Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 369 983
  • 8 110

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Tarkoitatko muuten tuolla nimenomaan nyt kasassa olevaa joukkuetta?

Jos tarkoitat niin samaa mieltä. Mutta ongelma on se, ettei se syksyinen joukkue todellakaan ollut materiaaliltaan kolmen kärjessä. Ei vaikka kaikki olisivat olleet terveitä. Siihen päälle parin avainpelaajan loukkaantumiset ja kierre oli valmis. Jo ennestään vajaa joukkue tuli entistä vajaammaksi. Salmelaisen paikot eivät auttaneet tilannetta yhtään, niissä oli kyse lähinnä siitä että saadaan lukumääräisesti täysi joukkue peleihin kasaan. Muistutan että siellä on ollut tällä kaudella melkein 40 pelaajaa. Tuo on aivan liian paljon, on vaikea saada pelitapaa iskostettua kun vaihtuvuus on noin suurta.

Nojoo ihan hyvä tarkennus. Sanotaan näin, että jos joukkue olisi pysynyt terveenä koko syksyn, niin mielestäni tuolla kauden aloittaneella joukkueella olisi pitänyt olla kärkikahinoissa koko ajan. Lisäyksillä sitten viimeistään taistelemaan mestaruudesta.

Joukkueessa oli kysymysmerkkejä ja jopa ehkä ihan puutteitakin kauden alussa, mutta niin niitä oli kyllä TPS:llä ja Tapparallakin. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka joukkue ei olisikaan täydellisesti heti kasattu, niin ei se tee siitä suoraan surkeatakaan.

Ihan oikeesti, kattokaa TPS:n ja Tapparan kokoonpanoja. Jostain helvetin syystä noissa jengeissä nuo töppöset ja löppöset ovat helvetin tärkeitä pelaajia ja muodostavat vahvan rungon, mutta meillä nuo samat töppöset ja löppöset olisivat kasa paskaa ja fanien sylkykuppeina. Outoa..

Edit: Tuo viimeinen lauseesi on myös kyllä hyvä pointti. Homma pitäisi saada rauhoitettua ja vakiinnutettua mahdollisimman varhain, jotta on aikaa kasvaa joukkueena yhteen.
 
Viimeksi muokattu:

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Erinomainen kirjoitus @Euro71

@matti&teppo tämä on käsitelty Jatkoajassa aika monta kertaa, mutta niin siis me oltiin sarjan Top-2 pistekeskiarvoltamme ennen meidän syksyn isoa loukkaantumissumaa, jonka aikana loukkaantui ykkös- ja kakkoshyökkääjä (Kangasniemi, Thorell), ykkösveska, ja siihen päälle Quincey, Tallberg yms. Ei meidän materiaali ollut täysin onneton ja edelleen haastan tuskin minkään jengin pärjäävän sillä, että 10 pelaajaa on poissa ja siitä sakista melkein kaikki avauksen miehiä.

Niitä alkukauden pelejä voitettiin musta paljolti yksilösuorituksilla, koska peli ei vielä vakuuttanut. Se kielii, että joukkueen materiaali riitti kyllä olemaan korkealla, muttei kestänyt tuollaista loukkaantumissumaa. Sehän vielä kesti Iikan ja pari muuta, mutta Engrenin ja Tallbergin ja Thorellin loukkeja se ei enää kestänyt.

On Salmelaisen suuri virhe, ettei meillä ollut kunnon kakkosveskaa ja en tosiaankaan jatkaisi Ruusun diiliä. Ei kestä kasetti stadin valoja noin nuorena. Ehkä myöhemmin valmiimpana kaverina.

Jos meillä olisi ollut se veret seusauttava ykkössena, niin varmasti tuo rakenne olis kestänyt loukit paremmin. Kokeneempi UJ olisi varmaan hoitanut sen senan jotenkin tai ymmärtänyt laskea hieman rimaa ettei jouduta kaaokseen.

Mutta oli myös valmennustiimin heikkoutta, ettei meillä ollut toimivaa systeemiä kauden alusta lähtien eikä myöskään tahtoa hoitaa CHL. Se oli sellaista sneppailua koko syksy. Jos systeemi on aukoton se myös kestää loukkeja paremmin. Ja musta se on outoa, kun kerran sama valmennus jatkoi.

Eli kyllä tästä kontaamisesta on vastuussa sekä valmennus, UJ että mahdollisesti huolto/kuntovalmennus.

Olisiko sitten Selinillä päästy tuonne kolmen sakkiin, kun avauskokoonpanon loukkaantumisia on (enää) 5?

Selin oli musta tosi loppu tuossa vuodenvaihteessa. Takki vaikutti olevan tyhjä. Ehkä siksi se sai lähteä. Who knows. Musta olisi pitänyt jatkaa samalla valkkukokoonpanolla tämä kausi ja vaikka ottaa siitä sitten se yksi herättävä paska kausi. Tuo päätös olisi kuitenkin kielinyt seurasta itsevarmuutta.

Mutta en seuraakaan sitä päivittäistä tekemistä vierestä. Joten mistä sitä tietää ja jos nyt Pikkarainen koutsaa meidät vaikka finaaleihin tänä tai ensi kaudella niin silloinhan tämä oli kreisi, mutta hyvä ratkaisu. Ainoa hyvä asia jonka näen Selinin erottamisessa on siis se, että Pike otti haltuun porukan aiemmin ja se heijastuisi ensi kauteen... Katsellaan.

EDIT: Kirjoitukseni ei muuten ollut tarkoitettu vasta-argumentiksi vaan syventää keskustelua. Olet ihan oikean jäljellä kommentissasi.
 

penalalli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Leeds United
Ensin anteeksi vieraisiin pöytiin huuteleminen. Koetan pitää kommentin lyhyenä.



Tämä on ihan oikeasti erikoista, koska se näyttää olevan niin pitkäaikainen trendi. On siinä välissä toki ollut onnistumisiakin. Jos karavaanivertauksella mennään, niin karavaani on vauhkona ympäriinsä säntäilevä kameliparvi, jonka ympärillä koirat haukkuu ja näykkii kintereistä.

Jokaiselle, ihan jokaiselle liigajoukkueen karavaanille tulee tällaisiakin ajanjaksoja, mutta siinä missä monet saavat vauhkoontuneet kamelit takaisin järjestykseen ja kulkemaan uudestaan kohti taivaanrantaa, niin HIFK:ltä se tuntuu onnistuvan vain hetkittäin ja silloinkin vähän näennäisesti? Se on niin erikoista, että juurisyy ei varmasti ole pelaajissa, ei valmentajissa, ei todennäköisesti edes UTJ:ssa, vaan jossain syvemmällä tai korkeammalla.



Homman keskeisin tekijä tässä taitaa olla Marjamäki. Ainakin jossain haastatteluissa on sanottu Marjamäen vaatineen Kärppiä kotiuttamaan Kukkosen, ja jossain viimeisissä haastatteluissa vapaasti muistinvaraisesti lainaten sanoi jotenkin, että "eihän tästä olisi tullut vittujakaan ilman Kukkosta.".

Merkityksellinen viimeinen lause, mainittu Lasse Kukkonen.

Missä on meidän Kukkonen eli uusi Ville Peltonen? Nyt todella johtajuutta IFK tarvitsee.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:ltä se tuntuu onnistuvan vain hetkittäin ja silloinkin vähän näennäisesti? Se on niin erikoista, että juurisyy ei varmasti ole pelaajissa, ei valmentajissa, ei todennäköisesti edes UTJ:ssa, vaan jossain syvemmällä tai korkeammalla.

Ihan hyvää tekstiä. Tuohon teennäisyyteen oli pakko tarttua. Kyllä 2011 mestaruus oli ainakin kaukana teennäisyydestä. Aika tutuilla resepteillä, vaikka Kärppiin tämänhetkiseen tilanteeseen verrattuna mentiin. Vahva hyvän pelitavan omaava valmentaja KJ, joka osasi vaatia pelaajilta ja organisaatiolta enemmän. HIFK-taustaisia liideripelaajia, jotka halusivat voittaa mestaruuden nimenomaan HIFK:ssa: Ville Peltonen, Toni Söderholm, Kimmo Kuhta, Juuso Riksman. Lisäksi joukkueessa oli myös suhteellisen paljon sellaisia hyvän tason HIFK-pelaajia: Lennart Petrell ,Turo Järvinen, Max Wärn, Siim Liivik. Tuleva NHL-pelaaja MG. Tätä kokonaisuutta sitten jalostetiin huippuhankinnoilla, kuten Haataja, Wirtanen ja kesken kauden verkkoihin ui sellaisia kaloja, kuin Jeff Hamilton ja Hannes Hyvönen, vaikka eivät pudotuspeleissä pelanneetkaan, mutta rosteri oli niin leveä, että ei haitannut. 2015-16 pärjättiin hyvin ja myös silloin oli hyvin rakennettu joukkue ja suurimpana tähtenä Teemu Ramstedt, joka todella halusi voittaa HIFK:ssa.

Läheskään kaikkea ei voi laittaa Salmelaisen piikkiin. On vielä kalliitakin sopimuksia muutamia edelliseltä UTJ:lta, mutta yhtenä merkittävimpänä asiana näen sen, että ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi kovia HIFK-taustaisia johtavia pelaajia. Tällä on mielestäni ihan äärettömän kova merkitys, että olisi sellaisia johtavia pelaajia ja vaativia pelaajia. Tuontimiehet ovat ihan eri juttu. He ovat hyvä lisä hyvin johdetussa joukkueessa, mutta onko esim. Quincey ollut joku liideri? Töissä se on. HIFK:sta ei vuosikausiin ole tullut sellaisia pelaajia, jotka tänne palaisivat ja ne harvatkin jotka voisivat palata tai olisivat voineet palata... niin HIFK:lla on ollut uskomaton kyky pitää huoli siitä, että he pelaavat jossain muualla, kuin HIFK:ssa. Valmennukseen valitaan liian usein sellaisia valmentajia, joille riittää se pesti täällä. Eivät lähde räjäyttämään pöhöttyneitä tapoja, vaan tyytyvät siihen mitä annetaan. Tyypillistä on myös se, että sellaista kehityskaarta ei tule, vaan hyvää kautta seuraa liian usein kausi, johon lähdetään huonosti valmistautuneena sekä pelitavallisesti, että materiaalin puolesta. Törmäselle ja Selinille molemmille kävi niin. Pakko kysyä, että onko Pikkarainenkaan riittävän kova luu organsaatiota uudistamaan ja kun niitä johtavia omataustaisia pelaajiakaan ei oikein ole ensi kaudellakaan. Toivottavasti HIFK on korvamerkannut Ville Niemisen yhdeksi mahdolliseksi tulevaisuuden valmentajaksi.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Euro71 , erittäin hyvä kirjoitus!

HIFK:lta puuttuu lassekukkonen ja puuttuu ylipäätään muutenkin sellaiset voittajatyyppiset paluumuuttajat. Ei niitä maailmalla liiaksi ole.

HIFK:n ongelma on se, että tänne tarvitaan vahva päävalmentaja, Kari Jalosen prototyyppi. Pärjätäkseen meillä, pitää kuitenkin olla myös voittanut jotain, pelkkä uhoaminen tai ”melkein mestari” ei auta. Eikä liigassa ainakaan montaa sellaista koutsia ole, jotka istuisivat HIFK:hon tai olisivat saatavilla.

Tätä taustaa vasten ymmärrän myös Pikkaraisen päävalmentajan pestin. Kun valmista koutsia ei ole, kasvatetaan sellainen itse valmiiksi. Valmistava koulu on käyty muualla ja pari vuotta on vedetty HIFK:ssa syventäviä opintoja. Voittamisesta on kokemusta ja virheitäkin on tehty. Salmelainen tuntee Pikkaraisen metodit ja ne ominaisuudet, joista Pikkaraista on kehuttu, istuvat minun mielestäni HIFK:n ”uusiin” arvoihin hyvin. Ensi kausi on kokonaan Salmelaisen oma setti ja vaikka mitään takeita kenenkään onnistumisesta ei olekaan, uskon, että hän pystyy seisomaan joukkueen takana, meni miten meni. Ja hänen on pystyttäväkin näin toimimaan.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti HIFK on korvamerkannut Ville Niemisen yhdeksi mahdolliseksi tulevaisuuden valmentajaksi.
Varmasti helvetin hyvä koutsi tulevaisuudessa, mutta jos Hevonen on joskus HIFK:n penkin takana, niin Nordikselle tulo on ihan vitun vaikeeta.

Ei kiitos.
 

Salo70

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, PENA, RAMI, FRANK
Varmasti helvetin hyvä koutsi tulevaisuudessa, mutta jos Hevonen on joskus HIFK:n penkin takana, niin Nordikselle tulo on ihan vitun vaikeeta.

Ei kiitos.
Nieminen on huippujätkä mutta ei millään sovi meille. Joskus sitten kun aika on kypsä niin Tapparaan. Todennäköisesti Ville on samoihin aikoihin valmis Nordikselle.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Merkityksellinen viimeinen lause, mainittu Lasse Kukkonen. Missä on meidän Kukkonen eli uusi Ville Peltonen? Nyt todella johtajuutta IFK tarvitsee.

Ymmärrän sen, mutta mun pääpointti kirjoituksessa on se, että mielestäni UTJ:n tarvitsee periaatteessa tehdä vain yksi onnistunut hankinta - valmentaja. Tästähän me toki tuolla Kärppä-osiossa väännetään "Aholle kenkää" -ketjussa, että onko se Ahon hyvyyttä vai huonoutta, että on ollut sellaiset valmentajat kuin Marjamäki ja Manner, jotka ovat hankituttaneet omia tuttuja pelaajiaan. Itse koetan jäävätä itseni siitä keskustelusta sanomalla, että Aho tekee työnsä hyvin, jos pystyy palkkaamaan hyvän valmentajan ja saa tehtyä sopimuksia niiden pelaajien kanssa, jotka valmentaja haluaa joukkueeseen.

Ihan hyvää tekstiä. Tuohon teennäisyyteen oli pakko tarttua. Kyllä 2011 mestaruus oli ainakin kaukana teennäisyydestä.

Ei, en tarkoittanut teennäisyyttä, enkä tarkoittanut jokaista kautta - totesinkin, että kyllä HIFK on menestynytkin. Näennäisellä karavaanin uudelleen kokoamisella jonoon tarkoitin niitä tapauksia, joissa esim. kesällä näyttää, että nyt lähtee karavaani kulkemaan, mutta sitten joulun tienoilla se on pysähtynyt yleiseen avohärdelliin. Missään tapauksessa HIFK ei ole menestymätön. Tuntuu vain, että tässä tällä vuosituhannella joukkojen kokoaminen ja koossa pitäminen ei ole tahtonut onnistua. Ei HIFK siinä tietenkään yksin ole, onhan tuo TPS:kin koettanut tosissaan ponnistella saadakseen taas karavaanin liikkeelle.

Läheskään kaikkea ei voi laittaa Salmelaisen piikkiin.

Ei varmasti voikaan. Jos minä olisin Salmelainen, niin laittaisin todella paljon panoksia oikeanlaisen valmentajan valintaan, ja sen jälkeen koettaisin pysyä vain taustalla tukemassa pelaajien hankkimista. Minusta tuntuu siltä, että Kärpissä Marjamäki on tullessaan naulannut jotain teesejä toimiston oveen ja yksi niistä on jotain sellaista, että toimisto ei tuo pukukoppiin ketään ilman valmentajan suostumusta. Ainakin näin kannattajan silmiin Marjamäki oli valmentaja, joka istutti pelaajia katsomosta nimistä ja palkkakuitin suuruudesta riippumatta, ja olisi hyvin saattanut istuttaa jotain hänen ohitseen hankittua pelaajaa katsomossa ihan vain muistuttamassa "toimiston porukkaa" siitä, kuka määrää kentällä olevan kokoonpanon. Toivon ja uskon kuitenkin, että Junno & Aho & kumppanit tajusivat olla tekemättä mitään tuollaista ihan vaan sanomalla(*).

- - -

(*) EDIT: Tämä liittyy kiivaana käyneeseen keskusteluun mistäs muustakaan kuin Jokisesta: Jussi Jokinen – NHL-tähden paluu kärppäpaitaan - minä siis veikkaan, että kyseessä ei ole kiekkojargoni, vaan toimitusjohtaja Virkkunen on oikeasti ollut sitä mieltä, että hänen pitää kysyä asiasta valmennusjohdolta, ja minusta tuntuu että jäljet johtavat Marjamäkeen ja siihen aikaan, kun hän tuli potkimaan pöhöttynyttä pitkittyneessä mestaruuskrapulassa lojunutta, makuuhaavoista kärsivää Kärppä-ruhoa uudestaan liikkeelle. Ja tästä päästään valmentajan merkitykseen ja siitä päästään siihen, että silloin Kärppien UTJ:n Ahon tärkein hankinta koko seuraaville kolmelle vuodelle oli Marjamäki: Analyysi: Mies, joka palautti Kärpät huipulle

Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho ei osannut arvatakaan, kuinka tärkeän puhelun oululaisseuran tulevaisuuden kannalta hän soitti loppukesästä 2012. Puhelu tavoitti Tampereen seudulla mökillään kesästä nauttineen Blues-valmentaja Lauri Marjamäen.

EDIT2: Ja ah, täällähän se on se Marjamäen haastattelu johon viittasin: Marjamäki summaa aikakautensa Kärpissä – "Ilman Kukkosta ja Pyörälää tästä ei olisi tullut hevonpersettäkään"

- - -

On vielä kalliitakin sopimuksia muutamia edelliseltä UTJ:lta, mutta yhtenä merkittävimpänä asiana näen sen, että ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi kovia HIFK-taustaisia johtavia pelaajia. Tällä on mielestäni ihan äärettömän kova merkitys, että olisi sellaisia johtavia pelaajia ja vaativia pelaajia. Tuontimiehet ovat ihan eri juttu.

Joo, tosiaan, Marjamäki näytti arvostavan todella, todella korkealle tuollaiset johtavat pelaajat. En nyt tähän hätään mitään faktaa löydä, mutta sekä Kukkonen että Pyörälä kotiutettiin vuosien reissuilta Marjamäen tarttuessa puikkoihin, ja muistelen silloin kesällä lukeneeni jostain lähteestä siitä, että tämä oli nimenomaan Marjamäen halu.

HIFK:n ongelma on se, että tänne tarvitaan vahva päävalmentaja, Kari Jalosen prototyyppi. Pärjätäkseen meillä, pitää kuitenkin olla myös voittanut jotain, pelkkä uhoaminen tai ”melkein mestari” ei auta. Eikä liigassa ainakaan montaa sellaista koutsia ole, jotka istuisivat HIFK:hon tai olisivat saatavilla.

Jalonen on - ja oli - kyllä todella hyvä valmentaja sekä Kärpissä että HIFK:ssä. Ennen Marjamäkeä ja Manneria minäkin uskoin, että Kärpissä ei valmentaja pärjää, jos ei ole vielä jotain voittanut. Joukkue ja toimisto on näyttänyt, että kyllä pärjää, vaikka Kärppä-kannattajan kärsivällisyys on lyhyt ja menestyspaine suuri.

- - -

Paljastan tähän loppuun salaisuuden, jota ette sitten kerro eteenpäin? :) Mulla on tullut seurattua tätä HIFK-osiota jo suhteellisen pitkään. Alun perin, vuosia sitten, syy oli aika alhainen, itsekseen hihittely vastustajajoukkueen ahdingoille. Sittemmin tästä HIFK-osiosta tuli enemmän jonkinlainen kiero "vertaistukiryhmä" - syystä tai toisesta, Kärppä- ja HIFK-faneja yhdistää se, että omia ruoskitaan näppäimistöllä todella herkästi, sekä syystä että syyttä (esim. Jokisen sopimuksen myötä roihahtanut ilmiriita "Aholle kenkää" -ketjussa). Joskus on ihan lohduttavaa se, etteivät Kärppä-kannattajat ole tuossa yksin. Nykyään kun PK-seudulla asuu, niin HIFK:iä tulee seurattua jo ihan "työn puolesta" (koska täällä monet jääkiekkoaiheiset keskustelut kuitenkin pyörivät HIFK:n ympärillä).
 
Viimeksi muokattu:

Stigu

Jäsen
Tätä taustaa vasten ymmärrän myös Pikkaraisen päävalmentajan pestin. Kun valmista koutsia ei ole, kasvatetaan sellainen itse valmiiksi. Valmistava koulu on käyty muualla ja pari vuotta on vedetty HIFK:ssa syventäviä opintoja.
Vanhan IFK-fanin skeptisyydellä olen tästä hieman eri mieltä.

Kaikki hyvä on IFK:hon tullut melkein aina seuran ulkopuolelta. Ihan esimerkkeinä, alkaen Carl Breweristä, päättyen Nokka Jaloseen. Siinä välissä oli Westerlund-Summasta, Kekäläistä, Rekomaata ynnä muita uusia tuulia tuovia valmentajia/UTJ:ta. Olen erittäin skeptinen sen suhteen että organisaatio jotenkin kykenisi kasvatttamnaan UJ:sta tai valmentajasta- tässä tapauksessa Pikkaraisesta mestarivalmentajan.

No, olihan Nokka Jalonenkin meillä kolme kautta, mutta uskoisin että suurin syy hänen menestykseensä oli se, että hän nimenomaan ei antanut organisaation vaikuttaa itseensä. Voihan Pikkarainen olla samanlainen paksunahka, mutta on vaikea kuvitella että hän jotenkin kehittyisi tai kasvaisi organisaation avustuksella.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Voihan Pikkarainen olla samanlainen paksunahka, mutta on vaikea kuvitella että hän jotenkin kehittyisi tai kasvaisi organisaation avustuksella.

En välttämättä ole tästä eri mieltä, jos peilaa asiaa ”vanhaan HIFK:hon”. Itse ajattelisin asiaa siitä lähtökohdasta, että Pikkarainen ei ole HIFK-lähtöinen, vaan on aidosti omalla osaamisellaan ja kovalla työllä saavuttanut paikkansa ja asemansa. Hän on myös uuden UJ:n palkkaama (toki ymmärtääkseni myös Nybondas näki Pikkaraisen potentiaalin ja Pikkaraisen päävalmentajuus oli yksi varteenotettava vaihtoehto Selinin sopparin päättymisen jälkeen myös Nybondaksen kirjoissa) ja pidän Salmelaisen lätkätaustaa ja -ymmärrystä kovempana kuin Nybondaksella oli. Uskoisin, että seurajohto on halunnut Salmelaiselta myös tuoretta näkemystä nykylätkästä. Tätä taustaa vasten uskon, että Salmelainen osaa tukea Pikkaraista oikealla tavalla. Itse valmennusduuni on kuitenkin aina valmentajan homma ja soisin, että kaiken energian annettaisiin mennä siihen ja organisaatio hoitaa olosuhteet kuntoon.

Nähtäväksi jää, miltä tulevaisuus näyttää ja mitä se tuo tullessaan, mutta paperilla esteitä menestymiselle ei pitäisi olla. Toivottavasti myös Salmelainen saa tehdä omat hommansa rauhassa. Mutta sitä vähän epäilen, sillä HIFK:ssa on aina parranpärinää myös seuran lähipiirissä.
 

Samart

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nähtäväksi jää, miltä tulevaisuus näyttää ja mitä se tuo tullessaan, mutta paperilla esteitä menestymiselle ei pitäisi olla. Toivottavasti myös Salmelainen saa tehdä omat hommansa rauhassa. Mutta sitä vähän epäilen, sillä HIFK:ssa on aina parranpärinää myös seuran lähipiirissä.

Toivottavasti myös maltetaan olla heittämättä Pikkaraista bussin alle jos peli vähän sakkaa. Siihen IFK:lla ei ole todellakaan varaa. IFK on laittanut eräässä mielessä all in, toivottavasti ei tarvii katua.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Itse ajattelisin asiaa siitä lähtökohdasta, että Pikkarainen ei ole HIFK-lähtöinen, vaan on aidosti omalla osaamisellaan ja kovalla työllä saavuttanut paikkansa ja asemansa. Hän on myös uuden UJ:n palkkaama (toki ymmärtääkseni myös Nybondas näki Pikkaraisen potentiaalin ja Pikkaraisen päävalmentajuus oli yksi varteenotettava vaihtoehto Selinin sopparin päättymisen jälkeen myös Nybondaksen kirjoissa) ja pidän Salmelaisen lätkätaustaa ja -ymmärrystä kovempana kuin Nybondaksella oli. Uskoisin, että seurajohto on halunnut Salmelaiselta myös tuoretta näkemystä nykylätkästä. Tätä taustaa vasten uskon, että Salmelainen osaa tukea Pikkaraista oikealla tavalla. Itse valmennusduuni on kuitenkin aina valmentajan homma ja soisin, että kaiken energian annettaisiin mennä siihen ja organisaatio hoitaa olosuhteet kuntoon.
Uskon, että "Salmelainen osaa tukea Pikkaraista oikealla tavalla" , sillä heillä on yhteistä menneisyyttä ; kun Salmelainen pelasi Jokipojissa 2009-10, päävalmentaja oli Jarno Pikkarainen. Kun Salmelainen pelasi Jukureissa 2011-12, päävalmentajana oli - niin - kukas muu kuin Jarno Pikkarainen. Näin ollen Salmelaisella on aika selkeä kuva Pikkaraisesta päävalmentajana ja se kuva on ollut myönteinen, koska hän haluaa yhteistyötä edelleenkin. Jostain noista taustoista saattaa juontaa myös yhteistyö Jokipoikien kanssa ?
 

Pate44

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, QPR, Leicester
Vai voiko se "oikeanlainen tuki" mennä peräti päinvastaiseen suuntaan juuri tuon hyvän suhteen takia? Eli tukea, aikaa ja jopa sokeaa luottoa löytyy hamaan tappiin asti, vaikka potkut olisivat ainoa oikea ratkaisu.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vai voiko se "oikeanlainen tuki" mennä peräti päinvastaiseen suuntaan juuri tuon hyvän suhteen takia? Eli tukea, aikaa ja jopa sokeaa luottoa löytyy hamaan tappiin asti, vaikka potkut olisivat ainoa oikea ratkaisu.

Posin kautta :D?

Ei kovin todennäköinen skenaario HIFK:ssa. Ja jos vaikka kerran kokeiltaisiinkin, niin tuskin se seuraa tuhoaisi.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Yleisemmin haluan sanoa, että minuakin häiritsee ääripäät (niin pohjoiskorealaiset, joihin en kuitenkaan jonkun kirjoittajan tavoin Leidiä laske, kuin "kaikki on paskaa" -osastonkin). Harmittavasti moni meistä välimallin kirjoittajista, jotka esittävät johtoportaaseen kohdistettua perusteltua kritiikkiä, lasketaan pohjoiskorealaisten tai fanipoikien toimesta usein myös "kaikki on paskaa" -kitisijöiksi, vaikkemme osallistuisi lainkaan potkutalkoisiin ja vaikka suuri osa viesteistämme olisivat myös kannustavia, optimistisia ja positiivisia. Oma kritiikkini on aina kohdistunut pelkästään taustavaikuttajiin (niin oikeisiin omistajiin kuin mukaomistajiinkin, jotka ilman omaa panostusta ovat vallanneet itselleen föreningenin kirstun) sekä urheilujohtoon. En juuri koskaan ole vaatinut potkuja valmentajalle tai yksittäiselle pelaajalle, tai muutamaa vuosien takaista poikkeusta lukuunottamatta edes ottanut pelaajia silmätikuiksi. Olen usein puolustellut niin pelaajia kuin valmentajia, jotka ovat saaneet täällä kohtuutonta kritiikkiä, muistuttanut kuinka potkut ei mihinkään auta ellei tule selkeästi parempaa tilalle, ja koittanut ohjata kritiikkiä sinne mihin se kuuluu, eli johdon suuntaan.

Urheilujohtajan on määrä johtaa, ja hän on vastuussa urheilupuolesta. Kun kerran organisaatiossa juuri johtaminen ja urheilupuoli mättää, on syyllisenä pakko olla taustavaikuttajien lisäksi myös urheilujohto, ei kaikkea vastuuta voi vierittää rahavirtojen katkaisijalle. Paitsi historian osalta, sillä tämä samainen kirstunvartija sattuu myös olemaan vastuussa kauan jatkuneesta organisaation alennustilasta - saamattomuuden, keskinkertaisuuden ja tyytymisen kulttuurista.

A) Jos Salmelaisen ulkoinen habitus saa aikaiseksi noin paljon kritiikkiä, niin minä en taida uskaltaa enää kotiovestani ulos astua.

B) Miksi Salmelaisen pitäisi myöntää tuo valmentajakuvio virheeksi, jos ei sitä sellaiseksi koe? Minäkään en ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että tuo syksyinen valmentajakuvioilmoitus olisi jotenkin merkittävästi ollut syynä tuohon loppuvuoden konttaamiseen. Mielestäni tuohon vetoominen on vain helppo oikotie Salmelaisen kritisoimiseen, kun se tuntuu olevan monelle se tärkein asia.

C) Mielestäni IFK:n joukkue ei ole yhtään niin huonosti koottu kuin mitä täällä monesti väitetään. Koko tuo ykkössentteriasiakin alkaa olemaan aika väsynyt juttu. Mitäs jos Salmelainen on todennut että sitä sopivaa palasta ei vaan nyt löydy, niin rakennetaan joukkue sitten mielummin eri vahvuuksien kautta valmiiksi? Vai meneekö se niin että kun Salmelainen nyt kehtasi mennä julkisesti sanomaan että ykkössentteriä etsitään, niin semmoinen on nyt sitten vaan väkisin palkattava. Ihan sama mitä maksaa tai miten sopii joukkueeseen? En ymmärrä. Tämä koossa oleva joukkue on alisuorittanut todellä räikeästi lähes koko kauden, joka kärjistyi nyt sitten lopulta valmentajan irtisanomiseen. Tämän kasassa olevan joukkueen pitäisi olla sarjassa ihan heittämällä kolmen kärjessä, oli sitä Suomelaa tai ei.

D) Jos jossain Salmelainen on epäonnistunut, niin se on maalivahdit. Ala-arvoista suorittamista molemmilta koko syyskauden, jota osattiin jopa etukäteen pelätä. Luojan kiitos Engren on nyt vihdoin alkanut saada taas juonen päästä kiinni, niin ehkä meillä on vielä toivoa. Silti pistäisin molemmat pihalle kauden päätteeksi. Ruusun kanssa on välillä tosin nähty ainakin hetkellisiä kehitysaskelia, joten voisin hänen kohdallaan ehkä harkita silti jatkosopimusta ja sijoittamista vaikka Jokipoikiin, mutta enpäs tiedä.. Kunhan ei ainakaan ole Halosen kehityksen tiellä.

Kaikista kohdista samaa mieltä. Otan silti kiinni pariin ajatukseen.

C) Ei ole sinänsä huonosti koottu, ei vain ole loppuun asti koottu. Tuo sentteriasia on muuttunut vuodessa aika paljon, lähinnä koska Lundellin kehitys on ollut nopeampaa kuin ehkä kukaan (ml. Salmelainen) osasi odottaa. Jostain lokakuulta lähtien ei ollakaan kaivattu juuri ykkössentteriä, vaan loistavan aloitustaidon omaavaa sentteriä (en tiedä sopiiko tuohon optimaalisesti Ikonen tai Keränen, mutta näillä kai on mentävä), pelintekotaitoa ylivoimalle (saatiin Salmisen muodossa), puhdasta maalintekovoimaa (oli Lessio, mutta käsittämättömästi päästettiin pois) ja johtajuutta (ehkä osasto Tyrväinen-Santala-Varakas-Kankaanperä-Petrell voi yhdessä kantaa tämän vastuun... ehkä).

Ei haittaa, että Salmelainen kertoi julkisesti etsivänsä ykkössentteriä, ei hän itsekään silloin voinut aavistaa kuinka valmis Lundell olikaan. Mutta tämän käytyä ilmi, ja Jääskän aloitustaidon pysyessä surkeana, voisi sen etsinnänkohteen päivittää, ja myös kertoa siitä faneille ja yhteistyökumppaneille. Jääskä on pelinteon ja puolustuspelin osalta riittävä nelossentteri, muttei aloitustaidon suhteen. Mutta eihän sinne realistisesti enää mitään sentteriä ole tulossa. Toivoa siis sopii, että Ikonen/Keränen pystyvät yhdessä tuon roolin hoitaman. Jääskän pitäisin laiturina suunnilleen Tallbergin/Keräsen/Pitkäsen roolissa, joskin voi esim. Lundelliakin stuntata keskellä, ja menee toki nelossentterinäkin jos aloitukset voi hoitaa joku muu.

En tiedä onko tämä nyt heittämällä top3-joukkue, sillä edelleen samat joukkueet kuin kesällä ovat meitä edellä. Kärpät on kaikilla osa-alueilla ylivoimainen, kokonaisuutena edelle menevät myös niin Tappara kuin TPS ja senttereiden osalta mielestäni edelleen jopa JYP. Väittäisin, että IFK on kuitenkin esim. HPK:ta, Pelicansia ja Lukkoa edellä (vaan ei sarjataulukossa..).

D) Kyllä, maalivahdit on kai se suurin murheenkryyni ja epäonnistuminen. Ja tämähän oli selkeästi nähtävissä jo kun Lankisen lähtö alkoi olla varmaa ja kun tilalle hankittiin pelkkä raakile Ruusu. Hämmentävän paljon täällä luotettiin Ruusuun ennen kauden alkua, vaikka mikään (statsit, saavutukset, Ilvesleirin analyysit ja kommentit) ei tukenut sitä luottamusta. Jokipojat voisi olla Ruusulle oikeammantasoinen pelipaikka, olisi ollut tällekin kaudelle. Edelleen väitän, ettei tuolla mv-kaksikolla mennä kovin pitkälle.


Tämä on ihan oikeasti erikoista, koska se näyttää olevan niin pitkäaikainen trendi. On siinä välissä toki ollut onnistumisiakin. Jos karavaanivertauksella mennään, niin karavaani on vauhkona ympäriinsä säntäilevä kameliparvi, jonka ympärillä koirat haukkuu ja näykkii kintereistä.

Jokaiselle, ihan jokaiselle liigajoukkueen karavaanille tulee tällaisiakin ajanjaksoja, mutta siinä missä monet saavat vauhkoontuneet kamelit takaisin järjestykseen ja kulkemaan uudestaan kohti taivaanrantaa, niin HIFK:ltä se tuntuu onnistuvan vain hetkittäin ja silloinkin vähän näennäisesti? Se on niin erikoista, että juurisyy ei varmasti ole pelaajissa, ei valmentajissa, ei todennäköisesti edes UTJ:ssa, vaan jossain syvemmällä tai korkeammalla.

Tuon säntäilevän kameliparven ympärillä vaan sattuu olemaan kovin erilaista koiraa. On toki niitä, jotka vain näykkivät kintereistä, aiheuttaen pelkkää haittaa ja hidastaen karavaania, mutta on myös niitä jotka dyyninharjalla koittaa kovaan ääneen huutaa, että kyllä se Khartoumin oaasi (menestys) on juurikin täällä, ihan parin dyynin (hankinnan) päässä, älkääkö jumalauta lähtekö taas säntäilemään kohti Timbuktua yli sen saatanan Saharan. Mutta kamelit eivät kuuntele koiria, ainakaan niitä oikeanlaisia koiria, vaan poukkoilevat menemään kohti kaukana loiston päivistään kärvistelevää Malia, muinaisten rikkauksien ja imperiumin kiilto silmissä. Tai sitten jäädään vain istumaan perseelleen ja nuolemaan haavoja, kun se Khartoum olisi ollut aivan lähellä ja saavutettavissa.

Henkilökohtaisesti minusta tuntuu, että HIFK:lle parasta olisi jos Salmelainen löytäisi oman "marjamäkensä" tuulettamaan paikkoja. En toki tiedä, kuka se voisi olla, ja onko organisaatio sellaisessa mielentilassa, että suostuu koulutettavaksi. Pahimmassa tapauksessa jossain organisaation syövereissä istuu henkilöitä, joita homma ei voisi vähempää kiinnostaa kunhan vain rahaa kilisee kukkaroon.

Olisi varmasti parasta joo, mutta ei ole organisaatio siinä mielentilassa - ja tuskin koskaan tule olemaan, juuri koska siellä syövereissä istuu henkilöitä, joille tasainen lypsylehmäily ja status quo -bisneksen visioton ja vaaraton pyörittäminen riittää vallan mainiosti.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itse avasin tuon videon ihan vaan, koska halusin nähdä miltä tämä risupartainen epäsiisti puliukko oikein näyttää.

Odotukset olivat vähän erilaiset.

On mahdollista, että ei ole siivutellut! Jos on ytimiään myöten tyylimiehiä ja vaan hakenut tätä muodikasta sprezzaturaa olemukseen?

EDIT: esimerkiksi tuo paita viittaisi vahvasti pitti uomoon - katsoisin itse ainakin pari haastattelua vielä ennen lopullista dumaamista.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
HIFK:lta puuttuu lassekukkonen ja puuttuu ylipäätään muutenkin sellaiset voittajatyyppiset paluumuuttajat. Ei niitä maailmalla liiaksi ole.

Niinpä. Itse koitin noita voittajatyyppisiä paluumuuttajia listata tuossa aiemmin ja päädyin näihin:

Tällä hetkellä NHL:ssä pelaa noin 50 suomalaista, joista häviävän pienellä osalla on mitään IFK-kytköstä. Nämä ovat lähinnä Mikael Granlund (tulee pelaamaan vähintään 36-40 vuotiaaksi NHL:ssä, ehkä sen jälkeen yhdeksi-kahdeksi kaudeksi kotiin, kukaties?), Markus Granlund (ei ollut läheskään samanlainen kultapoju ja IFK:n kasvot kuin isoveljensä, eikä välttämättä omaa juurikaan siteitä tänne, mutta saattaa palata Suomeen aiemmin ja voisi ehkä kasvattaa niitä siteitä?), Miro Heiskanen (aivan satavarmasti pelaa pitkän ja menestyksekkään uran isossa showssa eikä ole mitään takeita että ikinä tulee takaisin), Roope Hintz (ehkä kuitenkin enemmän Tampereen poika, eikä muutenkaan ole ajankohtaista ehkä 5-10 vuoteen), Henrik Borgström (Nybari saattoi kusta sillat pysyvästi?) ja Kristian Vesalainen (sama homma).. Ja sitten tietenkin lähes omat kasvatit, Antit Raanta ja Suomela, joilla nyt tuskin on yhtään mitään syytä edes katsoa tännepäin. Ei ole kovin montaa joista valita, ja nekin joilla on aito IFK-kytkös eivät ole ajankohtaisia vielä pitkään, pitkään aikaan.

Sveitsissä ja Saksassa ei juuri IFK-taustaisia pelaa. KHL:ssä ja SHL:ssä pelaa lähinnä Ilari Melart, Petteri Wirtanen, Juuso Puustinen, Iiro Pakarinen, Joonas Järvinen ja Jonas Enlund. Näistä olisi äärimmäisen tärkeää saada tuleville vuosille muutama paluumuuttaja ja oletettavasti myös tuleva kapteeni. Heistä tärkeimpänä potentiaalisena paluumuuttajana näkisin tässä kohtaa (kuten viimeiset kolmisen vuotta) Enlundin, sekä liigan sisältä @Apassinkin listaamat Janne Keränen, Rony Ahonen, Ilkka Heikkinen, Tomas Zaborsky ja J-P Haataja.

Koko jengiä ei tietenkään voi rakentaa pelkistä entisistä pelaajista, mutta nämä listatut eivät ole mitä tahansa entisiä pelaajia, heitä ei tietenkään ole kaikkia mahdollista hankkia eikä heitä tarvitsisikaan hankkia kuin muutaman. Ensi kaudeksi minulle kelpaisi vallan mainiosti esim. Enlund + Keränen + Haataja + Melart, kolme ensimmäistä vaikka ihan loppu-uran ajaksi!

Tuosta puuttuu muutama, kuten Yohann Auvitu, joka oli täällä vain lyhyen aikaa, sekä Max Wärn, jota en pidä erityisen isona profiilihankintana enkä johtajana. Jokaista näistä muista pitäisi kyllä koittaa kynsin hampain roudata takaisin vuodesta toiseen, nämä kun ovat ne joista suurimmalla todennäköisyydellä löytyy tuleva kapteeni. Ja kyllä Auvitukin tuolle listalle kuuluu, lyhyestä IFK-urasta huolimatta. Monella muullakin listatulla on lyhyt IFK-ura. Tuon kirjoitukseni jälkeen on käynyt ilmi, ettei ainakaan Enlund ole vielä palaamassa, joten sitä suuremmalla syyllä koittaisin kotiuttaa Janne Kerästä, J-P Haatajaa, Petteri Wirtasta, Ilari Melartia, Rony Ahosta, Tomas Zaborskya, Yohann Auvitutä. Unelmissa on, että Granlundit, Heiskanen, Borgström ja Vesalainen vielä joskus palaavat, mutta todennäköisyydet näille eivät liene erityisen suuret.

Ketkä näistä ovat jo ensi kaudelle mahdollisia? Voisin kuvitella, että ainakin Keränen, Haataja ja Ahonen.

P.S. Jukka Holtari olisi ilmeisesti ollut saatavissa Helsinkiin johtamaan urheilutointa. Nyt lähti sitten Mikkeliin. Eiköhän tässä olisi ollut huomattavasti Salmelaista kyvykkäämpi UTJ.. Lähde: Jukka Holtari siirtyy Jukurien urheilutoimenjohtajaksi
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ketkä näistä ovat jo ensi kaudelle mahdollisia? Voisin kuvitella, että ainakin Keränen, Haataja ja Ahonen.

Haataja noista se suurin johtajatyyppi ja siteitä meille syntynyt. Olisi pitänyt saada pidettyä, mutta ymmärsin asian niin, että hänellä on syynsä asua Kouvolassa. Siksi sinne palasikin. Varmasti HIFK:lla olisi ollut mahdollisuus hänet pitää, jos ihan oikeasti olisi haluttu ja näytetty se, niin silloin yleensä asiat järjestetään, kuten asuminen ja työpaikka vaimolle yms. HIFK:lla vaan on sellainen ihmeellinen tapa kusta nämä asiat.

Keräsessä ja Ahosessa en sellaista liideripotentiaalia näe. Hyviä peruspelaajia, jotka mielellään täällä toki näkisi, mutta esimerkkejä pelaajista, jotka breikkaavat muualla ja ei olla saatu hankittua takaisin.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Yleisemmin haluan sanoa, että minuakin häiritsee ääripäät (niin pohjoiskorealaiset, joihin en kuitenkaan jonkun kirjoittajan tavoin Leidiä laske, kuin "kaikki on paskaa" -osastonkin). Harmittavasti moni meistä välimallin kirjoittajista, jotka esittävät johtoportaaseen kohdistettua perusteltua kritiikkiä, lasketaan pohjoiskorealaisten tai fanipoikien toimesta usein myös "kaikki on paskaa" -kitisijöiksi, vaikkemme osallistuisi lainkaan potkutalkoisiin ja vaikka suuri osa viesteistämme olisivat myös kannustavia, optimistisia ja positiivisia. Oma kritiikkini on aina kohdistunut pelkästään taustavaikuttajiin (niin oikeisiin omistajiin kuin mukaomistajiinkin, jotka ilman omaa panostusta ovat vallanneet itselleen föreningenin kirstun) sekä urheilujohtoon. En juuri koskaan ole vaatinut potkuja valmentajalle tai yksittäiselle pelaajalle, tai muutamaa vuosien takaista poikkeusta lukuunottamatta edes ottanut pelaajia silmätikuiksi. Olen usein puolustellut niin pelaajia kuin valmentajia, jotka ovat saaneet täällä kohtuutonta kritiikkiä, muistuttanut kuinka potkut ei mihinkään auta ellei tule selkeästi parempaa tilalle, ja koittanut ohjata kritiikkiä sinne mihin se kuuluu, eli johdon suuntaan.

Urheilujohtajan on määrä johtaa, ja hän on vastuussa urheilupuolesta. Kun kerran organisaatiossa juuri johtaminen ja urheilupuoli mättää, on syyllisenä pakko olla taustavaikuttajien lisäksi myös urheilujohto, ei kaikkea vastuuta voi vierittää rahavirtojen katkaisijalle. Paitsi historian osalta, sillä tämä samainen kirstunvartija sattuu myös olemaan vastuussa kauan jatkuneesta organisaation alennustilasta - saamattomuuden, keskinkertaisuuden ja tyytymisen kulttuurista.



Kaikista kohdista samaa mieltä. Otan silti kiinni pariin ajatukseen.

C) Ei ole sinänsä huonosti koottu, ei vain ole loppuun asti koottu. Tuo sentteriasia on muuttunut vuodessa aika paljon, lähinnä koska Lundellin kehitys on ollut nopeampaa kuin ehkä kukaan (ml. Salmelainen) osasi odottaa. Jostain lokakuulta lähtien ei ollakaan kaivattu juuri ykkössentteriä, vaan loistavan aloitustaidon omaavaa sentteriä (en tiedä sopiiko tuohon optimaalisesti Ikonen tai Keränen, mutta näillä kai on mentävä), pelintekotaitoa ylivoimalle (saatiin Salmisen muodossa), puhdasta maalintekovoimaa (oli Lessio, mutta käsittämättömästi päästettiin pois) ja johtajuutta (ehkä osasto Tyrväinen-Santala-Varakas-Kankaanperä-Petrell voi yhdessä kantaa tämän vastuun... ehkä).
Ei haittaa, että Salmelainen kertoi julkisesti etsivänsä ykkössentteriä, ei hän itsekään silloin voinut aavistaa kuinka valmis Lundell olikaan. Mutta tämän käytyä ilmi, ja Jääskän aloitustaidon pysyessä surkeana, voisi sen etsinnänkohteen päivittää, ja myös kertoa siitä faneille ja yhteistyökumppaneille.
Jääskä on pelinteon ja puolustuspelin osalta riittävä nelossentteri, muttei aloitustaidon suhteen. Mutta eihän sinne realistisesti enää mitään sentteriä ole tulossa. Toivoa siis sopii, että Ikonen/Keränen pystyvät yhdessä tuon roolin hoitaman. Jääskän pitäisin laiturina suunnilleen Tallbergin/Keräsen/Pitkäsen roolissa, joskin voi esim. Lundelliakin stuntata keskellä, ja menee toki nelossentterinäkin jos aloitukset voi hoitaa joku muu.

En tiedä onko tämä nyt heittämällä top3-joukkue, sillä edelleen samat joukkueet kuin kesällä ovat meitä edellä. Kärpät on kaikilla osa-alueilla ylivoimainen, kokonaisuutena edelle menevät myös niin Tappara kuin TPS ja senttereiden osalta mielestäni edelleen jopa JYP. Väittäisin, että IFK on kuitenkin esim. HPK:ta, Pelicansia ja Lukkoa edellä (vaan ei sarjataulukossa..).

D) Kyllä, maalivahdit on kai se suurin murheenkryyni ja epäonnistuminen. Ja tämähän oli selkeästi nähtävissä jo kun Lankisen lähtö alkoi olla varmaa ja kun tilalle hankittiin pelkkä raakile Ruusu. Hämmentävän paljon täällä luotettiin Ruusuun ennen kauden alkua, vaikka mikään (statsit, saavutukset, Ilvesleirin analyysit ja kommentit) ei tukenut sitä luottamusta. Jokipojat voisi olla Ruusulle oikeammantasoinen pelipaikka, olisi ollut tällekin kaudelle. Edelleen väitän, ettei tuolla mv-kaksikolla mennä kovin pitkälle.




Tuon säntäilevän kameliparven ympärillä vaan sattuu olemaan kovin erilaista koiraa. On toki niitä, jotka vain näykkivät kintereistä, aiheuttaen pelkkää haittaa ja hidastaen karavaania, mutta on myös niitä jotka dyyninharjalla koittaa kovaan ääneen huutaa, että kyllä se Khartoumin oaasi (menestys) on juurikin täällä, ihan parin dyynin (hankinnan) päässä, älkääkö jumalauta lähtekö taas säntäilemään kohti Timbuktua yli sen saatanan Saharan. Mutta kamelit eivät kuuntele koiria, ainakaan niitä oikeanlaisia koiria, vaan poukkoilevat menemään kohti kaukana loiston päivistään kärvistelevää Malia, muinaisten rikkauksien ja imperiumin kiilto silmissä. Tai sitten jäädään vain istumaan perseelleen ja nuolemaan haavoja, kun se Khartoum olisi ollut aivan lähellä ja saavutettavissa.



Olisi varmasti parasta joo, mutta ei ole organisaatio siinä mielentilassa - ja tuskin koskaan tule olemaan, juuri koska siellä syövereissä istuu henkilöitä, joille tasainen lypsylehmäily ja status quo -bisneksen visioton ja vaaraton pyörittäminen riittää vallan mainiosti.
Samaa mieltä siitä, että jos ensin tavoitteena on ykkössentterin hankinta ja sitten kerrotaan, että hankinnat on tehty, pitäisi kyllä pystyä kertomaan mikä suunnitelman muutti ja mikä on uusi suunnitelma. Ei jättää vastuuta kuulijalle. Mutta näinhän on ennenkin tehty. Annetaan fanien arvailla ja rakentaa salaliittoteorioita ja huhuja sekä ennen kaikkea suuttua ja tuntea itsensä kusetetuksi.
 

Stigu

Jäsen
En välttämättä ole tästä eri mieltä, jos peilaa asiaa ”vanhaan HIFK:hon”. Itse ajattelisin asiaa siitä lähtökohdasta, että Pikkarainen ei ole HIFK-lähtöinen, vaan on aidosti omalla osaamisellaan ja kovalla työllä saavuttanut paikkansa ja asemansa..
Tämä on kyllä totta, ja fiilikset Pikkraisen suhteen ovat varovaisen positiiviset. Siis mitään tosi näyttöjä ihan huipulla ei vielä ole, mutta habituksessa on jotain hyvää. Ihan niinkuin oli siinä-tyylikkäässä-poliisissa-jonka-nimeä-ei-saa-mainita-ettei-kenellekkään-tulisi-paha-olo.

Salmelaisellekin pitäisi antaa mahdollisuus, mutta se olisi ainakin itselleni helpompaa, jos a) hänellä ei olisi mitään siteitä Country Clubiin ja b) hän olisi päihittänyt kalkkiviivoilla jonkun hieman kovemman kandidaatin kuin Kölli Kortelaisen. Vähän sama kuin mister Finlandiksi 2019 valittaisiin Huutokauppakeisari, toinen finalisti olisi se sen apuri joka tekee niitä kukkalaatikoita ja korjailee aitoja, ja tuomariston puheenjohtajana olisi Huutokauppakeisarin muija.

No, ensi kaudella nähdään, onko Tobiaksesta mihinkään. Itse olen valmis heittämään hänet bussin/junan alle, jos ensi kausi menee perseelleen. Kaikkien pitkäjänteisten, ymmärtävien ja "annan lopullisen tuomioni vasta viiden kauden kuluttua"-fanien kannattaa tsekata esim. NHLää, ja miten siellä ei todellakaan seurata yli kahta kautta kenenkään manager-tason (GM:n tai valmentajan) kehityskaarta, vaan tuloksia pitää tulla hyvinkin pian.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: WPK

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
P.S. Jukka Holtari olisi ilmeisesti ollut saatavissa Helsinkiin johtamaan urheilutointa. Nyt lähti sitten Mikkeliin. Eiköhän tässä olisi ollut huomattavasti Salmelaista kyvykkäämpi UTJ.. Lähde: Jukka Holtari siirtyy Jukurien urheilutoimenjohtajaksi

Itse ymmärsin niin, että Holtari lähti, koska RD tuli. Tätä ei voi riittävästi alleviivata täälläkään - pitää muistaa, etteivät pelaajat, valmentajat ja UTJ:t ole stiga-ukkoja, joita voi siirrellä mielensä mukaan. He ovat ihmisiä, ja useimmilla on syynsä tulla tai olla tulematta HIFK-nimiseen jengiin. Se syy voi olla mitä hyvänsä vaimosta lasten kouluun tai henkilökohtaiseen kemiaan.
Aina ne syyt eivät ole meille kannattajille näkyvissä.
 

HogiBoi

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ketkä näistä ovat jo ensi kaudelle mahdollisia? Voisin kuvitella, että ainakin Keränen, Haataja ja Ahonen.
Haatajan voi unohtaa täysin spekulaatioista. Kahden vuoden pahvilla KooKoossa ja kapteeni ensi kaudella, jos Kähkönen ei jatka.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Hyviä ajatuksia @Lemieaux @ElmerMoody ja eritoten vieraamme @Euro71

pari ajatusta.

Yleisemmin haluan sanoa, että minuakin häiritsee ääripäät (niin pohjoiskorealaiset, joihin en kuitenkaan jonkun kirjoittajan tavoin Leidiä laske, kuin "kaikki on paskaa" -osastonkin). Harmittavasti moni meistä välimallin kirjoittajista, jotka esittävät johtoportaaseen kohdistettua perusteltua kritiikkiä, lasketaan pohjoiskorealaisten tai fanipoikien toimesta usein myös "kaikki on paskaa" -kitisijöiksi, vaikkemme osallistuisi lainkaan potkutalkoisiin ja vaikka suuri osa viesteistämme olisivat myös kannustavia, optimistisia ja positiivisia....


Tämähän on juurikin nettikeskustelun ongelma ja eritoten turhautuneiden IFK-fanien ongelma. (Tosin turhautuneisuus ei selitä sitä miksi Kärppien puolella käyttäydytään samoin). Intohimo on varmasti perimmäinen syy ja sitä kautta puuttuu kärsivällisyys lukea ja ymmärtää täysin toisen viesti. Ja ymmärtää keskustelun eri sävyjä. Olen syyllistynyt ihan samaan. Pahoittelut siitä.

Urheilujohtajan on määrä johtaa, ja hän on vastuussa urheilupuolesta. Kun kerran organisaatiossa juuri johtaminen ja urheilupuoli mättää, on syyllisenä pakko olla taustavaikuttajien lisäksi myös urheilujohto, ei kaikkea vastuuta voi vierittää rahavirtojen katkaisijalle. Paitsi historian osalta, sillä tämä samainen kirstunvartija sattuu myös olemaan vastuussa kauan jatkuneesta organisaation alennustilasta - saamattomuuden, keskinkertaisuuden ja tyytymisen kulttuurista.



Hyvässä organisaatiossa ongelmat ja yhtälailla menestys olisi kaikkien syy tai kaikkien ansiosta. Johtaja kantaa siitä vastuun ja johtajalla pitää olla visio siitä mihin organisaatiota vie.

Luulen, että kuitenkin IFKn tilanteessa on vaikea löytää yksi syyllinen vaikka sitä kuinka tällä palstalla etsitään. Kuten itse mainitsit, niin veikkaan, että IFK on organisaationa vielä niin kesken ja ongelmainen, että Salmelaisella kestää aikaa saada oma mahdollinen visionsa maaliin. Kojollakin hänen aloittamansa muutosprosessi kesti aikaa.

Siten tilanne on varmaan aika monisyinen tuolla Suomen tuulisimmalla pääkallopaikalla. Voi olla monia syyllisiä. Salmelainen, dinot tai sidosryhmien vaateet tai rahavirta voivat kukin olla syyllinen eri asioihin tai mokiin. Ja kuten @Euro71 erinomaisesti pointtasi: Valmentajien vastuu joukkueen rakentamisessa on edelleen suuri. Siksi me ei saada täysin varmaa tietoa mikä pelaajavalinta tai kenen kenkiminen johtui mistäkin syystä tai edes kenen takia. Ja hyvässä organisaatiossahan pidetään tietyt asiat organisaation sisällä vaikka fanien tiedonnälkä olisi kuinka suuri.

Ja samaa mieltä @Lemieaux sun kanssa siitä, että jos kerran haettava pelaaja muuttuu niin kyllä voi fanien tiedonnälkää rauhoitella kertomalla siitä jotenkin. Vaikka letkeästi Pre-Gamessa. Silloin se ei kuulosta edes selittelyltä vaan fanien informoimiselta. Eli pre-gamessa olisi joskus Köllin sijasta Salmelainen. Tobias kertoisi hieman kuulumisia pelaajarintamalta ja juuri tälläisistä muutoksista: "Yksikään tavoittelemistamme senttereistä ei valinnut Suomea, mutta Anton Lundell on upeasti kasvanut miehen mittoihin ja halusimme antaa hänelle vastuuta. Siten päädyimme hankkimaan Sakari Salmisen sentteriin varatuilla rahoilla."

Ja jos homma toimisi tosi hyvin, niin Linnanvalli olisi keränyt jotain fanikysymyksiäkin. Olisi noi pre-gametkin enemmän kiinnostavia sisällöltään.

...En tiedä onko tämä nyt heittämällä top3-joukkue, sillä edelleen samat joukkueet kuin kesällä ovat meitä edellä. Kärpät on kaikilla osa-alueilla ylivoimainen, kokonaisuutena edelle menevät myös niin Tappara kuin TPS ja senttereiden osalta mielestäni edelleen jopa JYP. Väittäisin, että IFK on kuitenkin esim. HPK:ta, Pelicansia ja Lukkoa edellä (vaan ei sarjataulukossa..)...

D) Kyllä, maalivahdit on kai se suurin murheenkryyni ja epäonnistuminen. Ja tämähän oli selkeästi nähtävissä jo kun Lankisen lähtö alkoi olla varmaa ja kun tilalle hankittiin pelkkä raakile Ruusu. Hämmentävän paljon täällä luotettiin Ruusuun ennen kauden alkua, vaikka mikään (statsit, saavutukset, Ilvesleirin analyysit ja kommentit) ei tukenut sitä luottamusta. Jokipojat voisi olla Ruusulle oikeammantasoinen pelipaikka, olisi ollut tällekin kaudelle. Edelleen väitän, ettei tuolla mv-kaksikolla mennä kovin pitkälle. ...

Samaa mieltä veskareista. Ruusu osoittautui huonoksi hauksi. Engren on nyt löytänyt tasonsa ja jos olisi pelannut noin koko kauden, oltaisiin ihan eri sijoituksilla. Ehkä siinä ajateltiin, että Engren pelaa parhaiten kun on selkeä ykkönen ja siten tuo kevään sukellus loppuisi?

Mutta eri mieltä siitä, että TPS omaisi selkeästi paremman materiaalin. Vaikka loukkaantumisten taakse ei pitäisi mennä, niin kyllä parhaimmillaan 10 jätkän poissaolo kääntää valtasuhteita ja vaikeuttaa joukkueen potentiaalin näkymistä (ehkä koko kautena). Esimerkiksi potentiaalinen 15 maalin Tallberg tuskin pääsee koko kautena huippukuntoonsa. Täten potentiaalinen arvosanan "9" pelaaja saattaa pelata ihan keskinkertaisesti ja näyttäytyy huonommalta kuin onkaan. Jokaisessa joukkueessa on noita kavereita, mutta meillä niitä on nyt todella paljon.

Oma veikkaus on, että tämänhetkisellä materiaalilla me pestään TPS seitsemän pelin sarjassa. Edellyttäen, että Engren pelaa omalla tasollaan.

Enkä ole edes ihan varma tuosta JYPin keskustasta. On se hyvä...mutta vaihtaisinko edes "heikosti aloittavan" nelossentterimme Jääskän muihin JYPin senttereihin kuin Immoseen? -En. Ja joukkue on kokonaisuus. Vaikka tuo JYPin sentteristö on vakuuttavan näköinen paperilla, niin eipä siihen joukkueeseen ole saatu puhallettua toimivaa pelisysteemiä. Viimeksi tänään ottivat kotonaan kuokkaan Saipalta. Jokin siinä joukkueen rakentamisessa on mennyt pieleen ja joku siinä dynamiikassa mättää. Kenties liian hidas keskusta?

Tämä on kyllä totta, ja fiilikset Pikkaraisen suhteen ovat varovaisen positiiviset. Siis mitään tosi näyttöjä ihan huipulla ei vielä ole, mutta habituksessa on jotain hyvää. Ihan niinkuin oli siinä-tyylikkäässä-poliisissa-jonka-nimeä-ei-saa-mainita-ettei-kenellekkään-tulisi-paha-olo...

Samaa mieltä. Joku teinipojan kiima sen katseessa on mistä tykkään. Se on se intohimo olla sarjan paras koutsi tai maailman paras rakastaja. En saanut sitä kiimaa enää Atusta. Hieman tuntui leipiintyneemmältä tuo Selin. Vaikka hieno herrasmies olikin.

Mikkeliläinen kaverini muuten tokaisi tuossa joulun alla, että: “Tulette vielä yllättymään Pikkaraisesta ensi kaudella”. Nyt ei tarvinnut odottaa ensi kauteen. Ei tuo Atun kenkiminen nyt varmaan hirveästi joukkueen tämän kauden kurssia muuta, mutta ihan hyvä sisääntulo Pikkaraisella ja kaksi voittoa. TPS kävi kuitenkin ottamassa kuokkaan juuri KooKoolta.

Joka tapauksessa jotain äijää Pikkaraisessa on ja se on hyvä. Atu oli ihan jees, mutta kyllä pitää koutsin olla vielä kovempi tässä hallissa. Stadin valoissa ei kaikki pärjää ja kaikkien hehkuttama Holtarikin saattaisi olla ihan floppi täällä. Pitää olla itsevarmuutta, selkärankaa ja hieman kiiltoa silmissä, joilla hurmata dinoja. Siitäkin syystä jotenkin kaipaan Stögön itsevarmuutta ja suunsoittoa ja kuka ei nyt kaipaisi Kojon kokemusta ja näkemystä.

Ja @Euro71 on kyllä hyvä tuossa näkemyksessään Marjamäestä. Koutsista se lähtee. Kojohan sen osoitti ja hitto ottaa pannuun, että se mokattiin niin, että tuskin tulee edes takaisin. Perkeleen Nyba ja kumppanit. Enkä mä Nybaria vihannut. Näin siinä paljon positiivisia juttuja, mutta kyllä toi suhteiden sössiminen oli anteeksiantamatonta. Nybarin jäljiltä on pitkä lista ihmisistä, jotka eivät IFKn takkia päälleen enää pue. Sen olen kuullut monesta suunnasta faktana. Ja sen takia myös tänne tulevaisuudessa tulevien “Paluumuuttaja-johtajapelaajien” lista on lyhyempi.

Ja tuo pelillinen johtajuusvaje on kyllä vaikein Salmelaisenkin täyttää ja se näkyy tuolla kentällä. Kundit sneppailee välillä siellä ihan miten sattuu eikä pelin sisällä ole sitä kaveria, joka ottaisi jengin harteilleen. Mestaruuksien aikaan sitä johtajuutta on aina ollut yllin kyllin. Meillähän on tilanne, että Santala on meidän pelillinen johtajamme tällä hetkellä ja Julle taistelun ilmentymä. Ja niin monta vuotta on sössitty noita johtajapelaajia muualle tai vain pistetty sukset ristiin niiden kanssa, että tota savottaa on haastava korjata kovinkaan lyhyessä ajassa.

Pitäisi lähteä perusasioista: Pidetään vähän yhteyttä entisiin pelaajiin ja hoidetaan aina erot tyylikkäästi. Yksinkertaisuudessa se on sitä, että ilman katkeruutta käydään taputtelemassa selkään kun tulee uusia diilejä ulkomaille. Samalla ilmoitetaan, että me pidetään tuolla Nordiksella / Gardenissa parkkipaikkaa nr. xxy sulle valmiina jos haluat tulla joskus Suomeen pelaamaan.

Eikös Kärpillä ole tuo systeemi? Eikös joku sanonut, että esim Juhiksella on autopaikka edelleen Raksilan parkkiksella?

EDIT: Muutin kieltä ymmärrettävämmäksi, kun oli niin pitkä viesti.
 
Viimeksi muokattu:

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten HIFK on toistanut samaa epäonnistuvaa kaavaa kaudesta toiseen sitten KJ:n? Joukkue on ollut kauden alussa aina puutteellinen joltain olennaiselta osa-alueelta. Sitten kauden aikana(= lue liian myöhään) ollaan herätty tähän ja tehty hätäratkaisuja.

Tällä tasolla joukkueen pitää olla valmis ennen kauden alkua, piste. Se tarkoittaa että kauden aikana sitten paikataan pahat loukkkaantumiset, epäonnistuneet kriittisen paikan pelaajat ja täydennetään jos koutsi näkee tarvetta.

Ykkössenan toistaminen on joistakin jo väsynyttä mutta ei se sitä asiaa miksikään muuta; olennainen osa menestyvää jengiä ja asian jättäminen puolitiehen on perseilyä, plain ’n simple. Miksi rakentaa hyvää pakistoa ja laitureita jos keskusta on heikko? Tätä ei saa tapahtua kuin politiikassa.

Toinen epäonnistumisen kaava HIFK:ssa on projektien ajoitus. Siis: palkataan uusi koutsi ja aloitetaan nousu mutta sitä ei ’tueta’ pelaajapolitiikalla mikä ajoittuisi tukemaan kyseisen koutsin aikaa. Nytkin esim. voi jo kyseenalaistaa kuinka moni tän hetkisistä pelaajista(keillä sopparit jatkuu) on Pikkaraisen mieleen. Eli jos koutsille ollaan rakennettu runko 2-3v ajaksi niin on epärealistista(ja saatanan tonttumaista) usko että poispotkitun tilalle tuleva kaveri saa siitä saman irti.

Heitän pari esimerkkiä; kuinka monta koutsia meillä on onnistuneesti valmentanut Lennua? Kankea? Åstenia? Nämähän ovat olleet jo ’pitkään’ tai takaisin hankittuja?

Yksittäisistä pelaajien epäonnistumisista en narise, ei sitä ukko ylijumalakaan voinut tietää että vaikkapa KQ on vain ’duunissa’. Tai että Ruusu ei riitä kakkoseksi Liigaan(luotan Lunkan olleen mukana hankinnassa). Meidän skoutit on lähinnä surkea läppä mutta ei nyt mennä siihen. Kokonaisuus on AINA Utj:n vastuulla ja koutsin siunauksella. Muistan kun KJ halusi meille sen länsinaapurissa loistaneen veskan, oliko Pitkä-jotain..? Enivei, Nybahan oli jo valmistellut toista nimeä mutta KJ piti päänsä ja sai haluamansa. Ei natsannut ja mun mielestä ehkä liiankin pitkään annettiin veskalle mahis mutt lopulta päätettiin luopua ja hommata uusi. Sen jälkeen käsittääkseni KJ luotti Nybaan enemmän veskahankinnoissa, kunhan vain pääsi sanomaan osansa ennen hankintaa.

Tällaista yhteistyötä ja toimintaa mä kaipaan. Tarvitaanko me siis aina kokenut ja menestynyt diktaattori koutsiksi Alkkisfaijalle? Mun näkemyksen mukaan kyllä, kunnes faija ite tekee muutoksen. Tai kun helvetti jäätyy tjsp...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös