parit viime kautta kun ennakkospekulointeja olen lukenut.

Ehkä pitäisi nyt vain lopettaa viimeisten jaksojen ajaksi, vaikka onkin tullut jo luettua kaikki mahdolliset ja mahdottomat lopetustyylit sarjalle.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Jotenkin sitä salaa kuitenkin toivoo, että loppuhuipennus olisi jotain aivan päinvastaista kuin mitä suuri yleisö odottaa. (esimerkiksi. paha kukistuu ja Jon hallitsee tätinsä kanssa koko mannerta) Jokin takaraivossa naksuttaa että loppu ei tule olemaan kovinkaan onnellinen, ja minkäänlaiselle sarjan jatkumiselle ei annettaisi edes mahdollisuutta.

Onpas odottavan aika pitkä...
 

blue line

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voihan niitä loppukuvioita miettiä etukäteen, mutta tuskin kukaan pystyy tarkalleen ennustamaan loppua vielä tässä vaiheessa, koska vain mielikuvitus on rajana erilaisille mahdollisuuksille. Sarjan kannalta oleellisempaa olisi, että lopetus tuntuu uskottavalta kuin mikä se tarkalleen ottaen on.

Se ennalta-arvattavuus, josta ole itse aikaisemmin puhunut ja mikä itseäni häiritsee sarjassa nykyisin, ei liity tulevien juonikuvioiden arvaamiseen pitkälle eteenpäin. Enemmän kyse on siitä, miten jokin kohtaus loppuu, tuntuuko jokin vaara todelliselta, onko hahmo uskottava yms. Mitä enemmän sarjoja on nähnyt, sitä enemmän ne alkavat muistuttamaan toisiaan ja GoT on menettänyt merkittävästi omaa alkuperäisyyttään Martinin materiaalin loppumisen myötä. Näin ollen ihmepelastumiset ja kohtausten jääminen "jänniin kohtiin" ovat ikävästi yleistyneet. Hahmot ovat myös alkaneet muistuttamaan enemmän satuhahmoja, jotka pukeutuvat hyviksi tai pahoiksi ja tekevät ennalta arvattavia ratkaisuja.

Eniten ärsyttää se, että jotkin asiat juonessa ovat muuttuneet niin ärsyttävän tyhmiksi. Esimerkiksi tämä nykyinen juonikuvio, jossa Cersei sanoo tulevansa armeijoineen ja sitten ei tulekaan. Hähää! Nerokasta. Nyt ne on kaikki pulassa. Onneksi sentään saimme fiilistellä kokonaisen jakson verran vielä kaikkien tuttujen hahmojen kanssa, ennen kuin ne potkaisee tyhjää. Sehän olisi mieletöntä, jos jollekin kävisi kalpaten täysin yllättäen. Tämähän on ollut täysin vierasta sarjalle siitä lähtien, kun Jon Snow potkaisi tyhjää, paitsi ettei potkaissutkaan. Onneksi kaikki tajusivat asian kuitenkin etukäteen, ettei kukaan pahoittaisi mieltään tuttujen hahmojen kuolonkohtauksista tai vaihtoehtoisesti alastonkohtauksista.

Kuinka monta terävää lapsisankaria sarjaan vielä mahtuu? Se on niin suloista, kun lapset kertoo, miten hommat menee. Varmasti se tyttöpäällikkö muutaman zombin tulee listimään ja pelastaa ehkä Joninkin white walkerilta. Mutta sitten tapahtuukin yllättävä käänne ja 11-vuotias tyttönen potkasee tyhjää dramaattisesti, kun itse night king puukottaa raukkamaisesti selkään ja nostaa ilmaan.

Noh, katotaan.
 
Mutta sitten tapahtuukin yllättävä käänne ja 11-vuotias tyttönen potkasee tyhjää dramaattisesti, kun itse night king puukottaa raukkamaisesti selkään ja nostaa ilmaan.
Tämä olisi varmaan parasta mitä sarjalle voisi tapahtua. Tuossa olisi sitä todellista fan serviceä. Helvetin ärsyttävä pätijä tuo pikkulikka.
 

teppana

Jäsen
Kingslayer: how will Jamie's story end?

Linkki vie Alt Shift X youtube kanavalle josta olen jo aiemmin tässä ketjussa puhunut. Videoissa on spoilereita kirjoihin, eli jos et ole kirjoja lukenut etkä halua tietää miten ne eroavat sarjasta ei kannatta katsoa.

Itse video on mielenkiintoinen spekulointi siitä, mitä Jamien tarinassa on mahdollisesti vielä edessä mutta vielä mielenkiintoisempi on alustus sille miksi Jamie on minkälainen hän on ja mitkä asiat ovat häntä muuttaneet. Videon alussa käydään myös pikaisesti läpi Martinin tapaa kirjoittaa ja onkin hauska nähdä mikä hänen alkuperäinen suunnitelma Jamielle (ja muutamalle muulle hahmolle) oli ja kuinka paljon tarina on elänyt Martinin kirjoittaessa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Sarjan aikana liki kaikki shokkiefektit on jo nähty insestistä lasten tappamiseen, päähenkilöiden lahtaamiseen ja lähikuvaan pään poksahtamisesta. Seiskakaudella ei enää mitään erityistä ollut tarjolla, kun Baelishin kohtalokin oli vain vähän sinnepäin. Saa nähdä, kuinka nuo päähenkilöiden poistot pelataan. Yksi potentiaalinen isoja massoja sekaisin saava ratkaisu olisi jonkin verran spekulaatioissa esiintynyt käänne, jossa
kryptaan paennut porukka joutuu kuolleista nostettujen Starkien lahtaamaksi.
Tiedä sitten, saadaanko tuota enää nykyisillä odotusarvoilla toteutettua kunnolla, vai meneekö mahdollisesti siihen samaan kastiin kuin Jaimen itsemurharatsastus, jonka Bronn viime hetkillä esti.

No, toivoa sopii, että parin päivän päästä olen positiivisesti yllättynyt muustakin kuin taistelun teknisestä toteuttamisesta ja visuaalisuudesta.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Sarjan aikana liki kaikki shokkiefektit on jo nähty insestistä lasten tappamiseen, päähenkilöiden lahtaamiseen ja lähikuvaan pään poksahtamisesta. Seiskakaudella ei enää mitään erityistä ollut tarjolla, kun Baelishin kohtalokin oli vain vähän sinnepäin. Saa nähdä, kuinka nuo päähenkilöiden poistot pelataan. Yksi potentiaalinen isoja massoja sekaisin saava ratkaisu olisi jonkin verran spekulaatioissa esiintynyt käänne, jossa
kryptaan paennut porukka joutuu kuolleista nostettujen Starkien lahtaamaksi.
Tiedä sitten, saadaanko tuota enää nykyisillä odotusarvoilla toteutettua kunnolla, vai meneekö mahdollisesti siihen samaan kastiin kuin Jaimen itsemurharatsastus, jonka Bronn viime hetkillä esti.

No, toivoa sopii, että parin päivän päästä olen positiivisesti yllättynyt muustakin kuin taistelun teknisestä toteuttamisesta ja visuaalisuudesta.
Se olisi kyllä kieltämättä hienoa, jos Sean Bean pää kainalossa ja kuka se Robbin näyttelijä olikaan tulisivat takaisin zombeina ja pistäisivät porukkaa kylmäksi kryptassa. Aryakin juoksisi isukkiaan pakoon. Onkin oikeastaan ainoa skenaario, jossa tuollainen Aryan hädissään pakeneminen tuntuisi todenmukaiselta. Lopuksi zombi-Ned tappaisi tyttärensä hakkaamalla tämän kuoliaaksi omalla päällään. Shokkiarvot olisivat kohillaan.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Se olisi kyllä kieltämättä hienoa, jos Sean Bean pää kainalossa ja kuka se Robbin näyttelijä olikaan tulisivat takaisin zombeina ja pistäisivät porukkaa kylmäksi kryptassa. Aryakin juoksisi isukkiaan pakoon. Onkin oikeastaan ainoa skenaario, jossa tuollainen Aryan hädissään pakeneminen tuntuisi todenmukaiselta. Lopuksi zombi-Ned tappaisi tyttärensä hakkaamalla tämän kuoliaaksi omalla päällään. Shokkiarvot olisivat kohillaan.
Tuo viimeistä edellinen virke olisi kyllä erittäin kova toteutuessaan! Jouduin ihan nauramaan täällä yksikseni.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Tuo viimeistä edellinen virke olisi kyllä erittäin kova toteutuessaan! Jouduin ihan nauramaan täällä yksikseni.
Se mikä vähän sotii tätä ajatusta vastaan on spekulointi siitä, ettei NK ole messissä Talvivaaran taiselussa? Hänen pitäisi käsittääkseni olla messissä itse tapahtumassa ja tonteilla siinä kohtaa kun kuolleita herätellään...
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Se mikä vähän sotii tätä ajatusta vastaan on spekulointi siitä, ettei NK ole messissä Talvivaaran taiselussa? Hänen pitäisi käsittääkseni olla messissä itse tapahtumassa ja tonteilla siinä kohtaa kun kuolleita herätellään...
Jep, mutta sitten taas Brann tiesi sanoa, että se tulee sinne hänen vuokseen. Saa nähdä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Jep, mutta sitten taas Brann tiesi sanoa, että se tulee sinne hänen vuokseen. Saa nähdä.
Joo, mielenkiinnolla maanantaita odotellessa... ”Kaikki” tietty olettaa, että kaikki muurin takaiset tulee eka Talvivaaraan?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Toivottavasti ensi jaksossa saadaan jo kunnon murhaamisfiestat käyntiin. Suolia, räjähtäviä päitä ja perseitä. Sitä minä odotan.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Toivottavasti ensi jaksossa saadaan jo kunnon murhaamisfiestat käyntiin. Suolia, räjähtäviä päitä ja perseitä. Sitä minä odotan.
Räjähtäviä perseitä ei ole tainnutkaan sarjassa vielä näkyä, eli siinä olisi uuteen aluevaltaukseen aineksia.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Räjähtäviä perseitä ei ole tainnutkaan sarjassa vielä näkyä, eli siinä olisi uuteen aluevaltaukseen aineksia.
Räjähtävät perseet olisi kyllä kovia.

Noista juoniveikkailuista vielä, niin itse näkisin tälläisen kehityskulun jotta Cersei siellä lopulta tuulettaa voittajana. Jon ja Daenerys kokevat brutaalin väkivaltaisen kuoleman ennen sitä ja Cersei osallistuu niihin vahvasti.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Räjähtäviä perseitä ei ole tainnutkaan sarjassa vielä näkyä, eli siinä olisi uuteen aluevaltaukseen aineksia.
Mountain raiskaamaan Aryaa, niin eiköhän se siitä. Vai ehtiiköhän se sen nunnan raiskaamiselta?
 

Nick Neim

Jäsen
Voi saatana, kun ei malta olla katselematta noita erilaisia spekulaatioita netistä. Ei varsinaisesti liity loppuun tai sen ratkaisuun, mutta yhden ehkä jo tulevassa jaksossa olevan yllätyksen onnistuin taas itseltäni (ehkä) pilaamaan:

Melisandre is back, bitches. Enpä tuota itse tajunnutkaan, mutta mitä suurimmalla varmuudella se Davosin kanssa jutellut pikkutyttö olikin Melisandre, Youtubesta löytää lisää tästä teoriasta. En tiedä kuinka vaivattomasti nuo saavat uusia ulkomuotoja "loihdittua" sillä kaulariipuksellaan, mutta kävisi kyllä ihan järkeen. Shireeniä ja ehkä jopa Melisandrea itseäänkin muistuttava pieni tyttö on kohtauksessa juuri Davosin kanssa, ja päätyy lopulta kryptaan, missä todennäköisesti tulee tapahtumaan. Melisandren paluu Winterfelliinhän taitaa olla jo aika varma, joten eiköhän hän vain tullut hieman eri muodossa, kun hänet sieltä taidettiin silloin aikanaan häätää.

Saisi tämä vitun sarja oikeasti jo loppua, koska ei vaan malta. Loppuratkaisustakin jo lukenut/kuullut niin monta teoriaa, että mikään ei kohta tule yllätyksenä. Ja sekös vituttaa, kun ei ole itsekuria yhtään.

Noh, ensi yönä taas mennään.
 

teppana

Jäsen
En käsitä mitä vittua tässä Jon/Aegon, Dany ja Sansa ajattelee Jamien suhteen. Koko talvivaarassa ei tällä hetkellä ole ketään edes lähestulkoon saman tason sotilaskomentajaa. Ja tyypit laittaa sen Briennen jalkasotilaaksi?!?! Jos teemana on anteeksianto ja hyväksyntä niin kai nyt vittu saatana Lannisterin armeijan/Seitsemän Kuningaskunnan armeijan komentaja voi jotain lisäarvoa tuoda upseeristossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: V-G-

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Voi saatana, kun ei malta olla katselematta noita erilaisia spekulaatioita netistä. Ei varsinaisesti liity loppuun tai sen ratkaisuun, mutta yhden ehkä jo tulevassa jaksossa olevan yllätyksen onnistuin taas itseltäni (ehkä) pilaamaan:

Melisandre is back, bitches. Enpä tuota itse tajunnutkaan, mutta mitä suurimmalla varmuudella se Davosin kanssa jutellut pikkutyttö olikin Melisandre, Youtubesta löytää lisää tästä teoriasta. En tiedä kuinka vaivattomasti nuo saavat uusia ulkomuotoja "loihdittua" sillä kaulariipuksellaan, mutta kävisi kyllä ihan järkeen. Shireeniä ja ehkä jopa Melisandrea itseäänkin muistuttava pieni tyttö on kohtauksessa juuri Davosin kanssa, ja päätyy lopulta kryptaan, missä todennäköisesti tulee tapahtumaan. Melisandren paluu Winterfelliinhän taitaa olla jo aika varma, joten eiköhän hän vain tullut hieman eri muodossa, kun hänet sieltä taidettiin silloin aikanaan häätää.

Saisi tämä vitun sarja oikeasti jo loppua, koska ei vaan malta. Loppuratkaisustakin jo lukenut/kuullut niin monta teoriaa, että mikään ei kohta tule yllätyksenä. Ja sekös vituttaa, kun ei ole itsekuria yhtään.

Noh, ensi yönä taas mennään.
Ei perkunas kun menin klikkaamaan auki tuon spoilerin, en tullut kyllä yhtään ajatelleeksi. Klikatkaa muutkin ja lukekaa, jaettu tragedia on helpompi kestää. No, jospa se ei olisikaan.

Klikkasin muuten teppanankin spoilerin kaupan päälle.

Jack Hughes on ylimielinen!
 

teppana

Jäsen
Tässä just katon GoT:n 4 kauden 5 jaksoa ja täytyy kyllä sanoa että on laadukasta. Verrattuna 7 tai 8 kauden dialogiin ero on todella iso. Toki tilanteet keskittyy loppua kohden eikä tarinoita enää ole irrallaan toisistaan. Siinä mielessä ihan ymmärrettävää.

Mutta onhan tämä laadukasta viihdetta kun on neljä tai viis tarinaa jotka kehittyy. Stannis on vielä kuvioissa ja jos se ei olis seonnut Melisandren takia siitä ois voinu tulla jopa hyvä kuningas. Askeettinen "do your duty" asenne on johtajalle karu mutta tasapuolinen.

Jon alkaa tässä vaiheessa todella ottaa roolia. Rohkea kostoreissu Casterin linnoitukseen ja palaaminen villien/vapaiden ihmisten luota. Jonin Eddard Stark tyylinen fixaatio kunniaan alkaa kantaa hedelmää. Aivan selvästi hänestä on kasvamassa mies joka voi johtaa koko kansaa kohti tuhoa.

Dany on vielä inhimillinen, mutta väkivaltainen "rule them" asenne näkyy. Tässä vaiheessa Dany alkaa olla jo merkittävä hahmo.

Hurtta ja Arya on mahtava pari. Arya on sympaattinen sosiopaatti. Hurtta on jo näyttänyt olevansa muuta kuin tappokone.

Voisin tässä ottaa puheeksi useamman muun, Oberyn joka jäi harmillisen lyhyeksi. Tyrion joka on kaulaa myöten liemessä. Sansa joka vieläkin saa lyhyen tikun. Etc. Etc. Mutta tätä sarjan hetkeä dominoi Tywin Lannister.

Jumankauta mikä ukko. Taktisesti ylivertainen niin taistelussa kuin politiikassa. Jos häntä ei olisi paskapöntölle tapettu, olisi maailma erilainen. Tywiniin henkilöityy koko GRRM maailma. Hän oli de facto kuningas ja häikäilemätön kaikessa nerokkuudessaan.

Edit: Kirjoitin viestin jo aiemmin ja olen nyt jo kuudenness jaksossa. Jamie pyytää isältään että hän säästäisi Tyrionin hengen. Ainoa kauppatavara mitä Jamiellä on, on hänen elämä. Epätoivoisena yrityksenä pelastaa veljensä Jamie lupaa totella isänsä halua ja luopua valastaan. Ottaa Casterlynin Kallion perijän titteli omakseen ja jatkaa sukua. Silmää räpäyttämättä Tywin vastaa "done". Sillä hetkellä Jamie tajuaa että tätä Tywin halusi. Vittu mikä äijä.

No, loppujaan Tyrion veti kaiken viemäristä alas. Mutta tuolla hetkellä Tywin sai juuri sen minkä hän Tyrionin oikeudenkäynnistä halusi. Jamien.
 
Viimeksi muokattu:

Pablito

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Real Madrid, Toronto Maple Leafs
Kolmas jakso katsottu, kylläpä jäi paska maku suuhun. Pitää nukkua ja miettiä sen jälkeen uudelleen että onko omat odotukset vain liian korkealla. Hollywood pelastumisia koko jakso täynnä ja aina hyvä voittaa. HALUAN JOTAIN SHOKEERAAVAA!!!
 
Viimeksi muokattu:

Analyzer

Jäsen
Kyllähän jakson parissa viihtyi, mutta tämä sarja ei tarvitsisi noita hollywood-kliseitä viime hetken pelastuksineen.
Jakso ei tarjonnut oikeastaan mitään yllättävää.
 

Nick Neim

Jäsen
Siis ei jumalauta mikä pettymys ja vitutus. Naiivisti sitä uskoo kaikenlaiseen, mutta lopputulemana käteen jää silkkaa paskaa.

Noh, eipä ollut Melisandre se kryptaan menevä kakarakaan. Sieltähän se jostain putkahti, mutta mistä ja miten, onkin toinen kysymys. Myös tuo loppu jäi hieman hämäämään, ehkä sitä sitten aukaistaan tulevissa jaksoissa.

Eikö nyt jumalauta mitään muuta tapaa, oliko se ~10 000 vuotta vanhalle Yön kuninkaalle keksitty? Joo joo, Arya kouluttautui vaikka miksikä, mutta wightien ja walkereiden keskeltä hiipii selkään, ja NK on kuin sulaa vahaa käsissä, kun tajuaakin vaihtaa kättä. Miten kukaan ei tätä ole tajunnut aikaisemmin! Aivan käsittämätön lopetus, jos tämä oli sen osalta tässä. En vain vieläkään halua uskoa siihen. Mitä esimerkiksi Bran duunasi sen pitkän ajan, kun leikki wargia jossain? Ei perkele. Ja se Theonin Hollywood-rynnäkkö? Haistakaa nyt jo paska.

Hollywood on tosiaan tehnyt tuloaan. Niin monta ärsyttävää ja ihmeellistä asiaa, ettei ole tosikaan. Päästiinhän me sentään ehkä kolmesta turhasta sivunäyttelijästä samalla eroon, kun muut kokevat ihmepelastuksia siellä täällä.

Ehkä odotukset olivat liian kovat, mutta olihan tämä ihan valtaisa pettymys. Valtaisa.

E: Ja siis vielä lisätäkseni, että Melisandren kanssa käydyn keskustelun jälkeenhän tuon osittain jo arvasi, kun sinisiä silmiä siinä niin painotettiin. Silti, vaikka Arya olisi käyttänyt wightin naamaa tai ihan mitä tahansa vastaavaa kekseliästä millä tuon voisi perustella, niin olihan tuo tapa tökerö. Aivan saatanan tökerö.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös