Monikulttuurisuus – rikkaus vai vitsaus?

  • 3 105 102
  • 24 186

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Tässä Germany Must Come to Terms With Refugee Crime - Bloomberg Bloombergin artikkelissa varsin mielenkiintoista tekstiä.

@Walrus21 suosittelen sinuakin lukemaan tämän ihan ajatuksella. Olisikohan tilanne vastaavanlainen muissakin maissa jonne '15 / '16 tuli iso määrä turvapaikkaa hakeneita henkilöitä?

Mielestäni tosiasioiden tunnustamisessa ei ole mitään väärää - pää puskassa istuminen sen sijaan saattaa olla jopa vaarallista.

Boldaukset by Jesus.

Lienee kiinnostava artikkeli myös @Cobol 'lle.

"Anti-immigrant parties have long linked Muslim immigration to crime, but verifiable data to support their arguments have been scarce, not least because police services and statistical agencies have been reluctant to track this aspect of criminality so as not to increase tension in societies. That makes a newly published German study an important reference point. It's one of the first attempts to measure the effect the refugee wave of 2015 and 2016 has had on violent crime in Germany, and while it can be construed to support parts of the anti-immigrant agenda, it also suggests reasonable policies to mitigate the problems."

Conducted by Christian Pfeiffer, Dirk Baier and Soeren Kliem of the Zurich University of Applied Sciences, the government-commissioned study uses material from Germany's fourth-most-populous state, Lower Saxony, home to Volkswagen. About 750,000 of its 8 million residents don't have German citizenship, and, according to official data for the end of 2016, about 170,000 of them had applied for asylum. That's also the fourth-highest number in Germany. The researchers asked for data that specifically concerned asylum applicants, both successful and unsuccessful, who had arrived in 2015 and 2016. The state police -- in keeping with the unspoken taboo -- hadn't published such statistics, but they obliged the research team. It turned out the asylum seekers had reversed the decreasing violent crime trend in Lower Saxony. While such crime went down by 21.9 percent between 2007 and 2014, it was up again by 10.4 percent by the end of 2016. Some 83 percent of the cases were solved -- and 92.1 percent of the increase was attributable to the newcomers.
 
Viimeksi muokattu:
Samaisesta jutusta poimittua:

"Kun katsoo tilastoja antisemitistisistä rikoksista ja välikohtauksista, isoin ongelma Saksassa ovat muslimimaahanmuuttajien sijaan saksalaiset uusnatsit ja äärioikeiston juutalaisvastaisuus. Viime vuonna tehtiin 1 453 antisemitististä tekoa tai hyökkäystä. Näistä 1 377 tapauksessa epäilty tekijä oli äärioikeistolainen."


Tässä siirryttiinkin sitten jo äärioikeistoa puolustavan kommentin puolusteluun.

Näin kirjoittaa Die Welt:

681 Taten im ersten Halbjahr: Zahl der antisemitischen Delikte in Deutschland steigt - WELT

Die Experten belegen dies durch Umfragen unter Juden in Deutschland, von denen acht Prozent angaben, Angehörige oder Bekannte seien „in den letzten zwölf Monaten“ körperlich attackiert worden; 36 Prozent sprachen von „verbalen Beleidigungen/Belästigungen“ und 52 Prozent von „versteckten Andeutungen“. Dazu die Autoren: „Besonders häufig wurden muslimische Personen als Täter angegeben: 48 Prozent der verdeckten Andeutungen, 62 Prozent der Beleidigungen und 81 Prozent der körperlichen Angriffe gingen nach dieser Einschätzung von muslimischen Personen aus.“

Warum Statistiken oft einen schrägen Eindruck vermitteln, wird deutlich an einem Beispiel aus Berlin: Als am 25. Juli 2014 Anhänger der schiitischen Hisbollah einen antisemitischen Al-Kuds-Marsch durch die Hauptstadt organisierten und damit israelfreundliche Gegendemonstranten auf den Plan riefen, hielten Polizeibeamte fest: „Aus einem Aufzug heraus wandte sich eine unbekannt gebliebene 20-köpfige Personengruppe an eine Israelfahnen schwenkende Personengruppe und rief geschlossen ‚Sieg Heil‘.“


Suomeksi:

Kahdeksan prosenttia Saksan juutalaisista kertoo, että he tai heidän tuttavansa ovat joutuneet viimeisen 12 kuukauden aikana fyysisen hyökkäyksen kohteeksi. 36 prosenttia kertoo suullisista solvauksista ja ahdistelusta, ja 52 prosenttia "verhotuista vihjailuista". Erityisen usein juutalaiset ilmoittivat syyllisten olleen muslimeja: vastaajien mukaan 48 prosentissa vihjailuista, 62 prosentissa solvauksista ja 81 prosentissa fyysisistä hyökkäyksistä tekijät olivat muslimeja.

Yksi esimerkki Berliinistä osoittaa selvästi, miksi tilastot eivät läheskään aina anna totuudenmukaista kuvaa. Kun Hizbollahin kannattajat järjestivät heinäkuussa 2014 antisemitistisen marssin Ramadanin päättymisen kunniaksi, poliisit kertoivat marssista näin: "Tuntematon 20-henkinen joukko ajautui kahnaukseen Israelin lippua heiluttaneiden vastamielenosoittajien kanssa. Joukko huusi vastamielenosoittajille ’Sieg Heil’." Poliisin luokittelun mukaan kyseessä oli "perustuslain vastaisten järjestöjen tunnusten käyttö" ja "poliittisesti motivoitu rikos, jonka motiivit olivat äärioikeistolaiset".



@TosiFani: kun nyt syytät nimimerkkiä @Cobol äärioikeistoa puolustavan kommentin puolustelusta, voisitko vastata tähän kysymykseen: miten vahvaa äärioikeistolaisten puolustelemista on mielestäsi väittää, että Ramadanin päättymistä juhlivien Hizbollahin kannattajien "Sieg Heil" -huutelut eivät todellisuudessa ole luonteeltaan äärioikeistolaisia? Entä miksi veikkaat Saksan juutalaisten kysyttäessä ilmoittavan, että etenkin heihin fyysistä väkivaltaa antisemitistisistä syistä kohdistavat ihmiset ovat hyvin usein muslimeita? Ovatko taustalla kenties Saksan juutalaisten kokemat natsisympatiat, joiden vuoksi he haluavat vähätellä äärioikeiston uhkaa?
 
Viimeksi muokattu:

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Samaisesta jutusta poimittua:

"Kun katsoo tilastoja antisemitistisistä rikoksista ja välikohtauksista, isoin ongelma Saksassa ovat muslimimaahanmuuttajien sijaan saksalaiset uusnatsit ja äärioikeiston juutalaisvastaisuus. Viime vuonna tehtiin 1 453 antisemitististä tekoa tai hyökkäystä. Näistä 1 377 tapauksessa epäilty tekijä oli äärioikeistolainen."

Toisaalta tuo sopii aika heikosti mamukriittiseen narratiiviin, joten siitä ei paljon tuhista. Enkä nyt väitä, ettetkö sinä tuota tiedostaisi tai tuomitsisi. Kummasti vaan tuntuu aikaa riittävän aina tiettyihin ihmisryhmiin, mutta toisiin ei sitten niinkään.
Täydellinen valkopesu kirjauskäytännöllä. Kirjauskäytännössä antisemitistinen rikos kirjataan automaattisesti kohtaan "poliittisesti motivoidut rikokset - oikeisto" jos tekijä ei ole tarkassa tiedossa. Ongelmaa toki saadaan lakastua maton alle, mutta todelliseen ongelmaan ei puututa.
 
Lähde: Saksa huolestui muslimimaahanmuuttajien juutalaisvastaisuudesta – keskitysleirisanoituksista tunnetun hip hop -duon palkitseminen nosti myrskyn - Ulkomaat | HS.fi

Jos tilannetta tarkastellaan Suomessa, oleellista olisi kyseenalaistaa niin islamilaisten äärivaltioiden toiminta, kuin oppia erottamaan poliittinen islam ihan tavallisesta kadulla kävelevästä muslimista. Pidän vaarallisena sekä juutalaisiin että muslimeihin kohdistuvaa vihaa kenen tahansa toimesta, mutta pidän myös vaarallisena poliittisen islamin toimintaa Suomen vapaassa ja suljetussa (vankilat) yhteiskunnassa. Lisäksi ei todellakaan tule vähätellä islamilaisista maista tulevien erilaisia viholliskuvia ja arabinationalismia.
Pari viikkoa sitten viimeksi oikein sanomalehden pääkirjoituksissa oli huolestunutta pohdintaa aiheesta. Rasismi arkipäiväistyy, puheet kovenevat, on katupartioita ja ku-klux-klan-kaapuja, vihapuhetta suolletaan nettiin... tulee mieleen 30-luku. Toisen maailmansodan jälkeen vannottiin: ei enää koskaan tällaista. Emme me näköjään oppineetkaan mitään.
Ja tottahan se on. Yhä kovemmin ja avoimemmin islam koettaa tuhota länsimaiset valtiot ja vääräuskoiset valkoiset koirat. Kalifaatti ei siinä vielä onnistunut, ja nyt ei ole vähään aikaa tapahtunut isompia terrori-iskuja Euroopassa. Mutta odotellaanhan joku vuosi, niin eiköhän ne jotakin uusia suunnitelmia keksi. Kuten vaikka valtaavat jonkun kaupungin tai lähiön Euroopassa, kaappaavat sinne satoja valkoisia panttivankeja ja puolustautuvat viimeiseen mieheen asti.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Täydellinen valkopesu kirjauskäytännöllä. Kirjauskäytännössä antisemitistinen rikos kirjataan automaattisesti kohtaan "poliittisesti motivoidut rikokset - oikeisto" jos tekijä ei ole tarkassa tiedossa. Ongelmaa toki saadaan lakastua maton alle, mutta todelliseen ongelmaan ei puututa.
En osaa saksaa enkä ole muutenkaan tarpeeksi kattavasti perillä saksalaisviranomaisten kirjauskäytännöistä, jotta kykenisin ottamaan kantaa tilastointiin. Pidän kuitenkin todennäköisenä, että äärioikeistolaisuus on merkittävä uhka Saksan juutalaisväestön turvallisuudelle. Ilmiön laajuutta voimme arvailla, mutta ainakin AfD:n ja pegida-liikkeen suosion perusteella kyseessä ei ole mikään mitätön porukka.

Die welt-lehti on minun ymmärtääkseni oikeisto-konservatiivinen julkaisu, jonka viiteryhmä on siellä Daily Telegraphin tietämillä. Näin ollen suhtaudun varauksin kaikkeen, mitä he kirjoittavat maahanmuutosta. Voi olla, että tilastoinnissa on puutteellisuuksia, kuten lehti väittää, mutta uskon ongelman laajuuteen vasta kun joku lyö konkreettiset todisteet pöytään.

tag myös @Cobol
 
Die welt-lehti on minun ymmärtääkseni oikeisto-konservatiivinen julkaisu, jonka viiteryhmä on siellä Daily Telegraphin tietämillä. Näin ollen suhtaudun varauksin kaikkeen, mitä he kirjoittavat maahanmuutosta.

Suhtaudutko varauksin myös kaikkeen, mitä The Guardian, Kansan Uutiset ja Voima-lehti kirjoittavat maahanmuutosta?

Englanninkielisen Wikipedian mukaan Die Welt on suuntaukseltaan "conservative". Täytyy myöntää, että itse en tuota tiennyt ennen kuin nostit asian esiin.
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Die welt-lehti on minun ymmärtääkseni oikeisto-konservatiivinen julkaisu, jonka viiteryhmä on siellä Daily Telegraphin tietämillä. Näin ollen suhtaudun varauksin kaikkeen, mitä he kirjoittavat maahanmuutosta. Voi olla, että tilastoinnissa on puutteellisuuksia, kuten lehti väittää, mutta uskon ongelman laajuuteen vasta kun joku lyö konkreettiset todisteet pöytään.
Mitään mikä on vastoin omaa arvomaailmaa ei kannata uskoa tai myöntää? En usko, että fikään fakta kääntää tosi uskovan päätä. Aina voi kyseenalaistaa lähteen tai tilaston sisällön. Kyllä joillekkin on vaan vaikea uskoa, että muslimien maahanmuutosta seuraa ikäviä lieveilmiöitä. Muslimimaailmassa juutalaiset eivät varsinaisesti ole kovassa huudossa, joten miten voi tulla yllätyksenä, että heidän toimintansa saattaa olla hieman antisemitististä?
 
Viimeksi muokattu:

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
En osaa saksaa enkä ole muutenkaan tarpeeksi kattavasti perillä saksalaisviranomaisten kirjauskäytännöistä, jotta kykenisin ottamaan kantaa tilastointiin. Pidän kuitenkin todennäköisenä, että äärioikeistolaisuus on merkittävä uhka Saksan juutalaisväestön turvallisuudelle. Ilmiön laajuutta voimme arvailla, mutta ainakin AfD:n ja pegida-liikkeen suosion perusteella kyseessä ei ole mikään mitätön porukka.

Die welt-lehti on minun ymmärtääkseni oikeisto-konservatiivinen julkaisu, jonka viiteryhmä on siellä Daily Telegraphin tietämillä. Näin ollen suhtaudun varauksin kaikkeen, mitä he kirjoittavat maahanmuutosta. Voi olla, että tilastoinnissa on puutteellisuuksia, kuten lehti väittää, mutta uskon ongelman laajuuteen vasta kun joku lyö konkreettiset todisteet pöytään.

tag myös @Cobol

Oliko sinulla jotain kommenttia tuohon Bloombergin juttuun jonka ylempänä linkitin? Tuossa nyt ainakin on ihan tutkimustuloksia vuosina '15 & '16 Saksaan tulleiden väkivaltarikoksien tekemisestä.

Vaikkei nyt olekaan ihan suoraan tähän juutalaiskysymykseen liittyvä asia, niin olettaisin sinulla olevan jotain sanottavaa tähän kuitenkin?

Mielenkiinnolla odotan mikä vika näissä numeroissa mahtaa olla. Jotain sieltä eittämättä löytyy.
 
Viimeksi muokattu:

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Mitään mikä on vastoin omaa arvomaailmaa ei kannata uskoa tai myöntää? En usko, että fikään fakta kääntää tosi uskovan päätä. Aina voi kyseenalaistaa lähteen tai tilaston sisällön. Kyllä joillekkin on vaan vaikea uskoa, että muslimien maahanmuutosta seuraa ikäviä lieveilmiöitä. Muslimimaailmassa juutalaiset eivät varsinaisesti ole kovassa huudossa, joten miten voi tulla yllätyksenä, että heidän toimintansa saattaa olla hieman antisemitististä?
Niin siis olenko jossain vaiheessa kiistänyt, etteikö maahanmuuttoon liittyisi ongelmakohtia?

Sekin on ihan selvää, että antisemitismi on ongelma muslimimaahanmuuttajien keskuudessa. Tässä keskusteltiin nyt siitä, mitkä mittasuhteet nämä tapaukset saavat esimerkiksi verrattuna äärioikeistolaiseen liikehdintään.

Oliko sinulla jotain kommenttia tuohon Bloombergin juttuun jonka ylempänä linkitin? Tuossa nyt ainakin on ihan tutkimustuloksia vuosina '15 & '16 Saksaan tulleiden väkivaltarikoksien tekemisestä.
En ole kiistänyt yliedustusta väkivaltarikollisuudessa. Ei ole kovinkaan yllättävää, että toimettomat nuoret miehet ajautuvat herkemmin rikollisuuden polulle kuin kantaväestö, jolla on henkiset ja fyysiset resurssit menestyä saksalaisessa yhteiskunnassa. Tätä problematiikkaa tuo artikkelikin käsittelee. Lisäksi siinä kuvaillaan, kuinka kehnot työkalut äärioikeistolla on ongelman ratkaisemiseksi.

Vaikkei nyt olekaan ihan suoraan tähän juutalaiskysymykseen liittyvä asia, niin olettaisin sinulla olevan jotain sanottavaa tähän kuitenkin?

Mielenkiinnolla odotan mikä vika näissä numeroissa mahtaa olla. Jotain sieltä eittämättä löytyy.
Aiheen vierestähän tässä käydään keskustelua.
 

teppana

Jäsen
Lännen Media: Vankilat eivät enää saa kertoa radikalisoituneista vangeista poliisille - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Vituttaa kunnolla nämä pilkkua nussivat lakimiehet. Jos itse olisin lakimies ja bongaisin lakitekstistä kohdan mikä saattaa vaikeuttaa terroristin päätymistä Supon tietoon niin pitäisin kyllä turpani visusti tukossa.

Sama homma. Myös seksuaalirikollisten oikeuksien polkeminen on hyvä juttu, joten jos olisin lakimies ja huomaisin sellaista pitäisin suuni myös silloin kiinni. Kovien huumeiden kauppaajat menee myös samaan kastiin. Enkä myöskään näe syytä puolustaa omien lapsien kaltoin kohtelijoiden oikeuksia. Näin kovana Kokoomuslaisena en myöskään lähtisi huutelemaan epäedullisia asioita puolueveljien kohdalle....eikun.

Ymmärrän siis kyllä mitä tarkoitat. Mutta itseä aina korpeaa aivan vittuna kun ihmiset nurisee siitä, kun lakimiehet tekevät työnsä hyvin ja tarkasti. Ei ole heidän tehtävänään lähteä ihmisiä tuomitsemaan ja ehdottomasti elän mielummin valtiossa missä lakimiehet pyrkivät keskittymään työhönsä riippumatta siitä, minkälaisten ihmisten puolustamista se onkaan. Oikeudellinen puolustus on yksi oikeusvaltion periaatteista ja sitä noudattavien valtioiden lista koostuu paikoista joissa voisin itse asua kun taas sitä noudattamattomien valtioiden lista on täynnä maapallon mätäpesäkkeitä. En lähtisi Suomea siirtämään listalta toiselle.
 

teppana

Jäsen
En ole kiistänyt yliedustusta väkivaltarikollisuudessa. Ei ole kovinkaan yllättävää, että toimettomat nuoret miehet ajautuvat herkemmin rikollisuuden polulle kuin kantaväestö, jolla on henkiset ja fyysiset resurssit menestyä saksalaisessa yhteiskunnassa. Tätä problematiikkaa tuo artikkelikin käsittelee. Lisäksi siinä kuvaillaan, kuinka kehnot työkalut äärioikeistolla on ongelman ratkaisemiseksi.

Pahoittelut kun hyppään keskusteluun kesken kaiken ja lainaan vain osaa vastauksesta, mutta tämä on asia jonka koen mielenkiintoiseksi. Koska on totta, että toimettomat nuoret miehet on kautta historian olleet taipuvaisempia väkivaltaisuuksiin kuin muut ihmisryhmät. Meillä on kuitenkin useimmissa Euroopan valtioissa suuria määriä syrjäytyneitä nuoria kantakansalaismiehiä joita voidaan varmasti käyttää vertauskohtana syrjäytyneiden nuorten maahanmuuttaja miesten kanssa. En tiedä löytyykö kovaa dataa asiasta, mutta jos löytyy olisi mielenkiintoista nähdä onko rikostilastoissa eroja. Ehkä vaikeinta on erottaa kuka on oikeasti syrjäytynyt. Onko jokainen maahanmuuttajataustalla oleva nuori mies syrjäytynyt mutta vain pitkäaikaistyötön moniongelmainen kantakansalainen on syrjäytynyt?
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
En ole kiistänyt yliedustusta väkivaltarikollisuudessa. Ei ole kovinkaan yllättävää, että toimettomat nuoret miehet ajautuvat herkemmin rikollisuuden polulle kuin kantaväestö, jolla on henkiset ja fyysiset resurssit menestyä saksalaisessa yhteiskunnassa. Tätä problematiikkaa tuo artikkelikin käsittelee. Lisäksi siinä kuvaillaan, kuinka kehnot työkalut äärioikeistolla on ongelman ratkaisemiseksi.

Aiheen vierestähän tässä käydään keskustelua.

Eiköhän tuo maahanmuuttajien rikollisuuden polku ole ihan yhteinen ongelma, eikä vain mikään äärioikeiston ongelma. Yhtä huonot - tai puutteelliset - työkalut on myös muilla kuin äärioikeistolla kyseisen ongelman ratkaisemiseksi. Mikäli äärioikeisto haluaa sulkea rajat, niin miten maassa jo olevien maahanmuuttajien (pakolaisten) rikollisuus jätettäisiin vain heidän ratkaistavakseen? Tosin esimerkiksi Saksassa perusteluina suurelle pakolaismäärälle olivat ratkaisu työvoimapulaan sekä alhaiseen syntyvyyteen.

Mikseivät nuoret pakolaismiehet sitten mene töihin kun kerran töitä olisi? Ei ole kielitaitoa eikä kyvykkyyttä tehdä työtä. Tämä ei varmaan ole äärioikeiston tai muidenkaan puolueiden vika mutta silti se on kaikkien yhteinen haaste.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Pahoittelut kun hyppään keskusteluun kesken kaiken ja lainaan vain osaa vastauksesta, mutta tämä on asia jonka koen mielenkiintoiseksi. Koska on totta, että toimettomat nuoret miehet on kautta historian olleet taipuvaisempia väkivaltaisuuksiin kuin muut ihmisryhmät. Meillä on kuitenkin useimmissa Euroopan valtioissa suuria määriä syrjäytyneitä nuoria kantakansalaismiehiä joita voidaan varmasti käyttää vertauskohtana syrjäytyneiden nuorten maahanmuuttaja miesten kanssa. En tiedä löytyykö kovaa dataa asiasta, mutta jos löytyy olisi mielenkiintoista nähdä onko rikostilastoissa eroja. Ehkä vaikeinta on erottaa kuka on oikeasti syrjäytynyt. Onko jokainen maahanmuuttajataustalla oleva nuori mies syrjäytynyt mutta vain pitkäaikaistyötön moniongelmainen kantakansalainen on syrjäytynyt?
Syrjäytyminen on tietysti määritelmä, jonka sisälle mahtuu monenlaista. Maahanmuuttajatausta on yksi syrjäytymisen todennäköisyyttä lisäävä elementti. Koska maahanmuuttajat lähtevät ikään kuin takamatkalta kilpailuun hyvästä elämästä, isompi osa porukasta karsiutuu ajan saatossa. Sinälläänhän sillä ei ole merkitystä, onko syrjäytynyt maahanmuuttaja vai kantaväestöön kuuluva; aste-eroja syrjäytymisen suhteen kuitenkin löytyy, ja uskoisin kantaväestön edustajien olevan tässä mielessä paremmassa asemassa.

Eiköhän tuo maahanmuuttajien rikollisuuden polku ole ihan yhteinen ongelma, eikä vain mikään äärioikeiston ongelma. Yhtä huonot - tai puutteelliset - työkalut on myös muilla kuin äärioikeistolla kyseisen ongelman ratkaisemiseksi. Mikäli äärioikeisto haluaa sulkea rajat, niin miten maassa jo olevien maahanmuuttajien (pakolaisten) rikollisuus jätettäisiin vain heidän ratkaistavakseen? Tosin esimerkiksi Saksassa perusteluina suurelle pakolaismäärälle olivat ratkaisu työvoimapulaan sekä alhaiseen syntyvyyteen.

Mikseivät nuoret pakolaismiehet sitten mene töihin kun kerran töitä olisi? Ei ole kielitaitoa eikä kyvykkyyttä tehdä työtä. Tämä ei varmaan ole äärioikeiston tai muidenkaan puolueiden vika mutta silti se on kaikkien yhteinen haaste.
Minusta on aika hölmö ajatus, että joltain yksittäiseltä poliittiselta ryhmittymältä vaaditaan ratkaisua ongelmaan, joka on moniulotteinen ja joka koskee meitä kaikkia. Asennoitumisessa on kuitenkin eroja: populistit eivät halua etsiä ratkaisuja olemassaolevan ratkaisuvalikoiman sisältä, vaan pyrkivät lietsomaan tästä maahanmuuttokysymyksestä poliittista ydinkysymystä.

Kyllä jokainen poliittinen toimija tiedostaa, että maahanmuuttoon liittyy ongelmia. Erot syntyvät lähinnä siinä, että maltilliset voimat pohtivat käytännön ratkaisuja, kuten resurssoinnin lisäämistä ja/tai parempaa kohdentamista, asunto- ja työmarkkinapolitiikkaa jne.

Maahanmuuttokriittisille toimijoille tämä koko kysymys on niin voimakas ideologinen polttoaine, että sen vastustaminen on itsetarkoituksellista; mikäli vastakkainasettelu ja maahanmuuton luoma konfliktiulottuvuus katoaisi, näiden puolueiden kannatus laskisi kuin lehmän häntä. Esimerkiksi vaikkapa Britannian UKIP:n kannatus on Brexit-päätöksen myötä laskenut 12% tietämiltä pariin prosenttiin.
 

Jesus Shaves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dorados de Sinaloa
Minusta on aika hölmö ajatus, että joltain yksittäiseltä poliittiselta ryhmittymältä vaaditaan ratkaisua ongelmaan, joka on moniulotteinen ja joka koskee meitä kaikkia. Asennoitumisessa on kuitenkin eroja: populistit eivät halua etsiä ratkaisuja olemassaolevan ratkaisuvalikoiman sisältä, vaan pyrkivät lietsomaan tästä maahanmuuttokysymyksestä poliittista ydinkysymystä.

Kyllä jokainen poliittinen toimija tiedostaa, että maahanmuuttoon liittyy ongelmia. Erot syntyvät lähinnä siinä, että maltilliset voimat pohtivat käytännön ratkaisuja, kuten resurssoinnin lisäämistä ja/tai parempaa kohdentamista, asunto- ja työmarkkinapolitiikkaa jne.

Maahanmuuttokriittisille toimijoille tämä koko kysymys on niin voimakas ideologinen polttoaine, että sen vastustaminen on itsetarkoituksellista; mikäli vastakkainasettelu ja maahanmuuton luoma konfliktiulottuvuus katoaisi, näiden puolueiden kannatus laskisi kuin lehmän häntä. Esimerkiksi vaikkapa Britannian UKIP:n kannatus on Brexit-päätöksen myötä laskenut 12% tietämiltä pariin prosenttiin.

Mikäli olemassaoleva ratkaisuvalikoima ei ole toimiva, niin millaista ratkaisuvalikoimaa mielestäsi tulisi käyttää? Ottamatta nyt kantaa siihen ollaanko vasemmalla vai oikealla / puolesta tai vastaan. Resurssien lisääminen ei taida olla kovinkaan usein mahdollista - rahaa ei kuitenkaan tule taikaseinästä. Ainahan voidaan sanoa että resursseja tulisi kohdentaa paremmin etc. Onko selkeätä näyttöä että resurssit on kohdistettu jotenkin väärin?

Toki tietyillä poliittisilla tahoilla on oma agendansa edustamiensa puolueiden näkökulmasta ajaa asioita joihin uskovat. Aivan samalla tavalla kuin sinäkin uskot tiettyihin asioihin, on heilläkin oikeutensa uskoa mihin haluavat. Lainsäädännön puitteissa toki.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Die welt-lehti on minun ymmärtääkseni oikeisto-konservatiivinen julkaisu, jonka viiteryhmä on siellä Daily Telegraphin tietämillä. Näin ollen suhtaudun varauksin kaikkeen, mitä he kirjoittavat maahanmuutosta. Voi olla, että tilastoinnissa on puutteellisuuksia, kuten lehti väittää, mutta uskon ongelman laajuuteen vasta kun joku lyö konkreettiset todisteet pöytään.

tag myös @Cobol

Die Welt on valitettavasti ydinasiassa oikeassa. Vasemmistolaisten ja ääri-islamistien hyökkäyksistä juutalaisia kohtaan on vahvistanut juutalaisten itsensä lisäksi moni muu taho Euroopassa. Esimerkiksi YLE lainasi EU:n perusoikeusviraston FRA:n laajaa tutkimusta jo vuonna 2013. Tutkimuksen mukaan:

Vakavimpien hyökkäysten tekijöistä 27 prosenttia oli ääri-islamilaisia, 22 prosenttia vasemmistolaisia. Äärioikeistolaisiksi osoittautui tutkimuksessa vain 19 prosenttia.

Juutalaisviha nousee jälleen Euroopassa | Yle Uutiset | yle.fi

Pakolaistilanteen muutoksesta johtuen on vaikea uskoa, että luvut olisivat merkittävästi muuttuneet.
 

teppana

Jäsen
Syrjäytyminen on tietysti määritelmä, jonka sisälle mahtuu monenlaista. Maahanmuuttajatausta on yksi syrjäytymisen todennäköisyyttä lisäävä elementti. Koska maahanmuuttajat lähtevät ikään kuin takamatkalta kilpailuun hyvästä elämästä, isompi osa porukasta karsiutuu ajan saatossa. Sinälläänhän sillä ei ole merkitystä, onko syrjäytynyt maahanmuuttaja vai kantaväestöön kuuluva; aste-eroja syrjäytymisen suhteen kuitenkin löytyy, ja uskoisin kantaväestön edustajien olevan tässä mielessä paremmassa asemassa.

Luulisin että olet oikeassa. Keskiarvolta puhuttaessa siis. Maahanmuuttajatausta on varmasti yksi syrjäytymistä lisäävä elementti ja syrjäytyneet nuoret miehet ovat riskiryhmää kun puhutaan esim. väkivaltarikoksiin syyllistymisen todennäköisyyksistä. Tiedä sitten onko eroja sillä, mihin syrjäytyneiden porukkaan kuuluu vai kuuluuko ylipäätään mihinkään porukkaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Pari viikkoa sitten viimeksi oikein sanomalehden pääkirjoituksissa oli huolestunutta pohdintaa aiheesta. Rasismi arkipäiväistyy, puheet kovenevat, on katupartioita ja ku-klux-klan-kaapuja, vihapuhetta suolletaan nettiin... tulee mieleen 30-luku. Toisen maailmansodan jälkeen vannottiin: ei enää koskaan tällaista. Emme me näköjään oppineetkaan mitään.
Ja tottahan se on. Yhä kovemmin ja avoimemmin islam koettaa tuhota länsimaiset valtiot ja vääräuskoiset valkoiset koirat. Kalifaatti ei siinä vielä onnistunut, ja nyt ei ole vähään aikaa tapahtunut isompia terrori-iskuja Euroopassa. Mutta odotellaanhan joku vuosi, niin eiköhän ne jotakin uusia suunnitelmia keksi. Kuten vaikka valtaavat jonkun kaupungin tai lähiön Euroopassa, kaappaavat sinne satoja valkoisia panttivankeja ja puolustautuvat viimeiseen mieheen asti.

Rasismi lisääntyy syrjäytymisen myötä ja nyt on menossa 1990-luvun jälkeen toinen syrjäytymisen aalto, jonka kohteena on erityisesti nuoret miehet. Heitä arvioidaan olevan syrjäytyneenä tutkimuksen mukaan noin 70 000. Määrä putosi välillä, mutta lähti sitten kasvuun. Somaliasta Suomeen 90-luvulla muuttanut Fadumo Dayib totesi YLE:n keskustelussa hyvin: ilman suomalaisten omien ongelmien parempaa hoitamista Suomessa on vihamielisyyttä pakolaisia kohtaan. Dayib oli oikeassa, koska hallitus asettaa ryhmät vastakkain karsimalla kantasuomalaisten eduista ja siirtämällä Helsingin Sanomien mukaan rahaa turvapaikkatoimintaan.

Tätä voisi toistaa montakin kertaa: on opittava toimimaan resurssiemme mukaan niin, että syrjäytyneitä tai sen uhan alla eläviä ei aseteta vastakkain pakolaisten kanssa. Samoin on opittava erottamaan tavallinen muslimi Isisin ja Hizbollahin sotilaista. Isisin kukistaminen näyttäisi siirtävän Euroopan tasolla kiinnostusta Hizbollahiin (ja vastaaviin) ja näiden minkä tahansa toiminnan ehkäiseminen on yksi tärkeimpiä asioita myös Suomessa. Tällöin voimme välttää ainakin osan radikalisoitumisesta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Näin kirjoittaa Die Welt:

Kahdeksan prosenttia Saksan juutalaisista kertoo, että he tai heidän tuttavansa ovat joutuneet viimeisen 12 kuukauden aikana fyysisen hyökkäyksen kohteeksi. 36 prosenttia kertoo suullisista solvauksista ja ahdistelusta, ja 52 prosenttia "verhotuista vihjailuista". Erityisen usein juutalaiset ilmoittivat syyllisten olleen muslimeja: vastaajien mukaan 48 prosentissa vihjailuista, 62 prosentissa solvauksista ja 81 prosentissa fyysisistä hyökkäyksistä tekijät olivat muslimeja.

Yksi esimerkki Berliinistä osoittaa selvästi, miksi tilastot eivät läheskään aina anna totuudenmukaista kuvaa. Kun Hizbollahin kannattajat järjestivät heinäkuussa 2014 antisemitistisen marssin Ramadanin päättymisen kunniaksi, poliisit kertoivat marssista näin: "Tuntematon 20-henkinen joukko ajautui kahnaukseen Israelin lippua heiluttaneiden vastamielenosoittajien kanssa. Joukko huusi vastamielenosoittajille ’Sieg Heil’." Poliisin luokittelun mukaan kyseessä oli "perustuslain vastaisten järjestöjen tunnusten käyttö" ja "poliittisesti motivoitu rikos, jonka motiivit olivat äärioikeistolaiset".

Lainasin aiemmin YLE:n vuonna 2013 julkaisemaa EU:n perusoikeusviraston FRA:n laajaa tutkimusta, jossa haastateltiin noin 6 000 juutalaista EU-maissa. Tutkimuksen mukaan silloin vakavimpien hyökkäysten tekijöistä 27 prosenttia oli ääri-islamilaisia, 22 prosenttia vasemmistolaisia. Äärioikeistolaisiksi osoittautui tutkimuksessa vain 19 prosenttia.

Juutalaisten tutkittu näkemys vakavista hyökkäyksistä on maittain paikoin hyvin erilainen poliisin tilastojen kanssa. Pidän jo historiallisista syistä suhteellisen epätodennäköisenä sitä, että juutalaisilla olisi tarve pestä valkoiseksi äärioikeistoa. Kenties on kyse ainakin osittain siitä, että juutalaiset tunnistavat paremmin uhkaajansa, eivätkä hämäänny äärivasemmistolaisen, muslimien taistelujärjestö Hizbollahin kannattajien huutaessa Sieg Heiliä.

***

Muihin kommentteihin vastaan ensi viikolla.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Kyllä jokainen poliittinen toimija tiedostaa, että maahanmuuttoon liittyy ongelmia. Erot syntyvät lähinnä siinä, että maltilliset voimat pohtivat käytännön ratkaisuja, kuten resurssoinnin lisäämistä ja/tai parempaa kohdentamista, asunto- ja työmarkkinapolitiikkaa jne.

Tähän kommenttiin liittyy merkittävä ongelma, mikä ilmeisesti nyt on hälvenemässä. Viime vuosina maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista ei ole haluttu keskustella, vaan ongelmista kertoneet ihmiset on leimattu ja häpäisty. 2015-2016 tästä maltillisesta pohdinnasta ei ollut minkäänlaisia merkkejä ja kommenttisi vaikuttaa muutenkin kunnon valkopesulta. "Tottahan me ollaan nämä tiedetty ja koko ajan asioita pohdittu.."
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tähän kommenttiin liittyy merkittävä ongelma, mikä ilmeisesti nyt on hälvenemässä. Viime vuosina maahanmuuttoon liittyvistä ongelmista ei ole haluttu keskustella, vaan ongelmista kertoneet ihmiset on leimattu ja häpäisty. 2015-2016 tästä maltillisesta pohdinnasta ei ollut minkäänlaisia merkkejä ja kommenttisi vaikuttaa muutenkin kunnon valkopesulta. "Tottahan me ollaan nämä tiedetty ja koko ajan asioita pohdittu.."
Asiasta on puhuttu viimeiset kymmenen vuotta
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Maahanmuuton suurin ongelma on maahanmuuttajien, erityisesti työperäisten, mutta mikseipä myös peräkammarin poikia jahtaavien eksoottisten naisten vähäisyys. Pakolaismaahanmuuttajia eli pakolaisia meillä lienee sopivasti.
Turvapaikanhakijoita on liikaa, suhteutettuna siihen kuinka moni oikeastaan turvan tarvitsisi, mutta se ei ole maahanmuutto-ongelma.
Mielestäni en kikkaile termeillä, vaan media lepertelee niputtaessaan kaikki tänne saapuvat toiskulttuuriset maahanmuuttajiksi. Ei näin, sanoo arvee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös