Tobias Salmelainen IFK:n urheilujohtajana

  • 1 366 545
  • 8 108

Oliko valinta sopiva?

  • Kyllä

    Ääniä: 115 44,4%
  • Ei

    Ääniä: 37 14,3%
  • En osaa sanoa

    Ääniä: 107 41,3%

  • Äänestäjiä
    259
  • Poll closed .
Ei voi vetää ainakaan huonommin kuin Nybari. Hyvä valinta.

No ei tuolla perusteella vielä hyväksi valinnaksi pääse. Toivottavasti IFK:ssa ei tyydytä siihen, että kunhan olet parempi kuin edeltäjäsi, niin kaikki on hienosti.

Varsin rohkea valinta ja siitä peukkua ylös. Tai no iän puolesta rohkea. Kuitenkin tulee jos ei nyt sisäpiiristä, niin varsin läheltä kuitenkin ja siitä peukkua alas. Antaa ajan näyttää.
 

Stigu

Jäsen
No voi perse, onpas ristiriitaiset fiilikset kaverista. Pannaan nyt sitten miinukset ja plussat:

Miinukset
- Harjoittelija. Kuinka monta kertaa IFK:n valmentajana on nähty harjoittelija? Nyt me saadaan UTJ:ksi uusi harjoittelija
- liian lähellä IFK:n Country Clubia. Buffalon kautta Tobias on pelottavan lähellä Dinoja
- huuhaa-tutkintoja
- poikanen

Plussat:
- nuori, toivottavasti nälkäinen ja kunnianhimoinen
- ei ollut se "helpoin" valinta kuitenkaan (Kölli/Kautonen, ym)
- jos oli oikeasti Stubbin suosikki, niin tämä on ylivoimaisesti isoin argumentti Tobiaksen valinnan puolesta

Katsotaan. Toivottavasti kaverilla on noin 2-3:n vuoden seuranta-aika, minkä jälkeen IFK tekee tarvittavat johtopäätökset.
 

Dragan Dabic

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muotoilin asian huonosti. Nykyjohtajan on keskusteltava, mutta myös tiukan paikan tullen pidettävä kiinni visiostaan ja tarvittaessa lyötävä nyrkkiä pöytään. Löytyykö Salmelaiselta tätä ominaisuutta vai haluaako hän keskustella ja kuunnella muiden mielipiteitä liiallisuuksiin asti?

Nyt puhutaan samaa kieltä ja tämä on yksi uhka. UTJ:ltä vaaditaan paitsi se modernin ajan keskusteleva ja muita kunnioittava ja osallistava johtajuus, mutta samalla pitää olla tarkka sen suhteen että laiva menee just siihen suuntaa mihin pitää, ja veneen keikuttelijoita kohtaan pitää olla helvetin kova ja ilkeä. Kaikki jotka eivät sitoudu 100% yhdessä sovittuihin pelisääntöihin potkitaan välittömästi pois haukkujen kanssa. Pikkuhiljaa se kulttuuri siitä sitten muuttuu. Jää nähtäväksi onko Tobiaksella ns. munaa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ilman muuta iso yllätys uudeksi urheilujohtajaksi, kova ja hieno paikka nuorelle kundille hypätä isoon pestiin ja avoimin mielin tämä pitää ottaa vastaan.

Toivottavasti Tobias tekee hyvää duunia.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Kekäläisen kehut voivat toki olla myös pelkkää sanahelinää, mutta jotenkin en tätä usko. Mikäli Tobyllä oli Stubbinkin tuki takanaan, niin fiilikset muuttuvat varovaisen positiivisista erittäin positiivisiksi. Nuori ja nälkäinen, ja aivan varmasti agenttina tietää, ketkä ovat IFK:n pelipaidan arvoisia JA kuinka paljon heille saa maksaa.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Stubb siis Twitterissä aika voimakkaastikin puolesta: "När energiska och hockey-kunniga Tobias Salmelainen tar över som sportchef hos IFK vågar man, äntligen, tro på en ljusare framtid för laget"
 

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No voi perse, onpas ristiriitaiset fiilikset kaverista. Pannaan nyt sitten miinukset ja plussat:

Miinukset
- Harjoittelija. Kuinka monta kertaa IFK:n valmentajana on nähty harjoittelija? Nyt me saadaan UTJ:ksi uusi harjoittelija
- liian lähellä IFK:n Country Clubia. Buffalon kautta Tobias on pelottavan lähellä Dinoja
- huuhaa-tutkintoja
- poikanen

Plussat:
- nuori, toivottavasti nälkäinen ja kunnianhimoinen
- ei ollut se "helpoin" valinta kuitenkaan (Kölli/Kautonen, ym)
- jos oli oikeasti Stubbin suosikki, niin tämä on ylivoimaisesti isoin argumentti Tobiaksen valinnan puolesta

Katsotaan. Toivottavasti kaverilla on noin 2-3:n vuoden seuranta-aika, minkä jälkeen IFK tekee tarvittavat johtopäätökset.

Hyvin samankaltaiset fiilikset, mutta kaikenkaikkiaan kääntyy reilusti positiivisen puolelle. Edellisen kerran meillä oli utj:na huippuammattilainen, kun palkattiin rohkeasti juurikin ns. harjoittelija. Jos sekä Kekäläinen itse että Stubb näkevät Tobiaksessa potentiaalia, pidän valintaa hyvänä ja nimenomaan kunnianhimoisena sen sijaan että olisi tyydytty johonkin keskinkertaiseen ammattilaiseen joka ei koskaan tule saamaan töitä Liigan ulkopuolelta.
 

TO41

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulokset per palkkakustannus -mittari muuttui varmasti aika paljon. Tobias lienee eilen hieraissut silmiään, kun oman allekirjoittamisen jälkeen on nähnyt edeltäjänsä moninkertaisen (veikkaus Tobiaksen palkasta) palkan.

Omassa näkemyksessäni UTJ:n pitää olla koko urheilutoimesta vastuullinen. Sparraava, mutta tukeva junioripäällikkö oikeana kätenä. Valmentajat voivat sparrata ja siten vaikuttaa, mutta peruslinjan pitää tulla UTJ:ltä. Katsokaa vaikka Dettmanin vetämää maajoukkuetoimintaa. Porukka on koolla harvoin, mutta vuosia junioreista asti töstetyn pelitavan myötä uudet nuoret lahjakkuudet liittyvät melko vaivattomasti Susijengiin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Väärin valittu. Liian lähellä dinoja. Piiri pieni pyörii. Me ollaan hävitty seuraavat kymmenen kautta. Kaikille kenkää!

eiku...

Rohkea valinta ja itsekin kyllä yllätyin aluksi, mutta jos tosiaan Stubb ja Keklu ovat kehuneet Tobiasta, niin mikä ettei. Antaa kundin näyttää osaamistaan ja muistetaan, ettei Keklunkaan ensimmäinen kausi mennyt aivan nappiin. Muutaman tunnin asiaa sulateltuani mulla on kyllä ihan hyvät fiilikset tästä.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tulihan tämä valinta täysin puskista. Aika näyttää, mutta hyvä että saatiin nuori ja nälkäinen kaveri johtamaan urheilupuolta.
On kuitenkin jo kokemusta pelaaja agentin tehtävistä ja nuori kaveri ei ainakaan ole vielä kaavoihin kangistunut, ja tuo varmaan positiivista energiaa ja näkemyksiä HIFK:n urheilupuolen kehittämiseen ja ukkoutuneeseen johto organisaatioon.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Rohkea valinta, pakko todeta. Helppo ratkaisu olisi ollut ottaa rooliin joku Köllin tai Kautosen tyylinen "näytöt" omaava oma mies marionetiksi. Ei olisi paljoa tarvinnut eri sidosryhmille esitellä, puheissa olisi voitu viitata Suomen mestaruuksiin ja pitkiin uriin.

Toisaalta henkilökohtaisesti pidän juuri tällaisia valintoja erittäin suotavina. Tuoreet opit ja näkemykset eivät ainakaan haittaa toiminnan kehittämisessä. 2012-13 kauteen uransa päättänyt ja ekat potkut Liigassa 2005-06 vedellyt kaveri ei lähtökohtaisesti ole siinä tilanteessa, että alzheimerin runtelemien aivojen sopukoista tulisi ajatukset "wanhaan hyvään tapaan" ja mentaliteetti ei ole se, että "näin on aina tehty". Jos toimintaa halutaan modernisoida, pitää saada moderneja kavereja rakentamaan toimintaa. Ja suomalaisessa lätkäjohtamisessa on lähtökohtaisesti paljon modernisoitavaa isossakin kuvassa, ei pelkästään Nordiksella, Helsingissä tai Etelä-Suomessa.

Vaikka joku Kölli tai vastaava olisi ollut ns. helppo ratkaisu, näen Salmelaisella isomman upsiden. Jos taidot ja muna riittävät, niin en näkisi mahdottomuutena jotain Kekäläisen tyylistä urakehitystä. Samanlaisena "märkäkorvana" Kekäläinen päätyi johtamaan teillä paattia ja kokemattomuudesta huolimatta uudisti nopealla aikataululla aika pirun paljon. Jos tuolloin olisi Kekäläisen sijaan palkattu joku Mobergin uskollinen sylikoira, tuskin 1997-98 olisi teillä juhlittu. Toki Kekäläisen urakehitys on ollut suomalaisessa kiekkoilussa tyystin poikkeuksellinen, mutta toiminee hyvänä verrokkina mitä tulee potentiaalisen ja kaavoihin kangistumattoman uudistajan mahdollisuuksiin.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kun kuitenkin luet tätä niin onnea Tobbari, hieno pesti! Pää kylmänä, älä välitä haaskalinnuista joita väkisin HIFKin ollessa kyseessä ilmaantuu lähelle pelien mennessä huonosti.

Iso peukku valinnalle.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
HIFK ei pitäisi olla organisaatio, johon tullaan harjoittelemaan urheilutoimenjohtamista. Mutta ehkä tässä maksetaan hintaa katastrofaalisesta Nybondaksen aikakaudesta. Tobias tarvitsee joka tapauksessa aikaa ja vasta muutaman vuoden päästä nähdään oliko valinta oikea vai väärä. Tobiaksen jokeritaustalla ei ole merkitystä. Silloin Stadissa oli vielä aito ja terve paikalliskamppailu tilanne, josta ei jäänyt traumoja kenellekään. Tervetuloa Tobias! Toivottavasti onnistut tuomaan menestystä Stadin ainoalle jääkiekkojoukkueelle.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Olen erittäin tyytyväinen. Rohkea valinta. Aika tietysti vasta näyttää sen, että oliko valinta oikea vai väärä, mutta uskallan väittää, että vetää ainakin huomattavasti paremmin kuin edeltäjänsä.

Ei käynyt kyllä mielessäkään Salmelaisen nimi. Ja se on pelkästään hyvä asia. Näen nyt niin, että uusi aika on ihan oikeasti alkanut ja sitä vahvistaa entisestään se, että Valtanen kertoi Salmelaisen itse päättävän organisaationsa. Valmennus, pelaajat ja kaikki muut johtohenkilöt pl. tietysti toimari sun muut.

Stubb ja Kekäläinen (kaksi ylivoimaisesti kovinta kiekko-osaajaa tässä maassa) antoivat positiiviset signaalit ja uskon, ettei pelkästään kohteliaisuudesta. Kai ne muuten olisivat olleet vain hiljaa? Mitään velvoitettahan heillä ei ole IFK:n asioita kommentoida.

Salmelainen vaikuttaa hyvin kunnianhimoiselta nuorelta kaverilta ja jotenkin noista haastatteluista jäi kuva, että on tarvittaessa myös hyvin määrätietoinen ja pitää kiinni omasta linjastaan. "Valmennuksen kanssa tietysti keskustellaan, mitä pelaajia hankitaan, mutta minä päätän. Kaikissa pelaajahankinnoissa on mun leima ja minä olen siitä vastuussa".

Josko se saatana tästä?! Tervetuloa Tobias ja onnea hienoon, mutta vaativaan pestiin!
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
HIFK ei pitäisi olla organisaatio, johon tullaan harjoittelemaan urheilutoimenjohtamista. Mutta ehkä tässä maksetaan hintaa katastrofaalisesta Nybondaksen aikakaudesta. Tobias tarvitsee joka tapauksessa aikaa ja vasta muutaman vuoden päästä nähdään oliko valinta oikea vai väärä. Tobiaksen jokeritaustalla ei ole merkitystä. Silloin Stadissa oli vielä aito ja terve paikalliskamppailu tilanne, josta ei jäänyt traumoja kenellekään. Tervetuloa Tobias! Toivottavasti onnistut tuomaan menestystä Stadin ainoalle jääkiekkojoukkueelle.
Ei Suomessa ainakaan montaa nimeä löydy jotka olisivat varmuudella menestyjiä Hifkissä. Joku Jukka Holtarikin on jo 55 ja kehonkieli näyttää siltä että tuskin enää kovin innokkaasti halleja kiertää. Itse pidän siitä että nuori kaveri tulee puikkoihin.
 
Viimeksi muokattu:

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oma toiveeni oli, että tulee nuori ihminen sisäpiirin ulkopuolelta. Tobbari on nuori ja omaa takuuvarmasti toisenlaisia ihmissuhdetaitoja kuin viisikymppiset. En lue millään tavalla haitaksi sitäkään, että IFK on organisaationa tuttu. Osaa paremmin välttää sudenkuopat. Köh.
 

Guido77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, PHILLY
[QUOTE Mun mielestä hyvä et on Hifk taustaa koska "tietää mikä Hifk on ja mitä Hifk merkitsee stadilaisille ja muille Hifk henkisille".
Ei siihen hommaan ois voin "ex Jokeria" palkata. Mikä haloo siitä olisi tullut ? [/QUOTE]

Tämä on juuri ex-narri. Pelaajaprofiililtaan myös sellainen ettei kuuluisi tähän seuraan. Nyky IFKn tyyli kun on sopivasti narri taustaa...
 

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Mielestäni hyvä haku. Mahdollisuus näyttää taitonsa kovassa paikassa. Ainoa mikä itseä mietityttää on roolin vaihtuminen "myyjästä ostajaksi". Lähinnä tarkoitan, että hetki sitten pelaajalle vakuutettiin, että sopimuksen arvo on x-euroa vuosi ja nyt vakuutellaan samalle pelaajalle miksi arvo onkin -40% edellisestä. No, musta valkoista, mutta kuitenkin. Tietoa pöydän molemmin puolisesta pelaamisesta on, joten konkretisoituu varmasti, jos malttia piisaa vaan Dinoilla.
 

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK - FC Liverpool
Itse pidän siitä että nuori kaveri tulee puikkoihin.
Yksi UTJn tärkeimmistä ominaisuuksista on neuvottelukyky. Nuorella kaverilla auktoriteetti saattaa joutua koetukselle agenttien kanssa neuvotellessa. Toinen asia on se, että jos Tobias osoittautuu napakympiksi saa organisaatio tehdä tosissaan töitä pitääkseen hänet meillä niin pitkään, että nuoruudesta olisi hyötyä. Itäiset sotarikolliset voivat käydä Krimillä piknikillä hakemassa lisää pätäkkää ja ostaa hänet pasilaan, edistämään venäläistä kiekkoilua harlekiinojen riemuksi.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK ei pitäisi olla organisaatio, johon tullaan harjoittelemaan urheilutoimenjohtamista.
Minulle ei aukea nämä ”harjoittelija”-kommentit. Vaikka Salmelainen on nuori ja uransa alussa, niin tuollaiset kommentit on mielestäni verrattavissa siihen, että dumataan lahjakkaan junioripelaajan onnistumismahdollisuudet ”junnuttelulla” ja sillä, ettei ole kokemusta ja näyttöä miesten peleistä.

Itse olen todella positiivisin mielin tästä valinnasta ja uskon vakaasti, että tästä seuraa hyviä asioita.
 

Bafforosso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK parhaimmillaan
Minulta täysi tuki tähän valintaan.
Syyt:
- Virkistävä tuulahdus ja nuori positiivinen kaveri, jolla on kunnianhimoa, selvästikin tavoitteellisuutta ja halu menestyä. Avoin.
Toki aika näyttää.
- Ei kai kukaan voi sanoa, että voi juurikaan huonompaan suuntaan mennä.
- Kokemusta yhdestä tärkeimmistä eli scouttauksesta ja pelaaja-agenttina olemisesta.
Toki on toivottava, että osaa neuvotella ja tietää mihin kannattaa vetää rajat.
Salmelaisen klaanista se urheilussa heikoimmin menestynyt, mutta se ei tarkoita ettei voisi menestyä aktiiviuran ulkopuolella.
- Taitaa olla hyvät kontaktit edelliseen työnantajaansa, joka voi helpottaa työtä.
- Osaa varmasti kieliä ja omaa kontaktit eri suuntiin.
Let's wait and see!
Ensimmäiset tehtävät on nopeasti korjata tämän kauden joukkueen status niin, että meillä on kevätkaudella ykkössentteri ja ehjä pakisto (toinen järeä puolustava pakki, joka mielellään osaa laukoa).
Ensi kauden rakentaminen niin, että valtaosa joukkueesta ja varsinkin avainpelaajat ovat joukkueessa jo toukokuussa.
Joukkueen on oltava tasapainossa.
Tähän pystyvät monet pienemmän budjetin joukkueet ja hyvällä johtamisella myös HIFK.
Kiitokset Valtaselle!
Onnea Tobbelle!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös