Playoffs 2019 1. kierros: Ilves (8.) – SaiPa (9.)

  • 34 927
  • 249

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Onko olemassa Mensan try-outit?

Nim.merk. Laineen hiuskarvan verran yli 120.

LÄHE MENEE VIELÄ KU EHDIT!

Nim. merk. tod. näk. maailm. viisai. ihmine. yl. 135.
 

Optimisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ethän sä nyt voi sitä jumalauta noin laskea.

Nimimerkki Ist0:han laskee juuri sillä tavoin, millä saa Ilveksen kannalta epäsuotuisimman tuloksen. Häntä kun ei Ilveksen nykyisen johdon toiminta miellytä. Siinä ei paljoa maalaisjärki tai matemaatikkojen tai edes Mensan jäsenten konsensus auta.

Eikä siinä mitään. Näin toimisin itsekin, jos Manngard olisi vielä vallankahvassa. Osaisikohan Ist0 laskea Dostalin keskimääräisen torjuntaprosentin sijoille 7-10 jääneitä joukkueita vastaan runkosarjan viiden viimeisen pelin otannalla? Päästäisiinkö alle 85 prosentin? Tämä vinkki oli ilmainen.

Mutta Dostal on ollut kyllä something completely different! Eipä tarvi paljoa suoria vetoja (mihin tahansa kohti maalia suunnattuja) pelätä! Eikä suurinta osaa niistä muistakaan.

P.S. Vastaus on 84,00. SaiPan hyökkääjillä ei ole mitään hätää.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Dostal on voittanut SaiPan aina, kun on ollut Ilveksen maalilla Lappeenrannassa, mutta toisaalta ei ole koskaan voittanut SaiPaa Tampereella. Kotietu kääntyykin siis nyt kohtalokkaaksi heikkoudeksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Salt

ahal

Jäsen
Kukaan ei ole vielä maininnut tai kertonut, mikä on joukkueiden pelitapa. Syksyllä näytti, että Kivi oli löytänyt pelikirjastaan viisastenkiven ja peli rullasi kuin entisen miehen polkka, tuskin lapikas lattiassa käväisi. Sitä ihailtiin laajalti allekirjoittanut mukaan lukien. Marraskuussa oli takkuisempi jakso. Sen jälkeen Ilves ei ole hävinnyt peräkkäin kahta peliä enempää. Nuori joukkue on luisteluvoimainen ja terävä kärki taitava, joten vastustajan pakeilla on usein vaikeaa. SaiPankin. Tarkkaan en osaa kertoa, mihin Kivi pelaamisen perustaa, mutta hyvin on onnistunut.

SaiPan osalta pelikirjan koukeroita ja kadotettuja sivuja on haettu ja ihmetelty sekä miehissä että naisissa. Syksyllä Tertsi teki kokeita "ruotsalaistyylisellä" pelaamisella, mutta kun kaverit ovat suomalaisia, asia ei auennut kaikille koskaan. Monesti peli oli sanoinkuvaamattoman sekaisin. Samalla Tertsin avautuminen medialle sai yhä kryptisempiä piirteitä, joista ei ottanut selkoa itse Erkkikään. Onneksi valmennus älysi palata aapisensa alkusivuille ja lätkän perusasioihin (mm. älä pelaa sinne mitä et näe, lyhytsyötöillä omista pois jne.), joten helmi-maaliskuussa joukkue on voittanut sentään 8 ja hävinnyt 6 matsia. Porukan vaihtuessa matsista toiseen perussapluuna on ollut varmin tae edes jonkinmoiseen menestykseen. Joukkue ei kuitenkaan ole mikään unelmarosteri vähänkään vaativampaan pelitapaan.

Tietämättä tarkemmin joukkeiden pelifilosofiaa näkisin Ilveksen pienoisena ennakkosuosikkina viikonlopun peleihin. Kivi kepittää Lehterän niukasti mutta varmasti. I-S voitot 2-1. Äärimmilleen viedyllä tsempillä SaiPa voi kääntää luvut toisinpäin.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Kunhan kukaan ei kerro Saipan valmennukselle että Dostalille pitää ampua alas, on Ilveksellä hyvin asiat.

PS. Dostalin torjuntaprosentti pudotuspeleihin päässeitä joukkueita vastaan alle 90.
Eli pitää tehdä kolme itse, niin Saipa kaatuu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Salt

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Lipuista:

SaiPalla halvimmat 14,50€
Ilveksellä halvimmat 5€

Molemmat seisomakatsomolippuja.

Johtopäätös:

Toisella seuralla tarkoitus röyhkeästi rahastaa ja toisella röyhkeästi saada halli täyteen. Ilvekseltä rohkea veto laskea hintaa runkosarjasta.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Toisella seuralla tarkoitus röyhkeästi rahastaa ja toisella röyhkeästi saada halli täyteen. Ilvekseltä rohkea veto laskea hintaa runkosarjasta.

Näin Lappeenrannassa tehdään bisnestä urheilulla, vaikka mitään ei koskaan voitetakaan,

Loistavia tilastokummajaisia täällä annettu, mikä saa seuraamaan ottelusarjaa vielä enemmän mielenkiinnolla. Ilvekselle ei vituta hävitä, jos niin käy. Toivotaan kuitenkin, että playoffsit saa Lappeenrannan jantterit syttymään kaukalossa.
 

DripL

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
David Goodwin on nopeasti tarkasteltuna kahden kauden aikana (8 peliä) Ilvestä vastaan lyönyt tehot 6+5 ja muutenkin ollut aina pirteä näissä.

Tämä huomiona siis siksi, että molempina kausina ukko on kadonnut moneksi kuukaudeksi kuvasta, mutta 7/8 ottelusta Ilvestä vastaan päässyt tehoille ja taisi muutaman ratkaistakin.
 
Viimeksi muokattu:

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Eli Goodwinilta voinee odottaa ainakin hattutemppua ja muutenkin totaalista dominointia Ilvestä vastaan?
 

Barney

Jäsen
David Goodwin on nopeasti tarkasteltuna kahden kauden aikana (8 peliä) Ilvestä vastaan lyönyt tehot 6+5 ja muutenkin ollut aina pirteä näissä.
Tämän viestin innoittamana kävin katsomassa tämän kauden keskinäisten otteluiden (4 ottelua) parhaat pistemiehet molemmista joukkueista. Otanta on toki pieni ja sattumallakin voi olla jotain tekemistä tehojen kanssa, mutta antavat nuo ehkä vähän suuntaa siitä, että keneltä kannattaa odottaa tulosta tässä sarjassa.

SaiPa:

1. Cody Kunyk 4+2=6
2. David Goodwin 3+1=4
3. Joni Nikko 2+2=4
4. Tyler Morley 1+2=3
5. Kalle Maalahti 0+3=3

SaiPan osalta tilasto näyttää hyvältä, sillä kärkipäässä on ne joukkueen kärkipelaajat, joilta odotetaan vastuunkantoa pudotuspeleissä. Etenkin Kunykin tehot ovat olleet todella kovat Ilvestä vastaan ja hän on tehnytkin maalin jokaisessa joukkueiden välisessä kohtaamisessa. Goodwinin kausi on ollut yhtä vuoristorataa, mutta hän on ollut hyvä Ilvestä vastaan. Listan ulkopuolelta pitää vielä mainita Oksanen (0+2) ja Saari (0+2), jotka pelaavat kaiken järjen mukaan Goodwinin kanssa samassa ketjussa. Tuo koostumus voi siis olla paha ilvekselle.

Ilves:

1. Eemeli Suomi 2+2=4
2. Joose Antonen 2+0=2
3. Teemu Rautiainen 1+1=1

Ilves on tehnyt sen verran vähän maaleja SaiPaa vastaan, että heillä oli ainoastaan kolme pelaajaa, jotka ovat tehneet enemmän kuin yhden pisteen. Niitä yhden pisteen miehiä en viitsinyt alkaa listaamaan. Ilvekselläkin on tehopisteissä esillä olleet melko tutut nimet SaiPaa vastaan. Suomi on tehopisteiden mukaan erottunut selvästi joukosta. Antosella on ollut vähän vaikeampaa viime aikoina, mutta SaiPaa vastaan hän on kuitenkin osunut tällä kaudella pari kertaa. Voisiko se luvata hyvää heräämisen kannalta?

Heitän vielä muutaman mielenkiintoisen taisteluparin joukkueista:

Frans Tuohimaa vs. Lukas Dostal
- Tätä käsittelinkin jo aikaisemmassa viestissäni, mutta otetaan se vielä uudestaan esille. Maalivahti on kuitenkin usein se ratkaisevin pelipaikka, joten näiden kahden miehen välisen taistelun voittajan joukkue on vahvoilla. Dostal on ollut erinomaisessa vireessä ja pelannut todella hyvin Ilveksen maalilla. Tuohimaa on taas jo pidemmällä aikavälillä osoittanut perustasonsa, joka on korkea. Sen lisäksi Tuohimaa on erinomaisessa vireessä, sillä kolmesta edellisestä pelaamastaan ottelussa hän on pitänyt nollapelin kaksi kertaa.

Cody Kunyk vs. Eemeli Suomi
- Toinen on sentteri ja toinen on laituri, mutta nämä kaksi ovat olleet keskinäisissä otteluissa selvästi joukkueidensa parhaita pistemiehiä. Molemmat ovat myös lähtökohtaisesti joukkueidensa vastuunkantajia, joilta odotetaan paljon. Itse väittäisin jopa, että tässä on molempien joukkueiden parhaat hyökkääjät. Kumpi ottaa joukkueensa reppuselkään?

Jonatan Tanus vs. Teemu Lepaus
- Tämä on vähän kyseenalainen taistelupari, sillä en edes tiedä, että mahtuuko Tanus SaiPan pelaavaan kokoonpanoon. Kaksikko pelasi pari kautta sitten historiallisen kovat kaudet Mestiksessä. Sen jälkeen tiet erkanivat, kun Tanus suuntasi Lappeenrantaan ja Lepaus Tampereelle. Viime kaudella Tanus vei pidemmän korren, kun hän teki 33 pistettä Lepauksen jäädessä 24 pisteeseen. Tällä kaudella osat ovat kuitenkin vaihtuneet, ja heikosti lähes koko kauden pelannut Tanus on saanut aikaan 21 pistettä sekä -19 tehotilastoon samaan aikaan kun Lepaus on tehnyt 40 pistettä.

Jere Seppälä vs. Niko Peltola
- Tämä kaksikko on vanha pakkipari Ässistä. Seppälä siirtyi kesken kauden Porista Lappeenrantaan ja Peltola vaihtoi patapaidan kissapaitaan vähän ennen sitä. Jos puhutaan tilastoista, niin ne näillä kahdella miehellä ovat olleet viime vuosina melko tasaisia. Peltola on noussut heti isoon rooliin Ilveksessä, sillä hän on loppukauden aikana pelannut keskimäärin 20:43 ottelussa, kun taas SaiPa on ajanut Seppälää sisään vähän maltillisemmalla peliajalla (16:26/ottelu). Ei ehkä se säihkyvin taistelupari, mutta on mielenkiintoista nähdä, että kumpi pelaa paremmin.
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Veikkauksen kertoimenlaskijat ovat saaneet tämänpäiväiseen otteluun Ilveksen voittotodennäköisyydeksi 59,75% ja SaiPalle 40,25%. Erikoisuutena voidaan vielä mainita, että samojen heppujen laskelmien mukaan SaiPa muuttuu niukaksi suosikiksi jos mennään jatkoerään.
 

Aapee79

Jäsen
Veikkauksen kertoimenlaskijat ovat saaneet tämänpäiväiseen otteluun Ilveksen voittotodennäköisyydeksi 59,75% ja SaiPalle 40,25%. Erikoisuutena voidaan vielä mainita, että samojen heppujen laskelmien mukaan SaiPa muuttuu niukaksi suosikiksi jos mennään jatkoerään.

Pystytkö hieman avaamaan, että mitä kertoimia tarkoitat tuossa yllä? Ei ainakaan yhtään tuollaista prosenttia ollut, mitä juuri tarkistin. Mikä jatkoeräveto?
 

juice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pystytkö hieman avaamaan, että mitä kertoimia tarkoitat tuossa yllä? Ei ainakaan yhtään tuollaista prosenttia ollut, mitä juuri tarkistin. Mikä jatkoeräveto?

Veikkaukselta löytyy kertoimet ottelun lopulliselle voittajalle. Ilves 1,59, SaiPa 2,36. Kun näistä poistaa Veikkauksen katteen vaikutuksen ja laskee kummankin joukkueen voittotodennäköisyyden nähdään että Veikkauksen kertoimenlaskijoiden arvio on tuo yllämainitsemani noin 60:40.

Kun sama laskelma tehdään 60 minuutin tuloksille, Veikkauksen kertoimenlaskijat antavat Ilveksen suoran voiton mahdollisuudeksi 47 prosenttia ja SaiPan 28,5. Suhteellinen ero suoran voiton todennäköisyyksissä on selkeästi suurempi Ilveksen eduksi kuin koko ottelun lopputuloksen osalta.
 

LiutunLätty

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Itse väittäisin jopa, että tässä on molempien joukkueiden parhaat hyökkääjät.
Itse sanoisin kyllä Ruotsalaisen olevan Ilveksen paras hyökkääjä, mutta makuasioita. Suomi on kyllä nyt keväänkorvalla ollut hyvässä iskussa, vaikka alku kausi oli vaikea. Sitä toki sotki varmasti loukkaantumisetkin.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kukaan ei ole vielä maininnut tai kertonut, mikä on joukkueiden pelitapa. Syksyllä näytti, että Kivi oli löytänyt pelikirjastaan viisastenkiven ja peli rullasi kuin entisen miehen polkka, tuskin lapikas lattiassa käväisi. Sitä ihailtiin laajalti allekirjoittanut mukaan lukien. Marraskuussa oli takkuisempi jakso. Sen jälkeen Ilves ei ole hävinnyt peräkkäin kahta peliä enempää. Nuori joukkue on luisteluvoimainen ja terävä kärki taitava, joten vastustajan pakeilla on usein vaikeaa. SaiPankin. Tarkkaan en osaa kertoa, mihin Kivi pelaamisen perustaa, mutta hyvin on onnistunut.
Ilveksen pelitavassa korostuvat monivaiheinen karvaus ja sitä kautta vastahyökkäyspelaaminen, mutta toisaalta myös kiekkokontrolli. Karvauksessa olennaisinta ei ole kova paine, vaan ajoitukset - yhden karvaajan kun saa pelattua pois, on toinen jo peittämässä syöttölinjoja. Ilves riistääkin paljon kiekkoja hyökkäysalueella sekä hyökkäyssinisen päällä. Myös träp-pelaaminen toimii hyvin.

Riiston jälkeen Ilves lähtee tietysti nopeasti, mutta silloin kun kiekko rauhoitetaan omalle alueelle, on ensisijainen pyrkimys ylempiin viivelähtöihin. Maalin takana ei siis yleensä odotella vaihdon täydentymistä, vaan pakki nostaa jo b-pisteelle itse ja pyrkii avaamaan keskialueelle vaihdosta tuleville hyökkääjille. Tarkoitus on avata hyökkäys niin nopeasti, etteivät vastustajan vaihdosta tulevat pelaajat ehdi ryhmittyä träppiin. Tilanne on tietysti eri, jos vastustajan karvaaja on jo vastassa. Silloin otetaan joukot kasaan ja perinteinen viivelähtö, ja yleensä keskialue onnistutaan ylittämään träpistä huolimatta.

Jos vastustaja paineistaa Ilveksen kiekollista pakkia, ensisijainen ratkaisumalli on nostaa itse jalalla oman maalin edestä. Tällä pyritään jättämään kärkikarvaaja selän taakse, minkä pitäisi avata syöttölinjoja.

Oman alueen puolustuspelissä Ilvekselle tärkeintä on keskustan varjelu, ja tätä helpottamaan on valjastettu painottoman puolen laitahyökkääjä. Tämän tehtävänä on varmistaa, ettei sektoriin jää liikaa tilaa.

Edit: Suurimmat haasteet Ilveksellä on ollut korkealta karvaavia joukkueita vastaan, kun pakkien taitotaso on osoittautunut hieman vajavaiseksi.
 

puuntakaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ipa Ipandeerus
Eli Goodwinilta voinee odottaa ainakin hattutemppua ja muutenkin totaalista dominointia Ilvestä vastaan?

Tai sitten tyyppi lahdataan. Yllätysvetona Helenius aloittaa maalilla. Huoltaja teroittaa Heleniuksen mailan lavan veitsenteräväksi, ja Helenius leikkaa sillä Goodwynin jalan reidestä poikki. Problem solved.
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nämä veskarit tekevät tästä sarjasta sellaisen että avausmaalilla iso rooli. Se pitäs saada ja joskopa meidän pakit vihdoin osuu, Gene ja Peltola pysyttää omat kuparisensa rikki?
 

Tsepteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ilves
Sanoinkin tuolla toisessa ketjussa että omasta mielestä pahin vastus tuli meille sääleihin. En näe että SaiPalla mitään jakoa tänään hakamettässä. Kotona tsägällä voitto, mutta tiistaina viimeistään alkaa meijän poikien lomat...
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aika paljon tasoitusta antaa Ilves sentteriosastolla. Mieho ei pysty pelaamaan ja nyt uhkapeli ohuella sentterikalustolla lyö näpeille. Mieho on meidän paras työhevonen, toivottavasti pojat pystyvät paikkaamaan.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Sanoinkin tuolla toisessa ketjussa että omasta mielestä pahin vastus tuli meille sääleihin. En näe että SaiPalla mitään jakoa tänään hakamettässä. Kotona tsägällä voitto, mutta tiistaina viimeistään alkaa meijän poikien lomat...
Nyt hei sitä luottoo "omiin"?. Uskon itsekkin toki Ilveksen voittoon tässä parissa. Perustastaen sille, että Ipa vei Kalpaa viimeisimmässä kohtaamisessa ja Kalpa taasen Saipaa mennentullen kolmella ketjulla ja kahella sentterillä viimeisimmässä. Sen enempiä en näitten joukkueitten pelejä olekkaan viimeaikoina nähnyt eli otanta on todella pieni, mutta ei Saipa vaan voi pärjätä.
 

Altec

Jäsen
Nyt hei sitä luottoo "omiin"?. Uskon itsekkin toki Ilveksen voittoon tässä parissa. Perustastaen sille, että Ipa vei Kalpaa viimeisimmässä kohtaamisessa ja Kalpa taasen Saipaa mennentullen kolmella ketjulla ja kahella sentterillä viimeisimmässä. Sen enempiä en näitten joukkueitten pelejä olekkaan viimeaikoina nähnyt eli otanta on todella pieni, mutta ei Saipa vaan voi pärjätä.
SaiPalta kuitenkin huilasi sillon KalPa-ottelussa Joni Nikko, Robin Salo, Jere Seppälä, Santeri Virtanen ja Ville Koho, jotka pelaavat tänään. Samoin SaiPalla ei käytännössä ollut mitään panosta tuossa ottelussa.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Nyt hei sitä luottoo "omiin"?. Uskon itsekkin toki Ilveksen voittoon tässä parissa. Perustastaen sille, että Ipa vei Kalpaa viimeisimmässä kohtaamisessa ja Kalpa taasen Saipaa mennentullen kolmella ketjulla ja kahella sentterillä viimeisimmässä. Sen enempiä en näitten joukkueitten pelejä olekkaan viimeaikoina nähnyt eli otanta on todella pieni, mutta ei Saipa vaan voi pärjätä.

Kaksi viimeistä peliä Saipa pelasi ns ynnä muut kokoonpanolla. Vaikka Kalpaa vastaan peli olikin melko onnetonta, ei siitä ilmeisesti edes tavoiteltu voittoa. Lehterän mukaan tavoite oli aloittaa vieraissa, jolloin valmistautuminen olisi optimaalista ilman reissaamista. Ennen näitä kahta viimeistä peliä, kotona tuli 6-0 voitto.

Tiukka on tämä sarja, mutta ilman hiihtelyä uskon Saipan vievän 2-0 sarjan. Korkeintaan yksi voitto annetaan Ilvekselle.
 

Introexpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, UKRAINA, LHF
Kaksi viimeistä peliä Saipa pelasi ns ynnä muut kokoonpanolla. Vaikka Kalpaa vastaan peli olikin melko onnetonta, ei siitä ilmeisesti edes tavoiteltu voittoa. Lehterän mukaan tavoite oli aloittaa vieraissa, jolloin valmistautuminen olisi optimaalista ilman reissaamista. Ennen näitä kahta viimeistä peliä, kotona tuli 6-0 voitto.

Tiukka on tämä sarja, mutta ilman hiihtelyä uskon Saipan vievän 2-0 sarjan. Korkeintaan yksi voitto annetaan Ilvekselle.
Joo eihän Saipakaan huippu rosterillaan ollut liikenteessä. Niinku ei Kärpätkään seuraavassa pelissä Kalpaa vastaan. Näillä vaan perustan, että niin Saipalle kuin Kärpillekkin suattaapi käyvä huonosti. Se on mun mielihaluni asiat nähdä eikä juurikaan väliä vaikka olisin väärässä.

Oikee asenne sulla kuin sarja menee ja siitä suurPeukalo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös