Telia / MTV – Liigan uusi koti

  • 3 511 870
  • 21 783

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Kysymys onkin Television omista apeista, niissä laatu on jo priimaa.

Chromecastin myynti on laskenut koko ajan kun älytelkkareiden hinnat ovat laskeneet. Lisäksi väite, että älyteeveiden apit ovat vanhentunutta tekniikkaa on järjetön, ei tarvitse katsoa kuin vuosi taaksepäin niin näkee kuinka paljon ne ovat kehittyneet ja niihin on panostettu. Lisäksi alustoja ei nyt NIIN paljoa ole. Samsungilla on omansa, LG:llä oma ja sitten on Android pohjainen, jotka käyttää isoista Sony ja Phillips.

Ymmärrän Chromecastin jos omaa vanhan television, näin itsekin ennen toimin. Älytv hankinnan jälkeen möin sen nopeasti pois, enkä aio Telian vuoksi sitä enää ostaa takaisin. Katkaisin Telian ennakkotilauksen eilen (lähinnä tuon syyskuun alun laskutuksen vuoksi), katsotaan lokakuun alusta missä mennään tuon tuotteen suhteen. Sisäinen cast onneksi toimi Sony televisiossani ihan hyvin Kärpät-KalPa pelissä, joten ehkä kokeilen sillä sitten kuukauden verran.
Olen edelleen sitä mieltä, että telkkarin appsi on vain käyttöliittymä. Se striimaus tehdään raudalla ja siinä raudassa on firmware. Jos noissa on tapahtunut kehitystä, niin kiva. Täällä on joku tietäjä kertonut, että tv-valmistajien into appsien kehittämiseen on hiipumassa standardoinnin puutteen takia. Tämä ei tietenkään tarkoita, että sisäänrakennetun "chromecastin" kehitys pysähtyisi ja etteikö niitä appseja yhä julkaistaisi. Telkkarien valmistajat haluavat myydä littanoitaan ja myyntiargumentti on tällä hetkellä sovellustarjonta ja osittain myös 4K. Minusta se on kuluttajan kusetusta, koska se pihvi on siinä wifissä, joka sen työn tekee. Minä yritin kurkata tulevaisuuteen ja olin näkevinäni, että laitekohtaiset appsit tulevat hiljalleen vähenemään, koska ne tehdään kasvavassa määrin älypuhelimiin. Niillä sitten ohjataan sitä sisäänrakennettua wifiä tai ulkoista palikkaa ottamaan striimi sisään.

Ja kun puhuin vanhentuneesta tekniikasta, puhuin siitä, mikä on keskimääräisen (subjektiivinen näkemys) kuluttajan tilanne. Vuoden 2016 lopussa älytelkku oli joka kolmannessa taloudessa, eli kate on melko hyvä. En ihan heti usko, että tuossa on tapahtunut dramaattinen muutos. Vain friikit päivittävät telkkujaan nopealla syklillä. Myyntikäyriä en osannut tähän hätään kaivaa esille. Se älytelkku on siis ostettu joskus ja olen todella hämmästynyt, jos niihin tulee enää päivityksiä yli kaksi vuotta vanhoihin laitteisiin. Uunituoreilla laitteilla tilanne on toki parempi. Se mahdollinen pieni laatuero tulee varmaan esille liikkeentoiston sulavuudessa. Jos se lätkämatsin striimi nykii edes hiukan, ollaan aika kärkkäitä syyttämään palveluntarjoajaa, vaikka vika voi olla tasan siinä omassa kokoonpanossa.

Chomecastin myyntimäärät
satunnaisen google-haun tuloksena. Vaikuttaa riippumattomalta sivustolta. Ei näytä minusta laskevalta käyrältä. Apple TV on sen sijaan jo hiukan kusessa tällä hetkellä myyntinsä kanssa. Kurkkasin myös tässä tulevaisuuteen. Ulkoinen CC tulee olemaan jossain vaiheessa marginaalituote, mutta se on tällä hetkellä de facto-standardi, jolla on palveluntarjoajien täysi tuki. Ehkä tuon tilalle tulee joskus joku toinen tekniikka, ehkä ei.
 

Telia

Jäsen
Tämä ei kai ole ihan yksiselitteistä, esimerkiksi meidän alueella Telia on rakentamassa kuituverkkoa, eikä esimerkiksi Elisan tai DNA:n bokseja ole tuohon verkkoon saatavilla.

Kumpi muuten on parempi vaihtoehto tuollaisessa kuituverkossa, vaikka nyt 100M, iptv vai kaapeli-tv?

Nämä operaattorien boksit aiheuttaa toisinaan sekaannusta, kun ovat ominaisuuksiltaan ja tekniikaltaan erilaisia. Keskityn tässä nyt kuitenkin meidän boksin ominaisuuksiin, kun en voi väittää tuntevani muiden bokseja ihan täysin tarkasti.

Telialla on siis tarjolla kaksi erilaista versiota Telia TV -digiboksista. Toinen toimii meidän oman kiinteän laajakaistan päällä ja toinen käy mihin tahansa / minkä tahansa operaattorin nettiyhteyteen. Näissä ei siis ole kaapeliverkon tai antenniverkon viritintä lainkaan, joten oleellista on vain tuo nettiyhteys. Joillain muilla on toki tarjolla bokseja, joista löytyy virittimiä.

Kaikkein parhaimman kokemuksen ja sisällön saa tv-ruudulle meidän kiinteän laajakaistan kautta. Lisäsin tähän nyt liitteeksi vielä kuvan, josta näkyy mitä eroja on Digiboksilla (kaikkiin nettiliittymiin) ja Digiboksi laajakaistalla (Telian kiinteään nettiin) palveluilla. Täältä pääset tsekkaamaan tarkemmin tilannetta.

Kumpi sitten on parempi kuituverkkoon, kaapeli vai boksi?

Se on oikeastaan makuasia ja riippuu siitä, että millaisia ominaisuuksia haluaa tarjolle. Kaapelikortilla saat toki kaikki kanavapaketit tarjolle ja paljon myös HD-kanavia. Lisäksi saat Telia TV -sovellukseen kaikki samat kanavapaketit maksutta, mitkä sinulla on maksullisena kortilla.

Digiboksi laajakaistalla palveluun saat myös kaikki tv-kanavat samalla tavalla HD-laadulla. Lisäksi on tarjolla videovuokraamo, automaattinen ohjelmakirasto johon tallentuu myös LIigan pelit. Lisäksi digiboksilta voit aloittaa pelin katsomisen alusta nappia painamalla, vaikka peli olisi jo alkanut. Lisäksi saat samalla tavalla myös sovellukseen boksilla olevat kanavat maksutta näkyville. Digiboksi on siis huomattavasti joustavampi ja laajempi palvelu, kuin pelkkä kaapelikortti.

Kuten sanottua, niin jokainen voi valita omaan tarpeeseen parhaiten sopivan ratkaisun, mutta tässä hieman näitä eroja tiivistetysti :)

Niko / Telia
 

Liitteet

  • teliatverot.PNG
    teliatverot.PNG
    84,7 KB · kertaa luettu: 287

Telia

Jäsen
Telian liiga paketti on harkinta / hankintalistalla.
Omat laitekombot jolla olisi takoitus hoitaa streamaukset ovat nämä...
-2x Apple TV (uusin 4K ja sitä edellisen generaation 32Gb) jotka ovat vain wifissä perässä.
- Nettiyhteys dna kaapelimodeemi 350/20Mb mutta wifi;t hoitaa Apple TV;ille Applen Airport ja Apple Airport Extreme. Nämä ovat LAN;illa kiinni kaapelimodeemissa.
Ookla speedtest appi näyttää 4K ATV;ssä yli 300Mb nopeuksia joten sen puolen pitäisi olla kunnossa.

Eli jos halutaan taloudessamme katsoa kahta eri matsia samaan aikaan samoilla tunnuksilla niin tämä siis onnistunee?
Tai vaikka toista matsia streamataan vaikka mobiilin yli tabletille Telia TV sovelluksella ja samoilla tunnareilla niin eihän tässä ole rajoitetta?
Juuri latasin TeliaTV sovellukset noille OmppuTV;ille mutta tilausta en ole vielä tehnyt.

Onnistuu hyvinkin :)

Telia TV -sovellusta voi käyttää kahdella laitteella samaan aikaan, eli molemmilta Apple TV -laitteilta saa kanavat pyörimään samalla tunnuksella samaan aikaan (vaikka katsoisikin eri kanavia tms). Toki on mahdollista käyttää myös Apple TV:n kautta ja samalla puhelimelta Telia TV -sovellusta. Oleellista on siis se, että Telia TV -sovellus voi olla käynnissä kahdelta laitteelta samaan aikaan.

Itse olen käyttänyt myös jonkin verran Telia TV -sovellusta Apple TV:n kautta ja hommahan toimii hyvin. Näissä uusissa malleissa on tosiaan se etu, että sovelluksen saa ladattua suoraan laitteeseen, eikä näin ollen tarvitse puhelimelta käynnistellä striimiä ja peilata telkkariin.

Niko / Telia
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Tulipahan vierailtua Telia TV:n pohjoismaisten sisaruksien nettisivuilla ja oli varsinainen wow-elämys. Ruotsin ja Tanskan Telia TV -sivuilla eteen pomppaa tuttuakin tutumpi "Selaimesi on vanhentunut" -ilmoitus ja muuta höpinää ystävästämme Silverlightista. Uskomatonta. Tämän kun pitäisi olla joku Euroopan 5. suurin operaattori. Viron serkkujen sivulla näytti kuitenkin olevan jonkinlainen html5-toteutus, joten siellä ei ole jääty kivikaudelle odottelemaan josko jotain kehitystä tapahtuisi. Toivottavasti Suomen lafkalla on jotain omaa kehitystä, koska muuten tulee pitkät viisi vuotta Liigan parissa.
 

Goner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, NHL
Se älytelkku on siis ostettu joskus ja olen todella hämmästynyt, jos niihin tulee enää päivityksiä yli kaksi vuotta vanhoihin laitteisiin. Uunituoreilla laitteilla tilanne on toki parempi.


Chomecastin myyntimäärät
satunnaisen google-haun tuloksena. Vaikuttaa riippumattomalta sivustolta. Ei näytä minusta laskevalta käyrältä.


Minulla on Sony vuosimallia 2015, päivityksiä tulee appeihin joka ikinen kuukausi, niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin. Veikkaan, että tuo AndroidTv pohja tulee yleistymään ja pysyy jatkossakin ajan tasalla. Samsung on huhujen mukaan luopumassa Tizenistä, ja sen takia siihen on appien päivitys lakannut vanhempiin malleihin. Jos minulla on kaukosäätimessäkin Netflix nappi, jos se käynnistyy sekunnissa, ja tuottaa 4K HDR kuvaa vaivatta, niin en vain ymmärrä voiko tätä käytettävyydessä voittaa...

Chromecastin myyntiluvut on varmaan maailmanlaajuisesti toki yhä kasvussa, viittasin lähinnä Suomeen ja pariin ystävääni, jotka molemmat työskentelevät isoissa firmoissa, jotka elektroniikka myyvät. Aika hankala markkinoida Chromecastia televisiota ostavalle, kun kaikki apit löytyvät televisiosta "valmiina" pois lukien Telia ja HBO. (HBO taitaa olla osassa Samsungeja).

Mutta turha tästä on vängätä, pisti vain silmään tuo väite, että tv-app maailma olisi jotenkin kuolemassa. Vahva veikkaus että Android/Google tulee jatkossa standardiksi televisioissa kuten nykyään puhelimissakin. Ja silloin päivitettävyys säilyy hyvänä laitteiden iästä huolimatta.

Toivottavasti Bonnier kauppa toteutuu ja vuoden päästä kuluttajille on myös app käytössä. Tuo Chromecastin käyttö ei niin helppoa ole esim. omalle isälleni, jolle älypuhelinkin aiheuttaa (lisää) harmaita hiuksia. Oulussa tuo DNA on niin vahva myös tuolla kaapelipuolella, ettei Telia täällä oikein pääse edes kilpailemaan sen kanssa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
@Goner Sony vaikuttaa voittajalta. Ei hämmästytä yhtään, että sieltä tulee päivityksiä. Androidtv:stä samaa mieltä, että sillä näyttäisi olevan tulevaisuus. Jotenkin tämä kuvio muistuttaa älypuhelinmaailmaa. Ihme, kun kukaan ei ole vinkumassa Win-appsin perään ;)

Mutta tuosta käytettävyydestä. Mistä sun telkkari tietää, mitä sä haluat sieltä Netflixistä katsoa? Joku käyttöliittymä siinä on oltava. En tiedä, en ole koskaan tv-appseja käyttänyt. Paitsi omaa Sonyä, ei smart, vaan eth-kaapelin kautta youtubea joskus yrittänyt käyttää. Kankea paska. Kännykällä n. 10 kertaa helpompaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minulla on Sony vuosimallia 2015, päivityksiä tulee appeihin joka ikinen kuukausi, niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin. Veikkaan, että tuo AndroidTv pohja tulee yleistymään ja pysyy jatkossakin ajan tasalla. Samsung on huhujen mukaan luopumassa Tizenistä, ja sen takia siihen on appien päivitys lakannut vanhempiin malleihin. Jos minulla on kaukosäätimessäkin Netflix nappi, jos se käynnistyy sekunnissa, ja tuottaa 4K HDR kuvaa vaivatta, niin en vain ymmärrä voiko tätä käytettävyydessä voittaa...

Chromecastin myyntiluvut on varmaan maailmanlaajuisesti toki yhä kasvussa, viittasin lähinnä Suomeen ja pariin ystävääni, jotka molemmat työskentelevät isoissa firmoissa, jotka elektroniikka myyvät. Aika hankala markkinoida Chromecastia televisiota ostavalle, kun kaikki apit löytyvät televisiosta "valmiina" pois lukien Telia ja HBO. (HBO taitaa olla osassa Samsungeja).

Mutta turha tästä on vängätä, pisti vain silmään tuo väite, että tv-app maailma olisi jotenkin kuolemassa. Vahva veikkaus että Android/Google tulee jatkossa standardiksi televisioissa kuten nykyään puhelimissakin. Ja silloin päivitettävyys säilyy hyvänä laitteiden iästä huolimatta.

Toivottavasti Bonnier kauppa toteutuu ja vuoden päästä kuluttajille on myös app käytössä. Tuo Chromecastin käyttö ei niin helppoa ole esim. omalle isälleni, jolle älypuhelinkin aiheuttaa (lisää) harmaita hiuksia. Oulussa tuo DNA on niin vahva myös tuolla kaapelipuolella, ettei Telia täällä oikein pääse edes kilpailemaan sen kanssa.
Tämähän ei ole mitään uutta, että valmistajat yksi toisensa jälkeen luopuvat älytelkkareiden käyttöjärjestelmistä. Eihän niitä käyttiksiä nyt ole montaa erilaista, mutta kun otetaan kaikki älytelkkarit vuosien varrelta, niin alustoja on aivan liikaa. Lisäksi tietysti rauta on hyvin vaihtelevaa, joka aiheuttaa sen, että striimejä saatetaan joutua rampauttamaan, jotta ne pyörivät sulavasti laitteistolla.

Käytettävyydessä älytelkkarit voivat olla muita vaihtoehtoja edellä, mutta se on käytännössä ainoa asia, joka niitä puoltaa. Jos Android TV:stä (tai jostain muusta hyvästä vaihtoehdosta) tulee yleisesti käytetty standardi, niin se voi pelastaa älytelkkarit, mutta siirtymävaihe siihen tilanteeseen, että kaikilta löytyy saman pohjan omaava älytelkkari tulee viemään aika kauan. Tämäkään ei yksinään vielä riitä, vaan telkkareiden raudan tulisi myös olla mielellään 4K:n "kestävää", jotta ihmisillä ei heti mene järki. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta nytkin markkinoilta löytyy halpis 4K älytelkkareita, joiden sisäinen rauta ei riitä pyörittämään 4K-striimejä.

Toinen vaihtoehto on, että älytelkkareiden omat alustat unohdetaan ja Chromecastia aletaan upottamaan jokaiseen lättyyn suorilta sisään.

Joka tapauksessa älytelkkarit ovat tällä hetkellä nihkeässä tilanteessa, koska liian pitkään on menty ilman standardisoitua alustaa. Ei riitä, että standardi nyt löydetään, koska se auttaa vain uuden laitteen ostajia.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Minulla on Sony vuosimallia 2015, päivityksiä tulee appeihin joka ikinen kuukausi, niin kotimaisiin kuin ulkomaisiinkin.

Itsellä myös Sony (2016) ja päivityksiä tippuu tasaisin väliajoin.

Itse näkisin asian niin, että jotkut vaan tykkää, että on vain se TV ja kaukosäädin. Toki se voi olla joissain tapauksissa hankalampi käyttää, mutta eipähän tarvitse sitten ressata, että missä se tabletti sattuu olemaan tai onko sen akussa virtaa jne.. Sen kun jysäyttää TV:n tulille.

Mukavaa on myös, että voi pitää katseen koko ajan yhdessä paikassa eikä tarvitse vilkuilla montaa näyttöä. Keep it simple. Luulisin, että niin kauan kuin löytyy ihmisiä, jotka arvostavat tällaista katselukokemusta, niin nämä laitteet eivät katoa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nämä operaattorien boksit aiheuttaa toisinaan sekaannusta, kun ovat ominaisuuksiltaan ja tekniikaltaan erilaisia. Keskityn tässä nyt kuitenkin meidän boksin ominaisuuksiin, kun en voi väittää tuntevani muiden bokseja ihan täysin tarkasti.

Telialla on siis tarjolla kaksi erilaista versiota Telia TV -digiboksista. Toinen toimii meidän oman kiinteän laajakaistan päällä ja toinen käy mihin tahansa / minkä tahansa operaattorin nettiyhteyteen. Näissä ei siis ole kaapeliverkon tai antenniverkon viritintä lainkaan, joten oleellista on vain tuo nettiyhteys. Joillain muilla on toki tarjolla bokseja, joista löytyy virittimiä.

Kaikkein parhaimman kokemuksen ja sisällön saa tv-ruudulle meidän kiinteän laajakaistan kautta. Lisäsin tähän nyt liitteeksi vielä kuvan, josta näkyy mitä eroja on Digiboksilla (kaikkiin nettiliittymiin) ja Digiboksi laajakaistalla (Telian kiinteään nettiin) palveluilla. Täältä pääset tsekkaamaan tarkemmin tilannetta.

Kumpi sitten on parempi kuituverkkoon, kaapeli vai boksi?

Se on oikeastaan makuasia ja riippuu siitä, että millaisia ominaisuuksia haluaa tarjolle. Kaapelikortilla saat toki kaikki kanavapaketit tarjolle ja paljon myös HD-kanavia. Lisäksi saat Telia TV -sovellukseen kaikki samat kanavapaketit maksutta, mitkä sinulla on maksullisena kortilla.

Digiboksi laajakaistalla palveluun saat myös kaikki tv-kanavat samalla tavalla HD-laadulla. Lisäksi on tarjolla videovuokraamo, automaattinen ohjelmakirasto johon tallentuu myös LIigan pelit. Lisäksi digiboksilta voit aloittaa pelin katsomisen alusta nappia painamalla, vaikka peli olisi jo alkanut. Lisäksi saat samalla tavalla myös sovellukseen boksilla olevat kanavat maksutta näkyville. Digiboksi on siis huomattavasti joustavampi ja laajempi palvelu, kuin pelkkä kaapelikortti.

Kuten sanottua, niin jokainen voi valita omaan tarpeeseen parhaiten sopivan ratkaisun, mutta tässä hieman näitä eroja tiivistetysti :)

Niko / Telia
Kiitos, hyvä ja kattava vastaus, josta oli apua.

Tilanne minulla siis se, että Telian kuitukaapeli on tilattu, mutta alueen rakennuspäätöstä vielä odotellaan. Tällä hetkellä Elisan kupari-adsl ja Viihde, mutta kuidun toivottavasti toteutuessa lähtee sitten tuo Viihdekin vaihtoon ja ehkä tuo digiboksi ratkaisu on minulle se sopivin.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Tämähän ei ole mitään uutta, että valmistajat yksi toisensa jälkeen luopuvat älytelkkareiden käyttöjärjestelmistä. Eihän niitä käyttiksiä nyt ole montaa erilaista, mutta kun otetaan kaikki älytelkkarit vuosien varrelta, niin alustoja on aivan liikaa. Lisäksi tietysti rauta on hyvin vaihtelevaa, joka aiheuttaa sen, että striimejä saatetaan joutua rampauttamaan, jotta ne pyörivät sulavasti laitteistolla.

Käytettävyydessä älytelkkarit voivat olla muita vaihtoehtoja edellä, mutta se on käytännössä ainoa asia, joka niitä puoltaa. Jos Android TV:stä (tai jostain muusta hyvästä vaihtoehdosta) tulee yleisesti käytetty standardi, niin se voi pelastaa älytelkkarit, mutta siirtymävaihe siihen tilanteeseen, että kaikilta löytyy saman pohjan omaava älytelkkari tulee viemään aika kauan. Tämäkään ei yksinään vielä riitä, vaan telkkareiden raudan tulisi myös olla mielellään 4K:n "kestävää", jotta ihmisillä ei heti mene järki. Saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta nytkin markkinoilta löytyy halpis 4K älytelkkareita, joiden sisäinen rauta ei riitä pyörittämään 4K-striimejä.

Toinen vaihtoehto on, että älytelkkareiden omat alustat unohdetaan ja Chromecastia aletaan upottamaan jokaiseen lättyyn suorilta sisään.

Joka tapauksessa älytelkkarit ovat tällä hetkellä nihkeässä tilanteessa, koska liian pitkään on menty ilman standardisoitua alustaa. Ei riitä, että standardi nyt löydetään, koska se auttaa vain uuden laitteen ostajia.
Tässäpä tämä mitä itsekin yrittänyt kertoa.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllähän Android TV olisi se ratkaisu, jos se ei olisi niin pöljä. On melko käsittämätöntä - ainakin minulle - että Kiinasta voit muutamalla kympillä tilata vähän tulitikkurasiaa isomman android-boxin, jossa toimii* kaikki samat sovellukset kuin kännyköissäkin ja jota ohjataan kaukosäätimellä tai pointerilla, mutta sitten virallisen Android TV:n sovelllustarjonta on paljon pienempi ja vaatii ilmeisesti jotain omaa koodausta ym säätöä, esim case Telia TV ja HBO.

Toki chromecast tekee tuonkin turhaksi, mutta että jokaiselle olisi jotain.

*roottaus voi toki olla ongelma mutta se ei liity tähän.

Chromecastin myyntiluvut on varmaan maailmanlaajuisesti toki yhä kasvussa, viittasin lähinnä Suomeen ja pariin ystävääni, jotka molemmat työskentelevät isoissa firmoissa, jotka elektroniikka myyvät. Aika hankala markkinoida Chromecastia televisiota ostavalle, kun kaikki apit löytyvät televisiosta "valmiina" pois lukien Telia ja HBO. (HBO taitaa olla osassa Samsungeja).
Varmaan vaikuttaa sekin, että et tarvitse uutta chromecastia jos sinulla on sellainen ollut ennestään. Kuten varmaan monella vanhaa telkkarin omistajalla ts uuden ostajalla on.
 
Viimeksi muokattu:

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tulipahan vierailtua Telia TV:n pohjoismaisten sisaruksien nettisivuilla ja oli varsinainen wow-elämys. Ruotsin ja Tanskan Telia TV -sivuilla eteen pomppaa tuttuakin tutumpi "Selaimesi on vanhentunut" -ilmoitus ja muuta höpinää ystävästämme Silverlightista. Uskomatonta. Tämän kun pitäisi olla joku Euroopan 5. suurin operaattori. Viron serkkujen sivulla näytti kuitenkin olevan jonkinlainen html5-toteutus, joten siellä ei ole jääty kivikaudelle odottelemaan josko jotain kehitystä tapahtuisi. Toivottavasti Suomen lafkalla on jotain omaa kehitystä, koska muuten tulee pitkät viisi vuotta Liigan parissa.
Hämmentävää. Googlasin "Telia TV Eesti" ja päädyin sivuille:
MINU.TV - filmid ja TV nii online kui järelvaatamise võimalusega
kuva pyörii ja kaikki toimii, ilmeisesti HTML5. Nyt Telia toimeksi tämä Suomessakin.
 

Telia

Jäsen
Hämmentävää. Googlasin "Telia TV Eesti" ja päädyin sivuille:
MINU.TV - filmid ja TV nii online kui järelvaatamise võimalusega
kuva pyörii ja kaikki toimii, ilmeisesti HTML5. Nyt Telia toimeksi tämä Suomessakin.

Telia Company toimii monessa maassa ja jokaisella maalla on tietysti vähän erilaisia palveluita olemassa. Tästä HTML5 kuviosta kommentoinkin jossain vaiheessa täällä ketjussa, että on toki suunnitelmissa myös täällä Suomessa. Aikatauluun ei ole vielä ihan tarkkoja tietoja kertoa, mutta alustava suunnitelma on, että tulevan talven aikana siirrytään uuteen tekniikkaan. Kerrotaan toki tarkennuksia, sitten kun meillä on aikatauluja antaa :)

Tämä on tietysti tärkeä kehitysjuttu niiden kannalta, jotka haluavat selaimella katsella pelejä :)

Niko / Telia
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Hämmentävää. Googlasin "Telia TV Eesti" ja päädyin sivuille:
MINU.TV - filmid ja TV nii online kui järelvaatamise võimalusega
kuva pyörii ja kaikki toimii, ilmeisesti HTML5. Nyt Telia toimeksi tämä Suomessakin.
Heh, pyörii Linuxilla aika makoisasti tuo palvelu ja 720p:nä. Onko siitä nyt 1.5v kun tuo Telian Liiga homma julkaistiin virallisesti? Kauden alkuun alle kuukausi ja Virossa kaikki pyörii sujuvasti, mutta Suomeen tulossa "joskus tulevana talvena". Pakko se on kyllä myöntää että @pernaveikko on ollut täysin oikeassa. Isossa laivassa ketään ei tunnu kiinnostavan, asioita ei tapahdu, mutta kaikkea "on tapahtumassa joskus ja kaikki tämä mullistaa kaiken".
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Heh, pyörii Linuxilla aika makoisasti tuo palvelu ja 720p:nä. Onko siitä nyt 1.5v kun tuo Telian Liiga homma julkaistiin virallisesti? Kauden alkuun alle kuukausi ja Virossa kaikki pyörii sujuvasti, mutta Suomeen tulossa "joskus tulevana talvena". Pakko se on kyllä myöntää että @pernaveikko on ollut täysin oikeassa. Isossa laivassa ketään ei tunnu kiinnostavan, asioita ei tapahdu, mutta kaikkea "on tapahtumassa joskus ja kaikki tämä mullistaa kaiken".
Eihän tästä oikeastaan puutu kuin se, että virolainen Telian asiakas voisi ostaa Liigan tuohon heidän nettitelkkariinsa, mutta suomalaiset joutuu tyytymään aataminaikuiseen silverlightversioon, koska osoite pitää olla Virossa.
 
Suosikkijoukkue
Naurettavat agendat
En vieläkään ole onnistunut kirjautumaan tuohon Minun Telia-sovellukseen puhelimen kanssa.

Mobiilivarmennetta en pysty käyttämään näköjään myöskään koska vaatii myös tuon pankkivarmenteen sen antamiseen, ja Telia nyt jostain syystä ei suostu käyttämään Nordean pankkia, pois lukien sivustolle kirjautuminen.

Jossain luki että pitäisi tämän takia mennä käymään Telian liikkeessä paikan päällä jotta saavat tuon mobiilivarmenteen käsipelillä toimimaan.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Heh, pyörii Linuxilla aika makoisasti tuo palvelu ja 720p:nä. Onko siitä nyt 1.5v kun tuo Telian Liiga homma julkaistiin virallisesti? Kauden alkuun alle kuukausi ja Virossa kaikki pyörii sujuvasti, mutta Suomeen tulossa "joskus tulevana talvena".

Mikähän mahtaa olla "virallinen meriselitys" tähän? Tämä olisi kyllä kiva kuulla. @Telia
 

Surmanajaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Voi voi, posti ja telelaitoksen "joustavat" päätöksenteko prosessit ovat edelleen vallitseva ja kantava voima suomen Teliassa. Harmi homma meille kuluttajille, joille nyt tarjoillaan silkkaa huttua, kun samassa talossa on naapurissa ihan toimivat systeemit. Kiitos Telia kusette omille sukillenne. toivottavasti lämmittää.
 

luukkumies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, maajoukkue , voima
Nykytekniikan pitäisi auttaa meitä ihmisiä ja tehdä arjesta helppoa. Hauska muistella miten sutjakkaa oli katsoa urheilua vaikka -70 luvulla?
Tulee viimein lauantai ja kello lähestyy 17.00. Faijalla kossupullo pöydänjalan vieressä ja kupissa kahvia "plöröllä". Aulis Virtanen
aloittaa englanninliigan selostuksen, polttaen tupakkaa samalla. "Mustavalkoruuduissa Nottingham Forest pelaa vasemmalta oikealle. Sillä on vaaleat housut ja tumma paita, Virtanen sanoo ja vetää pitkät henkoset savukkeestaan.
"Manchester Cityllä on vaalea paita. Se pelaa oikealta vasemmalle". Tämä kaikki puukuoriselta 18" mustavalko Telefunkenilta.
Ennen puoliaikaa faija niin jurrissa, että joudun ohjaamaan sen sänkyyn. Sauna jää välistä. Janssoninkiusaus ei maistu.

Aamulla kysyy : Miten City? Hävisi 2-1, vastaan. Hömph....ja kaataa korjaavan plörön.

Aikaa noista mukavista muistoista on kulunut jo rapeat 40vuotta ja eteenpäin ei juuri ole tekniikasta huolimatta menty.
Pitää osata ja ymmärtää asioita / tekniikoita jos meinaa haluamaansa seurata. Itsellä tämä tulee aika ajoin eteen, kun kerron vanhuksilleni, miksi valtakunnan kanavilta ei tule haluamaasi ohjelmaa tv-lupamaksua vastaan. Ottaa heillä lujille välillä.

Koitan selittää +80 ikäiselle puhelimella, mikä on kanavapaketti, nettistriimi, Silverlight, html5 jne tauhka. No, sinnikkyys palkitaan
ja väännön jälkeen he saavat myös nauttia urheilusta ja muusta mitä tykkäävät seurata. Omatoimisesti jos operoivat, en usko suureen menestykseen.
Kaipaavat Telefunkenia (sekä plöröä). Ehtivät saunaan. Jansson menee alas.

Toivon, että koittaa päivä jolloin voi seurata haluamaansa avaamalla tv:n ja valitsemalla haluamansa lähetyksen.
Boxeja, puukkoja ja puntareita ei kaipaa kukaan 10v kuluttua, ehkä. Meille on ommeltu SIM-kortit niskaan, ja kalju
toimii wifi-tukarina.

Ei mitään siis Teliaa vastaan, uskon että onnistutte hienosti. Peliähän tämä vain on.
 

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Voi voi, posti ja telelaitoksen "joustavat" päätöksenteko prosessit ovat edelleen vallitseva ja kantava voima suomen Teliassa. Harmi homma meille kuluttajille, joille nyt tarjoillaan silkkaa huttua, kun samassa talossa on naapurissa ihan toimivat systeemit. Kiitos Telia kusette omille sukillenne. toivottavasti lämmittää.

Repesin tälle. Lisää, lisää! @pernaveikko voi myös osallistua. Löylyä löylyä!

Minulle soitettiin Telialta, sillä pyysin tuohon laskutukseen kommenttia soittopyynnössäni. Kerrottiin että on nyt päätännässä aika piakkoin miten sen kanssa toimitaan. Minulle tuo koko kuukauden summa on silti yksi paskan hailee, mutta odotellaan.

Kuvanlaatuun ja omiin virityksiini (3 erilaista) erittäin tyytyväinen. Erittäin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös