TV-sarja: Game of Thrones (jenkkitahtiin)

  • 787 912
  • 3 873

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Tässäpä IGN:n mukaan se kirje mikä oli tuossa jaksossa.
"Robb, I write to you with a heavy heart. Our good king Robert is dead, killed from wounds he took in a boar hunt. Father has been charged with treason. He conspired with Robert’s brothers against my beloved Joffrey and tried to steal his throne. The Lannisters are treating me very well and provide me with every comfort. I beg you: come to King’s Landing, swear fealty to King Joffrey and prevent any strife between the great houses of Lannister and Stark."
Aryahan ei tiedä että Sansa pakotettiin kirjoittamaan tuo kirje ja tästä varmaan tulee eripuraa siskosten välille. Mitä LF varmaan hakeekin. Ja yrittää saada Sansaa manipuloitua hylkäämään Jon.

Tuo siis oli se littlefingerin viimeinen oljenkorsi ja nyt on kyllä game over. Ja on muuten niin epäuskottava kirje ettei tosikaan. Luonnollisesti Aryaa voi hetken närästää ennen kuin sisko kokoaa palapelin. Littlefingerin kohtaloksi koituu Sansan aliarvioiminen ja tuo on jotenkin vain sopivaa kun peluria itseään on aliarvioitu läpi matkan.

Gendryn comebackille vasaroineen plussa ja ensi jaksossa sitten saakin jännittää että miten perseelleen todisteen haku menee. Tormundin heitto kuningattarien vakuuttamisesta hymähdytti.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Odotetusti sieltä löytyi kätevästi todisteet, että Jonin vanhemmat kerkesivät menemään naimisiin ja Jon on se Danyn hehkuttama "oikeutettu hallitsija". Jos Dany on yhtään johdonmukainen paasoamistensa kanssa, niin hän siirtyy nyt suosiolla lämmittämään Jonin vuodetta, kun Azor Ahai rupeaa johtamaan joukkoja kuninkaana. Ei taida onnistua tuolta vallanhimoiselta pikkulikalta...
 

Undrafted

Jäsen
Nillitysosastosta pakko sanoa että tuo Bronnin ja Jaimen pelastautuminen kahden metrin päästä Danystä ja lohikäärmeestä sukeltamalla sopivaan äkkisyvänteeseen ja siellä uppeluksissa uiskentelu kilometrin päähän kaikesta haarniskoineen ja miekkoineen oli ehkä kököiten tehty juttu koko sarjassa. Myös Tyrionin Bronnin kanssa järkkäämä juttelutuokio kellariin Jaimen kanssa vähän raavitutti otsaa, koska sehän katteli sieltä kukkulalta kuinka Jaime rynni lohikäärmettä päin ja hävisi tulimereen, aattelin että siitä ois Tyrion saanu mökötettävää ja riemua sit ku ois joskus Jaimeen törmännytkin eikä se oliskaan ollut karrelle palanut. Mutta kai se sit näki senkin sieltä kukkulalta että Bronn taklas kaksikon puroon ja tuolla ne nyt ui, katos vaan kun kukaan lähempänä olevista tuhansista dothrakeista tai kaksikon dyykkausta metrin päästä katellut Dany ja Drogon ei noita huomaa.
Dothrakit taisi kanssa rivakasti matkailla eestaas Dragonstonen ja King's Landingin väliä. Mitenhän Tyrion sai Bronnille viestin, että tuoppas velipoika kellariin? Hittojakos näistä, viihdyttävä ja hyvä jakso. Ensi maanantaita odotellessa ja kahden viikon päästä onkin season final.

Muurin taakse lähtenyt seitsikko kyllä mahdollistaa viihdyttävät dialogit ensi jaksoon.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mitä jos sota White walkereita vastaan ei olekaan se end game? Mitä jos Cersei todisteen kuolleista saatuaan laittaa Euronin superlaivaston pommittamaan tulipalloja wightien päälle? Nehän ei osaa uida. Samalla lohikäämeet liekittää ilmasta ja Jonin dragonglass-soturit antavat palaa.

Mitä jos se iso sota onkin ihan ihmisten välinen juttu? Se kelpaisi mulle, White walkerit on mielestäni sarjan ainoa vähän tylsä poppoo. Juonittelun seuraaminen on kivempaa.

Sarja alkoi white walkereiden esittelyllä ja on aika luonnollista että the taistelu on juurikin heitä vastaan. Toki valtaistuinpelikin tuossa sivussa ratkeaa.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Sarja alkoi white walkereiden esittelyllä ja on aika luonnollista että the taistelu on juurikin heitä vastaan. Toki valtaistuinpelikin tuossa sivussa ratkeaa.
Näin se varmasti onkin, mutta tuntuisi hemmetin köykäiseltä, jos viimeinen iso taistelu tapahtuisi walkereita vastaan, ja westerosilaisten lyötyä voimansa yhteen paha vihollinen saataisiin lyötyä lopullisesti. End of series. Mieluummin näkisi jotain arvaamatonta, kuten walkereiden kukistuminen nopeahkosti ja sitä seuraava petosten jatkumo joka syöksisi koko valtakunnan sotaan kaikki kaikkia vastaan -periaatteella. Se olisi näyttävämpää, monimuotoisempaa ja -mutkaisempaa sekä siten paljon mielenkiintoisempaa. Mutta saas nähdä. Varmaan muuri murretaan jollain tempulla ja sitä kautta walkereille yritetään saada lisää uskottavuutta, mutta aivoille pohjoinen vihollinen tuskin tarjoaa kovinkaan paljoa jumppaa, ainakaan siis katsojan näkökulmasta.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Käärön tekstistä kuva:

Kiitos, toi on siis se kirje minkä Cersei enempivähempi pakotti Sansan kirjottamaan kotiinsa kun isukkinsa oli viskattu tyrmään eli Sansan kynästä on sanat lähtöisin eikä Littlefingerin, tosin naiivi pikku-Sansahan tuon Cersein johdattelemana skriivasi siinä toivossa että iskä pääsisi vankilasta pois ja kaikki menis hyvin.

Jos Arya menis ton kirjeen kanssa Sansalle juttelee ja kysyy mikä tää on, ja Sansa selittäisi mikä se on, ei tulisi mitään väärinkäsityksiä ja skismaa siskosten välille, mutta Littlefinger varmaan ainakin toivoo että Arya ei menis juttelemaan suoraan Sansalle vaan hautoisi hommia päänsä sisällä ja tekisi jotain typerää minkä Littlefinger voisi tuoda ilmi Sansalle kylvääkseen sinnekin epäluuloa siskoaan kohtaan. Saas nähdä. Mä luulen että draaman vuoksi siskot jotain synkistelee toisilleen vähän aikaa ja Littlefinger lyö taustalla kierroksia koneeseen, kunnes autisti-Bran laukaisee tilanteen, paljastaa kaikki Littlefingerin metkut ja tämä saa Aryalta valyrialaista terästä mahaan Sansan ja Branin toljotellessa ilmeettöminä taustalla.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Jokerit
Aika lailla paras jakso tähän mennessä tältä kaudelta. Oikeastaan joka suunnalta paljon uutta ja mielenkiintoista, semmoistakin mitä ei olisi voinut etukäteen arvata.

Hemmetin mielenkiintoinen porukka lähti muurin toiselle puolelle. Hassua kuinka niin monet eri juonilangat kohtaavat tuossa ryhmässä; eli pakostakin löytävät jotain juonen kannalta todella merkittävää, sillä porukkaa työntää eteenpäin oikeastaan kaikki abstraktit eteenpäin vievät fantasiavoimat kohtalosta Lord of Lightiin ja Jorahin naisenkaipuuseen. Se nyt on ihan selvää, että pelkkää todistetta zombeista ei sieltä tuoda. Siihen olisi riittänyt jonkun rikollisen tapattaminen mutta ei polttaminen muurin lähitienoilla. Sitä paitsi zombithan ei taikojen takia pääse kulkemaan muurin toiselle puolelle niin vähän vaikea sellaista olisi muutenkaan tuoda. Omat veikkaukset, mitä muurin takaa löytyy:
Night King on alkujaan joku saakelin Targaryen taas ja enemmän oikeutettu kuninkuuteen kuin Jon ja Dany. Hurttaan sattuu, viedään elävänä muurin paremmalle puolelle, kuolee, muuttuu zombiksi, viedään Kuninkaansatamaan todisteena, karkaa kahleista ja ottaa zombipainit Vuoren kanssa. Ja tietenkin juuri kun muurin toisella puolen ollaan löytämässä keino voittaa kuolleet, pientä tunturipuroa pitkin seilaa Euronin lippulaiva paikalle pilaamaan taas kaiken.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Gendry!

Davosin hahmo on kyllä Mr.Likeable, etenkin, kun Liam Cunningham tekee roolissaan loistavaa työtä jaksosta toiseen. Davos/Liam saa kohtauksen kuin kohtauksen toimimaan pelkällä omalla läsnäolollaan paljon paremmin kuin se toimisi muuten.

Dickon Tarlyn näyttelijän vaihtaminen isompaan nimeen tuntui vähän turhalta, kun kaveri tapettiin about kolmannessa kohtauksessa missä tämä edes esiintyi.

Itse en yhtään ihmettelisi, vaikka Dany sekoaisi ja Jon ja Dany ottaisivat lohikäärmeiden tanssin vallasta vielä jossain vaiheessa. Voi olla vaikea luovuttaa kruunu veljenpojalle, kun itse on elänyt viimeiset vuodet ajatellen kuinka kruunu kuuluu juuri hänelle.

En edes halua ajatella tuota aikajanaa, sen verta sekavan nopeasti ihmiset ja korpit poukkoilevat paikasta toiseen. Martin olisi varmasti saanut jo kirjansa valmiiksi, jos ei käyttäisi niin paljon aikaa juuri siihen, että asiat tapahtuvat jollain tapaa järjellisessä tahdissa eikä niin, että hahmot vain teleporttailevat, kun juoni sitä vaatii.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Hurttaan sattuu, viedään elävänä muurin paremmalle puolelle, kuolee, muuttuu zombiksi, viedään Kuninkaansatamaan todisteena, karkaa kahleista ja ottaa zombipainit Vuoren kanssa.

Oo, joku tämmönen ois mainio. Sehän on ihan auringonvarma juttu että Cleganebowl tulee TV-sarjassa tapahtumaan, sen verran selkeästi Benioff ja Weiss ovat fan serviceen heittäytyneet ja ovat siltä osalta kotiläksynsä kiitettävästi tehneet. Vaikkei nyt Houndista sinisilmää tehtäisikään niin tolla "zombi-todisteeksi-pääkaupunkiin"-kuviolla voitaisiin saada Hound ja Mountain näppärästi samaan aikaan samaan paikkaan ottamaan veljelliset miekkamittelöt, tällä kertaa loppuun asti ilman juoppo-Robertin keskeyttelyjä.
 

Quagmire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC TPS, SoJy
...Sam tosiaan ohitti sen mita Gilly luki. Rhaegarin avioliitto mitatoitiin ja han meni salassa naimisiin dornessa. Eli Jon ei ole apara vaan ihan legit starkgaryen. Dany naki taman kun Drogon ja Jon kohtasivat mutta ei viela ymmarra. Ehka ei halua ymmartaa...mita serkumpi, sita herkumpi...

...Jonin äpärättömyys hauskasti tuotiin ilmi, eka sillä että Drogon oli ihan fine vaikka Jon sitä alko lääppimään ja sit Gillyn möläytyksellä mitä Sam ei kiukultaan noteerannut, mutta eiköhän tuo kohta tule ilmi...

Kertokaa nyt ihmettelevälle, miten tuo Jonin äpärättömyys vaikutti Drogon reaktioon? Eikö lohikäärmeen "lempeä" suhtautuminen voisi johtua siitä, että vaistoaa Jonissa virtaavan Targaryenin veri?
 
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Joo, hups. Ei pitäisi ajatella eri asioita kuin mistä kirjoittaa.
Älä helvetti tee tollaista ;). Mun piti alkaa katsoa jaksoa uudestaan ajatuksella "miten mä en tota huomannut?" No toisen kerran olisin sen kuitenkin tänään katsonut, niin no harm done.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Mieluummin näkisi jotain arvaamatonta, kuten walkereiden kukistuminen nopeahkosti ja sitä seuraava petosten jatkumo joka syöksisi koko valtakunnan sotaan kaikki kaikkia vastaan -periaatteella. Se olisi näyttävämpää, monimuotoisempaa ja -mutkaisempaa sekä siten paljon mielenkiintoisempaa.

Ilman mitään faktoihin nojaavaa tietoa tuotan pettymyksen ja totean ettei tule tapahtumaan. Tosin tuo skenaariosi kiehtoisi itseänikin, koska tämä sarja ei saa loppua millään tapaa onnellisesti. Maksimissaan Sam saa leikkiä isukkia ja kirjoittaa vaikka muistelmiaan.

Jaksoja on jäljellä 8 kappaletta ja tuo jäinen finaalisarja tuskin pelataan "kerrasta poikki" -periaatteella. Uskon että lopputaistelussa räikkösiä vastaan ihmiset ottavat sen verran damagea ettei valtaistuimesta jää kauheasti väännettävää. Cersei on myös niin sekaisin etten povaa hänelle mestaruutta. Varmastikin littlefingermaisesti yrittää jotain epätoivoista ja game over. En tiedä olisiko sitten ratkaisu valtaistuimesta Jonin, Danyn ja Tyrionin välinen. Kaikesta huolimatta mitään kovin monimutkaista kikkailua ei ehdi enää olla. Olettaen että vähänkään keskeisten hahmojen tarinoiden päätöksiin satsataan.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Nauroin ihan helvetisti noille jutuille tuolla Muurin tyrmässä. Kaikki vaan auko päätänsä toisilleen ja siinä meinasi kinkeri ottaa pedaria kurkusta jo kiinni. Yksi parhaista kohtauksista koskaan koko sarjassa.

Hieno rykmentti lähti vaeltelee, harmi ettei Tyrion tullut messiin.

Joukkio joutuu pulaan, mutta Dany ja kumppanit teleporttaavat mestoille ja siitä alkaa loppumähinät. Tarina ei kerro sitä käydäänkö mähinä kummalla puolella muuria.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Johan taas mentiin eteenpäin. Jos joku olisi sanonut edellisen jakson jälkeen, että seuraavan jakson lopussa Jon, Gendry Hurtta, Thoros, Jorah jne jne. menevät muurin toiselle puolelle metsästämään zombieta, niin olisin nauranut koko touhulle! Miksei herrat mennyt hevosilla? Äkkiä tulee kiire tuollaista ryhmää vastaan plus white walkerit hevosilla, niin on niin idiootti touhua, että pakko on Danyn tulla lohhareilla paikalle. Käy vaan äkkiä niin että yön runkku ottaa jonku jäänuolen jolla tiputtaa yhden lohhareista heti yhdellä osumalla ja siten saa porukkoihinsa zombidrägönin.

Tapahtu kyllä vähän kaikkea, ei sen enempää oikein jaksa puhkoa. Mutta tärkein homma tuli hiukan puolivahingossa, eli että Jon on ihan ehtä Targaryen, eikä äpärä ja täten oikea tuleva hallitsija. Mitäköhän tämä meinaa? En tiedä. Dany on siis siltä osin puoliturha, niin nyt olisi sen aika heittää lusikkanurkkaan jossain vaiheessa. Tai sitten ottavat Targaryenin malliin sukurutsaukset.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Ehdottomasti yksi sarjan parhaista jaksosta tähän mennessä. Melkoinen määrä sisältöä vajaaseen tuntiin! Hienoa että Gendry teki paluun ja aseistuksen puolesta tulee tietenkin isäänsä. Lopun kuolematon larharyhmä ihan ehdoton! Drogon otti Jonista "verikokeen" ja blondi himoitsi jo "hieman" läpinäkyvällä tavalla Jonin kullia :P
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Tässä jaksossa tuli kyllä useamman kerran kunnon mitävittua-fiilis hyvässä ja pahassa. Jotenkin oli ihan älyttömiä selityksiä että miksi se ja se tärkeä hahmo pitää saada sinne tai tänne. Toisaalta kun ei liikaa yrittänyt miettiä että onko missään mitään järkeä niin erittäin viihdyttäviä kohtauksia. Tässä jaksossa oli kyllä vauhtia, esim Tyrionin reissu Kings Landingiin oli ihan suht nopea homma. Jaimen ja Tyrionin jutustelusta tykkäsin. Ja niin, Cersei on näköjään paksuna. Mua ei sinänsä haittaisi vaikka Lannisterit voittaisivat noista Stark-Targ-Lannister -kolmikosta.

Starkeista puheenollen, saisi tuo Bran pikkuhiljaa tehdä jotain mielenkiintoista. Arya on ruvennut kans ärsyttämään, kuolisi pois. Olin aika varma hetkellisesti että lapussa olisi tyyliin lukenut "gotcha" ja Littlefinger olisi ollut veitsi kurkulla. Vaanikin vaan varjoissa.
Davos oli kyllä jakson mvp, huikeita kohtauksia. Muutenkin oli hauskaa jutustelua, toi pohjoisen jengi on suoraan jostain fan fictionista mutta tuleepa ainakin hyvää settiä kun jengi aukoo päätä minkä kerkeää.

Gendry ja Jon kaksikossa on kovasti samaa kuin Robert & Ned, hauskaa jatkuvuutta. Hitusen random oli tuo Rhaegarin ja Lyannan avioliiton mainitseminen ohimennen, vähän sama kuin se kun kerrottiin että white walkerit ovat children of the forestin tekemiä. Sam varmaan menee seuraavaksi winterfelliin ja vierailee syystä X kryptassa jossa tuo paljastus muistuu mieleen.

Oli varmaan yksi epäloogisimpia jaksoja sarjassa mutta oli myös viihdyttävä jakso.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Henkilökohtaisesti en usko Cersein olevan raskaana, vaan käytti tuota manipuloidakseen inhimillisemmän Jaimen mukaansa vielä kerran, koska vaikuttaa siltä, ettei Jaime usko enää mahdollisuuksiin Danya vastaan. Cersei jää tuosta kusetuksesta kiinni ja Jaime jotenkin tappaa vielä siskonsa ja varmaan myös itsensä.
 

MadSpade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Habs
Henkilökohtaisesti en usko Cersein olevan raskaana, vaan käytti tuota manipuloidakseen inhimillisemmän Jaimen mukaansa vielä kerran, koska vaikuttaa siltä, ettei Jaime usko enää mahdollisuuksiin Danya vastaan. Cersei jää tuosta kusetuksesta kiinni ja Jaime jotenkin tappaa vielä siskonsa ja varmaan myös itsensä.
Näinhän se hyvin todenäköisesti on. Cersei käytti viimeisen kortin ja sai Jaimen toistaiseksi messiin. Jaime tulee vielä lyömään miekkansa Cersein rintaan ja luulenpa että miekka syttyy tämän jälkeen tuleen.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Cersei ollut tällä kaudella ainoastaan muurien sisään vetäytyvä äkäpussi eikä mielestäni kykene käyttämään järkeä tässä tulevassa rytinässä. Jaime kuitenkin käynyt useita taistoja eli kokemusta kentältä löytyy. Tämä konsultaatio kuitenkin päättyy aina Cersein kohdalta tyyliin " mitä isämme olisi tehnyt"? Jotenkin täysi täytehahmo tällä hetkellä, ellei hihasta löydy muuta korttia kuin jättimäinen varsijousi lohareita vastaan. Uskon, että roolia vielä kutenkin löytyy.
 

V-G-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна | is
Jos Jaime Cersein tappaa niin se tapahtuu kuristamalla. Ekassa jaksossa seisoivat pitkään sen uuden lattiakartan päällä niin että Cersei Neckin ja Jaime Fingersien kohdalla. Tällaisia forshadowingejä GOT on ollut aina pullollaan.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Henkilökohtaisesti en usko Cersein olevan raskaana, vaan käytti tuota manipuloidakseen inhimillisemmän Jaimen mukaansa vielä kerran, koska vaikuttaa siltä, ettei Jaime usko enää mahdollisuuksiin Danya vastaan. Cersei jää tuosta kusetuksesta kiinni ja Jaime jotenkin tappaa vielä siskonsa ja varmaan myös itsensä.

Jaimena tosin ihmettelisin jo kohta, että miksi vauvamasu ei näy. Highgardeniin ja takaisin tuossa välissä, joten kohta pitäis masun näkyä Cerseillä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jaimena tosin ihmettelisin jo kohta, että miksi vauvamasu ei näy. Highgardeniin ja takaisin tuossa välissä, joten kohta pitäis masun näkyä Cerseillä.
Muutenkin jo tässä kohtaa tarinaa Cersein raskaus on ainoastaan tieto jostakin eikä mahdollinen kersa edes ehdi syntymään. Jotain tuossakin pedattiin ja taisi juurikin olla ainoastaan vallan tai hallitsemisen vuoksi.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Cersei vetäsee lopussa Mad Queenit& burn 'em all- käsky kajahtaa. Qyburn on sitten sopivasti lämmittelyä Jaimen miekalle ja veikkaan koko sarjan parhaan kohtauksen olevan kun miehestä tulee queenslayer. Ratsastaisko sitten Tyrion vielä paikalle sopivasti kun isoveli riistää lopullisessa hulluudessaan hengen itseltään..tai sitten pyytää Tyrionia päättämään tuskan.

Lannisterien taru ei pääty kivasti, ma veikkaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Muutenkin jo tässä kohtaa tarinaa Cersein raskaus on ainoastaan tieto jostakin eikä mahdollinen kersa edes ehdi syntymään. Jotain tuossakin pedattiin ja taisi juurikin olla ainoastaan vallan tai hallitsemisen vuoksi.

Toisaalta Jaime on sutinut siskoaan sen verran että tuskin raskaus mikään mahdoton juttu on. Sehän se vasta Cersein lopulliseen hulluuteen ajaisi kun joutuisi panikoimaan tulevan kersan kohtaloa. Ei mennyt ihan putkeen edellisten kanssa.

Käynköhän vain normaaliin tapaani hitailla, mutta mikä tämän todistereissun perimmäinen tarkoitus oikein on? Tapattaa muutama kovaluu ja näyttää Benjeniä vielä kerran? Eli ts. käsikirjoittajat karsivat vain jengiä tuolla verukkeella. Dany on lämmennyt jo Jonille ja toivon todella ettei muija riennä apuun kun Jon tapojensa mukaisesti kuseen joutuu. Muuten tuo reissu olisi todellista haaskausta. Cersei taasen on niin sekaisin ettei apuaan tarjoa. Ja muu osasto taitaakin jo Jonin messissä olla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös