Keskustelua Jatkoajan kolumneista ja artikkeleista

  • 1 151 936
  • 6 800

Kymppitonni

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Philadelphia Flyers
Mielipiteitä saa toki olla ja itse olen täysin eri mieltä kolumnin kirjoittajan kanssa asiasta. Pelissä on nykyään aivan liian kovat vauhdit ja lisäksi taklaaminen on vähentynyt, josta tulaan tilanteeseen, missä pelaajia loukkaantuu huolimattomuuden takia, koska ei olla valmiita ottamaan taklausta vastaan.

Mielestäni Weegar-Byron tilanteessa pelaajat hoitivat asian niin kuin se kuulukin, Byron tiesi mitä tapahtuu ja piti kunniansa. Onneksi näitä pelaajia löytyy vielä NHL:stä. Peliin kuuluu kovat ja puhtaat taklaukset, sekä tappelut. Joskus jopa puhtaan taklausen jälkeen on mielestäni hyvä käydä muistuttamassa vastustajaa.
 
Tuosta olisi ollut helpompaa olla samaa mieltä, jos Oinonen olisi korostanut kurinpidon ja rangaistusten tärkeyttä pelin siistimiselle. Nyt kuitenkin jäi vaikutelma, että pelaajien pitäisi näyttää mallia. Niin se ei mene. Kerran kurinpito ei anna riittävän isoja rangaistuksia, niin joku muu rangaistuskeino pitää olla käytössä. Se ei yleensä liity mihinkään mieskunniaan, mihin Oinonen viittaa. Mikäli kurinpito antaisi riittäviä pelikieltoja ja mikäli jopa puhtaasta taklauksesta voisi saada penalttia, mikäli taklattava ei pysty ottamaan taklausta vastaan, niin ehkä sitten kannattaisi alkaa syyllistämään pelaajia ja koodistoja. Mutta näin ei ole, eikä näillä näkymin voikaan olla. Sen vuoksi pelaajilla on oltava jokin keino saada teloja tilille, että "vähän ajattelisi mitä kollegalleen tekee taklauksella".
 

Kental

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Lisäksi, kuten @RetroRenttu jo vähän sivusikin, ongelma on jo itsestään lähes poistunut, niin mitäpä siihen kovalla kädellä puuttumaan. Joskus hiljattainhan sitä tilastoa liikkui, että mikä osuus NHL:n päävammoista oli peräisin tappeluista, ja vaikken tarkkaa prosenttia muista niin se meni osastoon pisara meressä. Ja toisekseen, siitä ei oikeasti ole montaa vuotta kun ainakin lähes jokaisella joukkueella oli tappelija vähintään kokoonpanon rajamailla, monella vakiokokoonpanossa - puhumattakaan tilanteesta menneillä vuosikymmenillä. Tällä kaudella ylipäätään yhtään NHL-peliä vyölleen saaneet pelaajat, joita voi hyvällä tahdollakaan kutsua enforceriksi, voi laskea yhden käden sormilla. Mielipiteitä jakaneiden showtappeluiden loppu koitti jo kaikessa hiljaisuudessa.

Nuo ovat totta kai järkyttäviä kohtaloita mitä joillekin noista ammattipugilisteista sattui. Mutta Bob Probertin vertaaminen Paul Byroniin kroonisen tappeluperäisen aivovammariskin suhteen on sama, kuin vertaisi ammattinyrkkeilijää ja kadunmiestä, joka törmäsi yhtenä aamuyönä snägärijonossa väärään tyyppiin. Eli mitä NHL:ään tässä mielessä tulee: saa huokaista, tilanne ohi.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Päivän Määtässä tuodaan esille naisjääkiekkoilun arvostusta esim. sen suhteen miten vuoroja jaetaan ja milloin minkäkin sarjan edestä naisjääkiekkoilijat joutuvat väistymään. Kirjoittaja sanoo, että vaikka on ollut läsnä sadoissa jääkiekko-otteluissa, niin naisjääkiekkotapahtumassa ei kertaakaan, vaikka katsoo olevansa ydinkohderyhmää tälle tuotteelle. Ja tämä siis johtuu siitä, että tuotetta ei arvoteta tarpeeksi korkealle. Televisiosta nautittuna naisjääkiekkokin kelpaa. Jälleen kirjoittaja hieman erikoisesti tekee itsestään näkijän sijasta kokijan, vaikka siihen ei oikein ole edellytyksiä. Markkinoinnin ja arvostuksen puutteen asettaminen syyksi olla menemättä matsiin tuntuu naispuolisen jääkiekosta kirjoittavan kynästä hieman keinotekoiselta, siis juuri hänen tapauksessaan. Kyllähän fakta on varmasti se, että jos joskus halutaan tosissaan haastaa isoja, lähinnä USA ja Kanada, niin peruskiven Suomessa pitää olla kunnossa. Toinen kysymys on se, että tulisiko naisjääkiekkoväen, jos tällaista nimitystä nyt voi käyttää, terästäytyä ja lujemmin penätä oikeuksiaan. Tästä tulee mieleen hieman Mestis, jossa kaikki on ison pahan Liigan syytä, mutta jonka omat toimenpiteet eivät ole kovinkaan näkyviä, tai kuuluvia. *kärjistys

Voi kai joku lajia paremmin tunteva sanoa pelin tasostakin jotain.

Paitsiossa: Naiskiekon ongelmat eivät ole pelillisiä
 
Viimeksi muokattu:

se7en

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Newcastle United, Jalkapallomaajoukkue
Määtälle (vai Määttälle?) semmoiset terveiset, että mene sinne peliin ja ota kaverisikin mukaan.

Mun mielestä naisten pitäisi mennä katsomaan innoissaan naisten pelejä ja miehet voi sitten innoissaan mennä katsomaan miesten pelejä. Tai naisten pelejä. Miten kukin nyt haluaa aikaansa viettää.

Mun mielestä liigapelitkin pelataan paskoihin aikoihin, enkä kauheasti peleihin ehdikään. Sellaista se on.
 

Nick Neim

Jäsen
Osuuko Hakanpää edes ollenkaan kiekkoon? Nähdäkseni Hakanpään huitaisu osuu pelkästään Keräsen mailaan, joten tuomiohan menisi siinä tapauksessa täysin oikein.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
Luitko tuota juttua edes? Siinähän todetaan, että Liigan sääntöjen mukaan tilanteesta ei kuuluisi rangaistuslaukausta, vaan kampitusrangaistus.
Vaikka tuosta katsoisi hidastuksen hidastettuna 0,25x nopeuteen, niin silti on ihan siinä ja siinä osuuko ensin kiekkoon. Yksikään tuomari ei pysty tuosta livetilanteessa huomaamaan että juuri ja juuri osuu kiekkoon ensin, joten tuomarivirhettä tuosta ei kyllä saa tekemälläkään.
 

Pepper Jack

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai Pärnänen päätti julkaista Twitter-kysymyksen jatkoajassa. Tuomarivirhe ei ole edes mikään varmuus, sillä Hakanpää osuu jalkoihin melko samaan aikaan kuin kiekkoon/mailaan.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Joko Jatkoaika on julkaissut artikkelin tuosta tuomarivirheestä kun Otto Karvinen sai vain 2+10min tilanteesta josta olisi pitänyt tuomita pelirangaistus? Mielestäni heijastelee jotenkin väkivaltamyönteisiä arvoja Jatkoajan toimituksessa mikäli siihen ei puututa nopeasti.
 
Vaikka tuosta katsoisi hidastuksen hidastettuna 0,25x nopeuteen, niin silti on ihan siinä ja siinä osuuko ensin kiekkoon. Yksikään tuomari ei pysty tuosta livetilanteessa huomaamaan että juuri ja juuri osuu kiekkoon ensin, joten tuomarivirhettä tuosta ei kyllä saa tekemälläkään.

Tuosta olen kyllä samaa mieltä. Vaikea tehdä nopeassa tilanteessa ratkaisu sen väliltä osuiko ensin kiekkoon vai ei. Eli tuomarivirhe (tai siis väärä tuomio) mahdollisesti kyllä, mutta vaikea syyllistää tuomaria. Ja jos jokaisesta kyseenalaisesta tilanteesta julkaistaisiin etusivun uutinen, niin aika nopeasti täyttyisi koko Jatkoaika niistä.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Onkohan oululaiset, nyt kun siirtoikkuna on kiinni eikä rahaa voi törsätä uusiin pelaajiin, päätyneet ostamaan Jatkoajan kolumnit? Jos Jatkoaika haluaa joskus vakavasti otettavaksi jääkiekkosivustoksi, tulisi tämän päiväiset teini-kärppä kolumnit suodattaa pois. Kärpillä on kuitenkin ihan oma osio faneja varten.
 

-40

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalevan Pallo feat. Veljmiehet
Hetki takaperin julisti jatkoajan kolumnisti että kun Kärpät kiristää ruuvia niin se on game over. Nyt toinen kolumnisti kertoo että IFK on tuleva mestari.

Jos nämä kolumnistit edustavat jatkoajan näkemystä, mitä yleensä viralliset julkaisut edustavat, niin jotain ristiriitaa tuossa nyt on.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Hetki takaperin julisti jatkoajan kolumnisti että kun Kärpät kiristää ruuvia niin se on game over. Nyt toinen kolumnisti kertoo että IFK on tuleva mestari.

Jos nämä kolumnistit edustavat jatkoajan näkemystä, mitä yleensä viralliset julkaisut edustavat, niin jotain ristiriitaa tuossa nyt on.

Eri toimittajilla on eri mielipiteitä. Stop The press!
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ja tämä toinen kolumnisti vielä kehuskelee miten hän osasi ennustaa, että HIFK voittaa pelsut.
Kolumnin johtopäätös onkin "Stadilaisia odottaa kultainen kauden huipennus."

Ja todisteena sille, että miten kova ennustaja on kyseessä löytyi täältä
Riku Isokoski on Twitter

"Kärpät-HIFK 4-2"

Näillä ennusteilla ei oikein voi väärässä olla. Faneilta faneille.
 

Toimitus

Jäsen
Moi!

On hyvä muistaa, että Jatkoaika on riippumaton journalistinen tiedotusväline, jolla ei ole mitään mielipiteellistä linjaa. Mielipidekirjoitukset ovat aina kirjoittajansa henkilökohtaisia näkemyksiä. Jatkoajassa julkaistaan usein myös artikkeleita, joissa toimittajat väittelevät kulloisistakin aiheista. Niissäkin pääosassa ovat luonnollisesti toimittajien omat näkemykset.

Kiitos aktiivisuudesta!

- Antti Pärnänen, päätoimittaja
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mikähän idea siinä on, että joidenkin "Verkkolehden uusimmat jutut" -osion alla olevien juttujen otsikot alkavat "Uutta:"

Esimerkiksi tällä hetkellä sivun ylälaidassa näkyy kuusi otsikkoa tuossa osiossa:

KooKoossa tehoillut Pitkänen palaa KalPaan - "Tuo vaihtoehtoja valmennukselle"
Sportin alakertaan kokoa ja liigakokemusta - Geiger ja Tuohilampi kotkapaitaan
Pettymys on aitoa − MM-kisojen 1. divisioona kutsuu Ruotsia
Ruotsin MM-kisoista katastrofi - kohtalona historiallinen tippuminen 1. divisioonaan
Uutta: Kärppien ylivoimapelaaminen ei ole ollut neljään ja puoleen vuoteen yhtä tehotonta kuin nyt
Jokerit vahvistuu maajoukkuepuolustaja Mikko Lehtosella

Eihän tuossa ole mitään järkeä, että tuo Kärppien ylivoimaa käsittelevä artikkeli on otsikoitu noin hölmöllä tavalla muista jutuista poikkeavasti.
 

nikozwan

Jäsen
Itse suhtaudun kyllä skeptisesti näitä stadin keväässä kuultavia kullanhimoisia julistuksia kohtaan. Myönnetään että HIFK:n ilme on ollut kyllä näin fanillekin positiivinen yllätys, ja näyttää siltä että saappaat jalassa mennään, mikä on hienoa, mutta mestaruuteen en usko. Veikkaan että juna tulee kaatumaan siihen, että Kärpät ei yksinkertaisesti anna punaisille sitä tarvittavaa vierasvoittoa. Jos tässä tilanteessa kotietu olisi stadissa, uskoisin finaaliin ja jopa mestaruuteen, mutta Kärpät on liian kova kotonaan. Mielelläni olen väärässä.

Tämä siis viitaten etusivulla olevaan Isokosken kolumniin.
 

Kyle

Jäsen
Itse kaipaan kunnon henkilöhaastatteluja pelaajista, ei mitään pelin jälkeisiä nopeita vartin haastatteluja vaan pitkiä yksityiskohtaisia tarinoita, joissa pelaaja saa kertoa "elämänkertansa". Itseasiassa jos palataan 15 vuotta ajassa taaksepäin niin juuri tälläisen artikkelit ja kolumnit olivat niitä mitkä nostivat Jatkoajan edelläkävijäksi verrattuna muihin urheiluun/jääkiekkoon uutisoitiin sivustoihin. Erityisesti Suutarin artikkelit lähinnä Pohjois-Amerikan alasarjojen tappelijoista on tehnyt lähtemättömän muiston allekirjoittaneeseen.

Vaikka Suutari haastatteli monesti todella nimettömiä pelaajia, oli haastatteluissa monesti etsitty joku/(joitain) entinen joukkuekaveri josta myöhemmin oli mahdollisesti noussut supertähti ja näistä yritettiin kaivaa jotain mielenkiintoista pikkutarinoita haastattelun sisään. Jos mietitään että tällä kaudella liigassa on pelannut Jussi Jokisen lisäksi mm Kyle Quincey ja Nolan Yonkman joilta löytyisi varmasti uskomattoman mielenkiintoisia tarinoita uran varrelta juniorisarjoista NHL:ään ja sieltä Liigaan, niin näitä me lukijat haluamme lukea.
Quincey, Jokinen ja Yonkman ovat ääripäät, uskoisin että esimerkiksi Mike Halmolta löytyisi mielenkiintoisia tarinoita kun on kuitenkin kiertänyt perus Liiga pelaajaa vaiherikkaamman urapolun.

Jokatapauksessa ei klikkiotsikot ja mahdollisimman erottuvat mielipide kirjoitukset ole niitä asioita joilla Jatkoaika pystyisi kilpailemaan esimerkiksi IS tai HS joidenkin kirjoittajien kanssa mielenkiintoisimman jääkiekkosivuston tittelistä. Varsinkin kun nykyisillä jatkoajan kirjoittajilla/toimittajilla taitaa olla ykkösprioriteetti olla se että mielipiteiden pitää provosoida jotain osapuolta.
Tiedän että toimituksessa toiminta perustuu vapaaehtoistyöhön, mutta luulisi että juuri tälläiset yksittäiset isot pelaajahenkilökuvat olisi paljon palkitsevampia, kuin monta pientä omaan mielipiteeseen perustuvaa tekstiä. Kuvitellaampa esim tämä Tuuli Määtän taannoinen kirjoitus Jonne Virtasesta ja TPS:stä. Mitenkä se palveli Määtän mahdollista(oletus) journalisitin uraa mitenkään muutoin, kuin että ei varmasti saa järkevää haastattelua Virtaselta tai niiltä pelaajilta joiden sympatia on Virtasen puolella. Sitten kuvitellaan tilanne jossa edellinen kirjoitus olisi jätetty kirjoittamatta ja Määttä lähtisi rakentamaan uraansa siten että tiedustelisi, onko Virtanen halukas kertomaan oman tarinansa kaudesta Jatkoajan verkkolehteen.. Pikkuhiljaan kun nämä Määtät, Oinoset yms toimittajan urasta haaveilevat ymmärtäisivät, että jos he voittavat muutaman pelaajan sympatiat puolelleen niin se poikii aina moninkertaisen määrän uusia haastatteluihin halukkaita. Nyt Jatkoajassa keskitytään liikaa provoamaan ja hakemaan sensaatio otsikoita ja vaikea kuvitella että sillä voitettaisiin pelaajien/organisaatioiden luottamusta, joka olisi varmaan aika hyvä valtti matkalla ammattitoimittajaksi.

----

Se on hieno asia että kirjoitetaan maajoukkueista, niin junioreiden, naisten kuin miestenkin osalta. Mutta eikö otsikkoon voi mainita jollain tapaa mistä turnauksesta on kyse. Nyt ei ole onneksi kuin naisten maaotteluita, mutta taannoin oli kahdet kisat/harjoitusottelut samaan aikaan niin otsikko "Suomi voitti Ruotsin" ei palvele lukijaa, jos ei tiedä että missä kisoissa.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Se on hieno asia että kirjoitetaan maajoukkueista, niin junioreiden, naisten kuin miestenkin osalta. Mutta eikö otsikkoon voi mainita jollain tapaa mistä turnauksesta on kyse. Nyt ei ole onneksi kuin naisten maaotteluita, mutta taannoin oli kahdet kisat/harjoitusottelut samaan aikaan niin otsikko "Suomi voitti Ruotsin" ei palvele lukijaa, jos ei tiedä että missä kisoissa.
Tämä ehdottomasti korjaukseen! Eipä tässä kauaa ole, kun etusivulla patsasteli kaksi uutista, joissa toisessa Suomi voitti Ruotsin ja toisessa Suomi hävisi Ruotsille. En nyt muista oliko naiset ja junnut tms., mutta mun mielestä noihin ihan kaikkiin juttuihin voisi laittaa vaikka sen kyseessä olevan sarjan eteen. Tokihan se ei klikkiotsikkojen aikakaudella tule käymään päinsä, mutta täydellisessä maailmassa näin.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Älkää laittako pisteitä otsikoihin, kiitos.
 

Kyljys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Liljaniemeltä hyvä kirjoitus tuomaritoiminnasta. Asiahan on juuri näin ja laajemmin ajateltuna tuntuu ihmeelliseltä, että tämä on edelleen edes relevantti aihe.
 

Isaskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ei siinä mitään, jos sellaiset 51-49 -tilanteet tai vähän selvemmätkin jätetään viheltämättä, kun virheellisen jäähyn mahdollisuus on suuri. Käytännössä linja tahtoo vaan muuttua liian radikaalisti. Ensin menee vähän pienempi rike läpi, sitten vähän suurempi ja lopulta ei uskalleta viheltää oikein mistään. Sitten tulee se yksi vihellys, joka on väistämättä kohtuuton kun niin monta selvää jäähyä on mennyt läpi. Onhan tuo aika taitelua ja johdonmukaisin ratkaisu olisi pitää sama linja koko ottelun ajan.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Eikös nyt ole hieman ennenaikaista tehdä tällaisia juttuja:
Näkemys: Vapise Yhdysvallat, Naisleijonien uroteot ovat vasta alussa

Toistaiseksi Yhdysvaltojen ja Venäjän välieräpeli ei ole vielä edes alkanut. Tai sitten Jatkoajan juttuja kirjoitellaan Pietarin trollitehtaalla ja toivotaan kovasti Venäjän voittoa että huomenna saadaan kirjoittaa kunnon marttyyri-itkut siitä kuinka itänaapuria sorrettiin taas, ja Suomen hallitus on CIA:n hallussa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös