Ilmoitukset

Nimimerkki SlabaQ:n kovin tutulta tuntunut performanssi oli vähintäänkin täysin turhaa trollausta. Hänen kohdallaan asiantuntijaraati oli yksimielisesti sitä mieltä, että hän saa jatkossa kirjoittaa jossain muualla.

Nimimerkki FASlapsi saa seuraavat kaksi viikkoa aikaa tuumia, missä hyvän maun rajat kulkevat. Jääkiekon MM-kisojen otteluseurannassa olleet jutut Breivikistä ja muslimeista eivät ainakaan hyvän maun rajojen sisäpuolelle mahdu.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Evil on kirjoittanut useamman aivan turhan viestin ja samalla syyllistynyt myös asiattomuuksiin ja provosointeihin. Näiden seikkojen vuoksi asiantuntijaraati päätyi passittamaan hänet viikon rauhoittumislomalle.

Sulje ilmoitus

Playoffs 2019 1. kierros: Ilves (8.) – SaiPa (9.)

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Barney, 14.03.2019 klo 21.43.

 1. Barney Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rive Kanerva
  Pelipäivät:

  Lauantai 16.3. Ilves - SaiPa
  Sunnuntai 17.3. SaiPa - Ilves
  Tiistai 19.3 Ilves - SaiPa

  Kauden keskinäiset ottelut:

  19.9.2018 SaiPa - Ilves 4-1
  30.11.2018 Ilves - SaiPa 1-5
  29.12.2018 Ilves - SaiPa 2-1
  27.2.2019 SaiPa - Ilves 2-3

  Pisteet: Ilves 6 - SaiPa 6
  Maalit: Ilves 7 - SaiPa 12

  SaiPalle siis kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta selvänumeroiset voitot ja Ilves on kääntänyt kaksi viimeisintä maalin peliä itselleen. SaiPa oli runkosarjassa kotona Liigan kolmanneksi paras joukkue ja Ilves taas neljänneksi huonoin. Vieraissa tilanne oli sitten vähän toisinpäin, sillä Ilves oli vieraissa Liigan viidenneksi paras joukkue ja SaiPa puolestaan kolmanneksi heikoin.

  Kummankaan ylivoimassa ei ole kehumista, sillä SaiPan ylivoima oli Liigan viidenneksi huonoin ja Ilveksen Liigan kolmanneksi huonoin. Alivoimalla Ilves oli koko Liigan huonoin joukkue ja SaiPa neljänneksi paras, joten siinä syntyy pientä eroa. Erikoistilannepelaamisesta voidaan siis antaa pieni etu SaiPalle.

  SaiPa on huilautellut jo useamman kierroksen ajan pelaajia, jotta kaikki pienistä vammoista kärsivät jätkät ovat pelikunnossa pudotuspeleissä. SaiPan tiedotuspolitiikka on ollut tällä kaudella vähintäänkin epämääräistä, joten loukkaantumisista ei ole ilmoitettu, mutta loukkaantuneina ovat ilmeisesti Vladimir Denisov, Anssi Löfman, Roy Radke, Emil Oksanen ja Veeti Vainio. Löfman saattaa mahdollisesti olla viikonloppuna käytettävissä, mutta noiden muiden kohdalla se on hyvin epätodennäköistä. Muiden pelaajien kaudet taitavat olla jo ohi.

  Ilveksen kohdalla voi joku seuran tekemisiä tarkemmin seuraava tulla kommentoimaan, mutta Liigan sivuilla loukkaantuneeksi on merkitty ainoastaan Jerry Ahtola. Panu Mieho on ilmeisesti myös ottanut osumaa ja hänen pelikuntonsa on ainakin pieni arvoitus. Laaksosen pelaaminen taitaa myös olla kysymysmerkki. Onko muita mahdollisesti sivussa?

  Ilves on jäänyt mieleen todella liukkaana joukkueena, jossa on paljon nuoria ja kehittyviä pelaajia. Etenkin syksyllä sieltä nousi esille useampikin pelaaja, mutta ainakin osa heistä on hävinnyt vähän kuvasta, kun kausi on edennyt pidemmälle. Miten Ilveksen joukkueella riittää fyysisyys pudotuspeleissä, kun fyysinen peli nousee isompaan asemaan? Se on ehkä suurin kysymysmerkki mielestäni Ilveksen osalta.

  SaiPa on taas ollut todella epätasainen joukkue tällä kaudella. Valmentaja Lehterä on useaan otteeseen kritisoinut joukkueen asennetta, ja melko laiskalta se tekeminen on usein katsomoonkin asti näyttänyt. Vastuunkantajiksi suunnitellut Tanus ja Nättinen ovat pettäneet, joista jälkimmäinen on nyt parissa viimeisimmässä ottelussa väläytellyt potentiaaliaan. SaiPa on saalistanut pisteitä tällä kaudella melko huonollakin pelillä, mutta onko sen parhaan mahdollisen pelin aktivoiminen kovin helppoa, kun runkosarja päätettiin kahteen heikkoon suoritukseen.

  Jos mietitään joukkueiden pelaajamateriaaleja, niin maalivahdeista antaisin pienen edun SaiPalle. Ilveksellä oli pitkään tällä kaudella maalivahtiongelmia, kunnes nuori tsekkiläinen Lukas Dostal saapui Tampereelle. Pari peliä olen Dostalilta nähnyt, mutta niiden lisäksi tilastot tukevat sitä olettamaa, että hän on pelannut erittäin hyvin. Dostalin kohdalla otanta on kuitenkin hyvin pieni ja näytöt ennen Ilvekseen siirtymistä eivät ole kovin vakuuttavat.

  SaiPalla on taas ykkösmaalivahtina Frans Tuohimaa, joka oli useankin asiantuntijan papereissa viime kaudella Liigan paras maalivahti. Tämä kausi ei ole ollut yhtä hyvä Tuohimaalta, mutta juuri ennen pudotuspelien alkua hän on alkanut löytämään sen viime kauden tasonsa. Hyvänä esimerkkinä tuosta Tuohimaan heräämisestä toimii viime viikon kaksi nollapeliä ja valinta Liigan kuumimmaksi pelaajaksi.

  SaiPan puolustus on kiekollisesti ihan pätevä, mutta puolustussuuntaan se herättää vähän kysymyksiä. Maalahti on toki laadukas puolustaja jokaisella osa-alueella, mutta Kichtonin vahvuudet ovat enemmän hyökkäyspäässä ja nuoret Autio sekä Salo ovat esiintyneet tällä kaudella vielä vähän epätasaisesti. Ässistä tullut Jere Seppälä on esiintynyt ihan vakuuttavasti, mutta hänenkin vahvuudet tuntuvat olevan hyökkäyspäässä. Denisov on loukkaantunut ja aika monen mielestä Sneckillä eikä Kojolla ole vahvuuksia ollenkaan. Kojon luulisi tuovan ainakin fyysisyyttä, jos ei muuta.

  Ei se Ilveksen puolustuskaan näytä ainakaan yhtään sen paremmalta. Parikka sekä Peltola ovat hyviä puolustajia ja Laaksonen on hyvä ainakin kiekollisesti, jos hän vain on pelikunnossa. Leimusta ei taida nykypäivänä olla oikein apua enää missään tilanteessa ja Generouksen päästäminen kentälle olisi SaiPan etu. Flood ja Salmela ovat näkemieni esitysten perusteella ihan hyvää liigatasoa. Riittävästi en ole Ilveksen pelejä nähnyt, jotta osaisin muodostaa mitään kovin hyvää mielipidettä Matinpalosta ja Vainiosta, mutta eivät he taida olla sen kummoisempia puolustajia kuin SaiPan Kojo ja Sneck.

  SaiPan hyökkäyksen tehokkuus tulee riippumaan todella paljon siitä, että millä tasolla lähes koko kauden alisuorittaneet Nättinen ja Tanus pelaavat. Kunyk ja Morley ovat tasokkaat kärkisentterit, joiden ympärille SaiPan pitäisi onnistua rakentamaan kaksi tehokasta ketjua. Goodwin-Saari-Oksanen -ketju on ollut jo pitkään yhdessä ja se on tehnyt hyvää tulosta. Haalariosaston miehiä SaiPalla on parin ketjun verran, joten heistä tämä homma ei pitäisi ainakaan jäädä kiinni. Kunhan ei vain laiteta liikaa puukäsiä kentälle.

  Ilveksen viisi kärkihyökkääjää Rautiainen, Suomi, Ruotsalainen, Lepaus ja Ikonen ovat pelottavan kovia. Antonen oli myös erinomainen alkukaudesta, mutta hän on tainnut olla viime aikoina melko kaukana siitä alkukauden tasostaan. Ainakin omaan silmääni vaikuttaa, että Ilvekseltä puuttuu hyökkäyksestä vähän haalarijätkiä. Jos SaiPan joku ketju onkin yllättäen ihan pitelemätön, niin mikä ketju Ilveksestä nollaa sen?

  Omiin pitää luottaa, joten itse uskon SaiPan vievän tämän sarjan 2-0. Perustan arvioni siihen, että SaiPa on onnistunut olemaan niukasti parempi keskinäisissä otteluissa, minkä lisäksi Ilveksen joukkueesta puuttuu ainakin omaan silmääni fyysisyyttä. Toivotaan tasaista ja viihdyttävää pudotuspelisarjaa.
   
  redpecka, Tori, Ferris ja 13 muuta tykkäävät tästä.
 2. keigykedy Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Leijonat
  Toivoisin Ilveksen jatkavan, ainoana perusteena tuon mahdollisen Tappara-Ilves puolivälierän toteutuminen. Tasainen pari tämä omasta mielestäni on ja vaikea tässä kumpaakaan on nostaa ennakkosuosikiksi. Varmasti kuitenkin viihdyttävämpi ja mielenkiintoisempi pari seurattavaksi kuin tuo toinen pari.
  Molempien joukkueiden kannattajille onnen toivotukset täältä !
   
  Tori, LiutunLätty & ADX_03 tykkäävät tästä.
 3. teude Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
  Lukkoa toivoin, mutta kyllä Ilveskin on kaadettavissa. Mielenkiinnolla pitää lauantaina seurata, miten Lehterän lepuutustaktiikka on toiminut, vai iskeekö Ilves 3-0 ensimmäiseen erään.
   
 4. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Mahtava aloitus ja alustus Barneyltä! Hatun nosto ja tuopin kolautus näin virtuaalisesti. Liian vähän on tälläistä asiallista ja asiantuntevaa tekstiä, mukava lukea. Itsekään kun ei pysty vastaavaan niin pitää erikseen mainita.

  Noh, joka tapauksessa, hyviä pelejä odotellessa. Niin kentällä kuin katsomossa. Toivon hartaasti, että tästä se 2-1 SaiPa jatkaisi, mutta jotenkin etiäinen on, että se on toisinpäin.. SaiPalla on tosiaan harmittavia loukkeja kärkiukoista, Löfman ja Denisov nyt ainakin pitäisi ehdottomasti saada kentälle.

  Tuo Tappara-Ilves olisi tosiaan kyllä kutkuttava nähdä ihan näin sivummaltakin, onhan se kuitenkin yksi parhaista ja suurimmista väännöistä mitä Liigasta löytyy. Mutta kyllä se oma etu nyt ajaa vielä edelle, keltamustat siis jatkoon.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 5. vilho Jäsen

  Hyvä alustus Barneyltä!
  Lainaus:
  Ilveksen ylivoima on vastustajalle helpotus - ei soi ainakaan omissa. Aivan luokatonta tekemistä. Ylivoimaa pelaa kyllä taitavat pelaajat, mutta siitä puuttuu se punainen lanka ja ratkaisuhalukkuus. Haetaan liikaa poikkisyöttöjä ja niistä onetimereita. Peli on liian staattista, pelaajat ei liiku eikä juuri kiekkokaan. Samaa paskaa läpi kauden muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Ilves saa tuotua kiekon alueelle tasaviisikoin kohtuu helposti, mutta ylivoimalla sekin sakkaa.

  Alivoima sen sijaan on parantunut todella paljon viimeisen 10 kierroksen aikana - käytännössä siitä lähtien kun Dostal on seissyt tolppien välissä.

  Antaisin Barneyn tavoin erikoistilanteista edun SaiPalle.

  Lainaus:
  Tänään taisi levitä Laaksonen ja Vainio. Pakkiosasto käy aika kapeaksi. Lukkoa vastaan kokoonpanosta puuttui puolustajat Matinpalo ja Salmela, joten 7 pakkia kyllä saadaan kasaan. Molemmat ovat pelanneet käytännössä koko kauden. Matinpalo oli alkukauden loukkaantuneena, mutta pelannut todella hyvin ensimmäisellä liigakaudella. Jos Laaksonen on pois, häviää paljon kiekollista taitoa.. toisaalta, joukkuepelin kannalta se voi olla jopa hyväkin asia, sillä Oskari-innokas on intoutunut viime aikoina ottamaan hieman liikaakin roolia ja haluaa tuoda kiekon itse ylös, vaikka olisi hyvä paikka antaa se helppo peliä edistävä syöttö.

  Lainaus:
  Täysin samat mietteet, Ilveksen hyökkäysosastolta ei löydy kovinkaan montaa pelaajaa, joiden voisi sanoa olevan omimmillaan fyysisissä peleissä. Kenties Ahtola (telakalla), Savilahti (telakalla), Halmo, Rautiainen ja Suomi. Puolustuksen suhteen en murehtisi tästä. Ilves on ollut hieman hukassa niissä peleissä, joissa tuomareilta on lähtenyt homma lapasesta - kuten tänään Lukkoa vastaan. Tuomarit olivat kyllä tasaisen paskat, ehkä Lukko siitä hieman hyötyi. Ei ollut kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun Ilveksen keskittyminen häviää raitapaitojen sekoillessa. Playoffeissa vielä pelin henki kovenee ja vastustajaa sekä tuomareita hämmennetään entistä enemmän. Onko Ilves oppinut jotain 60 pelin aikana?

  --

  On tämä raadollinen sarja. 60 peliä takana, yleisiin & median ennakko-odotuksiin nähden Lappeenrannan keltamusta-asuinen joukkue oli about juuri niillä sijoilla kuin mitä odotettiinkin. Tupsukorvien taaskin ennakoitiin olevan sijoilla ynnämuut, mutta niin vain Kiven valmennustiimi sai revittyä paperilla heikosta nipusta aika paljon tehoja irti. Sunnuntaina klo 17 alkavassa pelissä toisella joukkueella on mahdollisuus laittaa vastustaja kesälomalle.

  Ilvekselle seurana tämä on henkisesti iso sarja - väittäisin, että isompi kuin viime vuonna puolivälierissä pelanneelle SaiPalle. Viime vuosi oli Ilvekselle tuloksellisesti floppi, vaikka kevätkausi menikin vahvassa liidossa. Siitä jengistä parhaat (Sandell, Meskanen) lähti isompiin liigoihin. Pääsy puolivälieriin tekisi hyvää niin ilmapiirille kuin taloudellekin, velkaahan meillä riittää edelleen.

  Kolmanteen peliin menee, mutta en tiedä kuinka siinä käy. Toivottavasti omalle playoff-kausikortille tulee käyttöä Hakametsässä.
   
 6. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Ilves on nyt 6. sijaa metsästäessään pelannut 4 peliä playoffs-hokia (Hifk, Pelsut, HPK ja Lukko). Tehtyjä maaleja varsinaisella peliajalla 1-0-2-2. Tuo 2 maalia / peli on nytkin Ilveksen katto. Täysin luokattoman paska yv ja mikkihiiri-luokan hyökkääjät eivät ole hyvä yhdistelmä maaliskuussa. En ole laskenut liigajoukkueiden puolustajien tekemiä maaleja mutta niissäkin Ilves on taatusti ihan häntäpäässä. Ainakin Ilveksen pakit ovat tehneet yhteensä kauden aikana vähemmän maaleja kuin Oliwer Kaski yksinään. Maalintekoon kykenee näissä peleissä ykkösketju ja Joona Ikonen. Lepauskin ehkä, mutta Tammisen ja Antosen ketjussa ei juuri tule paikkoja. Miehon kausi päättyi huonoon paikkaan, Ilves kaipaisi näihin peleihin kipeästi fyysisyyttä. Markku Flinckiä kovasti odoteltiin tyhjennysmyynneistä ja nyt kokoonpanossa on tässä kohtaa Markun mentävä aukko.

  Onneksi Lukas Dostal on tilkinnyt maalin niin hyvin, että maali tai pari voi hyvinkin riittää jatkoajalle tai jopa voittoon. Laaksosen puuttuminen voi olla Ilvekselle pelkästään onni. Sen verran hasardi Oskari on ollut MM-kullan jälkeen ja nyt ei vaan voi antaa ensimmäistäkään lahjamaalia. Näkisin, että Saipa lähtee sarjaan suosikkina mutta vähämaalisissa peleissä onnella on iso merkitys.
   
 7. Optimisti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tampereen Ilves
  Lainaus:
  Annetaan vain minun puolestani, mutta merkitään tähän for the record Ilveksen 10 viimeisen pelin AV% 87,88, joka on tuolla ajanjaksolla Liigan kolmanneksi parasta (vrt. SaiPan 78,57, Liigan 11. parasta). Maagisen Dostalin tuliaisia.

  Tämä ottamatta mitään pois ansiokkaasta ennakostasi, oikeastaan kaikesta samaa mieltä (pl. lopputulema samoilla perusteilla kuin sinulla). Mukavaa, että Ilves matkustaa välillä kotikaupunkiini pelaamaan pudotuspelikiekkoa!
   
 8. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  Ilveksen heikkoudet ovat pienikokoinen hyökkäys, kuten yllä mainittu, aloitukset, surkea yv ja loukkaantumiset tärkeillä osa-alueilla. Miehon puuttuminen on paha takaisku aloituksille ja Leimua ei saisi oikein päästää jäälle missään tapauksessa. Vahvuudet taas ovat liike ja Dostal. Lauantaina nähdään ketkä jäällä ovat, mutta kaksikko Leimu-Generous aiheuttaa pelkoa ja päänpuistelua ainakin täällä liikaa. Tappara-sarjan toteutuminen vaatii että JYP pudottaa Lukon ja sillä vauhti-/tasoerolla on tuota vaikea nähdä, mutta ainahan sitä voi uskoa että Lukolle käy perinteinen kevät ja JYP:llä taas konkarit tekevät "oikeissa peleissä" sen mitä pitää.
   
 9. Bronco Jäsen

  Lainaus:
  Onko tämä jo vahvistettu jossain? Näin toki tilanteen omin silmin ja äärimmäisen tuskaiselta vaikutti, mutta pakko varmistaa onko tämä oma arviosi.
   
 10. Tarinankertoja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ipa, ipa, ipa, ipaa...
  Lainaus:
  "ainakin viikonloppu menee ohi" sano Kivi radio FUN:lla ennen eilistä matshia
   
  Bronco tykkää tästä.
 11. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Oma arvio. Käsivammat tuppaavat olemaan sellaisia, joissa menee väkisin useampi viikko. Tähän aikaan vuodesta ei loukkaantumisista liikoja huudella joten virallista vahvistusta tuskin saadaan.
   
  Bronco tykkää tästä.
 12. Mortal Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  CCCP, ILVES
  Lähden itse tarkastelemaan sarjaa runkosarjan viimeisten 10 ottelun pohjalta.

  Kumpikaan joukkue ei ole hurjassa iskussa, sillä edellisistä 10 ottelusta Ilves voitti neljä ja SaiPa 3. Pistekeskiarvo Ilveksen eduksi 1,6/1.1.

  Erikoistilanteissa alivoima Ilveksellä selvästi parempaa 87.88/78.57 ja vastaavasti ylivoima SaiPalla selvästi parempaa 14.81/8.33.

  Kummallakin joukkueella pelit ovat olleet vähämaalisia, mutta ero syntyy siitä että Lukas Dostalin johdolla Ilves on päästänyt tasan kahden maalin keskiarvolla kiekkoja omiin. SaiPalla samalla otannalla omiin mennyt lähes kolmen maalin keskiarvolla. Tarkat lukemat joukkueittain Ilves 24-20 ja SaiPa 24-29.

  Kotiedun merkitys voi kääntää sarjan Ilvekselle, sillä SaiPa on ollut heikko vierasjoukkue ja Ilves sai henkisesti tärkeät pisteet Lappeenrannasta sarjan loppupuolella. Tasaista sarjaa ennakoin kaikilla mittareilla ja runkosarjan kohtaamiset voitoin 2-2 alleviivaavat tätä.

  Ilveksellä runkosarjassa 7 pelaajaa iski yli 10 maalia, SaiPalla vastaavasti kuusi. Ilveksen pelaajat hivenen edellä runkosarjan pistetilastoissa.

  Ruotsalainen 42
  Morley 41
  Lepaus 40
  Suomi 39
  Kunyk 37
  Ikonen 35
  Rautiainen 34
  Oksanen A 31

  Ennakoin avauskamppailun voittajan vievän sarjan numeroin 2-1.
   
 13. Ist0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toimiva Ilves, Jets, Leki
  Kunhan kukaan ei kerro Saipan valmennukselle että Dostalille pitää ampua alas, on Ilveksellä hyvin asiat.

  PS. Dostalin torjuntaprosentti pudotuspeleihin päässeitä joukkueita vastaan alle 90.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2019 klo 11.05
 14. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Näitä juttuja kun lukee niin tästähän selviää oitis millä taktiikalla SaiPan pitää ekan pelin ekaan vaihtoon lähteä: Denisov laitetaan kokoonpanoon, olkoot vaikka käsi kantositeessä siellä, ihan sama, mailaakaan ei tarvii pitää kädessä. Sitten vaan kun alotuskiekko tipahtaa jäähän, Denisov ottaa puolen kentän vauhdin ja ajaa Dostalin maalikehikkoineen päivineen läpi Hakametsän päätylaudasta. Joo siitä tulee sitten 5 minuuttia ylivoimaa Ilvekselle ja Denisoville pitkä pelikielto, mutta mitä väliä, kunhan Dostal vaan saadaan pelistä pois niin SaiPa kävelee ekan pelin alun pitkästä alivoimasta huolimatta helppoihin voittoihin ja oikeisiin pleijareihin. Pimpelipom! Saa käyttää, Tero Lehterä, kuitenkin täältä haet viisasten kiveä niin tässä se on.
   
  hoseeee, Laitela, 1971 ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 15. lake79 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Suomi, Pahalampi, Penguins
  @FASlapsi Tuo vahvistaisi SaiPaa kyllä. Kaikki pitää tehdä oman joukkueen voittamsen eteen, joten en pistäisi pahakseni jos Ilveksen pelaajat etsisivät tietoa SaiPan pelaajien mahdollisista loukkaantumisista/heikkouksista ja sitten mailaa/taklatusta/mitä vaan siihen kohtaan, jotta saadaan pahenemaan ja mahdollisesti pelaaja pois kaukalosta.
   
 16. anthax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Ketterä
  Lainaus:
  Voi juma, Tero Lehterän koko kauden kestänyt vittumainen loukkaantumisista tiedottamistaktiikka osoittautuu kultaakin kalliimmaksi lopulta! Päävalmentajakaan ei tiedä mikä pelaajia vaivaa tai kuinka pitkään. Voidaan siis olettaa, että myöskään toisen joukkueen edustajat eivät tiedä! Oltiinpa Lappeenrannassa tyhmiä kritisoidessamme tätä tiedotuslinjaa.
   
  rattussovjeticus ja MäkSisäkumi tykkäävät tästä.
 17. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Voin sen verran paljastaa, että jos Löfman pääsee pelikuntoiseksi, riittää että häneen kohdistaa erittäin tuiman katseen niin jo on Anssi-poika taas lasaretin puolella. Hänellä vain on sellainen Juha "Serve" Järvenpää -henkinen aura, että kun joku edes mainitsee sanan flunssa niin Löfmanilla on jo ebola ja SARS.
   
  LiutunLätty, Ferris, Kemppilukko ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 18. -One- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Ei muuten pidä paikkaansa. Dostálin torjuntaprosentti pudotuspeleihin päässeitä joukkueita vastaan on 90,4% (150 torjuntaa 166 laukauksesta) ja top6-joukkueita vastaan 91,5% (107/117).

  Sinänsä ihan sama, mitä torjuntaprosentti näyttää, pääasia on että yhtään helppoa maalia ei ole mennyt ja aika monta huippupelastusta on kertynyt.

  Vähämaalista sarjaa odotan, koska molemmissa päädyissä seisoo erinomainen maalivahti eikä ylivoima kummallakaan ole murhaavaa. Molemmat joukkueet keskittyvät omassa päässä keskustan puolustamiseen ja luottavat maalivahdin poimivan kauempaa tulevat vedot myös maskin takaa.
   
  Pika1 tykkää tästä.
 19. Ist0 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Toimiva Ilves, Jets, Leki
  Lainaus:
  84,00 + 96,00 + 91,67 + 90,00 + 91,67 + 83,33 + 93,00 = 89,95 %

  Oli miten oli. Dostal on maalivahti, mutta jokaisella maalivahdilla on heikkoutensa. Ei kerrota kenellekään, että se on alas suuntautuvat vedot.
   
 20. Pöllönsilmä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Miten ne ovat heikkous, kun Dostal ei ole päästänyt yhtään alas suuntautuvaa vetoa sisään? Puhutaan siis suorista laukauksista. Ohjauksia, reboundeja ja poikittaissyötöistä tyhjiin ei voida oikeen laskee mukaan.

  Edit. Pahoittelut, eilen Lukon kolmas maali meni suoraan viivasta vahvan maskin saattelemana suoraan alakulmaan sisään. Dostal on siis päästänyt kymmeneen otteluun yhden (1) alas suuntautuvan vedon maaliin. Kyllä tuo heikkoudeksi voidaan laskea.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2019 klo 12.57
 21. Frölunda Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Bruins, Boston
  Lainaus:
  En lähtis tohon. Tolppien väliin tullee tällöin Ana 'keväänlapsi' Lehtonen, jonka poikittaisliike ei rajoitu tolppien vaan laitojen väliin, ja myös syvyyssuunnassa. Loppupleijarit ilves pelaa siis vailla takaiskuja omassa päässä, kannusta pyynikin helmeä piakkoin jo ryystäen.
   
  FASlapsi tykkää tästä.
 22. AaTee Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  lunettes couleurs
  Lainaus:
  Rälffinä Rälffin paikalla. Mutta jos nuo plussaa yhteen kuten kaava osoittaa, niin minun laskin saa = merkin perään tulokseksi 629,67. Eikä suinkaan 89,95..

  Juu ei kerrota.
   
  vilho, Bacon & FASlapsi tykkäävät tästä.
 23. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  Ethän sä nyt voi sitä jumalauta noin laskea. Mietipä jos vaikka Dostal olisi pelannut yhden pelin, missä olisi tullut vain yksi laukaus ja se olisi mennyt maaliin. Dostalin torjuntaprosentti olisi nolla. Jos Dostal sitten seuraavassa pelissä olisi pelannut nollapelin, ja torjunut kaikki 60 laukausta 100% torjuntaprosentilla, niin meinaatko että Dostalin yhteenlaskettu torjuntaprosentti olisi sitten 50%?

  Agh.

  Onneksenne teillä on täällä Mensan jäsen korjaamassa ja opastamassa. Olkaa hyvä.

  EDIT: Kappas vaan, tuossa ylhäällä on AaTeen viesti jota en vielä ole käynyt tykkäämässä. Korjataanpa virhe nopeasti!
   
  Huppu, kananlento, Cream ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 24. HekeK Jäsen

  Lainaus:
  Monta monessa. Jos on riittävän suuri otanta ilman yksi veto ja yksi päätetty maali tai yksi veto ja torjuntaprosentti 100 -luokan tilastoharhauttajia, niin pääseehän tuolla laskentatavalla tontille.

  Itse laskin 149/165 = 0,903. Yksi veto enemmän laskee prosentin alle 90. Kertoo siitä, ettei torjuntaprosentteja summailemalla voi saada oikean suuntaista tulosta. Ei, vaikka tilastoharhauttajat puuttuvat. Otanta on liian pieni.
   
  Viimeksi muokattu: 15.03.2019 klo 14.15
 25. FASlapsi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
  Lainaus:
  No sinä oot laskenut oikein, tuolla tavalla ei haittaa vaikka olisi harhauttajiakin mukana, vaan totuus paljastuu aina auringonvarman kivisenä ja vankkumattomana.

  Nähdään ens Mensan kokouksessa taas hei!