Uusittu sarjajärjestelmä jääkiekkoon

  • 130 911
  • 940

juudas

Jäsen
UUSITTU SARJAJÄRJESTELMÄ JÄÄKIEKKOON
<BR>
<BR>Suljettu liiga vie mielenkiinnon suomalaisesta jääkiekosta. Divari (Mestis on todella naurettava nimi) ei johda mihinkään, eikä juuri kukaan tunnu pitävän sen voittoa merkittävänä saavutuksena. Samaan aikaan liigassa tullaan kauden lopussa tahkoamaan suuri määrä täysin merkityksettömiä otteluita.
<BR>
<BR>Vaihtuvuus sarjojen välillä lisäisi divarin kiinnostavuutta ja samalla myös liigan häntäpään joukkueet olisivat paljon mielenkiintoisempia kamppaillessaan putoamista vastaan. Vaihtuvuuden pitäisi myös olla todellista, muutoin tilanne ei ole kiinnostava.
<BR>
<BR>Runkosarjan paikalliskierrokset ovat pidemmän päälle tylsiä ja lisäksi ne asettavat joukkueet epätasa-arvoiseen asemaan. Pudotuspelit puolestaan ovat äärimmäisen mielenkiintoisia ja jokainen peli on yritystä täynnä, siksi niiden määrää voitaisiin lisätä. Nämä seikat huomioonottaen ehdotan seuraavaa mallia.
<BR>
<BR>Liigassa ja divarissa pelaa molemmissa esimerkiksi 12 joukkuetta (määrä ei ehkä niin oleellinen). Molemmissa pelataan runkosarja, jota seuraavat 8 joukkueen “paras seitsemästä” pudotuspelit. Liigan runkosarjan 4 viimeistä pelaavat pudotuspelit pareilla 9-12 ja 10-11. Parien hävinneet kohtaavat toisensa ja hävinnyt putoaa suoraan divariin. Liigaan nousee suoraan divarin pudotuspelien voittaja. Näin liigan ja divarin välinen vaihtuvuus olisi yksi joukkue kaudessa ja kausi säilyisi jännittävänä pitkään ja ympäri Suomea! Sääntöjen tulee olla ennenkaikkea selvät ja ajoissa kaikkien tiedossa. Kausi 1999-2000 oli todella surkuhupaisa ja vei monelta maun koko suomalaisesta jääkiekon sarjajärjestelmästä.
<BR>
<BR>Monet jalkapallosarjat ovat oiva osoitus siitä, miten juuri sarjanousut- ja laskut ovat erittäin mielenkiintoisia ja tekevät myös muiden kuin maan muutaman huippujoukkueen kausista jännittäviä. Divari ja liigan peräpää olisivat paljon mielenkiintoisempia ja saisivat paljon enemmän huomiota, jos sarjojen välillä olisi vaihtuvuutta. Ei divariin putoaminenkaan ole paha asia, jos sieltä voi taistella ylös. Katsojat kaikkoavat juuri näiden jahkaamisten ja sulkemisten vuoksi. Ei “pelin taso” ole keskimääräisellä katsojalle suuri ja helposti mitattavissa oleva asia: jääkiekosta haetaan jännitystä ja se syntyy otteluista, joilla on todellista merkitystä.
<BR>
<BR>Mielestäni myös maaottelurumba on mieletön. Mielekkäintä olisi järjestää yhdet kunnon kisat esim. kerran vuodessa (tai jopa kahdessa) siten, että NHL-pelaajatkin saataisiin mukaan. Olisihan se nyt älytöntä, jos jalkapallossakin pelattaisiin MM-kisoja, joista puuttuisivat maiden parhaat pelaajat.
<BR>
 

teemu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Hyvä hyvä!
<BR>
<BR>Tuohan olisikin todella mielenkiintoinen malli, jota emme varmaan koskaan näe, mutta toisi todella paljon lisää mielenkiintoa molempiin sarjoihin. Tätä minäkin olen miettinyt. Monet pelkäävät (tai pelkäsivät silloin kun se vielä oli urheilullisesti mahdollista) liikaa divariin putoamista, ja viime vuosien karsintasysteemit huomioon ottaen aiheestakin. Jos pelattaisiin esim. mainitsemallasi tavalla karsinnat, olisi tippuneella joukkueella kaikki mahdollisuudet nousta takaisin. Tosin en ole varma, onko kovin reilua liigajoukkueen kannalta, jos divarijoukkue nousee suoraan pelaamatta peliäkään liigajoukkuetta vastaan. Siinä ei varsinaisesti nähdä, kuka kuuluu liigaan ja kuka ei. Tosin ei tämä ole täysin vertailukelpoistakaan, koska liigajoukkue pelaa pelit liigajoukkueen materiaalilla, divarijoukkue taas omalla vastaavallaan, ja tuskin kukaan lähtee kovin helposti divaria pelaamaan liigamateriaalilla. Ja toisaalta seuraalla kaudella tilanne olisi jälleen sama, eikun vaan uusi yritys liigaan.
<BR>
<BR>Tämä toki edellyttää sitä, ettei systeemiä vaihdella joka helvetin vuosi uudelleen, kuten nyt esim. 90-luku osoittaa näin käyneen. Pitkäjänteisyyttä tähänkin asiaan, pelattaisiin vaikka ehdottamallasi systeemillä seuraavat 5 vuotta, ja katsottaisiin uudelleen tilannetta. Jos kokemukset miellyttävät, jatketaan sillä.
<BR>
<BR>Ja ne turhat hallivaatimukset pois. On naurettavaa miten pikkukylän joukkueelta vaaditaan lähes 5000 katsojan hallia, kun yleisöä ei kuitenkaan kävisi noin paljon. Ja ei ole liigan asia arvioida, riittääkö paikkakunnan resurssit toiminnan pyörittämiseen. Kuten joku viisas ihminen sanoi täällä jossain aiheessa, ei liiga haluaisi HPK:ta, Lukkoa tai SaiPaa liigaan, mikäli ne eivät siellä olisi liigan sulkemisvaiheessa jo olleet.
<BR>
<BR>Ja turha alkaa muistuttelemaan liigakarsintoja kaipaavia jollain JoKP:n ennätysveloilla ja muilla esimerkeillä, mihin liigahömpötys johtaa. Siinä ei ole kyse muusta kuin ammattitaidottomasta johtamisesta. Kenenkään ei ole pakko pistää rahaa menemään enempää, kuin sitä tulee. Ne satsaavat joilla on rahaa. Muillakin on aina omat yllätysmahdollisuutensa. Nythän tätäkään ei enää suoda, vaan mahdollisuus nousuun evätään tylysti. Ja turha alkaa myös selittämään \"jos taloudelliset resurssit on kunnossa, ja...\" plää plää. Sellainen liiganousu ei kiinnosta ketään, eikä se varmasti ole millään tavalla oikeudenmukainen.
<BR>
<BR>No eksyin vähän aiheesta. <IMG SRC="http://www.jatkoaika.com/keskustelu/images/smiles/icon_smile.gif"> Mutta tuollainen sarjasysteemi olisi kiva.
 
Viimeksi muokattu:

JiiPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Kiekko-Vantaa, D-kiekko,
Oma ehdotukseni sarjajärjestelmäksi olisi seuraava: Liigassa pelaisi 12 joukkuetta ja divarissa toiset mokomat. Liigan 8 parasta joukkuetta ratkaisisivat suomenmestaruuden nykyisenlaisen Playoff-järjestelmän avulla.
<BR>
<BR>Liigan 4 heikointa joukkuetta pelaisivat Playoff-sarjan divarin 4 kärkipään joukkueen kanssa. Tällöin liigan vaihtuvuus olisi maksimissaan 4 joukkuetta. Vaikka tuo 4 joukkueen vaihtuvuus tuntuu suhteellisen suurelta niin divariin tippuminen ei olisi niin suuri katastrofi kuin vanhalla järjestelmällä, olisihan taas seuraavana vuotena 4 joukkueella mahdollisuus nousta liigaan. Kuvatunlainen sarjajärjestelmä saattaisi pienentää joukkueiden ottamia taloudellisia riskejä säilyttääkseen paikkansa liigassa/noustakseen sinne.
<BR>
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Rukkaisin tuota vielä siten,että nämä sarjat pelaisivat ensin kaksinkertaisen sarjan omina sarjoinaan ja sen jälkeen liigan neljä huonointa ja divarin neljä parasta pelaisivat kaksinkertaisen sarjan tavoitteena päästä seuraavalla kaudella niiden joukkoon,jotka mestaruudesta pelaa.varsinaiset play offsit jättäisin ainoastaan neljälle parhaalle ratkaista mestaruus.
 

juudas

Jäsen
On todella mukavaa nähdä että monet muutkin pohtivat näitä asioita ja tiedostavat nykyisin systeemin heikkouden ja seuraukset.
<BR>
<BR>teemu:
<BR>On totta, että divarijoukkueen ei pidä kohdata liigajoukkuetta oikeuttaakseen nousunsa, koska divariin kootaan joukkue, jolla on määrä menestyä siellä. Kaikki ovat varmasti yhtä mieltä siitä, että kärppien satsaukset olivat kohtuuttomia.
<BR>
<BR>Olet myös oikeassa siinä, että liigan asia ei ole arvioisa kuka voi liigassa menestyä. Ei liigaan vahingossa joudu, koska jo divari karsii kovimmat jäljelle.
<BR>
<BR>Edelleen olen samaa mieltä siitä, että mitä tahansa taloudellista yksikköä voidaan johtaa huonosti. Liiallisen riskinoton kuuluukin johtaa riskiin lähes kaiken menettämisestä. On naurettavaa evätä liiganousu joltakin joukkueelta perustellen \"no, te kuitenkin ryssisitte taloutenne\". Jos menestys ja raha ovat 100% yksi yhteen, jaetaan kultaiset suoraan Jokereille.
<BR>
<BR>JiiPee:
<BR>Olen miettinyt myös tuota mallia, mutta esittelemässäsi muodossa on se ongelma, että divarissa ovat tavoiteltavia vain sijat 1-4. Tosin voisivathan 4 parasta selvitä ensimmäisen pleijarikierroksen jälkeen. Toisaalta tuossa järjestelmässäsi kausi ei divarissa huipennu, kun on yksi pleijarikierros ja se on sitten siinä. Eli divarinkin mestaruus voisi olla kiva selvittää.
<BR>
<BR>Olet kuitenkin oikeassa siinä, että liiganousuun voisi olla mahdollisuus enemmällä kuin yhdellä joukkueella. Alunperin ajattelin esittää mallini siten, että liigan pudotuspleijarit etenisivät siten, että 9vs12 ja 10vs11, jonka jälkeen hävinneet vastakkain ja tästä parista hävinnyt putoaa suoraan divariin ja voittanut kohtaa kotiedulla karsinnassa divarin pleijareiden \"hopealle\" jääneen. Mitäs tähän sanot?
<BR>
<BR>JypFabu:
<BR>Mallisi on mielenkiintoinen, mutta pidän hyvänä liigan ja divarin erottamista. Tämä voi tuntua lässytykseltä, mutta runkosarja+pleijarit+mahdollinen karsinta muodostavat tavallaan eräänlaisen tarinan. Nousu liigaan on tarunhohtoinen tapahtuma, jonka aiheuttama ilo on käsittämättömän suuri (vrt. Kärpät). Sarjanousut ovat mielenkiintoisempia, kun joukkue nousee aivan uusiin kuvioihin ja siksi sarjat on ehkä hyvä pitää erillään. \"Liiga, divari\", niille on hyvä antaa oma makunsa.
<BR>
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Oma ehdotukseni olis jonkinlainen yhdistelmä edellisistä.
<BR>Liigan kaks huonointa kohtais mestiksen kaks parasta samalla tavalla kuten nyt Suomisarja-Mestis karsinta.
<BR>Eli Mestiksessä pelattas kahdeksan parhaan kesken pleijarit paras seitsemästä systeemillä ja myös ns. mestiksen mestaruusottelu pelattas (voittajalle ehkä ylimääräinen rahapalkinto). Sitten nämä kaks joukkuetta pelaisivat liigan kahta huonointa vastaan siten, että mestiksen paras kohtaa liigan viimeisen ja toinen toisiks viimeisen. Nämä pelit tietysti myös paras seitsemästä systeemillä. Näin löytyis varmasti mestiksestä vaan ne kaks parasta, eikä liigaan voi nousta vahingossa, jos pelaa vielä \"paras seitsemästä\" karsinnan liigajoukkuetta vastaan.
<BR>Liigan pleijarit vois säilyttää nykyisellään.
<BR>Sopiva määrä joukkueita olis 12 molemmissa sarjoissa (suomisarja nykyisellään) ja liigan ottelumäärää tulis pudottaa mielenkiinnon kohottamiseks. Etenkin em. paikallispelit (liian monta) ovat epäreiluja muita joukkueita kohtaan ja tuovat rahaa entistä enemmän rahan luo. Eli eriarvoisuus liigakaupunkien välillä vaan syvenee. Nykyisellä systeemillä liigaa pelataan tulevaisuudessa terveen talouden pohjalla vaan pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Turussa. [addsig]
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Paras vaihtoehto olisi mielestäni se, että liigan kaksi huonointa pelaisi kaksinkertaisen sarjan Mestiksen kahden parhaan kanssa, eli yhteensä 6 ottelua kaikille.
<BR>Lyhyen sarjan kaksi parasta pelaisi seuraavalla kaudella liigassa.
<BR>
 

jaedhi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Liigan sulkeminen oli erittäin lyhytnäköistä toimintaa. Vaikka juuri toisin piti olla.Väitän että sulku johtaa ennenpitkää myös liigan yleisömäärien laskuun. Nykylogiikallahan voisi aivan hyvin supistaa liigan neljäksi joukkueeksi, jos vain raha ratkaisee eikä urheilu. (Pidän jääkiekkoa edelleen urheiluna!?)
<BR>
<BR>Mutta sitten asiaan...
<BR>
<BR>Sarjajärjestelmäehdotus:
<BR>
<BR>Tämä kausi on jo menetetty mutta kaudella 2001-2002 1.divisioonan (Nimi ehdottomasti muutettava takaisin!) playoffsien voittaja nousee suoraan Liigaan. Divarivoittajalle tulee maksaa huomattava rahapalkinto liiganoususta. Rahat palkintoon voisi ottaa esim. liigan playoffs tuotoista. Sillä jos halutaan saada liigakelpoisia joukkueita täytyy myös nykyisten liigajoukkueiden osallistua talkoisiin.
<BR>
<BR>Liigan viimeinen karsisi divarin kakkosen kanssa paras viidestä systeemillä liiga joukkueen kotialoituksella.
<BR>
<BR>Näin kaudella 2002-2003 pelaisi liigassa 14 joukkuetta. Nelinkertaisena sarjana pelejä tulisi 52/joukkue. Paikallispelejä tulisi siis vain neljä/kausi. Koska ne ovat kokeneet nykyisin inflaation.
<BR>
<BR>Liigan kaksi viimeistä pelaisi keskenään putoamissarjan paras viidestä. Hävinnyt 1.divisioonaan ja voittaja karsisi divarin loppuottelun häviäjän kanssa. Divarin voittaja siis nousisi suoraan liigaan rahapalkintoineen.
<BR>
<BR>1.divisioonan joukkuemäärä pysyisi samana (12). Ottelumäärä runkosarjassa 44 + playoffsit päälle. Karsinnat 1.divariin kuten tälläkin kaudella.
<BR>
<BR>Tätä sarjamuotoa tulisi noudatta ainakin seuraavat kolme-viisi vuotta. Olen vakuuttunut että kahden ylimmän sarjatason yleisökeskiarvot nousisivat huimasti edellä mainituilla sarjamuutoksilla.
<BR>
<BR>Tällä taattaisiin 26 joukkueen kohtuullinen toimeentulo nykyisen neljän sijasta. Haluaisin tietää mikä siitä Liigasta tekee niin paljon kalliimman pelata kuin divari ettei nouseminen ole taloudellisesti kannattavaa. Ei ainakaan matkakustannukset.
<BR>
<BR>Turha pelottelu putoamispeikosta pois ja rähinä päälle!
<BR>
<BR>Huippukiekkoa koko kansalle!
 

juudas

Jäsen
Jape:
<BR>
<BR>Jos liigasta karsii 2 huonointa, loppuu kausi niiltä muilta jotka eivät päässeet pleijareihin. Itse ajattelin että nimenomaan kauden jatkuminen kaikkialla pidempään, suuri huipennus, olisi hyvä homma ja vetäisi hemmetisti väkeä.
<BR>
<BR>Ongelmana on myös se, että mielestäni divariin ei kuulukaan koota liigassa pärjäävää joukkuetta vaan nimenomaan divarissa pärjäävä joukkuea. Siksi ei olisi järkeä että divarin runkosarjassa tahkotaan miljoonaporukalla että päästäisiin liigaan (vrt. Kärpät). Seurojen taloudet kärsisivät nimenomaan tästä!
<BR>
<BR>Ylimääräiset paikallispelit pois, se on totta!
<BR>
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Juudas:
<BR>Joo näinhän se on, ettei oo järkeä tahkota ylibudjetilla vuosikausia liigan kiilto silmissä. Eikö näin juuri Vaasassa toimittu..?
<BR>Mut tässä on tolla taloudellisella puolella just se ongelma, että liigaseurojen budjetit ovat päässeet venähtämään sellasiin mittoihin verrattuna mestisseuroihin, että hommassa ei oo mitään järkee. Kynnys on liian korkea.
<BR>Totuus on kuitenkin, että vaikka mestiksessä ei ole tarkoituksenmukaista haalia miljoonia kasaan ja yrittää jyrätä \"lähes liigabudjetilla liigaan\" (=Kärpät), vaan pelata niillä talouden realiteeteilla joita seuran talousalue antaa myöten. Muutoin käy huonosti..
<BR>Jos kuitenkin jonkun mestisseuran johdon silmissä kiiluu liiga parin vuoden päästä, niin pakkohan sitä kynnystä on vähän madaltaa, sillä ei ne sponsoritkaan varmaan hymyile jos mainostilan hinta yhtäkkiä kesän jälkeen kymmenkertaistuu!
<BR>Tällä hetkellä ollaan nimittäin siinä suhteessa luisumassa huonoon suuntaan, että mestisjoukkueen pyörittämiseen riittää parin miljoonan budjetti ja kaikki on tyytyväisiä. Liigaseuran budjetit taas ovat venyneet noin kymmenkertaisiksi. Tietysti nyt poikkeuksena muutos viime vuodesta, kun budjetit jopa putosivat. Mutta pitkällä aikavälillä tää ero saattaa venyä entisestään ja se ei oo hyvä asia.
<BR>Mikä tässä nyt oli pointti, niin vaikka oon pitäny liigan sulkemista toistaiseksi, hyvänä asiana (taloudelliselta kannalta, en pelillisesti), niin tää toimenpide syventää tätä kuilua entisestään ja liigaan nousu vaikeutuu.
<BR>Se on siis totta, ettei ylibudjetilla oo järkeä nyt mestiksessä riehua, kun nousu mahdollisuuksia ei ole. Toisaalta luulen, että oma suosikkijoukkueeni tekee tältä kaudelta jopa jonkinasteista tulosta, eikä sekään välttämättä oo hyvä asia. Olis mielummin laittanu nekin rahat jo ajoissa pelaajiin, jotta olis saatu parempaa peliä, enemmän katsojia jne jne.. Eli sellanen nollalinja tai vähän plussanpuolella pitäs jokaisen löytää.
<BR>Koko onkelma kiteytettynä on siis tää mestiksen ja liigan yhä kasvava ero, etenkin taloudellisesti. Joskus 15 vuotta sitten se divariin putoaminen ei ollu niin kamalaa, mut nythän se olis aivan katastrofi, lähes seuran toiminnan loppu. Näin ei tarvis olla...
 

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Hei, tämähän on aivan kuin silloin joskus Disen palstalla! Viime vuonna näihin aikoihin meno ja mentaliteetti oli siellä juuri tällaista, suljettu liiga sai kyytiä ja innokkaat nimimerkit antoivat palaa.
<BR>
<BR>Olipa \"underground\"-ryhmä Toimintaryhmä Aladivarifaneillakin kaksi kokoontumista, nk. Kupittaa Summit ja öh, hieman epäonnistunut \"Diskos liigaan\"-projekti Jyväskylässä.
<BR>
<BR>Vaan koitti 20.4., eikä mikään ollut kuin ennen, jahka Kale ja Urpo saivat uutisissa sanottua ilmoitusasiansa. Kauhala vaan totesi vielä Kiekkolehdessä jotain sellaista, että astuttiin askel oikeaan suuntaan, ja että \"varmaan tästä (suljetusta liigasta) vielä syksyllä jaksetaan muistuttaa, mutta sitten se on ohi\". Ehkei kuitenkaan ihan näin.
<BR>
<BR>Tämä kausi onkin ollut sitten fanille motivaatio-ongelmien kanssa räpeltämistä valjua \"Mestistä\" seuratessa, vaikka oman suosikkini Jää-Kotkien tilanne on ollut yhtä jännittävä kuin ennenkin. Siksi tämän Jatkoaika-palstan näkeminen lieneekin laskettava yhdeksi talven hyväksi hetkeksi! Ei muuta kuin odottelemaan kevään 2003 liigakarsintoja, joiden urheilullisuutta valppaan divariyleisön on tinkimättä puolustettava! Vai...ko?
<BR>
<BR>Odotellessa voi vaikka jännätä, pääseekö Vermuntilan Tempo, VG-62 tai Kiekko-67 Suomisarjaan.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
UUSITTU SARJAJÄRJESTELMÄ JÄÄKIEKKOON
<BR>
<BR>Suljettu liiga vie mielenkiinnon suomalaisesta jääkiekosta. Divari (Mestis on todella naurettava nimi) ei johda mihinkään, eikä juuri kukaan tunnu pitävän sen voittoa merkittävänä saavutuksena. Samaan aikaan liigassa tullaan kauden lopussa tahkoamaan suuri määrä täysin merkityksettömiä otteluita.
<BR>
<BR>Vaihtuvuus sarjojen välillä lisäisi divarin kiinnostavuutta ja samalla myös liigan häntäpään joukkueet olisivat paljon mielenkiintoisempia kamppaillessaan putoamista vastaan. Vaihtuvuuden pitäisi myös olla todellista, muutoin tilanne ei ole kiinnostava.

Ylläoleva juudaksen viesti täyttää pikapuoliin 18 vuotta eli se tulee täysi-ikäiseksi. Onnea!

Kokonainen sukupolvi on varttunut vastasyntyneestä täysi-ikäiseksi sinä aikana kun tätä samaa asiaa on vatvottu, väännetty ja tahkottu vailla minkäänlaista lopputulemaa.

Kaikki juudaksen mainitsemat asiat pitävät edelleen täysin paikkansa. Suljettu liiga vie mielenkiinnon, Mestis on edelleen typerä nimi, se ei sarjana johda mihinkään eikä sen voitto ole mehukannua kummempi nyt kun ne pienetkin voittobonukset on siirretty PR-ukkojen elättämiseen. Liigassa tahkotaan merkityksettömiä otteluita ja tyhjennysmyynnit ovat tälläkin kaudella hyvässä vauhdissa.

Mikään ei ole muuttunut, mikään ei taida muuttuakaan - paitsi huonompaan suuntaan kohti entistä pienempiä yleisömääriä, heikompaa pelillistä yleistasoa ja farmeiksi muuttuneiden seurojen kasvottomia muukalaislegioonapelaajia. PR-miehet sentään nauttivat palkkaa siitä ilosta, että saavat tehtyä Mestis-pätkiä Instagramiin jossa niitä ei katso kukaan.

TuToa olen seurannut aktiivisesti ainakin 25 vuotta putkeen, isäni on seurannut joukkuetta 60-luvun alusta asti jolloin hän itse siinä pelasi divaritasolla. Enää ei isääkään kiinnosta Mestis eikä häntä peleihin ole saanut lähtemään. Alkaisikohan tämä olla omaltakin osaltani jo vähitellen tässä? Jos ei mitään muutosta tapahdu, niin saa pian jo antaa olla. En enää jaksa odottaa seuraavan sukupolven kasvamista aikuiseksi "uusittua sarjajärjestelmää" odotellessa.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tuo Juudaksen kirjoitus voisi olla aivan hyvin tänä vuonna kirjoitettu, mitään ei tarvitsisi muuttaa. Minä kuulun selvästikin vähemmistöön tässä asiassa, mutta minä en puolestani jaksa surra sarjajärjestelmän vikoja, koska en pystyy niihin vaikuttamaan ja haluan kuitenkin seurata ja kannattaa Jokipoikia, en mitään muuta joukkuetta. Elämä on lyhyt, ei ole aikaa synkistellä. Huomenna taas Elisa Sport tulille, kaljapurkki auki ja virtuaalisesti Hakametsään. Jokipoikien vuosi nolla oli 2014 ja siitä eteenpäin Jokipojat parantaa pienin askelin juoksuaan ollakseen valmis sarjajärjestelmän muutokseen tai jos joskus tulee tilaisuus livahtaa kabinetin takaovesta Liigaan 2020-luvulla. Kuten Tykylevits sanoo, "minä en anna koskaan periksi."
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Tuo Juudaksen kirjoitus voisi olla aivan hyvin tänä vuonna kirjoitettu, mitään ei tarvitsisi muuttaa. Minä kuulun selvästikin vähemmistöön tässä asiassa, mutta minä en puolestani jaksa surra sarjajärjestelmän vikoja, koska en pystyy niihin vaikuttamaan ja haluan kuitenkin seurata ja kannattaa Jokipoikia, en mitään muuta joukkuetta. Elämä on lyhyt, ei ole aikaa synkistellä. Huomenna taas Elisa Sport tulille, kaljapurkki auki ja virtuaalisesti Hakametsään. Jokipoikien vuosi nolla oli 2014 ja siitä eteenpäin Jokipojat parantaa pienin askelin juoksuaan ollakseen valmis sarjajärjestelmän muutokseen tai jos joskus tulee tilaisuus livahtaa kabinetin takaovesta Liigaan 2020-luvulla. Kuten Tykylevits sanoo, "minä en anna koskaan periksi."

Vähemmistöön varmaan ääneen ajattelijoista kuulut tuossa asiassa, mutta tänä päivänä todellisena vähemmistönä on palstan äänekkäimmät jäsenet, jotka ovat lähes tulkoon koko jatkoajan olemassaolon kierrättänyt samoja fraasejaan mestis-osiossa ja pienen tauon jälkeen kierrätys alkanut uudelleen. Vettä heitetty aina myllyyn joltain suunnalta jos jotain uutta niin sanotusti lähdetään yrittämään. Jatkoaika on puhtaasti liigayhteisö, jossa Mestis on vain pieni sivutuote muinaisjäänteenä - mutta vain täällä. Kaikki keskustelu Mestiksen ympärillä tapahtuu muilla kanavilla, ehkä FB:n suljetuissa ryhmissä enimmäkseen. 20 vuotta on tosiaan uuden sukupolven tuonut Mestiksessäkin lehtereille ja heitä ei todellakaan täällä näy kirjoittelemassa.

Kysymys kuuluukin, että miten alettaisiin saamaan mestisyhteisöä kasaan muualla? Jokatapauksessa tänä päivänä nähdään viihdyttävintä ja kovatasoisinta jääkiekkoa mitä liiton sarjoissa on koskaan nähty. Ehdottomasti Pecinjshin kanssa olen vastaavilla ajatuksilla oman seurani suhteen.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
Tuossa on ideaa. Mestikselle uusi, erillinen palsta. Fakta vaan on, että Jatkoajassa ei ole meitä enää kuin muutama hassu kirjoittaja jäljellä. Uudella palstalla saattaisi olla ihan eri tavalla liikennettä. Oisko se Mestiksen itsensä homma tehdä se palsta, niillähän on nyt rahaa, kun saavat Liigalta tukea.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Oisko se Mestiksen itsensä homma tehdä se palsta, niillähän on nyt rahaa, kun saavat Liigalta tukea.

Omasta mielestäni siitä voi saada toimivan vain sillä tavoin, mikäli se olisi jonkun "mestistyypin", intohimoisen harrastajan/harrastajien ylläpitämä ja palvelinmaksut yms rahoitus tapahtuisi vapaaehtosilla lahjoituksilla. Valmiilla rahalla sitä ei välttämättä tarvitse eikä kannata lähteä kyhäämään. Sen ylläpito ja toimivuus voisi olla muutoin helposti liikaa riippuvainen ulkopuolisista tekijöistä.

Ylipäätänsä itseäni häiritsee suuresti se, että seurat yrittää siirtää vastuuta liitolle asioistaan. Hermeksessä tehdään surkeaa työtä siihen nähden mitä se voisi olla. Tämä ei liity kyseiseen asiaan nyt.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
20 vuotta on tosiaan uuden sukupolven tuonut Mestiksessäkin lehtereille ja heitä ei todellakaan täällä näy kirjoittelemassa.

Kysymys kuuluukin, että miten alettaisiin saamaan mestisyhteisöä kasaan muualla? Jokatapauksessa tänä päivänä nähdään viihdyttävintä ja kovatasoisinta jääkiekkoa mitä liiton sarjoissa on koskaan nähty.

Ei sitä uutta sukupolvea niillä lehtereilläkään näy, Mestis-yleisön keski-ikä lienee noin 50 vuotta ja yleisömäärät ovat vuosi vuodelta laskeneet kuin lehmän häntä. Parina viime vuonna on tehty uudet pohjat, ja tällä kaudella tehdään seuraavat "ennätykset" samalla kun salibandy, koris yms. lajit menevät hiljalleen ohi.

Mitään "Mestisyhteisöä" ei saada ylimääräisiin, ulkopuolisiin foorumeihin kasaan, kun ei siitä yhteisöstä ole Jatkoajassakaan kuin rippeet jäljellä. Muutama nuorempi fani somekanavilla ei riitä keskustelua ylläpitämään. Eikä keskustelulla ole kovastikaan merkitystä jos Mestis ei sarjana muutu, SM-liigaan ei pääse eivätkä nettikeskustelijat lähde hallille.
Jokatapauksessa tänä päivänä nähdään viihdyttävintä ja kovatasoisinta jääkiekkoa mitä liiton sarjoissa on koskaan nähty.

En tiedä alemmista liiton sarjoista (eli Suomi-sarjasta ja sitä alemmista tasoista) pelataanko niissä viihdyttävintä ja kovatasoisinta kiekkoa koskaan, mutta divarin/Mestiksen suhteen lasket varmasti leikkiä? Totta kai joka kaudella pyörähtää yksittäisiä kärkipelaajia jotka joko pääsevät ylempiin sarjoihin nopeasti (Patrik Laine muutama kausi sitten) tai käyvät Mestiksessä vetämässä happea kunnes palaavat taas korkeammille sarjatasoille (Lucenius), mutta muuten sarjasta ovat kaikonneet kaikki vanhan liiton Mestis-tähdet kuten Aki Keinänen.

Tässä iloksesi esimerkki minkälaisia rostereita oli divarissa aikoinaan, eli K-67:n rosteri 1994-1995. Aika kova nyky-Mestiksen fani saa olla, jos on sitä mieltä, että nykyisin on tätä viihdyttävämpiä ja kovatasoisempia porukoita. Otin tarkoituksella jonkun muun joukkueen kuin TuTon esimerkiksi, ettei esimerkkini tunnu puolueelliselta.

K-67 1994-1995 (osa rosterista)
Maalivahdit: Miikka Kiprusoff, Jani Hurme, Kimmo Lecklin, Fredrik Norrena
Puolustajat: Kimmo Eronen, Riku-Petteri Lehtonen, Aki Berg, Kari Harila, Erik Kakko, Tom Koivisto, Simo Rouvali, Sami Salo
Hyökkääjät: Antti Aalto, Miika Elomo, Mikko Eloranta, Hannes Hyvönen, Tomi Kallio, Mika Karapuu, Jani Kiviharju, Marko Mäkinen, Petteri "johtava" Sihvonen, Toni Sihvonen, Arto Vuoti.

Tuo oli siis divariporukka, eivät mahtuneet silloisen Tepsin vakiorosteriin tai muuallekaan, ja tuolloin oli Turussa kaksi SM-liigajoukkuetta. Mutta tuolloin olikin SM-liiga auki, joukkueita vaihtui säännöllisesti ja SM-liigassa oli järkevästi 12 joukkuetta nykyisen paisutetun liigan ja täydennysporukoiden sijasta. Nyt on ollut Mestistä kokonaisen sukupolven verran, ja taso on laskenut alaspäin samalla kun yleisömäärät ovat painuneet alas ja Mestiksen isoimmat kärkiseurat ovat päässeet kabinetin kautta SM-liigaan.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Ei sitä uutta sukupolvea niillä lehtereilläkään näy, Mestis-yleisön keski-ikä lienee noin 50 vuotta ja yleisömäärät ovat vuosi vuodelta laskeneet kuin lehmän häntä. Parina viime vuonna on tehty uudet pohjat, ja tällä kaudella tehdään seuraavat "ennätykset" samalla kun salibandy, koris yms. lajit menevät hiljalleen ohi.

Tarkoittanet TUTO-yleisön? Siellä varmasti TPS vie nuoret helpommin mukanaan. Täällä selvästi nuoria on isommassa suhteessa mitä joskus aikoinaan. Hermes onnistui kesän sekoiluilla karkoittamaan puolet yleisöstä, mutta kiitos menestyksen, heistä osa on palannut ja uutta verta katsomossa reilusti.

Tässä iloksesi esimerkki minkälaisia rostereita oli divarissa aikoinaan, eli K-67:n rosteri 1994-1995. Aika kova nyky-Mestiksen fani saa olla, jos on sitä mieltä, että nykyisin on tätä viihdyttävämpiä ja kovatasoisempia porukoita. Otin tarkoituksella jonkun muun joukkueen kuin TuTon esimerkiksi, ettei esimerkkini tunnu puolueelliselta.

K-67 1994-1995 (osa rosterista)
Maalivahdit: Miikka Kiprusoff, Jani Hurme, Kimmo Lecklin, Fredrik Norrena
Puolustajat: Kimmo Eronen, Riku-Petteri Lehtonen, Aki Berg, Kari Harila, Erik Kakko, Tom Koivisto, Simo Rouvali, Sami Salo
Hyökkääjät: Antti Aalto, Miika Elomo, Mikko Eloranta, Hannes Hyvönen, Tomi Kallio, Mika Karapuu, Jani Kiviharju, Marko Mäkinen, Petteri "johtava" Sihvonen, Toni Sihvonen, Arto Vuoti.

Luettelemasi pelaajat olivat pääosin parikymppisiä ja parhaat tulevaisuudet kiekkoilleet vasta juuri 18-ikäisiä tuolloin, junioreita siis kaikki. Jos nyt katsot samalta vuodelta vaikkapa FoPS:n rosteria(tai Hermeksen!) niin sieltä löydät Helkearon ja muita FoPS-legendoja, mutta ei siellä ole likipitäen ensimmäistäkään josta olisi myöhemmin tullut edes liigapelaajaa. Aika kultaa muistot, mikä on ihan mukavakin asia näitä muistellessa kyllä. Tasollinen ero liigan ja I-divisioonan välillä oli tuolloin valtava. Divarissa pelaajat eivät vielä olleet urheilijoita niin järjestäen mitä tänään ollaan ja on pakko olla.

Tämän päivän Mestiksessä on paljon hyviä asioita, mutta jos kaiken sen hyvän haluaa saada irti niin ehkä menneiden aikojen haikailut kannattaa unohtaa.

Mitään "Mestisyhteisöä" ei saada ylimääräisiin, ulkopuolisiin foorumeihin kasaan, kun ei siitä yhteisöstä ole Jatkoajassakaan kuin rippeet jäljellä. Muutama nuorempi fani somekanavilla ei riitä keskustelua ylläpitämään. Eikä keskustelulla ole kovastikaan merkitystä jos Mestis ei sarjana muutu, SM-liigaan ei pääse eivätkä nettikeskustelijat lähde hallille.

Vaikkakaan tämän forumin mestisvahduudella ei ole mitään merkitystä mahdolliseen uuden synnyn, niin siinä olen samaa mieltä, että ehkä aika itsessäänkin ajamassa ohi Jatkoajan tyyppisestä alustasta.
 
Viimeksi muokattu:

zeitgeist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tavoitteelliset pikkuseurat
Yhtenä näistä ikiaikaisemmista Jatkis-fossiileista heitän kiitokset Mustalle Nuolelle historiallisesta pläjäyksestä, joka on ikävän ajankohtainen edelleen! Surullista on se, että nyt ollaan oikeastaan vielä huonommassa tilanteessa kuin 2001, ainakin täällä Turussa, jossa kiekkoinnostus saattaa näppituntumani mukaan olla valtakunnallisessa katsannossa vielä keskimääräistä suuremmassakin ja pitkäkestoisessa laskussa. Kaupunki kun on sen verran iso ja virikkeellinen, että muutakin tekemistä mukavasti täältä löytyy. Ja Mestiksessäkin tuolloin 2001 sentään oli vielä useampia isompia seuroja jäljellä tuomassa sarjaan edes jonkinlaista mielenkiintoa.
Ei tuo innostuksen lasku toki pelkästään huonosta sarjajärjestelmästä johdu, koska onhan "sisäelämä" runsaine viihdetarjontoineen, koneineen ja TV-kanavineen näissä 18 vuodessa moninkertaistunut ja uusia lajejakin tullut kilpailemaan erityisesti nuorempien huomiosta.
Oma kiekonseuraamisinnostukseni on noista ajoista jonkin verran laimentunut, syttynyt olen ajoittain vain Suomi-sarjasta, joka on pysynyt urheilullisena ja jossa täällä lounaassa ovat heikkojen yleisömäärien kanssa sinnitelleet Naantali ja Kaarina. Jonkin verran hypeä on siellä nyt yritetty synnyttää pudokkaiden Hokin ja Espoon ympärille, mutta minua ainakin vähän harmittaa, että juuri ne kovin ennustettavasti keikkuvat nyt SS:n kärjessä. Ja samalla vielä empivät, viitsisikö sinne umpitylsään Mestikseen edes nyt tosissaan yrittää nousta. Suljetun liigan aiheuttama mielenkiinnon väheneminen siis heijastuu aina sinne asti.
Mutta kyllä minä Jatkiksen säilyttäisin, koska täällä sentään on kirjoitustaitoista porukkaa ja tuskin missään muualla voivat (harvat) eri seurojen aladivarifanit toisiaan kirjoitellen tavata. Facebook-palstojen kaksisanaiset kommentit ainakin ovat jokseenkin yhtä tyhjän kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tasollinen ero liigan ja I-divisioonan välillä oli tuolloin valtava. Divarissa pelaajat eivät vielä olleet urheilijoita niin järjestäen mitä tänään ollaan ja on pakko olla.

Tasoero nimen omaan ei ollut valtava, toisin kuin nykyään. SM-liigajoukkueet joutuivat erityisesti 90-luvulla tiukoille liigakarsinnoissa ja divarijoukkueet kykenivät myös useasti nousemaan SM-liigaan ihan pelaamalla, ilman kabinettineuvotteluita. Nyky-Mestiksessä tasoerot ovat kasvaneet ja tietoisesti kasvatettu valtaviksi, ei esim. nyky-Hermes (tai nyky-TuTo) pärjäisi SM-liigajoukkueille tv-sopimusrahoineen, eikä ennen ollut mitään usean SM-liigaseuran farmeja joilla ei olisi edes teoreettisia mahdollisuuksia tai haluja liigakarsintaan. Liigakarsinta hallitsevan Mestis-mestarin KeuPan ja viime kauden liigajumbon välillä olisi jo ajatuksena täysin mahdoton, toisin kuin yksikään liigakarsinta ajalta ennen SM-liigan sulkemista.

Tässä muistutukseksi 90-luvun säpinää SM-liigan ja divarin välillä. Aloitan jo vuodesta 1989-1990 siksi, että se oli ensimmäinen 12 joukkueen SM-liigakausi:
1989-1990: liigasta putosivat KooKoo ja JoKP, tilalle Ässät ja Lahden H-Reipas
1990-1991: SaiPa putosi liigasta ja JoKP nousi takaisin. Lukko säilyi liigakarsinnoissa.
1991-1992: K-Espoo nousi liigaan, JoKP putosi. Tappara(!) oli liigakarsinnoissa mutta säilytti paikkansa.
1992-1993: Reipas säilyi liigakarsinnoissa.
1993-1994: TuTo nousi SM-liigaan, Reipas putosi.
1994-1995: Ilves liigakarsintoihin, säilytti paikkansa.
1995-1996: TuTo putosi SM-liigasta, SaiPa nousi.
1996-1997: KalPa säilyi karsinnoissa Kärppiä vastaan.
1997-1998: KalPa taas Kärppiä vastassa karsinnoissa, KalPa säilytti paikkansa voitoin 3-1.
1998-1999: Pelicans nousi liigaan, KalPa putosi
1999-2000: Kärpät voitti liigakarsinnan, mutta Pelicans ei pudonnut koska sopupelihengessä SM-liigaa laajennettiin 13 joukkueen sarjaksi, samalla liiga suljettiin.

Karsinnoissa siis onnistuivat 90-luvun aikana nousemaan Ässät, Reipas/Pelicans kahdesti, K-Espoo, SaiPa, JoKP kahdesti ja TuTo. En tuosta vetäisi johtopäätöksiä, että tasoerot SM-liigan ja divarin välillä olivat valtavia.

Se on totta, että tietyt joukkueet olivat karsinnoissa useammin kuin toiset ja että osa seuroista teki ns. hissiliikettä ylimmän pääsarjatason ja ykkösdivarin välillä, mutta mitä sitten? Niin ne tekevät muissakin lajeissa kuten jalkapallossakin. Ja karsinnoissa kävi välillä isompaakin perinneseuraa kuten Tapparaa, ja vastaavasti se hissiliikekään ei ollut ikuista mistä kertoo esimerkiksi Kärppien nousu divariporukasta liigadynastiaksi ja SaiPan nousu vakaaksi keskikastin seuraksi.

Kiinnostavuus sekä SM-liigaa että ykkösdivaria kohtaan oli ihan eri tasoa silloin kun SM-liiga oli auki, samoin SM-liigan taso oli kansainvälisesti huomattavan korkea kun kovatasoinen ykkösdivari sitä kiritti. Tuolloin puhuttiin ihan tosissaan, että SM-liiga olisi ollut Euroopan kovin liiga, ja tuolloin ykkösdivarista päästiin jopa arvokisoihin A-maajoukkueeseen (esim. Jere Lehtinen).

Saahan sitä totta kai ottaa ilon irti nyky-Mestiksestä jos siihen pystyy ja sinnikkäästi fanittaa omaa seuraansa vaikka mikä olisi - hyvähän se vain on, jos on positiivinen elämänkatsomus ja jaksaa nähdä nykytoiminnassa myös hyviä asioita. Kiistaton fakta vain on, että Mestis-aika on ollut suomalaiselle sarjajääkiekkoilulle lähinnä alamäkeä ja että viihdearvot, pelilliset arvot ja urheilulliset arvot ovat vain vähentyneet vuosien myötä. Silloin kun liiga oli auki se oli rakenteeltaan paljon terveempi ja myös divari oli tasokkaampi ja huomattavasti enemmän yleisöä keräävä. Tästä ei pääse yli eikä ympäri.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Tasoero nimen omaan ei ollut valtava, toisin kuin nykyään. SM-liigajoukkueet joutuivat erityisesti 90-luvulla tiukoille liigakarsinnoissa ja divarijoukkueet kykenivät myös useasti nousemaan SM-liigaan ihan pelaamalla, ilman kabinettineuvotteluita.

Tämä johtuu ennemminkin siitä, että kaikki seurat jotka pyöri noissa liigakarsintaporukassa, kolmea lukuun ottamatta, pelaavat nyt Liigassa ja tarkoitinkin sitä, että siellä divarin kärjen takana oltiin resurssien puolesta ihan yhtä kaukana kuin nykyään. Suurempi ongelma on siinä, että varsinkaan silloinen yleisö(me ja vanhemmat) ei vieläkään sulata sitä että Suomessa on 2 eri pääsarjaa ja kaikki voimavara käytetään siihen voivotteluun kuinka ennen oli kaikki paremmin. Todellisuudessa näin ei kumminkaan ollut, sillon vain joukkuejakauma divarin ja liigan välillä sai näyttämään kaiken paremmalta yleisömäärineen. Vahinko vain, ettei suurehkoissa kaupungeissa, kuten esimerkiksi Kotkassa tai Porvoossa jääkiekko ole mennyt eteenpäin lainkaan. RoKi poikkeuksena.

TUTO on kieltämättä haastavassa asemassa, TPS ei vedä enää yleisöä hallille ja jääkiekon suosio on jostain syystä laskussa Turussa ollut jo jonkin aikaa. Näin pienen provon säestämänä sanon tuon. Jokipojat taas elää ihan omaa maailmaansa, yllättyneitä oltiin kovin kun ilmaispelin jälkeen ei tullutkaan yleisöä enää heti seuraavaan kotipeliin. TV-katsojan lompakolle olisi päästävä, onhan se halvempaa maksaa noin 1€/peli perheessä kuin ostaa 15 euron lippu/henkilö.

Kummasti vain mestisfinaalit kiinnostaa, mutta tästä ei puhuta sanallakaan kauden aikana. Savonlinnassa ja Keuruulla melkoiset koko kansan juhlat vaikka verraten pikkukyliä molemmat, tai no, ehkä juuri siksi - mutta mitä sitten.
 

Pecinjsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat, Latvia
1950-luvulla jääpallo oli Suomessa talvinen ykköspalloilulaji. Sitten jääpalloväki uinui ruususen unta eikä viitsinyt kehittää lajia. Olisi pitänyt esim. rakentaa valaistusta kentille, jotta olisi voitu pelata illallakin. Jääkiekkoväki rakensi nopeasti kaukaloita valaistusten kera, sitten jo hallejakin ja niinpä yleisö ja pelaajat olivat hetkessä siirtyneet jääkiekon puolelle. Jääpallo unohtui marginaalilajiksi.

Historiasta pitäisi oppia. Nyt jääkiekko on saman tilanteen äärellä. Jos lajia ei kehitetä, niin muut lajit menevät ohi. Ensimmäinen kehityskohde olisi, että peleissä pitää olla panosta.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuossa on ideaa. Mestikselle uusi, erillinen palsta. Fakta vaan on, että Jatkoajassa ei ole meitä enää kuin muutama hassu kirjoittaja jäljellä. Uudella palstalla saattaisi olla ihan eri tavalla liikennettä. Oisko se Mestiksen itsensä homma tehdä se palsta, niillähän on nyt rahaa, kun saavat Liigalta tukea.

Kuulostaisi aika vanhanaikaiselta idealta pistää joku oma keskustelupalsta pystyyn johon pääsisi esim. kotisivujen kautta. Ainakin sen jälkeen kun paljon käytettyä aikaa ja rahaa saada sosiaaliseen mediaan seuraajia. Mielestäni keskustelun hiljentyminen kielii enemmän vain siitä että harvempi seuraa nykyään mestistä joka nähtävissä ihan jo katsojamäärissä hallilla. Vaikka kaikki 300 ihmistä mitä peleissä käy monella seuralla alkaisi kirjoittaa samalle palstalle ei siitä loppupeleissä mitään älytön hyöty varmaan markkinointimielessä olisi mestikselle. Joku hiljainen palsta piilotettuna mestiksen kotisivuille ei varmaan parasta markkinointia olisi. Ylipäätänsä aika harva varmaan nykypäivänä edes eri kotisivuilla vierailee, enemmän ne on kännykkään tai tablettiin suoraan upotetut sovellukset.

Mestiksen seuraajien ikäjakaumakin taitaa heitellä nykyisin paljon, on sitä vanhempaa sukupolvea jotka ei välttämättä niin paljon internetissä ole missään muodossa ja sitten taas nuorempi sukupolvi käyttää tosiaan näitä facebookia, twiiteriä, snapchattia ja vastaavia joissa ei ehkä niin montaa riviä kirjoitusta tarvitse ulos antaa ja kätevää ei välttämättä kännykällä olisi muutenkaan alkaa pitkiä viestiä kirjoittaa.
 

Kuubextra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokkolan Hermes
Historiasta pitäisi oppia. Nyt jääkiekko on saman tilanteen äärellä. Jos lajia ei kehitetä, niin muut lajit menevät ohi. Ensimmäinen kehityskohde olisi, että peleissä pitää olla panosta.

Minkälainen panos pitäisi mielestäsi SM-liigassa olla jotta se kiinnostaisi _enemmän? Minun mielestä edelleen on pääasia että oma joukkue voittaa illan ottelun ja hyvä fiilis jää päälle. En minä maksa peliin sen takia että me pelataan keväällä pytystä, noususta tai taistellaan putoamista vastaan. Jääkiekko on suunnilleen sama asia kuin elokuvissa käyminen, täysin puhdasta viihdettä. Esimerkiksi Kouvolassa pelataan viikon päästä HIFK:ta vastaan, panosta ei ole kotijoukkueella lainkaan mutta kait sinne 3500 vaivautuu paikan päälle.

Edelleen yleisö hurraa oman joukkueen maalille - myös Mestiksessä - vaikka palstan puheiden perusteella sitä ei uskoisikaan.

Jatkoaika edustaa erittäin marginaalista ryhmää Mestiksen suhteen, tämä kannattaa muistaa. Jos jotain täällä jaat ja vänkäät riittävän pitkään niin se saa enemmän kannatusta nimenomaan täällä, ei missään muualla.

@-pasi- taitaa olla näitä viimeisiä säännöllisesti kirjoittavia vastarannankiiskejä jotka käyvät teilaamassa asioita ja kertomassa kuinka mahdotonta jonkin asian muutos parempaan on, koska "Mestis on nykyään...". Porukka masentuu ympärillä ja aletaan taas ottamaan kuppia ja vähän aikaa kuluu ja kukaan ei kirjoita mitään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös