TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 717
  • 3 873

Nick Neim

Jäsen
Sarjan suhteen on niin pirusti muistiaukkoja, niin mietin miksi tuo Gregor Clegane nyt onkaan mustikkapää?
Oberynin myrkyn takia, jolla oli siis siinä kaksintaistelussa aseessaan myrkkyä. Valitettavasta Oberynin kohtalosta huolimatta myös Mountain ehti kupsahtamaan (ehkä, tai jotain sen suuntaista ainakin) myrkyn takia kunnes Dr Frankenstein parsi hänet kasaan, joksikin eläväksi kuolleeksi tai vastaavaksi.

Sehän olisikin hauskaa, kun puolikuollut Mountain Night Kingin nähdessään loikkaisi "omiensa" puolelle.

Itse jaksosta taas sen verran, että viihdyin, joskin mitään älytöntä draamaa tai yllättävyyttä se ei tarjonnut. Valitettavasti joskus törmäsin netissä tähän R + L = J teoriaan, ja koko kausihan sitä on enteillyt, ja nythän sille saatiin "lopullinen" sinetti, joskin tuo äpärättömyyskin paljastettiin jo aikaisemmin tällä kaudella. Littlefingerin kohtalon tosiaan saattoi arvata, eikä mitään muutakaan yllättävää tosiaan tapahtunut. Jonin ja Danyn rutsauksenkin arvasi se sokeinkin katsoja jo pari jaksoa takaperin.

Se täytyy tosin sanoa, että muutama dialogi toimi erittäin hyvin, ja se on edelleen sarjan suurimpia vahvuuksia kuten jo joku totesi, vaikka muussa ollaankin tultu vauhdilla alas. Lena Headeystä pidän näyttelijänä todella paljon, ja esimerkiksi Cersein ja Tyrionin kohtaus oli näyttelyltään mielestäni ihan huipputasoa. Tai sitten sitä on jo hieman sokea asialle, kun on jo niin "sisällä" sarjassa.

Myös lohikäärmeistä joku aikaisemmin mainitsi ja ihmetteli paria turhaa kertaa, joissa tuhlattiin budjettia niihin. Hyvin helpolla unohtuu se, että tavallinen GoT tv-sarjaa seuraava henkilö ei välttämättä ole tutustunut lähdemateriaaliin lainkaan, vaan on fantasiasta kiinnostunut ja televisiota katsova tavallinen jenkki. Minäkään en tykkää, että niihin "tuhlataan" budjettia, mutta tietynlaista fanserviceä sekin. Ainakin omasta tuttavapiiristä muutama muija joka on aivan pöhkönä noihin lohikäärmeihin, enkä ihmettelisi, jos sama trendi olisi 15-25 vuotiailla sarjaa seuraavilla naisilla myös rapakon tuolla puolen. Tyhmää ja turhaa mun mielestä? Kyllä. Katsojia kosiskelevaa? Joo. Mutta naiset tykkäävät.
 
Viimeksi muokattu:

Hauntti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, TPS
Ihan asiallinen päätös kaudelle, vaikkei tosiaan suuria yllätyksiä ollutkaan tarjolla. Kutosjakson ihmepelastumisia ei onneksi oltu tähän jaksoon tungettu, ellei Tormund sitten tosiaan onnistunut loikkimaan tarpeeksi kauas muurilla. Winterfellin sekoilut saatiin vihdoin loppumaan, kuten moni muukin todennut olivat kauden ehdottomasti heikointa antia. Iso peukku Jaimelle, joka vihdoin tajusi jättää Cersein oman onnensa nojaan. Pakko myöntää, että nyrkkiä tuli vähän puristettua kun zombiritari miekkaansa jo tarttui.

Nyt sitten odotellaan taas se vuosi. Vähintään.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
No nyt oli paljon parempi jakso taas.
Isoin plussa kaikille Lannistereille. Hyvä että Tyrion oikeasti oli perheen puolella. Ensinnäkin, nuo hänen sotasuunnitelmansa olivat aivan pöljiä ja kun kyseessä kuitenkin on älykäs hahmo niin nuo juonikuviot eivät oikein tehneet järkeä. Toiseksi, hänestä meinasi tulla liian hyvis jo, Lannisterit ovat Starkkeja miljoonasti kiinnostavampia hahmoja juuri siksi, etteivät ole niin yksioikoisia hyviksiä.
Miinusta siitä, että kahdesti oli tilaisuus yllättää isosti ja poistaa tärkeä hahmo, Tyrion ensiksi ja myöhemmin Jaime, mutta ei sitten kuitenkaan. Molemmissa kohtauksissa tuli ensimmäistä kertaa tällä kaudella sellainen EIVITTUEIVITTUEIVITTU-fiilis mikä esim Red Weddingissä oli.
Euron on edelleen huikea, tosin olisin toivonut että olisi ihan pokkana vaan lähtenyt helvettiin tuolta ja jättänyt muut kuolemaan.
Bran sai vihdoin jotain aikaiseksi, hyvä hyvä. Jon on siis Aegon. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) Rip Littlefinger, ekalla neljällä kaudella huikea hahmo, mutta ei ollut mitään käyttöä myöhemmillä. Tällä kaudella koko pohjoisen juonen olisi saanut läpi kahteen jaksoon. Olin 50:50 tuon suhteen että onko Sansa ja Arya juonimassa toistensa vai Petyrin pään menoksi. Sopivan näätämäisesti luikerrellen lähti kuten hahmolle sopii.

Ja olihan tuo loppu nyt ihan törkeän siisti. Ensi kauteen lähdetään mielenkiintoisista asetelmista.


Nillitysosio:
-kyrpävitsit, minkähän vedon nuo ovat hävinneet pari vuotta sitten? Varmaan löivät vetoa Georgen kanssa että jos menee sarja kirjoista ohi ennen Winds of Winterin julkaisua niin joka jaksoon pitää mahduttaa vähintään minuutti puhetta lersseistä. Tuo Theonin HAHAA MULLA EI OO MUNAA-hetki jotenkin kruunasi tuon.
-huvitti kanssa tuo että nyt yhtäkkiä pitääkin miettiä et kuinka monta päivää mistä minnekin kävelee kun edellisessä jaksossa linnut lentää kuusinkertaista äänennopeutta.
-muuten ei ole hirveästi pikkuvikoja tässä jaksossa, tälle antaa jo ihan 8/10 ja koko kaudelle sellanen 6/10.

edit toinen järki pois
 
Viimeksi muokattu:

Butters

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Seahawks
Mitään yllättävää ei tapahtunut mutta hyvin tehty jakso. Tempo oli oikea. Näyttelijät loistavia. Dialogi mahtavaa. Tunnelma kohillaan. Luminen Kuninkaansatama oli kaunis ja hieno kohtaus (tuli muuten Muumit mieleen, se kertoo jostain). Tätä on hyvä GoT-jakso. Arvaamattomuus vain puuttuu. Että olen kateellinen niille katsojille joille Jonin tausta tulee täysin puun takaa. Kelatkaa mikä twisti.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Täytyy nyt vielä erikseen kehaista Kit Harringtonin ja Emilia Clarken suorituksia. Alkukausien kaksi pahinta pökkelöä ovat parantaneet todella paljon ja ovat tällä kaudella vetäneet jo todella hyvin. Sekä Jom että Dany ovat uskottavia ja omaksi suureksi yllätyksekseni varsinkin Danyn kohtaukset ovat olleet suorastaan liikuttavia. Ovat molemmat vastoin kaikkia odotuksiani nousseet lempparihahmoikseni, juonellisista puutteistakin huolimatta.

Siltikään en toivo heille pikachutarinaa. Henkiin saavat jäädä, mutta ei mielellään tarinan suurimpina sankareina.
 

godspeed

Jäsen
Suosikkijoukkue
Heikki Silvennoinen, Ali Leiniö
Jos Clarkea pitää oikeasti huonona näyttelijänä, niin se johtuu vain siitä että on roolin puitteissa mahdotonta olla yhtään luontevampi ja samaan aikaan yhtä "jäätävä". Headey vastaavasti tekee roolinsa ihan samoin, mutta hän on "pahis", joten pieni nyrpistely ja jäykistely annetaan helpommin anteeksi. Kumpikin osaa täysin sen mitä sarjassa vaaditaan. Katsokaa vaikkapa kummaltakin jotain muita rooleja, niin ymmärrätte.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Hyvä jakso, loistava suorastaan edelliseen verrattuna. Tykkäsin siitä fiiliksestä, kun Jaimen kohtalon odottaminen sai aikaan Red Wedding tyylisen tunteen, että ei nyt sitä, pliis ei! Mutta perse, samalla harmitti, kun mitään ei tapahtunutkaan, tämä ehkä tyypillistä tämän kauden käänteillä. Lisäksi tuo pääpelureiden kohtaaminen oli hyvä ja loppukohtaus hieno pl. itsekään en tykännyt lentävästä pää-Räikkösestä.

Hyvät fibat jäi kuitenkin viimeisen kauden odotteluun vrt. kuudennen jakson vitutus.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Odotin jotain shokeeraavaa kauden loppuun ja kyllähän se Cersein bluffi nostatti karvat pystyyn. Olisin repinyt omat ja naapurinkin kalsarit jos Gregor olisi halkaissut Jaimen. Siellä se kultakatriina esitteli taas raskauttaan, niin ettei varmasti mennyt myöskään Tyrionilta ohi, mutta enpä usko vieläkään että on raskaana. Saattoi olla ainut syy miksi Tyrion palasi vierailultaan. On se niin kiero muija.

Nonniih.. Sitten pitäisi venailla taas vuosi.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Lenalle iso plussa tosiaan miten Cerseinä sai ihmisyyttä pienillä nyansseilla itseensä. Kaiken häilyvää valtaansa lukuunottamatta menettäneenä säästi broidinsa. Lady Sansa myös oli Lady Sansa Turnerin otteessa.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Hyvä jakso, loistava suorastaan edelliseen verrattuna. Tykkäsin siitä fiiliksestä, kun Jaimen kohtalon odottaminen sai aikaan Red Wedding tyylisen tunteen, että ei nyt sitä, pliis ei! Mutta perse, samalla harmitti, kun mitään ei tapahtunutkaan, tämä ehkä tyypillistä tämän kauden käänteillä.
Toisaalta Jaimen menettäminen olisi ollut ihan liikaa. Kausien kasvutarina kusipäästä kaikkien rakastamaksi hahmoksi. Nedin teloitus ja Redding Wedding oli järkytys, mutta Jaimen kyykkääminen olisi saanut jo voimaan pahoin.
 

olleby

Jäsen
Siellä se kultakatriina esitteli taas raskauttaan, niin ettei varmasti mennyt myöskään Tyrionilta ohi, mutta enpä usko vieläkään että on raskaana. On se niin kiero muija.

En usko minäkään, ei sovi noidan ennustukseen. Kun taas Cersein taktisena aseena toimii hyvin. Nyt Tyrion kuvittelee, että Cersei on mielellään aselevossa seuraavat vuodet ja antaa C:lle pienen edun yllätykseen. Toisaalta en tiedä miksi Jaime päästettin lähtemään, nyt kun tietää Cersein palkka-armeijasuunnitelman tai että miksi ylipäätään kertoi Jaimelle tästä, onko tämäkään totta? Eihän Cersei maksanut vielä edellisiä velkojaankaan pois, joten miksi saisi lisää lainaa?
 

palle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild, HIFK
Mikä muuten se Tyrionin ilme oli lemmenlaivassa? Mitäköhän he kyrpäsiskonsa kanssa puhuivat kameroiden ulkopuolella? Liittyvätkö kenties toisiinsa? Tyrion ei ainakaan ole missään vaiheessa osoittanut mitään seksuaalista kiinnostusta vetyhoroon, joten siinä mielessä en usko mihinkään puhtaaseen mustasukkaisuuteenkaan. Eikä Tyrion tiedä totuutta Jonista, joten jäljelle jää, että sopivat jotain Cersein kanssa, mitä ei katsojille vielä näytetty.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Mikä muuten se Tyrionin ilme oli lemmenlaivassa? Mitäköhän he kyrpäsiskonsa kanssa puhuivat kameroiden ulkopuolella? Liittyvätkö kenties toisiinsa? Tyrion ei ainakaan ole missään vaiheessa osoittanut mitään seksuaalista kiinnostusta vetyhoroon, joten siinä mielessä en usko mihinkään puhtaaseen mustasukkaisuuteenkaan. Eikä Tyrion tiedä totuutta Jonista, joten jäljelle jää, että sopivat jotain Cersein kanssa, mitä ei katsojille vielä näytetty.
Näinpä. Niin minäkin sen tulkitsin, että ilmeessä olisi vivahde huonoa omatuntoa, eikä niinkään mustasukkaisuutta.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Mikä muuten se Tyrionin ilme oli lemmenlaivassa? Mitäköhän he kyrpäsiskonsa kanssa puhuivat kameroiden ulkopuolella? Liittyvätkö kenties toisiinsa? Tyrion ei ainakaan ole missään vaiheessa osoittanut mitään seksuaalista kiinnostusta vetyhoroon, joten siinä mielessä en usko mihinkään puhtaaseen mustasukkaisuuteenkaan. Eikä Tyrion tiedä totuutta Jonista, joten jäljelle jää, että sopivat jotain Cersein kanssa, mitä ei katsojille vielä näytetty.

Veikkaan, että tämä liittyy jollain tavalla siihen, kun Cersei pelkää Danyn sekä Jonin liittoutumista (joka tapahtuikin toki jo, mutta ehkä hyttibängäys sitten realisoi yhteen hiileen puhaltamisen) ja ovat kuitenkin uhka kruunulle. Tyrionin kohdalla on tuotu muutamaan otteeseen esiin sitä inhimillisyyttä sekä epäilty josko olisi sittenkään valmis lyömään omaa sukuaan täysin. Varmasti se, että Cersei jätti Tyrionin henkiin myös teki Tyrionin omasta asemasta hankalamman ja ehkä häntä nyt mietityttää kenen perässä haluaakaan juosta.
 

huhheijaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Jos Tyrion on jonkun diilin Cersein kanssa tehnyt, niin eiköhän se tätä itseään ole koskenut. Saattoi mahdollisesti luvata, että Cersei saa tämän tappaa, jos auttaa nyt tuossa sodassa tai jotain muuta vastaavaa ja nyt katsoi minkä vuoksi uhrasi itsensä. En kyllä ihan usko tähänkään teoriaan, sillä Tyrionin Cersei olisi jo voinut tappaa, mutta mielestäni todennäköisempi kuin Danyn pettäminen. Tyrion on jo pitkään vihannut ja halveksinyt Cerseitä, joten ei kyllä yhden keskustelun pitäisi johtaa tämän kelkkaan hyppäämiseen.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Toisaalta en tiedä miksi Jaime päästettin lähtemään, nyt kun tietää Cersein palkka-armeijasuunnitelman tai että miksi ylipäätään kertoi Jaimelle tästä, onko tämäkään totta?
Tuntuisi aika oudolta että Golden Companya pohjustettaisiin kahdesti ilman että se oikeasti olisi saapumassa. Yllätysmomentti tuosta kyllä lähtee kun Jaime pääsee Winterfelliin, joten sikäli se oli Cerseille takaisku vailla vertaa. Headyn näyttely siinä hetkessä oli ehkä upeimpia suorituksia koko sarjassa.
Eihän Cersei maksanut vielä edellisiä velkojaankaan pois, joten miksi saisi lisää lainaa?
Kyllä se laina maksettiin Highgardenin kullalla.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä se laina maksettiin Highgardenin kullalla.
Ehdittiinkö maksaa? Eikö tuota kultaa (ja paljoa muutakin) kuljettanut saattue tuhottu aika täydellisesti tämän kauden neljännessä jaksossa? Iron bankin edustaja oli vasta odottelemassa kullan saapumista kuninkaan satamassa, ennen kuin hevosmiehet ja ja lentävä liekinheitin iskivät. Vai muistanko väärin? Ei olisi mahdotonta sekään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Ehdittiinkö maksaa? Eikö tuota kultaa (ja paljoa muutakin) kuljettanut saattue tuhottu aika täydellisesti tämän kauden neljännessä jaksossa? Iron bankin edustaja oli vasta odottelemassa kullan saapumista kuninkaan satamassa, ennen kuin hevosmiehet ja ja lentävä liekinheitin iskivät. Vai muistanko väärin? Ei olisi mahdotonta sekään.

Kyllä se niin tais olla, että Randyll Tarly sano kaiken kullan olevan jo Kuninkaansatamassa ennenku lohikäärme iski kaiken paskaks. Tais se Rautapankinkin edustaja ihmetellä ettei oo ikinä maksettu näi paljoo velkaa kerralla takasin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kyllä se niin tais olla, että Randyll Tarly sano kaiken kullan olevan jo Kuninkaansatamassa ennenku lohikäärme iski kaiken paskaks. Tais se Rautapankinkin edustaja ihmetellä ettei oo ikinä maksettu näi paljoo velkaa kerralla takasin.
Ok. Voi olla että sekoitin siihen, että Bronn näytti menettävän kalliin kultansa taistelun tuoksinnassa. Katseli vähän aikaa maassa makaavana, että kannattaisiko perään juosta? Oli kuitenkin henki tärkeämpi.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Joo näin se meni, Rautapankki sai omansa, Bronn ei. Toisaalta oon hyvin pettyny jossei Bronn saa lopulta omaa linnaansa josta niin haaveilee. Tyrion kuitenki lupas tuplata vastapuolen tarjoukset, niin oisko Bronn saamassa sitte kaks linnaa?
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Hmm.. Eikös Cersein katala juoni paljastu jo siinä vaiheessa, kun Theon lähtee Euronin perään rautasaarille pelastamaan siskoaan ja huomaa ettei setämies olekaan himassa ? Olettaen että sisko on Euronin hallussa.
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hmm.. Eikös Cersein katala juoni paljastu jo siinä vaiheessa, kun Theon lähtee Euronin perään rautasaarille pelastamaan siskoaan ja huomaa ettei setämies olekaan himassa ? Olettaen että sisko on Euronin hallussa.
No sitähän voidaan tässä seuraavan (yli) vuoden ajan spekuloida ;).
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Jos Clarkea pitää oikeasti huonona näyttelijänä, niin se johtuu vain siitä että on roolin puitteissa mahdotonta olla yhtään luontevampi ja samaan aikaan yhtä "jäätävä". Headey vastaavasti tekee roolinsa ihan samoin, mutta hän on "pahis", joten pieni nyrpistely ja jäykistely annetaan helpommin anteeksi.

Tässä on totta toinen puoli, Headey on saanut paljon yliarvostusta siksi että Cersei on niin hyytävä pahis. Käytännössä tekee kuitenkin rooliaan todella maneerisesti, työntää esimerkiksi hampaat esiin käytännössä aina ilmaistessaan jotakin tunnetta.

Silti pitäydyn vanhassa näkemyksessäni että Clarke ei ole erityisen hyvä näyttelijä pl. muutamat tämän kauden kohtalaisen hyvät kohtaukset. Muutamat muut häneltä näkemäni elokuvat ovat vain vahvistaneet vaikutelmaa. Daeneryksena hän on kuitenkin ollut aivan erityisen pökkelö, ei vain sovi rooliin jossa pitää ilmaista selkeää ylästatusta.

GoT on kyllä näyttelijälle tosi vaikea sarja koska hhahmot ovat ruudussa verraten vähän ja silti heidän pitäisi ilmaista paljon. Ei mikään sattuma että kokeneempi osasto rulettaa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mikä muuten se Tyrionin ilme oli lemmenlaivassa? Mitäköhän he kyrpäsiskonsa kanssa puhuivat kameroiden ulkopuolella? Liittyvätkö kenties toisiinsa? Tyrion ei ainakaan ole missään vaiheessa osoittanut mitään seksuaalista kiinnostusta vetyhoroon, joten siinä mielessä en usko mihinkään puhtaaseen mustasukkaisuuteenkaan. Eikä Tyrion tiedä totuutta Jonista, joten jäljelle jää, että sopivat jotain Cersein kanssa, mitä ei katsojille vielä näytetty.

Vai voiko olla vain niin, että Jonin ja Danyn kuhertelun pitäisi kuitenkin olla salaisuus ja yllätys ja siksi sille piti tietysti olla silminnäkijä?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tyrionhan joutui selkeästi takertelemaan Cerseille, että miksi Daenarys on parempi vaikka uhkasi "fire and blood" kuninkaansataman. Tässä alleviivattiin sitä, että Tyrion ei ole varma, että Daenarys on Cerseitä parempi hallitsija. Tähän vielä tuo lopun kohtaus laivassa. Pettääkö Tyrion Daenaryksen vikalla kaudella en osaa sanoa, mutta jonkinlaista epäröintiä tai kismaa tulee varmasti. Hyvin mahdollista tuo Cersein kanssa sopiminen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös