Playoffs 2018 – mestaruus vai lomille?

  • 44 863
  • 317

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Tapasi keskustella meni aivan suoraan hermoon, kun kesken kaiken aloit puhumaan eri asiasta, kuin mistä alunperin oli puhe. Etkä edes kykene sitä myöntämään.
Niin... mistä alunperin olikaan puhe? @Kuokkalan Kone oli kirjoittaja joka avasi keskustelun Yonkmanin peluutuksesta:

Vähän ihmettelen Yonkmannin peluuttamista kolmannen erän lopussa, kiekkovarmuus ei riitä paineen alla, lisäksi Kuukan kanssa pelatessa on todella hidas pakkipari.

Minä taas ihmettelen tätä kommenttia. Ehkä minulta jäi sitten näkemättä joku ratkaiseva virhe Yonkmanilta, mutta mies pelasi kyllä huikean hyvin pitäessään kiekkoa oman alueen kulmassa käytännössä yksinään 2-3 HIFK-pelaajaa vastaan tuossa kolmannen erän lopussa. Muutenkin Yonkman on pelannut mielestäni todella hyvin näissä peleissä ja tehnyt juuri sitä työtä, mitä häneltä odotetaankin. Jopa kiekon kanssa on ollut mukavan varmaotteinen.

Sitä toki voi kyseenalaistaa, että onko Yonkman-Kuukka se oikea pari loppuhetkille.
Sitten avasi ajatustaan asiallisesti vielä lisää:

Siis tarkoitin sitä että miksi se on siellä kentällä, kun peliaika on melkein lopussa, raskas jalka ja pitäisi päästä katkomaan peliä ei sovi yhteen. Veltsu laittoi vielä jatkoajalla Yogin jäälle, ja jäähyhän siitä seurasi. En niinkään kommentoi Yogin peliotteita, vaan Veltsun peluutusta pakkien osalta.
Tässä vaiheessa näkemyksensä ydin on riittävän selvä, oli siitä samaa mieltä tai ei.

Niin ja minä tarkoitin sitä, että Yogi suoriutui hyvin kolmannen erän loppuhetkillä tänään, jolloin on erikoista kyseenalaistaa hänen peluuttamistaan tuossa tilanteessa. Peluutuksessa yleisesti on parantamisen varaa, mutta en kyllä allekirjoita suorilta sitä, että Yogi ei kuuluisi loppuhetkillä jäälle puolustamaan johtoasemaa.
Eikä sitä muuta erikoiseksi vaikka Yonkman oli juuri kyseisen ottelun loppuhetkillä suoriutunut hyvin, sillä yksi onnistuminen ei tee pelaajasta x parasta vaihtoehtoa paikkaan y.

Koska korostit Yonkmanin eilistä suoriutumista useaankin eri otteeseen, @Kuokkalan Kone sai kuvan ettei pointtinsa mennyt perille. Ja mitä jatkoeriin tulee, @Kuokkalan Kone mainitsi ne jo heti tarkennusviestissään, ei siis siirtänyt maalitolppia sillä tavalla kuin sä annat ymmärtää tapahtuneen.

Mutta mahdollisuuteni annoin, joten nyt on aika siirtyä estolistan puolelle.
Suosittelen mieluummin että luet välisenne keskustelun uudelleen sitten kun tunteet tasaantuneet ja jätät estolistat väliin.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Varmaan ketkään muut kannattajat ei riitele niin paljoa keskenään kuin JYP fanit.
Luotto joukkueeseen on kova, nyt kokeneiden pelaajien on aika muistuttaa nuorempia että pää kylmänä ja nolla nolla tilanteesta kohti huomista. Tähän ryöstö ja keskiviikkona poikki!
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olkinuoran on löydettävä se tasainen varmuus otteisiin jos tässä mestaruudesta aiotaan haaveilla. Eilen näytti HIFK:n toinen maali livahtavan luvattoman helposti. Tuollaiset ei vaan saa isoissa peleissä upota.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Tänään tällainen peli, JYPille pitäisi saada tunnetta peliin niin kuin tässä ketjussakin, tosin Kolen tyyliin sitä ei kannata tehdä. Ottelu oli ohi jo ekan erän jälkeen, vaikka peli oli vasta 0-2, oudon flegmaattisesti JYP tuli toiseen erään, ihmettelen missä ne kokeneiden pelaajien esimerkki oli tänään. Kaksinkamppailut hävittiin, luistelu oli tahmeaa, syötöt huonoja ja YV tökki jälleen kerran.

Paljon pitää parantaa JYPin Keskiviikkoon, tällä esityksellä tulee noutaja nopeasti, nyt on joka jätkän katsottava peiliin ja löytää taas se tiikerinsilmä millä nämä pelit voitetaan.
 

veskula

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Die Nationalmannschaft
Kolehmaisen jäähykavalkadilla oli tänään ratkaiseva merkitys pelin jatkumon osalta. Alku ei näyttänyt ollenkaan huonolta valmiuden osalta. Noissa jäähyissä oli hiukan huolimattomuutta, jota voi josku kutsua jopa huonoksi tuuriksi. Keskiviikkona on sitten hyvä sauma laittaa hommalle jälleen uusi suunta jota ei enää käännetä.
 

Hexa

Jäsen
Kaksinkamppailut hävittiin, luistelu oli tahmeaa, syötöt huonoja ja YV tökki jälleen kerran.
Eikös se vähän tuota ole ollut joka pelissä tähän asti. Selkeä ero luisteluvoimassa IFK:n hyväksi varsinkin tänään. IFK:n sentterit pystyy tuomaan jatkuvasti kiekon melko vaivattomasti JYPin puolustusalueelle. Mites JYPin?
 

greatLeo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Spurs
Ketjun otsikkoon viitaten voi tässä vaiheessa todeta että mestaruutta ei tule, hyvä jos välieriin päästään. Usko alkoi loppua jo kakkossijan perseilyn yhteydessä, mutta jotenkin sitä silti elätteli toiveita että tänä vuonna kaikki on toisin.

Yogi ja Kole pitää muuten tiputtaa kokoonpanosta välittömästi.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
Eikös se vähän tuota ole ollut joka pelissä tähän asti. Selkeä ero luisteluvoimassa IFK:n hyväksi varsinkin tänään. IFK:n sentterit pystyy tuomaan jatkuvasti kiekon melko vaivattomasti JYPin puolustusalueelle. Mites JYPin?
IFK:n sentterit saa kiekon hyvään vauhtiin, siinä se iso ero, JYPin pakit Kalteva, Kuukka ja Mäenpää hierovat kiekkoa niin kauan että hyökkääjät joutuvat jarruttamaan vauhtia ja sitten on jo vastustajan hyökkääjä iholla, ainut ratkaisu näyttää olevan pitkä päätyyn, ja vielä niin huonosti heitettynä että JYPin hyökkääjillä ei ole saumaa sinne ehtiä. Kiekkoa nopeammin hyökkääjille vauhtiin, niin sillä pystytään puhkomaan hyökkäyksiä keskialueen yli.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Suosittelen mieluummin että luet välisenne keskustelun uudelleen sitten kun tunteet tasaantuneet ja jätät estolistat väliin.
Ehkäpä kuitenkin voisit olla puuttumatta koko asiaan. Estolista täydentyi jo, eli sen suhteen on myöhäistä.

Näkemykseni ei tule muuttumaan. Tämä olisi ollut helposti sovittavissa, mutta sille ei löytynyt toiselta osapuolelta halukkuutta. Sopiminen ei vain tapahdu siten, että ei ole millään asteella valmis myöntämään omia virheitään ja ymmärtämään vastapuolta.

Minä olen valmis myöntämään omat virheeni, jotka liittyvät siihen, että en osaa pysyä enää asialinjalla, kun koen vastapuolen tehneen jotain minua loukkaavaa tai muuten asiatonta. Tapani keskustella ei toki yleensä auta asioiden selvittämistä, mutta virheeni osaan myöntää. Sen verran voin kertoa, että tässä on paljolti kyse asioista, jotka eivät liity tähän palstaan millään tavalla.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään tuli tukkaan, kolme aikaisempaa olleet erittäin tasaisia joista JYP otti 2 voittoa. Otteluvoitot nyt 2-2, onko yllättyneitä? Itse annoin ennen poffeja veikkauksessani HIFKille kaksi voittoa ja uskon siihen edelleen.

Tämän päivän peli oli täyttä sitä itseään, aikaisemmatkin olisi voitu pelata paremmin, mutta kuten ennen sarjaa ennakoitiin: HIFK on todella kova joukkue. Itsekin elän tunteella ja haukkunut lampaiksi, varsinkin tämän päivän osalta jne. Mutta melkein eniten vituttaa tämä pyyhe kehään -meininki aina kun tulee vastoinkäymisiä. Vähän uskoa hei!

Edit. Ja melkeinpä parempi tälläinen "turpasauna" kuin nihkeä jatkoajalla tullut tappio, luulis ainakin lähtevän sisuuntuneena korjaamaan tämä kotiyleisön edessä.
 

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
En tiedä tuntuiko muista siltä että ihan kuin jypiltä olisi bensa vähissä? Sen verran aneemista menoa oli ja ihmekös tuo kun yhteen erään jauhetaan 8 minuuttia alivoimaa a'la Kolehmainen. Ei varmaan paljoa ollut piimää pohkeissa noiden tappojen jälkeen. Tuppuraisen Allu ainakin keskarissa mainitsi että väsy painaa puserossa ja niinhän se taitaa olla. Sitten kun vielä vedetään samalla kaavalla illasta toiseen koko kausi, että vasta jäälle vaihdettu kenttä joko hakee vauhtia omasta päästä tai joutuu mankeliin omaan päähän kuluttaen voimansa ja sitten heitetään kentälle uusi ketju joka ei saa mitään aikaan hyökkäyssuuntaan. Kyllä tällä tavalla saadaan ukosta kuin ukosta mehut pois tehokkaasti jos verrataan pakki-pakki syöttöön ja laitureille vauhtiin, jää vielä energiaa painia hyökkäyspäässä.

Ei tässä vielä mitään hätää ole mutta hyvin kettumaisen hyvä vastustaja on Hifk. Ihan saadaan latoa parasta tiskiin taas seuraavassa pelissä ja tästä pelistä ei kannata ottaa kuin uudistetulla ylivoimalla tehty maali mukaan. Nyt vaaditaan helvetinmoista taistelumeininkiä vaikka takki olisikin tyhjänä.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En tiedä tuntuiko muista siltä että ihan kuin jypiltä olisi bensa vähissä? Sen verran aneemista menoa oli ja ihmekös tuo kun yhteen erään jauhetaan 8 minuuttia alivoimaa a'la Kolehmainen. Ei varmaan paljoa ollut piimää pohkeissa noiden tappojen jälkeen. Tuppuraisen Allu ainakin keskarissa mainitsi että väsy painaa puserossa ja niinhän se taitaa olla. Sitten kun vielä vedetään samalla kaavalla illasta toiseen koko kausi, että vasta jäälle vaihdettu kenttä joko hakee vauhtia omasta päästä tai joutuu mankeliin omaan päähän kuluttaen voimansa ja sitten heitetään kentälle uusi ketju joka ei saa mitään aikaan hyökkäyssuuntaan. Kyllä tällä tavalla saadaan ukosta kiin ukosta mehut pois tehokkaasti jos verrataan pakki-pakki syöttöön ja laitureille vauhtiin, jää vielä energiaa painia hyökkäyspäässä.

Ei tässä vielä mitään hätää ole mutta hyvin kettumaisen hyvä vastustaja on Hifk. Ihan saadaan latoa parasta tiskiin taas seuraavassa pelissä ja tästä pelistä ei kannata ottaa kuin uudistetulla ylivoimalla tehty maali mukaan. Nyt vaaditaan helvetinmoista taistelumeininkiä vaikka takki olisikin tyhjänä.

Voihan se noinkin olla. Jäähyjen ansiosta juuri tänään, en ihmettelisi. Noin muuten, ei vaan voi vielä. 1.5vk taukoo ja neljä peliä pelattu. Kun JYP saa ajatuksesta kiinni niin kyllä se luistin liikkuu 3. erän lopussakin, mutta se kuinka tuon joukkueen saisi pelaamaan verenmaku suussa? Nyt näyttänyt pelien alut siltä, että näennäisesti taistellaan mutta lähinnä varotaan virheitä eikä anneta pelin viedä. Juuri silloin ne pahimmat kömmit tulee ja vaikea saada ns. flow.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Tuo Tuppuraisenkin lausunto lehteen on sarjassamme: Voi vitun idiootti, pidä se pää kiinni. Tuommoisiin tartutaan toisessa kopissa aivan varmasti ja nostaa vaan sitä intoa millä sieltä tullaan päälle.

Ei vielä pitäisi neljän pelin jälkeen väsyttää. Välieräsarjaan odotin itse sitä JYPin uuvahtamista, kun joukkue on vain yksinkertaisesti liian raskastekoinen ja kierrätystä ei pelaajien osalta tapahdu lainkaan.
 

Hexa

Jäsen
Tuppuraisen Allu ainakin keskarissa mainitsi että väsy painaa puserossa ja niinhän se taitaa olla.
Jos nyt tässä vaiheessa on jo väsy, niin sitten tulee noutaja keskiviikon ja torstain back to back pelien jälkeen. Siltä se tekeminen kieltämättä näyttää muutamien pelaajien osalta sieltä pappaosastolta. Meinaako tämä sarja sittenkin ratketa materiaalin tuoreuteen, tai paremminkin sen puutteeseen JYPin osalta.
 

k0l1kk0

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuo Tuppuraisenkin lausunto lehteen on sarjassamme: Voi vitun idiootti, pidä se pää kiinni. Tuommoisiin tartutaan toisessa kopissa aivan varmasti ja nostaa vaan sitä intoa millä sieltä tullaan päälle.

Ei vielä pitäisi neljän pelin jälkeen väsyttää. Välieräsarjaan odotin itse sitä JYPin uuvahtamista, kun joukkue on vain yksinkertaisesti liian raskastekoinen ja kierrätystä ei pelaajien osalta tapahdu lainkaan.

Missä haastattelussa tuo oli? Mennyt itseltä ohi.

Edit. Joku sanoikin jo että Keskisuomalaisessa.
 

chubster

Jäsen
IFK:n sentterit saa kiekon hyvään vauhtiin, siinä se iso ero, JYPin pakit Kalteva, Kuukka ja Mäenpää hierovat kiekkoa niin kauan että hyökkääjät joutuvat jarruttamaan vauhtia ja sitten on jo vastustajan hyökkääjä iholla, ainut ratkaisu näyttää olevan pitkä päätyyn, ja vielä niin huonosti heitettynä että JYPin hyökkääjillä ei ole saumaa sinne ehtiä. Kiekkoa nopeammin hyökkääjille vauhtiin, niin sillä pystytään puhkomaan hyökkäyksiä keskialueen yli.

Aloitan sillä, että en ole pelejä pystynyt katsomaan, eli voi olla, ettei näin ole, mutta otan silti kiinni.

Tällä kaudella (ja monilla muilla veltsun kausilla) ongelma ei ole lähtökohtaisesti siinä, etteikö sitä helppoa avaavaa syöttöä osattaisi antaa. Kädet kyllä riittää. Mutta kun hyökkääjät ei hae itseään pelattavaksi, niin silloin ne avaukset on niitä toivotaan toivotaan heittoja helvetin kauas, jotka ei mene perille, tai sitten kiekko joudutaan pelaamaan seisovin jaloin odottavalle hyökkääjälle(=turhake) ja lääpäisemään vain päätyyn. Tällä kaudella olen asiasta aikaisemminkin avautunut, mutta jos oman pään lähdöt pelataan jo lähtökohtaisesti idioottityylillä, niin silloin se peli ei aukea, eikä kiekkoa saada vauhtiin! Aikaisemminkin tällä kaudella on siis ollut jo kyse lähtökohtaisesti pelitavallisesta ongelmasta, joka viestien perusteella on jälleen ajankohtainen. Tässä olisi nyt Virtasen paikka näyttää sitä reagointiaan ja keksiä keinot miten IFK:n karvauksen alta se avauspelaaminen tehdään niin, että kiekko saadaan liikkeeseen ja päästään kiekollisena vastustajan sinisen yli, sen sijaan, että joudutaan antamaan jatkuvasti liian vaikeita syöttöjä kun hyökkääjät karkaa ja ei tee itseään vauhtiin pelattaviksi.

Voihan se toki myös olla, että ajoitukset ja kiekottomat haut tehdään kuten pitää, mutta mäenpää & co. Vain hieroo liian pitkään. Tai sitten eivät syötä siitä syystä, että yksi jätkä hakee ja sille avatessa olisi heti pulassa kun muut keikottomat ovat jo tekemättömässä paikassa.

Mutta siis, Virtasen kiekkonero on se, jonka tästä pitäisi ottaa koppi ja hoitaa kuntoon. Aikaa ei enää ole paljoa...

Pfffft, valehtelin, ainahan on taas ensikausi aikaa sekoilla!
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Jos nyt tässä vaiheessa on jo väsy, niin sitten tulee noutaja keskiviikon ja torstain back to back pelien jälkeen. Siltä se tekeminen kieltämättä näyttää muutamien pelaajien osalta sieltä pappaosastolta. Meinaako tämä sarja sittenkin ratketa materiaalin tuoreuteen, tai paremminkin sen puutteeseen JYPin osalta.

Väsyneeltä se on kieltämättä näyttänytkin. Ehkä tässä nyt vaan yksinkertaisesti maksetaan hintaa siitä, että JYPin kokenut runko on jalalla jo liian hidas kevään koviin peleihin, etenkin kun CHL-pelit ovat olleet mukana lisäämässä rasitusta. Tuppuraisen kommentti tosin kertoo huolestuttavaa kieltä myös henkisestä väsymyksestä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan tässä edelleen yli 50% mahdollisuus jatkopaikalle, että en sen takia vielä ihan valmentajaa ja joukkuetta haukkuisi lyttyyn, mutta ehkä tässä alkaa hieman näkymään tuo pitkä kausi monen pelaajan kohdalla, maksetaanko CHL kustannuksella sitten tosiaan runkosarjan menestystä. Jos tästä jatkopaikka tulee täytyy hieman toivoa että nuo muut sarjat ei ihan vielä keskiviikkona katkeaisi tai ensisarjassakin voi tulla erittäin vaikea ja väsynyt muihin nähden.
 

Vili Huli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän Palloilijat
Ehkäpä kuitenkin voisit olla puuttumatta koko asiaan. Estolista täydentyi jo, eli sen suhteen on myöhäistä.
Mä puutun niihin tilanteisiin joihin puuttumisen oikeaksi näen eikä tyyli siltä osin muutu, mutta lupaan huomioida jatkoa varten ettet ilmeisesti kaipaa asioihin puolueetonta näkemystä.

ps. Mulle saa vastaavissa tapauksissa huikata tarvittaessa sivustaseuraajakin, koska toisinaan toinen perspektiivi on paikallaan.

Auttakaa, arvon palstaveljet!
Tässä kohtaa kunnon klassikko on loisteliainta lääkettä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mä puutun niihin tilanteisiin joihin puuttumisen oikeaksi näen eikä tyyli siltä osin muutu, mutta lupaan huomioida jatkoa varten ettet ilmeisesti kaipaa asioihin puolueetonta näkemystä.

ps. Mulle saa vastaavissa tapauksissa huikata tarvittaessa sivustaseuraajakin, koska toisinaan toinen perspektiivi on paikallaan.
Puolueeton näkemys ei ole puolueeton, jos se ei katso asiaa molempien osapuolten kannalta. Itse toki tein sen vaikeaksi, mutta siitä huolimatta tässä et puolueettomuuteen kyennyt.

Helppo sitä on huudella, että itsellesi saa huikata sivusta, kun ei ole tilanne päällä. Osoittaa myös heikkoa tilannetajua puuttua asiaan tällä tavoin, koska se vain pitkittää tilanteen rauhoittumista.
 

Old referee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, tuomarit
Kyllähän JYPin tulosyksiköiden täytyisi olla täydessä tikissä tässä sarjassa jos jatkoon aiotaan mennä. Aiemmin jo pohdiskelin tuota pelien määrää ja CHL-rasitusta, en kyllä ajatellut että se vielä tässä vaiheessa iskisi enkä kyllä usko että näin on. Puolentoista viikon tauko oli ennen tätä sarjaa.

Sanoisin kliseisesti että joukkueiden suoritustasot ovat sen verran lähellä toisiaan että maalivahtipelin on JYPin saatava vastustajan tasolle tai tulee noutaja. HIFK:n veskareille ei ole mennyt yhtään helppoa tässä sarjassa, JYPille laskisin kuitenkin kolme livahtaneen.

EDIT: Miten on mahdollista että viestini kirjoittaja on palstan mukaan "Old Referee", se on oikeasti opelix. Kyllä on palstakin sekaisin.
 

Corvus corax

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LA Kuninkaat, John Tortorella
Olkinuora tasolle Game2 ja matka kohti mestaruutta jatkuu.
Jos suoritus asettuu tasolle Game 3-4 niin välieräMarkosta tulee puolivälieräMarko.

Uskon että Olkinuora/koko Joukkue kokoaa eilisestä itsensä ja tämä sarja menee 4-2 JYPille.
 

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jaahas, nyt kun pahasti näyttää, että Jyp lähtee kesälomalle jo torstaina, niin palstan asiantuntevat kirjoittelijat, kuten Vili huli ja nelfor voisivat haudata piikittelykirveensä ja pistää kauden pakettiin analyyseillään. Kai vikaa oli muussakaan kuin Veltsussa :).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös