SaiPa Oy:n tulevaisuus

  • 1 349 196
  • 5 779

Mr.Wonderful

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja saksalainen jalkapallo
https://yle.fi/uutiset/3-10008618
Uutisessa kerrotaan Ropsin suorittamasta kausikorttikampanjasta, jossa tietty määrä kausikorttien ennakkovarauksia on johtanut erittäin edullisiin kausikortteihin, tässä tapauksessa jopa 70% säästöön .Tämän kampanjan avulla Rops tulee täyttämään myyntitavoitteensa kirkkaasti.Sama konsepti on alkanut näkymään myös muilla urheiluseuroilla eri lajeissa ja on ainakin näin alkuun ollut yllättävänkin onnistunut. Samaa kampanjaa voisi SaiPakin pistää pystyyn. Toki tuota kampanjahintaa pitäisi pistää ylöspäin näin Liigassa. Erittäin mielenkiintoinen konsepti joka tapauksessa.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
@Mr.Wonderful Meillä täällä Kotkassa onnistui jalkapallon Ykköseen noussut/ nostettu FC KTP myymään "Kausarihaasteessaan" 2275 korttia tulevalle kaudelle. Hinta oli 49 euroa, kun normaalisti se maksaisi jotain 170€. Otetattakoot vielä huomioon se, että kyseisellä jengillä on takana parissa kaudessa tapahtunut putoaminen Veikkausliigasta kakkoseen ja yleensä vielä niin, että syksyisin on onnistuttu puppeloimaan asemat. Eli voisi kuvitella, että saunakabinettien lempilapsi aiheuttaisi tiettyä varauksellisuutta kotkalaisten keskuudessa. Noh, jälleen kerran Kotka otti joukkueen omakseen ja kovasti ollaan kiinnostuttu otteista Ykkösessä kesällä.

KTP:n asettama tavoite kampanjan ja tuon alhaisen myyntihinnan toteutumiseksi oli 1500 varausta, mutta kun raja rikkoutui nopeasti, kamppista jatkettiin. Kai tämä on jalkapallokaupunki. Ainakin viime kauden loppukierroksilla Arto Tolsa-Areenalle löysi erääseen matsiin tiensä yli 4000 katsojaa pahimpaan merikaupungin syysviimaan. Kakkosdivarin otteluun.
 
Viimeksi muokattu:

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Täällähän oli kausarikampanja tälle kaudelle, Eka rivi istumapaikka(josta ei kyllä näe toiseen päätyyn)199 tai pystypaikka ja paita sama hinta.
Kotkassahan KTP on iso asia. Jopa niin iso, että junioripuolella jalkapallossa tai koripallossa ei vierasjoukkue tiukkaa peliä voita. Erityinen hatunnosto FC KTP:n faneille, että muistavat vielä Ossi Kummun! Siinä oli Mies eikä marjanpoimija! Oli jokusen pestin merillä kulkenut ja asunnoksi riitti pahvilaatikko satamassa, mutta Ossin huuto "ktp on rautaa" ei vaimennut!
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Pakko myöntää että en käsitä tätä nyt Etelä-Saimaankin juttuun nostettua "Juhlavuosi edessä ja kannattajat odottavat nyt muitakin signaaleja satsauksesta kuin positiivisen tilinpäätöksen" -valitusta.
 

atsku

Jäsen
Pakko myöntää että en käsitä tätä nyt Etelä-Saimaankin juttuun nostettua "Juhlavuosi edessä ja kannattajat odottavat nyt muitakin signaaleja satsauksesta kuin positiivisen tilinpäätöksen" -valitusta.
Minäkään en nyt oikein tajua, mikä tuossa on valitusta? Jos SaiPa meinaa mennä joukkueena ja organisaationa oikeasti eteenpäin, on pakko alkaa satsaamaan isommin joukkueeseen. Tuote pitää olla entistä paremmassa kunnossa, jotta yleisö löytää tiensä hallille.
Playoff-kiekossa kokemus on valttia ja siihen on pakko panostaa rahaa. Pari kokeneempaa hyvää (1-2.ketjun) pelimiestä on oltava menestyvässä joukkueessa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
No jaa, ehkä luin liikaa rivien välistä, toimittajahan vain tuossa totesi mitä kannattajat odottavat. Kyllä minunkin mielestä juhlakauteen kannattaa satsata, mutta tämä "muitakin signaaleja satsauksesta kuin positiivinen tilinpäätös" -kommentti sisältää (ainakin foliohattu päässä tulkittuna) kritiikkiä siitä että SaiPa olisi satsannut liikaa voitollisen tilinpäätöksen varmistamiseen. Eli kääntäen, pelaajabudjettiin olisi pitänyt panostaa enemmän.

Minun henkilökohtainen ongelmani on siinä, että pidän ihan oikeasti SaiPan toimiston taloudenpitoa pitkäjänteisenä ja järkevänä toimintana. Santasen kauden floppia lukuun ottamatta joukkue on pärjännyt viime vuodet resursseihin nähden hyvin, ja järkevä budjetointi mahdollistaa menestyksen tavoittelun myös tulevilla kausilla. Minä en usko, että SaiPalta olisi jäänyt mitali saamatta sen takia, että Tirkkosen tai Lehterän joukkueeseen ei ostettu riittävän kallispalkkaisia pelaajia. En myöskään usko, että juhlakaudella voitaisiin "ostaa" mitali panostamalla ylimääräinen puoli miljoonaa euroaa pelaajabudjettiin.
 

Jugger77

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
En minäkään miljoonaa lisää vaadi pelaajiin. Vaadin, että osa voitollisesta tuloksesta laitetaan pelaajabudjettiin. Nykyisessä tilanteessa (velaton seura) 2 miljoonaa voisi olla realistinen pelaajabudjetti.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
En minäkään miljoonaa lisää vaadi pelaajiin. Vaadin, että osa voitollisesta tuloksesta laitetaan pelaajabudjettiin. Nykyisessä tilanteessa (velaton seura) 2 miljoonaa voisi olla realistinen pelaajabudjetti.
Niin plus tuohon päälle se mitä tv-rahasta saadaan. Mutta jos sitä ei huomioida, koska kaikille suunnilleen saman nousun budjettiin tuo, niin 2,0 tai 2,1 miltsiä vois olla aika jees budjetti. Luulisi olevan varaa tuohon ja uskaltaisin väittää sen ainakin vähän innostavan porukkaa menemään useammin/enemmän hallille.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Jees, 2 miltsiä olisi ihan passeli pelaajabudjetti ensi kaudelle minunkin mielestäni, ja enemmänkin saa käyttää jos vaan rahaa löytyy. Ainakin Kärpät, Tappara, HIFK, TPS, JYP ja Lukko pelaavat tietysti isommilla rahoilla, mutta koska olemme "SaiPa, yksi idän ihmeistä" ja tammi kasvaa, luotto on vahva että ensi keväänä mennään pidemmälle kuin tällä sesongilla!

Onko muuten kenelläkään ymmärrystä SaiPan budjetin kokonaisuudesta? Kuinka suuri osa rahasta tulee pääsylipuista ja kuinka suuri osa muista lähteistä? Kuinka suuri osa rahoista käytetään pelaajabudjettiin, ja kuinka suuri osa muihin käyttötarkoituksiin? Olisi keskustelun kannalta hyvä jos joku ehtisi/osaisi pilkkoa tuloslaskelmat ja taseet muutaman suurimman erän mukaan. Nyt rahakeskustelut rajoittuvat lähinnä pelaajabudjetteihin ja yksittäisten pelaajien palkkioihin, ja toisaalta pääsylipputuloihin.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Onko muuten kenelläkään ymmärrystä SaiPan budjetin kokonaisuudesta? Kuinka suuri osa rahasta tulee pääsylipuista ja kuinka suuri osa muista lähteistä? Kuinka suuri osa rahoista käytetään pelaajabudjettiin, ja kuinka suuri osa muihin käyttötarkoituksiin?
Kallioniemen aikana SaiPan tulot koostuivat kolmesta lähes yhtä suuresta kokonaisuudesta. Pääsylipputulot, sponsoritulot ja muut tulot. Muut tulot taisi koostua suurimmalta osin ravintolamyynnistä. En osaa sanoa mihin kategoriaan esim aitiomyynti ja tv-rahat on laitettu. Tuo jako lienee edelleen varsin lähellä totuutta. Pääsylipuista tulevat rahat on varmaan hieman laskeneet ja nyt tv-soppari tuo enemmän valuuttaa kirstuun.

Liigan sivuilla oli viime syksynä juttu, miten joukkueen kokonaisbudjetti ja pelaajabudjetti suhtautuu toisiinsa. SaiPalla on mielestäni varsin tehokasta rahan käyttöä, kun vertaa kilpailijoihin. HIFK ja Kärpät isoimmilla satsauksilla kauteen 2017–18 | Uutiset | Liiga
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Liigan sivuilla oli viime syksynä juttu, miten joukkueen kokonaisbudjetti ja pelaajabudjetti suhtautuu toisiinsa. SaiPalla on mielestäni varsin tehokasta rahan käyttöä, kun vertaa kilpailijoihin. HIFK ja Kärpät isoimmilla satsauksilla kauteen 2017–18 | Uutiset | Liiga

En katsonut viime kesän tulosjulkistusta, mutta pitääkö tuo SaiPan osalta oikeasti paikkaansa? Siis että kokonaisbudjetti noin melkein 200 000e vähemmän kuin katastrofikaudella? Kolme aiempaa vuotta kuitenkin 5,8, 5,6 ja 6,0 miljoonaa? Ja muistaakseni tilikauden budjetilla tavoiteltiin 200 000e voittoa, joten voisi olettaa että sieltä rävähtää taas joku puoli milliä, joka ei vieläkään näy missään mitenkään (sisäinen pessimistini ajattelee näin, mutta toivoo kuitenkin edes jotenkin näkyvää panostusta 70v juhlakauteen). Mutta siis upeaa, että tuon mukaan ollaan 11. suurin seura kokonaisbudjetiltaan ja viime vuotta lukuun ottamatta sijoitukset ovat viime vuosina olleet reilusti paremmat.
 

pelantti

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Mutta siis upeaa, että tuon mukaan ollaan 11. suurin seura kokonaisbudjetiltaan ja viime vuotta lukuun ottamatta sijoitukset ovat viime vuosina olleet reilusti paremmat.

Oma sisäinen optimistini ajattelee noiden lukujen pohjalta, että missä SaiPa voisikaan olla jos viimekauden floppia lukuunottamatta bottom-6 budjetilla pyöritään runkosarjassa top-6 sijoituksilla tai niiden tuntumassa? Toki kuten tiedämme niin menestys ja panostus ei ole suoraan verrannollinen, mutta se tekemisen laatu, mitä SaiPa on viime vuodet esittänyt ainakin allekirjoittaneessa saa sellaisen mielikuvan aikaan, että pelaajabudjettiin käytetty lisäraha tuo täällä Karjalassa enemmän pisteitä/euro kuin vaikkapa Raumalla tai Turussa.

Jos ja (varmaan myös) kun budjetti nousee ensi kaudella lisääntyneen TV-rahan myötä niin kyllä se min. 2 miljoonaa pitäisi SaiPankin kyetä raapimaan pelaajabudjetiksi. Harmi vaan, että erot budjeteissa ei kapene, kun kaikki saavat saman pompsauksen TV-tuloihin. Se, missä eroa voitaisiin saada budjettien keskikastiin kurottua kiinni olisi se hiukan rohkeampi panostus juhlakauteen. Monta vuotta on tehty jo hyvää tulosta, seura on velaton ja mediakuutiorahavarauskin taisi jäädä kirstuun, kun halli on niin ikäloppu. What gives?
 

Herra Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Itse en usko että pelaajabudjetti nousee. Tietysti eiväthän nämä mitään uskon asioita ole. Toki voihan se jonkun 50 000 € nousta, tai sanotaan että nostetaan mutta ei käytetä kaikkea rahaa. Talouskuri on erittäin tiukka. Tämä ei nyt tarkoita sitä, että en uskoisi SaiPan onnistuvan. Se kuitenkin tarkoittaa, että Tuomenoksa ja Lehterä onnistuvat omassa työssään vielä paremmin kuin tällä kaudella. Ei sekään mahdoton ajatus ole.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Onko muuten kenelläkään ymmärrystä SaiPan budjetin kokonaisuudesta? Kuinka suuri osa rahasta tulee pääsylipuista ja kuinka suuri osa muista lähteistä? Kuinka suuri osa rahoista käytetään pelaajabudjettiin, ja kuinka suuri osa muihin käyttötarkoituksiin? Olisi keskustelun kannalta hyvä jos joku ehtisi/osaisi pilkkoa tuloslaskelmat ja taseet muutaman suurimman erän mukaan. Nyt rahakeskustelut rajoittuvat lähinnä pelaajabudjetteihin ja yksittäisten pelaajien palkkioihin, ja toisaalta pääsylipputuloihin.

Liiga-SaiPa Oy:lle positiivinen tilinpäätös | SaiPa
Lipputulot 24%.
 

ahal

Jäsen
Tuosta on aika helppo laskea päässäkin, että liikevaihdosta n. 2 me tulee yhteistyösopimuksista, 1,35 me ravintolatoiminnasta, 1,24 me lipputuloista ja 0,57 me muista lähteistä. Karkeasti ottaen yhteistyösopimukset kattavat pelaajapalkkiot.

En tiedä, kuinka vaikeita haasteita on lisätä noita osuuksia, mutta ravintolatoiminnassa lie vielä mahkuja. Nykyhallissa tuskin paljoa, mutta uudessa voisi satsata mm. päivittäiseen brunssaamiseen ja lounastamiseen, kokoustamiseen jne. Pelipäivinä ravintola(t) voisi aueta "hyvissä ajoin" (ainakin muutamaa tuntia ennen peliä) ja jatkaa jälkipelejä vielä tarpeen mukaan. Äkkiä en keksi, mitä satunnaiset tuotot olisivat, mutta fanituotekaupalla ei liikevaihtoa suuresti pysty kasvattamaan. Eivät voi olla kalliita eivätkä mielellään pelkkää krääsääkään.
 

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Väitän että fanituotteissa ovh hinnøilla myydessä on katteet kohdallaan.

Tuloksen tekeminen ja urheilu on sitten toinen juttu, hyvin ollaan onnistuttu ja se on mahdollistanut liigakiekkoilun Lappeenrannassa. Jännä nähdä mitä tapahtuu juhlakaudella.
 

Czescku

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stadin Keltamustat
Piti mainita tänne jo aiemmin, mutta unohtui. Siis äitilleni tyrkytettiin tätä lyconess/lyoness (cashback) kusetusta sillä perusteella, että SaiPa liittyy siihen lähiaikoina. Onhan tuossa jo Jokerit mukana ja Pelsutkin hurahti jossain välissä Zinzinoon, mutta toivottavasti tämä oli vain myyntikusettajan omaa keksintöä. Tuossa linkki omaan postaukseeni verkostokusetusketjussa (jossa jatkolinkki muroon):

https://keskustelu.jatkoaika.com/threads/verkostomarkkinointi-järkee-vai-ei.21577/page-13#post-7408353

Edit: siis äitiäni yritettiin uudestaan kusettaa tähän mukaan SaiPan mukaantulolla.
 

Mctavish85

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
@voisalmenpoika Twiittailee, että työn alla on suurempi tiedotustilaisuus, jossa aiheina on mm. juhlakauden pelaajabudjetti, juhlakauden tapahtumat, preseason tapahtumat ja pelaajajulkistuksia. Saa nähdä mitä sieltä kerrotaan. Varmaan ainakin vähintään Emil Oksasen sopimus SaiPaan julkistetaan. Eiköhän myös kerrota siitä, että järjestetäänkö perinteinen satamatorin tapahtuma ja milloin se järjestetään. Ja mitähän muuta?
 

kunnonjykit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
pelaajajulkistuksia = useempaa naamaa rosteriin ja mennään vasta huhti-toukokuuta. on pullat aika kivasti uunissa rosterin osalta, sanoisin
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Tertsihän kertoi jo sykyllä, että jos meinataan pysyä pelaajakilpailuissa mukana tulevalla kaudella, niin niitä sopimuksia on tehtävä jo edelliskauden aikana. Tertsin vetovoima on varmaan saanut aikaan tällaisenkin ihmeen Saimaan rannalle, ellei tästä tule pannukakku. Mutta en jaksa uskoa.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
Tertsihän kertoi jo sykyllä, että jos meinataan pysyä pelaajakilpailuissa mukana tulevalla kaudella, niin niitä sopimuksia on tehtävä jo edelliskauden aikana.
Tapaus Lasse Lappalainen taisi vaikuttaa Tertsin kommenttiin. Muistaakseni Tertsi kehui Lappalaisen esityksiä joskus loka-marraskuussa ja ainakin rivien välissä antoi ymmärtää, että jatkosopparista mielellään neuvoteltaisiin. Samaan aikaan alkoi liikkua huhuja Lappalaisen KalPa-diilistä, ja joulukuussa tehtiinkin jatkosopimus Kalle Maalahden kanssa.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Tapaus Lasse Lappalainen taisi vaikuttaa Tertsin kommenttiin. Muistaakseni Tertsi kehui Lappalaisen esityksiä joskus loka-marraskuussa ja ainakin rivien välissä antoi ymmärtää, että jatkosopparista mielellään neuvoteltaisiin. Samaan aikaan alkoi liikkua huhuja Lappalaisen KalPa-diilistä, ja joulukuussa tehtiinkin jatkosopimus Kalle Maalahden kanssa.

Saattoi olla hyvinkin näin. Muistan Tertsin myös maininneen, että SaiPakin yrittää parhaansa tässä kilpajuoksussa, joka alkaa jo vuosi ennen uuden kauden alkua.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
@voisalmenpoika Twiittailee, että työn alla on suurempi tiedotustilaisuus, jossa aiheina on mm. juhlakauden pelaajabudjetti, juhlakauden tapahtumat, preseason tapahtumat ja pelaajajulkistuksia

Toivoisin SaiPan tiedotustilaisuuden ottavan kantaa seuraaviin kysymyksiin:

- SaiPan ensi kauden pelaajabudjetin nosto. Juhlakaudelle 2M€ joukkue kasaan. Tämä kausi tehnee taas hyvän positiivisen tuloksen, joten tuosta voi suoraan ottaa 200k€ lisää pelaajarinkiin.
- Kausikorttikamppis. Ensi kaudelle hyvä kamppanja seisoma- ja alarivikulmien istumapaikoille. Halliin pitää saada uudelleen positiivinen pöhinä ja paraiten se tulee yhteisöllisyyden ja tunnelman kautta. Tiistaihöntsiin pitää saada yli 3000 katsojaa ja viikonlopun kiinnostaviin peleihin se 4k. Lapsia ja nuoria pitää pystyä "sitouttamaan uusiksi SaiPa-faneiksi" ja tuo onnistuu vain kun pääsee tarpeeksi usein paikan päälle katsomaan. Esim Tiistaipeleihin "isä ja poika, 5+5€ " voisi olla harkinnan arvoinen kokeilu. Lisäksi muita kokeilua vaan rohkeasti pöytään. Myös ensi kauden Telian hinnoittelu takaa sen, että hommia ja dynaamisuutta toimistolla tarvitaan.
- Ottelutapahtuman päivitys. Käyttäjäkyselyä tulille ja mietintään miten uusi alkolakikin tukisi parhaiten ottelutapahtumaa.
- Pitemmän tähtäimen strategian julkaiseminen. Nyt on junioripolulle hommattu uusia tekijöitä kuten Martikaista ja Hämäläistä. Rohkeasti ulos, että mitä tällä satsauksella halutaan? Onko tavoite jo ensi kaudella, että vähintään yksi uusi SaiPan oma juniori ottaa pelikaikan edustuksen ringistä? Miten hyvin alkanutta Ketterä-yhteistyötä kehitetään edelleen?
-Ilmoitetaan tiedoitustilaisuudessa, kaikissa somekanavissa ja ESaimaan tekstaripalstalla, että Kirkan "Hetki lyö" palaa ottelun ratkaisuhetkien soittolistalle ja DJ:lle on annettu ohjeeksi vähentää 90-luvun nintendomusiikin soittamista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös