Playoffs 2018 finaalit: Kärpät (1.) – Tappara (3.)

  • 237 034
  • 1 600

Vaughan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Rautakorvella alkaa olla aika vakuuttava rivi hopeamitaleita. Mahtanee miestä vituttaa.
Jos liigavalmentajilla on yhtään ammatillista kunnianhimoa, niin siellä pitäisi olla toistakymmentä valmentajaa, joita vituttaa enemmän. Kärpät oli ansaitusti paras, ja Tappara toiseksi paras. En ymmärrä, miksi hopea olisi vituttavampi saavutus kuin tulla viidenneksi tai kymmenenneksi (sattumanvaraisia esimerkkejä)?

Ja toisin kuin monella valmentajalla - Rautakorvella on jo yksi mestaruus. Nyt Manner liittyi samaan kastiin. Erinomainen saavutus jo ensimmäisellä päävalmentajakaudella!
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Kärpille ja kaikille faneille mestaruudesta! Parempi voitti, kuten aina paras seitsemästä sarjasta.

Hieno tarina Karppien mestaruus kaikkineen. Ennen kautta harva uskoi että Kärpät olisi taistellut kärkisijoista liigassa. Joukkue johtoryhmineen itse uskoi ja pelasi kyllä huikean kauden pelaten viihdyttävää jääkiekkoa! Hattu päästä.

Tämä kausi oli Tapparalle vaikea monella tapaa. Mikki köi pöytään niin tasokkaan ja huikean kokoonpanon jonka kaltaista tässä liigassa ei kovin usein nähdä. Ja siksi syystäkin joukkueelle lyötiin kaikki ulkopuolinen paine joka suunnasta. Tuntui että joukkueella on tällä kaudella vain hävittävää. Hienosti suorittivat ja pienestä jäi kiinni. Tämä kuitenkin osoittaa jälleen kerran sen kuinka vaikeaa tripla on voittaa. Ja kuinka mitään kautta ei ole ennen kautta pelattu, olipa ennakkoasetelmat mitkä hyvänsä. Paras joukkue on se joka kasvaa kauden aikana eniten. Tällä kaudella se oli Kärpät!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Ensinnäkin kun Hakanpää on loukkaantuneena niin ei noista joukkueista pitäisi ketään valita maajoukkueeseen. Ei vaan taso riitä. Toiseksi voi sanoa että Manner vei kyllä Rautakorpea. Kun Hakanpää loukkaantui niin materiaaliero oli huikea Tapparan hyväksi.
 

Valumato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Kokkolan Hermes, KalPa
Kyllähän Rautakorpi sanoi että huikea joukkue oli vastassa tjsp. eli ei täysin ilman vastustajan kehua jäänyt Kärpät
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Suuret onnittelut Kärpille. Mahtava sarja oli teitä vastaan, hieno jengi. Etenkin olen iloinen Jasse Ikosen mestaruudesta, loistava äijä.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Lisätään vielä pieni yksityiskohta: keväällä 2016 Tappara oli juuri se joukkue joka pilasi Kärppien unelman triplasta. On enemmän kuin hienoa, että Kärpät sai sitten tuhota Tapparan haaveet vastaavasta. Draamaa parhaimmillaan!
 

Torsti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Luin toki, mutta viittasin lähinnä kaikkiin aikaisempiin viesteihin. Osaan kyllä lainata, jos vastaan tiettyyn viestiin.
No mutta kiitos sinullekin sarjasta, sehän on aina sulka hattuun jos on päästy vähän kauluksen alle. Sitä kun ei aina muista kuinka tosikoita ja veitikoita täällä onkaan.

No, nyt saavat kaikki vaihtaa sinivalkoisiin laseihin ja kirota skodacup-joukkueen
 

Matala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kiitos tasapuolisesti jokaiselle palstatoverille ja muiden joukkueiden kannattajille. Tappara oli hyvä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.
 

Luke72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva mestari
Onnea Kärpille. Parempi voitti. Maaleitta kun jäädään näillä nimillä niin ei sitä voi kuin ihmetellä. No, hopea kuitenkin. Tylsähkö pelillisesti tämä viimeinen ottelu.
 

JPL

Jäsen
No mutta kiitos sinullekin sarjasta, sehän on aina sulka hattuun jos on päästy vähän kauluksen alle. Sitä kun ei aina muista kuinka tosikoita ja veitikoita täällä onkaan.

No, nyt saavat kaikki vaihtaa sinivalkoisiin laseihin ja kirota skodacup-joukkueen
Näinhän se tokkiinsa menee. Jatketaan taas ensi kaudella eri kokoonpanoilla, mutta samoissa merkeissä.

Mömmöm kisat ei tällä hetkellä saa ajatustakaan minulta. Katsotaan viikon päästä, mikä on tilanne. ;)
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hieno ja tasainen sarja. Pelit vaan paranivat loppua kohden. Onnittelut Kärpille ja heidän faneille mestaruudesta.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Hienoja pelejä oli ja siksi toivoin, että Tappara olisi tänään voittanut niin olisi saatu seitsemäs finaali lauantaina Ouluun. Toki näiden joukkueiden faneille se olisi ollut tosi raastava kokemus...näin ulkopuolisena seuraa eri tunteella, mutta yhtä tarkasti :)

Kärpiltä mestaruuden arvoinen suoritus ja kausi. Hieno nousu myös vierasvoittoon kahden tappion jälkeen.

Tapparalle myös tunnustus. On nyt helppo leimata Rautakorpi ikuiseksi finaalien häviäjäksi ja pelityyli maailman tylsimmäksi, mutta hyvin joukkue taisteli tänäänkin. Vastustaja on vaan joskus vielä parempi vaikka kenties kaikki jäälle jätettiinkin. Siksi toisaalta hopea tuntuu katkeralta just nyt, mutta silti joukkuetta voi arvostaa vaikka mestaruudesta pelattiinkin.

Vähän tulee Tapparan kohdalla mieleen kuin Jokerit 2005 finaaleissa. Joukkue taisteli kaikkensa mutta vastustaja ja silloinkin Kärpät oli vaan armottoman kova ja silti vaan vielä parempi.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät on rautaa. Tässäkin jengissä oli alisuorittajia pleijareissa ja ukkoa tippui rivistä loukkaantumisten vuoksi, mutta niin vain jengi kairasi mestaruuden kotiin. Ja mikä parasta tärkeillä hetkillä ratkaisupelaajiksi nousivat juuri ne, jotka ovat pahimmin olleet Kärppien omienkin fanien sylkykuppeina kauden mittaan. Juha Koiviston hankintaa kritisoitiin jos kuinka helvetisti ja mies tuomittiin monin sanoin ja moneen kertaan, mutta ratkoi kuitenkin kolmannen finaalin jatkoajalla Kärpille. Aleksi Mäkelä puolestaan on ollut tasaisen varmasti "paska" pakki fanien silmissä. Itsekin olen Mäksää tylyttänyt moneen kertaan. Tekaisi nyt kuitenkin mestaruusmaalin ja tuuletuksesta näki että todellakin maistui.

Kaikesta näki, että tämän kauden Kärpät oli JOUKKUE isolla J:llä. Ja joukkuepelistähän lätkässä on kyse. Onnittelut Kärpille, koko joukkueellle. Onnittelut myös Tapparalle hopeasta. Hemmetin paha vastus olitte, mutta onneksi ette kuitenkaan liian paha.
 

Potaichuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Joonas Donskoi, PuLaAho
Kiitos Kärpät! Kiitos erityisesti Mikko Manner, että saadaan nauttia sinusta vielä ainakin pari kautta! Olet vuoden oululainen! Jo Luleå harjoituspelistä lähtien katsoin, että nyt on viihdyttävää jääkiekkoa ja vaikka ei menestystä tulisi, niin ainakin olisi viihdyttävää jääkiekkoa. Mutta mitäpä vielä...

Isoja tarinoita yksittäisistä pelaajista, jotka muodostivat joukkueen, joka oli kuin perhe.

Juha Koivisto - Sherwoodin vahvistus, joka nousi finaaliottelun ratkaisijaksi ja oli pelasi kypsää pleijarikiekkoa.

Veini Vehviläinen - nousi floppaajasta sankariksi, vaikka koki ison menetyksen elämässä.

Jani Hakanpää - lunasti nyt isot odotukset, pelasi kuin NHL-puolustaja konsanaan.

Lasse Kukkonen - isolla sydämellä pelaava johtaja isolla J:llä.

Aleksi Mäkelä - nousi "kausi paketissa" -statuksesta finaaliratkaisijaksi.

Kiitos kaikille taitaville pelaajille, jotka vaihdatte nyt maisemaan: Junttila, Koivisto, Ruohomaa, Bertrand, Leskinen, Mäenalainen, Hakanpää. Olitte tämän tämän kauden Donskoita, Nutivaaria, Kemppaisia ja Ahoja!

Kiitos koko joukkueelle - isolla sydämellä pelasitte!

Ensi kautta ja uusia tähden nousuja jo innolla odottaen!
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Onnea Kärpät! Olitte parempia ja pulinat pois.

Vitun paskat Kärppäfanit jotka katsomossa buuasivat Otsolle mitalinjaossa. Huonot voittajat on huonoja voittajia ja mulkkuja.

Muille Kärppäläisille hitosti onnea
 

Aleksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara & Teppo Numminen
Lisätään vielä pieni yksityiskohta: keväällä 2016 Tappara oli juuri se joukkue joka pilasi Kärppien unelman triplasta. On enemmän kuin hienoa, että Kärpät sai sitten tuhota Tapparan haaveet vastaavasta. Draamaa parhaimmillaan!

Olisihan se ollut liian hienoa ottaa tripla jälleen, tasan 30 vuoden jälkeen. Niin se vaan oli Kärpät tiellä taas.

Onnittelut Kärpille ja faneille. 4-2 ei jätä jossitteluille, selittelyille tai pompuille sijaa. Parempi voitti kuten aina.

Pelin jälkeen kuuntelin Yle Puheelta Mikko Mannerin haastattelua ja täytyy kyllä sanoa, että Kärpät ovat olleet onnekkaita, kun ovat tuollaisen valmentajan saaneet. Hattu päästä, hieno mies.
 

Nick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Onnea Kärpät.

4-2 voitot eivät jätä sijaa selittelyille.

Kärpillä oli valtava etu kotiedussa, mutta milloin kotiedun saanut joukkue olisi hävinnyt finaalit näin selkeästi? Tietysti Tappara Porin Ässille, jolloin Tappara oli pelkkä vastaantulija vuonna 2013, mutta tarkoitankin ennen sitä.

Hienoa Kärpät ja hienoa, että liiga on kuitenkin tasoittunut viidessä vuodessa. Vaikka silloin toki myös Jokerit, nykyinen ehdottomasti paras suomalainen seurajoukkue oli mukana liigassa.

Suomen mestaruuden merkitystä toki laskee se, että Jokerit ei ollut kilpailussa mukana, mutta sehän ei ole kilpailuun osallistuneiden vika. Mikä joukkue voitti mestaruuden viimeksi, kun kaikki suomalaiset seurat olivat mukana?
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Vilpittömät onnittelut Kärpille, kovalle välierävastustajalle, jääkiekon Suomen mestaruudesta. Tiukoille veti HIFK:n kanssa, mutta kenties se oli lopulta välttämätön tie mestaruuteen.

Näin minä uskon. Uskon myös että Kärpät tarvitsi alkuun Ässät, joka valmisti kohtaamaan HIFK:n. Lisäksi uskon että tänä vuonna runkosarjan viiden sakki oli sen verran tasainen, että jokaisella olisi ollut mahdollisuus mestaruuteen - ehkä TPS:ää lukuunottamatta. Kaikki kunnia toki TPS:lle, mutta joukkue vaikutti enemmän tasaiselta runkosarjasuorittajalta kuin playoffs-joukkueelta. Ehkä toisissa oloissa, toisilla vastustajilla kuitenkin?

Iso käsi kuuluu varmasti pelaajien lisäksi valmentaja Mantereelle, joka luotsasi valmennusryhmänsä kanssa joukkuetta fiksulla tavalla läpi kovan runkosarjan ensin Liigan ykköstilalle ja sen jälkeen vielä Suomen mestaruuteen. Todellinen jackpot Mantereelle heti ensimmäisenä vuonna ykkösvalmentajana ja jos kehitys jatkuu yhtä vauhdikkaana, niin ei ihme, jos Manner saa vielä joskus nähdään maajoukkuevalmentajana.

Voin henkilökohtaisesti sanoa, että kyllähän kesällä oli iso kysymysmerkki päässä koko joukkueen osalta, mukaanlukien Manner. Nyt tällä hetkellä tuntuu, että tässä on ollut vain tuuria: tuurilla kaikki kysymysmerkit - Ruohomaa, Hakanpää, Vehviläinen yms - ottavat sen ratkaisevan askeleen eteenpäin. Ja Manner, Manneristahan ei tiennyt yhtään että miten ensimmäinen kausi päävalmentajana tulee sujumaan. Tulevaisuudessa ollaan sitten viisaampia, että oliko tämä kausi vain täysin epätodennäköinen sattumusten summa :)
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Niin toki koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Tämä kausi ja etenkin nämä kevään pari pudotuspelisarjaa oli sellaisia että nyt tuntuu siltä että on ainakin toistaiseksi aika poistua tältä palstalta.

Höpö höpö. Täällä tarvitaan kirjoittajia joissa on särmää. Hymistelijöitä on tarpeeksi.

Kiitos Kärpät!
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Jos Hakanpää ei olisi loukkaantunut kesken sarjan, ilmeisesti Aleksi Mäkelä ei olisi edes pelannut?? No nämä on näitä...

Sekin täytyy vielä tämän illan matsista sanoa, että oli muuten huikeaa molaripeliä molemmissa päädyissä. Nollapeli on tietysti aina huikea, mutta hienoja torjuntoja otti myös Dominik useita. Molemmilla oli paljon hyviä paikkoja ja vähänkin keskinkertaisemmalla molaripelillä tämä peli olisi voinut päättyä ihan hyvin 5-4 tai 4-5.
Ei siis todellakaan mitään tylsää nyhjäämisestä vaikka vaan yksi maali tuli.

Ja olihan siinä Tapparan pakin - oliko Lehtosen Mikko vai kuka - hurja lämäri rimaan...jos olisi ollut vähän alempana. No nämä on näitä...
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Onnea Kärpät!

Jari Kurri - palkinto JJ’lle iha jees, mutta mun kirjoissa Veinille...
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Pitäähän se kyllä sanoa, että jos jossain muualla toivoo Kärppien juhlivan mestaruutta, niin olihan tuossa jotain symboliikkaa että se tapahtui juuri Hakametsässä.

Hatut päästä, hieno sarja oli tämäkin. Tappara teki tästä sarjan, vaikka alkuun näytti että eivät herää millään mutta viimeisellä mahdollisella hetkellä tulivat hommaan mukaan, ja ainakin itsellä kyllä tuntui että Tappara tämän vaan kääntää kokemuksella itselleen, tai ainakin sinne game seveniin asti. Mutta mitä vielä, Aleksi Mäkelä tulee jostain ja pistää kiekon sinne maalin kattoon. Uskomaton hetki ja maali.

Olipa kausi.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Kiitos Tapparalle huikeista finaaleista! Ihan saatanan kova vastus vuodesta toiseen!

Kiitos Kärpät! Huikea tarina. Sanattomaksi vetää.

Kiitokset erittäin asiallisille Tappara-kannattajille tänne Jatkoaikaan ja muualle. Suomen parhaita olette, ei kahta puhetta.

Kiitokset kaikille Kärppä-kannattajille myös. Erityisesti tiistaina fanikatsomossa olijoille. Mahtavaa, ettei usko loppunut vaikka oli 0-4 taulussa. Tuo peli jäi ikuisesti mieleeni.

Kiitokset kaikille muillekin Jatkoaikalaisille ja muillekin, jotka ovat sarjaa seuranneet. Toivottavasti oli hyvää viihdettä.

Nyt saa ottaa pari kaljaa !!!
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Höpö höpö. Täällä tarvitaan kirjoittajia joissa on särmää. Hymistelijöitä on tarpeeksi.

Kiitos Kärpät!
On aika pistää karjalalippis päähän ja antaa nuorempien kirjoitella täällä näitä juttuja. Tai jotain.

Kärpillä oli valtava etu kotiedussa, mutta milloin kotiedun saanut joukkue olisi hävinnyt finaalit näin selkeästi?
Pelicans hävisi JYPille otteluvoitoin 4-1 finaalisarjan vuonna 2012, vaikka oli siis kotietu. Sitä ennen HPK vuonna 2010 samoin lukemin 4-1.
 

jsbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Carolina Hurricanes
Huhhuh. Onneksi on kausi ohi, kannattajana elää kyllä niin mukana näissä pleijareissa että tuntuu ettei mikään muu pyöri mielessä.
Tappara antoi kyllä helevetin kovan vastuksen loppujen lopuksi. Kuten Manner sanoi, tämänpäiväinen olisi voinut kääntyä kummalle tahansa.
Kukkosta joku huuteli kisoihin; vaikka itse haluaisikin niin eiköhän näyttöpaikan ole jo ansainnut joku vetreämpi ja kokemattomampi pakki. Äkkiseltään vastustajan leiristä tulee mieleen Vittasmäki, kypsää ja varmaa suorittamista läpi sarjan. Toivottavasti Hakanpää pääsee kisoihin, olisi ilo seurata hänen otteitaan myös Tanskassa!

Ja pyyhkeitä Kärppä-kannattajille jotka buuasi Rantakarille, todella luokatonta käytöstä. Pyyhkeitä saa myös media, ei vittu nyt sentään kun pitää vielä kaivamalla kaivaa joka haastattelussa Veinin henkilökohtaiset asiat esille, vastahan näitä revitelty koko viikko.

Mutta päällimmäiset tuntemukset kyllä onnelliset, tuon joukkueen kasvutarina oli ihan mieletön. Sääli, että taas kerran leijonanosa kärkipelaajista lähtee uusiin haasteisiin mutta ei luoda ajatuksia vielä ensi kaudelle.

Kiitos Kärpät!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös