Ketjukoostumukset kaudella 2018–2019

  • 262 736
  • 1 493

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sertifioituna body language -asiantuntijana en lainkaan ihmettelisi, jos Kangasniemi on kokoonpanon ulkopuolella ns. viltissä, eikä terveydellisistä syistä.

Olen kiinnittänyt viime peleissä huomiota Iikan mailan paiskomisiin ja murjotukseen, joten käytyäni inkeriläisen kirjekurssiyliopiston syventävät opinnot, rohkenen olla samaa mieltä kanssasi.

Vaikka osa minusta on sitä mieltä, että joukkuekavereiden pitää myös kestää toisten pettymyksiä (ennen kaikkea itseensä), olen antanut itseäni viisaampien joukkuelajeja korkealla tasolla pelanneiden kertoa, että pidemmän päälle moinen nyrpistely syö joukkueen hyvää fiilistä. Se ei useinkaan ole tiedostettua, vaan alitajuista, joten sitä ei kovin helposti voi edes korjata. Ja hyvä fiilis on nyt erityisen tärkeää, koska tällöin myös pinna ja pitkäjänteisyys kentällä ovat usein tapissaan. Ja siitä seuraa usein hyviä asioita.

Iloista ja flowssa olevaa Iikkaa todella tarvitaan, joten jos kysymys on pelkästä huilista, toivottavasti se tarvittava tunne ja fiilis löytyy katsomosta.

EDIT: Iikka näköjään pois sairastumisen takia, joten se voi myös selittää onnettomat esitykset. Yhtä kaikki, ei sinänsä muuta muun viestini sisältöä.
 

Pärde

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Colorado Avalanche
Itse tykkäsin eilen todella paljon siitä nelosketjun iteraatiosta, joka eilenkin ajoittain nähtiin jäällä: Petrell-Ikonen-Tallberg. Tuollaisen koostumuksen itse haluaisin nähdä tulevissa peleissä jonkinlaisena pimennysosastona, toinen hyvä setti voisi olla Petrell-Santala-Keränen.

Muutoin kyllä jonkinlaista muutosta tarvitaan alempiin ketjuihin, kun Tallberg vielä hakee itseään ja Ikonen ei todellakaan ole tulosketjujen tasolla. Saa nähdä, mitä Pikkarainen & co. leipovat tuosta materiaalista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä tekisin yhden ihan puhtaan pimennysketjun, jonka ainoa tehtävä on viedä vastustajan ykköseltä peli-ilo ja väsyttää ne fyysisesti painimalla jokaisesta kiekosta. Ja jakaa mustelmia. @Pärde llä hyvät ideat.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Ei tainnut HIFK tälläkään kaudella aktiivisesti harrastaa nelosen peluuttamista pimennysketjuna. Niillä onnettomilla teki riittävästi tiukkaa pelata nollanollaa vastustajan nelosiakin vastaan... Jos playoffseissa vihdoinkin alettaisiin toden teolla vaikka Saarisen-Aaltosen ketjua nollaamaan, niin sekin onnistuu vaihto-oikeuden takia vain kotipeleissä. Toisaalta en ihmettele, jos lahtelaiset suorastaan tyrkyttäisivät ykkösiään meidän nelosiamme vastaan, kun tähänastinen taso on ollut mitä on.
 

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse haluaisin nähdä edes yhdessä pelissä tällä kaudella seuraavat ketjut:

Thorell-Tyrväinen-Rask (peli kulkee, turha rikkoa tätä)
Salminen-Santala-Kangasniemi (JOS tää kolmikko heräisi ja löytäisi toisensa voisi jälki olla todella tuhoisaa)
Jääskä-Lundell-Tallberg (vakaa kolmonen jossa periaatteessa taitoa tehdä tulostakin mutta paineita siihen ei olisi)
Åsten/Petrell-Keränen-Ikonen (jarrukenttä)

Paperilla ainakin toimii... :)

Kyllä minä ainakin olen tällä kaudella nähnyt ketjun Salminen-Santala-Kangasniemi. Ei toiminut
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VT

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Joo, kuten olen sanonut jo ennen ensimmäistäkään Salmisen peliä IFK:ssa, ei Salminen-Santala-Kangasniemi ole paperilla toimiva ketju. Eikä se tietenkään ollut toimiva ketju myöskään käytännössä. Pidän siitä, että ketjut on suunniteltu tarkasti ja on pidetty kiinni tuosta visiosta.

Ongelmana vain on, a) ettei Tallberg ja Keränen ole - kuten oli arvattavissa ja arvattiinkin - toipunut pitkien loukkantumisten jäljiltä huippukuntoonsa, b) ettei Ikonen ole riittävä rouhijalaituri kakkosketjuun, c) että Santala ja Kangasniemi ovat kuluneet loppuun, kuten Santalan osalta oli hyvinkin arvattavissa ja arvattiinkin, ja Kangasniemen kohdalla pienestä koosta ja loukkaantumisista (ja loukkaantumishistoriasta) johtuen hyvin ymmärrettävää. Jokaisesta näistä on puhuttu kauden aikana, yksikään ei siis voi tulla yllätyksenä.

Jos ketjuja nyt alettaisiin vääntämään uuteen uskoon, laittaisin ne itse näin:

Thorell - Tyrväinen - Rask (Ei liikaa voi rikkoa ketjuja, tämä sentään toimii)
Jääskä - Lundell - Kangasniemi (pienuus- ja kokemattomuusaspekti tosin vaatii jokaiseen vaihtoon puolustajaksi Quinceyä)
Keränen - Santala - Salminen (Keränen, koska on toipunut parempaan kuntoon kuin Tallberg)
Tallberg - Ikonen - Petrell/Åsten

Lundell-Salminen toimii mielestäni ihan ok, mutta uskon Lundellin ja Kangasniemen laittamisen yhteen hyödyttävän kumpaakin. Kangasniemi tsemppaa ihan eri tasolla kuin Salminen, uskon näiden kahden pystyvän rakentamaan juuri oikeenlaista kemiaa (ei siitä muuten mitään tuliskaan). Kolmanneksi linkiksi paras mahdollinen supporting role -laituri, joka nykynäytöillä on ilmanmuuta Jääskä. Ainoaksi ongelmaksi muodostuu ketjun kokemattomuus ja pienuus, ja se ettei tätä ole ehditty kertaakaan kokeilla runkosarjassa. Isolla riskillä mentäisiin, mutta se ei voita joka ei uskalla ottaa riskejä. Täytyy olla unelmii, jotta saa mannapuuroa ja mansikkaa.

Santalan vierelle vaihtuisi siis Salminen Kangasniemen tilalle. Tämä voi tuoda kummallekkin buustin, sillä Salmisen flegumpi pelityyli saattaa sopia paremmin Santalan kanssa yhteen, jonka puolustuspeli on ainakin suurimmassa osassa runkosarjan pelejä ollut korkeammalla tasolla kuin vielä kokemattoman ja (ei nyt arastelevan mutta hieman) heiveröisen Lundellin. Santala taas saattaa piristyä yksinkertaisesti uudesta pelimiehestä rinnallaan, Kangasniemeä kun on katsonut lähes koko kauden.

Kolmosketjun suoritustaso hyökkäysalueella on tärkeämpää kuin nelosen. Siksi Santalan vierelle on saatava toiseksi paras mahdollinen rouhija, eli joku joukosta Keränen-Tallberg-Ikonen-Petrell. Eiköhän se ole nykynäytöillä Keränen. Täten Ikosen paikaksi valikoituu nelosen sentteröinti ja yhdessä Tallbergin kanssa nostaa nelosen pistepotentiaalia edes hieman. Petrellin ja Åstenin kanssa voi myös Pitkänen kilpailla tuosta nelosen toisesta laiturinpaikasta, tai peräti Tallbergin paikasta.

Myös Keränen - Lundell - Kangasniemi ja Jääskä - Santala - Salminen voisi toimia, jolloin tuo (nimellisen) kakkosen kokemattomuusaspekti poistuisi.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Noniin, nyt tässä oon hetken pohtinu noita ketjuja, joita itse pistäisin Pikkaraisen asemassa kehiin torstaiks Lahteen. Näillä lähtisin sinne

Thorell - Tyrväinen - Rask
Salminen - Santala- Kangasniemi
Jääskä - Lundell - Tallberg
Petrell - Keränen - Ikonen

Eronen - Motin
Varakas - Lyytinen
Quincey - O'Connor
Laakso

SSK ketju uudestaan kimppaan (tiedän, ei toiminut viimeks). Mutta nyt on hemmetti saatava toinenkin kantava seinä pisteiden tekoon. Josko poffeissa viimein aukeaa. Ykkönen ei kanna loputtomiin, vaan tulitukea on tultava. Salminen mielummin vasempaan laitaan yleensäkin, niin on hyvänä right-laukojana monipuolisemmin käytettävissä vetonsa kanssa. Lundellin vieressä pelannut oikealla.

Ja jos toi Tallberg vieläkään herää, niin poppareille seuraavaks. Ikonen on toinen. Molemmat on tällä hetkellä ihan vässykkä-tasolla, mutta molemmissa on olemassa hyvää poff-potentiaalia. Katsotaan onnistuuko edes toinen nostamaan tasoaan. Åsten hollilla toisen tilalle kotipeliin.
 
Viimeksi muokattu:

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK tänään:

Thorell - Tyrväinen - Rask
Eronen - Motin

Ikonen - Lundell - Salminen
Varakas - Lyytinen

Tallberg - Santala - Åsten
Quincey - O'connor

Petrell - Jääskä - Keränen
Kankaanperä

Engren (aloittaa)
Ruusu
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Eronen mukana, hyvä! Mutta Kangasniemi pois, eli aikalailla yhdellä ketjulla taas :(
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eronen mukana, hyvä! Mutta Kangasniemi pois, eli aikalailla yhdellä ketjulla taas :(
Toi kolmosketju näyttää paperilla aivan karmealta ja lienee sitä myös kentällä. Tallberg liikkuu jäällä loukkaantumisen jäljiltä kuin täi tervassa ja Åsten repii ja roikkuu itselleen vähintään yhden turhan kaksiminuuttisen tänään. Santala on siten vähän orpo piru siinä keskellä, kun ei ole ketään kädellistä pelaajaa laidalla, jota ruokkia. Nelosessa on ollut orastavaa potentiaalia ja kakkonenkin on paperilla ihan ok, mutta jotenkin siinä ei vaan kemiat kunnolla kohtaa. Itse pistän sen eniten Salmisen piikkiin, jota ei tunnu kunnolla nappaavan koko touhu.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Ja näinhän se menee, Eronen bäk, Kangasniemi veks. Ai perkele toi kolmosketju on kyllä täys farssi, ei mitään kemiaa ja Tallberg ollut iso pettymys ja täysin näkymätön. Tosin, viimeksihän homma lähti käyntiin juuri keväällä, ehkä nytkin.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vaikka Kangasniemi vaelteli runkosarjan lopun varjojenmailla niin kyllä tuon puuttuminen kokoonpanosta on iso takaisku, yksi syömähammas pois ja kolmosketju näyttää aivan karsealta niin paperilla kuin myös todennäköisesti jäällä. Pessimistinen veikkaus on, että tuo kolmosketju pelaa joku 8-10 min kunnes penkitys kutsuu, tässä vaiheessa on -2 plakkarissa ketjulla ja Åstenilla jäähy jostain korkeasta mailasta tai koukkaamisesta.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Ja näinhän se menee, Eronen bäk, Kangasniemi veks. Ai perkele toi kolmosketju on kyllä täys farssi, ei mitään kemiaa ja Tallberg ollut iso pettymys ja täysin näkymätön. Tosin, viimeksihän homma lähti käyntiin juuri keväällä, ehkä nytkin.
En ymmärrä miksi tuo pitää vääntää tuollaiseen muotoon väkisin. Olisi edes näin:

Tallberg - Santala - Jääskä
Petrell - Keränen - Åsten

Mutta ei.
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Toi kolmosketju näyttää paperilla aivan karmealta ja lienee sitä myös kentällä. Tallberg liikkuu jäällä loukkaantumisen jäljiltä kuin täi tervassa ja Åsten repii ja roikkuu itselleen vähintään yhden turhan kaksiminuuttisen tänään. Santala on siten vähän orpo piru siinä keskellä, kun ei ole ketään kädellistä pelaajaa laidalla, jota ruokkia. Nelosessa on ollut orastavaa potentiaalia ja kakkonenkin on paperilla ihan ok, mutta jotenkin siinä ei vaan kemiat kunnolla kohtaa. Itse pistän sen eniten Salmisen piikkiin, jota ei tunnu kunnolla nappaavan koko touhu.

Luin Jatkoaijan tekemää tilastoanalyysiä ja sieltä pisti silmään Tallbergin Corsi-tilasto. Sen mukaan miehen ketjut saavat pelin painopisteen hyökkäyspäähän todella usein. Tämä vähän yllätti.
Meillä taitaa olla kaksi jarrukenttää, sillä Santalakin pelaa alaspäin aika tunnollisesti.

Nythän on Åstenin paikka päästä Lahtelaisten ihon alle, siellä on testosteronilla ladattu joukkue valmennusta myöten, joten en usko että hirveästi tarvitsee tikkuja raapia että siellä roihahtaa.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
En ymmärrä miksi tuo pitää vääntää tuollaiseen muotoon väkisin. Olisi edes näin:

Tallberg - Santala - Jääskä
Petrell - Keränen - Åsten

Mutta ei.

Siksi, että Lennu, Jäky ja Keränen on päässyt nyt pelaamaan muutaman pelin yhdessä ja samalla harjoitella yhdessä. Alkaa jo vähän löytyä yhteistä pelirytmiä.

Se on se kuuluisa ”saanu nyt pelata samojen jätkien kanssa” -fraasi, jonka pelaajahaastiksissa kuulee. Meillähän ei tätä ole tän kauden aikana päässy juuri kokemaan kuin 1-ketju...nähdyin tuloksin.
 

Neely

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kings ,Englanti, Blaugrana&C.D. Santa Clara
Siksi, että Lennu, Jäky ja Keränen on päässyt nyt pelaamaan muutaman pelin yhdessä ja samalla harjoitella yhdessä. Alkaa jo vähän löytyä yhteistä pelirytmiä.

Se on se kuuluisa ”saanu nyt pelata samojen jätkien kanssa” -fraasi, jonka pelaajahaastiksissa kuulee. Meillähän ei tätä ole tän kauden aikana päässy juuri kokemaan kuin 1-ketju...nähdyin tuloksin.
Tämä on kyllä aivan totta. Silti olisin lähtenyt alunperinkin vähän kädellisempää koostumusta rakentamaan Santalan ympärille Iikan ollessa telakalla,
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Luin Jatkoaijan tekemää tilastoanalyysiä ja sieltä pisti silmään Tallbergin Corsi-tilasto. Sen mukaan miehen ketjut saavat pelin painopisteen hyökkäyspäähän todella usein.


Mikä corsi tällaisen kertoo? Klassinen corsi-tilasto kun kertoo ainoastaan pelaajan X laukaisutasapainon hänen ollessa jäällä suhteessa vastustajaan. Muunlaista corsia en ole Suomessa nähnyt, ja tuollaisenaan corsi on aika surkea tilasto. Pelaajan tai ketjun suorittama hyökkäys versus puolustusalueaika kertoisi paljon enenmän pelaajan sekä ketjun hyödyllisyydestä.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
En ymmärrä miksi tuo pitää vääntää tuollaiseen muotoon väkisin. Olisi edes näin:

Tallberg - Santala - Jääskä
Petrell - Keränen - Åsten

Mutta ei.


Niinpä, nyt menee kyllä ihan hukkaan kummatkin ketjut. Jääskällä kuitenkin potentiaalia tehdä maalikin, Åstenilta en juurikaan tällaista ihmettä odota...

Kyllä taas yhden miehen tippuminen ankeuttaa kokoonpanoja rutkasti. Mikäköhän sillä Iikalla nyt oikeasti on... penkitys olisi sulaa hulluutta joten siihen en jaksa uskoa.

Joka tapauksessa GO IFK! Eipä oo hetkeen jännittänyt illan tapahtumat niin paljon kuin tänään.
 

microugn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Santala siis lähti jo viettämään ansaittua kesälomaa. Eli miten rakkaat palstaveljet lähtisitte nyt rakentamaan hyökkäysvitjat?

Ilmari ”samettikädet” Pikänen kakkosen keskelle? Vieläkö Henrik Koivisto saa kaivettua naftaliinistä?
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Ilmari ”samettikädet” Pikänen kakkosen keskelle? Vieläkö Henrik Koivisto saa kaivettua naftaliinistä?
Koivisto ja Pitkänen edustavat meillä sitä Salmelaisen kehumaa leveyttä. Eikä tämä ole ironiaa vaan valitettavaa todellisuutta. Ehkä Pitkänen tekee tänään paluun kakkoseen ja Koivistokin saa näytönpaikan. Varmasti Ruusun peluuttamistakin joudutaan miettimään. Jos hänelle aiotaan antaa ns. arvokasta kokemusta niin montaa peliä ei ole aikaa niin tehdä.
 

Pekka Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadi
Koivisto ja Pitkänen edustavat meillä sitä Salmelaisen kehumaa leveyttä. Eikä tämä ole ironiaa vaan valitettavaa todellisuutta. Ehkä Pitkänen tekee tänään paluun kakkoseen ja Koivistokin saa näytönpaikan. Varmasti Ruusun peluuttamistakin joudutaan miettimään. Jos hänelle aiotaan antaa ns. arvokasta kokemusta niin montaa peliä ei ole aikaa niin tehdä.
Pikkarainen totesi, että Engren jatkaa. Miksi Ruusulle pitäisi "antaa kokemusta", kun ei ensi kaudella jatka kuitenkaan?
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Nyt olisi taas aikaa vetää jänis hatusta eli nostaa Tikkanen-Högbacka-Rönkkö A:sta messiin.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Nyt olisi taas aikaa vetää jänis hatusta eli nostaa Tikkanen-Högbacka-Rönkkö A:sta messiin.

Kyllä. Kuten aiemmin mainitsin, haluaisin Eetu Kukan kehiin. Se pudotti TuTon kaksimetrisen fatson, haluaisin nähdä saman Taavi Vartiaisen kanssa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös