Tyhjennysmyynnit ja siirtotakarajan vahvistukset 2017–2018

  • 159 826
  • 526

sinikettu

Jäsen
Siinä olet kyllä oikeassa, että melkoisen hikisiä ne karsinnat aikanaan usein oli. Olin itse parissa matsissa paikan päällä kun Ässät ja Sport tappeli Liigapaikasta, ja kyllähän siellä hallissa monella tuskanhiki oli. Jopa mulla, vaikken varsinaisesti edes kummankaan puolella ollut. Oli ne karkeasti arvioiden kymmenisen kertaa mielenkiintoisempia kuin yksikään Kärppien finaalipeli koskaan.
Arvasin, että rupujengeistä tulee kohtaa piipertäjiä tänne ketjuun. Tähän pieni hymiö.

Karsinnat voisi palauttaa, jos liigasysteemit laitettaisiin järkevälle ja kestävälle pohjalle karsintojen suhteen. 15 joukkueen sarjalla karsinnat ovat pelkkää typeryyttä ja itsensä ampumista jalkaan. Karsinnat ja kilpailullisuus voisi toimia jos ja vain jos joukkuemäärä laskettaisiin 10-12 kappaleeseen. 12 joukkueen sarjakin olisi aika suuri verrattuna siihen, mitä heikoimpien joukkueiden taso nykyään Liigassa on ja kuinka nopeasti mestiksessä resurssit humahtaisiva murto-osaan nykyisestä tippumisen johdosta. Ehkä se kuuluisa 10+10 malli voisi toimia, jos ja vain jos mestis saataisiin taloudellisesti ja pelillisestä suosta ylös nostettua, eikä sinne tippuminen romahduttaisi koko organisaation toimintaa hyvin lyhyessä ajassa. Pelkkä joukkueiden pullauttaminen mestikseen ja karsintojen palautus ei taitane olla järin hyvä keino palauttamaan mestiksen tasoa ja taloudellisiä tekijöitä ylöspäin. Siihen tarvittaneen vähän enemmän keinoja ja työtä.

Kehittäkää sopiva järjestelmä, joka perustuu taloudellisiin reaaliteetteihin mestiksessä ja Liigassa, niin olen bandwagonissa karsintojen suhteen. Siihen saakka katselen mielelläni tyhjennysmyyntejä kärkijoukkueisiin.
 

Derksen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Lippo
Mieluummin kattelen vahvistuneita kärkijoukkueita pudotuspeleissä, kun hikisiä karsintasarjoja
Hieman ehkä tuollainen säännöllisen kärkijoukkueen kannattajan näkemys :) Itsekin voi olla tyytyväinen, että pääsääntöisesti oman joukkueen osalta jännitettävää riittää pitkälle kevääseen. Mutta luulisin, etteivät ne sarjataulukon toisenkaan pään joukkueiden kannattajat panisi pahakseen, jos kauden huipennuksen aikoihin olisi vielä jännittäviä hetkiä seurattavaksi. Pesäpallon puolelta on omakohtainen kokemus viime kaudelta, jonka loppu Lipon osalta oli todella mielenkiintoinen seurattava, vaikka joukkue olikin niitä sarjan huonoimpia ja joutui aina karsintoihin asti. Mutta hieman offtopiciksi meni nyt tähän ketjuun.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En nyt ihan varmaksi menisi sanomaan, että kun esim. tämän kauden Jukurit, KooKoo tai Sport myy pari parasta pelaajaansa, niin olisivat selkeitä suosikkeja Mestiksen kärkeä vastaan. Ei Mestiksessä mitään ihmeellisiä nippuja ole tällä kaudella, mutta eipä ole esim. Jukuritkaan tai Sport. Niiden nimilistaa kun nyt katselee, niin eipä sitä paljon Mestis-porukoista erota...

Jukurit, Sport ja KooKoo ovat kaikki kuitenkin onnistuneet voittamaan tälläkin kaudella mm. HIFK:n. Ja kyllä voin sanoa, että kyllä mestiksen kärjen ja liigan häntäpään tasoero on valtava. Voin sanoa tämän vuosikausien mestiksen seurannan kokemuksella. Ei yhdestäkään mestisjoukkueesta olisi uhkaa liigajoukkueelle. Yleensä kun näitä mestiksen pistepörssin kärkinimiä siirtyy liigaan ovat he liigassa täysin turisteja. Harvat mestiksen pistepörssin kärkinimet nousevat kovinkaan korkealle tasolle liigassa.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oma ehdotukseni onkin, että tutkitaan Ruotsin malli hyvin tarkkaan ja mietitään toimisiko se täällä. Jos ei niin luodaan oma malli, sillä nykyinen tyhjennysmyynteineen ja lopun merkityksettömine peleineen on välillä vähän perseestä.

Voi kuule kyllä tätä on ehdotettu jo monen monta kertaa. KooKoossa ehdotettiin Ruotsin mallia jo vuonna 2005 ja seuraavan kerran asiaa yritettiin 2011 ja vielä 2015. Eipä herättänyt silloin minkäänlaista kiinnostusta silloisissa liigajoukkueissa. Eli kyllä tuota on yritetty jo KooKoonkin toimesta yli 10 vuotta. Ei tule menemään enää läpi kun ei mennyt silloinkaan kun mestis oli nykyistä huomattavasti kovempitasoisempi sarja.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ei ehkä niin, mutta nykyinen Liiga auki ja 12 joukkueen sarjaksi. Tuosta, kun vaikka HPK, Sport ja KooKoo putoavat Mestikseen niin luulisin halua olevan nopeasti takaisinkin.
...
Varmasti olisi halua, mutta olisiko varaa? Mestiksessä ei onnistunut vuosien yrityksestä huolimatta KooKoon, Sportin tai Jukureiden haalia kasaan sellaista pelaajabudjettia että niillä olisi karsinnoista läpi menty, saati jos huomioidaan että samalla pitäisi rakentaa organisaatio liigakelpoiseksi. Sarjatason nousu onnistui lopulta pelkällä liigakelpoisen organisaation rakentamisella (tähän lasken mukaan fasiliteetit yms). Jos sarja nyt supistettaisiin siihen kahteentoista ja nousuperusteeksi pelkkä karsinnoissa pärjääminenkin, epäilen että yhdeltäkään nykyiseltä liigaorganisaatiolta ei nousu onnistuisi heittämällä paitsi tekemällä sillä pakollisella mestiskaudella muutaman miljoonan persnettoa ja peluuttamalla käytännössä liigatiimiä mestiksessä (mikä toki mahdollistaisi kaikkien ennätysten rikkomisen parilla kertaluokalla tai vaihtoehtoisesti kaikkien aikojen flopin jos täysin ylivoimainen tiimi ei saisikaan hommaa kulkemaan). Divariin voi olla myös hankala saada niitä liigakelpoisia (saatika hyviä liigakelpoisia) pelaajia ainakaan samalla liksalla, johtuen siitä että joutuisivat pelaamaan ns. tutkan alla yhden ylimääräisen kauden (toki pitkän linjan liigajyrälle aika sama jos portit isompiin sarjoihin joka tapauksessa käytännössä kiinni). Jos sarjanousukriteereihin yhdistettäisiin karsintasarjassa pärjäämisen lisäksi tolkullinen taloudenpito (esim voitokas tai vähintään nollatulos), olisi nousu sen tien mahdotonta.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Suora putoaminen takaisin. Kaksi huonointa Mestikseen ja pari paikkaa jakoon ihan varmuuden vuoksi karsintojen kautta. Jo alkaa jänskättää loppukaudesta.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Suora putoaminen takaisin. Kaksi huonointa Mestikseen ja pari paikkaa jakoon ihan varmuuden vuoksi karsintojen kautta. Jo alkaa jänskättää loppukaudesta.

Mitenkäs tämmöisessä tapauksessa hoidetaan liigalisenssi. Ns. vanhat liigaseurathan eivät ilmeisesti ole siitä mitään maksaneet, mutta Sport, KooKoo ja Jukurit maksoivat ja maksavat pelkästään liigalisenssistä 1,8 miljoonaa euroa. Jos vaikka Sport putoasi mestikseen ja Keuruun Pallo tai Lempäälän Kisa nousisivat liigaan niin maksaisiko KeuPa tai LeKi Vaasan Sportille tuon 1,8 miljoonaa euroa?
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Täällä moni tuo esille, kuinka se olisi kannattajalle huikeaa aikaa, kun joutuisi jännittämään karsintoihin joutumista ja mahdollista karsimista. Ilves karsi kolme kertaa neljänä vuotena, kertaakaan ei oikeastaan kiinnostanut, koska etukäteen oli jo "varmaa", että Ilves voittaa. Vaikka silloin Liiga oli avoin ja suuret nimet kuten Sport, Jukurit ja KooKoo pelasivat Mestiksessä. Kuinka moni näistä kommentoijista on edes joutunut seuraamaan oman joukkueensa karsimista?
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En nyt nopeasti löytänyt uutista, mutta ainakin jonkun seuran oli kaupunki joutunut pelastamaan. Ja tuskimpa yhdelläkään Allsvenskan-joukkueella on realistisia mahdollisuuksia nousta SHL:n sen jälkeen, kun uusi TV-sopimus astuu voimaan.

Tääläkin pystyisi varmaan tuota tuloeroa kaventamaan järkevämmäksi kun ruotsissa jos mestis olisi otettu neuvotteluihin mukaan mediasopimuksessa, mutta vähän näyttäisi ettei juurikaan halua sitä kehittää ole tässä rinnalla ja tietenkään sillä ei ole juurikaan markkina-arvoa toisin kun Ruotsissa taidettiin nyt saada Allsvenska melkein ilmaiseksi kaupanpäälle siihen nähden kuinka markkina-arvoisia joukkueita mukana on. Ainoa keino melkein kuitenkin on yhdistää sopimukset muuten ei järkevää systeemiä tulonjakoon ja esim. mahdollisuus avustuksiin tippuvalle jengille.

Mitä tulee siirtorajaan näkisin että joku 15.1 voisi olla aika hyvä siirtoraja, antaa mahdollisuuden tehdä tyhjennysmyyntejä, mutta nykyistä harvempi sitä tekisi ja ei ehkä niin imagoa alentava tapahtuma olisi kun nyt kun kaikki sitä tekee.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Täällä moni tuo esille, kuinka se olisi kannattajalle huikeaa aikaa, kun joutuisi jännittämään karsintoihin joutumista ja mahdollista karsimista. Ilves karsi kolme kertaa neljänä vuotena, kertaakaan ei oikeastaan kiinnostanut, koska etukäteen oli jo "varmaa", että Ilves voittaa. Vaikka silloin Liiga oli avoin ja suuret nimet kuten Sport, Jukurit ja KooKoo pelasivat Mestiksessä. Kuinka moni näistä kommentoijista on edes joutunut seuraamaan oman joukkueensa karsimista?

Omasta kokemuksestani voin sanoa, että kolmet oman joukkueen karsinnat olen kokenut ja eivät ole kivoja kokemuksia. Suorastaan ihan syvältä. Varsinkin kevään 2009 karsinnat Ässät-Sport ovat jättäneet elinikäisen muistijäljen, eikä nyt puhuta iloisista muistoista. Vaikka sarja lopulta nihkeiden vaiheiden jälkeen päättyi Ässien voittoon, niin iloa tuotti vain sen seitsemännen pelin voittaminen ja liigapaikan säilyttäminen. Ei todellakaan otteluiden seuraaminen, koska karsintojen häviäminen olisi johtanut todennäköisesti Ässien toiminnan totaaliseen alasajoon. Panokset olivat ihan maksimaalisen kovat.

Muistan vieläkin, kun seurasin Vaasassa pelattua kuudetta karsintapeliä totaalisen stressireaktion partaalla. Yksi laukaus olisi voinut muuttaa Ässien koko tulevien vuosien tapahtumat. Ei olisi tullut runkosarjan kakkossijaa tai vuoden 2013 mestaruutta. Mutta toisaalta, tällaistahan urheilu parhaimmillaan on. Ja onhan se vuoden 2009 häviäjä eli Sport nykyään liigassa.
 

senilix

Jäsen
Mitenkäs tämmöisessä tapauksessa hoidetaan liigalisenssi. Ns. vanhat liigaseurathan eivät ilmeisesti ole siitä mitään maksaneet, mutta Sport, KooKoo ja Jukurit maksoivat ja maksavat pelkästään liigalisenssistä 1,8 miljoonaa euroa. Jos vaikka Sport putoasi mestikseen ja Keuruun Pallo tai Lempäälän Kisa nousisivat liigaan niin maksaisiko KeuPa tai LeKi Vaasan Sportille tuon 1,8 miljoonaa euroa?
Liigalisenssistä ei kukaan ole maksanut mitään. Taas sekoitetaan onnellisesti lisenssi ja osake.
Tarkennetaan nyt vielä. Liiga on osakeyhtiö, jonka omistavat liigaseurat. "Vanhat" liigaseurat perustivat osakeyhtiön ja perustettaessa he merkitsivät osakkeet, joista maksoivat jotakin perustetulle yhtiölle. Tästä muodostui Liigan oma pääoma. Kyllä he jotakin ovat maksaneet. en tiedä, miten paljon.

Liigalisenssi myönnetään vuodeksi kerrallaan, jos hakija täyttää vaadittavat ehdot.

Liigaosake näkyy seuran taseessa, jollakin isompana, jollakin toisella pienempänä summana. Nykyään tällä summalla ei ole mitään yhteyttä siihen, mitä "vanha" seura on aikanaan siihen sijoittanut tai sen todelliseen arvoon.

Liigalisenssi ei näy kirjanpidossa, sitä ei voi ostaa, omistaa, siirtää eikä myydä.

Eikös tuo ruotsalainen kunnan pelastama porukka ollut Leksand?
 
Viimeksi muokattu:

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mitenkäs tämmöisessä tapauksessa hoidetaan liigalisenssi. Ns. vanhat liigaseurathan eivät ilmeisesti ole siitä mitään maksaneet, mutta Sport, KooKoo ja Jukurit maksoivat ja maksavat pelkästään liigalisenssistä 1,8 miljoonaa euroa. Jos vaikka Sport putoasi mestikseen ja Keuruun Pallo tai Lempäälän Kisa nousisivat liigaan niin maksaisiko KeuPa tai LeKi Vaasan Sportille tuon 1,8 miljoonaa euroa?
Kuten edellä todettiin. lisenssi on eri asia, ja se myönnetään olosuhteiden ym. perusteella.

Nousevan seuran pitäisi kaiken järjen mukaan ostaa putoavan osake. Ja hinta totta kai pitäisi määrätä markkinalähtöisesti. Se taas, mitä kukin liigaseura on osakkeestaan maksanut riippuu tietysti suuresti siitä, milloin se on hankittu ja millaisia tuloja sen omistaminen silloin toi mukanaan. SM-liigan "O4" seurat lienevät saaneet omansa halvimmalla yhtiön perustamisen yhteydessä. Muutaman ensimmäisen vuosikymmenen käytännöistä minulla ei ole tietoa, mutta olettaisin hinnan olleen melko nimellinen tv-sopimuksen ja koko liigan sponsorisopimusten olemattomuuden/pienuuden vuoksi. KalPa kyllä noustessaan maksoi osakkeestaan muistaakseni jo reilusti kuusinumeroisen summan. Toki vähemmän kuin tuoreimmat nousijat, mutta toisaalta tv-sopimuskin oli siihen aikaan kuitenkin pienempi.
 

senilix

Jäsen
SM-liiga perustettiin vuonna 1975, mutta ilmeisesti ei heti osakeyhtiöksi?
Perustettiinko osakeyhtiö vasta vuonna 2000?
 

ath_lon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Osakeyhtiö on perustettu 1.7.2000. Nykyinen nimi tuli käyttöön kaksi vuotta myöhemmin. Osakepääoma on 235 452 e ja osakkeita 13 kpl. Yhden osakkeen nimellisarvo on 16 818 euroa.
Lähde Kauppalehti
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Liigalisenssistä ei kukaan ole maksanut mitään. Taas sekoitetaan onnellisesti lisenssi ja osake.

Tiedän kyllä liigalisenssin ja osakkeen eron ja tiedät varmaan mitä tarkoitin kysymykselläni. Käytin nyt vain tuosta väärää termiä, kuten YLE Urheilukin. Tai oikeastaan YLE Urheilu mainitsee ensin, että KooKoo maksaa liigalisenssistään 1,8 miljoonaa euroa ja jatkaa seuraavassa lauseessa, että KooKoon on maksettava liigaosakkeesta 360 000 euroa vuodessa elokuuhun 2020 mennessä.

Korjataan nyt sitten kysymys oikeaan muotoon:

Mitenkäs tämmöisessä tapauksessa hoidetaan liigaosake. Ns. vanhat liigaseurathan eivät ilmeisesti ole siitä mitään maksaneet, mutta Sport, KooKoo ja Jukurit maksoivat ja maksavat pelkästään liigan osakkeesta 1,8 miljoonaa euroa. Jos vaikka Sport putoasi mestikseen ja Keuruun Pallo tai Lempäälän Kisa nousisivat liigaan niin maksaisiko KeuPa tai LeKi Vaasan Sportille tuon 1,8 miljoonaa euroa?

Onko nyt mielestänne realistista, että vaikkapa KeuPalta tai LeKiltä löytyisi rahaa lunastaa tuo liigaosake?

Minun puolestani liigaan nosukoon vaikka Kyröskosken Pärske, jos tällä saadaan liigan tasoa nostettua ja KyrPä pystyy tuon osakkeen lunastamaan.
 

MurhaaMenoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo ja JokiPo sekä HyväPeli
En tiedä, koska en ole lukenut koko ketua että onko täällä jo otettu seuraavia näkökohtia huomioon:

Niiden seurojen, jotka hankkivat tyhjennysmyyviltä seuroilta huippupelaajat loppukaudesta tulee ehdottomasti kannattaa näitä myyntejä. Saadaan kohtuuhintaan jo näyttöjä antaneita pelaajia pudotuspeleihin. Myös näiden joukkueiden kannattajien tulee olla iloisia hankintamahdollisuuksista.

Tyhjennysmyyvien seurojen kannattajien tulee ehdottomasti ymmärtää joukkueensa toiminta kokonaisedun näkökulmasta. Etenkin tulee olla oman joukkueen takana kun puhutaan oman joukkueen myynneistä ja ymmärtää ne taloudellisesti kannattavina. Vaikka oma joukkue myykin, kannattajan on oltava kriittinen toisten joukkueiden myyntiin.

Niiden kannattajien, joiden joukkueet eivät voi hyötyä tyhjennysmyynneistä on oltava erittäin kriittisiä tätä ilmiötä kohtaan. Moni joukkuehan vain häviää kun sillä ei ole varaa hankkia "markkinoilta" näitä koeteltuja helmiä vaan ne valuvat pahojen vastustajien käsiin.

Ne kannattaja, joiden joukkueet, saavat runkosarjan lopussa etua pelatessaan tyhjennettyjä joukkueita ovat tietenkin iloisia ja ne joilla ei näitä tyhjiä vastustajia enää ole ovat katkeria.

Minun puolestani liigaan nosukoon vaikka Kyröskosken Pärske, jos tällä saadaan liigan tasoa nostettua ja KyrPä pystyy tuon osakkeen lunastamaan.

Tähän väliin pieni kevennys: Meillä oli aikoinaan kaukalopallojoukkue KymenRannanPalloÄssät. Valitettavasti emme saaneet pelata tuolla joukkueella otteluakaan. Tiedä sitten miksi. Supistimme nimen KymenPalloÄssät ja saimme peliluvan.

Vielä tästä tyhjäsymyynnistä: Asiahan on ihan vain miltä kantilta ja mistä päin Suomea katsoo. Suljettu sarja on syy ja myynnit seuraus. Näitä ei voi erottaa. Sarjajärjestelmästä täällä on kirjoitettu luultavasti miljardeja merkkejä ja lisää on tulossa. Harmillista kyllä me emme voi äänestää sarjajärjestelmästä. Mutta valitkaamme silti puolemme ja olkaamme loogisia sen puolustamisessa. Minä ainakin ymmärrän syitä kaikkiin näkökulmin.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Jos vaikka Sport putoasi mestikseen ja Keuruun Pallo tai Lempäälän Kisa nousisivat liigaan niin maksaisiko KeuPa tai LeKi Vaasan Sportille tuon 1,8 miljoonaa euroa?

Minun puolestani liigaan nosukoon vaikka Kyröskosken Pärske, jos tällä saadaan liigan tasoa nostettua ja KyrPä pystyy tuon osakkeen lunastamaan.
Eikö osakkeesta makseta sen käypä arvo, mikä ei välttämättä ole sama kuin myyjän osakkeesta maksama hinta. Mikä muuten oli Bluesin omistaman liigaosakkeen arvo seuran mentyä konkurssiin?
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Eikö osakkeesta makseta sen käypä arvo, mikä ei välttämättä ole sama kuin myyjän osakkeesta maksama hinta.

Niin ja nyt kun liiga ei ole pörssiyhtiö niin kuka tai mikä taho määrittää tuon osakkeen hinnan. Veikkaan, että liigaosakkeen hinnan määrä liigan omistajat, kuten Sportin, KooKoon ja Jukureiden kohdalla, joten ei tuo hinta näin ollen tulevaisuudessa tule ainakaan nykyistä halvempi olemaan.
 

Doug93

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Idänpään Toive, Romford Raiders
Liigalisenssistä ei kukaan ole maksanut mitään. Taas sekoitetaan onnellisesti lisenssi ja osake.
Tarkennetaan nyt vielä. Liiga on osakeyhtiö, jonka omistavat liigaseurat. "Vanhat" liigaseurat perustivat osakeyhtiön ja perustettaessa he merkitsivät osakkeet, joista maksoivat jotakin perustetulle yhtiölle. Tästä muodostui Liigan oma pääoma. Kyllä he jotakin ovat maksaneet. en tiedä, miten paljon.

Liigalisenssi myönnetään vuodeksi kerrallaan, jos hakija täyttää vaadittavat ehdot.

Liigaosake näkyy seuran taseessa, jollakin isompana, jollakin toisella pienempänä summana. Nykyään tällä summalla ei ole mitään yhteyttä siihen, mitä "vanha" seura on aikanaan siihen sijoittanut tai sen todelliseen arvoon.

Liigalisenssi ei näy kirjanpidossa, sitä ei voi ostaa, omistaa, siirtää eikä myydä.

Eikös tuo ruotsalainen kunnan pelastama porukka ollut Leksand?
Hyvä esimerkki siitä, miten voi huutaa ja mesota, vaikka ei ole hajuakaan asioista.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eikö osakkeesta makseta sen käypä arvo, mikä ei välttämättä ole sama kuin myyjän osakkeesta maksama hinta. Mikä muuten oli Bluesin omistaman liigaosakkeen arvo seuran mentyä konkurssiin?
Taisi olla käytännössä arvoton kun oli Bluesille korvamerkitty tai näin ainakin muistelen. Toki tuon olisi mielellään joku nousijajoukkueista ostanut (sitä 1,8 miljoonaa edullisemmin) jos tuolla olisi saanut oikeuden Liigassa pelaamiseen. Toisaalta summa (oli se sitten lopulta mikä tahansa) olisi todennäköisesti pitänyt maksaa kerralla, tai ainakin huomattavasti tuota nykyistä 6 vuoden maksuaikataulua joutuisammin jotta konkurssipesä olisi saanut pääomaa velkoihin.
 

Krepo

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Málaga CF
Täällä moni tuo esille, kuinka se olisi kannattajalle huikeaa aikaa, kun joutuisi jännittämään karsintoihin joutumista ja mahdollista karsimista. Ilves karsi kolme kertaa neljänä vuotena, kertaakaan ei oikeastaan kiinnostanut, koska etukäteen oli jo "varmaa", että Ilves voittaa. Vaikka silloin Liiga oli avoin ja suuret nimet kuten Sport, Jukurit ja KooKoo pelasivat Mestiksessä. Kuinka moni näistä kommentoijista on edes joutunut seuraamaan oman joukkueensa karsimista?

Mie olen nähnyt ne ajat, kun SaiPa nousi liigaan, putosi, ja pelaili Fazerliigassa. Ennen nousua yritettiin oikeasti nousta liigaan, mutta silloin Jukka Tammen johtama Ilves oli liian kova. Seuraavana kautena, ei muistaakseni ollut edes nousu tavoittena, mutta heikohkosta runkosarjasijoituksesta huolimatta Lappeessa juhlittiin nousua TuToa vastaan. Vaikka teini olin tuohon aikaan, niin mahtavia kokemuksia olivat nuo.

Itse olen ollut jo pitkään, ja tulen olemaan 12 joukkueen liigan kannalla. Ymmärrän hyvin, että kannatamani joukkue on yksi niistä, joista lähdetään karsimaan, mutta miun mielestä taso ei vain yksin kertaisesti riitä nykyisenkaltaiseen liigaan.

Haluaisin protestoida systeemiä vastaan, mutta enpä voi olla poissakaan kisapuistosta kun SaiPa pelaa. Paskaa intohimotonta kiekkoa vailla oikeaa tavoitetta, kun ei voi tippua, ja pikkuseuralta riisutaan melko kivasti menestysmahdollisuudet, kun isot voivat tankata loppukaudesta kelkasta jääneiden parhaimmiston.

Ihan hemmetin hienoa on se, että kun olet tarpeeksi hyvä pelaaja, niin ihan hiton sama missä kautesi pelaat, kun viisi kierrosta ennen runkosarjan loppua voit siirtyä pleijarijoukkueeseen, ja pelaamaan mestaruudesta! Kunnioitus, onko sitä enään?
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Taisi olla käytännössä arvoton kun oli Bluesille korvamerkitty tai näin ainakin muistelen. Toki tuon olisi mielellään joku nousijajoukkueista ostanut (sitä 1,8 miljoonaa edullisemmin) jos tuolla olisi saanut oikeuden Liigassa pelaamiseen. Toisaalta summa (oli se sitten lopulta mikä tahansa) olisi todennäköisesti pitänyt maksaa kerralla, tai ainakin huomattavasti tuota nykyistä 6 vuoden maksuaikataulua joutuisammin jotta konkurssipesä olisi saanut pääomaa velkoihin.
Muut liigaseurat lunastivat Bluesin osakkeen 300k€:lla. Tämän rahan turvin Blues pystyi pelaamaan kauden loppuun. Nykyisillä liigajoukkueilla on hallussaan siis oman osakkeensa lisäksi ex-Blues osakkeesta 1/15 osa jokaisella.
 

HUMPPAJUGEND

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uus-Lavolan Peli-Pojat
Muut liigaseurat lunastivat Bluesin osakkeen 300k€:lla. Tämän rahan turvin Blues pystyi pelaamaan kauden loppuun. Nykyisillä liigajoukkueilla on hallussaan siis oman osakkeensa lisäksi ex-Blues osakkeesta 1/15 osa jokaisella.
Mistä tämä informaatio? En muista missään aikaisemmin törmänneeni.

Ketjun otsikkoon sen verran, että mahtaakohan Teemu Suhonen olla liikahtamassa Mikkelistä? Taitaa olla näillä siirtomarkkinoilla isoimpia kaloja etenkin, jos vertaillaan sellaisia kavereita, joiden soppari loppuu tähän kevääseen.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Muut liigaseurat lunastivat Bluesin osakkeen 300k€:lla. Tämän rahan turvin Blues pystyi pelaamaan kauden loppuun. Nykyisillä liigajoukkueilla on hallussaan siis oman osakkeensa lisäksi ex-Blues osakkeesta 1/15 osa jokaisella.
Mites Jukurit kun ei ollut tuolloin vielä liigaseura? Entä kenellä on Jokerien osake? Myikö Blues siis osakkeen kesken kauden vaikka oli silloin vielä pyrkimässä saneeraukseen ja ainakin jollain tasolla aikomuksena oli jatkaa liigassa?
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mistä tämä informaatio? En muista missään aikaisemmin törmänneeni.
Esimerkiksi Ässien tasekirjan sivulta 7(liite 5.1) löytyy maininta tuosta liigaosakkeen osuudesta hankintahintoineen.

Myikö Blues siis osakkeen kesken kauden vaikka oli silloin vielä pyrkimässä saneeraukseen ja ainakin jollain tasolla aikomuksena oli jatkaa liigassa?

En tiedä yksityiskohdista miten käytännössä on tapahtumat menneet. Olisiko ollut siinä kohtaa laina muilta osakkailta, jonka vakuudeksi antoi liigaosakkeensa, joka sitten jäi muille liigaosakkaille?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös